Sjukt nöjd!

Ja som rubriken lyder jag är så sjukt himla nöjd över mig själv idag på många plan! Ja måste få vara mallig för denna månaden så har ja gjort saker som ja inte trodde att ja skulle klara av. Inga småsaker heller utan ja har haft besegrat ett av mina största osynliga/synliga handikapp. Detta har gjort att ja även har slutat tveka på mig själv och börjat följa de beslut och mål ja sätter. 
 
Alla är vi duktiga på att ljuga för oss själva om allt även när det är till våran nackdel. Vi är även duktiga på att hitta på tråkiga och dåliga ursäkter varför man ska slippa göra vissa saker. Tro mig ja va expert! Men idag så överträffade ja mig själv! Efteråt så stod jag bara och skratta åt hur löjligt de va.
 
Självklart har min älskade lilla prinskorv spelat en stor roll i detta vilket ja är glad över! Ska berätta mer i morgon hur duktig han/jag va idag men nu måste ja sova då klockan ringer påtok för tidigt i morgon 04:45!!!
 
 
 

Dagens Ridpass

Onsdag
Började longera lite, underlaget va bättre idag men inte bra. Han halkade runt lite men fick bra grepp emellanåt. så vi kunde trava på lite bättre. Tog bara två galoppfattningar för att kolla av piggheten men de vart inte så mcyket rut i dem så ja nöjde mig med det.
 
Tog sedan som omväxling och hoppade upp i mitten av "korallen" och knas skötte sig exemplarisk. Som vid varje tillfälle så står ja alltid still några minuter för att helt enkelt ha det som "säkerthet" när ja hoppar upp. Kan säga att ja är väldigt glad över att ja fick detta tipset av Maria Hagström. Har väl alltid velat göra såhär fräsmt med Aliss men man har tummat lite på de så har de aldrig blivit av och med benny så ville ja ha drivningen framåt för den fanns inte riktigt så att stå still då kändes inte som ett "problem".
 
Hursomhaver, vi skritta runt lite gjorde lite snävare svängar idag och kollade av allt och tyckte att han känndes bra. Han går fortfarandwe lite utåtställd i högervarvet där han tkr det är jobbigt så ja måste tänka på att ha han mer rakställd! Tyvärr så glömmer ja detta lite då ja kan blir lite för "glad" och tkr det är så fantastiskt skoj att ja äntligen kan åka på mina powni HAHA! vi travade även på rätt så mycket idag och även här kändes han lugn och harmonisk och ja kunde reglera farten lite. Ville dock inte gasa upp han för då hade han falit in i galopp och ja litade inte så mycket på underlaget att de skulle hålla. Tyvärr så råkade han snubbla i ena varvet och för att rädda sig själv så föll han in i galopp vilket va helt okej för mig men de gick lätt att sakta av då han inte rusade in.
 
Finaste underbaraste fantastiska KNAS!
 

Dagens ridpass

Tisdag
Tanken va först att han skulle få longera sig trött och jag ville ha gjort många galoppfattningar. Tyvärr var underlaget i våran "korall" såpass dåligt att han snubbla till flertalet gånger redan i en lugn trav så jag tycte inte de hade vart helt okej att driva på honom fram i galoppen utan jag nöjde mig snällt med de tre fyra varven i trav.
 
Tog sedan och satte upp och beslutade mig för att stå still länge när ja satte upp vilket även knas gjorde så han lyssna bra. ibland lite för bra för minsta lilla ja krama om tygeln så tvärnitade han, sötnöt! Tog och skritta runt lite granna i båda varven och gjorde ven många svängar och krusiduller. Han lyssnade på fint och jag beslutade mig för att trava lite. Blev dock bara på den torra delen av volten och inte hela volten då de stod en pall ivägen så fint. Knas skötte sig exeptionellt bra och ja va mer än nöjd.
 
Passet vara bara 5 min på ryggen men det va andra gången vi var själva så ja är sjukt nöjd över honom! längtar till nästa ridpass

v. 26

 
 
v. 26
Måndag -
Vila (det ska tydligen ösregna)
Tisdag - Longera och sedan sitta upp i korallen och trava
Onsdag - Longerar, sitter upp och känner av han hur han lyssnar + trava
Torsdag - Hovslagaren kommer, Tömkör innan så han blir trött
Fredag - Longerar i padocken, sitter upp och tar traven om han lyssnar
Lördag - Vila
Söndag - Longerar i padocken, sitter upp och känner av han hur han lyssnar
 

Gårdagens Ridpass

Lördag
Börjarde longera över vårat minihinder i korallen. han valite loj men hoppa fint och kunde mäta av avståndena bra. valde att travhoppa han mkt då han ska få de där med avstånd plus att de va lite små blött i marken. Knas som oftast faller in i galopp efter skuttet gjorde inte det idag vilket oxå var tanken. Självkart tog vi även hindret i galopp några gånger och de flöt på fint. Dock glömde han bort sina bakben emellanåt.
 
Bytte varv och fick då flyttat upp hindret lite så han skulle ha mer väg efterdet då han haft lite problem med detta och de blev faktiskt skitrba. Tog sedan lite galopp på linan med men knas va som sakt väldigt loj.
 
Tog sedan och satte upp själv. Han tyckte det va lite konstigt när ja gick bak till pallen för att ta mig upp då han blev "enam" framtill så helt naturligt ville han backa bak lite. Så de blev lite joxande där innan ja snabbt fick beslutat att upp SKA jag. Kan säga att ja är otroligt tacksam att Maria befäst de där med att stå still även när ryttaren har kommit upp i sadeln. Han stod nämligen snällt som ett lam och bara väntade på mina signaler samtidigt som han spana i en katt som lekte i diket.
 
Vi skritta bara några varv och fick gjort en svängin och några halter och min fina lila prinskorv skötte sig så sjukt jäkla BRA! Jag vet att vi ligger efter och de gör vi rätt så rejält men ja har velat att inte skynda samtidigt som vi haft otroligt mkt motgång detta året som ja haft han. Satte sedan av och gav han massa beröm och klapp för att sedan gå till stallet.
 
En underbar känsla i kroppen att ja faktist inte lyssnade på den där dumma röste som sa nej. att ja tog tag i mig själv och faktist gjord de ja längtat efter sedan ja sålde finaste Alissen. Att sitta upp på min egna häst och rida själv utan någons hjälp! Tror att de stavas L-Y-C-K-A!
 
 
 

Sjukt nöjd!

Ja som rubriken lyder jag är så sjukt himla nöjd över mig själv idag på många plan! Ja måste få vara mallig för denna månaden så har ja gjort saker som ja inte trodde att ja skulle klara av. Inga småsaker heller utan ja har haft besegrat ett av mina största osynliga/synliga handikapp. Detta har gjort att ja även har slutat tveka på mig själv och börjat följa de beslut och mål ja sätter.

Alla är vi duktiga på att ljuga för oss själva om allt även när det är till våran nackdel. Vi är även duktiga på att hitta på tråkiga och dåliga ursäkter varför man ska slippa göra vissa saker. Tro mig ja va expert! Men idag så överträffade ja mig själv! Efteråt så stod jag bara och skratta åt hur löjligt de va.

Självklart har min älskade lilla prinskorv spelat en stor roll i detta vilket ja är glad över! Ska berätta mer i morgon hur duktig han/jag va idag men nu måste ja sova då klockan ringer påtok för tidigt i morgon 04:45!!!

Mobil inlägg

Just nu är det många som klagar att dem inte kan skicka inlägg via appen och jag har varit en av dem. Men jag var ju bara tvungen att kolla om de ev inte gick att skicka via nätet och jodå de gick ju som ni märker! Lite bökigare att skriva men inget farligt alls ska bara luska ut hur ja kan få med bilder me :)

gårdagens träning

Fredag
inget blir som man tänkt sig! Fik snabbt ändrat om mina planer för i går och eftersom ja inte kunde rida ville ja inte att knas skulle bli stående så ja tog och longerade honom över lite hinder.

Han har lätt för sig nu och vet vad det handalr om när ja manar på han mot hindre så de känns skönt dock måste ja placera hindret lite bättre då våran stora volt blir lite trixig för han i ena varvet och han hinner inte räta upp sig och är väääldigt nära staketet varje gång. Detta gäller dock bara i högervarvet och han har inte problem att ta hindret snett vilket känns bra men det är just vägen efter som han inte alltid hinner balansera upp sig igen. Det kommer ju att komma med tiden men ska va dumt att han klantar sig innan och kanske ev blir rätt så då väljer jag att istället flytta fram allt lite i ena varvet.

Han skötte sig som vanligt eemplariskt och lyssnade väl på ´mig vilket kändes skönt. han lyssna på galopp trav och halt komandot utan problem och va sådär härligt lugn och fin.

Mina förhoppningar idag är att om ja inte får hjälp så kommer ja att sitta upp själv dock i korallen. går det bra där så kanske ja har mod nog att traska bort nästa gång till padocken och rida där. Är super pepp på detta och så sjukt ridsugen! Är ja själv blir de självklart inga bilder men ska försöka filma istället så kanske ja kan ta lite skärmdumpar.


Dagens Outfitt

 
Wille
Lindor
- Equline
Träns - Os + knits remont
Schabrak - Kingsland
Padd - mattes fårskinspadd
Sadel - Jacson Santa Cruze
Fegisrem- stigbygel från hööks

 

Jag
Stövlar
- Tretorn FAlsterbo GT
Byxor - MH
Tröja - HV polo
Linne - Cubus
Hjälm - Charls Owen
Ridhandskar - Roekle


Dagens träning

Onsdag
Gick bort till padocken. Knas lunkade på snällt och va lite loj, gött tänkte jag men ja de han ändras. Började som vanligt med att gå runt lite i padocken och de va inga som helst problem. började sedan att longera honom och ja han hade heeelt andra tankar än på att gå lungt och fint som matte tyckte.
 
Han vägrade att lyssna till rösten som han så ananrs duktigt gör, han fattade galopp på eget måfå när vi skulle trava snällt och han rusade mer eller mindre fram i traven hur ja än gjorde. insåg att han inte skulle bli så kt mer samarbetsvillig så ja bytte varv på han till de lätta och där så kunde ja reglera honom mera. inte för att de va bra på något sätt men det funkade. byte till andra varvet igen och då börajde han fatta lie bättre.
 
Tog sedan och satte upp. en kompis ledde runt mig på lina, eller ja hon höll i linan och ja red på själv. Valde att han kvar den då han va som han va. Vi travade på i svåra varvet först och de va i ett hejvilt tempo som han drog igång med men ja försökte minska det genom att minska volten vilket han tyckte va jobbigt så så fort han minskade tempot till bra trav så fick han större volt. Vi höll på så här en litern stund innan jag va nöjd och ville byta varv.
 
Lätta varvet (höger) så traskar han på lungt och finti traven och även i skritten. trots att traven inte va helt 100 så va den betydligt mkt bättre än varvet innan. Vi kämpade inte på så länge idag och ja valde att inte ta galoppen då han inte lyssna helt hundra. Jag skrittade sedan runt lite själv och kompisen tog några bilder. Allt annat än vacker men ja även han ska la få ha sina dåliga dagar.
 
 
 
invigde mina tretorn, sköna att gå i men kramp i vadern ja
 
klapp på "duktig" häst, va några läskiga barn i buskarna

dagens pass

For iväg idag och hämtade/lånade två bommar av en vän. tyvärr hade ja inga sockerbitar eller liknande så ja fick använda mig av en pall, hink och en trädgårdstol. För på schemat idag stod longering över litet hinder.

Knas som såg redan när vi var påväg mot volten att de stod något konstigt där spetsadde sina små öron och fick en skärkblandad förtjusning. Bommarna låg på marken så vi började med att bara knata över dem och de gick om än lite tveksamt. Började sedan longera över och ja de funka helt utan anmärkning höjde upp till ett mini kryss och han hoppa fick inte alltid med sig bakbena så de drog i och dåå blev de en himla fart iväg dock aldrig panik. avlutade med ett mini räcke med bom framför och i ena varvet tyckte ja mig tycka att knas faktiskt dorg mot hindret och tyckte de a lajbans att hoppa!

Han va lite trött efteråt men ja tyckte han lyssnade på bra idag och jag var mkt nöjd över att han faktistk lyssnar så bra som han gör.

i morgon förhoppningsvis så ska ja klättra upp på han och rida.
 
 
 
 

lördagens pass

Eftersom ja va själv så blev de som vanligt ingen ridning! GAH! har dock planerat om mitt mål för sommaren och det är att ja ska kunna börja rida själv i padocken. Uteritterna tar ja till hösten då ja kan ria ut med tanterna i stallet.

Blev själcklart tömmarna för herren som hade delade åsikter om detta. I hans lätta varv (vänster) så gick han och knölade och rusade och bara allmänt jobbade sig. Pep för minsta lilla och for i väg, genade och va almnt odräglig. plockade isär allt och nöjde mig med de små sakerna han gjorde rätt.

Bytte sedan till de svåra varvet och ja efter tre rövdåliga varv så gick han som en klocka. Något övertempo men mycket mer avslappnad och trevlig i formen än vad han gjort hitil och traskade på bra. följde mina tömtag och ja va supernöjd.

Vi gjord einte så mkt mer då han uppenbarligen tyckte de va en jobbig dag idag (han fyllde även hela 4 år!) så traskade vi hemmåt.

jahaja

ja då har ja lyckats göra det igen. jag som inte skulle köpa något innnan falsterbo! de gick sådär kan ja säga. MyOne började sin rea idag och ja skulle köra mamma till sjukan så självklart tog jag mig en kik förbi och kom hem med några rejäla fynd och de ända ja egentligen behövde av ju dem rundsydda tyglarna. men resten?

Tyvärr funkar inte appen (så ovanlgit) så ja ka inte lägga upp bild men tänkte ja skulle ta och fota de i morgon på knas så lägger ja upp.

På lördag är planen att ja ska rida herren då ja får hjälp + att jag är ledig. Hade hoppats på att få hjälp i morgon med men tyvärr så blir de nog bom på det. Så ska nog ta och tömköra i morgn igen. Denna gången kanske ja kan få min nygipsade mamma till att kanske ta lite kort. om inte så filmar ja.

Fit fore it!

Ja jag tror nog att Otto s har använt Wille som sin modellhäst för att se så saker passar! Dam va ja är nöjd okej remonten är fulare än värst men ja vem vet kanske hittar något fint nere på Falsterbo


Dagens pass

Först va de inte tänkt som ett långvarigt pass alls utan att vi skulle bort till padocken och tbx eftersom impan blev själv i hagen.

Hursomhelst, hon skötte sig galant och när hon såg oss lugnade hon sig. Knas va cool som en filbunke och hoppa till bär några duvor flögiväg från en buske.

Han va super på tömmen idag och ja kunde få han att sänka sig minsta lilla vilket gjorde att han arbetade på bra med ryggen! Fick även galopperat med han på töm och ja ena varvet va de bara såååå kul att bralla loss i fattningen så i höger varv fick vi öva på att fatta galopp. Tillslut så va de en lugn och harmonisk fattning med lagom bjud i. Ja va så sjukt nöjd över han idag och ja tror även att han var det!

Det är för dessa stunder man går upp mitt i vintern och skottar bilen för att sedan stå och frysa.


Fördelar med tretorn!

Ja som ja skrev så köpte ja ett par tretorn Falsterbo stövlar i förra veckan. Jag har börjat gå in dem och hade ett rent he*%+\e att få knäppt ena dragkedjan då mina vader tydligen räknas som feta! Men ja jag tog sak i egna händer å kom på den genialiska id'een att ja de är inga läderstöclar så ja hasa helt enkelt ner stöveln som en strumpa knäppte de svåra området drog upp den och knäppte resten. Woila skon sitter som ett smäck!

I veckan blir de provtur i dem men i morgon blir de tyvärr bara tömkörning då jag jobbar em så har ingen som kan va med. Så är det ibland dock.


förnyelse

jag tror nog bestämt att det börjar bli dags att pimpa om bloggen lite. Tanken va att ja skulle haft en ny bild i vintras men det blev aldrig av som ni märkte och ja nu är sommaren så då ska ja inte ha en höstbild! fy på mig!

har en bild i  huvudet som ja skulle vilja göra men jag behöver bildunderlaget som kan bli lite trixit men ja vill man så kan man. Får helt enkelt be någon komma och smarta till med kameran så de blir något. För nästa header som kommer skall nog vara ridbilder =)

vintertider?!

trots att snö och rusk är väldigt långt ifrån just nu så kan ja inte sluta dreggla på denna supersnygga vinterjacka från equiline av modell giana. tycker den ser otroligt härligt go ut. lagom lång med möjlighet att knäppa upp sprung för att rida och hög krage utan luva = perfa!

DOCK är ja osäker på storleken. vill inte att den siter för tight samtidigt som den inte får vara för stor då åker all värme ut...
två små fynd

jag har gjort två små fynd som rubriken lyder. Har bland annat köpt mig ett par falsterbo tretorn stövlar för det otroliga priset 999.-! fick hem dem i går och ska nu börja gå in dem då de ärlite smala i vaderna men ska även införskaffa en bra stöveltöjare så kanske de går bättre. Dem i butiken lovade att de skulle gå att töja lite.

Sedan så ffynda ja på hästnet ett Otto schumacher träns! det är ett med "platta" remmar och inget konsigt alls en acce nos med vit foder på ca2,5-3 cm SUPERMJUKT läder och detta tränset är tänkt att vara och användas som vardagsträns. Har för närvarande bytt ut nosdelen till världens tråkigaste remont men ja så är det ibland. Tänkte prova skapelsen på han idag när ja rider så kommer det förhoppningsvis bilder ikcäll.såhär ser tränset ut


Tidig morgon

Har precis gått av mitt nattpass och åkte svängen förbi hästarna. Måste säga att de finns inget härligare än att möta dess daggblöta morgonpussar!


Ett Benny föl

Kikade precis på annonser och föll över denna sockertopp! Den har nästans samma avbitna bläs som min stjärna hade och även han hade en prick i pannan högre upp. Ja tänk om de va lite äldre å ja hade lite mer pengar och inte hade wille.annonsen hittar ni HÄR


några bilder

ja de blev inte så många bilder när ja red då det va under en vääälig kort tid på knas. här ä rnågra i varfall. inser att min sits suger min handställning är tillbaka på ruta ett och jag försöker klätra över på hans hals med min överkropp...


klappa för att förbereda ett pra pass..

Testa bromsen o den funka

vi kan nästan svänga i hörnen...

vi kan byta varv...

vi kan trava spänt med en joksande matte...

och vi kan trava lite mer avslappnat...

undra om piloten har räknat klart hur många tagelstårn knas har...

nä de hade hon inte, lite galopetilopp

spikers


Jag är fullt medveten om min ridstil och att ja de är lite vi måste ändra på. därför älskar ja att dokumentera sedan får man ta bilderna lite med en nypa salt har valt att visa både bra och dåliga =)


Dagens ridpass

Onsdag
Ååå va glad ja är!!! Började bara med att longera Knas något var för att kolla av så att han inte är spänd eller liknande vilket han inte va. Hämta våran lilla blå pall och Tessan höll i linan. Han va stencool när ja hopp upp vilket var massa trevligt!

Skritt några varv för att sedan trava lite. Knas va såpass taggad att han föll in i galopp själv så ja lät han ta ett haft varv innan ja började sakta av. Han blev lite stark och dragig så minskade volten dör att ha skulle få arbeta mer å förhoppningsvis sänka tempot vilket han gjorde.

Tog även galoppen två gg och även här super att han bara rullade på som en dröm! Så sjukt nöjd över hel passet idag att ja kommer satsa på att ta nästa i padocken tror ja.

Filmade lite och resan tog några bilder men de kommer när pappa har jobbat klart med internet.


Två dagars ridpass

Söndag
Promenerar bort till grannens Patrick och traskade runt några varv där. Knas bekantade sig med omgivningen och fåren som stod och titta på oss. Wille gjorde på sitt sätt och blängde tillbaka.

Började sedan tömköra lite lätt i trav han gick som en fiol men sakta tog han några steg åt rätt håll. Vi byte varv och här hade han lättre för sig. Blev även en liten kort galopp på töm första gången och de sköte han glant! Vi gjorde inte så faseligt mkt då ja bara ville bekanta han med omgivningen. Va otroligt stolt över min prinskorv som skötte sig så bra på en ny plats! Se bådar gott inför tävlingssesongen!

Måndag
Tanken var att hoppa upp men då ja blev lämnas sj i stallet och ingen kunde "övervaka" det hela så fick vi hoppa det.

Tig han istället till våran gräskorall för att pejla av läget de va enkel longering utan inspänningar som gällde och även idag överraskade Knas! De va första gången som han faktiskt sänkte sig i traven och arbeta med ryggen helt själv utan extra inspänningar eller något!

Hästen som aldrig får en att slut förvånas! Pigg å fin på röstkomndona var han med och de vart inga problem med någon gångart eller avsaktning! I morgon ska ja klättra upp på ryggen!


Foppatofflan

Ack denna fula sko! Jag skulle vilja säga att det finns fler nackdelar med denna mjuka lilla degklump som man trär på sin fot är vad det finns fördelar.

De enda fördelarna ja hittar med skon är att dem är mjuka att gå i och lätta att tvätta. Varför ska vi hästmänniskor så envisas med att ha denna degklump till sko på foten runt hästar?!

Igår fick ja bekräftat att denna sko inte är en stallsko och min lilltå fick bekänna färg. Nej numera blir de andra skor i stallet än foppa, för de får stanna hemma!


Pyssel å knåp

Idag ska här fixas och donas lite. Tänkte gå över till Sören och betala för padocken idag. Får ja gjort det så tar ja nog med mig Knas bort för att tömköra. Han har vilat i hela 3 dagar så nu är det dax att köra på lite igen.

I morgon kommer Maria H förbi vem vet hon kanske är sugen på att hjälpa mig en snabba för då sitter jag upp. Annars så aka ja försöka ta tag i någon som kan hjälpa mig så försöker ja sitta upp ändå. Är ja ensam blir de töm igen.

Tråkigt nog är vädret inte alls inspirerande vilket är kasst! Vill ju ha sommar nu. Nej om man skulle ta och fixa sig inför stallet nu och även hämta pengar tror de blir bra :)


Så glad

Ja är så himla glad att ja har dig min fina lilla pussmule! Tacksam för varje minut ja får mysa med dig!


Onsdagesn Ridpass

Onsdag
Började att sita upp som vanligt utanför sallet och sedan skritade vi iväg till padocken. Han va lite små spänd på vägen dit då de va mkt "trafik" runtinkring men lugnade sig snabbt. Vi kikade även på den stora nya vattenmattan/graven som låg i padocken med massa vatten i. Han va stencool och tyckte sedan efter ett tag att den va lite fräck.

Maria började som vanligt att longera oss och knas va otroligt mjuk och fin och föll in i en mjuk lugn galopp själv några gånger, detta ficka vstyras för att kunna "jobba på" med traven. Vi tog traven även i andra varvet men här var han mer taggad och drog iväg istället för at lyssna. Halterna ner till skritt gav inte så mycket resultat så vi fick arbeta oss in på mindre volter. Knas tyckte denna iden va kass så han stampa emellanåt med sina ben. Tog även galoppen i båda varven och i vänstervarvet var han stabil och fin dock blir han ostadig i högervarvet och hittar inte riktigt balansen. Det resulterar i att våran volt inte är en volt utan de e väldigt ovalt med hörnen.

Maria skläppte sedan lös oss och jag gjorde om samma sak. Nu var ja dock tvungen att tänka mer på volten och styrningen än innan. Föll in i en mjuk galopp men lite istadig i munnen. Bröt av och tog en snabb feedback med maria och vi konstatera att ja ska va stadig och still med min ytterhand. Gjorde om fattnigen och ja han gick som en klocka. Fick styra in han lite med innerhanden men annars väldigt rund och förvånansvärt bärig.

Vi hade mer trixande för oss i högervarvet som är hans svåraste varv och det märks. Galoppen har mer fart, traven har mer fart och volten är inte rund och svängandet går sisådär bra. Men vi gjorde det och ja fick parera med båda händerna här och höll faktistinte i fegisremmen något allts. Ingen big deal för många men för mig har dessa 3 v(!) varit fruktansvrät lärorika och inte minst sakt så har ja inset att ja kan.

Jag har galoppat lungt och fint på min knas som inte hade en enda tendens till att försöka få av mig och ja hargjort det lungt och fint med ett resultat långt över förväntan och med en stor längtan till nästa ridpass och nästa galopp!