Klant

Igår köpte ja ett par nya hagboots då han uppenbarligen behövde det bak med då han trampat sig bak i hagen med.

Satte på dessa i går kväll (vi får inte sätt på extragrejer på morgonen om..) och idag när ja tog in han så var just dem borta... Typiskt. Jag hoppas inerligt på att dem ligger någonstans i hagen tillsamans ganska synliga. Var lite "smart" och köpte ett par vita av den anledningen att tappar han dem så syns dem.

Blir till att trampa runt i hagen i morogn och leta...

Dagens Träning

Torsdag
Jag var sent ute idag så padocken som var bara var sölig på dagen hade nu hunnit att frysapå! Tacksam va ja när ja upptäckte att  någon smart hade sladdad banan i vartfall så de va inte berg och djupa dalar utan hyfsat slätt.
 
Valde att longera på samma volt som innan då den har varit saltad med jämna mellanrum, knas kändes finfin och hyfsad lugn. Satte upp och skrittade runt lite och gjorde många slalomvägar för att få han lite mjukare i sidorna och få med bogarna. I traven lugnade han ner sig betydligt snabbare än sist vi red, visst låg han på men de gick snabbare och bättre att få han lugn idag.
 
Vi fick även en liten dust vid samma plats som sist då han inte ville gå mot staketet men idag så kom ja åt han mycket bättre, satte mig ner direkt och jobbade med honom och resultatet kom oväntat fort. ingen är gladare för det än jag!
 
Fortsatte att arbeta på lite i traven och avslutade sedan med en lugnt galopp i det varvet som han är starkast i av en andlening. jag litade inte på underlaget och kände inte för att fräsa iväg i en galopp som han är svag i och få han osäker.
 
hursom va ja supernöjd med knas idag och nu längtar ja så till i morgon då dressyrsadeln ska på!!!
 

Dagens Träning

Onsdag
Dagens mål var helt enkelt att vi skulle trava lite ute. Han va lite småspänd när vi började traska iväg och han spärtte till några gånger men försökte få han att hela tiden koncentrera sig på mig och det jag bad honom av. Sedan kom de då även en köttätande McDonaldpåse bakom oss och då var vi självkart tvugna att göra en 180 graders spretdans! Suck...
 
Kom till Grusvägen som vi planerade lite trav på, blev görbra första gången så låg han på lite för mycket för mig men andra gången så gick det bättre. sälsskapet var fina lilla Björk så de va lite svårt för knas att ha samma tempo men vi fick helt enkelt anpassa oss. Han fick till några riktigt fina travsteg med gung i men de orkade han inte riktigt hålla mer än tre steg men de va skoj att få sitta med där.
 
Sista traven skulle vara lite i en uppförsbacke och då blev de lite fin och lätt galopp! Wiii våran första galopp ute inte mycket men han va bra under sig och lugn så STORT plus i kanten till vackraste underbaraste finaste kanshästen!
 
Jo juste vi har även bytt till ett "vuxenträns"  nu så remonten ligger på hyllan och idag fick han inviga Bennys tilltänkta tävlingsträns schokemöhler paris. Han kändes helt okej på det så vi fortsätter nog med detta!

Dagens Träning

Tisdag
Det var inte  knas favorit väder ute idag småregn men det är bra att öva på att rida i alla väder. Underlaget i padocken iadg var värdelöst! Ett lager med kramsnö och under de lite halvfrusen sand blandad med vattenpölar. Vissa ställen var helt okej medans andra ställen va isfläckar from hell!
 
Efter att vi skrittat runt lite så tog vi och började trava på linan. Han sökte sig direkt dit jag önskade i vänstervarvet (det lätta) och vi arbetade mycket med trav-galopp-trav. ville inte ligga och bara rulla i galoppen då underlaget var som det var utan vi trixade lite. Han spände sig lite ibland och hamnade då i otakt men fick han mer mot innertöm och då lossade det bra för han. Galoppen var lite öppen men takt och tempo var väldigt bra.
 
När vi bytte varv så blev han springig så vi fick först sätta lite mer koncentration på att hitta bra takt och tempo. När vi hade det så var de galoppen. här är han mer samlad men han har de jobbigare att hålla galoppen och fatta den. Blev några avbrott och efter dem så blev han springig och sköt in bogen för att sedan springa som en kamel. Så de var bara att börja om. Han insåg sedan tillslut att de inte var någon ide att trotsa och mot slutet så blev han riktigt fin, behöll formen och arbetade på bra med bak och rygg genom trav-galopp-trav.
 
Blev massa klappar och beröm för skitkorven som inte alls gillade vädret.

v. 4

 
v. 4
Måndag- vila
Tisdag - Tömköra
Onsdag - Rida ut med lillen och testa traven
Torsdag - Rida och känna igen han på banan
Fredag - Rida på banan, förhoppningsvis testa nya sadeln! 
Lördag - Vila (jag åker kanske till stenungsund)
Söndag - Rida ut, eller longera över bommar

Jag <3 spooks

I'm in lööööv


En enkel bild

En bild från hur herr Knas såg ut idag


Dagens Träning

Lördag
I longeringen va knas pigg i ena varvet men vi körde som vanligt 5 regeln. Han sparkade några gånger och fick en jäkla kareta men fick sansat honomn och de gick bra efter det. Bytte varv och han kändes trevlig. Longer honom i ca 10 min innan ja satte upp.
 
Kollade av svängningar och gjorde lite olika volter och så. Sedan satte vi igång i traven och han hade liiiiite brottom. så de va mycket halvhalter och lite volter. Sedan skulle han sjlvklart tramsa i ena hörnet så de fick bli lite mer jobb just där. Tog sin lilla stund men sedan va han allt lugnare och väntade på mig mer med så det va skönt vi fick bukt med hörnan med.
 
Hade gärna tagit galoppen med då han kändes lite lugnare men eftersom de var ltie sisådär med underlaget så hoppade jag det och jobbade på mer i traven. Inget wow pass men helt okej. Vi får se hur de går i morgon =)

Äntligen!!!

Då har ja hittat en sadel till mig å Knas den borde komma nästa vecka någon gång!! Ska bli vansinnigt skoj att äntligen kunna rida i en dressyr! Hoppas bara på att sadelgjorden ja har är lagom annars blir de investera i en ny!

Happy


Frusen stjärt

Knas va lite kylen i går när ja tog in han så i dag fick han inviga sitt nya täcke från eskadron. Tyckte passformen va riktigt bra synd bara att svanslappen va så kort?! Men men. Ska känna på han i kväll och se hur han är under, blåser det in för mycket så får ja fixa någon anordning :)


Sena Julklappar

Det fina med att beställa något när man är borta är att man får en mycket trevlig överaskning när man kommer hem! då väntade detta lilla paketet på mig helt i rätt smak. Skorna köpte ja förvisso idag men dem var välbehövliga! Super sköna att gå i och varma!
 
x - Lamicel schabrak turkost
x- Equline scharbak brunt med BLING!
x - Lamicel lindor turkosa
x - Mias benpaddar
x - Mountain Horse skor
x - Vägsalt
 
 
 
 
 

Dagens Träning

Onsdag
Fick börjat med att promenerat lite med han innan och vädret var helt underbart och det blåste inte heller vilket händer en gång per år.
 
Hursom vi satte igång lite lätt med traven och han svarade ganska bra tills han började fjanta sig. Fick jobbat lite mer med han för att få igenom honom där och han svarade bra på det. Galoppen funkade super han trampade under sig bra och gungade på mysigt och bra. Sedan fick han tuppjuck och spände till sig som bara den men ja försökte dirva på och tja ja fick han framåt men han såg ut som en dräktig arab! de enda positiva var att han vila på steget... om det nu är positivt?!
 
Blev några varv men sedan konektade han med verkligheten igen. Hyfsat lätt att få han tillbaka om man sitter på någon gång och han fnorkar till sig eller liknande.
 
Bytte varv till höger och här hade han lite svårare med galoppen på det sättet att han ville galopera stort fort och mycket. Vi jobbade lite på det och så fick han tillbaka en del och tillslut så blev det riktigt bra. Blev några övergångarg tav-galopp-trav och han skötte sig riktigt najs så vi avsluta där och tog oss sedan en liten promenad bort till kyrkan.
 
Han fick även pröva sina nya lindor och schabrak idag!
 
 
 
 

V. 3


V.3
Måndag- vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Tömköra
Torsdag - Rida och känna igenom i padocken
Fredag - Rida ut eller padocken
Lördag - rida /vila
Söndag - rida ut eller padocken


Gårdagens ridpass

Lördag
Eftersom vädret va underbart men kallt så valde jag och Maria att vi skulle ta och rida ut en sväng i det nya området. Hon tog sin säkra Springare som såg spöken här och där så tyckte faktiskt herr Knas skötte sig som en klippa! Han blev lite rädd när det kom en traktor i full karets men det fick vi bukt med.

Blev även lite trav där jag kunde ställa lite åt båda varven med så va superglad! Knas skötte sig underbart'!


Hemma!!!

Äntligen hemma!!!

Har varit det i snart 24 timmar och kan inte säga att ja tycker det är direkt varmt. Resan har varit fantastiskt rolig och berikande mer om den kommer. Helgen spenderas med mamma och pappa samt dressyrpss på hästen för bästa tränaren Maria Hagström.