Nyårsfirandet börjar att ta form!

img_0029 (MMS)

Nyårsfirandet börjar att ta form!


Gott nytt år allesammans, hoppas ni får en...

Gott nytt år allesammans, hoppas ni får en bra kväll, och en bra start på det nya året! Hoppas 2011 blir vårt bästa år! Kramar Carolina


Just nu står ja och ska massera denna godi...

img_0023 (MMS)

Just nu står ja och ska massera denna goding som bara tänker på bus och lek! Tror nog även det blir lite enkel linlöpning i ridhuset med så han får bralla av sig. Ikväll blir de finmidda hemma hos mamm o papp de bjuds på anka och efterrätt, lr à de hoppas ja på.


Dag 6 - Min Favvoritplats!

Ja här vet nog väldigt många vad ja kommer skriva! Det är ju självklart stallet, fast vid närmare eftertanke så vill ja inte riktigt skriva de heller för tillexempels nu så har jag två stall (eller hur man ska utrycka sig). Så min favvoritplats är där hjärtat är. Den plats man känner sig varm och välkommen på. En plats med minnen och känslor med lugn och kärlek. Den platsen är bland annat i stallet, men även på "min kull" (där vi fira 6 år). En annan favvoritplats är även faktist i bilen vid långa bilfärder. I Eskilstuna hade ja även en favoritplats (om man nu kan kalla detta för favvoritplats) men de va vart fall den snöbelagda åkern eller galoppbanan.

För mig är kanske inte självka platsens utseende viktigt som känslan på platsen man kan ha fått eller har på stället. Känsla av glädje, hopp och frihet. Att känna sig nöjd för stusden och nästan leva i en bubbla!

känner att de blev väldigt mkt flum här men ni får ha överseende med detta!


En favvoritplats, på ryggen av en töltande tokki!


Och såhär blev slutresultat! Nu är de iväg...

img_0018 (MMS)

Och såhär blev slutresultat! Nu är de iväg hem o duscha. Efter de blir det nog en sväng på knalleland här i Borås. Måste köpa foder till jr o vem vet kanske ng fint till mig! Håll utkik för snart kommer även en ny bloggtävling! Kram


Alla hästarna är nu ute och för mig återst...

img_0017 (MMS)

Alla hästarna är nu ute och för mig återstår nu bara att soppa efter dem och piffa till här i stallet. Fick både sälskap och hjälp av fina Linda idag och de va mkt trevligt att få prata lite med henne. Tror dock att ja lyckades sinka henne till jobbet. Nej nu är de dax att dejta soppekvasten.


Jag och prinsen ska avnjuta lite äppelglög...

img_0015 (MMS)

Jag och prinsen ska avnjuta lite äppelglögg i hans fina julklapp från saga form! Måste säga att även om glöggen va skitvarm så isolerar desagnen så man bränner inte tassarna :) i morgon blir de fodring på morgonen och dona lite innan lunchen och sedan till Ikea för att vid 14 tiden fota Tessan och evita ;)


Finaste sitter o målar medans jag meckar m...

img_0014 (MMS)

Finaste sitter o målar medans jag meckar med alla dessa appar och lösen upp och ner men nu.hoppas ja på att de funkar för då lovar ja att vara flitigare och då blir det kanske roligare för er att läsa. Ha de gott!


6 år - något att fira!

Idag för 6 årsedan så blev jag och min prins vi. Detta var att vi efter en middag hemma hos Patricks föräldrar tog oss en liten promenad. Min största tanke var att jahaja där rök mitt hår som jag lockat i 2h för att de småsnöade ute.

Vi gick ute på tjörn och bort ner mot Korevik och sedan bort upp mot Farmor. Så det blåste en härsans massa + allt de där snöandet!? Mitt hår var mer än plaskigt rakt när vi väl var framme. På Farmors uppfart så blev vi, VI!

För att fira denna dagen (vi firade varken 3,4 och 5) så hade jag med coaching av anna i telefon dragit upp två IKEA påsar med ved, filtar, mat, "bord" och massa andra tunga saker! Så fick vart fall lite hjälp av patrick när han mötte mig när jag hade 200 meter kvar att traska.

Dukade upp vart fall och gjorde brasan där uppe på kullen med utsikt över hela kyrkenorum och satt och mös en stund. Måste säga att de va fruktansvärt mysig!Utsikten


Min duktning, Utomhusljus, bubbel, eld och kungskrabba!


Dag 5 - vad är kärlek?

Oj en svår fråga men ska försöka fåihopp det.

Kärlek för mig är när man vågar tänja gränser, att sattsa allt även när man vet att man kan bli sårad, när de pirrar i magen av bara en tanke, blick, ord eller liknande, när man efter 40 år kan se tillbaka och minnas och känna samma känsla som man kände DÅ.

Kärlek är något man kan känna till någon eller något. Även om de känns konstigt att skriva att man känner en stark kärlek till ett djur och till en människa. För mig är det självklar att kärlek kan ges till både hästar, hundar, hamstrar, ödlor och människor. Ingen kan säga att kärlek är värld mindre för att de är till en ödla eller häst.

Man kan inte mäta kärlek och kärlek kan visas på så många olika sätt! Men just att känna kärlek är en underbar känsla! Att få kärlek är något ALLA borde få.

Största sorgen orsakas av kärlek men även största glädjen skapas av kärlek. Hur kan samma kärlek orsaka så mkt?

Jag har inte kommit fram till allt vad kärlek har att erbjuda men jag lär som alla lär! Vågar man itne ge 100 kan man inte få 100 tillbaka! För mig skulle inte en relation där båda är ärlika och vågar ge känslan skulle detta aldrig funka. (Kanske därför vi vart tillsammans i 6 år nu?!)Kärleken får hjärtat att slå ett extra salg varje gång ja tänker på dig och...

dig!


Jahaja

Ibland blir man glad och ibland blir man vääääldigt trött faktist på folk som är avundsjuka bara för att man själv har mål i livet. Eller för att man har lyckats med något! men vet du va - like i care! Jag sa aldrig i mitt inlägg att de skulle vara ngn lätt väg och att jag hade bara något steg att ta för att vara DÄR.

Men jag anser faktist att jag har kommit LÄNGRE än dig för ja har insett mina brister vilket tydligen inte du har i stora höga!

För övrig har min dag varit mkt mysig. Jag och tessan har kört lite fotografering. Tyvärr hade vi lite otur och både sol och bateri dog när jag skulle fota tessan så blir mer bilder i morogn förhoppningsvis.

Kvällen har nu ägnats åt att ha en mysig överaskning åt min prins. mer om det i ett annat inlägg!


Lika glad är ja för de - men gladas är nog benny


Äntligen!

Yes! har äntligen införskaffat mig en ny ifån! Detta innebär att ja numera kan svara i telefon kan blogga vart jag än är och de kommer bli massor med inlägg (hoppasjag) har varit lite torr på denna front men mer kommer de att komma!

Just nu försöker ja aktivera allt, först i morogn kommer ja kunna fixa nätet till den så ni får ha tålamod tills dess. Men i morgon kommer första ifån inlägget i bloggen LOVAR!


Dag 4 - Mina Ambitioner

Det måste nog vara en strävan om att hela tiden inte bli mätt på kunskap. Att leva livet men samtidigt lära av livet. Jag tror att varje dag och varje handling som vi gör eller görs i vår närhet påverkar oss på ett eller annat sätt. Allt som gör kring oss är en lärdom.

Mitt mål med hästarna är framförallt att utvecklas själv och ha roligt påvägen. Som ja sa till någon för ett tag sedan - mitt mål med ridningen är att jag skall kunna hoppa upp på en häst och mer eller mindre få den dit jag vill.- Jag vill på något sätt kunna från mark och rygg vägleda hästarna på för att på bästa sätt nå ett önskat resultat. Hoppas ni förstår vad jag menar. Jag inser själv att ja har en mycket lång väg dit, men detta låter jag mig inte skärmmas.

Genom att ha mål i livet tror jag man kan åstadkomma mycket mer. Att hela tiden sträva efter något gör att man vill kämpa. Vad det är man strävar efter tror ja inte har någon betydelse utan den större vikten avgörs i hur angagerad man är i det man gör.


En av mina största drivande krafter är - att alltid bli bättre!


Dag 3 - Min första Kärlek

Ja oj ja, måste nog säga att de va fina Einir Frá Hofi född 1991 på island. När jag började på ridskolan så Var denna svarta lilla bushäst min första kärlek. En häst som hade en härsans motor och va mkt lätarbetad. Inte så jätte mkt myshäst men han va alltid snäll och även om man då kunde glömma bort att han ska hålla i hästen när man hoppar upp eller ställer den på medellinjen så stod han alltid kvar.

Det var självklart inte bara jag som dela denna fina kärlek till Einir utan halva ridskolan med.

Har ingen bild på han på denna dator men lovar att uppdater med det så fort jag får tag på mitt exterminne.

Första kärleken i människoväg var en kille på dagis vid namn Björn. Tyckte mkt om att leka med honom för han gillade de där små metalbilarna. Sedan så tyckte jag även mkt om han pappa som va brandman och mkt snäll.

Dag 2 - Om mina föräldrar

Mamma
Heter teresa och är 55 år. Jobbar inom barnomsorgen och är som klippt och skuren för arbetet, fast arbetsplatsen inet är den bästa. Mamma är född och uppvuxen i Tarnów som ligger i polen. Hon utbildade sig till idrotslärare och biologilärare där nere då hon älskade sport. Trots sin korta längd så har mamma faktist varit basketdommare!

Mamma är en oerhört glad person och omtyckt av många. Hon tar väl hand om sina gäster och får alla att känna sig lite utvalda. Min mors strörsta intressen är smycken och blommor. Mamma har alltid kört sitt race inom allt och inte brytt sig så himla mkt om vad andra tycker och tänker.

Min mamma är inte som alla andra mammor. hon är en omtänksam, överälskande och en helt fantastisk människa

Pappa
Heter Miroslaw men kallas för Mirek, han är 56 år och jobbar med sitt egna företag Kungälvs Bilplåtsslageri. Han är likt mamma uppvuxen i Tarnów i polen. I tonåren så flyttade han till Warszawa och började studera till Ljud- och Ljustekniker och jobbade sedan inom TV (svergies motsvarighet till TV4). Tyvärr så var min pappa lite av en latmask och ville inte plugga engelska. Detta gjorde att han inte kunde arbeta vidare med sitt yrke i sverige.

Pappa som till ytan ser ut som en strän maffiaboss är rätt så konservativ av sig och kan lätt ibland snöa in på sina egna idéer och lösningar. Han är målinriktad och vet vad han vill. Trots detta så är han en person som är hård och konkret i sina bedömmningar och handlingar. Ställer man upp för honom så hjälper han 100 gånger mer till nästa gång. Är man en bra människa och en hjälpande han då kan man vinna mkt respekt hos min pappa.

Min pappa är likt min mamma inte som någon annan. Han är omtänksam, generö och en oerhört älskande far.

 


Dag 1 - Om mig

Vem är då jag? Jo en glad och omtänksam person som heter carolina på 22 år (23 i januari). Jag känner mig fortfarande som 16 och hade velat gå tillbaka till den ålder igen.

Som liten bode ja och mina föräldrar i lägenhet innan vi flytta till huset när ja var ca 4 år. På dagis hade ja min bästis Alexandra och vi var överalt och stoja samtidigt som ja fruktansvärt försiktig av mig. Ingen på dagis viste vem Carolina var eftersom ja gick under namnet Tinka (därav bloggnamnet). mer om de senare.

Mamma och pappa kommer från Polen och de har alltid försök att knyta mig till de landet då de är mina rötter. Tack vare detta har ja alltid kännt mig lite speciell. Både negativft och positivt, de negativa delarna har varit att lärare och andra vuxna inte kunna utala eller stava till mitt efternamn. Som liten kan detta bli tjatigt och jobbigt tillslut. Det är faktist tråkigt att berätta för varje vuxen att mamma och pappa kommer från polen och JA jag är född i sverige.

För övrigt så ser ja tillbaka på min barndom med gläjde och enormt mkt kärlek! Jag höll länge på med konståkning samt Teamåkning. När jag en dag tröttnade på att vara isprinsessa så var de tennis, handboll, boxning och tillslut Ridning som blev min grej.

skolan har alltid varit en stor del i mitt liv (om mamma och pappa får säga sitt). Jag har haft ganska lätt för mig i matte och liknande ämnen men svenska och språk är inte min starka sida då ja stavar som en kratta! Min stora svaghet i skolan har varit min lathet!

Valde natur som gymnasielinje och de funkade helt okej, åren tickade på och ja träffade även min fina kärlek på nösnäs. Patrick som då var 18 och ja 16. Vi håller fortfarande ihopp och bor numera tillsammans. (firar 6 år tillsammans 28/12).

Första hästen Aliss var mitt största och bästa inpulsköp någonsin och hon blev min första häst! Livet lekte och jag skulle börja studera på univeristet efter gymnasiet så det fick bli Socionom med inriktining ohälsa, missbruk och rehabilitering i Eskilstuna. Hästen åkte med och mitt nya liv börja. Lärde känna världens bästa Rebecca i stallet och jag red på som aldrig förr. Ridningen fick en ny betydelse för mig då ja började träna mer intesivt.

Sålde fina tjejen och kom sedan in på skola i borås, linjen va mer tilltalande så ja flyttade hem och började plugga här. Jag vet inte om ja gjort rätt men en sak är säker - Rebecca dig glömmer ja inte!

I samband med flytten till borås så flyttade jag även ihopp med patrick och vi blev sambos. Jag köpte även mig en ny häst (jr) och han fick även flytta med ner.

Detta va en kort sammanfattning av mig


Dagar

Tänkte göra lite inälgg som får er bloggare att lära känna mig lite bättre. Såhär ser upplägget ut i vart fall.


Dag 01
– Om mig

Dag 02 – Mina föräldrar

Dag 03 – Min första kärlek

Dag 04 – Mina ambitioner

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min favoritplats

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 Mina rädslor

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Det här saknar jag

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Det här får mig att gråta


sjuk....

Suck är så SJUKT shoppingsugen att de finnt inte. Har några julklappar kvar att slutföra med några prylar. Sedan är de inslagning av allt. Vet vad ja skall köpa så de känns skönt.

Men i mellandagarna då jäklar ska ja och tessan shoppaloss. Vi har redan planer på några affärer (ni kan juh gissa vilka) Sedan är ja sjukt nyfiken på vad tomten kommer med. men de får vi se på fredag! USch de är äckligt nära nu till den stora röda gubben kommer. GAH va fort allt har gått!


Tvärnit!

JA idag så fick ja sova läääänge. Va fruktansvärt trött fast ja gick och la mig redan kl 23.00. Åkte vart fall till stallet vid 12 tiden och fodrade lunchen till alla ponnisar och sedan börja jag dona med minaupgifter. Hjälpt/titta på när Leif löpte två hästar. Vi pratade sedan även lite unhästträning. Han är juh fruktansvärt duktig men ja har svårt att förstå han ibland pga språket (danska).

Åkte hem och åt lite och fick sedan med mig pappa till stallet. Skulle borsta lite på jr och tricktränade och sedan tog ja ett till ridpass p åIrja. Idag gick det MKT bättre. hon svängde när ja bad om de och traska inte vidare åt de andra hållet. Lite brötig i början men sedan gick de. Vi tog även traven och då tkr hon de är skitsvårt att svänga lr a hon är enveten. Vi tog även lite galopp och de gick betydlig mkt bättre idag men vi har fortfarande dörren som en dragkraft då hon ALLTID tvärnitar vid den. VI får höja kraven långsamt för att lilla damen ska lära sig att tas.

Vet inte hur vädret har varit hos er men här hemma har de SNÖAT och SNÖAT hela tiden. Börjar tröttna på denna snö och vill inte ha mer de ställer bara till de!

Nordsvenska bockningar!

Va uppe i morse gav hästarna mat och släppte ut dem för att sedan åka hem igen för att sova lite till. I stallet så va de sedan stängselingångslagning som stod på dagens schema och även tricktränig.

Tessan tog och tömkörde sin fux och jag busade med Mio under tiden. Gick sedan och hämtade Jr för att släppa han i ridhuset och sedan trickträna lite. Måste säga att han såg ståtlig ut där han sprang och hans gång har ändrats drastiskt vilket är posetivt. Tessan tittade sedan på när vi började att öva på spansk skritt och idag va han lite ivrig så han vispade med sina små framben!

Ja o tessan fick sedan för oss att vi skulle longera den stackar lilla nordsvensen som bar står och står så ja vi tog henne ja hoppa upp barbacka och srkittade fram henne lite lätt, tog gjorde många volter men ja vill inte direkt påstå att hon är ngt vidare mjuk i käften för vill hon åt höger då går hon åt höger...

Löpte lite lätt på linan, damen gjorde någrn spprång och sedan traska på fint. Jag hoppa upp igen och skulle skritta av men blev bra sugen på trava lite så vi körde ngt varv. Upptäckte dock att dörren va en härsans magnet och hon drog som satan så nästa gång vi kom i de varvet så satt vi av i galopp! jösses kände mig som ronjarövardotter där ja kom i tung galopp och en yvig man som fladra - MYSIG!-

Irja som hon heter är jätte mysig och superstabil MEN de ända som hon reagerar på är när ens ben kommer  emot sarjen då bli hon lite rädd. Så när ja va nöjd för turen så släppte ja typ tyglarna oh sklle precis böja mig fram och klappa henne så drar ja benet i sägren hästen gör ett hopp rätt upp och fram vilket resulterade i att jag flög som en vante! Hamnar på bena brevid och irja undra va fan ja pyssla med medans tessna (de fantastiska stödet) ligger dubbelvikt på marken och asgarvar. suck!

Tanken är nu vart fall att ja ska rida denna lilla saken varje dag under jul så får vi se vad som händer. Kan bli mysigt och bökigt då damen inte alltid vill.


Lilla irja


FredagsFnitter!

Ja då tänkte ja dorstätta att berätta om hur min fredag sprenderades. Gick upp tidigt idag med för att först hinna med att fodra och släppa ut alla ponnisar i stallet tillsammans med tessan. Sedan så Begav vi oss mot komunhuset. Jag gick på "arbetsintervju" och hon till tandläkaren.

Perosonalen va väldigt interserad av mig så de hela sluta med att när vi väl skulle få tag på en chef som inte gick att få tag på så fick ja gå och fika med ett gäng. Trevligt men udda. Ska träffa på en vidare intervju på tisdag kl 15.00 och skriva diverse kontrakt typ.

Jag och tessan styrde den stora blå (svart e han egentligen) mot ullared för lite julschopping och bara trevligt mys. På ge-kås fick vi oss en härsans massa roliga skratt och även några julklappar.

Senare på hemvögen svängde vi förbi risport och börjes i kungsbacka. å otrevligare personal får man leta eftetr! De på ridsport va hur sniorkiga som helst, visst affären hade bra utbud och allt men SHIIIT va otrevlig pesronal de hade.USCH!

På kvällen sedan så beslöt ja och tessan oss för att slå in klappar hemme hos henne. De första tre blev bra men sedan så va vi så trötta och fnittriga att vi gav upp de hela och gick bums i säng. Vi skulle trots allt upp tidigt och fodra på lördag igen.

Måstge ja säga att ja sov oerhört gott i natt men gud så kort studn....

Oj Oj OJ!

Ja har ahft två hektiska dagar här men tänkte sammanfatta det hela lite.

i torsdags så åkte ja som sakt en härsans massa bil! Saken gjordes inte bättre över att de hela natten hade snöat massor och snön ytrde forfarande på morgonen när ja åkte till stallet och skulle fodra! Jag åkte till stenungsund och skulle då hämta mersan som skulle dra den lilla ponnin men på vägen upp så upptäkte jag och min fina bil att modden på vägarna var hemsk och att det inte gick att köra så  i all hast så fick ja boka om släpet till en himlars bus. (vad gör man inte för desssa små djur?)

Ja hämtade tessan och vi åkte till stallet och skulle lasta på Jr på den häringa bussen. Började med att rampen va SNORBRANT och eftersom de snöa så blev det även SNORHALT! jr va bra skeptisk och till början så halkade han ganska mkt men så tog vi alla tre sats och hans små tassar gick som probellrar men upp kom vi. Han va lite orolig och brötig under resan men fram kom vi och bra gick det!

Jag och tessan for sedan tebax till borås och hämta hö och åkte tillbaka. Kom hem till stenungsund och tja vi pratade med tessan mkt och ja kom i säng vid 23 tiden. = TRÖTT

More be tom come ska käka lite räkor med mammsen nu skriver sedan

Julkalender


Här kommer ett litet urval

Här kommer ett litet urval av de bilder som ja tog igår.


häktisk dag i morgon

Ja i i morgon så ser schemat ut såhär

06.00 - Vakna
06.15-06.45 - Packa bilen med "husgrejerna" - hoppas att de inte tar så lång tid
07.00 - Fodra hästarna
07.20 - Börja fixa fodret och packa bilen smått
08.00 - Byta täcken på hästanra och sedan gå ut med dem - borde gå på 30 min
08.40 - Mocka och fixa boxen, soppa i stallet.
09.10 - Packa resten till bilen - borde gå fort har redan gjort en lista
09.45 - Åka hem till stenungsund hämta bil + tessan - här kan ja förlora tid om vädret kukar ur
10.55 - byte av bil
11.10 - Åka till Borås igen
12.15 - hämta transporten - luncha hästarna
12.45 - Börja lasta (de får ta de det tar)
--.-- - Åker mot stenungsund
+ 1h - lastar ur benny, bäddar boxen och lastar ur transporten
+ 1h - Byter bil, kopplar om transporten och åker till borås
+ 2h - lämna transporten åker till stallet
+20 min - lastar bilen med hö
+1 h - åker mot stenungasund igen
+ 1h - Lastar ur höt och börjar mitt JULLOV!

tja i runda slängar så borde jag nog vara hemma vid 21.00 i bästa fall vill säga! Ouff kommer bli en mkt låååång dag

Aliss på g till eskilstuna


Kaous!

Ska sortera och kika på en härsans stor bunt bilder nu. Så blir de en ny header, en foderlista och förshoppningsvis även en "akuta nr" lista med.


Kalt o klart

Japps då fick ja fotat lite, gick lite fortare med nya minneskortet. Ska kika igenom bilderna snart men först måste ja laga lite middag. här kommer en bild sålänge.

Julkalender


Fotosession

Japps idag blir de ännu fler bilder på fina Jr, Eftersom vädret är heltunderbat så kanske ja även fixar till han och tar lite bilder. Så de blir nog en mkt varierad bildtagning idag. SKOJ! Undra om man sklle åkt till medi markt innan och införskaffa ett minneskort till?

Jo de gör ja, så nu blir de taj att åka till stan för att införskaffa minneskortet och sedan hem och byta om och sedan of til stallet =)


Världens bästa Bugsy Malone


mys:2

Jag lovade som sakt några bilder från gårdagen och här kommer dem =)


Rocky, jonathan och jrLilla Zebago va även med

Zebago, Jonathan och jag

Bästa bilden!


Blixtar och dunder magiska under

JA kasnke inte magiska under, men suktan efter en bättre kamera är STOR men jag söker även efter en blixt. Har hittat en nu som är helt okej i pris och som nog kan åstadkomma de som ja vill få fram. Dock är ja osäker och "slänga" 2200:- på ngt som ja inte vet kan göra DEN effekten som ja är ute efter känns ganska onödigt.

Är de ngn av er som vet om man kan låna/testa blixtar innan man köper?

Mys

Haft en mkt mysig dag  i stallet idag då jag fick besök av min kära rocky och söta jonathan. Vi gav hästarna massa moröter och så tog vi äden in Zebago och så "åkte" vi lite häst. Eller Jonathan fick sitta lite och titta. Han tyckte dog inte de va så jätte interesant med hästarna utan en Julkula som ramlat av som va glittrig de va nog den roligaste saken i stallet.

Många timmar spenderades där och  jag hade mkt mysigt. Kanske får några bilder som ja kan lägga upp!

Ska nu även få tbx mitt bloggande lite bättre då jullovet har börjat!

Julkalender


Stress!

ja som alla eller snarare som alltid så har ja en god tanke att hitta julklappar i tid. Jo jag har hittat några idéen till Ps julklapp kom tidigt men den är självklart inte klar!

Jag har köpt lite till mamma men inget till pappa. har hel brist på idéer. En idée som ja även har till två personer den ena är klar ska bara slås in, den andra skall fixas men där är de lite knep å knåp för att få ihop allt men de kommer bli uppskattat.

Men ja har sådan vånda över mamma och pappas klapp!!! någon som har en bra idée till  en pappa?

Undra va jag får i julklapp??? Största klappen och BÄSTA klappen EVER skulle bli när vet säger "han är helt okej, lite svag i musklerna men rid på som vanligt". Jag hade varit världens lyckligaste människa isf!
Julkalender


Såg precis att dagens lucka försvunnit så här kommer den


johny DEPP

Ja usch har haft en riktgit deppig dag idag. Det hela började i går kväll fööör många tankar som snurrar, sedan mail från bäst bästa maria - saknaden är för STOR! -, va på gymmet ikäll och tyckte de va skoj att ställa sig på vågen och på den stod det "FET" jätte kul! Nja inte direkt hela dagen har med andra ord varit DEPP!

Så i morogn ska vi bosta med en massa ny energi så de blir en lång mysig dag med jr. Kramar och pussar i mängder och bara mys. Vem vet kanske får mer kameran och så kansk ja smiter förbi ngn elaffär och köper den där förebaskade självutlösaren!

Älskar han så otroligt mkt och vet inte vad ja ska ta mig till om vet tkr att de e dags... Hur ja än gör så kan man nog inte acceptera och förebreda sig på ett sådant beslut! MEN jag har juh itne fått ngn svar än så ja vi får se hoppas på att de ringer snart med =( lr a hoppas ja på de?


Julpynt

häromdagen så var de lite julpyntar tid i stallet. Jag och Linda tog detta på störtsta allvar och införskaffade gran och diverse julpynt! Vi började att klä mellanväggen med våran diskokulor och sedan tryckte vi in granrid i fönstret och satte våran fina julbock ovanpå.

Sedan va de boxfronten. Gick helt okej ja satte sedan in ett knäckebröd i "öppningen" så han ska kunna mummsa på det. (och de hade han gjort).

här kommer lite bilder på hur de såg ut och ser ut nu.


fönstret med julbocken och discokulorna

Linda julpyntar för fulla muggar!

och de färdiga resultatet, dock ser itne knäckebrödet så helt ut längre


Julkalender


Julkalender


Granhuggning!

Ja i eftermiddags så gick ja och min granhuggarkompis ut i skogen och hämtade hem några grenar som vi hade tänkt pynta stallet med i morogn. Som vanligt hade vi riktigt skoj, vi gick lite off road och ja vi hamnade antagligen mitt i en grenhög för de va jobbig teräng att traska i med termosar och granar i händerna. HAHA!

Vi fortsatte sedan och knökade bilen full med gran så numera har ja en ÄKTA wunderbaum, dock  i bagaget.

I stallet blev de lite trickträning. Jr börjar då lite mer koll på de här med vilket ben jag ber om och lyfter gladerligen för att få lite mat! Nu ska vi finlira lite och få de till att han dröjer kvar lite med tassen samt att han INTE "skrapar". Han är duktig som inte gör de bara sådär för att tigga vilket ja även är mtk glad över. Klart att han kan va lite ivrig och kör alla ben samtidigt ibland när man tränar men är konsekvent och ger bara när han tar upp de benet som JAG ber om och NÄR jag ber. Men ja måste säga att de går åt härsans massa godis!

VI körde även lite böjövningar och så övade ja lite med "tuffs"¨på att göra övningen Youga. han fattade väldigt snabb i ena hållet men lite småseg i andra men de kommer!


jr - Svennig aka "tuffs"

Poonni

jag aka bullen och linda aka lampan


julkalender


jr + tuffs =?


Han här +

den här (svennis) =

att både jr och Svnnis (tuffs) står tillsammans och
gnabbar och busar. det går kalasbra vilket är skitskoj!


Julkalender

Vill du beställa handskarna till de priset gå in här
http://www.hippson.se/shop/ryttare/ridklader/roeckl-vesta-vinterhandske.htm  


Julkalender


Visste ni att!

viste ni jr har fått sig en haggkompis (vilket är superskoj) det är nämligen hans boxgranne svennis som nu går i samma hage som han. Vi satte ihopp dem igår och testade. det hela slutade i några galopper många bensprattel från Jr och stackars lilla Svennis som numera har en ettrig liten 3-åring i baken vart han än går.

Ska försöka knäppa några bilder på busen!


Julkalender


Julkalaender


off

off to school för att göra en labb sedan blir de stallet efter de för att fixa med prins och sedan blir de PLUGG igen. usch! nä nu ska ja ringa pappsen och sedan går ja till skolan =)

Bilder

Tiden går seg och ja sitter och pluggar som en idiot! känner att ja inte fåt in något i min lilla ärta men men så är det ibland! tänkte att under tiden som ja pluggar blir min blogg lidande! men för att liva upp allt (och de går fortare) så bidrar ja med massa färska bilder från dagarna.


lite mer extra

Det kommer sakta me säkert!

Fina prinsen!


Julkalender


julkalender


mina dagar

mina dagar kommer nu att bestå av plugg så bloggen kommer tyvärr att bli lidande av detta. kan hända att jag väljer gör något inlägg men julkalender skall komma upp varje dag kl 1500 (om mina tidsinställda inlägg funkar). du ska ja sjunka djupt djupt in i mina böcker!

julkalender


sorry såg precis att mina inlägg inte har blivit publicerade!!!


Fjuk + Lunch

USCH ja hatar att vara fjuk!!!! har ont i halsen huvudet näsan kroppen ALLT! Inte skoj nu har ja varit sjuk i 3 dar så nu räcker de!

Nej nu blir det att åka iväg till alla små hungriga ponnisar och ge dem några strån hö var! I eftermidda så åker jag och prinsen hem till stenungasund. Ska bli fun!


snöig ponni

Alltid lika roligt att åka till stallet på kvällarna och roppa in jr. Är han längst bort i hagen så kommer han ALLTID galoperandes så himla mysigt!

Nej snart blir det att köra P till stan och så blir de plugg för mig...

Julkalender


BildBomb

BildBomb - Hela 22 Bilder som tog häromdagen!
min söta lilla arab!
Åsna?


Vi tackar för oss!


Julkalender

Ja jag är en dag sen men de kommer mera varje dag kl 15.00 kommer ett tips från mig på en julklapp

!


Flitig myra

Ja idag så va det upp tidigt som gällde (igen) och åkte till stallet och fodrade alla hungriga ponnisar! Efter de så va det raska steg ute och släppa ut allesammans. Allt gick helt smärtfritt idag med och fast att jag segade så vart ja klar på 1,5h (inklusive att hästarna åt inne länge).

Fixade allt som fixas ska innan jag begav mig hemmåt. Nu ska ja strax springa ner och ta första tvätten. 

när tvätten är igång så bär det av till stallet igen för att ge alla hästarna lunchen och så hem igen, blir antagligen att hänga en tvätt. Efter så ska ja va en flitig myra och PLUGGA!!!

Satt igår med både biologin och matten. Biologin vill sig inte rikgit fast ja redan läst allt en gång. och matten ja jag har juh lätt för mig så det ska nog gå det med.

TESSAN - till dig, min telefonilus är inte som den ska (vad ovanligt). sorry att ja aldrig kom i tisdags men ja han inte. Jag kommer i morgon istället och åker hem på lördag igen tyvärr. Du vill inte hänga med tbx hit på lördag? Så hittar vi på ngt skoj i stora stan?


vad tycks?

JA här kommer den =) vad tycker ni?

Paus

Ja som ni märker så är ja inte fullt så aktiv här på bloggen, anledningen till detta är att Jr har fått gå på en lite tidigare vintervila än vad ja hade tänkt då de bara vräkte ner en himla massa snö! Ska försöka uppdatera bättre.

Vart fall idag så va de även underbart väder vilket gjorde att jag har varit i stallet nästan hela dagen. Jag och jr körde lite trickträning. började med att öva på spansk skritt. Tyvärr är min klick borta så de fick bli med ord istället gick inte jätte bra dels så fatta han inte så bra och ja gjorde fel och så tröttnade han på godisen. Så ja gick inte jätte bra.

åkte till grangården och köpte mig en ny bra klick för att träna med och så fick ja även införskaffat mig ett nytt stalltäcke som han kan ha under utetäcket då det är bogvecka i detta. Fick tag i de sista och till ett helt hufsat pris. Täcket är blått med röda detaljer och ltie silver med har en 300g fyllning. de kommer från hansbo och kostade 399:- tyckte det var lite kort hade velat ha några cm till då magen stack ut under men tja han e lite småtjock med så de sitter nog bättre när han är i "form".

Har även knåpat på den nya headern som ja förhoppningsvis får upp ikväll.