Ge mig...!

Snälla ge mig sommar och lata dagar! Ja har aldrig längtat så mycket efter våren och sommaren som jag gör just nu!


Mysigt att släppa hästarna på bete och bara se rumporna
Tokiga flugor

L-Ä-N-G-T-A-R-!!!!


Knas har en egen tradition...

Min kära herr Knas har  många traditioner som han gör varje dag. Den han gillar allra bäst och den ja hatar mest är att efter ca 10-15 min i hagen så ska han ALLTID rulla sig. Och här pratar vi skitgris! Man kan inte  längre se att han hade ett blått täckte utan de va brunt och slabbigt. Han har även ett flertar gånger lyckats rulla sig så att täcket åkt upp och hela rumpan på han har varit skitig. Han har även ALLTID gegga  i ansiktet!

IDag blev de pyssel och pussande på han som vanligt och så fick han lite omplåstring i ansiktet. Tråkigt att han kommer att ha den ena sidan större än den andra nu resten av livet =(ingen fotomodell här inte.


skitgris

lort!

nya grimman med sämsta bilden

<3


7 ÅR!

Shit! tiden går fort när man är kär! VAd händer på 7 år? man lär sig gå, äta, klä sig, prata, börjar skoln, simma, känslor ocxh massa mer! Det är otroligt vad man kan åstadkomma på 7 år.

VArrtfall, idag firar jag och min prins patrick 7 år. Jag ska laga lite god middag och så ska vi bara mysa. Fick en bukett fina röda rosor 7 st en för varje år av han när ja kom hem från stallet <3. Lägger upp lite bilder på knas senare till er idag med. Nu ska ja handla sista ingredienserna för middagen.

                                                       här har vi vart tillsammans i 3 år

2 år

5år

4 år


4 år


dumma mig...

Tog med kameran till stallet för att ta lite bilder till bloggen. Men  kameran ligger kvar i byxorna som är i stallet. Så himla bra av mig TJOHO!! Suck inte först gången. Tänkte dessutom på att ja inte skulle glömma den, men så kvällsfodrade jag och ja där glömde ja den.

Va mysigt att stå och pilla i stallet idag. Tog och pysslade om knas mycket idag. Han fick grönsåpade ben då muggen kommit tillbaka och så tog ja även och gjorde rent såret i ansiktet. Tyvärr så såg de inte så fint ut och han kommer vara deformerada på den sidan hela livet. Blåsprayade lite småsår här och där och även pälsglansade han.

Tyvärr så kommer inte bilderna fören i morgon. Ja hade ju även som plan att sätta igång han men efter att ha tittat på väderleken och de ser ut som m de kommer snö och minusgrader så börjar jag att överväga om ja kanske ska låta han vila lite till.

Mellandagsrean när den är som bäst!

Ja det måste jag säga. Det är många affärer som går ut att de har rea och så är de värdelöst. My one lovade största rean någosnsin men nja ja va måttligt besviken då det knapt fanns något.

Vartfall måste hissa Hööks när de gäller deras rea. Dem börjar direkt med 50% på nåstintill ALLT. De som även är bra är att dem har HV polokolektonen i butiken här i borås och även den var nedsatt med 50% så ja jag fick med mig en tröja där med. Synd att dem inte hade några kortärmade pikeer dock. Inte helt fel att betala 350 kr för en fleace. Fick även med mig ett par stigläder från stubben, en lädergrimma med nitar, BoT sjal, ett par hv srumpor, två naturborstar.

Sk ta lite bilder på knas idag med då ja tönkte släppa han i padocken. Fast ifs det blir nog bara film. Men visar om ni vill.
härliga jul!

Ja julen kom och den gick nu är stöket över och alla förebskade reor drar igång. Det var jag och mamma samt pappa som firade hemma hos oss och ja de blev inte som vanligt, lite missar hit och dit men överlag en enormt trevlig afton hemma med många goa skratt. Sedan blev deta paketöppning och både mamma och pappa blev nöjda över vad dem fick. Vill ni veta vad ja ficK??

Efter "vårn" jul så åkte jag till patricks familj och fortsatte fira där. De va mycket trevligt då de va mormor och morfar samt patricks mammas bror + fru 9ch självklart paricks familj. Därefter så fick ja läsa julevangeliet på polska vilket dem tyckte lät skoj. Det blev även där paketöppningar i mängder! tror vi satt i över 1 h och bara öppnade hela tiden. Hoppas på att fina prinsen blev glad över sin julklapp.

Jag han vara med nära och kära vilket var väligt mysigt men tiden har varit knap hela tiden. Jag har inte hunnit göra något annat.

Kom hem idag morse och tog en ruda på stan med Linda. Fick fyndat lite saker till både mig och knas. som ja är mycket nöjd över. Fick ven pussat massor på min prins idag och gud va ja har saknat honom!!! Svullnaden i ansiktet va borta men han kommer få ett litet överben där.. typiskt =( Ska börja smörja de varje dag nu så de håller sig mjuk och fint och inte blir knövligt.

Det fynd som ja gjort nu i dagarna och som ja är mest nöjd över är dessa Equiline benlindor som ja köpte för halva priset! Vita, Blå och begia. (sämsta bilden ever)


Jag gör som alla andra

Önskar er alla en riktigt god jul! Hoppas att ni varit snälla i år och att tomten kommer med något trevligt och skoj!

Jag tror de flesta sitter och tittar på Kalle just nu och det gör även jag. Ska straks göra mig julfin och middagen ska serveras och guuud som ja längtar efter fisken!

Nej ha nu en underbart härlig dag och njut av varandras närvaro! Jag sänder även en tanke till alla dem barn som inte får en "lyckad" jul, tråkigt då julen är för barnen.


Hästarna i mitt liv... del 2

JA här kommer då del nr 2 i ordningen.

Efter att ja slutade rida islandshästarna så fick ja bli testpilot/försökskanin/medryttare. Det va fina Anette Dristig som undrade om ja ville hjälpa henne med hennes travare som hon fått av sin gubbe. Självklart ville jag de! Sakt och gjort begav ja mig av till Orust och svannesund och där fanns lilla Cherry Valley. En söt men bestämd liten dam som frsökte göra de hon blev tillsagd om. Det va inga problem att rida ut och trava galoppa började vi göra i uppförsbackar och sälskapet fick glatt hänga med i vårat tempo. Cherry kunde redan lite galopp när vi arb med henne men vi hade liten bit kvar. Envis som ja va så kom vi faktiskt ganska så långt.

Ja har ett minne som ja kan skratta åt lite då och då. Det hade fallit riktigt mycket snö och de låg ca 50 cm på backen. Deras ena stora åker som de använde ibland som sommarhage var perfekt. inga gropar och under snön va det bara massa gräs. Jag red Cehrry och Netta satt på Gipsy. VI har ridit runt heeeelta denna gigantiska åker och arbetar våra hästar lite på småvolter och liknande. Jag vet att ja just för närvarande satt på en liiten volt för att försöka få loss henne i ena varve. Varpå Nettan fick fr sig att dra en repa. Cherry ville nte vara ensam kvar så hon drog, fast utan mig. Jag satt fortfarande på volten. Var så inne i det att ja inte märkte när nettan drog. Jag får vadnra hela vägen i djupsnö till nettan där cherry står och ja alla asgarvar. Får hjälp upp av bollen då vinteroutfitten bestod av termo. De tar tre minuter när vi sitter där och ja unghästarnai hagen brevid drar några repor och ja hamnar på ängan igen. Denna gången står Cherry snällt kvar brevid mig.

cherry

En dag när vi var hemma hos nettan så sa hon till mig att hon fått ett mail från Christian, han som hon köpte Cherry av. Han hade en häst i samma prisklass tillsalu. Efter en väääldiigt kort diskusion bestämde vi oss för att åka och titta på henne. Detta var den 16 September 2007. Både jag och Nettan blev stormkära i de svarta lilla stoet Aliss. Vi bestämde att vi skulle provrida den 18 och att även min pappa skulle med och titta.

Det tog inte många minuter innan ja beslöt mig för att henne skulle ja ha! Jag började leta stall som en tok och fick precis de ja ville ha. Jag ägde inte en stallpryl eller hästpryl så det var tradera och ullared som gällde. Kvällen innan hon skulle komma så åkte jag och köpte min första ryktborste (som ja har kvar) och grimma + grimskaft.

Aliss var en fntstisk häst! hon ställde upp på ALLt ja ville. Hon älskade att bada i bäcken som fanns inte långt från oss. HOn var en eldsjäl som ställde upp på att vara försökskanin på allt jag och Maria gjorde. Jag och Aliss tränade flitigt och starta några lättare tävlingar. När vi flytta till eskilstuna blev träningen intensivare och hon duktigare. Hennes kropp ändrades drastiskt och fick riktigt fin musklet. Tyvärr växte jag ifrån henne kunskapsmässigt och våra väga skiljdes åt efter 3 år. Hon betyder något extra för mig och de kommer hon alltid göra!


Aliss - första gången vi såg henne

 aliss - första ridturen
 en av mina favoritbilder på skruttan

 absoluta favoritbilden (2 veckor innan hon såldes)

Efter att Aliss såldes så åkte jag hem från eskilstuna. Mitt sommarlov började och jag började även att ta hand om finaste prinsen Bugsy Malone. Detta va min drömhäst sedan den dagen jag såg han som litet föl i boxen när jag och Aliss flyttade in i stallet. Han var perfekt!

Då han var väldigt vinglig på bakbena och hingst trodde vi att han helt enketl växt i otakt, som några hingstar kan göra. Jag började att sakta men säkert rida in han och vänja han vid allt och även bommar för att få upp muskulaturen bak.

Bommar var något han fulkomligt ÄLSKADE. Jag hade ställt upp en travserie på 18 stycken vilket innebar enhel del springande för mig. Men ja kunde likväl ha släpt han lös så hade han gjort de själv. Öronen var alltid spetsade framåt och han travade på som aldrig förr! Jag filmade mycket för att kunna jämföra och vi alla tyckte han blev bättre.

Inridnigen gick lngsamt men okej. Vi testade på första galoppen och den va luftig! Ha ha han va så glad att de va kanske sammanlagt tre fyra galoppsteg av alla luftsprong han fick till.

Guldklimpen följde med till Borås och Charmade ALLA som kom och hälsade på han. Inridningen gick segare och en dag så satte ja mig och gjorde en konkret film på det jag filmat för att jämföra hans vingel. Till min stora besvikelse så förutom finare kropp och bättre muskler så va de kvar lika mycket som förut. Jag bokade tid omg på Husabys hästklinik. Vi skulle vara där den 20 December 2010 för en hältutredning.

Jag minns den dagen som igår. INGET gick som de skulle. Tessan var med mig och Benny som mer eller mindre lastade sig jälv VÄGRADE att gå på transporten. Vi var tillslut tre personer som kämpade i tre timmar ( på kliniien tog de 5 min när vi skulle hem). Efter otaligt många undersökningar så visade de sig på bruten C5 och frakturen va såpass stor at C5 och C6 var helt sammanväxta tillsammans med alla nerver...

Våran resa tog slut den 27 Januari 2011, En  kall morgon med pudersnö överallt och strålande sol som värmde våra ansikten. Han var min ängel min själsfrände och vän Bugsy Malone. Jag har valt att hylla honom genom att ha han som symbol till min logga, Då bär ja alltid med mig han i en hyllning!


här slutar del 2

Dålig uppdatering här igen ja

ja som rubriken lyder. Har varit hemmai någon dag nu och julkänslan lyser med sin frånvaro än... Varför?!

Igår så vart jag hemma hos patricks föräldrar och fina chanet lärd mig att baka kagebröd. Ja ni läste rätt inte kakbrd utan kagebröd. Detta är typ tunnbröd/hönekaka eller vad man ska säga. Det gick i en faselig fart och chanet skällde på mig när ja inte vårdade brödet och de där små degklumparna rätt men goda blev de!

Idag har en fina grannen blivit klädd och ja pappa fick för en gång skull välja vad han tyckte vi skulle ha för tema och de blev "förvånandsvärt" gammelpolsk gran.

i morgon är de härliga julafton och jag längtar inte alls. Usch va hemskt! Detta låter tragiskt men ja vill hem till borås och bara få allt överstökat. Nä nu ska ja inte vara den som är så. I morgon kväll så bär de som vanligt av till tjörn och där väntas några mer paket och lite gott och skoj.

Ja tänkte även sätta mig  och börja skriva på nästa del av mina hästar och ja jag kanske publicerar den lite tidigare...Det är nu 1 år och 2 dagar sedan vi fick veta
Saknar dig min Guldklimp!


Hästarna i mitt liv... del 1

Eftersom ja inte har så mycket roligt att bidra med så tänkte jag att jag skulle visa de hästar somv arit mig lite närmare hjärtat och som ja minns från när det hela började.

Först ut är Einir Frá Hofi som var min första favvorit häst på ridskolan. Jag var även då redan kär i hasn fina svarta färg. Einir var en pigg herre som då var 9 år, han hade väldigt lätt för sig i alla gångarter och om ja inte minns fel så var fatist traven hans enkla gångart.

 <-- Einir

Efter Einir fick ja mig en ny favorithäst som kom till klubben, detta var Skirnir frá Hofi. Alltså född på samma ställe som Einir. Einir blev äldre och lite för mycket "robot" och Skirnir hade inte lärt sig all komandon direkt så han va lite roligare då man fick kämpa. Pigg och klad herre som även han var svart.


<-- Skirnir

<-- Skirnir

Efter skirnir fick jag förfrågan om ja ville ridatill en ny häst på gården. Nói skulle främst ridas ute för att få bjudningen då denna avsaknades HELT! Detta var i början av sommaren och ja den sommaren så ösregnade det heeeela första månaden. Men vi red massor ute och hade skoj i mängder. Nói´s bästa gångart var helt klart traven. han var till skillnad från Enir och Skirnir inte svart tan musgul? fjordingfärgad vilket jag gillade väldigt mycket. Vi fick lite mer bjudning framåt med hjälp av lite bus. Han gick sedan i verksamheten men trrivdes inte all för bra och tappade bjudningen helt så han sålder till någon i landvetter.


 <-- Nói sommartid

 <-- Nói Vintertid

Efter Att Nói blev såld så blev jag tillfrågad om jag ville rida min ridlärares tävlingshäst Thokki. Hon han inte riktigt med honom och sin unghäst och hanbehövde komma igång. Ni kan ju gissa om jag blev överlycklig! Detta va en dröm för oss ridskoletjejer att få rida tränarens häst! Thokki kallades inte utan anledning Thokki tok och va en häst som blev piggare och piggare av att springa. Det var omöjligt att få honom och bli trött!

Hans starka sida va tölt och han hade  en härlig galopp! JAg tyckte det var superskoj att rida denna något pigga häst. Det var även denna häst som jag gjorde min första rejäla avramling. Vi töltade på en grusväg och i skogen brevid oss så står en råtrimmad moppe (avstängd) som i höjd med oss startar med en jävlar i mig smäll. Thokki hoppar till och börjar galoppera.Jag tycker att det är rätt lungt för de går inte så himla snabbt men så tre steg bort så kom han på att "här brukar vi ju svänga". Han svängde och ja satsade på grästuvan men de blev grushögen. Skrapade upp hela ryggen och i hjälmen blev det ett stort hål.

 <-- Thokki <-- Thokki

<-- En islänning i rätt miljö

En dag kom Theresa och frågade om det var okej om Jeanette kunde få ta Thokki men jag skulle få rida hennes Unghäst istället. Jag blev om inte ännu gladare att få rida vackra Vördur som då va min drömhäst förutom Magni. Detta skulle bli superskoj! En ung islandshät med framtidigen framför sig, otroliga gångarter och ett fantastiskt psyke!

Jag red Vördur rätt så länge och hade även med honom senare på lektionerna som ja gick på. Jag minns inte allt för mycket faktist men ja vet att han va väldigt trevlig att rida och ha att göra med.

 <-- Vördur

 <-- Hur kan man inte tycka han va söt?

 <-- En av mina favoritbilder på honom

 <-- Härlig sommar!

Nu är de slut på denna delen, I nästa del ska ja berätta om Svanesund och dem underbara travarna i mitt liv!
solsken och påsar

ÄNTLIGEN kom den så efterlängtade solen idag! gud vad ja har saknat den, gick och njöt hela förmidagen när ja var ute hos Pownin. Va så himla gott att de var ljust och vindstilla. Det är otroligt sälla som de inte blåser uppe hos oss på BRS men idag så var de en av de där dagarna... LÖVLY!

Fick även gjort iordning alla höpåsar inför jul när ja är borta. Det blir sammanlagt fyra dagar utan knas det är nog de längsta som ja vart iväg från honom faktist =) Eller nej juste kom ju på när ja låg på sjukan ju. De va ju hela 7 dagar, haha.

Pratade idag med en hovslagare och ja ibaldn blir man så förbannad på vissa saker men man lär sig på sina misstag. Tänkte även att ja skulle göra ett litet inlägg om hästarna i mitt "liv". Skulle detta vara något interesant?


alla höpåsar

Ett halvsoligt BRS

Linda köpte dessa "snygga" boots till min vilding

Bästisarna?

Oskyldig? Kans <3


Bara bilder

Nä denna bloggen känns som den blir rövtråkig nu när ja inte rider!!!  här kommer vartfll några bilder på herr Knas.


Träning träning träning!

i Morse ringde klockan och jag och maria hade en dejt på Sportlife. Eller snarare tre! Eftersom de va nya pass idag så körde vi på tre stycken. Det blev en go CX sedan en SN´BAM och efter de så hade vi en kort paus så vi passade på att värm kroppen lite i grillen och sedan iväg på sista passet Combat!

Jag är helt slut i korppen nu och ska strax äta lite fiskgratäng som gottar sig i ugnen. Sedan blir de en kväll i stallet! Linda va redan där men hon får vara där lite längre med mig sedan med. Ska börja fix alla höpåsar till jul att för underlätta för henne då det är hon som passar knas.

Ska försöka träna lite för hand med knas idag med då vädret fortfarande ser ut att vara helt okej. berättar sedan hur de gått!


Idag - ett steg bak

Ja bara för att de gick så äckligt bra i går med klicken och bena så skulle de gå sämre idag. Jag tänkte jag skulle höja kraven lite och tog fram hammaren. Kans började vispa direkt så sedan va det bara att börja om från början med hoven. Klivckade när ha nslappande av i benet och ställde sedan ner det.

Måste helt enkelt ha med mig någon när ja gör detta för det är svårt att hålla i klicken, morot och hammare samtidigt OCH sedan ge han moroten. Nöjde mig sedan nr han va avslappnad och tog upp benet lugnt. Ska be linda ta upp hans ben i morogn med så hoppas jag att han lyder.

Idag har ja även haft sjukligt ont i ryggen. Jag kan inte sitta i soffan för att de gör så ont!!! Hoppas på bättre i morogn.

I morgon ska ja även utmana knas lite mer i klicken, tänkte köra lite sidförande arbete från marken och se om han fattar det. Blir många morötter att skära upp. Kanske kan be linda filma lite så kanske ja kan lägga upp de här...

nej nu ska ja fortsätta titta på favoritfilmen -  Den gröna milen...


Ge mig sommar och korta armar!!!


Vill ha sommar nuuuu!!


Vackert...

Va inne på ja ni vet den kända hästbloggen och såg att de hissade BR träns. Jag kom då på att ja förra året fick syn på det rundsydda i en hästtidning men kunde inte hitta det någonstan på nätet. Blev väldigt sugen på att köpa det då de höll "mina" kriterier på hur ett rundsytt skall se ut.

Nu idag när ja hittade namnet fick ja även ideen att maila en tjej som tar in saker ur BR soritmentet och tränset skulle gå på ca 1900. Jag hade hoppats på lite midre faktist. Har inte klämt på det och vet inte hur BR är i sina läderkvaliteer men ändå. Min plan är ju att Willes tränings och tävlingsträns ska vara ett OS rundsytt med vit padding så ja jag får nog hålla i pengarna och införskaffa mig ett till sommaren.


BR´s träns


Tränset fast med vit padding


Barnen i Afrika

Ja jag måste säga att jag tycker otrolig synd om alla de barn i afrika som inte har vatten och alla de andra länderna med för den delen. Jag har dock en glädjande nyhet, jag har hittat allt vatten! de beffinersig just nu i Borås! Jag överdriver inte när ja säger att det är floder ner i hagarna!

I morse när ja släpte ut alla hästar så gick ja igenom lite sol, ösregn, dugg, och snö. allt var dock kort och de va blött ute men ja de gick att överleva. Jag åkte hem vid 930 tiden. Åkte sedan tiillbaka för att luncha och ja jag möttes av en sjö i en av hagarna och i willes hage var de små floder härovar då allt vatten från övre haganra åker rätt genom den. GAH!

Jag vill inte ha mer REGN!!!! ge mig 30 cm pudersnö -5 grader och sol!


KUL!!!


Happy Klick!

Så OTROLIGT glad idag över min knas att de finns inte!! Berättar om detta strax!

när ja kom till stallet så ringde telefonen och de va ingen mindre än min favvorit från Eskilstuna Rebecca Tenser. Vi pratade en bra stund och det är alltid lika roligt att göra det och bolla lite idéer och prata lite händelser. Jag konstaterade att de var påtok för länge sedan ja va där uppe och hälsade på och måste ta och åka upp dit snart. Framförallt och fotografera och umgås med min fina!

Jag tog sedan och fixade två boxar och tog in finaste knas. Vi stod och myste en låååång stund och borsta och ryktade för fullt. Jämnade även till den så "fina"manen som ja klippte häromdagen. Tog sedan och klickade lite med klicken och ja man kan säga att han fattar otroligt fort på koppla ihopp klick med morot!

Jag började att börja med de numera lätta benet och ja han fattade vääldigt fort för ja ställde mig bara brevid det och han började vispa direkt. MEN det är inte det jag vill utan jag vill att han ska lyfta när ja ber om det och hålla benet snällt och stilla. DET GICK SKITBRA!!! gick sdan till de svåra benet och detta gick nästintill bättre än de andra. Det var INGA ryck eller försök till att få loss benet från mig när ja höll i det! Asså jag fattar inte hur fort han snappade upp detta! Det va andra eller tredj gången som vi körde med klick! Nu ska ja få han till att lyfta bena när andra kommer med. Så kommer detta bli kalasbra!!!

Hade med lilla kameran och tog några bilder men den glömde ja i termobyxorna som är kvar i stallet. Smarta jag!!!Benny lärde sig spansk skritt förra året. Han va dock inte lika snabb på
att fatta finaste prinsen <3


Hejja bästa jullåten

Det finns en låt som gör mig lite extra varm i själen såhär i juletid och som även betyder mycket för mig då det va "min" låt tre år i rad på luciatåget som ja var med i. Självklart är de låten tänd ett ljus som ja menar. Tycker den är almänt mysig och har ett bra och fint budskap.

Vad har ni för favoritlåtar såhär i juletid?

Ett litet hat..

JA de är de ja känner till att ja inte har tillgång till ett ridhus! JAg har fått sätta herr knas på en ofrivilig vintervila nu då han får styltor som är höga som hus. Klart att han skulle få sin vintervila men ja hade la inte riktigt planerat in den nu utan senare i vinter.

Man kan helt enkelt inte ha allt. Kanske är lite bra med att ja inte har ridhus utan få nu i lugn takt  lära knas att lyfta på tassarna och börja lära sig allt runtinkring det.

Är det föresten någon mer som har sett den där nyheten som man kan "fila" hovarna själv. Den ska tydligen vara utformad på de sättet att man inte kan ta för mycket eller göra fel vad ja förstod de som. Den heter Hovrasp Riders Rasp Trail Mustad

såhär står de om den på hemsidan.

Säker och lätt att använda
Inkluderar det nya mediet Grov raspar
Designad för Avrundning, tar inte bort hovväggen
Ergonomisk design som passar alla händer
Soft Grip, No Slip sidor skydda händerna från Raspen
innovativa och unika verktyg som är avsett för alla hästägare

Och såhär ska man använda den...

1. Börja med att rengöra hoven med en hovkrats och / eller borste. Vi rekommenderar att hoven är ren och torr.

2. I likhet med hur du håller hoven när du använder en hovkrats, hålla du hoven i handen och lägga till ytterligare stöd genom att stabilisera hästens ben med knäet.

3. För att ta bort flisor och samtidigt bibehålla rätt tjocklek på hovväggen, lägger raspa i samma vinkel som hovens yttre hovvägg och raspa sedan framåt. Detta tar mindre än hälften av hovväggen tjocklek.

4. För att få en rund hov, bibdehåll samma position på raspen och säng den övre delen på raspen. Driva fram samtidigt sänka den övre sidan för att enkelt runt hoven.

Hmm ja den verkar lät att använda, tycker inte att det är ett eget kompliment som man ska köra på själv oach skita i hovslagare helt när man verkar men ja tycker den verkar otroligt bra när man har en häst som tappat skon eller fått en liten flisa. då är det ju bättre att fila ner flisen eller revan så att den inte blir större och trasar sönder hela hoven eventuelt.

ca pris 259:-


Hejja Penny!

En Kompis till mig köpte sig en prinses häst ganska nyligen och ja knäpte några bilder på dem tyvärr så va de sämsta tänkbara miljö och ja experimenterade endel för att bara hitta rätt så de va ingen derekt WOW fotografering de tar vi till vintern. Då ska ja låna dem och fota lite mer bra bilder! Men det är alltid skoj att få öva öva öva! Tänk om tomten kanske vill komma med en ny kamera tro? Inga av bilderna är redigerade


hejja penny!!1

<3


Willes släkt del II

Ja då var de willes pappas sida som utlovades idag. så här kommer den för er som är intereserade av avel..

Twiliht 1062


själv så tycker ja att W är otroligt lik sin pappa till utseendet. Hans temperament skall tydligen vara väldigt trevligt så de hade vart perfa! inte minst sakt gångarterna som heller inteär fy skam.

Flemmingh

gillade faktist denna modellen fruktansvärt mkt över korppen ja allt va trevligt på farfar.

... inte minst traven!

Lacapo


Purioso


Landgraf I


Carneval

Hittade inga bilder på han

Furioso II


Doruto


Svansfix

Idag var de änrligen dags att tvätta den lortiga svansen på herr knas! Vädret var inte de bästa men som tur var fanns de varmvatten så ja frös inte görmycket. Hade inget schampoo i stallet så åkte till ÖB och köpte ngt budget som visade sig vara grumt!

Började att skölja och blöta svansen och de vattnet som rann av var svart brunt. Inte så mysigt. Doppade hela svansen i en hink med grönsåpa och rörde om. Spolade igen och masserade sedan in schampoot. Knas tyckte nog allt de va skönt när ja massera svansroten. Sedan var de skölj igen och sist balsamera av samma märke och sedan skölja.

Ja à riktigt nöjd med balsamer då ja faktist inte behövde använda så otroligt mycket och sedan när ja borstade svansen så använde ja mig inte av pälsglabs en enda gång. Nu får vi hoppas de kommer mycket pudersnö som vill ligga kvar länge!

Blev även en snabb frisering av manen dock lite sne men ska bättra på den i morgon tänkte ja då även kameran ska få hänga med.


Willes släkt del I

Ja då jag har lite bloggtorka tänkte ja att ja kunde gå igenom Willes släkt. Som de flesta redan vet s åheter han Twilit. här kommer han släkttavla.Jag tänkte börja att gå egenom Knas mammas sida.

först ut är morfar Warsteiner


Detta är en hingst som ja tkr är oroligt fn att titta på! hhan ska tydligen ge
väldigt skapra avkommor dock.

MaratonWeltmeyer


World Cup I

hitta tyvärr ingen bild på han...

Romadour II


Flamman (63)

hitta inga bilder här heller

Utrillo


Benny hade även denna ståtliga hingst i sin stamtavla men i tredje ledet och på pappas sida.

Brisad
Ja man tycker att med alla dessa snyggingar på mammas sida så borde de blir något bra med han. I morgon får ni se hans pappas sida!


Onödigt vetande

Visste ni att om man skulle supa en myra full vilket kan vara lite svårt men om de skulle gå att få den redlös full så kommer den ALLTID att ramla åt höger... Varför? De vet man inte :).


In klickad

Ja idag så fick ja finfrämmat av Tarzan, rokka och Patrick. De ville ge hästen (wille) några morötter och det är klart man ställer upp inte minst herr knas!

Efteråt så tog ja han och började med att klicka in han. Han fattade rätt så snabbt vad som krävdes och vad som förväntades av när de kom en klick. Började sedan lite sakta med att peta på benet för att han skulle lyfta och de gick galant. Petade sedan när ja stod i samma höjd som bena, de tog lite längre tid men de gick. Sedan så byte ja självklart ben några gånger med men summan av kademumman är att ja är väldigt nöjd över han idag och fick ta upp benet X antal gånger. De blev lite trixit när ja även skulle ta upp ben, hålla kvar ben, klicka OCH ge morot typ samtidigt. De gick men ja drog i backen en gång då ja inte hade riktigt balansen.

Igår fick han komma in väldigt sent och var sist kvar. Det va långt efter kvällsfodring och han va så lugn och fin när ja tog in han. Han  har sin lilla utkiksplats i hagen där han kan se aktiviteterna i padocken, vilket är en av hans favoritplatser att vara på. Hade ja haft mer möjligheter så hade j valt att ta in han efter 1900. Vi får se hur de går att lösa.

Idag kommer han in ca 18 och jag ska sedan iväg med linda och hon skall fixa sina naglar.

känner att ja är välidgt dålig på att ta kort... Är de någont som ni vill se?

Visste du att...

...ordet hästviskare är missvisande?
Indianer tämjde ibland vildhästar genom att hoppa upp på dem och bita dem i öronen. Det fick hästarna att sluta bocka då rycken från bocksprången orsakade mer smärta i öronen. Åskådare missuppfattade ibland vad som hände och trodde att indianerna viskade till hästarna.


Jag hittade denna roliga och interesanta snutten på en blogg och tänkte även ja dela med mig. Man kanske ska testa och bita hästen i örat när han börjar. frågan är bara hur fasen man ska hinna komma till örat mitt i bockningarna...

Lite nytt, fast gammalt...

Jag va ju som sakt i ullared för sådär görlängesedan och fyndade mig ett stalltäcke till herr Knas som ja suktat på sedan ja jag köpte Aliss egentligen. Det är ett stalltäcke fron Back on Track och ja har linte köpte de pga ja helt enkelt inte velat lägga dem stora pengara på de då de kostar några kronor.

Så kom ja över de på ullared för mindre än halva priset. nypris är 2899.- men dem sålde det för otroliga 1200.-!! Gick länge med det i korgen tills ja bestämde mig för att jo jag köper de. Jag har som sakt klämt på det i några år. Knas passade som ett smäck i det och jag har nu börjat använda det varje dag denna veckan i 30 min efter borstning då det är det som rekomenderas. Jag är glad och Knas, ja de är bäst för han att han med är kglad!


Lite Sugen...

Har nu gått och klämt och känt på detta fleece täcket ett tag. Va först väldigt sugen på de gråa som kom ut och ville ha de rätt mycket men så nu i efterhand så har ja ändrat mig och är sugen på det bruna! Tycker det är så himla läckert men kan dock inte förstå hur alla affärer har sådana hiskeliga prisskillnader!

Exempel
Grangården - 1298:-
My One - 1097.-
Strombergsgard.se - 768.-

Det är en skillnad på 40% billigare. Grangården måste gå med en enorm vinst när det är någon som köper täce där. Jag får tyvärr vänta lite och tror nog ja slår till på ett sådant täcke på mässan då ja tror strombersgarden.se kommer dit. Annars så vet ja att de kommer till falsterbo.

Sedan är ju även tanken att införskaffa detta
Diva!

Himla diva jag har till häst!  Han har börjat dumma sig med att lyfta hovarna nu och man ser så himla tydlig när man ska exempelvis lyfta höger ben så lägger han ALL sin vikt på de benet och man ser tillockmed att han lättar lite på vänsterbenet. GAH!!! När ja väl får upp benet vänster är nu inga problem han gör ett halhjärtat försök att dra bak de och lägga sig men de är sedan lungt. Vänsterbenet får ja lura upp och där ska han äntra så in i bänken, men när han märker att ja inte ger mig så står han fin som ett litet lam. Lägger sedan ner benet och hästen står och divar sig!!!

Ska be linda ta bilder i morgon så ska ni få se hur de ser ut när min häst är diva!

Snön har nu laggt sig hos oss och han får enorma styltor och jag har hog bestämt mig för attt hans vintervila får början nu :/ hoppas att snön försvinner fort! Tanken var att ta en tömkörningslektion på måndag men tror nog att jag får hoppa den. Typiskt!

Hans vinteraktivitet kommer att bli klicktränig så han får aktivera hjärnan lite. Började ju det med benny och de gick ju galant. Så nu ska herr knas bli inklickad. Skoj!  

Såret såg myyyycket bättre ut idag och svullnaden va minimal. Vilket känns bra. Såret hade blött lite sedan ja gjorde rent det i går men det var rätt så normalt. Jag avstod idag från att pilla och göra rent då de va en fin skorpa åvanpå.


Dagsfärsk bild på Stallets största Diva!


Suck och återigen suck...

Ja hovslagaren va ute i går och skulle slå på skon som han tappat och ja em vi behöver inte gå in på de mer än att skon numera sitter med två sömmar inne och en ute... Att lyfta detta benet idag va ju rena åkatraktionen... Suck ja har nu gjort upp en ny plan för hans fötter och hoppas at detta kommer funka. dock är planen lag på ett år så nu har vi lite och kämpa!

Idag så fick han en ryktning och lite almänt klämma och känna. Upptäckte att han fått ett sår på insidan av "låret" som va lite nasty. Det är ca 4 cm lång och svullet som ett ägg nästan. gjorde rent det och sprutade med blåspray. Tror inte de är så alvarligt, ser ävrreut än vad det är. Ska kika på det i morgon igen. Blir ev vila veckan ut beroende på hur de ser ut i morgon. Himla skit! Allt går emot mig nu ju!ge mig sommar!


v. 49v.49
Måndag - Vila 
Tisdag - Longerar/tömkör
Onsdag - Vila
Torsdag - Om det inte är för mkt snö så sitter jag upp och rider.
Fredag - Vila
Lördag - Rider i padocken och avslutar med en skritt bort till kyrkan
Söndag - Vila

Dålig samvete

Har så himla dåligt samvete, jag brukar ÁLLTID ägna tid åt knas varje dag och de brukar alltid vara noga borstningar och lite pussar som ni vet. Nu de senaste dagarna så har ja haft så himla mycket att göra så de har bara blivit snabbborstningar och inte så mycket kelande! USCH på mig!!

i morgon så ska han få sin tappsko och så ska de även frisera manen lite, den börjar bli lång nu och sedan ska ja om de inte regna ta och longera lite för att sedan få myyyyycket uppmärksamhet! Mamma kommer även förbi med pappa så de kommer bli endel kliande. Ska även köra förbi affären och köpa några äpplen till han tror ja med. Han brukar alltid få morötter i maten men dem tog slut häromdagen och idag kom ja på de försent och affären hade redan stängt. Typiskt!

Jag fick vartfall gjort klart fonderkrubborna till hgen och dem ser ut att användas flitigt. Jag och Maria borde även ta och fylla på med mer grus snart med då de har regnat så in i bänken mycket så de har blivit lite gegga över de hela. Dock mycket bättre än innan!

Ja måste säg att knas börjar bli så otroligt fin i kroppen så de finnsinte! min fin fina lilla herre!


Tillbaka

Ja då ska vi heeeela vägen hem nu. Pappa är så snäll och dumpar mig hemma i Borås! I'm happy!!!


Giftemål

Den dagen som jag blir en lycklig brud så har jag tänkt på hur minst skulle vilja se ut. Detta har ändrats minst tusen gånger men en sak som inte har ändrats de senaste tre åren är platsen för själva vigseln.

De ligger en gammal stenbyggnad vid vägen i Jönköping som blickar ut över sjön en plats som är för mig otroligt fin! I denna gamla fina stenbyggnaden skulle ja så gärna vilja ha min vigsel.


Äventyr

Ja då är jag och pappi påväg till stora staden för att hitta på lite skoj! Vad det är får nu veta kanske ikväll eller i morgon! Ska vartfall bli massa skoj!