Mobilinlägg - gjort fina tassar supernöjs!

img_0803 (MMS)

Mobilinlägg - gjort fina tassar supernöjs!


ah karle varld

ja du jag ar i polen som ni kanske marker eftersom ja inte har varat kara alfabet. vart fall varldret ar super forutom idag da de de regnade men aja annars hade vart gott. patrick har fatt se lite av varat polen och for narvarande har han aven lart kanna mina favvoirter i polen - monica! na nu far vi allt fira virade

Mobilinlägg - påskfirandet har börjat och ...

Mobilinlägg - påskfirandet har börjat och vi har vart iväg till min barndomskyrka. Vädret är fantastiskt och hela 30 grader :) nu en tur på tarnow för att visa p hur de ser ut :) glad påsk på er!


Mobilinlägg - ja då va väskan packad och n...

img_0701 (MMS)

Mobilinlägg - ja då va väskan packad och ny bär de av till Polen en vecka för att fira påsken där nere med släkt och vänner! Ska bli roligt o se vad Patrick tkr om de hela med. Bloggen kommer va sådär bra nu men kommer hem igen på onsdag :) kram


Mysig ridtur

Japps idag va de Maggan som stod på tur och gud va ja har längtat. Jag och Linda hade bestämt träff ute i skogen då ja ville rida uppe hos oss på BRF så ja började traska genom skogen i de vacka vädret och gud va mysigt de va! Vi mötte upp linda (100m från stallet) och fortsatte sedan med träningspasset i padocken.

Eftersom maggis inte vart riden av mig på ett tag så va de gas broms och MKT lösgjordhet framförallt som stod på schemat. Började som vanligt med mina volter och 8:or för att sedan arbeta med dem i trav. Då de va vääääldigt varmt så blev galoppen mest bara springig så när hon gjorde några bra steg i galoppen nöjde jag mig och fortsatte arbeta i trav. Maggan är en häst man måste ha koll på sina egna ben för annars åker bogarna åt alla hll och hästen ser ut som en krokig spik =) så de va mkt arbete för mig med.

Efter ridpasset så va både ryttare och häst äldigt blöta så jag och linda skrittade av i skogen bort mot kakas (maggans stall).


En glad skit på en rund ponny =)

Mysig stig

Bästa Linda H och Svennis


Bommmmmmminventering

Ja i går så hade vi liten fixardag i stallet. Vi var allesammans samlade och skrubbade och skurade alla bommar och hållare. Härligt med så go sammanhållning som vi har i vårat stall. Jag och linda h stannade sedan kvar när alla var klara och putsade lite läder. Jag fick även putsat min tömkörningsgjord som blev superfin efteråt! Tog lite bilder när vi kämpade och slet så här kommer några bilder!


Gisela, viv och Ann

Fina linda H

Maria gör sig fin

Full färd att fixa

skrubbning

Fina maria och colin


Mobilinlägg - vill ha!!!

img_0684 (MMS)

Mobilinlägg - vill ha!!!


Ge mig vinst på lotto!

Va inne och kikade på hästgårdar på hästnet och självklart så skriver ja in att ja inte tänkte godta dem som är under 10 mille och Vipps så hoppar min drömgård upp för bara 18!!! jösses va fint de va! precis så som ja själv vill ha de boningshuset är klockrent och stallet ska vi inte prata om!
och de ligger inte så härsans långt bort, bara i jönköping!
Se själva!Bonigshuset

Stall, rihus och utebana - heeelt i m in smak!

De står juh CAROLINAS STALL skrivet över de ser ni inte de med?

löv

här skulle ja kunna laga alla mina kulinariska middagar!

För att sedan avnjuta dem här med goda vänner!

och sedan basta gott!


Drömläge

Är de detta som kallas drömläge? Gud va fint! Fast ja hade juh itne haft åker utan ja hade haft finfina hagar med härliga hästar och föl springandes! Dömmen

Jag tror nog allt att jag är en liten bonde =)


Colin

Ja kom hem från stallet för ett tag sedan. Fickk låna Colin idag och vi tog och skrittade fram en lång stund ute för att sedan avsluta passet inne på banan. De bestod mest av volter volter och åter igen volter. Arbetade även med övergångar och ja fick även öva på att sitta ner och träna mina magmuskler!

Han skötte sig jätte bra, något stel i början men sedan så vart han som smör så när ja könde att han bjöd på bra så avslutade vi med några småskutt vilket va superskoj!

Längtar redan till nästa ridpass som kommer vara med maggan på måndag! Ska möta upp Linda då och vi ska rida uppe på brf!

Nä nu ska ja titta på när vanita (från lyxfällan och barskolan och nu även semseterduellen) gör bort sig!


HAHAHAH ja DÖÖÖR

Herre gud ja ror jag döööör sitter och asgarvar hela tiden!


Kingsland bloppis

Är de någon där ute som är interserad av att köpa ett par Kinglsnad jessica byxor med de runda monogrammet på rumpen? Gråa i storlek 38 använda två gånger (fotografering) så dem är som nya. Ny kostar 1990-2100:- Säljer mina för 1500:- eller högsbjudande!
Dessa supersköna mörkgrå


ja då var vi där igen...

Ni läser på flitigt och kikar in men ni komenterar värdelöst! vad vill ni läsa om? skriver inte ni skriver itne jag...

Mobilinlägg- pysslade klart i stallet idag...

img_0681 (MMS)

Mobilinlägg- pysslade klart i stallet idag med alla krokar är uppe hinkarna är placerade och nr lapparna uppe även dem


Vart några hektiska dagar nu. Upptäckte bl...

img_0682 (MMS)

Vart några hektiska dagar nu. Upptäckte bland annat att ja har körförbud på fina bilen så nu väntar ja på att få komma in och besiktiga bilen. Undra hur detta urartar :) ikväll blir de träning antigen på polishuset eller splf måste bara fixa mitt intyg först :)


Haha jag trodde aldrig men se vad fel man ...

img_0658 (MMS)

Haha jag trodde aldrig men se vad fel man kan ha! Ja va e de nu ja köpt!  Första som gissar får länkning! Bild kommer upp ikväll! Nu ska här fikas


Tog en paus från mitt städande och åkte ne...

img_0655 (MMS)

Tog en paus från mitt städande och åkte ner på stan med Patrick o passade på att inviga sommarskorna! Underbart väder!


to do!

Ja i dag har ja en hel del att stå i, tvätten är redan på gång och de som står på lutnu är sovrumet som skall röjas i (eventuellt möbleras om) och sedan så är de även resten av huset. Vädret ser ut att bli skitgött så de kommer nog även bli en liten promenad bort till kyppe och kanske plocka lite material till en krans. Hade vart mysigt med en blåbärsriskrans.

Vi får ja kanske även tar med mig kameran och luftar den litegranna. Var ett tag sedan som ja och de va på äventyr. Ifs så är de tråkigt att fota om man inte har en egen ponni =( Nej vi får se kanske drar till klubben och hittar någon som rider och som vill fastna på bild.

Men just nu blir de röja upp sovrummet!


Toklängtar tills ja har denna fina i mina händer!


Miobus och Jolly Råger

Här kommer några bilder på mina två små stjärnskott! Bästa ungen ever. Gårdagens senario var klokrent.

Jag, mios mamma och tessan sitter i solen och gottar oss. Mio har sprungit upp till huset för att bytaom till ridkläder. Så står hon i dörren och har lyckats skära sig på ngt sätt och roppar högt
- CAROLINA JA BLÖÖÖÖÖDER!
Linda - ja de va just snyggt hon väljer å roppa på dig och inte sin egna mamma!
HAHA gött! (linda lungt jag kan låna henne så kan du låna patrick ;) - låter de som en bra deal?)

vart fall här kommer några bilder på den blivande os ryttarinnan!


Passerat revyn

Helgen har precis passerat revyn och jag är hemma i borås igen. Eftersom jag inte hade med mig datorn så har uppdateringen vart värdelös som ni har märkt och de där med tidsinställda inlägg hade ja inte en tanke på innan ja åkte så FÖRLÅT.

Vart fall helgen som var spenderades med tessan och hennes mamma på fredagen vi drack bubbel och pratade massor. Jag fick höra lite barndomsminnen som tessan hade och vi tre tjejer hade de supermysigt.

Lördag så åkte ja och hällsade på linda, vi satt och tjöta massor och gottade oss allmänt i solen med. Man har aldig tråkigt när man är med den damen den säker är säker i vart fall!

Jag och mio tog och borstade länge på hennes ponny Jolly. Som ser ut som en hårboll än häst! Sedan så tog jag och mio oss en lite tur upp mot kullen och även lite trav på snälla jolly. Vi, läs mio gjorde "jorden runt" och vi skriva några steg baklänges med. Sedan hade mio allt hästhår på rumpan och jollan lite mindre på ryggen =)

Kvällen spenderades med mamma och pappa. Vi kikade på film och åt även god mat.

Söndag så hängde jag med en vän på provridning, träffade några gamla komisar där och även nyfunna vänner=) PRovridningen gick bra och vi stod och tjöta länge.

Efteråt åkte vi till linda igen och lämna lite saker, jag och mio tog oss en ridtur på jollan vi red faktist in i skogen en sväng och sedan fick dem även "hoppa" över en liten gren. Hon gjorde de superbra och barbacka dessutom!

Käkade sedan skitgod midda hemma med mamm och papp och vi satt och tjöta massor.

Nu är ja hemma igen som sakt och kvällen lär nog inte bjuda på så himla mkt mer.

Om ni villl så kan ni få en liten bildbomb på mio och jolly och kanske lite annat smått och gott

Pluspåäng till Patrick!

De e allt en fin kille ja har hittat mig. Igår så kom han hem med en lite present till mig, en sådan där sak man har på armen som man kan lägga ifånen i eller ipåden. Eftersom ja va så himla opepp sist ja tränade, kunde inte lyssna på bra musik, så blev de så himla mkt roligare att träna igår! Bäst är lilgrisen!

Morgonen idag var tidig för min del. Skulle fodra hästarna och släppa ut dem. Sedan så fixade ja lina och colins box. Nu är ja hemma och ska storstäda men lilgrisen sover fortfarande så ja får ta de lite lungt ett tag nu.


jahaja

ja nu blev ni sådär dåliga på komentera igen!

Blev tillfrågad idag om ja inte ville rida colin i morogn istället, och de ville jag självkart så i morgon bär de först av till stallet på morgonen och släppa ut alla banditerna så passar jag nog även på att fixa hans box och allt kringrunt.  Så hoppas vi på att vädret är väligt fint så kör ja ett dressyrpass. SKOJ!

nä blir och kika väderleken nu tror ja allt

Den 11-19 kommer ja att ta hand om fina maggan så då blir de  lite mer skriveri och bilder kanske någon ridfilm på damen med.?

"duktiga ryttare" spinoff

Ja ni va många som komentera och tyckte till villket uppskattas. Så jag tänkte att jag skulle forstätta diskutera en sakt till som ja inte förstårmig på inom ridsporten.

Alla ryttare har sina favorit bilder, bilder som representerar sig och sina hästar. Oftast är de bilder som hästarna och man själv ser bra ut på. Korten kan vara tagna i "rätt ögonblick" så att säga. Har ni då tänkt på att deras favoritbilder säger mkt om ryttarens kompetens.

Jag såg en bild häromveckan och blev mycket upprör. Utan att se ryttaren så ser jag hur illa han rider sina hästar. Jag fick även veta av säkra källor att ja denna ryttare rider för mkt bra tränare MEN varje gång som tränarna bet han att "återvända" till grundera och lära sig grunderna (ryttaren har helt missat grunderna) så slutar denne och träna för tränaren.

Min fråga är HUR FAN kan man som ryttare (dålig ryttare) säga emot sin tränare på de sättet att när de ger en hjälp så kan man själv avgöra att - nä ja behöver inte den hjälpen! Om en tränare säger att mina grunder är för dålig ja måste träna mer på dem istället för att sätta fokus på piaff exempelvis. Vem är då jag som säger till min tränare att nä du de kan ja jag vill inte göra de.

Gah! JAg vet inte rikigt hur jag ska förklara de jag menar men framförallt. Ryttare som TROR de är så bra att de har mage att säga till tränare som tränar och tävlar i Eliten. Jag pratar inte om gårdstränare eller C tränare utan de tränarna (som är ryttare) på tv.

Facebook är en sådan sida där man kan välja sina bilder, och man bör göra de med omsorg. som ja skrev åvan. Bilden visar mkt på din kunskap.

Jag har försökt att hitta några bilder och de här kommer dem.


En bild som personen hade som visningsbild - hur ser hans ridning ut annars? om man nu gillar en bild som denna? Jag hade personlig aldrig visat en sådan här bild då ja tkr att allt bara är fel!


Profilbild som alla kan se, vad vill man ha sakt med bilden?
Att man är så pass duktig att man håller sig kvar på en häst som står på bakbena
eller kan man inte rida hästen så den står kvar med alla 4 på marken?
(nu råkar de va så att jag vet att hästen är enormt svår men ändå)


Även om bilder är momenttagna så kan man se vad ryttarna själva väljer och om "problemet" återkommer.Sjukt!

Att risport är dyrt det är något som alla vet. Att risportaffärer i sverige tar hutlösa priser för ridkläder (märkern) är också något som är känt. MEN att skillnaden bara i en tysk risportsaffär och en svensk ridsportsaffär är nästan 45% billigare vet inte många. Jag har bara kollat på en hemsida och allt är mkt billigare! Jag jämför med flertalet svenska affärer och då kikar ja inte på reorna (för där finns ändå inget skoj eller i rätt storelk)

här kommer några exempel


Pikeur Palma
Sverige - 1399:- (normalpris)
Tyskland - 847:-


Pikeur Janika
Sverige - 1969:- (1299 på rean i EN affär)
Tyskland - 1099:- (fortfarande billigare än REAN!!!)


Pikeur Lucinda - Helskodda
Sverige - 1989:-
Tyskland - 1335:-

JA de blev inte mkt men i de stora hela. Ja de blev bara Pikeur tror ja har
snöat in lite på märket men ja sista byxorna blir nog att införskaffa.
Blir isf första pikeurerna och helskodda.


Ösregn!

Ja när jag var iväg till stallet idag så spöregnade och vinden blåste så de ven runt husknuten. Så de där med ridning de fick ja helt enkelt skippa idag. Stod och tjöta en himla massor med linda som vanligt och fick mig även en liten pratstund med Viveca.

Först¨r inte hur mkt man kan sakna något som mockning! Jag tycker det är rätt rofyllt att stå och "plocka bajs" som patrick så fint utrycker sig. De är som ett sådant där evighetsjobb typ. De ska göras varje dag och men står och letar effter de små bollarna som rullar iväg ibland.

Ja har två mkt spännande inlägg som kommer komma upp här. Ett idag som ni inte får missa och så har ja ett till som jag skall sätta mig ner och skriva lite på men jag får se om ja blir klar med de idag eller om ja publicerar det i morgon istället. Tror ni kommer att uppskatta de hela med tanken på era senaste komentarer.


Bjuder på en ovisad bild på Bennys halvbror Graal


Königs

Ja då surfa man runt lite till och tro inte man hittar ett par stölvar med. Som några vet så börjar mina fina favvoriter (som faktist är från hööks) falla sönder nu, vart på lagning två gånger så nu börjar de nog sjunga på sista värsen. Därför tittade ja runt lite.

För några veckor sedan som var från MH och de va deras senaste modell som man knäpper "snett fram". Tyvärr så fick ja inte i foten iden (37:a) och de hade ingen 38 att prova så ja sket i de. Stöveln var fin och priset va juh inte högt upp mot skyarna utan 2499.-

Nu när ja kikar runt på nätet så hittade ja ett par nästan lika dana königs (liiite bättre märke kanske) och samma pris. Modellen heter Favorit och har hög båge vilket ja gillar. Så nu blir det att åka till en ridsportsaffär och prova dessa och se om de passar mina tassar!

Gud va snygg ja och min häst kommer vara i framtiden. Kan man inte vinna får man va snyggast! HAHA


Vill Ha!

Ja då har ja precis hittat mitt drömträns! Som ni minns så skrev ja om ett träns som ja inte kunde hitta. Antigen hade dem det ena eller de andra men de kunde inte ha alla mina kriterier som ja ville ha!

Men nu har ja hittat ett från Otto Schumaher. Det är helt rundsytt, spännerna där uppe respektive under ganachen, gömda spännen, lagom bred nos och mässingspännen! Tänk va fint de blir när ja sätter på mitt guldiga swarowski! Ja nä detta blir de nog kanske till min framtida tävlingshät. De ända som ja inte "vet" än är om de ska va vit eller svart fodring. Det får dock hästens ansikte avgöra. Blir de ponny med bläs så blir de svart och utan bläs så blir de vitt (troligtvis)

Tycker faktist att priset va "lagom" om man nu kan tycka de om något som kostar 3200! Jag hade tänkt att få punka ut med 5000 så de va billigare än vad ja trodde men fortfarande inte billigt! Ska försöka klämma lite på de nere i falsterbo, kanske är billigare där hos någon återförsäljare här i landet?! Vem vet.

Nä tror min ponny i framtiden kommer se mkt tjusig ut i detta på näsan. Kör efter mottot att om ja inte kan vinna får jag vart fall vara snyggast!


Mumma!


Vecko pass?

Vad tror ni om att få ett ridpass i veckan? Något skoj varje Tisdag? Kommer främst hålla mig till dressyrövningar men kanske slinker in någon bomövning med. Om intresse finnns så kommer de att hamna under Ridövningar. Bra idée?


Klant!

Igår så va jag och patrick iväg och storhandlade inför veckan så passade jag även på att ta med mig en hästtidning hem. MEN idag när ja skulle bläddra i den så insåg jag att himla SKiT jag har juh redan detta nr och de nya kommer IDAG! Morr!

Aja inte mkt jag kan göra, får lägga en tidign i stallet så kanske någon annan kan dra nytta av min tidning.

Efter gymmet så cyklade jag hem och pratade med Johan i tlefonen och sedan hoppa ja in i badkaret och tog mig en lång badstund. Efter de så va de iväg till HM och fick med mig tre tröjor hem som ja gillade riktigt mkt. Blir söta till sommaren.

Sedan mötte jag upp fina Linda H i stallet och vi stod o tjöta en himla massor. Sedan hjälpte jag Linda lite med Svennis, vi satte fokus på galoppen då  han har svårt för detta. Jag brukar jobba våra fina travare på samma sätt och det är:

1. Viktigast är tre takten, travare har lätt att falla in i fyrtakt och då är det bara att gasa! skit i formen och gasa så att du får en tre takt. När takten är inne så kan man börja göra saker men eftersom galopp inte är travarens lättaste gångart så får man kämpa mer med denna.
2. Fatta, sakta av, fatta om, sakta av osv. Fattningen är ett kvitto på din häst galopp. Fatta galoppen och galopera 3-4 steg sakta av och få en bra takt i traven (bli inte för stisig utan avslappnad) fatta om.

Ja de va lite detta vi gjorde. Imorgon ska jag rida colin och linda ska vara med svennis så vi får se vad vi hittar på. någon som är sugen på bilder?


Svennis


lösvblåsarjävel

Jag fattar inte varför fastighetskötaren bara MÅSTE stå med lövblåsaren i högsta hugg kl 7 på morgonen utanför mitt fönster?! När denna va klar med sitt blåsaden vid 10 tiden så gick patrick telefon igång och ville inte va tyst. Sedan så va de grannarnas tur att väsna genom att hoppa upp och ner i sin lägenhet och som grädden på moset så kom patrick in och började jobba sig. Allt detta visar att min morgon va HEEEEELt underbar.... Eller kanske inte!

Det som står på schemat idag är att vi strax skall pysa iväg till gymmet. Kör ett pass där och efter de så ska ja gå till sportlife och kika på lokalerna och eventuelt lösa ett medlemskap. Skönt då ja kan börja träna på egen hand men ja de hade vart skoj att gå ner med någon med.

Sedan så ska jag sätta mig ner lite och fixa lite "tråkigheter" så räkningar och liknande. Ska även försöka få tag på tessan och kolla om hon har sökt skola i borås! Fatta skoj de hade vart om min fina Tess kom hit! ASÖM!

Fick även ett sms av ML och hon undra om ja kunde ta Colin i morgon vilket ja självklart kan göra! Så i morogn får ni uppdatering på vad jag hittade på med honom och de blir äcen några bilder om ni så önskar?

nej nu blir de att fixa och klä på sig inför gymmet.


de där med "bra ryttare"

De finns en sak som ja inte riktigt förstår ibland. De finns dem ryttare som är välsignade med bra hästar och/eller rika föäldrar. De rider höga klasser med sina fyrbenta vänner och vinner rosett efter rosett. Ibland kan de va så att de har fått/köpt en färdig häst och de är mer eller mindra bara till att styra runt den på banan.

Än så länge är de inte fel. Det som jag ogillar skarpt är när dessa ryttare skryter om h7ur jäkla duktig dem är och att de är tack vare denna ryttaren som de går så bra när det i sjävla värket är hästen som gör allt. De tror så mycket på sig själva att andra tror på dem med och när de "duktiga ryttarna" blir placerade på en annan häst som inte går av sig själv så kan dem helt pllötsligt knapt rida.

Jag har sett några praktexempel, ryttren rider sin häst super bra (ja jag vet oftas är de så att den egna ryttaren rider sin häst bäst men de är inte bara de jag menar) de rider sina välutbildade hästar så bra att dem får andra att tro att de är en "gudagåva" att känna av hästen och rida den så bra som dem gör. När dessa ruttare sedan hoppas upp på en annan häst som man faktist måste rida så går de inte fult lika bra. hur kommer detta sig?!

min tank, kan de va så att deras hästar är så finht välridna av någon att nästan vem som kan hoppa upp och göra de dem gjort?!


bilden har inget med texten att göra!


Knoppar

Ja läste en interesant artikell i en tidning och tänkte att ja skulle vara så snäll och dela med mig lite av de ja läste för er som vill göra snygga knoppar!

1.  Nål och tråd. Bäst är att använda den typ av nål och tjock tråd som sadelmakare syr i läder med. Då är tråden fet, vilket gör den lättjobbad. Vanlig sytråd är inte att rekommendera, den är för tunn och glider för lätt.

2. lagom antal. Delar upp manen i sektioner efter det antal knoppar hon vill ha. Det brukar bli mellan fem och nio stycken, beroende på manens storlek. Har hästen mycket man kan du bygga upp en ”nacke”, genom att ha mindre knoppar i ändarna och större på mitten. Fixera med eN kNut När du är nöjd med din knopp fäster du den genom att knyta tråden på baksidan/ovansidan av knoppen, på ett ställe där det inte syns. Färdig! Skulle någon knopp lossna eller börja se liten hängig ut är det bara att bättra på med fler stygn.

3. Fläta och Fäst trådeN Fläta flätorna löst, du ska inte dra åt, och fäst dem med gummiband längst ner. Klipp sedan av cirka en halvmeter tråd per knopp. Fäst tråden genom att sy runt gummibandet som håller flätan, tills tråden låses fast. klipp bort trådeN När knopparna ska tas ur letar du bara upp tråden och klipper tills uppsättningen lossnar. Eftersom denna tråd är tjockare och har en annan färgnyans än manen är den lätt a tt hitta. Med sytråd kan det däremot vara som att leta efter en nål i en höstack …

4.  dags att sy. Trä in nålen i mitten på flätan, ängst inne vid mankammen, så att flätan viks på mitten. Vik sedan en gång till och fäst fast knoppen genom att sy fram och tillbaka, uppifrån och ner, genom mitten på knoppen tills den sitter fast ordentligt. Har hästen riktigt lång man kan du behöva vika ännu fler gånger. dags att sy Trä in nålen i mitten på flätan, längst inne vid mankammen, så att flätan viks på mitten. Vik sedan en gång till och fäst fast knoppen genom att sy fram och tillbaka, uppifrån och ner, genom mitten på knoppen tills den sitter fast ordentligt. Har hästen riktigt lång man kan du behöva vika ännu fler gånger.

5. 
Fixera med eN kNut När du är nöjd med din knopp fäster du den genom att knyta tråden på baksidan/ovansidan av knoppen, på ett ställe där det inte syns. Färdig! Skulle någon knopp lossna eller börja se liten hängig ut är det bara att bättra på med fler stygn. Fixera med eN kNut När du är nöjd med din knopp fäster du den genom att knyta tråden på baksidan/ovansidan av knoppen, på ett ställe där det inte syns. Färdig! Skulle någon knopp lossna eller börja se liten hängig ut är det bara att bättra på med fler stygn.

6.
klipp bort trådeN När knopparna ska tas ur letar du bara upp tråden och klipper tills uppsättningen lossnar. Eftersom denna tråd är tjockare och har en annan färgnyans än manen är den lätt att hitta. Med sytråd kandet däremot vara som att leta efter en nål i en höstack … klipp bort trådeN När knopparna ska tas ur letar du bara upp tråden och klipper tills uppsättningen lossnar. Eftersom denna tråd är tjockare och har en annan färgnyans än manen är den lätt att hitta. Med sytråd kan det däremot vara som att leta efter en nål i en höstack …


Ridtidningar?!

JAg har några favvoriter i tidningshylla som handlar om våra fina djur hästarna. Framförallt är detta tidningen hippson, häst magazin och Eqipage. Vet att de finns flera tidningar men ja tcker de är så himla dålig och dem specialicerar sig bara på en sak.

Alla dessa ter tidnigar som ja läser brukar ha med tips å trix till ryttarna och även roliga ridövningar. Vilket jag uppskattar välidgt mkt! Det är alltid roligt att få världefull inspiration!

Har nu beslutat mig för att även börja prenumerera på antingen häst eller eqipage! Men ja har sådan besutsångest att ja vet inte vad jag ska välja. alla är så himla bra!