träna på?

Det vi just nu måste träna på är följande saker.
 
1. Övergångar
Det som är svårast för oss nu är övergången galopp till trav. Han får svårt att få in bakbena och det blir fläningt, det är även här som jag tror jag behöver mest hjälp. Sedan är det alla övergångarna överlag. 
 
2. Fattningar till galopp
Som det står, våra fattningar är just nu katasråf när jag sitter ner i traven. Jag får itne till det och han orkar inte från den fisiga galoppen.
 
3. Ställa
Vill kunna ställa han innåt och utåt i volter samt rakspår oavsett gångart. Det har med lösgjordeheten att göa men även att han skall klara av att fotsätta springa rakt utan att falla in eller ut. Knas har inte riktigt förståt syftet.
 
4. Vänstersidan
vänstersidan måste bli lika bra som höger, jag vill kunna tvära lilka lätt åt vänster som höger, jag vill kunna göra likadana "öppnor". Tyvärr så har ja en tendens att nöta de som är lättast...
 
5. Tempot
Tempot i traven MÅSTE bli bättre. Takten har vi nu ska vi bara gasa upp lite för det är fistempo ala fis, blir bätte men måste bli ännu bättre.
 
6. Travökningar
I nuläget kan jag bara öka när jag rider lätt och han föstår inte alls när jag berom det nedsutet så detta ska vi försöka få bukt med. Jag inte inte lagt något vidare krut på det då jag just nu även fokuserar på att sita ner...
 
 

Dagens Träning

Fredag
Liten miss i min planering att de skulle vara olidligt varmt idag så borde egentligen gått upp tidigare och rida men men. Blev ett kort intensivt pass. fortsatte lite med allt som vi gjorde i går fast idag så var det mer galopp. Lät han rulla på ganska så mycket och försökte få han att öka och minska mellan varven. Ställde lite innåt och lite utåt. märkte att han gärna är lite utåtställd i båda varven när vi galoppar vilket inte är okej och försökte få han lite mer lealös.
 
efteråt var vi båda helt genomblöta och flugorna bara svärmade runtomoss så fickk fly in snabbt!

Gårdagens Träning

Torsdag
Red ett sent pass i går på kvällen och det var helt ljuvligt! Reda faktiskt ganska mycket i skritt i början och försökte få fokus på sidvärtes rörelser så som flytta ut från volt, skänkelvikningar och påbörjade öppnor. Konstaterade att i vänstervaret är det väldigt svår så vi jobbar med bebis steg och höger så flyter det på välidgt bra!
 
Måste bli mer konsekvent och rida även bättre i vänstervarvet! Fortsatte sedan med att rida i ett riskt tempo i traven och jobbade mer i volterna här. han sprang på bra men glömde ibland den bakre delen.
 
kort skrittpaus och därefter galopfattningar! Han gjorde flertalet som var helt godkända vilket var väldigt bra! blev två stycke där han blev lite väl ivrig så då fick vi börja om. Lät han sedan rulla på lite i galoppen och när tillfllet gavs så smög jag även in liiiiiite förvänd i högervarvet där han är starkast. Gjorde även lite öppnor i detta varvet som gick bra men han orka rinte rikitgt så det blir att stärka!
 
Avslutade med att arbeta nedsutten trav och låte han sringa på lite snabbare och även fatta några gånger till galopppen.
 
Va otroligt nöjd efter passet och knas fick massa beröm!
 
 

Gårdagens Pass

Måndag
Redan i skritten när vi värmde upp så manade jag på han att trampa igenom ordentligt och framåt. Vill få han lite kvickare i fötterna nu när han hittat balancen. (kanske ska ta och läsa dem där hippson böckerna kanske?)
 
Började sedan arbeta i traven på töm och ven här made jag på han framåt, detta resuletarde i att det problemet vi hade sist försvann lite, han gick utå på en del av volten. jag kom även i en bättre kör position och det flöt på bättre, blev några fattningar här och där . även dem arbetade i med tempot.
 
Höll inte på så länge då han svarade ganska snabbt på det som önskades av mig. Måste dock fixa ett körspö, eller snarare hämta hem  mitt. Det går sådär bra att stå med en lång pinne utan flärp...
 
 
 
 

v. 30

v. 30
Måndag- Tömköra
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila - Hovslagaren
Torsdag - Galoppfattningar
Fredag - Övergångar
Lördag -  Bommar
Söndag - Hoppträning!

Lilla Edet 18 Juli

18 Juli Lilla Edet
LB:1
 
 
Framridning
Idag gick det bättre, hade en kortare framridning och nöte lite mer galopp idag. Försökte mig på mer fattningar, vissa bra andra mindre bra. Avslutade som alltid på topp i hopp om att han ska vilja göra sin pilot till lags även på banan. Inga större invändningar utan tyckte det flöt på bra
 
Banan
Hottade upp mitt tempo lite och det gick bättre. Fick bra serpentiner vilket jag är nöjd över och tycker att vägarna böjar bli bättre. Får inte riktigt till den ökade traven nedsuttet då jag inte får fram han ordentligt, eller ja inte överhuvudtaget. Blir till att träna på detta hemma och även övergångarna.
 
Första galoppfattningen gick bra den var helt okej om den nu bara hade varit i rätt galopp. Böt av och fattade ny inne på volten. Blev endel poängfel där men ja det var en okej fattning som sakt. Ökningen blev även den bra och de där har knas hel klart förstått. Andra fattningen var även den bättre och hela 6.5 på den. Inget att skryta om men från att gått från 3-4 på bara några gånger så tycker jag det är helt okej.
 
Detta må vara knas 6:e start men det är bara hans 3 tävling så är otoligt stolt över det lilla åbäket!
  
Att förbättra
* Hotta upp tempot
* släpp lite på yttertygeln
* Träna på övergångar
* Träna på ökningar
* Ledande tygeltag UTÅT!
* Få en mer stillsam hand

Lilla Edet 17 Juli

17 Juli Lilla Edet
LC:1
 
 
Framridning
blandade känslor från framridningen, ville få han mer svlappnad och göra det vi alltid gör -öppnor-. vi hade inga roblem med läskiga saker eller möten men däremot så vägrade han ta min vänsterskänkel. Blev en aningen frustrerad och istället för att ta andra delar så nötte jag detta kansk lite i onödan. Hursom så ville han helt enkelt inte böja igenom ordentligt.
 
Banan
Gick en aningen bättre med vänstersidan inne på banan, knas va lite alertare fast att tempot kunde hottas upp lite. Red ett mellanting mellan Tjörntävlinganas tempo. Tyckte att travdelen gick bättra och vi fick ett lite bättre flyt. Avsaktningarna är fortfarande inte bra men bättre för varje gång. I den kade traven så kunde han helt plötsligt göra två helt okej galoppfattningar men nä det kom till den delen av rgramet så gick de sådär. Suck!
 
Fick fina komentarer av dommaren i vartfall vilket värmde!
 
Att förbättra
* Hotta upp tempot
* släpp lite på yttertygeln
* väck han lite innan bannan 

De där med hår?

Varför kan de inte va lite jämnare fördelat? Helt klart en mix av kanelbullar och flugskitar när man gör knoppar...


Gådagens pass

Måndag
Blev ingen uteritt utan en härlig ritt i kvällssolen. Hjälpte knas lite idag att itne rusa genom att sätta på en graman. Ä ingen ryttare som ride med det hela tiden men kan tycka att det är ett bra hjälpmedel många gånger i rätt hänger.
 
Hursom, idag ville jag testa att sätta lite tryck i han och det gick vlidgt bra. Jag arbetade mycket sittandes och vi gjorde endel skänkelvikningar i trav och han hade lite svårt att svara åt höger men fick petat ltie med spöt där så var vi tillbaka på rätt bana. Mycket nöjd över knashästen. Han taggade även till rätt bra med allt vi gjorde så körde många öppnor gck in på volt vidare i öppna och sedan fattning.
 
Knas skötte sig kalasers, lite springing och snabb men helt okej. Vi övade på och fick tillslut sluta när det gick som bäst.
 
 
 

v. 29

v. 29
Måndag- Uteritt
Tisdag - "genomridning"
Onsdag - Tävla Lilla Edet LC:1
Torsdag - Tävla Lilla Edet LB:1
Fredag - Vila
Lördag -  Uteritt
Söndag - Hoppa

Gårdagens Pass

Lördag
Knas var allt annat än pigg så vart lite trögstartat men så småningom kom han igång hyfsat. Vi använde oss lite av bommar men främs galoppfattningar. Känns som han tappat lite balans och styrka i den delen så det är definitivt någon som ja kommer jobba extra mycket med nu framöver.
 
Han har ju ingen dålig galopp så man vill ju gärna visa vad han kan. Blev även en hel del brallar för herrn och efter en stund då han tog några fina fattningar så avslutade vi. Var trots allt ganska varmt ute med.
 
Knas fick sig en härlig avspolning efteråt och tyckte nog att det var toppen. Valde sedan att ha han stående inne en liten stund med då det va mycket äckel i luften.

Falsterbo shopping

Fick med mig lite välbehövliga prylar hem från FHS. Inget onödigt och jag är imponerad över mig själv måste jag säga!

* Ett tävlingschabrsk från mias rs som jag själv bestämde färgerna på.
* lädervård till sadeln
* flexilindor
* keps, solen va hemskt stark där nere
* vita handskar
* strumpor
* nr lapp som skall modifieras


V. 28 & 29

v. 28
Måndag- Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Tömköra
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Longera inspänd 
Söndag - Lösgörande
 
v. 29
Måndag- Uteritt
Tisdag - "genomridning"
Onsdag - Tävla Lilla Edet LC:1
Torsdag - Tävla Lilla Edet LB:1
Fredag - Vila
Lördag -  Uteritt
Söndag - Hoppa

Tjörns Ridklubb 7 Juli 2013

7 Juli Tjörns Ridklubb
LB:1
 
 
Framridning
Betydligt varmare idag och en senare starttid gjorde att vi testade att rida fram i bara 30 minuter istället. Gjorde lite samma saker som i går fast idag så gjorde vi flera fattningar till galopp. Dem va bättre men inte bra. Gjorde även snett igenom några gånger och han kändes mer allert.
 
Banan
Red upp i ett sjuhelsikes tempo och försökte behålla detta genom hela programmet. Lite långa tyglar men förövrigt så tyckte jag det gick bättre. Fattningarna va klart bättre även om det blev fel på ena så rättade vi till det. Tempot var såpass högt att vi fick inte till någon ökning i traven. Så det säger en del. Tanken var helt enkelt att hjälpa han in i galoppen som INTE fick bli lika katastrofal som igår. Jag var helt klart nöjd över att jag suttit kvar hela programet igenom och att det var våran debut i LB.
 
Ritten belönades även den med nästan 10% mer än dagen innnan. Vilket vi tackar för! Eget PB och även knas PB.
 
Att förbättra
* Fortsätt rida i samma tempo
* Övergångarna
* Korta tygeln
* Våga trycka på han lite mer i traven
 
 
Bilder från helgen kommer har inte fått in dem på datron än...
 

Tjörns Ridklubb 6 Juli 2013

6 Juli Tjörns Ridklubb
LC:1
 
 
Framridning
Körde på ett vinnande koncept trodde jag och började min framridning ca 1 timma innna start. Hade med mig Tessan och jossans familj som suport. Knas kändes superfin lite lätt rädd för ena hörnet med en katt i skogen men de va ingen som ställde till de med problem. Vi gjorde en superbra galoppfattning åt höger. och skulle sedan göra en åt vänster... Trodde jag. Han totalvägrade och bara rusade så testade några gånger till och de gick bättre. så avslutade där. Skrittade mycket med honom och tänkte lite på mina öppnor.
 
Banan
Fick skrittat ett varv innan startsignalen och knas kändes väl lite småskeptisk till staketen men som vanligt gick det att övertala. Vi körde en "safe" ritt, varken för mycket tryck eller för lite. Utan i ett lagom tempo. Bra vägar och en knas som lyssnade. Förutom när vi kom till galoppfattningarna. Båda totalkrachade för oss och på den ena så va de katastrof så jag valde att rida fel väg, för att få till en bättre fattning för knas räkning. Var nöjd med min ritt och tyckte den va godkännd men inget mer. Dommaren tyckte snarare tvärtom och procenten va inte direkt något att hurra för.
 
Att förbättra
Bättre fattningar till galopp
* Bättre övergångar
* tänka lite mer på den "påbörjade öpnnan" vid rakspår
* Rida mer framåt

fly me to the moon

 

Dagens Pass

Onsdag
Skrittade fram relativt länge idag. fortsatte sedan lite med serpentinbågar och började trava rätt så omgående efter det. Började med lång och låg vilket gick väldigt bra. Han brukar annars späna upp sig väldigt lätt i början och slappnar av efter en stund men inte idag.
 
Red många olika linjer ur LB programmet och insåg ganska snabbt att halt på medellinjen va ju sådär lätt... Får han inte riktigt bakifrån och fram så då blir han vinglig samtidigt som han inte riktigt förstår innebörjden av halvhalterna. Efter en stund så fick ja fasiken till två hyfsade halter och sluta tragla dem.
 
Fortsatte sedan med galoppen och fräste på lite så den skulle bli luftig, tog många 15 m volter och ökningar på långsidorna innan vi började med att arbeta med traven.
 
Körde igenom programet några gånger och vet två saker som kommer trasla till de för oss men som sakt det är debuten och det är skoj att tävla. första problemet blir helt klart att få till en ökning i traven utan att han får galoppinslag och att han får taktfel. Kommer troligtvis att göra en riktigt fisig övergång. tyvärr. Sedna är de ju det där med galoppfattning på rakspår. Visst fasiken går det men den är inte vacker och i balans. Ja ja får via våra andra fina kvaliteer!
 
Gjorde några fattningar på volten i slutet och det gick mycket bättre!
 
 
bilderna som mamma tog blev tyvärr inte så skarpa å bra. Tessan fotar på lördag och hoppas på många fina bilder!