Fantastiskt

Är det inte fantastiskt att man kan längta så enormt mycket att få rida på sin springande igen trots att man precis ridit!  

Passet var inget wow pass det var heller inte de bästa vi gjort MEN knas kämpar och försöker och trots lite luftspret så är det så sjukt roligt att sitta där uppe och rida runt! 

I morgon åker dressyrsadeln på och vi fortsätter trimma. Hade så gärna önskat att vi hade speglar så kunde man se skillnaden och även hur det ser ut. Får se kanske tar en tur till ridhuset i veckan. 
Mardrömsenario...

Tror att det är varje hästägares mardröm att vakna upp till ett telefonsamtal/sms där de framgår att ens älskade vän är halt. Just detta uppvaknandet fick jag i söndags morse. Det var bara snällt att sätta på sig kläder och fräsa iväg till stallet.

Möttes där av en mycket halt häst men pigg förövrigt. Stod och klämde och kände i massor och spolade även benet i 20 min. Därefter ringde jag veterinären (som jag troligtvis väckte). Hon tyckte det lät som hovböld och senan i värsta fall. 

Våtvarmt omslag och boxvila. Knas är lugn i boxen som tur är men väldigt rastlös tyvärr, så han roar sig på bästa sätt men det är inte alltid sådär superuppskattat av alla då de kan innebära pill med hår, pill med kläder, pill med grep, pill med skottkärra, ja pil med allt! 

Hovslagaren kom ut i morse och vi hittade en miniminiliten sak som kunde vart våran böld så vi behandlade den stod på box idag och jag upplevde han ikväll att han var mindre halt. I morgon så blir det rastade så får vi se hur detta urartar. 

Jag hoppas prinshästen blir frisk fort och får  nya dojor så kan vi fortsätta därvid var! Saknas

Tänkte en period nu ev utöka lite här eftersom jag det senaste knapt skrivit något till er utan mest för mig själv, så undrar jag om de finns något intresse för något speciellt? 

Finns det kanske något som jag ska ta upp igen eller ska jag bara lägga ner och ha bloggen för mig själv? Träning för Peter Härnstam

Tisdag
Då knas har bättre kondis så kunde jag nu värma upp lite bättre inför detta passet än vanligtvis. Tur va väl det, för all tid jag behövde med Peter behövdes!

Vi gick igenom lite vad som hänt sedan sist och jag nämnde lite lätt att jag har haft svårt med böjning och ställning i högervarvet eftersom han inte svarar för den skänkeln ordentligt.

Vi arbetade egentligen hela passet i trav på volt med övergångar och framförallt att han skulle gå ställd inåt men fortsätta runt på volten och följa min skänkel.

Jag skulle i avsaktningarna ställa inåt och sedan flytta ut han samtidigt för högerskänkeln. Jag får lov att visa han vägen men han får inte under några omständigheter titta utåt eller snirkla in på en liten volt. 

Tror inte jag behöver nämna att efter ett tag, typ två varv, så var knashästen fly förbannad över varför jag tog i högertygeln men ville att han skulle fortsätta gå åt vänster. Detta resulterade självklart i vissa protester så som att testa galoppera på stället, skjuta av matte, piffens och en salig blandning av studs å fräs på stället. Samtidigt som man försöker klamra sig fast så har man en Peter som säger åt en att för Guds skull inte släppa ställningen åt höger! 

När vi bytte varv emellanåt till vänster så fick jag istället då tänka på att ha han mer rak och i ett lugnare tempo. Takten måste bli mer vilande för att vi ska kunna jobba på framåt. Men här kändes han väldigt bra.

Att tänka på
Vänster varv 
- ha han mer rakställd på volten
- takt före tempo, låt han vila på steget
Höger varv
- forma han runt skänkeln i avsaktningarna
- beröm men klappa INTE, jag tappar allt jag kämpat för
- flytta ut han för skänkeln och med ledande tygel
- låt han inte rusa
- ha ställning inåt hela tiden 
- hitta volten
Träning för Maria Hagström

Onsdag
Det var hoppning tillsammans med Agneta och Maria. Maria stod självkart på banan och instruerade oss hoppetossor. Blev inga avancerade ögningar men bra att avdramaticera det hela för knas.
 
Började att trava fram på en vanlig bom. Syftet var att han skulle trava på och fortsätta arbeta lika dant som han gjorde innan bomen. Efter några om och men så kunde vi trava över den. Höjde upp den lite och körde på samma här. Jag vill gärna "hjälpa "honom och tappar han då helt i handen vilket i sin tur leder till att jag inte kan bibehålla riktigt arbetet efter volten.
 
Andra övningen var lite samma tänk fast i galopp och tre bommar med mittenbommen upphöjd. Här hade knas lite svårt i högervarvet då han inte är så bärig och de gick väldigt fort över och så kom vi väldigt nära inpå staketet så det vara bara att börja parera och börja arbeta. fick samla han så mcket jag kunde och det gick faktist bra. Vänstervarvet så får jag hålla han på yttertygeln rätt mycket och gärna lyfta den lite för att rama in han på ett bättre sätt.
 
När detta kändes bra så började vi hoppa lite lätt. I mitten hade vi ett vanligt litet staket som stod längsmed så vi hoppade i en liten åtta. Agneta hade lie mer trixande där än vad jag hade och vi alla brel väldigt förvånade. Jag var helt hundra på att knas inte skulle förstå det där med att byta galopp och att byta varv utan att han skulle vilja fortsätta hoppa på volt. Men vi hoppa några gånger och det var inga problem för han alls! Happy!!!!
 
Gjorde sedan en liten bana där vi fick både hoppa på volt och även få möjligheten till att fort efter ett hinder samla ihopp för att kunna rida an till nästa. Var mycket nöjd över knas prestationer för dagen! 
Outfits

Några bilder från dem senaste outfittsen :)  

V. 36 & 37

Förra veckan såg ut såhär 
V.36 
Måndag - kondition, intervallpass i padocken
Tisdag - lösgörande dressyr
Onsdag - försöka ta itu med gårdagens problem
Torsdag - vila
Fredag - uteritt med Lillen
Lördag - vila
Söndag - tömkörning med rakriktning

Denna veckans plan blir följande 
V.37
Måndag - lösgörande dressyr
Tisdag - peterträning 
Onsdag - vila alternativ lösgörande
Torsdag - hoppa
Fredag - dressyr
Lördag - tävling? 
Söndag - Emma träningDem senaste passen

Har gått några dagar nu utan att jag skrivit, har haft en hopplektion som är på g, har tagit en sista uteritt med mina pantertanter i ödsmåls djupa skogar och knashästen blev då stungen av en jordgeting. Vi har haft en kort vila och tagit oss tillbaka till Borås där vi tränat kondis och haft ett pass som va både skit å toppen!

Passet igår va som sakt allt annat än bra samtidigt som de va toppen!

Det som va dåligt var att han inte svarade på högerskänkln över huvud taget! Han förstod inte alla innebörden av vad jag ville bör jag tryckte för kung å fosterland! Exempelvis, vi skrittade av på fyrkantsspåret och så fick han för sig att helt plötsligt vända in mot höger. Jag har kunnat korrigera detta genom att styra ut han igen men fick inget gensvar!

Det som va super å andra sidan var att vi kom till en trav som vi inte haft innan! Har ju haft lite problem att komma åt han så att han skall öka men det gjorde han utan problem idag. Jag kunde sitta och känna ett bra stöd i handen!

Helt klart blandade känslor efter passet men har troligtvis fått en tid hos Peter på tisdag och sedan Emma till söndag nästa vecka! Här ska de tränas!!