Tack

Så gråt ej mera
Det ska bli så bra
Kom ta min hand
Här finns jag
Jag ger dig skydd nu för allt omkring dig
Och jag finns här
, gråt ej mer

Ett litet liv
Men ändå stark
Här i min famn så är du trygg och varm
Det finns ett band som aldrig brister
Jag finns hos dig
, gråt ej mer

För du finns inom mig
Ja du finns inom mig
Från denna stund
Nu och för evig tid
Du finns inom mig
Mitt hjärtas hemlighet
Du finns här inom mig
Alltid
Då, nu och föralltid


Provridning

Det är vad min dag har att erbjuuda idag. Det är inten häst till mig - ja har juh min jr! Utan en häst till jossefin, hon som hade bosse. Jag har hjälpt henne och leta lite med och så har hon fastnat för en häst nu som hon provred för några dagar sedan tillsammans med sin pappa. Vi åker dit för en till provridning och om allt klickar och hästen går egenom så tror jag nog att hon kommer ha en liten orion.

Det jag vet om honom är att de är en svart valack med en liten stjärna. 12-13 år, hoppad mkt och bara tävlad där. Kan dressyr och antagligen de bättre än hoppning. Skulle va en lugn och trevlig herre att ha och göra med.

Ska ta med mig kameran och knäppa någon bild från dagen.


Igår så hjälpte jag som sakt leif med Chardonay. Jösses vad den hästen är duktig! Detta va andra gången jag satt upp (kändes säkrare nu när leif höll i han) och vi skrittade rätt så länge. Sedan beslöt leif att vi även skulle trava. Så leif sprang brevid och ja  åkte häst. Mjuk och behaglig trav att rida i hade han och vi gjorde några varv där tills leif blev trött. Hade så gärna velat haft den hästen!!! Men man kan la säga att ja inte riktigt har råd då han inte kommer att gå under 100.

Nej nu ska ja sätta på mig stallkläderna och bege mig till stallet för lite fix!


Bonusbilder del 2

Hät kommer några fler bilder som togs på mig och prinsen häromdagen!
Kul att ni är så många som gillar och komenterar! Uppskattas STARKT!!!


foto tessan (hon och evita)


Bonusbilder!

Tänkte ge er ett bidrag på min fina stjärna och några på oss tillsammans.

219

Dessa bilder är inte alla men det kommer mera! nu ska ja iväg till stallet och hjälpa Leif
samt rida Evita. Benny kommer säkerligen få lite extra kärlek idag med =) Tror ja släpper han i
ridhuset så får han bralla lite med =). Prinsne fick stå naken idag en studn och sola rumpen!


Ja de är inte varje dag som ja får med tre...

img_0242 (MMS)

Ja de är inte varje dag som ja får med tre karat till Ullared och det är DEM som fyller vagnen... Jag har än så länge bara hittat tre saker :)


Trött! Hoppas att ni gillade bilderna. Tes...

Trött! Hoppas att ni gillade bilderna. Tessan fick även hon stå fotograf i går dör mig och Benny boy! Bilder på detta kommer, om ni vill se. Jag va väldigt böjd över de bilarna som jag tog på tessan vart fall om jag får säga mitt. Idag har ja inte gjort många knop vill ja inte säga. Tog en sväng till prinsen och han blev matad med sitt favoritgodis - morötter! Hästen är tokig i dessa. På eftermiddagen så åkte jag iväg till Borås och här har vi eller à herr p tittat på handboll medans ja läst lite tidningar. I morgon så väntar fina Colin och lina på att bli omhänderagna och ridna av mig. Förhoppningsvis så blir det även lite ridning och lek med Linda. Vad dagen mer har i behåll för mig vet ja inte


Tessan och Evita Del 3

Alla bilder är förbjudna att kopiera och använda privat
utan att fråga. Är någon av er intereserad av bilderna så hör av er

Tessan och Evita Del 2

Alla bilder är förbjudna att kopiera och använda privat
utan att fråga. Är någon av er intereserad av bilderna så hör av er

!
De kommer mera senare idag!


Tessan och Evita Del 1

Alla bilder är förbjudna att kopiera och använda privat
utan att fråga. Är någon av er intereserad av bilderna så hör av er!kalla stenar!

Ja idag så var det min och bennys tur att posera framför kameran. Kan säga att de gick mindre bra då han hade helt andra planer än att stå still och på angiven plats... Tänkte jag skulle ta och kolla igenom alla bilder och lägga upp några stycken här på både mig och tessan!


Ett litet smakprov på våran fotografering ...

otql (MMS)

Ett litet smakprov på våran fotografering som jag och Tessan gjorde idag! Hoppas ni gillar för jag är superböjd!


Ajdå nu får vi se hur detta går... Har lit...

img_0213 (MMS)

Ajdå nu får vi se hur detta går... Har lite tråkigt så de får bli som de blir:)


måndagsplaner

ja som de ser ut nu så är de full  rulle i morgon som gäller. SUCK ja har juh inte tid!!!

1. skolan
2. benny
3. posten
4. ringa Sve + Lant
5. åja till stenungsund
6. Fika me anna
7. gymmet
8. Förbi change
9. Laga god kvällsmat
10. tbx till borås
11. betala räkningar 3 st (jiha)
12. hämta hö
13. hämta spån
14. åka förbi ikea och hämta skrivbordet
15. förbi "godisaffären"

GUUUD ja vet inte hur ja skall hinna med allt detta i morogn!


hur kan man INTE vilja pussa den här!


Klantarsel

Ja som ni har märkt så har min bloggs uppdatering varit kass över helgen. Helt enkelt av min egna klantighet!

Jag var ju i borås i fredags och åkte hem. Då glömmde jag att få med mig min mobilladdare till telefonen som ja gör några uppdaterignar med. Sedan så var ja även såpass klantig att jag inte heller fick med mig mitt internet till datorn så helgen har varit TRÅKIG!

Idag i stallet så blev det lite ridning faktist. Hoppade upp på Jr och tog lite svägningsövningar, gick förvånanvärds bra. Sedan blev några steg i trav också vilket var skoj, de va även någon annan som tyckte de.


Finaste idag - japps de blev det blåa =)


Omväxling förnöjer. Ja i detta stallet stå...

img_0211 (MMS)

Omväxling förnöjer. Ja i detta stallet står alla hästar lösa och de funkar fint. De skos lösa och fodras lösa och de blir aldrig bråk. Dock lider de av samma problem som i alla stall. Ägarna lägger sina prylar lite härstans eller så blir de tjuvade. Ja tror många hästar borde dra lärdom av dessa duktiga individer att man inte måste bråka med alla utan leva i harmoni :)


De va ju skitkul att komma till stallet id...

img_0208 (MMS)

De va ju skitkul att komma till stallet idag! Aha han har haft de skoj i vart fall.


Nyfikna på vilken färg de blev?? Lovar att...

img_0206 (MMS)

Nyfikna på vilken färg de blev?? Lovar att ta bild när de pryder världens finaste häst!


Hmm.. Jo jag tycker nog att det är mkt snö...

img_0199 (MMS)

Hmm.. Jo jag tycker nog att det är mkt snö när tunnan till vattnet befinner sig under och hästarna kan stå på snön brevid... Hmmm sommar snart kanske?


slut på jullov!

Nu har både jag och prinsen haft ett låååångt jullov så idag ska vi allt sättaigång lite smått. Ja sitter förnärvarande i borås och väntar att posten skall komma, fast innan de kommer ja åka bort till brämhult för att hämta med mig några balar hö till jr eftersom de börjar ta slut (IGEN!).

Sedan tar ja vägen om tre hästar för att införskaffa mig ett schabrak, har fortfarande inte bestämt mig! Åker efter de raka vägen hem och ska posta 3 brev idag. Sedan bort till skrutten.

Vi tar nog ett lungt pass idag kollar så att han har kvar alla kanppar och ev lite longering så han får springa lite. Har ja tur så kan tessan fota eller filma. Någon som interserad ???

Nej nu blir de off till och hämta hö och min bil blir smuttsig IGEN =(


Här har vi precis travat för första gången tillsamans med assistans från maria. Även första uopsuttna bilden tillsammans!Beslutsångets!

USch va förbi affären idag och kikade på ett schabrak från schokemöhler och jag ska inte ha båda men jag kan inte bestämma mig vilken färg som passar Jr bäst! Tkr båda är supersnygga och de finns för och nackdelar med båda!

Det ljusa
+ sysn på hästen
+ ljus och fin färg
+ Anorlunda färg

- har inga lindor att matcha
- blir smuttsigt lättare

Det Blåa
+ Lättmatchat
+ snygg blå färg

- alla har blått
- sysn inte jätte bra på hästen

Gud kan inte bestämma mig!!! någon annan som vet eller tycker ngt mer?Även detta snygga från eskadron i blått ha...

img_0198 (MMS)

Även detta snygga från eskadron i blått har 30% på sig :) om man inte fick de i julklapp kan man ju passa på att införskaffa sig ett :)


Ett tipps!! Till er alla som gillar scapa ...

img_0197 (MMS)

Ett tipps!! Till er alla som gillar scapa sport nu har My one i Borås och Gbg 30% rea på dessa :)


Hej allesammans! Jag har nu varit iväg i ...

Hej allesammans! Jag har nu varit iväg i brämhult och fodrat alls hungriga hästar! Möttes av en radio som stod och dåna ut musik, så hästarna har haft riktigt disco inatt. Det som väntar härnest är ett besök på infektionskliniken i Borås för min andra twinrix spruta. Känner mig lite småkrasslig och vet inte om man får ta sprutan då, får helt enkelt fråga. Efter de så tänkte jag åka bort till hööks och klämma på den där tröja. Se om den är något att ha eller ej. Tyvärr har inte mitt visakort kommit än så ja lever på ingenting vilket känns skitmysko. Typ som om man i inte har några pengar (har ju inte de eftersom ja inte kan ta ut ngt) VILL ha mitt visa NU!!!! Nej nu är de bog dax att byta om och åka :) kram på er


Fototajm!

Ja nu ska ja bara få med mid datorn, kameran, byxorna och sladden så är ja klar för en heldagas fotografering! Ska bli massa skoj! Förhoppningsvis får ni även en bild på mig och prinsen uppsuttet ute i snön... Kan bli interesant =)

lovar att uppdatera senare med bilder.


Mina "jobb"

Här är den ena bloggen som jag gjorde helt från grunden till Rebecca Tenser - hon hade inga krav och inga direkta önskningar mer än en "mörk" blogg. Bilden fick ja photosopa och fixa, vi har fortfarande lite jobb kvar med skrivstilen men varken hon eller jg har hittat den perfekta stilen än.Sedan har ja även gjort en till Header till Sanna Nilsson som ja skrev om häromdagen. Satte bara in den på hennes nuvarande design och såhär blev själva headern.
Hoppas de två töserna blev något nöjda =)


summering

Ja idag så vart det iväg till stallet, var förvånad över att de gick såpass fort att mocka som de gjorde idag. allt gick lixom i extra speed! Kanske för att de inte var någon annan i stallet som ja kunde prata med.

Hämtade in Jr och stod och pussade en stund sedan så skulle jag laga täcket som Aliss på ngt vänster dragit sönder förra vintern. De va en reva på ca 40 cm på ryggen och en 10 cm vid bogen. Jag har lagat de en gång med sådan där klistertejp men de va inget bra. Så ja övergav de och tog tag i nål och tråd. Jr va inte överlycklig att stå still medans ja sydde, hade täcket på han då så kom ja åt bättre. De blev inte skitsnyggt men de funkar och hålen är igensydda. Gick fortare än vad jag trodde så  jag är nöjd!

Tog sedan lite bilder på han i hagen när han busar med Graalen. försökte även laga staketet men de gick inget viadre så vi får ta de till våren så jag fick flyttat han till en annan hage.

Sedan åkte jag ner till torget och köpte en present till johannes som jag sedan var på kalas hos under kvällen. Som ni märker har ja inte hunnit blogga något över huvud taget.

i morgon är tanken att de ska fotograferas! Jiha!! Jag lovar mängd med bilder - ska bara kolla så att tessan fortfarande är på min idée!

Budget vs Lyx

Här kommer en variant på budget VS Lyx

Lyxen idag får Eskadron stå för


Medans bugeten står hööks för


Det tråkig är juh bara att eskadron ahde denna färgsättnign som sin vinterkollektion medans hööks kör den som  sommar kollektion.

Själv vet ja inte vad ja ska tycka. Färgerna ihopp är supersnygga men bara en färg blir lite tråkigt...

Dag 14 - Det här saknar jag

Oj! ja just nu så är det väääldigt mkt. Fast det jag saknar mest måste nog vara Rebecca, Maria, Aliss och farfar (inte skrivet i någon ordning utan saknar alla lika mkt).

Rebecca - är någon som kom in i mitt liv väldigt fort (och försvann nästan lika fort tack vare min flytt). Hon va som en storm som kom och rörde om i grytan och jag tackar henne för de! Vi har nu de senaste dagarna pratats vid mkt och ja älskar de! avslapnad ärlig och konkret! Kommer med bra synpunkter och tips!


Maria - även kallad blixten! känns som en evighet som vi sågs och inte minst pratade och umgicks fast de va 21 november sist ja fick krama om dig, gråta med dig, skratta med dig och vara med dig! även henne tackar ja för sin ärlighet och omtanke. Mitt gående hästlexikon! Vill så gärna att du ska komma hem nu! Agusti känns så avlägset och november känns som en evighet.

tänkte senast på amria för några minuter sedan då ja va lite småsugen på att ta och sola lite.

Saknar även mina naglar!

Aliss - även om de inte märks så saknar ja min toktant mkt, speciellt nu på vintern! Vi hade så grymt skoj förra intern i snön och alla våra rejs och knapparna som vi fann tillsammans. Du lärde mig mkt och du va min första egna häst de bästa impulsköp ja någonsin gjort! Hoppas att du får massvis med äpplen av ylva!Farfar - gick bort för några år sedan, känns som de va igår som jag kramade han och vi satt och titta på westernfilm tillsammans. Älskade att lyssna på hans berättelser från kriget och om sin pappa (som va ryttare). Han va en kärleksfull kar av hjärta av guld! <3Tipps och trix

Kommer lite sent men fick en härsans bra idée!

Nu när de är så kallt (börjar bli plus jippi) så finns risker med att vårat vatten som vi konkar ut till hästarna fryser. Villket inte är jätte skoj när man har slitit med att bära. Min idée är följande köp en stor frysbox lr va de nu heter ni vet en sådan där smart liten låda man kan ha mat i på sommare. ta sedan en murar tunna (den ska va större än boxen). köp frigolit (billigt) lägg i botten ställ boxen i och lägg isolering runtom. lägg ngt över så att hästrna inte mumsar i sig isoleringen och vips du har en vattenbalja som itne fryser. På natten är de bara att lägga på locket och så kan man konka vatten bäst man vill =)

frysväska eller kylväska hete de ja!


Inte kul!

Först ringer lotta W,sedan Linda, sedan patrick, sedan lotta igen ALLA med samma medelande! HÄSTARNA HAR RYMT! Jippi! inte jätte skoj nej. För det är inte min som  har rymt utan det är kärringarna som har dragit genom tråden. En tråd och 3 stoplar som har flygit dit pepparn växer och igen gör ngt utan släpper bara in hästarna igen och hoppas på att de stannar.

Nej usch ingen bra start på dagen! Eftersom ja skulle hjälpa tessan me irja och evita idag så blev de tre boxar att plocka bajs i. Efter de så tog ja de där höpöset som bilr efter en bal. alltså ren skit typ tog och lassa skottkärran full och la ut de på stallplan som agerade isbana. Hjälpte lite i vart fall. Ser inte så jäkla galmmigt ut med massa höbös liggnde på gatan men vafasen så är de nu.

Ska åka och köpa lite morötter till världens bästa häst! och sedan rida på evita och löpa jr. tar med kameran så får vi se om han fastnar på bild.


älskar mitt skritttäcke från rambo i tjock tjock fleace!
såg att hööks även kommit med en liknande modell fast i blått,dock slödrigt material


Mysig tröja!

Va inne på hööks precis och fick se att de fått in lite nyheter. Inget va något vidare Wow då täckena va tråkiga och ridbyxorna likaså. Sedan så tyckte ja inte att ett set svarta borstar va så mkt nytänk men men. Jag fastnade vart fall för en tröja som  ja tyckte såg mycket mysig ut. Ingen luva men däremot en mkt hög krage - me like! -

Tänkte åka förbi hemma och klämma på den. hoppas att den är i tjockt tyg och inte ngt sådant där slödrig variant. Gillade även den mintgröna färgen som de hade på den så ja vi får se om de blir en hiss eller diss!
Dag 13 - Den här veckan

Måndag
1. Ringa banken och fixa mitt kort
2. Skriva klart labben
3. rensa klart garderoben
4. Tvätta lakan
5. Hjälpa tessan med både irja och evita


Tisdag
1. boka lite saker
2. fortsätta  med garderoben
3. fortsätta med tvätten
4. Fotta Benny i hagen
5. Åka på kalas

Onsdag
1. Fodra hästarna på morgonen
2. Fotta med tessan
3. Åka till borås på kvällen

Torsdag
1. Fodra hästarna
2. Luncha hästarna
3. Städa min stallgarderob
4. lämna in kläder till bättre behövande

Fredag
1. Skolan en sväng
2A. Åkta till stenungsund
2B. Stanna i borås
Dag 12 - I min handväska

Oj, nu har ja inte handväska men när ja har "bögslung" så innehåller den vart fall dessa prylar

1. Ifånen - självkart
2. korten - antignen löst eller i en metalplånta
3. nycklarna - hem och bil
4. Kameran - alltid med
5. pennor - i mägder
6. kalendern - allt viktigt!

Har nu faktist tagit tag i mina väskor och den ja bestämde mig idag för att använda är min från friis & co som ja gillar mkt. Fick den av pappa för några år sedan men den e bra i storlke och behändig.

Dag 11 - Mina syskon

Jag är tyvärr ensambarnet i familjen så syskon har ja inga. Däremot så har jag ALLTID velat haft en storebror som skulle vara just 4år äldre än mig. Just 4 år äldre grundar sig i att jag va kär i en kille när ja va liten skit på 6-7 år och han va 4 år äldre haha.

DEt finns både för och nackdelar med syskon och syskonlöshet. Ja skriver inte mkt här men ni som har syskon ta vara på dem!


ensambarn


Titta vad fin! Denna ringen har varit med ...

img_0174 (MMS)

Titta vad fin! Denna ringen har varit med på min fina mammas finger länge och jag minns den sedan barnsben! Jag har alltid gillat den och helt plötsligt kom min mamma gåendes med den och fråga om ja ville ärva!?!? Hallå behöver man fråga de? Så nu pryder denna fina ring mina glada fingrar ;) lov mamy


Sag 10 - Mina Rädslor

Oj de har jaq många! Något som kanske är lite roligt att veta för er är att ja är livrädd för pissemyror! Får panik om ja ska förbi en stack eller liknande.

Den största rädlasn av alla är att bli lämnad ensam, övergiven av kärleken(värst va massa kärlek ja pratar om!). Att dem som ja älskar mest kommer lämna mig, nu pratar ja inte bara resa bort eller säga upp kontakten utan lämna mig för att sola på de rosa molnen.

De är något som ja tänker på varje dag och blir lika rädd och lessen när ja får tankarna och försöker då sudda ut dem med något annat.

Eftersom mina nära betyder otroligt mkt för mig så är det det sista jag vill ska hända. Att jag blir den som blir lämnad sist.


min fina mamma som gör de hon gillar bäst på sommaren
Sitta i värmen bland sina grönsaker<3

Min fina pappa i en minigrävare som han njöt av att köra i säffle


Dag 9 - Min Tro

Oj märkte att inläggen inte kommit upp me här kommer tre dagar istället!

Tro är något som alla människor gör oavsett vad dem säger, denna tro kan vara på han där uppe eller en sådan simpel sak som att man faktist tror på sig själv.

Jag tror tyvärr även att de största bråken har tro inblandad i sig, visst är pengar roten till alla bråk men jag tror nog även att tron är det. Men inte mer om de (för de är en annan femma).

Jag tror framförallt på mig själv! Genom att tro och peppa sig själv, alltså få ett positivft tänk så är jag övertygad om att man kan lyckas bättre i livet! Man får en "go anda" som gör att man kan klara svåra saker här i livet.

Tro och älska dig själv innan du tror på och älskar någon annan. Detta låter kanske lite dumt men sanningen är den att jag tror inte att man kan älska någon annan om man inte älskar sig själv! Ja menar att dig själv kan du inte byta ut, du är den du är. Det är bara DU som kan byta och ändra dig och kan du inte (klart att du kan) älska dig själv så hur ska du då kunna älska någon annan (som du inte kan ändra beteende på eller liknande).

Nu menar ja heller inte att man skall vara självdyrkande och egoistisk på något sätt utan bara love it!

You are Perfect just the way you are! 
Sådär ja! Nu blir de att packa bilen o så ...

img_0171 (MMS)

Sådär ja! Nu blir de att packa bilen o så åker ja hemåt till prinsen :) blir många pussar o även lite longering!


Storstädning här hemma! Två å ett halvt ut...

img_0170 (MMS)

Storstädning här hemma! Två å ett halvt utrymme är klart nu återstår hallen och lite i kök i vardagsrummet ;)


Gah!!! Hur ont kan man egentligen ha i ett...

Gah!!! Hur ont kan man egentligen ha i ett öga!!! Har haft ont hela dagen o ja vet inte varför?!


blev lite inspirerad

SÅ jag fortsätter med att göra nya headers, idag blir det till en tjej som är duktig dressyrryttare och har startart ett nytt eget företag. Hon är ödmjuk, snäll och glad. HOn har även haft den stora lyckan att rida DM,SM, EM och även ner i Falsterbo! Får inte avslöja för mkt men vissa vet nog vem det är! Men hysch hysch inte får ni säga ngt.

Vem vet kasnke blir en till mig med när jag ändå är i farten...

photoshop

Satt i går kväll och pillade med photoshop! Gjorde inget märkvärdigt mer än en ny header till fina Becca! här kommer vart fall både orginal och den klara (fast utan bloggtexten då vill säga). De är fina tintin som springer samma dag för ett år sedan när hon fick en slana rätt in i bogen och ja, jag fotar aldrig mer i den padocken. Eller vad säger du beccson?

gillar bilden med =)


Hökörning! 4,5 ton kul!

img_0169 (MMS)

Hökörning! 4,5 ton kul!


Sitter o fachineras av alla duktiga agilit...

img_0167 (MMS)

Sitter o fachineras av alla duktiga agility hundar


Ja juste! har nu länge velat dela med mig ...

img_0005 (MMS)

Ja juste! har nu länge velat dela med mig av en smart sak. De är nämligen min teknik när ja lunchar ponnisarna. Istället för att bära alla påsar lr springa fram o tbx som en tok så tar ja helt enkelt och gör ett litet tåg! Det är bara att trä ena örat genom andra osv. Nu när det är snö ute så går de superlätt att dra och efterhand som man fodrar blir tåget kortare. Hästarna vänjer sig fort vid prasselrasseljudet och du spar på ryggen :) sov gott alla


Godisaffär!

Känner mig som ett barn i en godisaffär när ja går runt på diverse hemsidor och hämtar hem olika penslar och fonter till psp! Sitter juh och knåpar på två nya bloggutseenden som skall göras om från grunden så  de blir lite pill. Sedan är juh även tanken att min ska förnyas.

Jag behöer ltie inspiration! Jag vet på ett ca hur ja skall göra den ena men har inte klart med färgerna. Den andra är färgerna klara men ja är inte säker på hur ja vill att headerna skall se ut. så ja detta blir till att klippa och klisra!

Jag hoppas på att få klart dem till i morgon kväll då ja får tag i del mitt älskade psp och dels i resterande bilder så att ja har något att välja och vraka mellan =)

har ni ngn header där ute som ni tkr att wow denna va snygg!??? Tipsa gärna
mitt ena utseende

oj samma bilder men olika färger


vita dammets fångar!

här hehmma har de snöat snart i 3 dagar och ja börjar få nog av snön! Visst det är jätte mysigt men ska man ut och köra så kör man bara fast ska man leda hästarna så är de inte skitkul att pulsa genom snön när hästarna bara vill in, Vad man än skall göra så blir allt bökigt och knökigt!

Nä usch kan de nu inte bara vara så att när ja knäpper med fingrarna så är de sommar och ja sitter på min häst och galoppar =) Vad härligt de hade vart!

Lektionen för jos gick bra, De va inte helt samspelta idag men kämpade på bra. Vi red igenom LC1 några gånger och satte fokus på vägarna och takten. Vem vet ja kanske åker ut i sommar och groumar för jos och bos! Hade varit skoj att få ut dem på någon tävling.

Nej nu ska ja min sega lilla boll börja sätta på mig lite kläder bortsa håret och sedan ner till Harrys för lite god mat och trevligt sälskap!


Mina duktiga elever som tränar program

img_0134 (MMS)

Mina duktiga elever som tränar program


BLOGGTÄVLING!!!

Äntligen så drar ja nu igång med min andra bloggtävling
Passa på reglerna är enkla och vem som kan vinna följ bara reglerna så
kanske det är du som vinner ett presentkort på Hööks till ett värde av 200 krSå här gör du för att delta
1.
Skicka ett mail till Ponnyfoto@live.se OCH komentera här

2. Skriv in din Mailadress, så jag kan kontakta dig om du vunnit!

3.
Lägg in denna bilden på din BdB eller Blogg

4.
Skicka med länken där bilden ligger i mailet (du måste alltså ha lagt upp bilden för att vara med och tävla)

5. För att få en extra röst i tävlingen kan du lägga till mig på blogglovin (knappen hittar du längst upp åvan bloggen)


Så utses vinnaren
Varje person som har skickat ett mail och visat att de har lagt upp "tävlingsbilden" är med och tävlar. Då får man en röst. De som har lagt till mig på blogglovin får ytterligare en röst, alltså två stycken. Jag lägger sedan in personenra i ett "slumparprogram" och datorn får utse en vinnare.

Lycka till!

Tävlingen avslutas den 31 Januari!Torsdag!

Ja idag är tanken att ja strax skall få tummen ur och åka till minn fina prins, sedan när kl är 14 så ska ja ha en hopplektion för jos, får se vad jag tar fram för rolig övning mrn de blir nog mest att sväng och ha kvar takt och tempo.

Sedan blir de tillbaka till jr för att han skall bli löpt (om ja inte hinner de innan) ska försöka få lite bilder.

Ska sedan även sätt mig ner och fortsätta skissa på två headers som skall göras och en sida som skall göras helt från grunden... SKOJ! tråkigt bara att ja inte har mitt psp här utan i borås...

På kvällen blir de en mysstunde med nikell på harrys, god middag och trevligt sälskap är alltid tumme upp!

Igår kännde ja att ja va bra torr och ja dagen va torr den med, va själkvart med prinsne min och sedan tog jag och pappa en promenix i stenungsund vilekt va mysigt. Min dag va inte mer givande än så

Åka häst!

Var i stallet förut och linda ville ha lite "åka häst hjälp" så hon började att longera Chardonay och han va minst sagt pigg! Hade varit skoj att äga den hästen då han är fruktansvärt tillgiven och försöker alltid göra sitt bästa. Efter lindas longering så Satte jag upp försiktigt och vi gick några varv. Han har haft ryttare på ryggen innan men de va i början av våren så de va ett tag sedan. Ponnyn skötte sig Exemplariskt och de gick super. I moron ska vi försöka gå ltie själva tror ja.

Benny fick bralla av sig i ridhuset idag igen. Trots att han står i en stor hage så lekar han juh inte mkt då underlaget är halt så kan tänka mig att de är rätt så sjönt att bara få springa som en tok i ridhuset istället.

Gud va ja saknar den där träningsridningen, sjukt att man kan göra de. Får ta tag i detta och börja rida ngn häst regelbundet! Finns två stycken i stallet som ja vet har erbjudit sig så det blir nog att haffa dem två och rida på.


Killarna i sommras


Hahaha! Linda Larssons finA grimma på graa...

img_0123 (MMS)

Hahaha! Linda Larssons finA grimma på graalen!


Fina pärlan blir ren o även innut så kan s...

img_0119 (MMS)

Fina pärlan blir ren o även innut så kan självaste kungen åka med mig. :)


Sugen...

Är grymt sugen på denna jackan från PK pacific för 1200:- finns två nackdelar; 1. jag kan inte bestämma färg 2. Jag behöver ingen =(
BonusBilder!!!

Här kommer ett litet urval av de bilder som tessan tog på mig och finaste häromdagen!


<3


Dag 8 - Ett Ögonblick!

Det finns många att välja på men försöker även avgrensa till hästrelaterade ögonblick då de är en hästblogg, Även om ja avgränsar så finns de fortfarande tonvis med dem. Både glada och ledsamma. Men jag måste säga att jag har två stycken sådana där goa favvoriter (har kommit en till) och ja kan helt enkelt inte bestämma mig så ni får alla tre, hoppas att det är okej!

Nr 1.
Jag hade ägt Aliss i ca 3 månader och pga diverse sadelstrul och liknande så hade vi inte ridit mkt. De va på hösten/ vintern och hela stallgänget som då bestod av 7 personer beslöt oss för att ta en ridtur tillsammans. Jag och lotta red sist och vi började traska bort mot hallerna. Helt plötsligt så roppar täten att det är trav och jag kände att shit ja har juh inte travat på henne någon gg innan! Sa till lotta att skriker ja så får hon stanna. De första stegen var en skräckblandad förtsjusnig då ja inte visste vad ja hade att vänta. MEN guuuud va bra de gick! Aliss lyssnade på minsta lilla jag gjorde och de va som at hålla i en sytråd till bettet för hon va mjuk, försiktig och helt underbar! Trampade på bra med bakbena samtidigt som hon inte riktigt vågade tåga på då hon vänta på mina komandon.

Måste jag säga att ja var helt överlycklig när vi red på tillbakavägen! Allt hade gått så fruktansvärt bra!

Nr 2.
Sista tävlingen jag och Aliss hade tillsammans var i Eskilstuna. Själva ritten och Allt kring va helt katastrof. Glömmer dock aldrig den känslan som vi hade på den ökade traven snett igenom! allt bara släppte och de va så fruktansvärt bra att jag hade rysningar i hela kroppen efteråt! Tant hade skött sig ypperligt och även om resten av programmet var katastrof (för de va de!) så va denna ökning något av de bästa hon gjort!

Nr 3.
Va nyligen och red på Benny i padocken, vi travar på som vanligt och rider på upp meddellinjen i trav. Inga konstigheter över huvud taget. Jr faller in i galopp och galoppar några steg, allt var balancerat och lugnt och så frukansvärt underbart! Jag vet att jag var helt överlycklig efteråt och gick och log hela dagen! Även om ja har galopperat så många gånger i mitt liv så va dessa steg så fantastiskt härliga på prinsen!


bild från sista tävlingen

Första "galoppen" ihopp


myspys

Va i Stallet förut (va onvanligt). Donade och hade mig. Har lagt märket till att benny har fått himla massa typ "rivrmärken" på täcket främst halsen men även några på rumpan och bogen. Har funderat längepå vad detta kan komma sig av, om han kliar sig såpas mkt och på vad och varför isf. Men untan resultat har ja kunna luska fram i varifrån dessa märken uppkommer  - Till idag!

Jag går i godan ro till haden för att han ska få mummsa i sig sitt vetekli å jo då står han med Graal över stängslet och båda står å rycker i varandras täcken. Ingen skada skedd och de har nog ståt så många dagar för både bennys och graals täcken är lite taikon. De har vart fall skoj på dagarna så man ska väl inte vara allt för arg på de små liven!

Jag hade tänkt att resna lite i dels min bild och sedan även garderob. Har hittat lite prylar som ja inte använder eller som rentav är helt sprilans nya som exempelviis ett par supersnygga läderridstövlar från HH storlek 38 N skaft, hööög dressyrbåge. Lappen sitter frotfarande kvar 1799:- Någon som behöver stövlar och är intereserad? budpå 1000.-? hör av er om intresse finns!

Jag har juh redan ett par som ja trivs som fisken i vattnet för de är supersköna (detta är samma modell och allt bara helt nya) Känner att ja kanske inte behöver ha ett par "tävlingsstövlar" dröjer nog ett tag innan ja kommer ut på banorna igen - men då jävlar då vinner vi allt! Hahaha

Världens finaste mule!


Någon tyckte bestämt att ja hade fööör mkt kläder på mig!


En insikt!

Jag måste säga att nu när ja inte rider eller gör något anant vettigt i stallet mer än pussar på honom och mockar så blir de inte jätte interesant läsning för er bloggläsare.

Mitt liv knallar på Benny tuggar på sitt hö i hagen och är fortfarande sold på sitt vetekli som han bara älskar!

Finns de något som ni vill läsa om speciellt? För jag måste säga att jag har inte mkt att skriva om, bli lite bilder här och där men känner att de blir lite tort...En liten bonusbild

img_0100 (MMS)

En liten bonusbild


Min fina mamma och Benny pratar taktik. Ja...

img_0045 (MMS)

Min fina mamma och Benny pratar taktik. Jag tror inte ni förstår hur mkt han betyder för mig! Han har trots bara 7 månader lärt mig otroligt mkt och även min mamma som innan har varit livrädd för hästar, nu står dem två i hagen och myser. Mamma köper inte godis till mig men benny bara måste ha morötter varje gång hon är i mataffären. Han har skänkt mig en otrolig glädje denna lilla häst! Hade så gärna velat haft en tidsmaskin så ja kunde spola tbx tiden till den dagen han blev vinglig! Älskade favvorit som ALLTID kommer vara en stor del av mig!


Dag 7 - Min Bästa vän!

rent spontant känner jag att nä men det finns olika vänner inom olika "teman". Ja de ja menar är att jag exempelvis inte drar hästrelaterade frågor/problem med patrick utan vänder mig till Maria alias Blixten, Nikell eller Tessan. Vill ja lätta mitt hjärta så kan jag gå till patrick eller Johan. Jag vill inte ty mig till en och samma person för ja vill inte lägga mina laster på "samma plats". Däremot så trivs ja som fisken i vattnet med alla dem i min närhet.

Nä jag har faktist inget bra svar på denna frågan.

Maria - förstår mina vrickade tankar och har bra förklaringar på de ja tänker, man behööver aldrig känna sig dum i hennes sälskap, för de finns  alltid ngn som är värre ;) 
Tessan - jordnär och ärlig, förstår bra och säger ifrån direkt utan att mesa.
Nikell - Förstående människa och ser helheter även på lång sikt, raka och uppriktiga svar.
Patrick  - ja de vet  ni vem de e `=)
Johan - fruktansvärt go kille som man bara kan prata av sig hos och han lyssnar otroligt bra!

Aliss -  Var den bästa lyssnaren, lite sämre på att ge tips å råd dock.


Varit iväg med släkten nu och vi alla vänt...

img_0032 (MMS)

Varit iväg med släkten nu och vi alla väntar på att färjan skall komma. När ja kommer ikväll så tänkte jag skriva dag 7 och även kika på lite vår inspiration till häst utrustning.


Detta trodde jag inte! Köpte en liten lite...

img_0031 (MMS)

Detta trodde jag inte! Köpte en liten liten vit amarylis på Ikea i mitten av december. Den var då knappa 3 cm hög och min mamma skrattade mest åt mig. Jag bad min Patrick att vattna den när ja va borta å så när ja kom hem i torsdags så va den fruktansvärt lång och hade en liten knopp. Jag hoppades inte på mkt men bytte till en bättre vas och vattna och vips över natten fick den kraft och blommar nu fruktansvärt vackert! ME LIKE