SIHS begär

Ja jag skall inte ljuga men jag är fruktansvärt sugen på att åka upp till SIHS. Dels för att träffa fina rebecca och Sanna när dem första gången i år ställer ut med butiken ( Sanna nilssond Dressyrbutik) men även fö den fantastiska stämmningen som blir på en mässa. De är något speciellt där som inte går att beskriva.

Men gissar att jag får spara mig till GHS istället. Mässan där är ju trots allt bättre än SIHS så får vänta till April istället.

Tacksamt med kyla (just nu)

Willes ben börjar läka bättre och ser trevligare ut nu. Han va inte lika varm i benet idag och de känndes bra! Vi tog oss en liten promenad runt kyrkan nu på kvällen igen och fick sälskap av Anna och hennes hund som Knas gärna hade velat busa med.
 
Knas va lite frusen under täcket så i morgon får han på sig ett nytt, eller ja ett annat som jag fick ärva av Maria och hennes vita springare. Nacdelen  va ju bara att Fina Errol va sådär 50 cm längde och större på alla vis. Det får dock duga med det täcket. prefekt som slit och släng om inte annat.
 
Kylan har kommit till oss i borås med som hos väldigt många. Vi har inte fått någon snö vilket passar mig ypperligt. Marken har börjat frysa på lite och förhoppningsvis så kommer knas då kunna läka ännu snabbare. Wiii! Börjar om inte annat få lite panik över att det bara är 17 dagar kvar till han ska vara hos maria och då vill jag ju att han ska va frisk!
 
Har även fyndat ett stalltäcke till herrn då det i morse bara var 3 grader  så på måndag skall ja hämta det. Blev ett 300g Amigo med halsdel. Ja tack.
 
 
D
Dessa två tackar vi för täcket

Att följa sin röst

Jag ska lära mig att lyssna på min inre röst hade ja inte tvekat så hade ja inte haft lymfangiten nu. Det positiva idag när ja kom upp på kvällen så hade svullnaden gått ber såpass mycket att jag kunde känna benet i. Wopp Wopp kanske inte mycket att hurra för men det går åt rätt håll!

Det som är typiskt är att bilen har börjat kollapsa så ja måste till Stenungsund till helgen så har fått angagera en kompis som ska göra hela den invecklade proceduren när jag är borta... Stackaren.

Knas tycker de gör ont när ja grejar för hårt så försöker vara väldigt försiktig med hans stackars lilla ben. Han är dock väldigt duktig!

Knas fick en borstning efter våran nattliga promenad och insåg att han har börjat frysa om magen... Hur täcker man in den? Han är fin över hela toppen förutom magen där han börjar bli lurvig. Magplatta?


Ska de jävlas så ska det..

Ja hans ben har ju efter gårdagen inte blivit bättre mer än att svullnaden gick ner men han har fått lymfangit nu vilket känns skit. Det var precis det jag inte ville ha! eller kanske inte...

Hursom ringde husaby och pratade där med en veterinär som va supertrevlig och sa vad jag skulle göra. Så nu kommer han ha spritomslag på natten och på dagen ska han ha en fet salva på benen. Ska även tvätta med ett speciellt schampo för att få bort krustorna.

Han är riktigt iriterad när jag grejar med det så som maserar in medel eller sätter på krämen. Det märks tydligt på att han har ont när man rör den. Det som är positivt med det hela om man nu skall se de så är att han har ingen feber och han haltar inte! Detta hoppas jag förblir så!

Så denna veckan kommer förutom en massa tvättande även bestå av två promenader minst dagligen.

Bli frisk min fina tokpowni

Varför?!

Jaha inte alls roligt idag när jag tog in knas för att tvätta hans tass. Benet hade svullnat upp mer och han va "hård" i sin svullnad och han hade även fått mycket mer skorv på baksidan.

Så det vara bara att göra rent och lägga ett nytt spritomslag. Han var uppernbart iriterad när jag häll på med benet så ont har han men han haltar inte. Stackars finaste lilla knashästen.

I morgon ringer ja Husaby på förmidagen och hör vad dem tycker jag ska göra. Blir det att kalla ut veterinär så ringer jag samma som brukar vaccinera knasbollen.

Usch jag ville inte alls ha detta!!! men denna veckan kommer jag att promenera han två gånger om dagen och även vara supernoga med spritomslagen och tvätta. Hoppas att sötknas blir frisk snart!!! ja som vill rida min fina krovhäst och han ska ju ävne snart hem till Maria.

Typiskt!

Prognosen

Igårkväll så har svullnaden tyvärr förblivit den samma. Jag upplever även att den är en pyttepit större. Gjorde rent allt och tog sedan och gick en mycket rask probmenad med gott sälskap. Efter så hade svullnaden gått ner mer än vad den var innan vilket var positivt så jag hoppas på att den går ner snabbt nu! Vill ju hålla igång han så Maria kan rida han fullt ut i vinter.

Börjar planera för det värsta och blir inte svullnaden bättre så kommer ja åka till husaby med han och se vad dem säger.

Finaste knashästen, himla otur man har!

Att värma ett hjärta!

Finns det något mer fantastiskt när ens själsfrände gnäggar mot en när man roppar eller när man kommer. Knas är inte kanske den typen som gnäggar efter mig direkt men han bruakr komma när ja roppar på han även om han är seg som kola när han kommer men han kommer.

Men så ikväll när ja stod vid padocken och pratade med Gisela så helt plötsligt när ja pratar med henne så kommer en ganska låg och dämpad gnäggning fån min finaste knashäst som står bara några meter från mig i sin hagen.

Det värmer något så enorm mycket i mitt lilla hjärta! Gah hästen med stort H det är han det!


Wopp Wopp

Svullnaden på knas hade gått ner vädligt mkt mer idag. Den hade även gått över till lite "mjukare" svullnad vilket var bra enligt husaby. Tog och ringde dem i morse när jag hade lite tid över och kollade av läget så att jag gjorde rätt. Dumt och köra på i egget räjs och inse tillslut att man gjort fel. Hon jag pratade menade på att jag gjorde helt rätt och skulle fortsätta. Fick även lite tipps.

La om ett nytt omslag på kvälllen och de såg fint ut. Tog sedan och tvättade rent och torkade tort. Funderar på att eventuellt ta med mig hårtorken för att få de riktigt tort i mogon. Bra miljöträning om inte annat. Har även kylt hans ben med slangen en stund vilket även det gav resultat ganska snabbt.

som ni förstår så har jag ju inte ridit idag även om han inte var halt men i morgon så tar ja ev en liten skrittrunda antingen för hand eller uppsuttet.

Inte som planerat

Ja har otur med allt nu känns de som! Knas har ju haft pyttelite mugg nu i veckan absolut inte mycket. Ja har tvättat och skrubbat bort de som har kunnat skrubbas bort. I går kväll tyckte ja han va liiiite tjockare i bakbenen men det kändes inget och skillnaden va minimal så ja gjorde som vanligt, tvättade.

Idag så är han svullen precis runt kotan fortfarande ganska lite men skillnad mot andra benet. Han haltar inte men är lite varm. Tog fram skrubborstarna och lactasyden och började massera. Han stod snällt och njöt tror jag. Svullnaden gick inte ner men han blev lite varmare ( = blodcirkulatioben kom igång som önskat).

Har satt på han spritomslag för att förhoppningsvis kunna se i morgon vart det kommer ifrån. Han ser inte så besväras ut och det är som sakt minimalt svullet men ändå en skillnad. Tråkigt är att det är så himla geggigt i hagen så kan bli svårt att hålla det rent :/ typiskt! Hoppas på att svullnaden är samma eller mindre i morgon.


Min åsikt - ordbetydelse

Jag har länge stört mig på hur många definerar ordet tömköra. Många använder detta ordet i tid och otid för att 1. dem vet inte vad det innebär 2. det är bättre att tömköra än longera.
 
Ja vad är det då jag stör mig på? Jo det är väldigt många som säger att dem ska tömköra när dem i själva verket tar inspänningar och longerar hästen på böjt spår. Absolut inget fel i det, bara man värmer upp hästen INNAN man spänner på inspänningarna. Detta är för mig att longera hästen.
 
Att tömköra hästen så har man tömmar fästa i bettet och till de en gjord som man använder sig av. Man kan då välja om man kör på börjt spår eller rakt spår.  Här kör man hästen lika dant som om man skulle suttit på ryggen. Alltså tömköra för mig är ett bättre allternativ till att få hästen arbetad utan att rida den.
 
Själv så tycker jag att longering kan man göra innan varje ridpass på en yngre häst eller en bralloman. Man kan longera över hinder för att få ett lättare jobb gjort. Ja egentligen närsom när hästen behöver lättare motion.
 
Tömkörning används när man inte sitter upp men ändå får hästen arbetad.
 
Longering
Töm

Dagens Träning

 
Tisdag
Knas kändes otroligt fin i longeringen så vi körde inte så länge utan hoppade upp. Började köra väldigt mycket lösgörande och Nathalie höll på med att sätta ut hinder så vi använde oss mycket av att köra slalom mellan dessa. Knas kändes toppen!
 
Tog och började trava med han och samma sak där mycket slalom och rakritning emellanåt, Vi tog oss sedan ann en bom som låg lägligt på marken och första starten gick kasst. ja tänkte att han inte får hoppa så ja flyger och han hade inte riktigt framåtbjudningen så ja det blev bom stopp. Fick ta mig i kragen och körde om nu med mer bjudning. Vi körde mycket med denna bommen för att få lite variation och vi varierade även det här med att komma in tak mot den och rakt efter vi körde snett över och lekte med den helt enkelt.
 
Knas skötte sig kalas! Tog sedan och avslutade med en supergalopp!!! Fick två felfattningar men gjorde om dem och kunde ligga och rulla en stund, låg först på volten som ja varierade lite i storlek och tog sedan och red rakt och red in på en volt och sedan rakt igen. Höll på lite längre än vanligt idag men ja va supernöjd med han! finaste lilla knashästen!
 
MYCKET har hänt sedan dess
longeringen innan FÖRSTA gg ja satt på han, även första gg ja flöt av han
 

Hur är DITT val?

Dressyr i ridhus/dressyr i paddock - beror på väder, ridhuse har + för speglar 
Hoppning i paddock/hoppning i ridhus
Tävla högt och mycket/tävla ibland
Hoppa högre men under kortare tid/hoppa lägre ett helt pass
Godis/Glass
Cola/Fanta
Duscha/Bada
Hav/Pool
Äpple/Morötter
Tv/Dator/Mobil
Stallet/Hemma
Hoppning/Fälttävlan - finns ju dressyr i fälttävlan...
Hus/Lägenhet
Tävla och det inte går så bra / Prestera bra på träning
Ponny / Häst
Ridhus / Rida ut
Rida utPadddock
Långt hår / kort hår
Rida på morgonen/dagen/kvällen
Köpa en häst som kan allt/köpa en häst att utveckla själv 
Bada/sola
Galoppera/trava/skritta ut
Sto/valack/hingst
Kompisar/stallet
Morgon/kväll
Jordgubbar/smultron
Hallon/blåbär
Läsa/titta på tv
Vara blind/döv
Fux/svart häst
Kallblodstravare/varmblodstravare
Rida i ösregn/rida i världens värme
svart häst/vit häst
iphone/ipod
laptop/stationär
singel/upptagen - minns knapt hur de va att vara singel... haha
vara i sverige med bra väder/utomlands med dåligt väder
varmblodstravare/shettis
sluta blogga / bara blogga om mode
vår/sommar/höst/vinter
varmt väder men mulet sol men kyligt
John Whitaker / Kingsland
Sadel / Barbacka
Pigg häst / mindre framåt häst
hööks / börjes
Halvblod / fullblod
Litet stall/Stort stall
Katt/hund
Longera/Tömköra
Ullared/Hööks
Senskydd/Damasker/Lindor
Bikini/Baddräkt
En riktigt framåt Fjording/Ett riktigt lat fullblod - är faktist sugen på en fjording...
Rihanna/Justin Bieber
Catago/Pikeur
Skäck / tigrerad
Mysig runda i skogen/dressyr pass
Tacos/Pizza
Hoppa små hinder i skogen/hoppa i paddocken eller ridhuset - lite mer "kontrolerat"
Sitta och slöa inne/vara i stallet hela dagen
Videor/bilder när man rider
Komma 1:a på tävling med dålig känsla / komma 2:a och du har ridit ditt bästa program någonsin och är supernöjd
Bloggen / facebook
skimmel / skäck
Sharpman / Hööks
stövlar / chaps
schabrak / vojlock
dominerande häst/tillbakadragen häst
HV Polo/ GG
Blogga/leva livet
Godis/chips & Dipp
Brun/Fux
Häst som stegrar/häst som bockar - ja vi vet ju hur de går med mig när han bockar...
Tinker/travare
Köpa hästgrejer/köpa vanliga kläder
Islandshäst / Russ
Hackamore / Bett
Massa pengar utan häst / Lite pengar med häs
Iphone/SonyEricsson
Hoppträning/Terrängträning - hmm hoppa?!
lång man/kort man
tävlingshäst/vänskap föralltid
röd kavaj/blå kavaj/svart kavaj
hingst/sto
voltige/körning
Skräckfilm/komedi
Filmer/böcker
Oxer / Räcke
Hoppa studs / Cavaletti
Rida i skogen / Raca över stubbfält
Dressyrsadel / Hoppsadel
Förstort schabrak / För litet schabrak
Låta hästar gå på bete / Låta de stå inne
Allround häst på medel nivå / En ren dressyrhäst (grand prix) som aldrig får/kan hoppa
Säkerhetsväst / Utan säkerhetsväst
Hel havre / Krossad havre
Vara i stallet sena kvällar / Festa med vänner

v. 46

Måndag- Tömköra
Tisdag - Rida i padocken , leka fram skänkelvikningarna
Onsdag - vila
Torsdag - Rida ut
Fredag - Vila
Lördag - Rida för Anna
Söndag - vila

Dagens Träning

Måndag
Tömköra lite idag. Fokus var galoppen och få han rund och avslappnad. I traven kom han sig nästintill direkt in i en lång och låg form så lät han trampa på där i ett bra tempo och började sedan galoppa. När han blev rund trampa under sig och inte rusade så saktade jag av. Skrittade han några steg tog traven och när han va rätt i traven tog jag galoppen. När han sedan kom sig i galoppen så saktade jag av berömde och bytte varv.
 
Märktes tydligt i dag att han har mycket lättare i vänstervarvet än högervarvet. I hans svåra varv så fick ja ha tömmarna längst ut och gå på en stor mittvolt. I andra varvet så kan ja sentrera han mer och har mer töm i handen.
 
 

Steg två

Ja då har jag nu tagit steg två mot ett tävlingsår med herr Knas. Har precis beställt hans hästlicens (dum som ja var så köpte jag aldrig någon innan dem införde det här med årslicenser). Nästa steg kommer att vara att köpa min licens. Dock ska ja kolla med klubben innan för dem står för en del av summan men ska kolla hur mycket samt om ja skall ha lokal eller regional. Har dock för mig att dem har slagit ihopp regional och lokal.

Hursom jag är taggad till tusen och längtar! I morgon ska ja iväg till Borås Ridhus och kika på deras seriedressyr som dem skall ha och förhoppningsvis startar i nästa år. Få inspirationen på snygga eqipage och hur dem rider är även det vanisnigt skoj! Funderar även på att skaffa en ny kategori som kommer heta Starter där ja skriver vad som hänt och hur det gått =)Det kommer dock när jag närmar mig den dagen.
 

Dagens Träning

Lördag
Gud ha haft så sjukt ont om tid i vekcan att jag inte fattar vart allt tagit vägen. Skulle ridit i går men när jag var klart med allt och hade precis tagit in knas så var klockan 20.13 vilket skulle innebära att ja skulle sitta upp tidigast 20.30 så kände att de blev för sent. Samma sak var det i torsdags det blev försent.
 
Idag så insåg jag med att jag inte skulle hinna med ett ridpass då ja vill avsluta med en bra känsla och positivitet från knas vilket kan ta allt från 5 min till 45 min. Hade det tagit 30 så hade jag blivit sen till jobbet. Så Emma fick sitta upp på sin prins igen och hon följde med mit ut på en mini uteritt runt kyrkan. Den tar bara 15 min men en helt okej runda. Han fick röra på sig och se lite nya saker så som en tantrumpa som stak upp bland gravstenarna.
 
i  morgon SKA jag rida längre blir det ett pass i padocken så blir det ordentliget kommer jobba mer med sidförande och eventuellt lägga in en bom om ja inte är själv i stallet. Ska kolla om ja kan sätta storkameran i någons nävar i så fall. Ananrs så hoppas jag på att få rida ut på en lite längre tur. Hade varit skoj om vi tog någon ny runda dock.
 
 

Dagens (azum) ridpass!

Onsdag
Wopp Wopp de går så sjukt bra nu! Peppar peppar. Longeringen så va han liet småtrög men lyssnade på bra, kom en lite brall men det var nog mest lycka när han fick lov att gasa på lite.
 
Satte sedan upp och började göra mycket lösgörande i form av volter och lite rakriktning för att variera mig. Började sedan trava och fortsatte sedan med samma arbete här med. Han började trava på i bra balans och lungt tempo men sedan när ja började sätta mer krav blev han springin och vi hade lite mer obb med bogarna idag  men efter en stund så släppte det för han och vi började "prata" om samma sak.
 
Skrittade lite där emellan och tänkte introducera det här med skänkelviknigar. kom på kortsidan och vid C så red jag sedan "snett" mot staketet och jösses vad förvånad jag blev när knas mer eller mindre helt rakstäld tvärade skitmycket (för att vara första gången)!!! Jag måste nu bara rama in han mer så vi inte blir vingliga och hela tiden ha fokus på att vara så raka som möjlig och inte få rumpan före, inte för att han hade tendens till det. Det va otroligt roligt att han faktist fattade så snabbt vad det var jag ville. Mycket klapp och beröm till knas!
 
Var ganska nöjd där men tänkte ta ltie mer trav som avslut och nu var han mycket lugnare och väntade på mina hjälper. Jag kunde lägga ner han lite vilket inte varit möjligt innan då han kört fram näsan och ökat farten + inte kunnat svänga då bogarna tappats. Idag så var han lägre än någonsin och steget blev gungigt samt längre och vi kunde ligga på samma volt några gånger samt öka minska volte och byta volt. Wiiii!!!
 
Kans fick massa beröm och var nöjd över sig själv när vi var klara!
 
 

SIHS

Ja ingen kan la ha undgått att SIHS går av stapeln ganska snart. Hade ju varit vansinnigt skoj att åka upp över en dag måste jag säga. Dock finns de två nackdelar första är att jag får inte spendera mer pengar på hästen detta året! Och den andra är att ja troligtvis inte har någon som vill åka med mig. MEN, jag skulle ju kunna åka och hälsa på mina fina i Eskilstuna Rebecca Tenser och Sanna Nilsson.

Vi får se... Helt klart betänkvärt!

Nu sitter jag på jobbet och vi har precis haft en brandövning, kan säga att den va fruktansvärt dåligt ledd. Jag som alltid blir uppropad sist hade helt klart brunnit inne om de skulle roppa upp i den takt som de gjordes. Men får hoppas på att de aldrig sker :)

Ikväll blir det US möte och pussande på prinskorven!


Tävlingsplaneringar

 
Har suttit och kikat runt lite på TDB inför nästa års tälingssäsong, eller ja nästa å nästa våran första säsong någonsin. Jag hoppas på att detta går vägen och ja har även tittat på tävlingarna under sommaren då jag beger mig hemmåt och står i ett stall i stenungsund och har då lite andra valmöjligheter för tävling.
 
De stater som lockar mig just nu är följande:
 
Vi får se om de kommer mer eller om de stryks ja kommer säkert inte kunna åka på alla men det hade varit skoj.

Dagens Träning

 
Måndag
Nä det här med planering... Idag blev det ingen ridnin utan vi tog och longerade över hindret idag istället.
 
satte upp en liten liten oxer kanske det heter. och lät han hoppa fram på ett litet kryss. Fokus var idag på att han inte skulle rusa iväg efter hindret eller runt på volten. Började på bra men sedan så började han fräsa iväg mer och mer i tack med att det började blåsa och han tyckte att allt var farligt. Men vi tog det i lite lugnare takt och så småningom hittade han takten.
 
Ibland blev det lite smitningar innanför hindret och en gång så gick han helt emot det och blev rädd/tramsig. Det var bara att göra om och göra rätt. han hoppade ju självkart över sig några gånger men när han kom in lung och hoppa lungt och efteråt sprang på lungt efteråt så såg det mycket trevligt ut och han va nöjd.
 
Vi körde inte på så överdrivet länge utan när han avslutade fint och i rätt takt så satte vi stopp där.
 
 
haha min lilla tiger som inte alltid får till det men han försöker =)
 
 
 
 

v 46

v. 46
Måndag- Rida, repeterade gårdagen
Tisdag - vila
Onsdag - Rid ut, skogsrundan
Torsdag - Longera över bommar/hinder
Fredag - Liten uteritt
Lördag - Vila
Söndag - Rida, Leka med bom

Dagens Träning

Söndag
Missade igår med träningen och har lagt om lite då jag kände att det var dags att köra lite på banan eftersom de var en vecka sedan vi var där sist.
 
Hursom, i longeringen var han PIGG! det va lite krumeluxer med ruggen och det flög lite ben hit och dit men när han lugnat sig lite så var det dax att sitta upp. Han va lugnt och fin så det var inget att anmärka på. Gjorde väldigt myckt volter och krumeluxer för att han skulle lyssna på mina ben mer och få med oss bogarna.
 
Sedan satte jag iväg i trav och började göra exakt samma sak dock var volterna större så klart. Han gick som en klocka! Jag bara satt och lirkade runt och ja när ajg sluta rida och njöt lite för mycket så självklart tappade vi bogarna men de som va så fantastiskt bra var att jag kunnde plocka upp och rida rätt. Vi har lite kvar och jag har lite kvar på det där med reaktionsförmågan men det tar sig!
 
Jag märker väldigt tydligt när jag tappar yttertygeln som jag skrev om sista ja tränade för maria och då kommer jag på mig själv. vilket är skönt då jag hittat en knapp till på knashöästen!
 
Mot slutet av passet som va hela 20 min långt så kunde jag lägga ner han lite men fortfarande med en ganska rak ställning och han följde mig som han gjorde i skitten! Så när vi gjort två volter med rätt  bärighet och ställning så tog jag och avslutade. Finsate sötaste underbaraste fantastiska häst!
 
Tänk när vi börjar tävla och hitta knapparna så jävlar kanske jag kan få komma hem med min första blågula!
 
 

En fråga eller två

1. Vad är klockan:
00:55

2. Vilket namn står det på ditt födelsebevis:

Carolina anna zbrozek

3. Smeknamn:
Tinka, Carro, Z

4. Vad heter dina föräldrar:
Teresa och Miroslaw ( mirek)

5. Antal ljus på din senaste tårta:
Tårta MED ljus fick ja senast som 12 åring men hade ja fått hade de varit 24 :/

6. Husdjur:
Hästen Wille och kolonin damus rottilus

7. Hårfärg:
Brun

8. Favoritfärg:
Vitt grått och marint

9. Piercing:
Örat...

10. Tatueringar:
Snart

11. Födelseort:
Stenungsund

12. Bostadsort:
Borås

13. Nuvarande bostad:
Lgh :(

14. Har du varit kär:
ja

15. Har du varit i några andra värlsdelar:
Japps tre!

16. Har du varit med om en bilkrasch:
nej

17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
4

18. Kaffe eller glass:
Glass

19. Snuttefilt eller kramdjur:
kramdjur

20. Salladsdressing:
Beror på salladen såklart

21. Färg på strumporna:
Har inga nu, men mestadels svarta

22. Lyckonummer
5, av någon konstig anledning

23. Favoritfilm:
Gröna milen

24. Favoritcitat ur en film:
"För om du hade en väns som jag! "

25. Bästa semestern:
Den som komnas ska!!!

26. Favoritmat:
Pasta i gräddsås med skaldjur och lök samt fried rise with seafood!

27. Bästa veckodagen:
lördag

28. Senaste låt du har lyssnat på:
Magnus uggla - en far eller min far från så mycket bättre

29. Tandkräm:
S något

30. Favorit TV-program:
SOS sommar (såklart) the big Bang theory och Hollywood fruarna

31. Favoritrestaurang:
Old hous i Thailand och Happy suchi i Stenungsund

32. Favoritblommor:
Liljekonvalj!

33. Tycker inte om:
Skitsnack, egoistiska själviska människor som kör över andra med sin "storhet"

34. Sport att titta på:
Dressyr!

35. Snabbmatrestaurang:
Hmm Max och subway

36. Senaste sjukhusvistelse:
22/7-11

37. Favoritdricka:
Iskallt vatten och alla vattenmelon schake

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
ljusgrå

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
En gg :/

40. Var är du om 10 år:
I framtiden ;) jobbar på ett stort företag, villa och två barn gift och tävlat högt med Wille. Bor närmare havet och kör min feta bil!

41. Vem fick du senast e-mail från:
Reklam

42. Är du dömd för något brott:
O nej!

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
Troligtvis Ullared dem har ju både mat kläder och inredning? Ser inte hur ja ska kunna äta på ex hööks eller klä mod i kläder på Coop? (Är detta ett ålderstecken att man tänker praktisk?)

44. Vad gör du när du är uttråkad:
Ser till att göra ngt

45. Fras/ord du använder (för) ofta:
Suck

46. Vän som bor längst från dig:
Monica i Polen

47. Vad retar du dig på:
Gnälliga lata otacksamma människor, folk som inte lyfter ett finger och vill ha allt serverat och lite därtill

48. Det bästa du vet:
Att vara azum lycklig!

49. Läggdags:
när jag är trött, oftast påtok för sent :/

50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här:
Vem läser?

51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara:
Dem som läser

52. Vad är klockan:
01:13

53. Favorit beatle:
Ja juste...

54. Favoritlek:
Kurra gömma när ja va lite

55. Favoritfilmmusik:
Å ja har en i huvudet men kan inte komma på varken film eller namn...

56. Skostorlek:
37

57. Syskon:
Om det ändå vore så bra...

58. Favoritpålägg:
Ost!

59. Om du skulle skänka bort pengar:
Cancer forskning och hjärthjälp

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Du är värdefull!

61. Bästa bok du läst:
Oj finns många bra!

62. Är du internetberoende:
Kanske de

63. Favoritdjur:
Häst

64. Gillar du snö:
I lagom mängd och rätt väder :)

65. Favoritglass:
Mangosorbet

66. När köpte du något åt dig själv sist:
I förra veckan i Polen blev en tröja

67. Är du långsint:
ja, ibland

68. Favoritgrupp/artist:
Spelar ingen roll så länge låten är bra

69. Vilken är din bästa egenskap:
hjälpsam

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
Bli klar med skolan och börja tävla med Knas

71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr:
Det är väl bara att inse att dem flesta hade gjort de även om det inte går att sätta ett pris på ett liv. Självklart hade jag velat undgå situationen helt

72. Vad gör du:
Svarar på detta..

73. Mest intressanta stad du varit i:
NY

74. Vilket djur skulle du identifiera dig med:
Muränan, bra minne, är för sig själv, envis, smart

75. Vad fascinerar dig hos andra människor:
Viljan att våga och ett driv!

76. Första pojkvännen/flickvännen
Patrick

77. Favoritgodis:
choklad

78. Spelar du nåt instrument:
Tvärflöjt och piano dock knappt ngt längre

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest:
Ridsport

80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa:
Morfar

81. Vilken film såg du på bio senast:
Skyfall

82. Senaste köpa skiva:
Ja de va ju runt 95 å tror de va Ricky Martins nya...

83: Roligaste konserten:
Gyllen tider när de gjorde sin sista turné!

84. Bästa känslan:
lycka!

85. Samlar du på något:
Ja

86. Isåfall vad:
Tankar och bra ord

87. Är du feminist:
Jag tycker att de ska vara jämställt ja, men om man vill ha håriga armhålor är upp till var och en ;)

88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
Tuba, rund å fin med en markerande röst och få knappar ;)

89. Favoritskiva:
Kräftskiva haha

90. Bästa kompis:
Johan

91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
Dem ser mig inte på stan...

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
Att jag vill somna..

93. Favoritlåt:
Olika

95. Har du en mobiltelefon:
Ajfån 4s

96. Vem är du kär i just nu:
Patrick

97. Vad är det vackraste som finns:
Kärleken

98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då:
Ditt där det finns valar och andra ovanliga djur

99. Är du homo- eller bisexuell:
Het

100. Vad är klockan nu?
01:31


Dagens ridpas

Fredag
Gårdagens pass blev förflyttat till idag och det passade mig bättre. En kompis hade fått låna en häst och vi begav oss ut i stora skogen.

Tog den vanliga skogsrundan tillsammans och det gick helt okej. Han va lite o ovillig till att gå igenom en vattenpöl (samma som sist) men de va inte svårt att övertala men de gick fort och skvätte geggea över heeeeela rumpan! Suck jag som tvättade ländtäcket sist vi var där med.

Idag kunde han gå på långa tyglar emellanåt och han va otroligt lugnt och fin.

Knas blåste upp sig en gång där de låg massa stockar längsmed vägen men vi passerade där några gånger och så varder inget me det :)

En otrolig trevlig tur!


Att rida i regn!

I sommras kom linda (som jag red ut med) till stenungsund för en liten visit. Vi skulle ta ett litet ridpass på banan och eftersom hon är bra på de där med teknik fick hon självklart kameran i näven. Vädret var underbart MEN så kom en konstig skur. Jag red i ca 20 min där i hopp om att ösregnet skulle sluta men det gjorde det lagom till när vi skulle gå hem. Regnet VRÄKTE ner samtidigt som solen lyste. här kommer många fail bilder på detta fenomen.
 
Regn och sol?
Här ser ni hur blöta vi är
Syns dåligt men de duggar på de bilderna där det ser ut att vara bra väder
blöta? fail?
Springa fort = torka?
?
Tråkiga när jag tittar på dessa bilder är att det troligtvis var sista sommaren som vi stod i detta stallet
och red i våran lagoma padock. Finns andra hästar där nu och dem hyr antagligen hela sommaren med. =( men kanske får något annat roligare alternativ med roligare uteridningsmöjligheter =)
 
 
 

Dagens Träning

Onsdag
Trots regn bestämde jag mig tidigt att det inte skulle få stoppa oss. Jag kommer ju någon gång vara tvungen att rida i skitväder när vi kommer ut på tävlingsbanorna så lika bra att börja träna redan nu.
 
blev lite sen till stallet så började att planera om min uteritt till ridpass i sandlådan i stället men Linda va så snäll och ställde upp på en liten tur. Vi bestämde att ta den lilla rundan i samhället där det är grusat och rätt så lugnt så så blev det. Det regnade mycket till och från men det gick bra. Hade halvlånga tyglar på knas och bad samtidigt om en lång och låg form. Knas svarade mycket bra på detta och hela ridturen va mycket trevlig och lugn.
 
Doris som var med oss hade ett sjuhelvettestempo men knas trampade på så gott han kunde men sista uppförsbacken som är precis innan stallet så trampade han på rejält och arbetade med hela ryggen utan att öka farten eller springa på. Dett är något som gillas att han söker arbete själv.
 
Turen va mycket trevlig och han uppskattade nog detta. Längtar redan till morgondagens träningspass!
sommartjock!

v. 45

v. 45
Måndag- Rida, repeterade gårdagens lektion
Tisdag - vila
Onsdag - Rid ut, skogsrundan
Torsdag - Rida, banan gå igenom lektion och försöka komma längre.
Fredag - Vila
Lördag - Longera över bommar/hinder
Söndag - Rida, Leka med en bom

Dagens Träning

Måndag
"Rid om Rid rätt!" Eftersom gårdagens inte avslutades sådär toppen så var mitt krav idag att hitta och komma så nära känslan jag hade igår när vi började och att försöka praktisera med med min ram!
 
Började på linnan och han hade liet energi i kroppen då de kom några kruxsprång men de lugnade sig snabbt. Satte och och styrde runt lite i skritten och började sedan trava lättare. Han är alltid för energisk när vi börjar jobba och idag var inget undantag! suck när ska han lära sig. Hursom så tänkte jag på min ytterhand och hjälpa till med skänkeln. Det FUNKA! det var två gånger som han stack med bogen och istället för att förböja han så kortade jag min yttertygel, rakställde och flyttade med skänkeln.
 
Jag hade mer problem med in balans idag än igår men han var piggare idag och mer spring i bena samt att det regnade ( ja jag red i regn!!) Jag körde otroligt mycket serpentiner, volter, volter tillbaka och utmanade mig själv genom att vända snävare och få med allt. Rakställde på lite olika platser för att parera upp.
 
det var ett mycket kort ridpass på 20 min men de va intensivt. Tyvärr kände jag att jag hade lite mycket häst i handen men de sista stegen så va han mjuk, bra kontakt i handen och han följde skänkeln så då valde jag att avsluta och gå in.

Senaste nytt!

Ingen kan ha missat att Knashästen inte är den lättaste att sko! Hade en hovslagare som skulle va sååå bra och hjälpa mig för ca exakt ett år sedan. det hela kalaset slutade med att Stackars pownin blev så rädd att han gick omkull på gången för att han ville itne!

Hursom så hade jag ett helvette framför mig. Det tog en månad för mig bara kunna få lyfta en framhov. Att hålla i den va en annan femma! Efter det så började jag banka lite lätt med hovkratsen och så höll ja på som en idiot fram och tillbaka.

Sedan kom in räddare i nödenm, Agne! Han är en äkta hästkar och så himla bra att ha och göra med. Visst tycker han säkert att ja är lite dum i huvudet och skrattar åt mig men han är ärlig och säker till när det blir för mcket.

Nu i fredags så skulle knashästen skos fram för första gången sedan hans "okycka". Agne har verkat honom dem mesta gångerna efter det och det har gått bra även om det råder delad åsikt om bakbena.

Vet har skrivitt ut plegg för att ha första gågen och jag hade glömt att ge maria det. Så planen blev helt enkelt att verka och sedan testa Agne fick avgöra om han tyckte de gick eller inte.

Döm på min förvåning när Maria ringer upp och frågar vart är problemet? Agne hade skott honom på 35 min han hade stot lugn som ett ljus och inte brytt sig! Han tyckte de va lite obehagligt när sömmen skulle bankas på åvansidan hoven men inget konstigt. Lycklig Tjej!!!

Dam han e duktig min knasboll! Så nu har han fina prada dojor fram! Får vi dock se hur länge de stannar på... =)


Träning För Maria Hagström

Söndag
Det här med att börja dåligt men sluta bra är ju det man oftast strävar efter som oftast är det även så när man rider. Det stämmer dock inte på dagens pass då vi började askalas och slutade med ett enkelt ord KATASTROF!
 
Känslan som ja fick i början av ridpasset var ovärdelig. Jag hade stadid hand på ytter och kubnde helt vänga han för skänkeln. När han blev springig så gjorde jag en bakvänd volt tillbaka och det gav faktiskt bra reslutat. Vi fick öva på lite mindre volter och genom att ha en stadig yttertygel med en hand som ramade in han så ble vresultatet mycket bra.
 
Temot på herrn idag va friskt så det blev några volter här och där. Efter detta så fick vi oss en smärre shok då maria ville att vi skulle börja trava över den högst bomen som ja någonsin sett! eller kanske inte. Hursom så gick det faktist väldigt bra att trava på den vi fick lite mer krut i baken på han men det gick helt okej. Tog bommen några gånger och sedan var det dags för galoppjobb.
 
Även här jobbade vi mycket med att rama in honom och vi började med högervarvet och ja de va ju inte fel på farten. Skulle sitta ner i galoppen och då inte glömma av att ja fortfarande skulle rama in han ha händerna i bra position och när farten va hyfsat okej så skulle ja rida på rakt innanför spåret en bit och sedan svänga igen - in på volt, när ja har bra fart - ge mig ut på rakspår.
 
Samma sak gällde sedan i andra varvet. Här var tempot mycket bättre men desto svårare att fatta rätt galopp! Efter några försök så fick vi till det. Här hade ja lite mer problem med inramnigen och efter det så började det att gå utför!
 
Vi kom tillbaka på ruta ett, jag blev trött och även knas. Han gjorde allt för att slippa undan och jag va helt slut i knopp och kropp. Bogarna var som ivägskjutna åt alla håll och jag försökte rama in men tappade allt helt. Fick till lite och skulle sedan ta monsterbommen i galopp ena varvet va helt okej blev ett litet skutt. Sedan la va in den på en volt och jag hade monsunproblem att få in han rätt och att rama in han mellan hand och skänkel! Tror att efte se sådär 100 försök senare så kom vi någorlunda rätt in och över bommen kraxigt hopp och vägen efter så glömde jag att rida. Vägen va åt höger men vi sluta åt vänste, tre gånger dessutom. Snacka om att ja frustrerad! Anna ställde sig i vägen och ja va tvungen att börja rida efter hindet! Vi fick till ett mega hopp och rätt väg. Återtog ramen och saktade av till trav och försökte komma tillbaka till det vi började och när han lyssnade rätt och ja gjorde någorlunda rätt så avslutade vi.
 
Att fröska fatta!
* Ramen!!! Ytterhanden läggs mot manken behåll andra handen nära!
* kommer bogarna ut - korta yttertygeln IDIOT!
* Återgå till ramen jobba med benen!
* Jobba med en rak hållning
* Sakta av genom att SITTA NER!
* Ge fan i att luta dig framåt!
* RAMEN! tänk tömkörning!
* lek med bommar
* VÅGA! korta yttertygeln och RID!!!!
 

Tillbaka

Ja då var man tillbaka i Svea riket! Känns skönt att komma hem till rutinerna faktiskt men även väldigt tråkigt att lämna alla i Polen.

I morgon är det extremt mycket som skall göras så ja vet inte hur allt ska hinnas med men de måste det helt enkelt!

• Ska byta däck på bilen
• hämta hem transporten
• ta ner isolatorerna och tråden från sommarbetet
• bada häst
• packa allt som ska till Borås
• träna för Maria + sammanfatta veckan
• packa åsnan i lådan
• köra hem hela ekipaget till Borås vid ca 18 tiden
• installera allt i Borås

I morgon kommer det komma många inlägg och uppdateringar. Anna ska troligtvis filma oss så tänkte även klippa ihopp ngt som kanske kan visas här. Annars kan ja alltid ta någon bild.

Men nu ska jag sova. Varit på bena sedan 0400 i dag och sömnen va 4 timmar huvudet värker och kroppen med.