Omplanterad v. 9

Eftersom jag åkt på en monsterförkylning ochdessutom lyckats missa willes vaccination så kommer vet ut i kväll för att spruta så får snällt planera om lite

V.9
v. 9
Måndag- rida ut
Tisdag - Vila - lastträna
Onsdag - tömköra - vaccination
Torsdag - Rida ut/ev köra iväg till ymer.
Fredag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget - lugnt pass
Lördag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget - lugnt pass
Söndag - Vila


Lastningsproblem...

Ja alla har vi någon gång varit där eller känt någon som varit där. Idag så skulle de lasttränas och ja bakade till släpet och jag och lillen tog och laddade för fulla muggar.
 
Låångerlinor, handskar, godis, hö och soppkvastar...
 
Knas kastade sig bak två gånger sedan fick han en liten kvast upp i rumpen och då ville han inte baka utan gick på utan problem stod och mumsa hö och vi lämade han där en stund. när den tussen var uppäten lasta vi ur tog ett varv på gårdsplan och lastade igen. denna gången utan någon kvast i röven utan han bara trampa på direkt. Så han fick äta all sin lunch där inne idag och så hoppas vi på att han är lika snäll i morogn med...
 
knäppaste knas hästen.
 

V.9

v. 9
Måndag- rida ut
Tisdag - Rida mkt lösgörande eller ut
Onsdag - rida banan
Torsdag - Vila - ev en fotografering
Fredag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget
Lördag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget
Söndag - Vila


Dagens pass

Måndag
Blev en underbar uteritt i solen idag tillsammans med Jennie och Björk. Vi red en helt ny väg för oss och knas skötte sig bra. Vi red väldigt nära motorvägen och han kändes lite spänd tänkte först skrittat hela vägen men så slappnade han av så vi tog lite trav och han rullade över i galopp. Blev sedan lite rädd när en bil med trasigt svgasrör dönade förbi oss så då sprang vi lite i diket och lite på tvären.

Han låg på ganska mycket hela tiden men lyssnade hyfsat va ganska nära att drutta av ena gången då han fot ner i diket och upp igen men vi satt kvar.

Blev mycket klättra de för han med vilket var bra! Ska försöka komma iväg till ridhus snart så man kan rida lite!


Dagens Ridpass

Lördag
Fick speciallhjälp med att förbereda knashästen idag. Jonathan och hans pappa + sälskap var på besök innan och muta med lite äpplen och hjälpte till att borsta.
 
Såg på han redan när ja började longera han i traven att han hade en bomb i sig, mycket riktigt efter första fattningen till galopp så tror ja han studsade runt två varv på volten innan det blev galopp i ett lungt tempo. Gjorde här 5 regeln som alltid och de kom inget mer i det varvet. Bytte varv och gav samma hjälp där för galopp och ja där va vi lite mer intensiva i bakutsparkarna när han sprang på lungt och fint kom dem inte mer än man såg att han ladda så gav man en smackning så for han i väg i en luftserie. Knas häst... 5 regenl och sedan fokus på att hitta en avslapnad fin trav.
 
Satte upp och kände av lite, jobbade mycket i skritten med att flytta för skänkeln och i vänstervarvet så börjar han bli såpass duktig att vi snart kan börja öva på bakdelsvändningar då han är såpass med på noterna. I högervarvet har han det mycket svårare han lyssnar bra men jag måste rama in han och få han sätta fokus på mig på ett helt annat sätt då han gärna på den öppna delen på volten går iväg åt andra hållet och slår sig fri. Vi fick även jobba med detta i traven just i högervarvet för han uppenbarligen vill smita undan för han tycker att de är jobbigt.
 
I vänstervarvet så går han som en klocka. Jag kan bli lite passiv och sätter inga krav här vilket inte är bra. Så för att aktivera lite så jobbade vi med rakställningen och snett igen. När vi red snett igenom idag så hade ja lite svårt att få han helt rak då han gärna slingrar sig men vi blev bättre på det mot slutet.
 
Vi tog även lite galopp iadg med då han kändes lugn och underlaget va inte toppen men de tillät lite. Han blir gärna springig och då tappar ja balansen vilekt i sin tur leder till att de blir inget vettigt gjort. Men ja försökte komma ner och bli rakare i min sits så ja inte lutar mig framåt för mycket. I hövervarvet så kom ju självkart problemet med bogen med men när ja satte mig och jobba som fasiken och gav mig självaste fan på att han inte fick springa iväg så gjorde han en kalasbra volt! så tog klappa han massor och muta med godis.
 
Tog några bilder med självutlösaren, blev la sådär men ja  bättre de än inga bilder. Å juste tränset, det var de som låg i påsen. Skrittäcket de va de bruna ja köpte igår.
 
 
inte lättaste att ta kort på...
 

Dagens Ridpass

Fredag
Maria var här på besök idag så vi tog oss en underbar härlig ritt ute idag i solen mitt på ljusa dagen. Knas fick sträcka utt lite på sig i skritten då Colin trampar på bra. Han skötte sig galant och vad de gällde uppsittningen på stallplan idag så stod han som ett ljus och väntade på mina signaler! Duktiga knasbollen! Blev ingen trav idag men vi fick öva på andra saker så som att stå still och rida lite själva utan colin.
 
min söta lilla myskille! Han känns så vansinigt bra just nu att ja skulle kunna sitta i timmar på ryggen! Wiiiii

in löv!

En vän fick ta förväl av sin fina springare häromdagen och har valt att sälja av alla sina saker då hon nu lägger hästeriet på hyllan. Vi pratar om en tjej som har myycket god smak vad de gäller hästprylar och lite lätt besatthet när de gäller schabrak. Hon har haft dubbletter på hopp och dressyr. Så ja nu kan jag och linda matcha varandra om vi säger så...
 
Ja fick köpt ett Mias RS skrittäcke i brun ull (bild kommer) även ett ländtäcke i blå ull med begie kant. Ett Hv polo schabrak i deras glittriga variant. det är lite åt de gråa hållet, ett scapa sport schabrak (som ja letat efter! har det i brunt) samt ett tömkörningstäcke (bild kommer). Alla saker var till superpriser så de gick inte att bara ignorera det! Fast linda tog priset hon köpte nästan hälften av sakerna som fanns! Ska ta lite bättre bilder på allt när vi har de på oss men här är några.
 
Vad som låg i påsen det får ni se om någon dag. Ska även snart ha en liten Bloppis så håll utkik!
 
 
 
lapparna är kvar!!!
<3
 

Oupsi!


äntligen

JAAAA, nu fick ja löst det! Har de senaste inläggen skrivit från mobilen för ja har inte kunnat få någon radbrytning och liknande. Finns ju inget värre än att läsa en stor grötig text utan radbrytningen!
 
Men nu är problemet löst på denna blogg!

Dagens pass

Torsdag
Knas har fått vila lite mer än planerat då ja inte haft någon ork att rids helt enkelt så ja visste att ja skulle sitta upp på en bomb idag mer eller mindre...

På stallplan har vi haft ett litet problem som för mig är "stort" när ja sitter upp vill ja att han ska stå still tills dess att ja ber han gå. Samma visa i padocken, där är han dock lugn och väntar snällt. Uppe på stallplan så backar han hotar med benet rusar runt och är allmänt odräglig! Men så idag väntade vi ut han å när han stod helt still så fick han en gotta.

Ridturen blev den gamla vanliga såhär på kvällen tyvärr men vi travade en del. Han skötte sig galant och ja upplevde att han va mjukare åt höger idag än sist vi red ut. Vi fick gå först hela vägen och övade även på halter där Peppe gick förbi oss.

Mot slutet så finns en liiiiite backe upp som ja planerade att ta en pytte galopp medan Peppe trava. Han va så lugn och fin i fattningen och så snäll blev några steg så var vi uppe för backen. Helt klart dagens höjdpunkt!!!

I morgon ska vi ut med Colin och bästa Maria så får vi se vad vi hittar på :)


Big fail!

Har lyckats tappa bort min älskade handske från roeckel och troligtvis ligger den någonstans i denna snödrivan!?!?!?! Är inte alls sugen på att köpa en nya :( men ja vill inte heller frysa hela resterande del av vintern... För vem vet hur lång den bli!


V.8

v. 8
Måndag- Tömköra
Tisdag - Rida mkt lösgörande
Onsdag - vila
Torsdag - Rida ut
Fredag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget
Lördag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget
Söndag - Vila


Dagens träning

Måndag
Ut i snöstormen gick vi och började traska runt lite för att värma upp och tog sedan och började tömma på en volt, inte den vanliga platsen vi brukar va på utan de farliga hörnet.

De gick bra och vi tog några fattningar till galopp och ville behålla form och bärighet från traven till galoppen de gick hyfsat några gånger så slog han sig fri men sedan så fick vi till det allt. I höger varvet så har han de lite svårare att böja sig inåt ( vi har samma problem uppsuttet) så satte väldigt mycket lösgörande inåt i detta varvet han fick gå in på en mindre volt och ja försökte få in huvudet och sträcka ut yttersidan. När han gav efter här så avslutade ja och klappa.

Duktig knas! Får börja stretcha han lite mer efter ridningen är lite dålig på de där :/


BLÄÄÄÄÄ

ja som ni ser är min text i inlägget innan sämst pga blogg.se cpar ut... går inte att få radbyten eller liknande...

suck

Dagens pass

Fredag Idag hade jag "hjälp" av min super choach Jennie! Hon är inte ridlärare eller liknande utan utbildar sig till någon form av choach och jag är hennes försökskanin. Vi började passet med att sätta upp lite småmål och och jobade oss upp på listan. Knas kände super mjuk och fin, lite tjaffsig men de gav sig snabbt och jag kunde rida på. Vi fick en liten dust vid grinden där det var superfarligt så vi fortsatte att tragla runt lite just där och han gav sig fort. Satt ner lite emellanåt och en gång så smögrullade han in i en perfekt galopp men eftersom jag inte bad om det så bröt jag av. Vi jobabde mycket med formen och bärigheten och påskutet bakifrån. Allt gick super tills han blev trött... De märkst så sjukt tydligt då han försöker komma undan för heeeelt plötsligt så vet han inte hur man tar vänsterskänkeln när man travar på volt och vet inte hur man svänger... Bogen åker ut och vi låser oss. Försökte lösa det på lite olika sätt resultatet blev aldrig bra men bättre. Lillen kom sedan på den briljanta iden att börja försöka befästa flyttandet för skänkeln i en påbörjan till en framdelsvändning. Gissa om både jag och lillen blev förvånade när ja la till benet och han flyttar helt korekt! Blev massa beröm och vi gjorde några gånger till samt försökte påbörja en skänkelvikning där han med skötte sig som en kung!
uppförsbacke?

Dagens ridpass

Torsdag
Planen blev inte helt som planerat eftersom ja hade lite brottom och då inte orkade juxa och byta padden mellan sadlarna (va på my one för at köpa en ny men ullen på den ja skulle va ha i sämst kvalite å ska ja lägga så massa pengar på en padd så ska de va bra och rätt ull!) hursom det blev hoppsadeln men med långa läder.
 
Fick longerat och där spruttade han på rejält och de va diverse lufthopp och räjs som han drog iväg med men efter ett tag så lugnade han sig och sökte sig neråt i galoppen.
 
Satte upp och gjorde väldigt mycket lösgörande, ville här få han tydligt att svara mer på mina "ben" hjälper och ha en tydlig ram för honom. när ja kände att han svarade bra på detta så började jag att arbeta honom i traven. Vi låg och traglade runt mycket på volter fram och tillbaka för att "översaka" han hela tiden och göra han lyhörd. Han var lite ostabil i formen och slog sig fri ofta men emellanåt så var han riktigt trevlig.
 
Efter det så tog vi galoppen och förutom några felfattningar och lite X2000 inspiration så skötte han sig bra! Han söker sig neråt, inte för att ja önskar det riktigt än men han lyssnar.
 
Efter galoppen så jobbade vi mycket med nedsuttet i trav och ja måste säg att han kändes så sjukt AZUM mot slutet kunde sitta och leka runt han med benen och han svarade, han ahde god och härlig energi framåt utan att vara springig!
 
Bästa alla hjärtansdag presenten på länge!!! Hoppas på ett lika azum pass i morgon!
 
 

Dagens Träning

Onsdag
De tre vise männen var ute på en tur i dag, prinsen, wajes och wille. Knas fick gå sist i dag och han va inte missnöjd med den placeringen men han drog benen bakom sig så de gick lite långsamt. När vi kom till stället vi brukar trava på så ände han självklart till men vi gjorde lite sidförande samt försökte ställa han åt höger då han gärna går åt vänster. Blev ävn lite lite trav när vi skulle komma i kap dem andra men då satt jag ner och de va ingen större trav.
 
Pigg och allert hela vägen hem sedan blev inga skutt eller hopp uan han höll sig på mattan hela tiden. Ska bli skoj att sitta upp i morogn och ta ett lättare pass på banan!

Hööks fynd

Ingen har la missar att hööks har rea just nu! Faktiskt en mycket bra rea då det är 50% på hv polo samt nästan alla vintertäcken och innetäcken.

Knas fick ett nytt 300g med hals ute och ett 280g inne. Har letat länge efter ett 300 men de har varit hopplöst men nu hittade jag det och blev mycket nöjd, bara de inte blir sönderbitet. Är inte sådär överförtjust i just hööks utetäcken av den enkla anledningen att ja hade ett och de varade en förmiddag sedan så va allt borta.

Hoppas på att detta håller längre!

Fick även med mig en långärmad hv polo piké i blått. Hade önskat att dem hade den bruna med men man kan inte få allt :)


V. 7

v. 7
Måndag- Ett mycket lätt pass i paddocken i dressyrsadeln, troligtvis fruset underlag
Tisdag - Vila
Onsdag - Rida ut
Torsdag - Pass i padocken
Fredag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget 
Lördag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget
Söndag - Vila

Dagens Pass

Måndag
ÄNTLIGEN är vi ett riktigt dressyrpar!! Kändes så fruktansvärt bra att lägga på dressyrschabrak och sadel, linda och bara känna sig sådär äckligt snygg!
 
Longerade han rätt så länge då han hade ett jäkla överskott på energi så han fick bralla av sig.
 
Tanken va sedan att linda skulle ta mig på lina (nysadel + mycket energi + kallt = brallgaranti) men hon glömde bort mig i stallet så ja tog och satte upp själv och började rida runt lite. Självklart kom hon sedan men då tyckte ja att ja lika bra kunde fortsätta utan lina. Så hon var mest som ett moraliskt stöd.
 
Knas skötte sig gjorde lite förflyttningar in och ut från volten (den enda platsen det går att rida på) och tog bara traven idag då underlaget suger. Han tjaffsade lite i munnen men så efter lite till juxande blev det allt bra.
 

Gårdagens Träning

Söndag
Testade på lite nya saker och satte upp tre bommar som liten studs. Blev inte sådär göravancerat men vi longerade på en oval volt och över tre bommar. Försökte hela tiden at få honom att springa lungt och fint över pinnarna men ibland så rök han iväg i en himla fart och låg slickad som ett svart streck över och susa förbi.
 
Tyckte han sköttte sig bra emellanåt, lyssnade hyfsat på min röst om de där med bromsa och springa fort men va nöjd och avslutade när han sprang två gånger ie tt bra tempo och lyfte på bena

Sprattelknas

Då man äger en sprattel häst så när brodden kommer på så ser han ut som en sweitzer ost. Är inte mycket för att ha hästar överskyddade i hagen bara för att men vissa kräver det mer än andra. Men hursomhelst så får knas ha på sig boots i hagen nu när han har brodd.

Finns en nackdel i vårat stall är dock att han måste ha på sig dem 24/7. De är nämligen "förbjudet" att be andra sätta på saker på morgonen mer än täcke. Så det är bara att välja mellan boots 24/7 eller broddtramp.

Köpte dessa boots på hööks häromdagen och hade redan ett par av samma och är fruktansvärt nöjd med dem då de inte orsakat skav eller liknande!


Dagens Pass

Lördag
Då det kommit mer snö och jag var sen till stallet idag så valde jag och lillen att ta en liten uteritt i samhället på kvällskvisten i nysnö. Knas låg på lite i början men så fick han gå av sig lite så blev det bra. Vi tog även en liten trav och förutom att ligga på och tycka de var toppen så skötte han sig galant. Jag gjorde några halvhjärtade försök till halvhalter men de var bara halvhjärtade som sakt. Efter att vi travat lite så känned han mer avslappnad och jag kunde länga tyglarna lite åt han och mot slutet så frustade han och björk i kapp,
 
 
Det finnt nog få saker som är så mysiga att göra en lördagkväll än att vara med sin älskade powni i ett stilla tyst samhälle med massa nysnö omkring sig!
 
<3
Björk
willson
 
 

Gårdagens Träning

Fredag
Blev ett sent pass i går och han ahde fått vila i två dagar så ja ändra min plan till en tömkörning. Tackar gudarna för att ja gjorde det! Det var inga dåliga luftsprång han fick till när vi travade och gloppperade. Ibland drog han en repa så ja hade inte mycket att sätta till med då ja gled på snön.
 
Vi arbetade mycket med tempot och formen. Han skötte sig bra tills han tyckte att det var lite väl tråkigt. Då så blev ett hörne väldigt farligt så vi traglade det hörnet väldit mycket först på en liten volt och sedan större så varierade vi det ganska mycket i båda varven.
 
Vi han även oxå till att arbeta endel med galoppen och avlutade  när han sänkte sig och frustade enhel del.
 
Knasbollen va supermysig idag att jobba med och ja hoppas få ett lika bra pass på ryggen med....
 

Wopp Wopp!

Gissar att ingen som missat att Patrik Kittel kommer till Borås 6 April? Hursom nu är även jag anmäld och de ska bli väldigt interesant att åka och kika på honom! längtar redan nu!
 
På Söndag skall jag även iväg till tokarp och kika på deras programridning och tar antagligen med mig lillen ditt då hon ska starta sin första dressyr med så kan de va bra för henne och se hur de går till. Såg dock att även Borås ridhus hade en tävlig då så får se vart vi åker.
 
Mycket roligt som är på gång nu! och snart väldigt snart så kommer jag och knas börja åka runt lite för olika träningar!!!!
 
 
Ge mig sommar!! Denna sommaren kommer bli AZUM! kommer stå uppstalad hos tränaren, kan inte bli bättre!!!

Dagens Träning

 
Tisdag
Blev ingen ridning i går så fick ta och tömköra honom idag. Underlaget var faktist mycket bättre än sist då det nu var mjukt och hade ett snölager åvan sig bara. Knas fick förvisso endel styltor men sanden under hjälpte till att dem inte blev något större samt att dem ramlade av.
 
Kunde idag arbeta mycket med hans ställning och aktiviteten i bakbena. Blev även endel igångsättningar i galopp och även här fick han jobba på med baken och i ett lite mer kontrolerat tempo. Han hade en del energi över då han fått vila i tre dagar men ja tyckte ändå han var städad.
 
I högervarvet så börjar vi få riktigt bra kontakt och jag kan hålla bätttre koll på han samt få in han på mindre volt då han gärna springer runt på en stor volt istället och blir just det, springig. Dock har han av någon märklig anledning lättare för sig att samla sig här, inte mycket men han kommer mer ihopp och på rumpan.
 
Knasbollen skötte sig kallas så jag är mycket nöjd över dagen och är lite sugen på att hoppa upp i morgon, men tror tyvärr inte ja hinner...
 
 

Typiskt

"Troligtvis fruset underlag" ja de skrev jag i går och de stämde. Plus att de låg 10 cm kramsnö på och va snöstorm mer eller mindre. Kul? Nä inte direkt land har inga snösulor ( pga av hans "problematik" att skos) så de blir styltor from hell!

Fick hursomhelst städar skåpet samt hyllan så en massa saker fick hänga med hem som inte behöver ligga i stallet och skräpa.

Fick även tagit fram de täcken som ska på tvätt och ska ringa henne i morgn.


v. 5

v.5
 
Måndag- Ett mycket lätt pass i paddocken i dressyrsadeln, troligtvis fruset underlag
Tisdag - Tömköra/ Rida ut beror på underlaget
Onsdag - Vila
Torsdag - Vila
Fredag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget 
Lördag - Rida ut /Rida banan beror på underlaget
Söndag - Rida ut, eller longera över bommar
 
Varje dag skall jag försöka lasträna honom, De dagar ja rider på banan kommer jag även att rida i dressyrsadeln.

Gårdagens träning

Fredag
Knas fick för första gången ha de enda rätta på sin rygg idag, en dressyrsdel. De va lite vid men vi la in en padd under så satt den som ett smäck!

Började sedan att longera honom och han var hur lugnt och fin som helst! Hade inget schabrak på då vi ville se hur den låg och betedde sig.

Satte sedan upp och skrittade lite. Valde att ha korta läder utifall han skulle få för sig att göra en skruv eller två. Jennie gick med mig på lina så skulle de vart så att han skulle bli lös så skulle vi ha möjligheten att rädda sadeln :)

Travade i sadeln och de kändes bra! Han va stapplig men det var pga underlaget så vi tog aldrig någon galopp. Ja va nöjd med hur han skötte sig och nu längtar jag till att sitta upp nästa gång igen!