Sköna dag.

Ja i går kväll så spenderades kvällen på resutrang Vatten tillsammans med en härsans massa goa människor! Reggy bandet Pubell (stavning?!) spelade sin första spelning på 5 år och de va så sjukt skoj att få se och höra de bandet igen. Lyssnade mkt på dem förr innan ja träffade patrick faktist.

Kvällen avslutades lite tidigt då ja va överansträngd och vi åkte hem till P´s föräldrar för att sova. Maria sov även över och vi fnittrade bra länge in på småtimmarna.

Idag morse så traskade vi upp i ottan (okej inte så tiditgt men tidigt) för att bege oss ner till sunt för lite "sunt häng". De är så himla mysigt där nere och fördelen för mig som inte gillar att bli grillad i solen är att ja har massa båtar att kika på och de fläktar rätt så gott med.

Maria körde sedan hem mig vid 12.30 tiden och ja va lite med min fina mamma som är så snäll mot mig. Vi sydde om knas fly och hoppas nu på att den ska sitta på honom utan att ligga långt nere på näsan. Mamma och ja åkte även bort till han och ja tog och borstade han lite försiktigt (måste akta huvudet) och kikade på min fina. Insåg att solen har blekt han rätt så rejält och att han är numera gul vilket inte är jätte snyggt.

Mamma stod och klappa han länge med och ja försökte få bort alla dumma flugägg men de e juh hopplöst! Vet inte hur många ägg han har på bena och dem går inte bort! Suck! Aja de blir till att avmaska rejält innan man åker tillbaka till Borås!

När ja ändå va där med mamma så tog jag och traslade upp en lina som låg och skärpade och virade upp den på en rulle igen så blir de enkelt och lätt att bara ta den och stängsla om hagen sedan när de blir dax att byta. Hoppas dock på att gräset ska växa lite till så att de bli lagom med gräs om ca 1 vecka då planen är att byta hage på dem.

I morgon är tanken att åka till Göteborg en kort sväng med Maira. Får se om ja får införskaffat mig ngt. Hade gärna sett att ja kommer hem med ett par Vita converse men det vet man aldrig. Ska även förska få ring vet, hovvis och försäkringskassan i morgon.


Ser ut som en Cancerpatient....


Herr Knas?

Ngn inspekterar vad min mamma hittar på?


Detta va för knapt 2-3 veckor sedan...

Dagsfärsk bild...


I´m back!

Hej ALLESAMMANS!

Som många av er vet så har jag opererats för en tumör i huvudet. Pga detta så har mina uppdateringar här på bloggen sugit! Allt hände rätt så plötsligt och jag viste inte om att ja skulle läggas in. Men här är ja nu op gick görbra och ja har ett stort ärr över hela skallen.

Fina Anna, Tessan och Maria har hjälpt mig med ponnisarna och ja som ni öfrstår så kommer ja inte kunna göra så mkt med mina små under denna tiden som såret läker. Prins får sig en rejäl vila och ja hoppas på att kunna hoppa upp på honom om 2-3 veckor igen för att fortsätta min utbildninge med honom. Ha en liten tanke på att ev skicka iväg han på inridnig men nja ja ligger ju inte efter direkt så de kan vänta lite.

Min kompis maggan ska få sig massa ridlektioner av mig då ja känner att ja klarar av de och hon vill så gäran lära sig rida och eftersom ja har fina maggan till förfogan så är de ful rulle. MAggan som för övrigt är en super läromästare är till salu!

Min finaste mamma hjälper mig som bara den med W just nu och de är främst klia och klappa som mamma står för. Hon har blivit så sjukt duktig när de gäller hästarna att de finns inte! Tänk för ett år sedan så vågade hon inte gå nära hästarna och nu kan hon stå och klia dem i timma!

Som ni även förstår så är ja sjukskriven från mitt underbar jobb - Borealis. Så ja de blir nog en månad borta där och kommer troligtvis komma mkt tidigare till borås än beräknat. Då blir la herr konstapel glad kan ja tänka mig =)


Finaste knas i padocken!


Denna fantastiskt fina blomma fick ja prec...

img_1089 (MMS)

Denna fantastiskt fina blomma fick ja precis av kolegorna på borealis! Kan man va annat än lyckligt lottad med så fina arbetsvänner? Stort tack till dem och även er alla andra!


Mobilinlägg - inget som rör små söta ponni...

img_1086 (MMS)

Mobilinlägg - inget som rör små söta ponnisar men tog mig en liten åktur i skrek :)


Mobilinlägg - ja då va de kanske dax att s...

img_1085 (MMS)

Mobilinlägg - ja då va de kanske dax att slänga mina första små älskade roeckl fick dem av Rebecca och krusell när ja fyllde 18 och de har slitits med hälsan! Inser dock att ja nog kan göra mig av med dem nu då ja har tre par till som väntar :)


Mobilinlägg - läggs in nu och har inte den...

img_1074 (MMS)

Mobilinlägg - läggs in nu och har inte den blekaste om när ja kommer tbx så ni får ha tålamod för tillbaka de kommer ja, dock med lite mindre hår :s lr à hoppas ja


Blev sugen

Hittade detta bortspaket på falsterbo men då krävde dem hela 800 kr för de och de tyckte jag va lite väl att ta i. Kikade sedan vidare för att köpa den ena bortsten då ja gillade den men kunde inte hitta den. Men nu har ja hittat detta paketet igen på nätet och man vill "bara" ha 389 kr för de. Blir lite småsugen på att beställa hem då många av mina borstar beövs bytas ut.
Ja då va man här igen :(

img_1073 (MMS)

Ja då va man här igen :(


Globus Tekna

Jag är inte på jakt just nu efter en dressyrsadel men de kommer juh att komma. När han är lite mer välväxt och så så vill jag självklart köpa en Amerigo Classic men kännder inte för att lägga dem pengarna på en unhäst där ryggen ändras rätt så mkt.

De alternativen som ja har nu är att köpa en billigare variant och jag har två stycken som ja har kikat på. Dock har ja ingen erfarernhet av dessa sadlar.

Den ena sadeln är en Globus tekna. Fördelen med den är att den ett är syntet två omvärmningsbar bom (bra för unghäst) och tre priset för en ny ligger runt 5000.-. såhär skriver dem om den på hemsidan

Dressyrsadel med bred, bra sits med mycket smal midja.
Uppbyggd på Quik-FormTM bomsystem. Detta innebär att bomvinkeln kan via värmning ändras av auktoriserade återförsäljare efter behov.
Kåporna är tillverkade av Quik-CleanTM, ett slitstarkt och läderliknande material som enkelt torkas rent med vatten.
Säte, vulster och paneler är klädda med mjukt microfiberskinn som garanterar högsta komfort. Microfiberns andasfunktion ger god ventilation och transpiration.
Garanti:   5 år på bom (bomjustering måste utföras av aukt. åf), 1 år på övrigt material och arbete.

Mitt andra alternativ är även de en Globuc men den heter Crincle. denna är dock inte omvärmningsbar utan har en bom men den är i läder och tydligen mjuk. Nackdelen med denna är att en begagnad kostar ca 8000.- och lägger ja på ca 2 så kan ja få mig min amerigo (dock inte den finaste men fortfarande comfortabel). 

Komfortabel dressyrsadel med djupare sittläge och extra mjuk sits. Sadeln är mer framskuren för en bättre sittpostition samt vinkel för benen. Den nyutvecklade träbommen gör att sittpunkten kommer längre fram. Ullstoppad.
Garanti:   3 år på bom, material och arbete.
Den framtida sadeln har bara en nackdel och det är priset men spara spara spara. för säljer ja sedan så förlorar ja inte många kronor på den. Lite produktifo om den med kanske?


Amerigo classic - Drömmsadeln!
Amerigo Classic har ett djupt säte med maximal komfort och stora underliggande knästöd. Modellen passar hästar/ponnier som är högställda med en kort rygg. Ryggen kan vara både lite svängd eller rak, normal eller bred, men manken är av den högre modellen.
v. 29Vi ligger lite efter eftersim ja har svårt att få hjälp med kans (kan ogärna stå säjlv med han nu i början på inridningen) så ja börjar fundera på att skicka iväg han. Men under tiden så jobbar jag på så gott ja kan.

v. 29
Måndag - Vila - jag mådde kasst
Tisadag - Vila, ev en promenad bort till padocken
Onsdag - Longera inspänd, om jag har någon som kan hjälpa mig så sitter vi upp
Torsdag - Vila eller om jag har någon som kan hjälpa mig så sitter vi upp
Fredag - Vila eller om jag har någon som kan hjälpa mig så sitter vi upp
Lördag - Vila eller om jag har någon som kan hjälpa mig så sitter vi upp
Söndag - Vila eller om jag har någon som kan hjälpa mig så sitter vi upp

Jag får ta dagarna lite som de kommer som sakt men jag vill juh börja RIDA!


ogillar starkt!

en sakt inom hästmodet som jag ALDRIG har gillat är dem där rutiga tunna jackorna. Dem va i mode för några år sedan och har nu kjommit tillbaka! VARFÖR!?! jag tycker värkligen dem är gräsligt fula. KAn dock förstå att om man har en jacka liggandes och behöver så fine använd den då dumt å köpa nytt när man har men jag skulle inte köpa en ny sådan här jacka. Stor fet diss från mig!


bytesövningar ala emma

Va inne på en blogg och hittade fruktansvärt bra övningar för byten så kännde att ja ville dela med mig av mitt fynd.

Övning 1

Byta från förvänd till rättvänd på volten. Noga förberedelser med halvhalter (som ska gå igenom!), när det känns som om hästen är redo, ge byteshjälp. Se till att hästen inte kastar sig innåt volten, var med och parera upp med innerskänkeln. Fördel med denna övning är att man har inte en bestämd punkt som man måste byta på, blir det ingen bra förberedelse, så byter man helt enkelt inte. Nackdel är att det är väldigt fysiskt krävande för hästen att gå i förvänd galopp på volten, så den blir trött rätt så fort.

Övning 2

Rid förvänd galopp på fyrkanten. Vänd in och gör som små, små serpentinbågar (eller ”bubblor” som min tränare säger), alltså korsa aldrig medellinjen. På väg tillbaka till spåret, rid svag sluta. Byt vid sargen. (Självklart med samma förberedelser som i övningen innan, med halvhalter.) Fördelen med den här övningen är att den går att göra flera gånger på en långsida. Blir första ”bubblan” mindre bra, så är det bara att göra en till.

Övning 3

Något så simpelt som vänd igenom volten, är en bra övning. Vänd från långsidorna mot kortsidan, och vänd lite tillbaks innan byteshjälpen ges. (Detta är pedagogik på hög nivå….) Alltså när man vänder igenom volten, så rider man ju som ett S. Men om man ska byta galopp, så underlättar det om man vänder lite tillbaks innan man ger byteshjälpen. Fördel är att hästen nästan automatiskt byter galopp i detta läget. Nackdel, som märktes väldigt väl på Mini, är att dom lätt kan bli lite upphetsade. Mini kastade sig över i nya varvet, jag hann inte få tillbaks henne. Men nu gör hon den övningen riktigt bra, och har lärt sig att vänta.

Övning 4

Inte bytesövning i sig, men en väldigt bra, förberedande sak, är att göra enkla byten. Alltså rida i en samlad galopp, sakta av till skritt, fatta ny galopp. Upprepa, upprepa, upprepa! Jättenyttigt!

ENJOY!
ja tyckte som sagt de va mkt smarta och bra dock avvanceade men ja pröva går juh


Dagens Träning x 2

(Ny bild kommer, Dags att förnya)Fredag
Jag tog på knas tränset och vi traskade bort till padocken. Han va lite småspänd hela vägen bort och de va lite nyficket med alla hästarna som sprang runt. Inne på gården så ba de diverse bröte att passera och två hundar som skällde fårn ingenstans men ja tycket allt att han skötte sig bra. Vi gick runt lite i padocken och pejlade mest av läget på allt runtinkring och gjorde även några basövning så som svänga runt/efter mig och även stopp och backa några steg.

Han lugnade ner sig efter några minuter och kunde "arbetas". Vi va där kasnke 10 min för att sedan traska hemmåt.

Lördag
Knas fick skydd på alla fyra och träns. Ingen medhjälpare idag så vi traska bort till padocken igen. Idag va han mkt lugnare på vägen bort men lite mer orolig på gården. Dock aldirg så orolig att han inte går att kontakta vilket känns bra. Idag gick även anden runt lite mer och han va lite läskigare. Vi började att gå runt och körde följa john vilket gick aldeles ypperligt.

Ena hörnet va lite småläskigt med så vi arbetade lite mer med de. Sedan så körde vi lite longering med men eftersom ytan är större så hade han lite svårt för att bli inramad och bara springa på. Men ja tyckte vi löste de rätt så bra och ja avsliutade när ja kände att de gick som bäst. ca 10 - 15 min vi traska ett varv och så gick vi hem.

Han är bra rolig när han fattar att han ska hem och vart duktig (=godis) så de va raska bestämda steg hem mot gården och då va han inte ett dugg ingtereserad av varken galopperande hästar eller tjejen som gnäggade. Söt!


min paus

Ja jag har tagit eller snarare tog en kort liten paus med min blogg men nu är ja tillbaka. Har inte gjort något speciellt så sett. Igår va ja med prins och hans familj i fjälbacka. Vi traskade in i ronja rövardotters grotta (den där smala pasagen där dem kommer ridande) de va lite fräkt! Gick sedan upp på berget och hade en mastodontutsikt!

Har tyvärr inte kunna fullfölja mina planer med Knas då ja inte har haft någn möjlighet till hjälp så den veckan såg lite anorlunda ut. 

i lördags fick ja för mig att rensa våran dam så de va ett litet heldagsprojekt att tömma vatten fånga fiskar och skrubba skiten. På kvällen kom dock belönngen i form av en ren dam och "svänga den lurviga" på baden.


mupparna


Falsterbo!

JA asså nedräkningen till min underbara fantastiska semester i år har börjat. De senaste åren så har ja åkt ner till Falsterbo och haft min semester. Eftersom ja jobba på sommaren så blir de inte mkt vila, sola och bada utan de tre dagarna som ja är där nere ägnar ja helt åt att bara njuta så ja kallar de för min minisemester.

I år blir de lite lyxigare eftersom vi kommer att bo på Scandic i malmö vilket även medför att vi kommer kunna göra ngt annat skoj på kvällen så som bio eller äta ute.

Det är inte länge kvar nu! Vi är nere på 21 dagar! LÄÄÄNGTAR

Listan på prylar har börjats att skriva ska försöka få en liten lista till er på bloggen med om ni är interteserade av att veta va ja ska kolla efter när ja åker ner =)

Ska ni till falsterbo och vilka dagar???


borås

Idag så åkte jag till borås för att få ha lite kvalitetstid med min fina P. Därav kommer bloggen tyvärr bli lidadne. Räknar med att vara tbx med bloggningen igen på fredag som vanligt. Blir säkert några enstaka inlägg i morgn med men räkna inte med det =)


Mobilinlägg -den utlovade lavenderkransen :)

img_1062 (MMS)

Mobilinlägg -den utlovade lavenderkransen :)


Jippi - Tack Emma!

Ja mitt budskap gick fram till Emma! Tack ska du ha för dina fina komentarere. Kransen kan ja ta ett kort på ikväll efter jobbet och visa dig som ja gjort (har faktist glömt bort den) men hoppas att den blev som ja önskade.

Och så en liten notis till dig som trodde ja "hotade" mina läsare - om man inte kan leverera en mening varför ska då ja leverera gång på gång på gång. Dagboken och schemat är enbart för mig själv men resten är för er....

Tänk även på att det är juh faktist gratisreklam för er själva när ni skriver en komentar.

HAAAAALLÅ!

Ja seriöst blir inga fler inlägg om ni inte komenterar! Vad vill ni läsa om vad vill ni se? Vad vill ni INTE ha?

Dagens TräningTisdag
Maria åkte med mig ut till knas idag. Han va lugn och skön att pilla med men lite rädd för spruten idag?! hmm Aja han såg la spöken. Vi sadla och hade oss Sedan så började ja i vanlig tur att loongera honom i ett behagligt tempo. Hans svåra varv (höger) blev de lite stopp emellanåt men inget dumt. Han passade bara på när ja inte hade 100% fokus på honom.

Vi tog även lite galopp i vänstervarvet och sedan så började det roliga. Hoppade upp och hängde på han och vi gick ett varv va inga problem han va lite vinglig men de funkade. Sedan så hoppa ja av och maria slängde upp mig igen och vi satteupp helt. MYCKET beröm och klappar så klart och sedan så gick vi några steg (blev en halv volt). Jag hoppa av och hoppade upp igen och vi gick ett helt varv! Han skötte sig SUPER BRA och ja va supernöjd!

Maria tog en bild som ja tänkt pryda inlägget med min datorn verkar inte hitta mina bilder!?!

Lädergrimma MERAN från Schockemöhle

PÅ falsterbo så klämde jag av en ren slump på denna fantastisk fina och härliga girmma från schockemöhler och guuuud va mjuk och go den va! När vi kommer börja att åka iväg mer och så så kanske knas näsa får prydas av en sådan här!

Grimman heter MERAN och kostar ca 700kr

Dagens träning - torsdag
Torsgad
Ja har helt glömt bort och skriva hur de gick för oss i torsdags.

Jag fick hjälp av maria på morgonen. Tanken va först att vi skulle rida men så kom regnet så sa vi att vi skiter i de och åker bara dit men så blev de bra väder så körde vi på ialla fall.

Det blev först longering som vanligt och han skötte sig. inget spänigt men ja tappade fokus några gånger och då stanande han för mig. Men kan man ja inte koncentera mig så får ja skylla mig själv.

Sedan så hjälpte maria mig och vi hängde förs en "enkel" gång. Hoppade av och så hoppade ja upp igen. Denna gången så bad ja maria ta några steg och de gick galant. Lite osäker var han och han förstod inte maria riktigt (första gången dem träffades) men inget mer än att han va lite trögstartad. Jag hoppa av och så fick maria gå ett varv utan mig (jag fick ont i skallen pga ja ni vet mitt dumma huvud). Hoppade upp på han igen och denna gången gick vi ett helt varv. Han va fortfarande vinglig men skötte sig. Andningen va kvar hela tiden och han spände till sig en gång mot slutet men då pga att han hörde något. Vi gick några till steg efter de och va sedan rätt nöjda med våran insats!

Tog och filmade lite kort på detta men ja sitter vid fel dator så de får ni senare. Jag va nöjd över träningen och hoppas på att ja nästa gång kan sitta upp på knas och gå något steg för att sedan hoppa av och hoppa upp igen och gå ngt steg och sedan va nöjd. Skynda långsamt

Sponsorhinder

Eftersom våran klubb är en hoppklubb (inte hoppklubb men majoriteten ryttare är hoppryttare) och vi anordnar brämhultshoppet så tänkte jag sponsra klubben med ett "roligt" hinder (Kanske). Hinder kommer då stå för mitt företag (som fortfarande inte har kommitgång). men några småplaner på hur de ska se ut finns redan. Ska kolla lite på vad de kan komma att kosta och lite hur svårt de är att göra. Här är en idée på hur de kan komma till att se ut.Har inte alla loggor och liknande på datorn här så ni får ha överseende
Men lite såhär i stora drag.


Falsterbo sammandragning

JA som ni alla vet så åkte jag, Anna och tessan ner till falsterbo. På nervägen så hade vi med oss en ridskole häst som skulle lämnas tillbaka så resan gick rätt så segt.

När vi kom ner så började vi med att spana in mässan och vi kollade vad som fanns och inte fanns. JAg och anna köpte oss schabrak från schokemöhler och jag hittade även mina gråa lindor. Tyvärr så spöregnade det hela dagen och de va sådär kul att gå runt och va blöt men vi va i falsterbo så vi hade skoj ändå.

Kikade på dressyren lite med och ryttarna är bara för duktiga. Jag tycker personligen att det är roligare att kika på framridnigen än själva tävlingsmomentet eftersom ja kan få ut så mkt mer från en framridningen. Man ser hur ryttarna löser de olika problmenen och etc.

Till kvällen så åkte vi till malmö för att hitta rätt på vårat hote. Fixade oss och gick och käkade middag. När vi satt och åt så upptäckte vi att de flesta ryttarna som tävlade på falsterbo bodde på samma hotel som vi! FRÄCHT! Den ena vita byxan efter den andra kom gående.

Lördagen va de superhärligt väder och vi lyckades få lite färg på kropparna. Jag satt och tittade lite mer på framridnigen och såg även Ankis omtalade Kür. Mumma! Rolig, mäktig och skickligt gjord.

Jag fick köpt mig två pikér idag men inte så mkt mer. Tkr mässan  överlag har haft en halvtaskigt utbud.

Söndagen så åt vi faktist frukost med Patrik Kittel! De ni. PAckade de sista och åkte sedan till falsterbo. Fick köpt de sista lindorna och åten hästgodis till extrapris. En lädergrimma till hagen och även ett lädergrimsaft.

Såg finalen i Ginatricot och ryttare byter häst. Ja asså jag vill nog påstå att det är inte för inte som dessa duktiga ryttare är där dem är idag... Dem är enorm skickliga ryttare som vet vad dem gör. Jag hade aldrig klarat av att efter 100 sek på en häst kunna rida och  geonomföra ett svårt dressyrprogram...

tyvärr så har ja de flesta bilderna på den stora kameran och den är på laddning. Men detta vad var jag fick med mig hem + en till pike + en till hallongodis


den sjukt mjuka och fina grimman


v. 28v. 28
Måndag - Vila. har ingen som kan hjälpa mig idag
Tisadag - Longera inspänd hänga, går allt bra så sitter jag upp. Går något steg
Onsdag - Longera inspänd, beroende på gårdagen men börjar där ja avslutade. Går lite fler steg 
Torsdag - Vila - Hämta maggan kanske
Fredag - Longera. Forsätta där ja avslutade. Förhoppningsvis gå utsan ledare
Lördag - Longera. Forsätta där ja avslutade. Förhoppningsvis gå utsan ledare
Söndag - Vila


Schemat kan ändras rätt så mkt eftersom ja fortfarande är rätt så beroende av att ha medhjälpare. Allt beror därpå vem som kan och om någon kan hjälpa mig.

Mobilinlägg - nu puts strax jobb och sedan...

img_1050 (MMS)

Mobilinlägg - nu puts strax jobb och sedan en härsans uppdatering på bloggen :)


10 Juli 2011 - Falsterbo

Stroa Hopparenan
11:00 - Uniflex 7-års Championat, final
13.15 - Kaninhoppning
13:30 - American Agility
14:00 - Bukowskis Barbackahoppning
15.00 - Longines Falsterbo Grand Prix

Dressyr Arenan
10:00 - Gina Tricot Future Elite, final
11:35 - Horse Man Team – Show
12:00 - Agria Riders Challange Clinic
13:00 - Agria Riders Challange
14:00 - Horseware CDI3* Grand Prix Kür

9 Juli 2011 - Falsterbo

Stroa Hopparenan
10:00 - Kopparbergs Trophy, kval Grand Prix
13:30 - Folksam Scandinavian Open final, 6-åringar
14:55 - Clinic How to win – presented by Bruno Delgrange
15:45 - JMS Falsterbo Derby
18.30 - Tretorn ponnystafett vs Horse Man Team
19:00 - Aaa… SixBar
20:00 - Fotboll: Tretorn Falsterbo Finest vs Ryttarna

Dressyr Arenan
10:00 - Falsterbo Horse Show 7:års Championat, final
12:30 - Horse Man Team – Show
13:00 - Exquis Grand Prix Kür presented by Axel Johnson Group
15:50 - Ajax Stipendiet – Ulla Håkanson
16:00 - Moorland Grand Prix Special presented by Axel Johnson Group

Mobilinlägg - ja då va första dagen avklar...

img_1033 (MMS)

Mobilinlägg - ja då va första dagen avklarad... Nästan. Tyvärr har de ösregnat så ja har inte fått många bilder men de kommer ikväll några :) nu blir de festmidda med anna och Tessan


8 Juli 2011 - Falsterbo

Stora Hopparenan
09:00 - Mercedes-Benz Trophy, 2:a kval till Derby
12:00 - Folksam Scandinavian Open final, 5-åringar
14:05-14:20 - Engelholm Marching band
14:23 - Nationalsång
14:30 - FEI Nations Cup™ omg. 1
16:30 - FEI Nations Cup™ omg. 2
18:00 - 7-års championat, 2:a kval

Dressyr Arenan
10:00 - EMV Steinless CDI3* Grand Prix
13:00 - Gina Tricot Future Elite, unga ryttare, omg. 1
15:00 - Nürnberger Versicherungsgruppe Grand Prix
presented by Axel Johnson Group


Törnrosa...

Jag ahr jobbat natt så sov rätt så länge idag. När ja vaknade så åkte jag till stallet och satt på prinsen flugtäcket och de va det jag kunde gör för ja hade sådant frukltansvärd huvudvärk så jag åkte hem och gick och la mig. Sov fram till 19 tiden och fick sedan lite mat av mamma. Värken hade gått över lite men inte mkt så jag och tessan begav oss bort till de små kräken och gav dem lite mat. Tyvärr så har min dag inte vart roligare än detta.

I morgon är dagen innan falsterbo och de skall fixas lite saker balnd annat.

* Städa bilden + Tanka fullt
* Packa väskan till falsterbo
* Ladda stora kameran
* Hälsa världens bästa maria välkommen hem!
* Visa världens bästa maria stallet - hon ska va barnvakt
* Betala räkningar
* Ut och käka på kvällen på harrys
* Häng/Sitta upp på knas, får se om tessan hinner hjälpa mig eller om kanske anna kan.

De som ja faktist serfram emot mest är att min bästa vän maria kommer hem igen! Har saknat henne otroligt mkt och de ska bli skönt att veta att man kan ringa henne när som och bara prata.

Jag är även sjukt taggad inför falsterbo!


Året som vart i bilder

Tänkte göra en resume av de året som vart. Alltså Januari 2010 till och med Idag i bilder. De kommer här.

Januari 2010Jag bor kvar i eskilstuna och har klarat av en termin på socionomprogramet. Träningen får som aldrig förr och mkt tid spenderas med rebecca!

Februari 2010
Mycket i skolan nu och tentorna ligger nära. Stora arbeten skall skrivas samtidigt som grupperna möbleras om.

Mars 2010

Träningen med aliss går som aldrig förr. Rebecca och hennes mamma hjälper mig med hoppningen och vi höljer ribban hela tiden. Både jag och tant blir allt stabilare.

April 2010


Ridningen lossnar rejält för mig och tant och vi börjar sätta den förvända galoppen. Jag hittar alla knappar och är så fruktansvärt nöjd över min finfina häst! Börjar dock tänka på planer att överge min fina vän. Vi startar även våran sista dressyrtävling LB1. Med helt okej resultat eftersom hon va superspänd!

Maj 2010

Världens bästa Aliss är inte min längre utan säljs till fantastiska Ylva! Hon hämtar henne efter en provridning och ja VET att de kommer få så himla bra ihopp. Mitt hjärta går dock i tusen bitar!


Juni 2010

Mkt händer! JAg börjar att tahand om världens bästa - Benny! Tror inte att det är sant att ja äntligen fått min drömhäst! REbecca kommer ner med Zita och firar midsommar i smögen. Jag och p får dock tillbringa natten på polisstation pga misshandel. Jag ovh killarna från falkenberg gör även en skitrolig resa över till helsingör!

Juli 2010
sötast
Jag och bästa tjejerna drar ner till falsterbo! vi har som vanligt skitskoj och kommer hem med för mkt. Jag sitter även upp på prins och vi skrittar ut tillsammsn!

Augusti 2010

Full rulle med prinsne! Jag gör min första trav med honom och han är genomsnäll! Vi lasstränar även lite och de går helt okej. Jag har även beslutat mig för att avsluta mina studier i eskilstuna och börja i borås. Favvoriten kastreras. han får även göra sin första löshoppning och tycker det är skitskoj!

September 2010

Bröllop mellan lisa och matias! Jag rider på prinsen som aldrig förr och allt går skitbra! Vi tar även våran första "galopp" och ja är så himla kär!

Oktober 2010

Hösten kommer och ja har fått hem min prins till borås. Vi står nu på BRS och ridngen går på som vanligt. Löshoppar och longerar, rider och har allmänt skoj ihopp!

November 2010

Jag rider till Bosse i två veckor och känner ridsuget på topp. Benny har fått sig en vila då padocken inte tillåter ridning utan sulor. Jag jobbar på med Biolighten i hoppp om att han ska bli bättre. Han stormnnjuter av den och vi kommer varandra närmare och närmare.

December 2010

Eftersom ridninge är stopp så övar ja och prinsen på spansk skritt. Han fattar otroligt fort och får använda sitt huvud lite. Jag åker även hem till stenungsund med honom över jul och han får träffa sina kompisar igen. Den 20 åker vi till Husaby hästklinik och får de sämsta beskedet som går att få...

Januari 2011

Värsta månaden i mitt liv! Världens finaste kille lämnar mig och ja hoppas att ja kommer få träffa honom igen... *snyft*

Februari 2011

Hela feburari månad är riktigt jobbig! de går inte en minut utan att ja tänker på min prins! I slutet av månaden lämnar vi kalla sverige och jag åker med familjen ström till Thailand i 2 veckor! Vi har en helt fantastisk resa!

Mars 2011

Början av månaden åker ja till eskilstuna och har världens bästa helg med Rebecca! Vi åker på tävling och har almänt skoj! Jag börjar även kunna återgå till de normala livet och fejar i stallet. Ut med de gammla och in med det nya. Tar även tag i kameran och fotar lite mer.


April 2011

Mkt som skall göras innan BRS hoppet, Jag och prins åker även till polen på en snabbvisit och har skoj. Rider även Maggan allt mer och känner ett stort sug efter häst. Får erbjudande om att köpa Graal till en bra peng men det visar sig att han inte får vara kvar med oss på jorden utan får träffa sin bästa vän Benny.

Maj 2011

Hör och häpna! Jag genomför min första hopptävling på maggan och gör TVÅ starter. skitskoj! BRS hopper genomförs och jag har jätte roligt. VI går även på bröllop mellan linus och teres. Livet leker!

Juni 2011

JAg får ett samtal och dagen efter så sitter ja i bilen påväg till skånes djupaste skogar! Några dagar efter de får ja ett till samtal av vet och kommande helg så hämtar jag min tredje häst! Twilit 2008. Sommaren är räddad!

Juli 2011
Har bara börjat men ja har hunnit med min första hejdundrande åktru på knas och vi har stort sommar bete. Vi får se vad måanden har att erbjuda

året

ja täntke skrapa ihopp året som vart i bilder och visa er de kommer lite senare idag så håll utkik


falsterbo i bilder 8-10

Ja som ni säkert inte har kunnat undgå så ska jag ju ner till falsterbo. Eftersom jag har tänkt att ta med både kamera och dator (med internet) så tänkte jag kolla med er om ni är suga på att få en uppdate därifrån med bilder?? Vad vill ni isf ha bilder på? Tävlingarna`? Framridninge? Vardagen eller mässan?


Dagens Träning

 Tisdag
Ja idag så hade ja gjort en liten longeringsvolt så att han inte skulle få möjligheten till att "entraiväg". Tror även att detta va väldigt bra för hans koncentration eftersomhan sprang på mkt fint. Vi körde i båda varven i lugn och sansad trav. Och avslutade longeringen med lite galopp i båda varven. Han skötte sig exemplarisk och sprang på mkt fint och stressade inte iväg.

Sedan så gick jag några varv med honom innnan tessan kom och vi började att hänga på han. Idag så kortade vi ner själva hängsningsprosessen. Blörjade att hänga lite och sedan lite mer för att sedan vara helt över honom. Han skötte sig och andades under hela tiden. Sedan så tog vi ett steg. Lite stappligt men de gick ja hoppa av tessan gick ett varv ja gände över han igen vi tog ett steg ja hoppa av ja hoppa upp vi tog två steg och eftersom de gick så bra så avlutade vi med massa beröm och sval och skön avbaddning.

Han skötte sig hur bra som helst idag å med facit i hand så va de helt mitt fel i går. Hur kan man vara så korkad att man hoppar upp på en unhäst som vilat i nästan 2 v. PUCKO!

Fotografen tessan va med å detta fick ja med mig hem
Såhär glada va vi (jag) efter dagens pass!


Bloppis!

Jag har inte någon direkt bloppis men här är  några saker som ja inte använder eller behöver kan inte NI skriva de pris ni är villiga att betala. vem vet högsta budet kanske vinner och får köpa. Jag uppdaterar priserna efterhand. 


Grå kl byxor i storlek 38. Använda till en fotografering. bud pris 0 kr


Hansbo träns med LACKAT panbannd. bud pris 0 kr


shopparlistan

ja här kommer de saker som ja ska klämma och känna på och kanske införskaffa. Vissa lite mer nödvändiga än andra.* Dyon chaps - kn va bra att ha till skorna nu under sommaren
* Kl sommarstrumpor - ja jag pallarinte att ha på mig vintersockorna nu då för mina små fötter
* Pikeur lucinda - så himla sköna o fina dem eller andra pikeur
* gpa eller JW hjälm - aldrig fel med hjälm
*swarowski skärp
* Schockemöhler benlindor - mörk

träns - köpt - säljes

ja klickade hem ett träns i går hos en tjej som hade blopis. Tänkte ja skulle ha de som longerings/tömkörningsträns till knas ak. katapulten. Ett glengordon bayard svart med mässingspännen. Inte wow snygg met mjukt och fint.

De är föresten ingen där ute i syberspejs som är intereserad av ett sprillans nytt lackat träns med fetingbred nos från hansbo. hade de på EN fotografering i vintras. har självkalrt smörjt de några gånger sedan dess så att de inte ska torka. Nypris på de är 749.- ja tänkte 399 eller högstbjudande. storlek cob! obs med lackat panband.


GG

Säljes!

Säljes!


Falsterbo

på fredag är det jag, tessan och anna som åker ner till falsterbo! Ska bli så himla skoj! börjar förberede några "måste köpa" och några "ska titta efter och komma på en bra anledning till att köpa" med =) men för närvarande så läskar jag mig med ett litet bildspel!http://www.hippson.se/blogs/FHS2011-bildspel/kolla-in-vad-som-finns-pa.htm

v. 27

v. 27
Måndag - Sitta upp gå några steg, longera
Tisadag - Longera inspänd hänga/sitta upp
Onsdag - Longera inspänd hänga/ sitta upp gå lite
Torsdag - Longera inspänd hänga/sitta upp gå lite
Fredag - Vila Maria är barnvakt
Lördag - Vila Maria är barnvakt
Söndag - Vila Maria är barnvakt


 


Dagens Träning - Viga fan!


Måndag
Ja idag så åkte ja iväg och kpte den där gjorden som passa! Började med att promenara bort med kräket när han hade sadel. Verkad skitloj och almänt "go" så jag och tessan började att småhänga, bröta runt sadeln, öka trycket i stigbygeln å ja ni vet allt de där. Läget verkade hur bra som helst så ja tog och satte över foten och va över honom. Fortfarande stencool sate mig mkt mkt lätt i sadeln fortfarande ingen reaktion. Satte mig lite mer bak i saden å TJOFF sa de! så som ja satt gjorde jag en volt i luften och landade rätt på röven! Tessan stod och gapade och säger " Fy fan va vig han är!".

Då har de lilla kräket ställt sig på frambena och haft röva rätt upp i luften gett mig en rekyl som hette duga så ja gör en mkt fin och helt korekt volt och landar framför han som sakt. Gjorde de ont? Ja som fan men tur att röva är stor så ja landa mjukt.

Vi fick "börja om" och longerade honom som fasen för att få fram de där sista brallarna men nej de kommer inget. hästen är för lat för att bralla! Man såg dock hur sur han va över själva tillställningen så de va bara att jobbar på. Efter en stund fick han även springa inspänd och de va la sådär tyckte han men nödvändigt.

Tog sedan och började hänga på honom igen. denna gången börja vi i MINI steg. Först med bara lite vikt, sedan lite mer osv tills jag låg helt över honom. Han stod snällt stilla men när han inte gillade de vi gjorde så slutade han att andas!? OCh så när han fattat att de inte va så farlit så började han anadas igen. Mysko?!

Vart fall när han va lugn och fin och hade haft mig på ryggen några gånger så nöjde vi oss och gick in.

En liten notering. När ja köpte hästen så sa dem att ja nästa steg i hans utbilning är att rida ut.... ALDRIG att ja hade kunna rida ut på han.Mobilinlägg -fina!

img_1032 (MMS)

Mobilinlägg -fina!


haha fail!

Ja efter borås så åkte ja självklar hem och till stallet. Tog knas och vi stod utanför stallet i skuggan och borstade på honom. Helt förvånande faktist att han va så sval som han va under täcket. Det trodde jag itne! Med andra ord ett par välinvesterade pengar!

Han stod så snäll där ja bundit fast han och vi borstade och donade ganska länge faktist. Tanken som ni alla vet vad att ja skulle häng apå honom i dag så ja jag började juh självklart att sadla MEN så tog ja den nya gjorden som ja köpt för den andra va för liten jo tror ni då inte att dena är påtog för stor! Hade dragit längst upp på båda sidorna och då fick ja fortfarande in en stående knytnäve under magen... Faila ganska rejält idag med adnra ord. Så eftersom ja ville göra ngt "nytt" med knas så blev de att vänja vid benskydd istället. Va inga som helst problem att sätta på dem men att gå... Ja han va bra söt när han gick runt där å veva med sina små tassar.

Ska försöka filma nästa gång för han va ybersöt! Va vartfall inga problem så vi gick bort på stigarna lite. Övade även på att traska över diken. Blev ett litet skutt och de tyckte han nog bara va lite roligt med ngt anorlunda.

Planen i morogn är då självklart att åka bort till tre hästar igen och försöka få tag på en gjord som passar... Och så hjälper antingen anna mig eller tessan för i morogn SKA ja vara uppe på hans rygg!


Jag och favvoriten har tagit våran första trav =)


GAH!

GAH! Insåg precis att snart är de juh falsterbo! Vi åker ju redan på fredag morgon och om en vecka så ser vi nog de sista tävlingarna. Jag kommer få träffa fina rebecca och sanna. Sedan blir de självklart en jädras massa schopping och självkart go mat, tävlingar och strandbad! längtar så ja dööööör!!!


Oj...borta!

Hoppsan gårdagen bara försvann. Hade lite fix att göra så poff sa de så va allt bara borta! Vädret va kvaft men rätt så härligt ändå. Jag, tessan och tessans pappa fixade klart hagen. Så nu behäver vi inte göra ngt på ett tag.

Willes schema har inte blivit som de skulle då ja inte kunnat få hjälp men igår så tog vi oss en promenad i vart fall bort på vägen och han skötte sig ypperligt. Lite gnäggig men inget alvarligt. Vi gick även bort till bonden men eftersom de va en stor traktor i vägen så sket vi att gå in i padocken.

Jag tog och "baddade" han med. Tror nog han tyckte de va rätt så behagligt då han njöt i stora drag då vattnet kom på han. Lillknas! Bromsarna va riktigt elaka i går så de fick även bli en huva och hans favvotäcke.

På kvllen i borås så pysslade jag lite med lavender som ja plockade i mammas trädgård. Gjorde en liten lavenderkrans som nu torkar och ska ha som dekoration på väggen/dörren. Gjorde även ett litet knippe som ska ligga i fönstret tänkte jag. någon som vill se bilder?

Ja va även iväg till BRS för att måla klart och tvätta klar. Gick rätt fort tog även och soppade rent och dammade lite. Tog med mig aliss gamla tävlingsträns som ja tänkte testa på knas.

Kvällen spenderas hemma i lgh med bara vanligt hedeligt slappande framför tvn. Har inte tittat på tv hemma ngt mer än hyrfilm så de va rätt så soft att bara sätta sig och jäsa!

Idag så for ja iväg en snabbis till my one för att pejla av rean. Blev en skojrta från kl med mig hem. Ska ha den som vanlig ridtröja tänkte jag.

Ikväll så ska ja klättra upp på knas hoppas jag. VI får la se hur de går men a ja hoppas på de. Åker nog från borås vi d 5-6 tiden. Ska förska skrapa ihopp ngt mer inlägg senare.

Nu ska ja rensa bland alla mina bilderUfåhästen på nya äventyr :)

img_1029 (MMS)

Ufåhästen på nya äventyr :)


Hovslagaren

Ja idag så va hovis ute och skulle verka knas. Han skulle även verka tjejen. Vi började med att ta famtassarna på knas som är lite inåttåad så han sliter på utsidan men de va inget som va alvarligt. Båda fram gick kalasbra stod snäll flyttade sina bakben lite men stod öfr övrigt snällt. Bak däremot va lite jobbigare. Han vevade lite med dem emellanåt och ibland stod han helt stilla. Tur för knas att hovslagaren va så himla duktig och lyhörd samt att han hade fint slitna bak så de behövdes inte tas så mkt.

Hovslagaren va en ny favvorit hos knas efteråt då han blev kliad och han nog även luktade gott för mulen låg så härligt på hans axel. Bara positivt att säga om dagens skoning.

Tjejen skulle verkas hon med. Hon va lite mer skeptisk mot de två kararna som entrade hennes box, killarna/kararna klappade på henne och pratade med henne samt att de kollade av läget innan de började bröta igång. Hon va inte lika villig att ta upp sina ben som Wille men upp kom dem och hon va nog så konfundersam över vad de va som hände att hon glömde streta emot, en stund i vart fall.

Fram va som sakt inga problem och vi gick över till bak. Fick man bara upp bak så va de inga större problem men de va just att få upp bakbena. Men de gick så snmåning om och två glada men fundersamma små ponnisar struttade ut i hagen efteråt.

Före och efterbilder kommer.

tbx till nosdelen

Ja jag pratade för några inlägg sedan ang den här remontnosen. Jag hittade aldrig ngn som ja va nöjd med och kravet var fortfarande att den skulle vara rundsydd. Men så gick ja in på en hemsida nu och såg något som inte är så vanligt på just remont och de va en lackad. Jag nämde redan förra året till en kompis att de hade vart fräkt att ha just en lackad. Krukset med denna är dock bara att den är i lackad reptil/krokodilmönster.

Jag ve tine riktigt om ja tkr den är snygg eller vad den är? Den va inte så fasligt dyr heller men ska kolla med henne om man möjlitvist inte kan få bara sjävla läderbiten som är över nosen för ja ska ju ändå byta bara den....VAd tycker ni om den?