Gubben i lådan

Idag bar de lilla lasset till Stenungsund. Insåg efter att ja packade allt att de va väldigt lite. Antingen lärt mig va som behövs eller så har ja glömt allt.

Knas va inte sådär görvillig att gå in i lådan idag som jag hade hoppats på. Han upptäckte att man kan svänga rumpan åt vänster på lönen så slipper man gå in. Fick hålla på en stund men sedan gick han in (kanske att överdriva tog la ca 15-20min). Själva resan gick super han fick ha sitt luddtäcke och höll värmen bra. Luften var kylig i lådan men han va varm.

På plats fick han brallat av sig rejält i hagen med sina buskompisar i jämn ålder. Nu får vi dock hoppas på täcket är helt när ja kommer hem. Såg att ngn i hagen är väldigt duktig på att gnaga då de va mer hål än skydd på det. Får helt enkelt se vad täcket går för.

Ska åka förbi honom i morgon på fm och pussa lite på honom sedan bär de av mot Oslo ryge för att sedan hamna i Krakow!


Packlista

Ja i morogn så åker Knas på nya äventyr för en vecka medans jag är i polen och umgås mig mätt på mormor och farmor.
 
Tänkte skriva upp packlistan mest för min egen skull men även för framtiden med ibland.
 
Utrustning
* Sadel
* sadelgjord
* schabrak - bruna kingsland
* Träns - remonten
* Fegisremen
* boots - svarta plats utifall mkt lera och skoning skulle ske
* skydd fram och bak - hööks + damaskerna
 
Täcken
* Stalltäcket 200g
* brunrutiga vintetäcket
* skrittäcke - lamicell
* bruna fleacen med hals
 
Mat
* 7 påsar med kraft - en påse om dagen
* E-vitamin
* Äpple
* Rosa hinken
 
Willes Kläder under transporten
* Stora bandagen
* Bruna lindor - cartago
* Bruna Teddytäcket
* Bruna lädergrimman
 
Jag
* Hjälm
* Stövlar
* Ridbyxor - svarta eruostar eller gråa KL
* Skärp - bling
* Jacka - KL
* Ridhanskar - vinterfodrade svarta + tunna
* Fleace - KL
 
Övrigt
* haggrimma
* schampoo
* Grumme såpa
* Hinken med borstar
* Paddar - Mias RS
* Gråa "settet" - Lamicell schabraket + lindor
* Luddbootsen
 
 
Ja det blir lite saker att ha med, trotts att det bara är en vecka. Men det är exakt lika samma saker som åker med om han kommer vara borta en månad. Den ända skillnanden från förra gången är mängden täcken. Förra gången var de ju nästan sommar. Troligtvis kommer det även blir mer täcken nästkommande gång han åker till maria för då blir det mitt i vintern 14-15 december och då stannar plutten där en månad och jag kommer inte komma förbi en ända gång!

Fantastisk!

Ja man kan inte annat än att bli glad när man får fantastisk fin pepp från Sanna Nilsson som tycker att vi nog visst kan lyckas kvala in till Falsterbo 5 års.

Jag blir varm i hela kroppen av hennes fina ord! Vi får la se om de går som Sanna sa var det ju bara 68% i några LA:3 program. Låter inte helt omöjligt men ändå så långt bort.

Tack Sanna för dina fina ord! Ni hittar denna underbara människa på
www.sannanilssondressyr.blogg.se och även alla hennes underbara djur!


Spökveckan

Vecka 44 närmar sig och därmed alla helgona och haloween. För min del kommer jag att spendera denna veckan hos favvoritgammlingarna i Polen med mammsen och pappsen.

Wille då? Jo han ska få "tuktas" av Maria Hagström hon ska rida han från lördag till lördag och jag tar en lektion på söndag som avslut. Gissa om ja längtar till lektionen!

Knas skall även få ett inplanterat besök hos hovslagaren och denna gången så ska vi troligtvis slå på skor fram. DET är något jag INTE längtar till... Dock hoppas jag på att han mognat för denna uppgift och att de kommer gå lika smärtfritt som verkningen gör nu.


v. 43

v. 43
Måndag- Vila
Tisdag - Longera över hinder med lite högre höjd
Onsdag - Rid ut, skogsrundan
Torsdag - Vila
Fredag - Rid ut, skogsrundan med en ny väg
Lördag - Vila - köras till stenungsund
Söndag - Maria tränar honom
 

Dagens Träning

Onsdag
Satte upp ute på stallplan på en mycket pigg och otålig liten grabb. Vårat sällskap idag blev "lillen" stallets treåring som är hög som ett hus och växer! Vi hade bestämt att ge oss av på en skogsrunda som ja red en gång innan med Linda och detta blev Knas premiär tur.
 
Han va lite på tårna hela vägen och när vi skulle vända in i skogen så ville inte lillen gå så fick gick på först och trots farliga soppsäckar och små bäckar så va öronen spettsade framåt hela tiden. Jag kunde låta han gå på nästan hela tiden även om han många gånger ville springa på lite eller gå betydligt mycket fortare än vad piloten ville. Det blev även endel muskeljobb för han i form av backar upp och ner och även en heeeel del lyfta på fötterna jobb.
 
Efter halva rundan började man märka på han att de "kvicka" raska stegen började avta och han lugnade ner sig och fick lite längre tyglar, de knas var mest intereserad av då var självkart att nosa på marken?! Suck, knas hästen skötte sig exemplarisk och jag kan itne vara annat än supernöjd!
 
Vi stötte på två hemska troll med som fick hjärtat på prinskorven att slå lite extra hårt men ja vet inte riktigt om de va av ren kärlek eller rädsla till de två små supersöta lurviga shettisarna som kom springande mot oss och gnäggade! Lillen tyckte dock de va lite läskigare och valde att frysa fast men knas kunde jag heller inte göra allt för mycket vi blev stående en liten kort stund men sedan traskade vi på och hjärtfrekvensen sjönk märkbart.
 
Sista kilometerna valde vi sedan att hoppa av våra duktiga djur och traskade nöjda hem till stallet och jag va så sjukt himla nöjd med knas jobb idag! Skulle aldrig tro och hoppats på att vi skulle gått först större bitar av turen, ALDRIG med min rädda lilla räka! Men han briljerar och visar att allt går med lite övertalan och självförtroende.
 
Älskade bushäst!
Ridsälskapet =)
"posar" med lite granris i käften =)
"barnen" tar en liten fika tillsammans i skogen

Älgat på

Så sjukt över dagens pass! Men nu blir de jobb och berättar mer ikväll!


Dagens träning

Tisdag
Har inte haft allt för mycket tid de senaste dagarna så min planering föll tyvärr. Hade hoppats på att få rida idag men då jag va själv i stallet och han har vilat i tre -fyra dagar så kände ja inte för att chansa.

Det blev arbete på lingerierna och ett hinder. Sockerbitarna funkar fin fint och trots att han ibland genar (3gg) så söker han sig mot hindret och förstår vad jag vill göra.

Han bjöd på fint och idag jobbade vi ganska mkt på den "höga" höjden. Han har inte riktigt förstått de där med att man skall ta upp bakbena med. Vi får hoppas att de kanske kommer någon gång. Han är ju trots allt en liten dressyrpowni!

Tänkte avsluta med att han skulle få brallan loss lite själv i padocken men nej när han var lös så gick han bara efter mig trots att ja vifta och hade mig! Ja sötnöt...


Höstliga Bilder

I fredags så lånade jag min vän Jennie och vi tog med oss kameran och knas ut i en liten gränd och knäpte av 600 bilder. Tyvärr har ja fortfarande lite problem med objektivet som gärna inte sätter fokus på de som ska och det hade tyvärr lillen med. men några bilder blev det och tänkte dela med mig här.
 
 
 
Någon blev lite trött av de här med fotografera...
<3
 
 
 
 

Dagens Träning

 
Tisdag
Idag så blev det väldigt sent ute. Jag fick sälskap av Helen och sessan och vi tog den lilla undan i samhället som ä både grusad och upplyst vilket är väldigt mysigt och framförallt säkert utan bilar. Detta var även herr Knas första uteritt i mörker och med kraftiga vindar...
 
Ja det började minst sakt dåligt. Satte upp från pall som vi alltid gör och när ja sitter upp så tar han ett kliv åt sidan och ja pallen hamnar under oss. Kom loss därifrån på en häst som kan flytta för skänkeln än... Blev självkart katastrof och panik lite studsar och liknande men jag satt kvar och han lugnade sig snabbt när vi kommit ur pallens hämska grepp...
 
Han hade lite brottom i nedförsbacken och ja sessan hon krööööp fram. Sedan så kom det även ett köttätande löv mot oss och då var vi bara tvugna att gå ner i ett dike och ut på en åker.. Men efter det så skötte han sig, eller ja han höll sig i skinnet. Fick självklart fippla lite med han då han var på tårna så de va tyvärr inga långa tyglar men han va inte spänd utan fick ta fokus på mig istället.
 
en lagom tur med bara skritt (och ltie studs) på ca 40 min.
 

v.42

v. 42
Måndag- Longering över hinder
Tisdag - Rida ut/ alternativ tömköra med bommar
Onsdag - Vila
Torsdag - Rida ut
Fredag - Rida i padocken - Kika av gas broms rida lite olika spår.
Lördag - Vila
Söndag - Rida ut

Dagens träning

Måndag
Första dagen efter hans lilla vila idag och jag tänkte då inte sitta upp utan det blev en konferens idag och arbete över hinder.

Vi hade en enkel liten anordning till hinder och jag tror nog Knas tyckte det var riktigt skoj! Det var några brallsningar och han sög riktigt på hindret så ja kunde länga ut linan och han rätade ut sig riktigt bra innan! Vi testade några gånger i galopp vilket han tyckte va lite svårt men de va inte så högt men vissa gånger blev de låååångt för han.

Han fick avsluta att ta några skutt över ett räcke på ca 60 och gjorde det med bravur! La sedan ner det till ett långt hinder på ca 40 cm och bomhöjd som avslut och de tyckte han va minst lika skoj som dem andra fast lite teixigare!

Finaste Knas!


Nej nej å nej

Varför! Ja ärligt varför ska mina planer gå i kras! Bara någon timma efter att jag skrev blogginlägget och va så glad över allt men nä insåg att ja va bokad på jobb på kvällen :/ sedan kom de även upp senare på kvällen att besöka veterinärkliniken på förmiddagen... Som tur va var de lugnande besked.

Nä ska sluta planera och ta dagen som den kommer...trött ja blir!


Äntligen!!!

I morgon blir det äntligen av! Jag slutar 12 och beger mig då till stallet direkt för att börja knoppa herr Knas och fotografera!

Det ska va fint väder och innan alla löv faller så ska jag försöka få till något!

Ska kolla om Linda vill vara med eller om någon kan vara assistent :)


Snart bättre

Då fina herr Knas just nu vilar så är inte mina uppdateringar på topp. Tanken är att ja ska försöka få komma igång på torsdag med han hade jag tänkt så får han en liten minivecka nu.

Har även planerat in en fotografering fortfarande men känns som in vädret jobbar mot mig! Vill ju ha åtminstone lite sol och röda löv men som de ser ut nu så kommer ju mina fina löv försvinna :(

I skolan knallar de på i en rasande fart. Det är mycket som skall göras nu så ja de e ju bara att ta tag i det!


Värst med lathet

Ja kan ibland (läs väldigt ofta) bli irriterad på lata människor. Nu pratar ja inte om lathet att inte orka gå upp på morgonen eller inte orka städa utan vettigt lata.

Exempelvis jag gjorde ett blogginlägg om en jacka jag FUNDERADE på att köpa vilket det stod tydligt i texten. Det stod även var den fanns och pris. Trots all i formation så får ja en kommentar i stil med " å var köpte du den jackan? Trivs du i den å va kostade den?" Haaaaalåååå läs en gång till tack!

Självklart besvarar jag frågor som inte går att googla fram och dem flesta idag har en smartfån. Jag själv är sådan att innan jag frågar något så testar jag att googla snabbt hittar jag de inte då betyder det med andra ord att de kanske inte är ett självklart svar heller.

Oj ett mycket flummiga inlägg men ja jag fick sakt det....


Dagens träning

Onsdag
Idag hade vi mer tur med vädret och de blev en mycket lovande uteritt. Vi red en ny sträcka och knashäste ville gå först ibland vilket han fick och bär hjärtat började bulta för mycket fick gammelmannen Peji ta över.

Han hade lite svårt att stå stil bär ja vad han om det så vi gjorde lite småövnibgar längsmed vägen. Vissa sträckor fick han arbeta på i skritten i en låg rund form och vissa sträckor så fick han gå helt på långa tyglar.

Blev även en klätterbacke mot slutet där han tog i bra med rumpa och rygg.

Blir två uteritter till och sedan kommer jag att ge han vila. Han är lite hängig och inte riktigt sig själv just nu och tror de beror på pälssättningen och en kombi av hans trots... Blir till att köpa b-vitamin i morgon och så får han kanske lite masage.


inga storsinta planer men

Efter vad som hände och inte hände i helgen så valde jag att strycka mig från tävlingen. Tänkte först skitit i det och kört på ändå bara så vi skulle kommit ut ja kanske kommit upp på medellinjen i någon gångart men då jag fick jobberbjudande så valde jag faktist att avstå helt. Har dubbelt betalt på söndagar så ja ni förstår säkert själva.

Så nu "lägger" jag "tävlandet" på hyllan, haha jag som tävlat så mycket och satsar istället på att hitta en tränare i borås. Har en som verkar bra och skall åka och titta på henne på tisdag om en vecka tillsammans med en kompis som även hon vill träna för henne. I början blir det kanske även så att ja får packa in åsnan i lådan men de blir bara bra träning.

Får se om det finns några andra roliga tävlingar till våren när jag kommer hem från thailand och då han varit hos Maria på hårdträning så kanske han även kan de där bättre med att ha mig kvar på ryggen.

Så vu kör på ett stenhårt tränande resten av året ( hoppas på blaskväder och inte fruset) så kommer vi köra stenhårt till tävlingsäsngen våren 2013 istället! Tyvärr har jag ju även insett att det inte kommer bli något falsterbo, trots att de va drömmen men men jag får helt enkelt satsa på en ny unghäst någon annan gång och försöka kvala in.

v. 40

v. 40
Måndag- Vila
Tisdag - Rida ut
Onsdag - Rida ut
Torsdag -  Vila
Fredag - Rida ut
Lördag - Rida ut
Söndag - Vila

Dagens Träning

Tisdag
Idag hade jag bestämt träff med Nathalie i stallet och vi skulle ta oss en tur ut i skogen. Enligt min telefon så skulle det sluta regna efter 12 vilket passade mig ypperligt bra! när jag kom upp vid 12 tiden så började det att spricka upp och vädert såg lovande ut. Vi gjorde iordning allt som skulle fixas och sedan så begav vi oss ut i de fria. Eller ja ut i skogen i vartfall.
 
Knas hade liiiite brottom i början men när han insåg att gammle mannen peji inte tänkte gå fortare så saktade han av och slappnade av desto mer. Vi gick allt ifrån "djup" skog till trafikerad väg och även bostadsområden. Knas tyckte de va helt ockej ävne när regnet plötsligt började vräka ner så tycktes han inte tycka att de va sådär vansinigt jobbigt.
 
 
 
vi kom sedan till en bro som var gjord av trä (helt okej att pasera med häst) och så låg de lös på den. Taktiken här var att han skulle gå pompeji rakt upp i rumpan och de gjorde han knas skötte sig bra men tyvärr så gjorde löven att de va vanisnigt halt så han fick väääldigt brottom av och lite snubbel när benen åkte åt alla håll. Ingen skada skedd men nästa gång ska vi nog försöka gå där när de inte är några löv på.
 
Summan av kademuman så tyckte jag att han skötte sig fantastiskt bra och i morgon så bär det av till lite djupare skogar.
 
jo juste lite tråkigt men har beslutat mig för att strycka mig från tävlingen nästa söndag. Fick jobberbjudande och med tanken på det som hände i helgen så känner vi (jag) mig inte riktigt redo. Berättar mer om mina planer i ett annat inlägg..

schmea

En liten påminnese till mig själv

2013
 
not till mig sj om en bra blogg