Gult är fult?

Ja de är svårt att tro att min svarta fyrbenta vän som nu är svart som natten faktist nästan var gul i somras!

Jag själv har inget emot den färgen då ja tyckte den va lite småfräck! Den är ju lite roligare än svart! Men men tänk va sommarpäls och lite sol kan göra! Han har ju även röda anlag i pälsen så de kanske spelar in en roll vad vet ja?!

Pratade föresten med t i går och ja tog upp planen om vårat sommarställe som ja gärna står på igen. Vi får se med vem knas kommer att stå med men vi kommer troligtvis att stå där igen! Jag trivdes som fisken i vattnet och tyckte de va mysigt att få testa på att ha ett "eget" ställe.

Gud va ja helt plötsligt fick en stor sommar längtan!!! Vill ha sommar nu! Tack!


schopping

Usch jag är så sjukt sugen att nu få entra mässan till GHS och fynda och hitta lite roliga sker till mig och knas! Ska bli så otroligt skoj! Har blivit så inspirerad av alla som nu har varit iväg på SIHS och hittat roliga sker! Hoppas även på att ja får ett extrajobb snart så man kan få tjäna några extra slantar Vilket blir ASUM!


Äntligen

Fick tag på kära hovis i dag och hans bil är på verkstaden så han kan inte komma ut fören i morgon efter jobbet. VIlket troligtvis kommer passa mig kalasbra! Har en sak som händer under dagen men hoppas på att det är klart då men man vet aldrig. Skulle vart fall sms om ja var hemma annars så tar vi de troligen på torsdag.

ÄNTLIGEN!! gud va ja har saknat att sitta på knas!!!

Har idag även spikat och hamrat på två stycken foderhäckar till hagen då ja är så förebannat trött på att allt hö hamnar i geggan och sanden som vi lagt ut. Ska försöka bli klar med dessa nu i kväll annars så gör ja det i morgon. Skulle dock vara bra om de ville bli klara idag.

Jag har även bestämt mig för att köpa de turkosa settet till knas (tyvärr de om ALLA köper). Men de kan va lte skoj att ha! Blir ett till hoppsadeln troligtvis någon gång i nästa vecka. Jag har nu även beställt ett par fodrade vinter Chaps att ha på bena nu när de börjar blåsa jävligt och regna. Så kanske ja kan kravla mig upp på knas även om de blåser jävligt.

Vill ha som sakt
 


längtar!


v.48

Ja veckoplaneringen borde komma upp här men eftersom ja inte fått tag på hovlsagaren så kommer detta blir svårt för mig och lägga upp någon struktur. Jag hade nästan hoppats på att han skulle få skor idag men ja de sket sig. Ska testa ringa honom igen strax men troligtvis så får ja nog inte tag på han.

I går va ja som sakt mkt flitig och smörjde alla mina 8 träns ordentligt. De blev alltså till att plocka isär allt och sedan få ihop det igen. Hade tänkt ge sadeln en omgång med men vi har ingen bra sadelbock att smörja på så nja de blev aldrig gjort.

Idag har ja istället ägnat hela dagen åt att städa, tvätta och veckohandal! Nu blir de strax stallet för lite klubbmöte och sedan efter de blir de förhoppningsvis gymmet med maria!

Putskväll

Ja ibland så ska även allt läder få sig en omgång och då vädret är som det är så passar ja och Linda på att inventera och putsa upp allt rejält!


Skojakt

Det kanske inte är så konstigt att han drog av sig en doja i går med tanken på att ja hittade dessa spår och några till i hagen idag när ja letade efter skon... Hittade tyvärr inte den skon men hittade colins sko.


Gah blir tokig!!

Varför lixom, VARFÖR! idag må de ha regnat men ja tänkte att ja vartfall skulle tömköra. Kommer till stallet börjar tvätta bena på honom ute i mörkret så kommer ja in och ser att han lyckats tappa en sko!!! Det är ju tur att han är så himla snäll att sko! eller kanske inte! Fasen va sur ja äR! som tur har han inte dragit sönder något eller liknande utan bara dragit av sig skon.

Ska ringa både vet och hovis på måndag... Fan!

Perfa!

Skickade som sakt iväg en höanalys i förra veckan och idag kom svaren. Vi gjorde bara den "enkla" varianten och värderna va mycket bra för att vara årets skörd. Eftersom ja inte riktigt har koll på de där vad som skall vara hit och dit så tog ja mina värden och bad helt enkelt om lite tips och råd. Det hela slutade med att vi ringde till Wvensk foder och rådfrågade en foderexpert.

Hon tyckte att vi skull ehålla hårt i leverantören för att detta året så hade skördarna varti mycket blöta och och därmed haft väldigt dåliga värden så hon var väldigt glad över att vi hitat ett så fint hö till et så fint pris (1,4kr/kg).

Vartfall, dessa fantastika människor som jobbar på svenskfoder och foderaffären ville göra en foderstat till mig och linda så den är klar till i morgon och görs efter mina behov och wille Samt de foder som ja ger. TACK! känns riktigt profsigt och skoj att få så kompetent hjälp faktist!

Tyvärr har dagen inte vart 100 idag utöver detta då ja har haft otroliga smärtor igen och de har kommit i inpulser så ja hoppade ridningen och vädret gjorde det itne speciellt svårbeslutet heller. I morgon är tanken att rida ut en sväng med linda om de inte blir för mörkt. Annars så tar ja en tur ur på söndag så får de blir lite ridning i padocken i morogn.

Underbart!!!

Ha en sådan fantastisk underbar dröm och vaknade lite sådär härligt lyriskt.

Ja va drömde ja om då, de va om min fina prins. Vi körde ett ridpass som inte va ngt direkt wow utan de va främst den här framåtbjudningen och även lång och låg. Han bjöd på i alla gångarter och va hur fin som helst! Lycka!

Hoppas att han när han blir såpa ridbar kommer att bjuda på såpas fint och vara helt fantastisk att rida! Vill så gärna komma ut på lite småtävlingar och börja samla poäng.

Framförallt börja vänja honom
Vid olika platser och ställen. Tänk om man nu skulle haft en egen transport, oj då hade vi åkt runt mkt bara för att vänja oss!

Nej nu blir de verkligheten istället drömma får ja göra senare!


Adventljustaken

Idag innan ja åkte till min kära powni så åkte ja till kyppeskogen och plockade mossa. De blev lite olika nyanser och hittade en som nästan va lite limegrön. Denna mossan anväde ka sedan till min adentaljusstake.

Tro de eller ej men tog min utekruks som redan var full med jord möllade på med min mossa och sedan i med ljusen. Tanken var att ja skulle ha i lite mer saker men de fick inte riktigt plats.

Vart fall ja är supernöjs med min första stake och mysfaktorn är hög! Nu väntar vi bara att söndag ska infalla!!!


Ge mig ett tak och några månader...

Ja de finns en STOR nackdel med att ha en unghäst, man måste rida MED någon. Eller ja det måste finnas någon på anläggningen dels för hjälp och dels för att om de skulle hända något så är det bra att det finns folk i närheten. Sjävlkart ska man alltid försöka rida när det finns andra men när man har unghäst så är de ganska stor sanolikhet att man kan få sig en åktur.

Just nu så behöver ja bara hjälp med att någon håller i knas medan ja sitter upp och ja vill gärna ha de så lite till. Bara så han fattar vad de handlar om helt enkelt. Själva ridningen så kör vi på själva och de går hyfsat okej. Sedan så är även tanken att ja skall börja ta mig ut i skog och mark för att få framåtbjudninge och lite muskler från att lyfta på tassarna över stubbar och snår.

Vartfall idag blev de ingen ridning pga just åvannända och sedan så kom de ett sådant där äckligt blött dimmigt väder. Man blev blöt bara att gå ut. Just i dessa situationer vill man då kunna ha ett ridhus. Eller bara ett sådant där ridtak med liten särg. det behöver ju inte finnas väggar hela vägen utan tak, tänk vad underbart de hade varit! Ingen jobbig snö på backen, ingen is, inte fryset underlag och inga stora äckliga vattenpölar utan bara lite kompaktare och lite bättre.


Gah billig!

Var ute i stallet idag och allt va som vanligt tog in knas och började borsta så upptäckte ja ett litet sår på bakbenet så de va bara ut och tvätta av bena och sedan upptäcka ytterligare tre småsår! börjar fundera på om man ska sätta på han skydd i hagen?! Men men han var urmysig och borsta och dona med men så kom vi till den där för jäkliga bankandet.

brukar alltid börja på hans  vänster fram och bankade. De va några småryck men när ja bankade i många slag på varandra så lugnade han sig och ja va nöjd så benet fick åka ner. Valde även idag att inte ta bakbena då ja skulle vara tvungen att hålla på såret och de skapar obehag och ja vill inte ha mer obehag när ja gör detta. Gick sedan över till höger fram och den har varit hans bästa hitil så ja hoppades på att de skulle gå fort även idag.

Tänk vad fel ja hade! ja började banka lite lätt inget stort alls. Sedan så började han, det är absolut inte panik eller liknande utan ren och skär trots/testing. Han försöker med ALLT så som att lägga sig på mig, ställa sig på bak, hoppa runt påp två/tre ben, rycka ur hoven etc. Tyvärr så råkade ja tappa hoven två gånger vilket man märkte på honom att han kände vinst. och det blev bara jobbigare att hålla efter det. Linda hjälpte mig genom att klia på rumpan medans ja höll benet. Jag försökte då bara nöja mig med att han INTE skulle lägga all vikt bak utan stå snällt JAG skulle ställa ner hans fot. Tillslut gick de okej.

Kan medela er alla att de är ett lätare gympass med explosiva muskelgruppera att stå och fippla med hans fötter när han är på bråkhumör! Det är då en mycket billig häst vi pratar om!

Fattar inte hur länge ja ska behöva jobba med detta. har snart gjort de minst varannan dag i en månad bara lyfta och banka. Hoppas att den som väntar på något gott inte vänta för länge...


två första såren

andra benet. mitt på insidan


Dagens TräningMånadg
Idag var de som sakt tömkörning. Jag började att skritta fram han för hand i padocken en stund innan hon kom och sedan tog hon över. De va mycket fokus iadg på bogarna och att de inte skulle skjuta ut utan att han trampade på bra framåt. Han hade även ett bättre tempo idag än sist vilket var skoj att se. Däremot hade han då lite problem med bromsen, men vi tyckte inte riktigt de gjorde något då vi ska tänka fram fram fram.

Idag var de "svåra" varvet de lätta varvet och han bjöd på fint och sänkte sig dock inte lika mycket som sist men han började på bra. De lätta varvet blev lite bökigt idag och han spännde sig mer där vilket resulterade i att han ibland knäpte av och gick lie högt.

Vi körde på i 30 min och avslutade när han kändes avslapnad. Även om det var mågna i padocken så lyssnade han bra och koncentrerade sig även över förväntan bra med. Fick även idag mycket beröm på hans fina psyke och kropp vilket känns otroligt skoj! Fina lilla Knas!

<3


Produktiv!

Ja idag vill ja påstå lite att ja varit produktiv! började morgonen med att gå upp efter klockan och plugga, sedan var de skolan och fixade klart med våran powerpoint persentation. Efter de så gick ja till baken och gjorde två små ärenden och efter det så åkte ja bort till mataffären och inhandladeden den mat som saknades hemma.
Efter de så var de hem och byta om för att sedan bege mig till stallet och fixa knas för sin tömkörningslektion.

Den ska ja skriva lite mer om senare, men de gick bättre än sist! Efter det så fixade ja lite med knas och sedan var det iväg till gymmet och skaka lite på fläsket! Kom hem och fixade ett personligt bre/beskrivning åt en person och nu blir det att göra klart powerpionten helt (jag hade missat en del som ja ska leta upp) och sedan blir de att öva på redovisningen och sedan tror ja nog att sängen roppar på mig!

Jag gär vart fall mycket nöjd över dagen hittils och ska även försöka vara lika produktiv i morgon med!


en smygtitt från ridpasset!


v. 47

 v 47
Måndag - Tömkörningslektion med instruktör 
Tisdag - Vila
Onsdag - Rida, mkt lösgörande och arbeta lite mer i traven, om han itne laddar över.
Torsdag - Vila
Fredag - Rida ut med svennis runt kyrkan
Lördag - Vila
Söndag - Vila, ev en promenad

 


Tänk om...

AJ tänk om man hade så mycket pengar att man skulle kunna köpa lite det man vill ha, typ en egen gård med några inhyrare och ha en eller två hästar till och då självkart inte behöva jobba något eftersom pegnarna hade räckt. Hade ja haft de då hadde den sköningen fått stå brevid Wille. Dör lite varje gånng ja ser annonsen på godbiten!annonsen http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=554447&inriktning=&typ=


Dagens Träning

Torsdag
HaHaHa - Ja då börjar vi. Som vanlig longerade jag, märkte att han traskade på lite snabbare än vanligt och va lite snabbare i galoppen med. Han ville inte riktigt lyssna på förhållningarna och halterna men ja tänkte att de kanske berodde på tömkörningsträningen. Vart fall. Han fick galoppa lite i båda varven och han bralla inte eller hade ingen extra energi över.

Bad sedan linda hålla i han medans ja hoppade upp de va absolut inga konsitgheter med det. Tror snart allt att ja kommer kunna sitta upp själv utan någon hjälp vilter är lite underlättande. Vart fall, satte mig och tog i tyglarna kortade dem lite och manade på i skritt. De blev några steg sedan så kör han nån jävla rodeo med halvstegringar, bocksprång och bakutsparkar! Behöver jag säga att ja satt löst? Som tur va så satt ja även kvar och sedan va han lite småladdad men gick framåt.

Kände av på han att han va otroligt spänd och fjompig idag så vi koncentrerade oss på fram och lyssna på att svänga. försökte få han att lyssna på ytterskänkeln så att han inte skjuter ut bogarna så jävligt och ja i början av volten va de som ett L när vi gick fick lägga på bena och så stundvis så vände han superbra! Va görnöjd så då blev de beröm och testa i andra varvet. Vi pysslade rätt så "mycket" med det och så sedan varvade vi med att rida rakt utan stängsel brevid. Mot stallet så drog han sig mot utgången hela tiden så de blev lite bananform på de hela. Bort från stallet så gick han rakt som en spik dock något segare i steget.

Dagens slutsats blev att ja ska börja longera med inspänning lite mer. Hade tänkt att rida ut i morogn men jag får se hur han är.

 


Diamant

Igår va de lite för hektisk dag för min smak. Fick inte gjort jätte mycket men ändå lite. Hade hoppats på att få träna på kvällen men de sket sig då ja va hemma vid 9 snåret. Vart fall, efter jobbet så var ja tvungen att åka genom hela borås och tbx för att hämta ett släp. Den resan tog mig 1 timma! De brukar gå på max 20 minuter.

Sedan åkte jag och patrick och hämtade våran nya helt underbar säng! Vi köpte en för ett tag sedan på sova och de blev modellen stjärnbädden Diamant. Vi fick ta och montera den direkt hemma vilket inte va vidare svråt och sedan bädda nytt! Gud va mjuk härlig och bara almänt görfluffig sängen var/är! Tyvärr så va ja så stressad i natt att ja inte fick många timmars sömn då ja bara låg och vred mig.

Idag har ja haft fodringen i morse i stallet. Alltid lika mysigt att öppna dörre säga god morgon och få massa gnäggningar tbx. Jag fick släppt ut alla utan några problem och kontorlerade även att matintagen va som de skulle och att alla va pigga och glada.

Herr knas har även lärt sig nu att stå kvar i boxen när dörren är uppe då ja byter täcke på han. Dukti kille, kanske inte någon större bedrift men ändå. Jag fick kanske inte gjort görmycket som ja borde göra mer än att soppa och städa unden, mocka och fylla påsar. Skulle ju även hinna med att städa skåpet och att dona lite med mitt hö.

Åkte förbi den nya hästaffären idag för att införskaffa en foderanalyspapperssak. Så i kväll så blir de till att klippa hö och skicka iväg det. Fick även inköppt en till vattenhink och en mickrofiberhandske.

Nu ska ja laga lite lunch, sedan blir de ut i kyppeskogen för att plocka lite mossa och efter de ska ja sätta mig ner med ett arbete om konvertering. Sedan blir de stallet IGEN och i kväll blir de äntligen träning!


Wopp wopp

Yes de blev jobb! Hade visserligen lite att göra idag men va fasen pengar behövs!

Efter jobbet är de hyra av släp och äntligen hämta den efterlängtade sängen!!!

Sedan blir de ridning och ska även försöka hinna med splf :) wopp wopp inget slappande här och möjligheter för en bra dag =)


Kolik

Nej knas har inte kolik men ikväll så ska jag och tjejerna från stallet på en föreläsning ang kolik och tänder.

Föreläsningen är öppen för alla och hålls på högskolan idag kl 18.00. Jag och Linda ska gå, hoppas på att de alltid finns något som man kan lära sig som man kanske inte viste. Eftersom de är han som fixade tänderna på knas så ska ja även passa på att fråga han en sak.

Eftersom ja redan fixt allt hos knas idag så ska ja bara slänga in han innan föreläsningen. Jag får se om ja åker dit efteråt eller ej.

I morgon va tanken att ja skulle fixa småsaker i stallet så som städa skåpet, sätta lås på skåpet uppe, täcka över höt och lite sådant där småpill som man annars inte hinner. Dock hoppas ja på att de ev blir jobb för min del! Så får ja småpilla ngn annan dag.


Dagesn TräningMåndag
Idag hade vi som sakt tömkörningslektion med tränare. Jag vill inte påstå att ja gjorde så mycket mer än att titta på. Tränaren gjorde det mesta, typ allt.

Innan träningen så gjorde ja han fin och borstade länge. Tycker det är lite extra skoj att få göra sig fin inför en träning. Idag blev det vita lindor och vitt schabrak. Är man dressyrnörd så är man.

Kans skötte sig bra tycker ja allt. De va lite nya komandon och hon och ja hade lite olika komunikationssätt vilket märktes på Knas som inte alltid förstod va som skulle göras. Annars så skötte han sig bra, fick mycket beröm för att han va fin i kroppen och blank i pälsen med, Skoj!

De arbetade sedan mycket på volt med trav och avsaktningar och igångsättningar. tyckte de gick bra för att vara första gången, så jag är allt nöjd med fina knas. Vi ska köra på igen nästa vecka och se vad hon säger och tycker. Hoppas på att han fattar lite mer då.


mkt otacksamt att ha en svart häst...uppstäld och snygg


Inte häst

Ja som de flesta vet så ligger affärer som luktar häst mig lite extra varmt om hjärtat. Det finns dock även en annan typ av affär som får mig att må bra och det är lantliga inredningsbutiker.

Här i Borås har vi en som heter Bettys och är sådär mysigt härlig att gå in i. Dem har supersöta små saker och även mängder med blommor.

Jag var inne där idag och fick massvis med idéer och tips på vad man kan göra och hur. Jul närmar sig även och de syntes i affären. Helt plötsligt så ville ja ha jul nu!

Jag hittade ett julklappatips till mamma, ett par sockersöta tofflor. Hittade även en gudomligt fin krans att ha året om, synd att man inte bor i hus!

Jag vet även hur ja ska göra min adentaljusstake i år så nu i veckan tänkte ja mig bege ut i skogen och plocka lite roliga saker som naturen har att erbjuda. Bilder kommer.


v 46


v 46
Måndag
- Tömkörningslektion med instruktör 
Tisdag - Vila
Onsdag - Rida, mkt lösgörande och arbeta lite mer i traven.
Torsdag - Vila
Fredag - Rida ut med svennis eller banan lite lätt.
Lördag - Vila
Söndag - Vila, ev tömköra/ longera inspänd.

 


Min uppdatering

Ja jag vet den suger åsne k*k! Har varit otroligt mkt nu i dagarna och ja har inte hunnit rida något så ja uppdateringen där har inte vart någon alls!

i Fredags så var ja och min mammi iväg på smyckesvernisage hos hennes smed. Gud silka fina saker de fanns. Fick diskuterat ett smycke med mycket fina stenar, däribland en rå svart diamant! Gah så snyggt säger ja er bara! 

Efter allt dreglande åkte ja tillbaka till borås och patricks syster var på besök med hennes fästman. Vi fikade på viskan och åkte sedan hem till oss för lite mer fikande och filmtittande. Va en lugn och mysig kväll.

Lördagen ägnades åt att hämta hö! Det belv två stora lasbilar fyllda med nästan 800 balar! så de blev endel lassande och slängande. Vi var många personer så de gick undan fast de tog sin lilla tid ändå. De lättaste är att lasta lastbilen men svårast och jobbigast är att lasta ut på loftet. Vi började kl 11 och vi var klara 1730.

Idag så va ja i stallet pysslad epå knas och bankade för glatta livet vilket gör att de går kalasbra nu! Sedan så gick ja och maria ut på en liten promenad med våra små djur. Knas tyckte de va skoj att få komma ut lite och kika på omgivningen. Han var coollugn och tyckte inte de va något märkvärdigt alls att de fanns bilar och annat bröte. Gick under en bro med som hade bilar åvansig den a lite obehaglig men inte så farlig. Vi stannade under och kikade lite och sedan traskade vi vidare. Blev även lite träning på att stå stilla medas ja och maira träffa folk och prata vilket han med gjorde utan problem. Han visade dock ganska tydligt att nu får vi allt gå genom att ta i min jacka och dra, som ett litete barn.

Nu blir de snart dags för gymmet!!! i morgon händer de roliga saker med mig och knas med!!


Dagens Träning

Onsdag
Longeringen gick super och man märker att han blir starkare då han självmant valde att galoppera i ett lungt och sansat tempo några varv på volten i båda varven. De va inga som helst probmelm att driva eller sakta av. Eftersom han va lite seg och dan så valde ja att inte longera så länge.

Idag fick ja även asistans av värdlens finaste P som höll i knas medan ja satte upp själv för första gången. Det va inga problem alls! Va görnöjd över att kunna sitta upp själv från pall idag.

Började som vanligt att traska runt lite, tempot va okej men lite högre än vanligt. Gjorde några volter fram och tillbaka och han va inte lika pigg idag på att ta vänstervarvet, även när ja använde mig av vikthjälperna. Vi arbetade mer i traven idag och jag ökade kraven på de sättet att vi skulle trava på mer och gjorde även lite volter och bytte varv och liknande. Jag va supernöjd med travarbetet men inte lika nöjd med hur han var i käftet. De va tjafs å stret och alämnt "dumt" försökte lirka och vara lätt i handen och försökate ge honom de stöd han skulle söka men nja. Gick inget alls.

Avslutade när ja kände att han inte va lika tjafsig och böjde efter lite. Blev några bilder på oss tänkte ja skulle dela med mig.
här välter vi hästTrött!


Ridningen ja

Ja enligt min plan idag så var de tidning av herr knas på schemat men eftersom ja insåg att jag inte hinner ridan han och fixa allt på 1 h så skjuter ja på planerna en dag framåt så han får tre dagars vila. Inte för att ja tycker att de gör något!

Tog vart fall in han och vinkade på fötterna idag. Gick super bak. Han blir lite ryckig fram precis efter slaget men han snor inte hoven helt.

Gick ut med han på banan så han kunde få bralla av sig men tyckte att ett paraply va roligare så vi experimenterade lite med det i stället. Han va nyficken och framåt och tyckte de va skoj. Gick efter mig och ville ha morot så klart. Synd att ja inte har någon film eller bild.

Nu bär de strax av till sportlife för ett monaterpass! Tjing


v. 45


v. 45
Måndag
- Vila
Tisdag - Rida, Öka krav och massor med volter och svängar. Ska även trava mer och även där sätta mer krav.
Onsdag - Vila
Torsdag - Är de någon i stallet som ska rida så rider ja ut kort, annars blir de banan lite lätt
Fredag - vila
Lördag - En lättare ridtur tillåter vädret och hästen så kansk vi skrittar ut bort till kyrkan med någon annan häst.
Söndag - Vila

Juldekorationef

Ja som de flesta har märkt så har de börjat dyka upp lite juldekorationer här och där i affärerna. Själv tycker jag att det är liiite för tidigt då ja gärna fixar och donar 1 advent.

Linda däremot va väldigt tidig med juldekorationerna då hon aldrig plockade bort sin bock. Han har ståt framme hela året och för någon månad sedan så fick han lite glitter med. Nu står han och vaktar Svennis mat!


Matcha!

Dem flesta vet att jag gillar att matcha! Varför? det vet ja inte men de blir lixom snyggt, känner man sig snygg så presterar man kanske lite bättre än om man är klädd för skogen. Jag upplever de så i vartfall.

När ja hade Aliss så satsade ja på lite udda färger så som gult och som den supermoderna färgen orange. När ja fick Benny så insåg ja att min vackra prins inte passade i de där färgerna utan de va marinblå som gällde och han va dösnygg i det. Wille o andra sidan passar i både brunt och blått men ja de e kanske inte sådär skitkul!

JAg fick för mig att turkos kunde va en färg för oss, men ja är lite tveksam på om de inte kan bli "för mkt" eller "för blå". Det kan lixom bli en fräk sak av det hela på en häst som är rätt så svart samtidigt som de kan bli en flopp i form av baby blå. Jag hatar baby blå och rosa på hästar! Sedan har ja självkart funderat på den oranga outfiten med men de känns som ALLA har den.

Gud vilket ilandsproblem jag har känner ja! Eller så är ja så tråkig att ja kör på den gula outfiten som vi redan har. DILLEMMA!


Fixardag!

Ja idag hade vi en fixardag i stallet och vi fick otroligt mycket gjort! Nästan alla var där och donade. Vi fick satt på nocken på hinderboden, sadelkammaren blev klar med utslängt kylskåp och uppsatta tränshängare och klädkrokar, De va några som va superduktiga på att röja heeeela vinden med hinder och plank och det blev en görstor plats! Vi bytte även stora stallgårdslampan. Äntlingen så slipper man hoppas på att lampan kanske tänder sig när man ska ta in hästarna. Gött gäng med goa skratt! tog lite bilder här kommer dem!
tungn rätt i munMaria rider huset, lägg märket till att hon har ridstövlar på sig..jag och linda fick helt klart den swvåraste uppgiften, resa en stege...

Fika pausMaria inspekterar så de inte finns några hål...


Men sedan fick hon kolla så hon inte hade några... HAHA

Älskar benställningen sådär några meter åvanför marken!


Dagens Träning

Lördag
Longeringen var lugn och avslapnad, jag testade på många avsaktningar och igångsättningar. Vi fick även in lite galopp som va mkt kontrolerad och lugn. De va en gång som han tröttnade på mig och stannade för att protestera lite men efter att bytt min position så gick han fram igen.

Emma hjälpte mig sedan att hoppa upp på knas, som vanligt så visade han inga problem på när ja satte upp på ryggen. Jag gjorde massor svängar och volter och vändningar fram och tillbaka. Idag var vänstervarvet mycket bättre än sist. Använde mig även vikterna för att hjälpa honom lite.

Blev även mer trav idag. vi körde på långsidorna och sedan försökte vi även få med kortisodrna och de gick galant! Så himla nöjd över mina fina Powni!

Han hoppade även till för något men de va inte så farligt utan han svängde iväg några steg bara. Varken jag eller mamma viste varför eller vad de var men han blev inte stressad av det eller något. Ingen skada skedd och blir de bara så när han blir rädd så är ja inte något vidare stort problem.

Mamma fick äran att knäppa några bilder men tyvärr så är mamma inte någon fotograf och de hade börjat skyumma så ja bilderna är itne de bästa.


Vikthjälp och ledande tygeltag = snyggaste sitsen
Ja som sakt suuuuper kavlite!


Haggegga!

Ja vilka har inte vart med om att de e sunkigt och äckligt och almänt jobbigt såhär års precis vid hagingången? hästanra står med gegga upp till magen och du ska in och hämta snabbt i convers eller liknande tygskor. VARJE gång blir de samma sak och man vet om det men ändå så ska man envisas med att man bara ska gå en pytteliten bit in. Ut kommer man sedan dränkt i lera.

Jag och maria bestämde oss för att vi skulle göra något åt saken och jag var iväg och köpte fiberduk och sedan tog ja mitt släp och vi började lassa grus i mängder för att sedan ösa ut allt igen. Det blev totalt 4 släp och 25 m duk. Tyvärr så insåg vi att ja den där 25 m inte skulle räcka men de blev lite mer än hälften och det är bra.


nyfikna inpektröer


Vi fick tyvär ringen bild på när de va klart för de blev för mörkt tar en ngn annan dag.


(går)Dagens Träning

Onsdag
Började som vanligt med longeringen och var riktigt förvånad hur bra de gick. Som ni vet så har ja haft lite småproblem med den här himla longeringen men igår så släppte allt och han gick somen klocka. Det va en gång som ja fick fär mig att tänka på något annat som han stannade men utöver det så gick de SKITBRA! blev en liten minibrall med men inget som inte gick att styra upp. Vi börjar lära oss vart vi står och vad som krävs.

Maria hjälpte mig sedan upp och ja hängde lite, det var trots allt två-tre veckor sedan ja satt upp sist. Han traskade på i ett friskt tempo så ja beslöt mig för att sitta upp och sedan så ledde maria mig lite. Gas och borms funkade och även att sävnga. Bad henne släppa lös oss och vi gjorde GÖÖÖÖÖR många svängar fram och tillbaka och runt och snurrade. Knas svarade jättebra åt höger vilket troligtvis är hans starka varv men det är liiiite svårare att svänga åt vänster. Det går men det blir lite större volt helt enketl.

Vi körde på en liten stunde med volterna sedan så testade ja även några gånger att trava. Använde mig av kortsidan (som inte är så kort) men mot stallet för att få lite draghjälp och de va absolut inga problem. Jag behöver knapt använd mig av mina ben då hjälperna är så små  och även i halterna så behöver ja knat ta något. Än så länge använder ja mig även av rösten för att vara övertydlig men inte "bakna på, dra till halt".

Jag va supernöjd över gårdagens pass! längtar till lördag!!


Wille skulle pomt vara med på bilden framifrån!

stå stil är överskattat samtidigt som man fiplar med läpparna!


Dagens todo

Ja idag så ska knas vila däremot ska jag och maria vara flitiga med att fiixa ingången i båran hage. Jag ska iväg och köpa lite "dräneringsduk" eller vad det nu kan tänkas sig heta och de ska vi sedan lägga vid ingången för att sedan ta pappas kärra och lassa den med grus och ösa ut vid ingången på duken. De kommer bli ett härsnas tungtt jobb men de ska gå och kommer nog bli väldigt bra!

Det är inte så illa som de kan vara i vissa hagar såhär års men det är geggigt och man ser hästarna vantrivs att gå igenom geggaan och går helre omvägar. Så här ska de fixas och fejas.

Dagens TräningTisdag
Började med att pejla av gasen på knas och även svänga. Det a inga problem och han va lite krongligare i högervarvet än vänstervarvet där han svängde rätt så omgående. Manade på han i trav på volten och de gick hyfsat. Jag ville inte använda spöt idag med risk för att bli intraslad så tempot va inte riktigt de önsvärda. (kanske borde ta en tömkörningskurs).

Det låg en bom på marken som jag passade på att utnyttja och vi gick över i skritt och sedan i trav. Vänstervarvet gick galant men i höger så smet han undan lite och vi trixa rätt så mkt men tillslut så fick vi till några bra steg. Bytte varv för att asluta med ett bra men då började han tramsa där med. Suuck! gick rätt fort och tillslut så trsakade han över bra där med.

Aslutade men några svängar och volter och traskade sedan in för lite god mat.

Gah!

Fattar inte riktigt varför men är på så sjukt dåligt humör idag! Blie iriterad på minsta lilla!! Det är självkart inte så jävla bra då mån omgivning tar stryk av de men ska försöka vara trevlig. Vet inte vad ja ska göra för att li på bättre humör dock!

DAgens planer är att tömma knas lite idag, sedan bär de av till gymmet för ett träningspass med fröken polis (detta ska ju bli skoj så ja kanske bli glad då).

Funderar på om ja skulle planera in en mysdag i morogn med herr polis då vi båda är lediga. Aja vi får se.

Skulle även behöva snacka ihopp mig lite med L och J inför en suplajs. Nä nu ska ja va lite nyttig. Vill ni ha film/bilder från tömkörningen ikväll?