Flitig myra

Regnet vräkte så jag passade på att städa min något stökiga fortplanta som inte fått komma i ordning efter flytten. Fick slängt en hel del och satte även upp nya krokar och en tavla.

Ska även ta någon dag och gå igenom allt här hemma som ska SÄLJAS eller slängas! Hittade två täcken idag som jag inte använt på snart 3-4 år och de va fina Aliss som hade det så nej nu är dem tillsalu! En positiv sak är att jag fått sålt alla träna och extra delar som ja inte använder så det känns bra.

Passar förresten superba att samla allt som ska säljas då vi på BRS ska ha en loppis i oktober! Hoppas ja får sålt något då med!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_503d2e29e087c35dca000027.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_503d2e29e087c35dca000027.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_503d2e2be087c337ef001399.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_503d2e2be087c337ef001399.jpg" class="image">


Beställt

Igår så la ja en beställning på Valencia hemsida tillsammans med en kompis. Båda skulle ha lite grejer och euro är så låg som den är nu så passade vi på att hitta lite fina saker. Jag beställde en sak till mig och en till Wille. Vi får se om de passar!


Fix

Donade lite på balkongen idag. Har ingen trädgård men man får ta de lilla man har fick min lilla fåtölj av mamma och pappa och i förmiddags så köpte jag lite blommor och pyntade lite tyckte allt de blev mysigt så nu ska man bara tända lire ljus o mysa!


Gårdagens Träning

Lördag
Hade önskat att jag kunde rida ut med han idag men dåde inte fanns någon som kunde så tog ja padocken istället. Han va tusen gånger lugnare idag vilket kändes bra. Började longera och märkte att han lyssna mycket bra!
 
Satt upp och körde mycket serpentiner och volter i skritten och han lyssnade på bra. Tyvärr så lyssnar han dåligt på ena långsidan och flyter iväg då jag har svårt att komma åt han och det finns ingen väg utan jag skär av lite tidigarepå banan.
 
Började sedantrava och han kändes fin lite springi emellanåt och så kommer långsidan utan vägg och han försvinner. Ibland kommer jag åt med min högerskänkel och då följer han påå bra så det gäller bara för mig fortsätta komma åt han så tror jag nog att det löser sig. när han går bra så går han riktigt bra men när han går kast så får ja ingen hejd på han... gah!
 
Tog även sedan lite galopp i båda varven. Tyvärr så fick ja svårt att rakställa han innan ena fattnignen så han fattade fel och blir övertaggad så han sticker iväg i en himla fart iväg men inga brallar vilket är skönt. Fattade någon åt andra hållet med och där kom jag inte åt han alls så vi slutade på andra sida padocken!
 
Jag måste komma ihåg att våga använda mina skänklar mer och på så sätt lotsa runt han...

Dagens Träning

Torsdag
Vi började att gå runt i padocken som dett blåste storm i. Självklart var det ju även träd i denna padocken som va hemska monster men vi traskade runt och hade oss. Tog sedan och longerade honom på en volt där nere vid de farliga buskarna och de gick över förväntan bra. Han va lite springig och självklart kom det brallar. Inte några utan ovanligt många för honom men han fick springa på rätt mycket innan jag beslöt mig för att sitta upp.
 
Tog och skrittade runt lite men han va så spänd så ja började travan på volten och byte och gjorde lite serpentiner. idag så sköt han ut bogarna åt alla håll och även jag var bra spänd då ja inte visste vad han skulle hitta på. Så ja glömde mina ben endel men när jahade dem så hjälpte dem knapt.
 
Travade på en stund och tillslut så slappnade han av rejält och han va supertrevlig så ja valde att ta några varv på volten innan ja klappade om och hoppade av.

Träning för Maria Hagström

Måndag
Började helt okej. Han var betydligt mycket lugnare än sist vi red för maria så vi började som alltid att gå igenom vad som hänt mellan gångerna. Började sedan att trava igång honom lätt och började direkt med serpentinerna för att få han mjuk och se vad han hamnat i huvudet.
 
Bådagna gick super och han följde fint, han kunde tillochmed gå mot buskarna utan att dö och lyssnaden på mig. Sist vi red så "kunde" han inte byta varv MOT vänster för  hela bogen + hans kropp gick åt höger. Idag hade vi samma problem fast tvärtom... Trött jag blir! Hur ja än försöker rakstlla honom och eller rida rak snett mot nästkommande volt så väääägrar han så det är bara till att lägga in en liiten volt och göra om.
 
Då övningen gick riktigt bra så har vi fått börja med lite nya övningar. En av dem är rida upp från a (varanan gång från höger och varannan gång från vänster) rider rakt och sedan ta höger/vänster rida serpentiner upp. Har ja koll på detta så höjer vi det ytterligare lite så isället (övning två) så tar man höger/vänster och i svängen upp så fattar jag galopp. Tar sedan långsidan i galopp och någon volt innan ja saktar av och gör samma igen.
 
Måste säga att ja var nöjd över passet trots några tonårstrots och lite pilotmissar så var det bra. Inte tio i tiopp men bra!
 
Att tänka på
* börjar han skjuta ut bogen i något varv i serpentiner gå motsat
* gör ingen stor sak av hans trots
* få han lugn med hjälp av volterna
* få gunderna at fungera!
* Serpentiner!
* Få han kvickare på fatningen till galopp
* en häst man måste arbeta!

Dags att uppdatera och boka av!

Listan  gjordes och nu ska vi se vad som är klart och vad som har kommit till...
 
[X] Träning för Maria H.
Hur det gick på träningen kommer upp strax
 
[X] Packa alla mina saker såväl stall som vanligt
Jag packade allt trodde jag men glömde endel som vanligt. Men det är småsaker så som uppsittarpallen och lite annat krafs
 
[/] Lastträna 2 dagar
Jag fick till EN lastträning som gick helt okej. Kunde inte slussa in han men satte ja på linan så är de inga problem att trampa på.
 
[X] Åka hem till borås med häst
ja planen var att han skulle åka hem på onsdagen men eftersom det skulle ösregna så planerade jag om lite snabbt och körde hem han på tisdagen istället. Det var inga som helst problem och han skötte sig galant i lådan
 
[] Göra en ny uppdatering om hästarna på BRF
Den är på g men alla hästar är ännu inte hemma...
 
[] Bygga en läktare
Materialet är fixat ska bara hämta hem det.
 
[/] Bygga om sadelkammaren
Planen är att vi ska börja göra detta i morgon. Jag och linda har som plan att bli klara med tränshängarna och så får vi se om vi kommer någonvart med sadelhängarna.
 
[X] Städa lägenheten
Städad blev den men idag så tvättade viså de stvår tvätt högt och lågt
 
[x] Ta ett första ridpass i padocken på brf
Haha jadetta kommer även det idag. spännande...
 
[] Rida ut första gången i brämhult med knas
Kanske i helgen?!
 
[] planera inen ridtur med Sambon!!!!
Kan komma att ske nästa helg/v då mer hästar kommit hem
 
[] Fota Svennig, Knas och Doris
Blir det bra väder så kan det bli av i helgen
 
[/] Göra klart mina luddboots
På G ska lima dem i kväll
 
[] Göra klart mina mål med knas
Måste ringa maria och pratta med henne
 
[/] Göra reklam för Maria träningarna i borås
Lapparna är klara nu ska dem bara hängas upp
 
[x] Hämta mitt visakort!
Klart!

Just nu

Sammanfattar dagens träning ikväll men med ett ord så kan ja säga framsteg!


Dagens Träning

Söndag
Första ridpasset sedan jag red för maria senast och det var ca 2 veckor sedan. Han har fått vila 6 dagar och sedan har ja kört på med tömkörning. Tänkte att han skulle  vara överladdad men fick ta vad som gavs. Började att longera och tur var väl det. Han skötte sig bra i longeringen men han hoppade till för ALLT! Det var bildar som startade, kråkor som kraxa, lastbilar på stora vägen, en katt som kom in som enligt knas var en köttätande tiger som var ute efter honom, en dörr som öppnades ja allt. Tillslut när allt "lugnat" sig så letade han saker att få hoppa till för. Jag försökte inte direkt göra någon affär av det hela utan drev bara på.
 
Satte upp och körde mycket skritt och volter. Han lyssnade på bra blev lite trippig emellanåt men inget som inte gick att hejda. Sedan böjade han dumma sig mot ena långsidan i högervarvet och han fryser fast och vääääägrar att gå framåt. Suck! testademed allt känndes det som. Det var tyvärr itne till min fördel att han va seg som kola idag heller så de va om inte änu svårare att få fram han. när han väl går så går han bra men ja så fort vi går in och gör en volt mot den långsidan blir han helt spak! aja
 
Tog sedan lite trav och han va bra i tempot nästan lite seg(!) men fick fam han någorlunda avlutade när vi hade kört lite volter och rakspår. Ville inte köra allt för mycket så att han blir trött och grinig så de kändes bra att avluta i en bra trav.
 
i morgon taggar vi för träning med Maria!
 

Kommande vecka

Denna veckan som kommer nu är det en heldel som skall göras. Många trevliga och roliga saker framförallt. Det ni kan förvänta er här på bloggen är följande.
 
[] Träning för Maria H.
[] Packa alla mina saker såväl stall som vanligt
[] Lastträna 2 dagar
[] Åka hem till borås med häst
[] Göra en ny uppdatering om hästarna på BRF
[] Bygga en läktare
[] Bygga om sadelkammaren
[] Städa lägenheten
[] Ta ett första ridpass i padocken på brf
[] Rida ut första gången i brämhult med knas
[] planera inen ridtur med Sambon!!!!
[] Fota Svennig, Knas och Doris
[] Göra klart mina luddboots
[] Göra klart mina mål med knas
[] Göra reklam för Maria träningarna i borås
[] Hämta mitt visakort!
 
 
Bjuder på en "uppförsbacke" för de e la så man vill att hästen ska gå?! ;)

Att dela med sig

Jag har några bilder från senaste träningspasset med Maria H som jag ännu inte har visat så ja tänkte köra på och visa någora nu. PAsset var katastrof och han körde i 190 hela tiden. Det som kom där emellan var knapt bra och jag tror man kunde räkna sekunderna som han gick bra på två händer... av 45 min. Så ni förstår hur dåligt det gick. DOCK så är det just sådana här pass man faktist uppskattar att man har tränare med sig på marken och som instruerar i hur man kan göra för att underlätta för sig och få hästen på andra tankar...
 
fär att demonstera hur han helt  plötsligt ur ena hörnan fick en jädra fart...
 
tänk om man fick med sig bogen med...
 tänk om man fick med sig bogen...
 
 
 
 
åå saknade skärpa...
 
 
Ena sekunden går han super för att i nästa...
gå som en tunna piss
 
 
 
 
 
nejdå han är så där lagom loj i fattningarna... jo juste
 
 

Oupsi

Ja mitt bloggande dessa dagar kan man kortfatta med ordet sämst. Det har varit bröllop i massor och så även lite strömstadsutvlining.
 
Patrick syster Camilla gifte sig nu i helgen i rönnängsskyrka och jag hade fått äran och vara brudtärna och kran min va bestman samt värd på bröllopsfesten. En fullspäckad dag med fantastiskt väder!
 
 
Söndagen spenderades hemma hos brudparet och vi fika, åt middag och öppnade paket samt summerade bröllopet.
 
Måndag sova jag länge och sedan var det ett eftermiddagspass som väntade på mig. Det gjorde faktist inte så farligt mycket att jag fick gå in och jobba lite extra då de började regna när ja kom innanför grindarna.
 
 
Tisdagens förmiddag spenderades med bästa Maria A. och vi satt på torget med varsin glass och pratade framtid! Tänkasig att min lilla maria aka blixten ska bege sig till norge ett år för att plugga! Inte vad som hellst utan hon ska köra friluftsliv till tusen, mäktigt!
 
 
 
 
På eftermiddagen så styrde jag lilla svarta mot Strömstad för att slappa några dagar och oj vad jag fick slappa. Även om vädret var helt lövly på kvällen så gjorde jag något ja inte gjort på hela sommaren. Satt och råglodde på TV! Patrick jobbade natten så jag kunde sitta där själv i min ensamhet och zappa hur mycket jag bara ville och se på exakt det jag ville.
 
Onsdagen spenderades nere vid kalbadhuset med hela 2 "långa" dopp och mass gött häng! Kan inte annat än vara tryggast på bryggan när de ligger ca 5 poliser brevid en och glassar. Kvöllen avrundades på bryggona med kräftor och rose i trevliga vänners anda!
 
 
Torsdagen var även den rätt lugn och vädret var inte lika toppen men jag och patrick la oss ner i gräset vid havet och spelade frågespel innan jag åkte hem och till pownin samt följde med M och E på deras första ridlektion på klubben. Gissa om dem va duktiga! även om den ena havremoppen var en aningen svårstartad så gick det kalas!
 

Dagarna två träningspass

Hann inte skriva senaste passet innan ja gjorde ett till så nu får ni en sumering
 
Fredags 10/8
Gick bort till ridhuset för att köra en tömkörning. Började gå runt i båda varven runt hela banan och det va hyfsat varmt där inne men han lyssnade på bra ändå. Förstår inte riktigt vad som är "fel" på han men inomhus har han all fokus på mig och jag kan mer eller mindre be honom om allt.
 
Vi travade på i friskt tempo för att återgå till normaltempo om vartanat. Jag kunde få han till att springa en raksträcka för att sedan ta in han på volt igen och så gjorde vi några gånger. Jag fick hela tiden med bakdelen på honom så han arbetade fin genom hela kroppen vilket var mycket positivt.
 
Bad honom även att komma fram i galopp och fick göra som sist med maria at jag rakstälde han lite precis innan högergaloppen och det gick super! kunde driva på så han sprang på i en bärig form trots sina få muskler och kondition tyckte jag att han löste problemet bra.
 
avslutade när vi låg på topp och han fick trava av i en lägra form och friare tömmar så sträckte han härligt på halsen och kom ner sig bra och fint!
 
Torsdag 16/8
Idag så var det lätt löslongering över hinder som gälde. Tog fram en silletunna idag och la den ner bakom bommen så de blev ett avlångt hinder med sluttning uppåt-bakåt. Första gången han skulle hoppa över blåasmånstret så såg han det inte riktigt fören han va halft över och kasta sig åt sidan på hindret (hur man nu kan missa en blå tunna i grönt gräs?!) Andra gången gick super och han hoppade på bra. Fick biland driva på lite innan hindret för att han skulle lyfta sig och inte dunka i hela tiden. Var perfekt tajmad för mellan hans varje hopp så kunde ja gå fram ändra så rullade han på fint runt i bra tempo. Dock blev han liiiite för het i ena hoppet så när han kommer i ett hörne så går han omkull dock i slowmotion... Va mycket märkligt och se för de va som om han sod upp och la sig ner de gick inte snabbare än så. Helt oberörd reste han sig upp och hoppade hindret som om de va en blanerad vilopaus.
 
Sedan bytte vi håll och han fick in en bra sväng genom att hoppa fram stanna vända hoppa tbx stanna vända osv. så han sprnag bara rakt <-------H------> knäppa häst. i mogon blir det nog en liten promenad tror jag och lördag är planerad ridning.

en bra jacka?

jag köpte som nämnt tidigare i sommar (?!) min vinterjacka förra året... Den är görsnygg och bra MEN sprunget back i ryggen som ska vara bra för att när man rider så blir den inte tight sitter åt med klämmknappar. Dessa knappar gårupp  heeeela tiden och sprunget är såpas högt att hela ryggen blir bar (känns de i vartfall). Är på jakt efter en ny ridjacka och hittade denna snygga med hög krage och bra färg. Så kanske ja kan använda min gamla vinterjacka till stallet... Den blir ju ändå bara hängandes.
 

Hej allesammans!

Jag har fått det unika erbjudandet att ge oss som vill möjlighten att träna för Maria Hagström. Hon är fälttävlansryttare och unghästutbildare. Maria har utbildad si nuvarande tävlingshäst Miro själv och 2009 tog dom lag SM guld i fälttävlan och maria med bästa resultat.
 
Maria ser till dig som person och hjälper dig att utvecklas på bästa sätt för att nå just dina mål. Hon stöttar och hjälper till på bästa sätt!
 
Vi hade tänkt att hon skulle komma en gång i månaden (så länge vädret tillåter) hon vill då ha minst 4 eqipage som tränar. Du väljer själv om du vill hoppa eller rida dressyr. Hon kan även tänka sig ta hoppgrupper men då med minst 4 personer för att hästarna ska vila emellan och att man ska få ut så mycket som möjligt.
 
priserna som är
dressyr/hopp 45 min - 300kr
hopplektion i grupp - 200 kr
 
Vi delar sedan på bensinkostnaden som är ca 300 kr (stenungsund - borås) Delta gärna för denna duktiga tränare eller om du vet någon anna som söker tränare så dela gärna!
 
För mer info kontakta Mig
 
 
 
 
 

påminnelse till mig


ja tack!

mumma
 

Gårdagens Träning

Tisdag
Gick bort till ridhuset och han taqggade till lite på ditvägen. Inne i ridhuset var de redan två ponnisar som red och herr W blev nog lite småkär i Bonnie. Vi skrittade runt lite och var i den övre delen då ja stod och pratade med en bekant. Blev lite på linan i trav i båda varven och ja måste säga att så fort ja fick han att börja jobba så slappnade han av fint och trampade på.
 
Tanken va bara att vi skulle känna lite på att vara i enn y miljö och detta gick strålande. I hans svåra varv så slappnade han av me eller mindre direkt och sökte sig fint neråt. Tyvärr hade jag lite tidspress men annars så hade jag mer än gärna velat arbeta en lite längre stund. Vi var där ica- 15-20 min och ja tyckte det kunde räcka för en första gång på ny plats. Funderar på att kanske hoppa honom där istället för i "korallen". Nästa vecka kanske ja packar han i lådan och åker bort till klubben för lite mer träning.
 
Knas va fin och ja kände mig supernöjd!
 

v 32

 
v. 32
Måndag- Vila
Tisdag - Tömkörra i ridhuset förhoppningsvis
Onsdag - Vila
Torsdag -  Rida, fortsätta med det vi gjorde sist
Fredag - Promenad bort till bäcken
Lördag - Vila - jag är på bröllop
Söndag - Ev rida annars löslongera över hinder

Träning för Maria Hagström

Söndag
Knas var lugn och fin och ja kunde mana på han i galoppen på volten utan att få någon större reaktion. Maria kom lagom till att vi skulle sitta upp och vi gick snabb igenom föregående ridpass och vad vi skulle försöka hitta mer fokus på idag.
 
i skritten va han grymt bra. Det va knapt någon taktning så fort ja la an benen för att flytta honom förutom i de läskiga hörnet. Där så blev han som skjuten ur en kanon! Vi började trava rätt så omgående och ja allt var bara SKIT! Han hade noll fokus på mig och satte av i all världens fart. inte så han bockade eller liknande utan han bara sprang sprang sprang! Fanns ingen hejd och även om ja försökte rama in han på minivolter så gick det inte.
 
Han tycke antaglien de va pest och pina att srpinga fint och ville helre springa fort och mycket. Vi hade inte så mycket nua saker utan allt var bara repetiton från förra passet. Jag fortsatte på mina folter och idag även rakrikta honom lite mer innan han blir så himla springig.
 
Som Patrick Kittel har piaff och passage som sitt signum har jag och Wille småvolter som vårat. Har ju hört att man skall vara bra på något.
 
Nej detta passet gav mig inget mer förutom träningsvärk i bena och en dyblöt häst. Vi är kvar på samma, volter och serpentiner.
 
Att minnas
* Fortsätt som ja gör med volterna, börja inte hitta på något nytt.
* Glöm inte ytterskänkeln spec i högervarvet.
* Försöka vara nogranare med mina vägval (hjälper att titta upp!)
* I vänsterva innan spåret hjälper de om ja tar några små små snabba tygeltag för att återfå fokus istället för att spribnga.
* Vid seprpentingvädning åt höger, var nog med att rida RAKT nästan lite åt vänster innan jag vänderöver.
* Pepptalka mig själv, du kan och du är bra, det du gör är rätt!  

ny kattegori

Då de blir lite missat och även lite brölligt för mig att leta så har jag nu skapat en ny kategori. Nämligen "träning för..." här gyller ja i tränarens namn och skriber sefdan om passet. Jag hoppas på att då bättre och lättare kunna gå tillbaka och titta och så blir de lättare för er.

äntligen

Ja här kommer en drös med bilder från senaste lektionen med maria.
 
 
 
 

Bra dag

Idag blir det en riktigt bra dag! Inte nog med att ja ska få träffa finaste Malin och göra naglarna så ska ja även träffa Linda. Men som om detta inte vore nog så ska ja även få för första gången på 2 år träffa finaste mest saknade och underbaraste Aliss! Självklart fantastiska Maria med som numera äger henne med. Måste säga att jag längtar otroligt mycket! För detta kommer bli en bra dag!


Dagens träning

 
Torsdag
Ytterligare ett pass att lägga på hyllan tio i topp! Gah känslan fanns lydnaden fanns och glädjen! Göstapetter denna hästen är så sjukt grym! Måste säga att ja är evigt tacksam Rebecca att hon hittade annonsen och tvingade mig att ringa! 
 
Vad gjorde vi då? Jo vi börja med att longera och jag märkte redan här att detta skulle bli ett superpass! Han gick på en perfekt volt hela tiden och jag behövde inte driva runt han vid det farligaste delarna utan han sprang bara på. Likaså i galoppen dock va de lite jobbigt för han valde att samla sig rätt mkt trots att ja lät han gå ut mer och springa på lite. Fina Knas! 
 
Satte upp och vi gjorde våran bästa skritt hittills! Han taktade knappt iväg något alls idag utan jag kunde använda mina självklar på bästa sätt och på så sätt koncentrera han på att jobba istället för att springa. 
 
Började sedan trava och sist så sprang han väldigt mycket så jag hade förväntat mig att han även skulle göra detta idag men de gjorde han inte utan han började direkt att arbeta i den traven som vi avslutade med för Maria! Jag kunde utan problem köra serpentinerna och behövde bara göra några volter när han flöt iväg för mig lite. Dick måste jag erkänna att jag själv tappade mig några gånger och då kunde ja självklart inte kräva att det var hans fel! 
 
Vid galoppen så va ja bra klantig och i fattningen så bockade han och ja flög dock inget farligt. Så det vara bara att sitta upp igen och köra 5regeln. Alltså gjorde vi 5 st nya fattningar i det var helt okej. Dock känner ja nu i efterhand att ja skulle gjort en till men han va fruktansvärt trött så traven efteråt så blev de lite spänt och stretigt så ja la ber han och lät han trava av lite på halvlånga tyglar innan vi gick hem.