Stallplats...

Sitter och letar som en galning på nätet efter stallplatser i Borås men de finns nästan inga som annonserar, och dem som finns är inget som faller mig i smaken. Då är jag heller inte kräsen men lösdrift med blandad flock eller att så i ett stall där hästen inte får va högre än 155 eller ett annat 165. Känns inte toppen. Alla säger juh att borås är en sådan stor häststad.

Har därimot fått lite hjälp via en bukefalist och hon tog fram två nr till mig TACK! hittade även två till som lät okej. Så det blir till att ringa i morgon och kolla om man kan komma förbi och kika lite. Ananrs så blir de bilpromenad som återstår. Får heller inte glömma att ta med mig min GPS så att ja hittar vart ja ska och när ja skall hem vart de ligger.

Kunde det inteb ara finnas ett gunnarskäl här uppe! tänk va bra de hade vart. Sa till Maira att hon kunde flytta ner hela värksamheten med ridhus, padock, stall, hagar, ridvägar, korall, skrittmaskin etc. Tänk nu har de helt underbart fina stubbåkrar i mängder runtom som man kan rida på!!! jag som aldrig ridigt på stubb vill vill vill!!!

Red i vintras på helt öppna snöfält med sessan och guuuud va skoj de va! Kliar gott i alla fingrar att få rida ett riktigt svettigt hårt pass! Inte ridigt riktigt på hela sommaren. Hur skall detta gå!

Prins får helt enkelt ta och växa lite snabbare! (A) spola fram sesådär tills han är 5!


BTW numeran är vi två sambos!!!Miss u!

Paket...

TJoho! äntligen har en tömkörningsgjord med tillhörande pad och ett par lädertömmar kommit! Så himla skönt att få träna med en riktig gjord och tömmar. Man tror inte att de ska bli skillnade men har man tränat med riktig någon gång vill man inte få tillbaka till de man hade innnan. GLAD! Längtar tills ja får börja använda den =)

BonusbildFast svarta

Nu ska prins få jobba genom hela kroppen!!!

Skola...

Ja idag så va de uppropp i skolan så de va bara och traska iväg. Vi var en stor skara på hela 182 elever. Ett överintag på 60 st. Det är inte dåligt de inte.

Efter skolan var det bara att sätta sig i bilen och fräsa iväg till stenungsund för att jobba! Åkte förbi prinsen och tog av han täcket så han får gott sig lite i solen medans jag jobbar. Fick även massa mat att gotta sig med.

Tanken är att han skall hänga med men just nu har ja igen stallplats, vilket är en fördel. Letar med ljus och lykta och försöker även via buke att hitta boråsare som kan tipsa. Nödlkösningen är lite Fälttritsklubbens gammla tävlingsstall som dem har. Har även hittat en tjej som jag skall ringa och prata med för att förhoppningsvis kanske åka och kika på stallet i veckan.

Plan B är även att jag förhoppnigsvis kan åka runt lite på onsdag efter skolan och helt enkelt våldgästa olika stall som ja hittar påvägen. Skall även åka förbi klubben och titta på deras anlägging. Det var trots allt så jag gjorde när jag hittade det fantastiska braiiga stallet Gunnarskäl!

Det kommer inte bli mycket benny för mig denna veckan. Maria skall hjälpa mig att byta täcken på han och se te han. Men ja det säger sig själv att ja inte tänker åka 1 - 2 timmar varje dag enkel väg för att borsta på han. De funkar inte.

Helgen som kommer ska ja även åka upp till Eskilstuna för att dels ha jouren dels städa ut lägenheten och dels för att hämta mina saker i både stall och lgh.

Jag och patrick kommer att flytta alla hans möbler till nya lägenheten på onsdag med. Kanske så börjar killarna redan i mogron men ja det är inte säkert. Kan hoppas så behöver jag bara möblera =)

Får istället sitta och planera mina nästa bloggtävlingar här! Någon som har ngn bra idèe?


Täcken...

Eftersom vintern kommer nu och jag precis ringde Sagisen och fråga om hon kunde ta av Benny täcket och de nu 10 min senare bara vräker ner regn, inte alls dåligt samvete nej nej. Man har juh smått börjat med att planera sina täcken efter väder!

Bog skva är något som Aliss fick mycket av, oavsett vilka mängder pälsglans och bogskydd och gud vet vad som jag använde. Denna vinterna var hon dock mycket finare i pälsen. Vi hade en någotlunda varmt stall så ibland täckte det med ett tunt täcke eller liknande.

Har tittat lite på olika modeller och vissa lösningar känns himla smarta medans vissa är grymt fina.


Detta täcket är utskärt för "armvecken" så att de smiter åt under magen men hänger löst ner på bena en bit. Smart lösning men hur blir de om man har en häst som är kiklig på magen? tänkt på om de viker sig tyget uppåt lixom. Rambo Fly buster

Detta täcket är en storsäljare och är omtyckt vad jag har hört. här valde man istället för bogveck har man klippt ut vid armvecket. Tycker fortfarande de blir ett dumt tryck på boken. HW Amigo Lite


Detta täcket däremot har bogvecket BAKOM bogpladen och går ända upp mot manken. Denna lösningen tyckte jag va supersmart och avlastar bogarna mest, frågan är då bara hur manken påverkas? Har bara sett att det är HW som tillverkar dessa täcken och detta gick löst på 3649:- Typ en sista minuten till turkiet 1 vecka. HW Rambo Optimo.


Denna modellen på bogveck är vanligast och funkar hyffsat, vecken skall kunna vecklas ut ganska mkt och sitta i bra höjd. Shires StormCheeta


En hel vetenskap om de här med täcken och dess utformnig.

 


Ingen bra dag!

JA i går efter jobbet så åkte jag till stallet för att lastträna Benny och Al tillsammans med Annika. Vi höjde kravaet på båda lite idag och stälde transporten "fritt" alltså utan ngt på båda sidorna. Först ut var Allanbrallan, han gick på bra men problemet ligger i att han slänger sig hejdlöst bakåt när han känner bommen bak. Så kravet var att bara stå inne och så kliade jag på rumpen och hade de bara gott.

Prins va lite halvskeptisk när ja gick ner och in i den mörka lådan men sedan så såg han att jag hade en godis och då var de kört för hans del. Med andra ord så traskade han på transportetn som han aldrig gjort något annat förr! Vi stod där inne och mumsa hö medan anika stog och hoppa på lämen och vifta med snören och "agera" bom bak, vi flytta även mellanväggen lite närmare han. Jag försökte även gå ut genom skötardörren och stå där och stå så han inte såg mig. De va lite klurigare då han är lite mammig. Vi får se hur vi löser detta problem.

Jag lyckades på något vänster även bli rejält skallad av Al när han skulle flytta på sitt huvud, så hans käke tror ja kom rätt på min tining så att de blixtrade till OBEHAGLIGT! så nu har ja ltiten bula och väääldigt öm.

På kvällen gick jag och la mig, tänkte att ja kommr aldrig få somnat då mamma och pappa hade gäster. Men jo de gjorde jag tydligen. När klockan ringde 04.45 så var de första gången som ja vaknade och de va riktigt skönt!

Däremot hade jag förlagt mina nycklar till bilen så fick ta pappas nycklar och åka ner till vakten på jobbet för att be om gäspaser kort (min plånbok ligger i min bil som är låst). Den där himla vakten vet inte vad jag pratar om och undrar om ja har legg, nej de ligger i bilen säger jag då, bilen som är låst! jag stod och tjafsade med idioten som verkade va nyexad på sin arbetsplats och de hela sluta med att jag fick cykla genom hela fabriken för att han inte kunde ge mig ett gästpaser så jag kommer in genom min port. gästpaser får man alltid annars.

Ja som sakt denna dagen börja sådär bra! får se vad den har att bjuda på mer. Ska vart fall rida på prinsen idag blir nog att försöka få han att börja söka sig neråt, ställa de första små små kraven och så lite trav med såklart =)

Bonusbild


gud va de hade undrlättat med en sådan här! vill ha!

Tävlingsdags!!!

Passapå att vara med i en tävling om uttlottning av ett Schomaster LEGEND fleeacetäcke!
Finns i storlek 115 - 155 cmSå här gör du för att delta
  • Kommentera att du vill vara med och delta i detta inlägg.
  • Skriv den storlek du vill ha och din mailadress (om du skulle vinna)
  • lägg sedan in bilden nedan på din blogg/bilddagbok och skriv även med länken i inlägget med din mailadress!
  • Om du gillar min blogg och vill fortsätta följa den så får du gärna lägga till mig på Bloglovin, längst upp i vänster hörne. (har ud inte blogglovin så strunta i denna punkt, skansen ökar dock då du får två röster)
Så utses vinnaren
Vinnaren utses med hjälp av ett slumpprogram, vinnaren slumpas alltså fram.

Lycka till!

Tävlingen avslutas 20 september


Så äntligen!

Som ni såg i mina två sista inlägg har inte riktigt vart sy snygga... alltså ja har inte kunna dela in i stycken när ja skriver utan det har bara blivit en hel röra! Suttit och klurat lite på de och försökt fixa bloggen och förhoppningsvis så skall det funka i framtiden nu =)

Mina tre dagar har inte varit jätte händelserika, Gjorde världens "tränigsläger" för jr i onsdags. La ut alla bommar vi hade och gjorde plockepinsockebitar. varannan sida upp. sammanlagt va de 18 bommar uppdelat i två och ett litet hinder på 40 cm.

Eftersom det blev två jääädras långa längor fick självklart jag springa med. Har kommit fram till att ett - Jag har GRYMT dålig kondis och fortsätter de såhär så kommer den bli bättre, då prins gärna springer på och visar upp sig. Två - Prins tycker bommar i alla des former är SKIT KUL!

Även om man stod och longerade vid sidan så drog han sig gärna bort mot bommarna för att få göra dem och i slutet kunde ja inprincip bara släpppa han så gjorde han allt själv! Min duktiga skrutt!

Mio bus rider på som aldrig förr och de ända hon prata rom är "min häst, min häst" HEEEEEELA tiden. Bästa av allt är att hon har så svårt för att komma ihåg namnet Jolly på den. Söt hon är.

Några vet andra vet inte men Besluet är nu fattat, jag skall flytta till Borås och börja plugga "här hemma". Ska bli riktigt najs faktist.

Fast ja skall inte sticka under stole med att ja kommer sakna Gunnarskäl något så enormt och inte mins min fina Rebecca och alla helt underbara människor på gunnarskäl! Så ja passa på att framföra ett STORT TACK till er som finns där, som vart med i både med och motgång, alla ni som engagerat er i mina "problem". Jag hoppas att ni vet att jag är enormt tacksam och glad över allt ni gjort för mig <3

EFter jobbet idag så bär de av till stallet rida en tur på skrutten och pejla av travknappen. Sedan blir de mys hemma, kommer lite gäster till mamm och papp. och mer än så hinner jag nog inte med då jag måste sova. Jobabr ju tidigt på söndag med!

Bonusbilder


Fina Rebecca och Tintin som gillar att ha plankor i bogen

pepptak med tintin! Roligt att få va chaffis på Rs tävling! miss it

Bästa Prins!


Oj!

Oj vad konstigt inlägget blev aja får foxa de senare ser ut att vara ngn störning på bloggen men men. Ha de bäst

Storm!

Gah! Var i dag ivg till stallet oh pysslade om pojken, då dem stod inne när jag kom pga mindre strom blev de lite borstning och mys, fodrade allesammans och åkte hem för att fixa lite. Vädret sprack upp och de blåste bara men var rätt hyfsat varmt ändå så ja tog och slängde ut killarna igen ch de va så glada så över att få komma ut och springa igen. Tyvärr tog de inte lång tid innan de börja regna igen, så prinsen fick sitt regntäcke på sig och så fick de va kvar ute. Både han och Chardonay v ainte jätte glada över att få stå inne så ja tog beslutet att dem skulle få stå ute i natt igen. De är juh tillräkligt stora för att inte blåsa bort. På jobbet kände ja att de va lite taskigt kanske att låta de stå ute för de va rejält regn som kom och en påtaglig vind med. Men hästar är dem och vatten tål dem. Får sluta va så nojig. Däremot så kommer ja ta in dem nu på morgonen när ja slutar jobbet så de får vila och torka lite vart fall. Blir gott för dem att komma in med kan ja tänka mig. Blir ju en rejäl test för om täcket håller måtten med. Får hoppas på de! Ska vara sådan här busväder nu i några daga så ja får se hur ja löser allt med pojkarna. Inte lätt att fodra och fixa allt när man nästan är själv i stallet. några hästar är tillräckligt runda och några anndra lite halft bortglömda och ja pojkarna är dem som behöve mest just nu så jag får offra mig! Snart blir de fasta och riktiga rutiner vilket ska bli skönt igen. Har saknat de där med fasta rutiner i både stall, hem och skola. Blir inte riktigt de på sommaren då de e mkt väderberoende satm att man jobba skift och de är "sommarlov". Nej nu skall ja äta lite frukost (vill ju inte sova hungrig) och så gör ja ett sista ryck i fabriken!

oh no!

Ja i dag så va schemat fullt, gick upp klockan 0900 för att traska iväg till stallet kl 10. Tog in killarna och donade med prins, bar av till ridhuset där vi mötte upp "prinsen" och hans skötare vi bestämde att vi skulle rida ut på fredag tillsammans, skoj!

Sedan så blev det ett ridpass på 20 min vi skrittade och gjorde volter, han svara bra på allt och sedan så beslöt ja mig för att vi skulle trava lite, för att minska dragkraftenså trava vi från dörren. Gick kalasbra så vi tog några varv på volten med och mot dörren och sedan bytte vi varv och testa andra hållet med. Allt gick kalas och jag va super nöjd med hans/våran insats så vi red ut ur ridhuset och upp mot gården och vände och stanna utanför stalldörren. Han är super duktig och snabblärd vilket gör allt så himla roligt att jobba med han!

Blev sedan om möblering av hästar och hagar lite fort alla utom 2 skulle flyttas på ochvatten skulle fyllas på med. Chardonay och Benny tyckte att de va roligt och interesant att få komma in i en ny lite mr kupead hage och bralla runt lite.

Jag hade fått för mig att jag jobbade eftermiddag idag men efter ett samtal med patrick så konstaterade ja eller a han att ajg jobbade natt. Mindre kul attt ha gått upp kl 9 då. Åkte hem och duschade sedan ner till torget och hämta flaskor för att kunna utföra ett vattenprov och sedan fick ja även köpt ett par jeans.

Nu blir de till att sova en blund sedan bort till stallet täcka pojken och sedan åka och jobba. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda!

BonusbilderÄNTLIGEN!

I går började dagen med att ja åkte iväg och köpte mig ett par stövlar, blev inte dem som ja hade velat ha men ett par andra. Så nu kan ja hoppa i vattenpölarna utan att bli blöt! GÖTT!

Efter de så gick jag och sagisen och fodrade hästarna med lite hö. Benny och tjatte låg och tog igen sig. Tror natten va lite tuff för dem då de regnade massor och blåste så båd låg ner och vilade. Så musigt att komma till dem då och sätta sig brevid och bara mysa och ha de gott. Sedan fick de rört på sig när maten va serverad.

Efter de så kom Leif ut och vi började rensa i brunnen som inte vill ha in vatten, märkligt nog så fick vi inte ut ngt slam eller annat äckel som de lätt kan bli utan bara svart vatten och då menar jag SVART! Lukta gjorde det med men itne så illa som de kunde gjort och vi tömde många hinkar. Tyvärr tror jag att problemet ligger i att själva utloppsröret inte leder ngn vart, eller jo de leder till de gammla diket men det är igengrusat när vi gjorde rasthagadnra. Så de kommer att bli till att gräva upp!

Efter de så kom min fina Maria till stallet och hjälpte mig med Benny, Vi hade på schemat att trava idag. Så ja fixa iordning honom och så för säkerhets skull så longera jag några varv innan jag hoppa upp så skritta vi lite pejlade svängar och så fick maria ta oss på linan. Jag gjorde nästan allt själv förutom när han ville stanna lite så hjälpte maria till med pisken bak så att vi förstärkte mina hjälper. Gissa om jag var glad där uppe på ryggen som ja satt. Vi hade en helt kravlös trav han skulle bara fram fram fram! Jag var mkt nöjd över dagens pass!

Till kvällen så gjorde jag och maria en mysig tacko kväll på deras altan som har utsikt över hakefjorden så där satt vi sent på kvällen och hade det gott!

Idag blir planen att gå och  och gå med prinsen en runda och sedan så ska ja städa här hemma! för snart så bär de av....

Bonusbilder

Första gången vi travat och första uppsuttna bildern på oss!
REGN!!!

Ja har vart lite snurrig nu de två senaste dagarna känner jag, vet inte varför men huvudet och kroppen har lixom gjort som de velat. ÅKte in till kungälv i torsdags för att kolla om ja fått sålt lite prylar och köpa hästmat. Hade fått solt för 400 kr men maten den glömde ja helt bort! Åkte till prinsen efter de och satte på han nya täcket, satt inte ultimatum men funkar fint, ska juh skydda mot regn och lite värme, vill juh inte ha björnpäls på han i vinter.

Sedan va de bara att åka till jobbet, lyxa till de lite med Suchi som midda och guuuud va gott de är! Jobbet va rätt lungt bara de vanliga syslorna som gjordes och fick gå 30 min tidigare då janne ville att ja skulle hälsa till Benny.

Åkte till prinsen och tog in hästar för att fixa och ha mig. blev longering över bommar idag med en som va lite mer upphöjd. Jösses vad han bjöd på fint! Va riktigt pigg och alert till att jobba och de gjorde han bra, lyssnade bra på mina hjälper och vi hade mkt ökad trav för att få arbeta hela kroppen. Fick även in fin och balancerad galopp i båda varven och den va lika fin i båda varven! han har juh lite svårt med höger varvet då han är mycket svagare där men de märktes inte av idag! Mycket beröm och gos blev de efteråt.

Fredags fick ja åka till kungälv igen för att köpa foder, fick även med mig en sprillans ny fårskinspadd från MediLamb för en mycket billig peng. Sedan bort till prinsen och pussa och vattna lite och så iväg till jobbet.

Efter jobbet så va ja fruktansvärt trött men åkte till prins för att ge han nattamaten och sätta på han regntäcket (fick ju gå utan då de va varmt och soligt några ynka timmar). Åkte sedan hem och tog med ett varmt och behövligt bad. Egentligen är ja ingen badkarsmänniska utan mer duschmänniska men ibland kan de va skönt och bara ligga.

Sedan så är de juh SJÄLVKLART så att jag är ledig i helgen och vad är de för väder då? Jo de ska ja tala om de kommer vara regnrikt här hemma, så planera inget. Det kommer däremot spricka upp på måndag igen för då jobbar juh självklart jag! USCH himla regn att ja aldrig kan få fint väder när ja e ledig!

I morgon så ska OS och YR tränaren Leif hjälpa mig med benny. Vår plan är att trava med mig på ryggen. Tror dock att de kommer bli flygtur för mig.

Bonusbilder

Grabbarna Grus!

MioBus övar cirkuskonster på Silvers rygg!


change the seat cushion of a chair!

Ja som rubriken lyder så är detta ett av mina småprojekt som ja ska påbörja, köpte en jätte fin stol häromdagen som ja tänkte klä om men de är inte de lättaste då den har sådan där bamse stora fjädrar i sittdynan så de gäller och göra rätt annars har man en fjäder i röven. Jag vet inte varför men ja älskar gammla rokokofotöljer dem sers å mysiga ut på ngt sätt.

Tänkte jag skulle ta och måla stolen idag ta av dynan och börja göra de "enkla" med dynan idag efter jobbet eller efter jag vart hos benny snarare. Blir till att spendera en "natt" i garaget med mitt målande idag då =) bilder kommer.

En sådan här fotölj menar jag. Svvåra att klä om med knapparna och heltäkande stöd men börjar lätt och klättrat uppåt, om inte annat kanske ja hittat en rolig hobby. klä om gammla möbler =)Om man fick drömma...

Ibland brukar ajg sitta och brar drömma mig bort till olika platser eller byggnader. Något som ja bara älskar att göra är att drömma fram mitt stall. Just en sådan da är nu. Suttit och tittat på lite "realistiska" priser och hittat något ja tkr ser mkt trevligt ut! Sjävlkart skulle jag gör om lite för att få de till mitt perfecta place!

Detta stallet ser lite trist ut men måtten är lagom och de är 6 boxar, sadelkammare och foderförvaring. Jag skulle dock inte vilja göra som de har vart att lösa de utan skulle göra på följande sätt.

För att maxa ljusinsläppet så vill jag har öppet hela vägen upp i taket, vilket även gör att luften blir kalasbra för hä'starna, och så sätter jag två stora fönser åvanför varje dörr sedan så vill ja inte ha plåttak hela vägen upp så att säga utan jag vill ha 50-60 cm av ett "genomskinligt" tak (där min gula markering är). Åvanför spolspiltan ska de även vara extra lampor och till sadelkammaren en dörr med fönster som putts in och ut MED lås.
'
Mellanväggarna skall vara murade som dessa dock med silvermålade "frontar" och rakplacerade, tyckte även innertaket hade en snygg lösning här (de vita planorkna).

denna färgen på muren och gallret och dörrarna fast den övre modellen på dörrar. Vill även ha en höj och sänkbart solarie i mitten av gången, tänkte på ha i spolspiltan men då kanske den blir förstört dom den blir blöt...


Sedan vill man ju även ha skrittmaskin och snygga sadelhängare etc. MEn detta är grunden och så får man bygga på allt eftersom. Fodret och de vill ja ha i en separat liten byggnad som skall stå brevid för att förhindra att hästarna äter ihjäl sig vid smitningsolyckor. något i form av en liten "lekstuga" med indraget varm och kallvatten en liten diskbänk och sedan smarta föderförvaringer, isolcerat med så att de inte vattnet fryser. Hö farvaringen är den bökiga men kontainer? de hade dem på en går ja va på funbkade fint. Ska se om ja hittar ngn bra lösning på de där...

 


idétorka!

USch vill skriva ngt på bloggen men nja kommer inte riktigt på vad ja ska bidra med! Har inte gjort något annat än jobbar i helgen då de är 12 h natt pass så sover man bor den andra hälften så de blir juh svårt att göra något.

Patrick överaskade mig i lördags och kom och väckte mig vilket jag blev väldigt glad över! Sedan åkte ja och han till pojkarna och gav dem vatten och hö. Mio hängde med oss och tjatrade hål i skallen på oss men hon när så söt så. Ska ta och lägga upp bilder på tösen när hon gör sina cirkuskonster på favorithästen silver.

i dag (måndag) kommer hovis kom ja på precis ja. suck ja då blir de att ta och gå upp tidigt iaf. Sedan blir de longering/tömkörning på tisdag kväll och en del plugg för min del i veckan då ja ska göra en hemtenta. Har ine fått ut papprena än (tkr skolan borde lägga ut materialet fotrate)!

Bonusbilder - lite random som redan finns på bloggen

Jag hade min skolbal 2007, jösses vad skoj de va!

Bästa "bror" förlorade ett vad och fick då sm "straff" rida, tror nog han allt tyckte de va skoj, Samma h äst som patrick red faktist. Fina Stjarni.

Härliga helger i Issaberg, detta får vi göra om!

Stenungsund största kräftskiva som nog inte blir av i år =(

Söta skitungen som växt till troll på kort tid <3

Bildsköna Aliss - saknar!

Bästa badturen med MostersTös och Blixten

Roligaste turen till Falsterbo 2010

Fina prinsen! som inte hoppar så bra... än

Komunikationsproblem

denna fonten menar jag =)

hoppas jag och classy får löst detta nu =)


Hemska tanke...

Eftersom Benny har en märklig sjukdomshistorik bakom sig kan man nite riktigt hålla fingrarna borta från att söka på diverse sjukdommar som kan stämma med hans symtom. Har hittat några som sämmer rätt bra överens men det är en faktor som skiljer sig rejält och det är de där med att han faktist blivit bättre.

Allt jag läser är bara negativt, folk har avlivat sina älskade djur och eller inte hittat någron lösning och de har blivit promenad av allt. Men det är juh inte det jag vill utan jag vill kunna arbeta med han i framtiden. Ja jag vet att de kommer ta tid, jag måste ha tålamod och allt de där. rätt arbete för att få så bra förutsättningar som möjligt. Samtidigt som gnistan hela tiden tänds när jag själv ser att han blir bättre för varje träning ( eller är de inbillning?). Leif Sörensen som har tagit fram flertal ryttare till OS och även duktiga häster tycker att jag gör en otroligt bra jobb och att han tror på Benny. Detta värmer enormt myvket att få höra de från en sådan duktig ryttare och tränare. Men så läser man om alla sjukdommar som man hitta och man nästan dör inombords!

Vågar ja detta? Det är frågan som hela tiden kommer upp. Benny är något helt speciellt. man ser på han att han vill jobba, vill kämpa sig fram fast han inte alltid riktigt förstår hon där uppe på ryggen! Men han gör sitt ytersta. Är klok som om han minst va 15 år fast han precis har fyll 3!

Aja livet är inte alltid som man vill många bollar i luften och många ligger bra där, om de inte kommer ner med ngt vettigt... Imorgon, lr a idag, blir de två samtal en till vet och en till försäkringsbolaget lr kanske två till föräkringsbolaget så får vi se vad dem har att säga. Får ja de svar ja vill ha från förskringen så kör ja hela rejset. tyvärr så tror ja inte alltid på de som sägt.

Rätt flummig text märker ja men största tanken va nog att å skriva av sig lite, lätta på tankarna lixom...
Natt!

gick upp i morse och vädret va helt tilltalande så jag rantade iväg till prinsen! Han blåste upp sig och skulle visa sig snygg för Ponnyn som jag bytte hage på, Han Faila rätt rejält då hon inte visa någon som helst uppmärksamhet för prins. Stackaren va helt förtvivlad.

Blev en låååång borstning på han idag och lite mys masage! Han stod bara och njöt av de hela. Vi red även idag en svänd i ridhuset. Började med två varv i båda hållen förbi dörren som inte va så läskig och sedan serpentiner. Många kringelikrokar och de går bättre och bättre. Ville testat om ja fick upp han i trav men nja de gick sådär han blev bara sur men ökade på skritten. Tror de blev så då han inte riktit har fattat de där än. Jobbade vidare sedan med lite halvhalter och halter gick suuuuper! stanna på stället och allt. Dock fick ja problem med gasen sedan. Ska försöka tvinga ut micka på silver på söndag så ska vi ut och röja lite tycker ja allt. lite mer fart framåt.

Eftersom jag jobbar natt idag så tänkte jag mig att ja skulle ta en liten tupplur nu. Men de  blir något mer inlägg idag senare.

Bonusbild!

Sötaste prinsen!


hmmmsitter och experimenterar lite med detta få se hur de går!

Löshoppning!

Idag var ja i stallet ganska länga, höll på och donade med att fixa diverse staket som hade vält och slappat till sig. Sedan så tittade jag på när min tränare red sin dotters nya häst.

Vid 18 tiden kom Anika och Micha och vi började att bygga lite hinder! Silver var först ut mest erfaren och skulle bara skutta. Han tyckte de va skitkul så han bara fräste runt runt runt. Sedan kom Benny gick med han några gånger och sedan så fattade han allt vad de hela gick ut på! Så himla duktig så. Blev bara en liten oxer på 50 - 60 cm som han skuttade över så fint! Sist ut va Al och han dundra iväg i en jädras fart och hoppade sedan super fint!

några bilder tagna av filmen som jag fick, därav den usla kvaliten!

40 cm

Vi testade en annan teknik över bommarna!

50 cm

50 cm

Avslutade med ett litet roligt kryss. Mio Va duktig medhjälpare och drev på en sista gång!

Myspojken <3

Vila

Ja prinsen har mestadel legat på rygg över lördag, söndag och måndag. Han skulle vila på lördag och så hoppat upp på han i söndags men då min han värkte och ja knapt kunde böja den så fick de bli bio för mig istället och prins fick blir lite tjock.

Åkte senare in på akuten för att kolla handen men de sa ipren och sömn löser de. Jaha måndag morgon de värker ännu mer!!! Aja tänkte trotsa handen och åkte till stallet va ganska mycket meck där så när ja ska leda dem såkallade snälla hästarna så går de på bakbena hela vägen in till stallet och käringarna springer i hagen brevid som idioter. Vilket resulterade i att ja blödde på andra handen och fick ännu mer ont i handen. Pojkarna fick bara mat och pussar för min han klarade inte av lyfta en 12 L hinkt så då tänkte ja att den klarar nog itne en vild buse på  lina.

Senare fick jag för mig att rensa garaget och stallskåpet lite. Blev en ikea påse till 3 hästar i mogron och något mindre skit. Ska även få iväg lite saker å tvätta så kanske man kan änvända de och inte bara låta de ligga och skräpa.

För övrigt har dagen varit rätt så seg har inte haft orken till något. Det har lixom vart segt i almänhet.

I morogn står det löshoppning på schemat och lilgrabben ska få ta några språng, vi får se hur det går. Sedan skall man även iväg till banken och fixa kanske vunnit några miljoner?! Skall även iväg till trehästar och donera lite.

Nej nu blir de sänegn för mig!

Bilderna

Jag är inte snabb på att lägga ut de bilder som jag lovade men här kommer dem.
Finas!

Gillar denna bildenPlastronger...

Ja man blir faseligt sugen på att tävla när man kikar på gammla bilder och andras bilder. Kom in på en sida som hade fina handgjoda plastronger som kunde speciallbeställas (min sinte sidan) men om ja ska tävla igen så blir de en blanding av dessa två varianter.


Vill ha den pärlkanten som är på första (ej vid kragen) istället för den krämiga som är på den andra, och så vill jag självkart ha "fluffet" med stenar. mycket fint!

Usch vill tävla nuuuuu!!!

Jag och Aliss på våran sista tävling tillsammans!


/Ingvar Olsberg!

HaHaHa! Satt och kollade igenom mina gammla bilder som finns ute på nätet och vad hita jag inte då! jo en bild på mig och Ingvar! bilden r från 2006 och det är i Kungälv när han invigde en bilhall och verkstad som flera verkstäder i området var inbjudna till. Och eftersom pappsen driver Kungälvs bilplåstslageri så var vi bjudna dit på mingel.

Historian till kortet är lite festlig faktist. Jag och min far stod som alla andra där och lyssnade till Ingvars tal. Pappa fråga mig om jag inte vill ha en bild med han och tja jo varför inte. Jag fråga pappa om även han ville de men nja han tyckte de va lite pinsamt. Så då börjar vi gå mot Ingar, eller a trodde jag. Så frågar ja ingvar om det va okej varpå han ställde frågan vem ska ta bilden? Jag vände mig om och hoppades på att finna min pappa bakom mig men nej. Fick titta in i folkmassan och jo där stod han 10 m bort med en kamera i handen. Jag pekade lite genant mot pappa och svara han där bort.

låter kanske inte så skoj men aja jag har en bild med ingvar i vart fall!

Bonusbild

Mycket nöjd!

I går hade jag lovat med att lägga upp bilder på prins men de gick mindre bra som ni märkte. anledning? jo jag glömde datorn med bilderna hemma. Vilket gör det svårt att lägga upp men idag efter jobbet så lovar jag att de kommer att komma upp.

I går i vart fall så åkte jag till pojkarna efter jobbet och tog in båda för att sedan rida en sväng på prinsen. Satte upp en bom längs med väggen för att få lite gratis hjälp med halterna, som gick superbra jämfrt med sist. Vi fortsatte sedan med våra svngar och jösses vad fort denna hästen fattar! sis vi red så kunde han knapt svänga och nu bara allt släpte han sög på bettet lyssnade och svnängde. visst inget spektakulärt men en STOR skillnad från vad det hade vart ridpasset innan.

Snart skall man väll ven våga sig på att trava lite... bara han inte bralla för ja har ingen balans till de och kommer då få mig en mindre flygtur! Jag såg allt vad han kunde åstadkomma för smidiga röelser i hagen i tisdags och ja hade inte suttit kvar på dem inte! Innan jag börjar trava skall jag dock försöka få lite bättre koll på att bromsen funkar.

Bonusbild

Ett litet smakprov på de bilder jag fick, tyckte denna va lite smårolig då de ser ut som Chardonay (t.h.) skriker på Benny (t.v.) så högt att hans man fladrar.

/


Bjud på bus...

Var iväg och fotade pojkarna idag på kvällen, blev massor av bra bilder. lägger dock upp dem i morgon för nu måååååste jag sova!

/

ouppsy daysy...

Ja har helt glömt bort min lilla blogg nu i dagarna vart mycket att göra.

Igår var jag hos prinsen efter jobbet, det blev ett lättare ridpass på 15 min och vi var i  ridhuset och övade på att svänga. Han var sperduktig i vänstervarvet men i höger så fick han inte riktigt ihopp det. Ibland så gick de riktigt bra och ibland så va huvudet svängt och kroppen traska vidare på framåt. Det blev även lite övningar med halter dock så fick vi oss även en snurr på köpet. För han skulle hela tiden enviads med att vända 180 grader på sig innan vi fick stopp oavsett vart vi var i ridhuset. Mot slutet var de dock bara 90 grader de va juh en förbnättring men kanske inte alltidd roligt att snurra runt när man ska står still.

Blev även ett hagbyte för killarna. Då divine och hedda blev slppta på deras plätt för att få äta upp sig och springa av sig lite så fick pojkarna gå på en mindre plätt, dock ej liten, och nytt färskt gott vilat gräs! Jag hade två stycken överlckliga pojkar i hagen! Tjatte blev så glad att han rev loss en rejäl tugga gräs (de spreta ut rejäla tussar runt hela munnen på han) och galoperade en bra stund med den i munnen innan han kom fram till mig och "gav" mig den dregliga tussen. Kanske ett tack? får jag nog aldrig veta.

På kvällen stod de ridlektion på schemat för josephine och bosse. Vi började att öva in öppna på han, vilket gick bra. J påstod att han inte kunde men nog kunde han de. Blev självklart lite missförstånd och så men sedan blev han riktigt mjuk och fin. Vi övade sedan på att korta och länga galoppen. J kom med diverse udda rörelser och ideer på att få till en bra ökning men ja vet inte riktigt om dressyrdommarna (och någon annan) hade tyckt den va något vidare bra eller snygg. Slutliten kom han sig bra i form, fotfarande lite istadig men lugn i steget och fortfaande "go" i den.

Idag har det varit jobb för min del igen uppp kl 5 och vidare. ska bli skönt att sluta nu vid 2 tiden. Helen ska hämta sin klocka som ja laga åt henne och sedan blir de till att klappa och ge ponnisarna lite mat.

Bonusbilder

Usch får ta och skaffa mig lite ridbilder snart som omväxling...