Planering!

I morgon har ja lite tid extra och tänkte då att ja skulle få tummen ur och få fixat endel hemma. Morgonen kommre dock börja väääldigt tiidigt för min del då ja ska köra sambon till göteborg och dumpa han på tåget. Sedan är det hem och till skolan en sväng.

Detta skall jag hinna med på onsdag

[] Fixa allt i stallet
[] Träna
[] Flytta ALLT till nya skåpet
[] Tömköra knas OCH fotta
[] Slänga sista skräpet hemma
[] lägga ut sista anonserna på nätet
[] Skriva ut CV och skriva klart
[] Dela ut 200 flyers
[] Göra eller påbörja medlemskorten till padocken
[] Ringa Borelis
[] Posta ett paket
[] Tvätta skor + jacka
[] Skriva klart ett personligt brev + skriva ut
[] Vaccinera hästen

Uff blev lite att göra och allt tar tid! Detta ska gå!

Vi får se i morgon när ja bockar av listan vad ja missa!

Shires täcken

När jag hade Aliss hade ja otroligt svårt att hitta täcken till henne som va "små" i bogarna. Alla täcken hängde under eller gled runt och satt som en påse bajs helt enkelt. Sedan köpte jag ett Shires av en slump och insåg att ja hittat märket till aliss!

Täcket satt otroligt bra och jag kunde ha det på lilla lilla aliss OCH Benny, han hade inte görstora bogar men bra mycket större än aliss. Det är överlag de täckena som ja är supernöjd med. Bra pris och bra täcke.

Benny fick ärva aliss täcke och hade de blåa på sig när han lekte som mest med Graal. Dem bet och slet i de och när andra täcke inte höll vad dem lovade så gjorde Shires bästa modell det och lite till! De blv massvis med bitmärken i täcket och de syns som vita små "rivmärken". Dock inte ett äända håll!

Samma är de nu täcket har gått i ärv till Wille och ja han är la inte den som står snällt som ett lam utan han och grabbarna (japps dem i andra hagen med) står och gnabbar och leker men fortfarande inte ett hååål!

Tyvärr börjar de blåa bli lite trasigt under då Benny fastnade på något vänster och innertyget släpte därför är ja i bheov av ett 300 g täcke till knas. Otroligt nog är de just 300g de enda täcket ja har ETT av. Alla andra vikter har ja två! Får se om ja hittar något snyggt på mässan.


Shires 200 g

Ett täcke som inte höll måtten... efter 1 h i hagen ensam

Shires 300g

Detta vill Wille ha


Tippsa mig!

Jag läser många bloggar, lite för många ibland kan man tycka eller snarare sambon kan tycka. Nu börjar ja dock tröttna på några och dem har även slutat att uppdatera och de är oftast samma gnöl och gnäll vilket ja inte gillar. Ex är trött på att läsa varje måndag samma sak - jaha då gick denna helgen snabbt.

Så tipsa mig nu om era bloggar!!! Ge mig en motivation till varför ja ska gå in på den. Blir ni många som länkar så delar jag även med mig till alla andra här på bloggen. Genom att läkna er.

Give me somthing to reeeeeed!


Ja men varför inte

Dags att kanske börja blogga igen då? Har fått lite komentarer att ja har blivit dålig och ja jag ska inte säga emot. Det har faktist inte hänt så mkt här hemma alls! Sambon har fyllt år och detta firades på natten kvar över tolv med en hemmagjord smörgåstårta på jobbet. Han blev överaskad och glad  så de gick hem vilket var skoj!

Knas har inte gjort många knop. Han ömmar mycket mindre i tassarna nu vilket är bra. Ska försöka få igång ha lite idag då ja har tid över och även i morgon. Önskar även att ja hade en termobar som ja kunde slippa fylla på hela tiden och tömma med is! Funderar lite på att införskaffa mig en sådan då det hade vart guld värt! Nackdelen som alla vet är ju dessa svindyra! Ingen som säljer begagnade???

Knas har blivit enormt duktig på att lyfta sina tassar vilket är skoj! Han lyfter utan problem nu fram och även höger bak vänster bak har han lite svårt med balansen så de blir gärna en veva eller två men sedan så står han still. Duktiga lilla skithäst!


Knas som är otroligt kräsen han dricker bara ljummet vatten...

Smörgåstårtan som ja gjorde men den sämsta dekorationen någonsin =)


Transportproblem

Lugna er de finns en lösning! Alla ni där ute här är lösningen!!! Mitt problem
Blir tyvärr bara att krympa knas...


Sol och regskydd

Ja om man skulle vilja bygga ett (för oss i Sverige blir de regn) skydd mot väder som eller väta kanske även snö. Tyvärr i inte så mycket vind men tyckte utrotningen av detta va lite småroligt. Lite stort och mycket material men fräkt!


1år..

Ett år av saknad har nu gått om ca 10 min kom lastbilen med en otroligt trevlig man i som ja tyvärr ändå hatar. 1023 galopperade min fina älskade såringare Benny på de evigt gröna ängarna tillsammans med sin mamma och champa.

Det är egentligen helt sjukt vad ha kommer ihåg denna hemska morgon bra. De va en lätt dimma som blev belyst av morgonsolen en perfekt dag för fotografering. Allt fram till att jag satt i bilen med pappa påväg bort från min vän som ja lovat att vara med resten av livet. Jag minns inte något därefter inget totalt svart!

Älskad, saknad och aldrig glömd!


Lite bättre bild


Kinesiska

Kinesiska är ett språk som ja gärna hade velat prata. Har därför hittat några enkla fraser som kan vara bra att kunna läs dem HÖGT för dig själv så kommer dem snart att sitta :€


Vaccination

Nu i dagarna börjar det att bli tid för knas "sista" grundspruta vilket känns bra. Det är efter denna sprutan nu som ja ska gå 1 år och vaccinera. Helt okej datum att försöka minnas fakist. Jag såg även att det har kommit uppm nya regler vad de gäller just vaccination för tävlan. Bra de krävdes en uppdatering där, ändå rätt konstigt att inte veterinärer och en "regelbestämmare" sitter ner tillsamans. Aja så kan de va! Har ringt vet och han skulle ringa upp om en tid. Så får vi se när lilla knas fr sig en spruta.

Såhär säger de nya reglerna om influensavaccinet. Har de gått mer än 365 dagar så får man inte starta (alltså som innan) däremot så behöver man inte börja om på nytt med grundvaccination utan man kan "dröja" 21 dagar MEN man måste som vanligt vänta 7 dagar efter att man vaccinerat med att tävla.

Bra regeländring om ni frågar mig då ja ALLTID ska glömma datum!

från en tävling med mig o aliss 


Ekvivalenta tvåpoler

Sitter i skolan nu och pysslar med ellära. Går igenom ekvivalenta tvåpoler och kirchoffs lag och kan säga som så att jag ät hellt nollad! Gah jag fattar inte hur ja ska klara av att lära mig allt de här! Ser ingen logig alls! Hoppas innerligt på att vi kommer att få ha någon fomelsamling på tentan.

För vissa va detta rena grekiska. Kan då trösta er med att de är de för mig med.

I kväll hoppas ja på att ja ska få hänga lite på knas! Får först bara försöka hitta någon fläck som inte är hal och longera han innan. Kikade även på hans fötter igår och fram växer på fin fint vilket är skönt! Nu måste bak komma ikapp med så blir ja nöjd.

Fått ett tips om att massera kronranden med en hård borste och liniment. Fick gjort lite igår men då han är lite lätt i fötterna bak så gäller det att vars på din vakt! Ska se om ja kanske kan filma lite idag med.


v. 4

v.4
Måndag - Tömkörde, lättare arbete
Tisdag - Vila
Onsdag - longerar med inspänning, har ja någon i stallet så hänger vi på han och sitter ett varv med lina
Torsdag - vila
Fresag - Longerar, Hänger och sitter upp kollar av är han lugn så blir de utan lina
Lördag - Vila
Söndag - Vila

Fredag och lördag kan skifta. Hela veckan ska de vara minusgrader och de ända som ska falla från skyrna är snö. Så förhoppningsvis förblir vädret desamma. 


Pyssel o knåp

idag har ja ägnat dagen åt att städa och bygga. Försöker få lite årdning på bygget och ja de går sådär när man bor i en tändsticksask. Jag gör dock mitt bäsa och vi får la se hur detta kommer gå. I morgon ska de upp lite hyllor på väggen åvandför soffan och så försvinner den gräsliga NY tavlan.

Knas gick igår så fortsätter vädret att vara såhär perfekt så finns de stor möjlighet att det blir något gjort med herr knas! Tänkte lägga upp en veckpålan faktist och kikar även på vädret denna gången.

Ska snart åka iväg till han har dock två saker som ja ska införskaffa mig ett måttband och nya hörlurar till ifånen. Mina bra är helt borta och dem som ja har nu har badat i tvättmaskinen två gånger. De funkar men ja jag har på maxvolym och hör inget oftast. Vet inte om ja ska va så lat att ja gör dertta i morgon eller om ja ska va flitig och åka nu innan hästen.

Nä de får bli i morgon ja har trotsallt varit rätt flitig idag. Ja fixa lite middag nu istället.


två random bilder


Dagens Träning! - ÄNTLIGENMåndag
Idag var de snö på backen och härliga 5 minusgrader. Vilket för min del innebar varken styltor eller ömma tassar pga frusen knöglig mark.

Tyckte att knas skulle få tömköras lite, mest skrit och svängarna och de där. Han stod så snällt och fint och trotts att jonas som med var i padocken va super pigg och studsig så tittade bara knas lite på han. Fina powni! Börjad med att gå lite i vänstervarvet som är hans svåra men ja tycke allt att han traskade på bra och fick även lite trav i ganska bra balans och även hyfsat bra framåt.

I hans högra varv som är de lätta så tyckte han de va svårt att gå där ja hänvisade eller snarare jag tyckte det var svårt att få han på en hyfsad volt och inte ha han utåtställd. Testade även på traven här men de gick sådär. Han pep två gånger och sparkade och studsade och sedan tvärnit och backa och vnäde och hade sig. Jag nöjde mig sedan tillslut bara av att han traskade på framåt någorlunda rak.

Avlutade när han hade fått till en görbra trav i låg form. Fina powni!


Borås Grand prix

Idag var det dags att hämta ut fynktionärskläderna till Gina tricot tävlingen som äger rum om två veckor typ. Fick en mysig tröja och bästa mössan som kommer att användas flitigt även efter tävlingarna.

Nästa möte för mig kommer att vara den 28 då vi ska gå igenom vad när hur. Detta ska faktist bli lite skoj! Aldrig hjälpt till på en sådan stor tävling innan så de blir något nytt.

Har åkt hem till mamma och pappa ikväll för att byta min pärla som strular med bromsarna igen! Jag och mamma har även varit effektiv och tvättat jackor och även fått tummen ur och sytt på stroppar på en fleace som ja ska kunna använda som tömkörningstäcke. Hoppas att de kommer att sitta någorlunda. Kom dessutom på att ja fick en födelsedagaprecent av anna som va ett par lindor från favvoritmärket och nu i efterhand kom ja på att dem är nog i exakt samma färg som de "nya" tömmkötningstäcket!

Är de fortfarande minusgrader i morgon så ska ja tömma knas lite mest kolla gast och broms samt svänga. Längtar!


För fin för spån

Vet inte om min häst försöker säga något men hans bajs är tydligen för fint för att ligga på spån så han hade bäddat för dem små plupparna på sin padd. Görglad var då inte jag i vartfall!


a small pice off me...

SOm de flesta vet eller räknat ut på mitt efternamn så kommer mina föräldrar från polen. Ett land som ja har nära mitt hjärta då alla mina släktingar bor  där. Polen är även ett land där familjen är världigt viktig och alla står varandra nära.

Här i sverige har vi morsdag och farsdag, i polen så har vi även barnens dag och "gammlingarnas" dag. Alltså mormor och farmors dag samt morfar och farfars dag. Dessa dagar firas lika mycket som morsdag och farsdag. Om du frågar mig så är detta dagar som lika viktiga för mig som de andra dagarna.

I går var mormors och farmors dag. Jag har inga problem med att ringa farmor. Vi har faktist rätt skoj när vi pratar hon blir lite somen fnissis tonåring. Söta farmor! jag vill inget annat öään hellre kunna ta upp telef9nen och slå numret till mormor. Men de tar emot så fruktansvärt mycket. Bara tanken på att höra henns röst och inte morfar tar död på mig!

Det är så att mormor och morfar var oskiljaktiga. Ringde det i telefonen så stod dem där alltid brevid varandra och man hörde den ena i bakgrunden viska och tassla. Båda ville så gärna prata samtidigt med en. Ja äslkade den där gamla gubben mer än vad ja någonsin hade kunnat ana! Jag är helt ärlig när ja säger att jag varje dag tänker på han och tanken att nästa gång som ja åker till polen så kommer han int vara där. Det kommer "bara" vara min fina helt fantasiska tanter mormor och farmor.

Idag som ironiskt nog som efter varje mormor och famorsdag inträffar morfars och farfars dag. Idag är den dagen som jag de senaste åren (sedan ja kunde prata) ringde till mina fina gubbar och grattade dem och ALLTID berättade hur lycklig ja va att dem va mina!

FAN
FAN
FAN!

Jag hatar de här! Ja vill kunna lyfta på luren och säga de till dig en gång till morfar! JAG ÄLSKAR DIG, du försvann allt för tidigt. Vad hände med att du skulle vara barnvakt och leka kurragöma med mina barn! DU lova att du skulle vara där på mitt bröllop! De blev inte så helt enkelt...

Jävla förebannade skitcancer!!! Jag hatar dig!


Trevlig helg!

Haft en hitils otroligt trevlig helg. Gick finfrämmat från stora staden Stenungsund och vi har haft otroligt skoj och trevligt! Fick hjälp i stallet och även trevligt sälsksp i affärerna. Alltid lila trevligt att bryta av gamla hjuldspår och göra något annat.

I går vart det filmmys med världens goaste tacopaj! Idag så kommer kvällen att spenderad hos Patricks syster med lite planering och trevligt sälskap.

I morgon hoppas ja på lite sol så kommer det bli lite nya bilder på mig å knas. Nu har ja även fått bättre koll på kameran så de ska la inte bli så fail som sist.

Ha e fortsatt trevlig kväll på er!


33

Idag är de 33 dagar kvar tills dess att Göteborgs horse show drar igång! Längtar!

Det är även 19 dagar kvar till Borås Grand prix tävlingar där ja ska jobba som vip parkerade eller något liknande.

Jag har även kikat lite på tävlingar i vår och har hittat många roliga som är klubbtävlingar och ligger nära. Inte för att vi är långt från startklara men roligt att titta. Hela 11 tävlingar att välja på fram till juni. Ska vartfall åka och titta på några är tanken :)


Visste ni att...

Stress är en vanlig orsak till foderinpackning, till exempel då hästen sätts in i boxen efter krävande arbete och samtidigt är både uppjagad och hungrig. På grund av stress och ansträngning är munhålans slemhinnor oftast torra. Torrt foder, till exempel hö, som äts hastigt kan lätt fastna i matstrupen.

Det är bra om hästen, även vid vistelse utomhus, har tillgång till vatten. Då kan den blöta upp fodret så att passagen genom matstrupen underlättas. Se till att hästen har kommit ner i vilopuls och getts tillfälle att dricka innan den utfodras efter tävling eller hårdare träningspass.

Hunger är i sig en stressfaktor. Många hästar äter lugnare om fodermängden sprids över ett större antal utfodringstillfällen per dygn. Hästens magsäck är liten i förhållande till kroppsvolymen. Hästar är skapade för att äta så gott som oavbrutet.

Förvara inte foder på ett sätt så att hästar kan få tag på det om den kommer lös i stallet.


Omformaterin och ominstalering

Ja datorn har varit otroligt seg på sistone så igår så beslöt jag mig att jag skulle börja rensa allt och lägga över mina dyregripar (läs tusentals bilder) på den externa och några fåtall skoljobb. Då ja inte nöjder mig med bara detta eftersom ja INTE vill förlora någr bilder så för at vara på den säkra sidan så satte ja mig och började bränna bilderna till DVD skivor.

När ja va klar med detta va klockan påtok för mycket så idag fick PV:n hjälpa mig att radera allt och sedan omformaera skiten. Så nu sitter ja och uppdaterar allt och letar efter alla program och ja gudarna vet vad. Har inte en enda bild på datorn och ALLA mina bloggar är borta så ska ta tag i hårddisekn där dem ligger så ska börja lägga in dem i favvoriter och även alla andra hemsidor.

Så nu vet ni varför min uppdatering suger.

Förolämpad till MAX!

I morse bar det av till sjukan för röntgen de gick som de gick får svar om en vecka. Så nu är jag radioaktiv! Kanske blir självlysande i mörker då?!

Vartfall när man går till röntgen får man otroligt fin klänning som inte går på de vanliga storlekarna som medium eller large utan på vikt. Sköterskan var minst sakt oskyst!!! Låter bilden tala för sig själv.


pubertetsskägg?!

JAg vet inte hur ni gör men eftersom ja inte klippt knas så har han nu fått värdelsn getskägg! de små spretiga fjuna fyller inte någon vidare funktion så jag tog helt enkelt saxen och klippte lite. Knas som är knasig stod och njöt medan ja "klide" och gullade i hans ansikte så han stod snällt som ett ljus och väntade. När ja även var i farten fick han bena friserade lite med.

Han har fakist haft en riktigt fin päls i "vinter" och de finns enbart två ställe som han är lurver på och det är magen självklart och även vid ganacherna dit täcket inte når.

Han har även fått en padd på manken under täcket eftersom manen har skaft av just där, jag tror dock tyvärr de är vintertäcket och be dem som har morgonen lägga en padd där så blir de tvärstopp från dem andra tyvärr. Ska vartfall försöka lägga på de under nätterna så ska se om de blir bättre. Sprayar med pälsglans nästan varje dag men de blir inget bättre av de. Ska även ta täcket ngn dag och tvätta de men vet inte vart i borås man kan göra de. Någon av er som vet?julbock?

friserat


Off and away

Nu är det dags för stallet. Ska se om ja kan hitta på ngt skoj med knas eller om de fortfarande är hårt i padocken.

Ikväll blir de lite städa hemma jo juste ska försöka lägga över sake i nya skåpet :)


Pirrigt och nervöst!

ja nu närmar det sig den 22 januari är det EXAKT 6 mpnader sedan ja operarade mig och nu i morgon ska vi göra en ny MR. vi ska se om det blivit några förändringar eller annat strul. Jag hoppas även att knörtan i nacken har blivit bättre och att ventriklarna har återgått itll det normala igen. hade varit väldigt skönt.

Dock måste ja säga att ja är lite orolig. Tänk om de inte blivit de önskade resultatet? tänk om ja måste operera nacken med? den operationen är fruktansvärt riskfylld fast man inte ågr in långt i hjärnan, ja kan bli förlammad! Tänk om de hittar något annat obehörigt? Gah!!!

Att ligga i den där maskinen i 30-60 min är ingen hitt! De känns och låter lite som om man ligger brevid någon som sjuter med en kulspruta varvat med ett pumpande ljud. obehagligt!

ni som missat min operation kan läsa om den HÄR


Ett litet fynd

Passade på i måndags efter jobbet att ta mig en sväng till hööks. Dem har ju halv på halva nu så ngt litet fynd kan man allt få till.

Hittade lädergjordar från stubben som var nedsatta från 1200:- och själv fick ja betala ynka 250:-! Bättre kan de ju inte bli, även om ja skulle köpt en gjord på ghs så hade ja nog inte fått en så billigt.

Köpte även ett täcke, inte för att ja behöver ett nu men ett snyggt 400g för 249 kan man inte tacka nej till. Så det blev ett mörkt blått med blanka och matta rutor. Bilder på de kommer.


Några till
GHS 2012

Jag längtar så fantatstikt mycket till göteborgs horse show och självklart mässan. Sedan har ja även sådan lyxa att ja fått biljetter från klubben med! ( undra nu bara vart ja lagt den..) Det finns massa onödiga saker som ja kommer komma hem med men jag vill försöka att minimera dessa drastiskt genom att ha en liten plan på det som ja vill införskaffa.

De som ja allra helst vill ha är de där os tränset så de ska ja kika på. Sedan så är det även ländtäcke men ja har sådant beslutsångest så de finns inte! Jag  älskar newmarkets bruna men ja har även en längre tid haft en lite förkälek på Krafts ländtävcke. Det är så simpelt och i ull, blått med två simpla gula sträck. Får helt enkelt gå och klämma lite på dem.

Sedan så vill ja även köpa newmarkets stalltäcke i fleace om det finnt till bra pris. Sedan kommer ja försöka att inte köpa "skit" ska helre lägga pengar på en ordentlig grej istället för på 5 olika som ja ändå slänger sedan.

Ja de va inga storsinta planer på inköp men några i vartfall. Har ni några?
Några snabba

I morse så åkte ja till stallet och fixade allt. Tog även med mig kameran och tog några snabba bilder. Förvånantsvärt var knas lugn och fin och ja kunde ställa han på ett ställe och han stod still där. Lite för lugn men han va pigg i ögonen, ingen feber och matglad så ja antar att han bara var lite trött. Tänkte dela med mig med några av bilderna i vartfall. Tyvärr insåg ja när ja kom hem att ja glömt ändra ison så den är väääldigt hög. Jag satt och lekte lite med kameran i går kväll i mörkret och glömde då detta. En miss som man inte får göra som fotograf men nu var de som tur var mina egna bilder.  

Använde mig av fjärrutlösaren som även knas ville äta men ja de fick han inte. Tyckte den funka helt okej. Lite fördröjning men de e sådant man får räkna med. Skulle öäven önskat att de fanns typ en zoom på fjärren då hade den vart bäst. Eller så att man kan vrida kameran.

Pssst - ni har la föresten inte missat att Roffe vann! Ett enormt lyft för ridsporten och ja gud va många som va irriterade och inte tyckte att ridsport va en sport, dåliga förlorare enligt mig!
Schabraken


härliga färger

Kikar man runt lie på nätet så hittar man otroligt många ridsportsbutiker och märken som har apat efter varandra i de härliga färgerna. Jag är som sakt frälst i turkost just nu men tycker de är skoj att solgult, ljusgrönt, orange och persika och har kommit in på modet. Det är ju inga rena "dressyrar" färger men ack så uppigande och fina.

Jag är inte strikt på att de ska va si och så utan tycker det är skoj att våga till en viss nivå, för mycket är aldrig snygg men lagom så. Va inne på hööks en snabbis idag och fick syn på deras "padd" i nya färger. Jag har padden i brunt redan och tycker de är helt okej schabrak. Ha både bättre och sämre men nu när de komm i turkost med vitt så blev ja lite kär.

Knas var inte lilka öm i tassarna idag nu när marken börja mjukna upp. Jag hoppas så att sommaren kommer NUNUNUNU! Pussgurkan fick sig även en rykt och lite mys. Fick lov att greja med hans höger bak som ja ville, det är denna som han har kikat med mest. Vänster blir han ostabil med och ja får inte hålla den lika mycket fast att jag försökte ge han en låg tyngdpunkt.

Hade även en liten "snabbkoll" på linda när hon red program. Gav henne lite tips och gaidning för en bana. Har tvingat henne att starta ett LD program om en månad och ja kraven är ju inte direkt stora så de har hon gått med på.

Bilderna på schabraken hitta ja ine p nätet så de kommer i ett separat inlägg


RC-6

På stan idag som förövrigt var ganska stängd så de blev  bara netonne, suchi och mediamarkt för våran del. Fick med mig en självutlösare till kameran. Jag hade inte några större förväntningar på den så sett men när ja testade den hemma så var den som en dröm! Trodde inte den skulle hjälpa kameran att fokusera men de gjorde den och de va även fläckfritt!

Har fotfarande inte tagit några vettiga bilder då så fort ja har tid så är de mörkt ute. På tisdag ska ja dock ta med den och ska fota några bilder på fm innan ja börjar skolan. Så ska ja se lite vad den går för.

I stallet idag så böjade jag lite lätt att byta skåp i sadelkammaren. Kom inte jätte långt då ja insåg att de va lite mer fix än vad ja trodde men ja har börjat lätt så får vi se hur de går. Har tiagitt en förebild så ska ja ta en efterbild.

Knas är fortfarande väldigt öm i fötterna pga den dumma frusna marken. Börjar bli så jävligt att ja snart överväger att kanske sätta han i den platta sjukhagen. Får se hoppas på snö eller plusgrader. Som tröst så fick han sig en masage och en härlig rykkt och självklart den obligatoriska kliiningen.

Hastigt och lustigt

Ja igår blev de inte riktigt som planerat. När jag och linda var på väg till Målsryd och hennes föräldrar ringde min mamma. Hon undra vart jag var och ja jag undrade så klart vart hon var. Då visade det sig att hon och pappa hade kommit till Borås och va hos Wille. Mina planer föll då dem skulle komma på söndag (idag alltså). Så dett var bara att bege sig till stallet och ja det blev ingen fotografering eller något sådant alls.

Min fina lilla familj åkte istället ner till stan och kollade lite affärer. Pappa fick köpt sig ett par sandaler men varken ja eller mamma hittade något skoj alls. Efteråt så bjöd pappa oss på middag och vi gick till köket, en liten mysig resturang som specialicerar sig på kött. Va en fanastiskt trevlig dag som avslutades hemma hos mig och jag och mamma städade hela köket NOGA.

Jag fick även min födelsedagsprecent av dem (i förskott). Blev minst sakt överlycilig då ja inte räkat med någon precent men när ja packade upp den fina lilla skatt som ja fick blev ja så glad att ja brast ut i glädjetårar! Vad fick ja da? jo äntligen fick ja min efterlängtade kamera en Canon eos 60D. Sattde den på laddning och testade att ta några bilder i går kväll hemma. Så sjukt äckligt bra de blev att de går inte att beskriva! Man känner diekt när man håller i den att det är en ordentlig kamera och ingen skit. Är enormt förvänansfull på att se hur det är att ta kort i ridhus med den. Ska bli skoj! Tyvärr så hinner ja inte ta så mycket bilder i dag och inte heller i morgn sdå ja ska jobba. Hoppas däremot att hinna ta några bilder på tisdag.

Nu ska ja ner mot stan med herr P.


Konkat spån

Ja precis som rubriken lyder, idag har ja konkat runt på massa spån. Närmare 34 balar skulle in och staplas och de va ett jädrar i mig bärande.

Som alltid blir de ju så att man börjar längst upp på pallen och lägger längst ner. När man är som tröttast måste man alltså lyfta från marken och sedan stapla högt upp. Uch va bökigt det är! Hann inte ta någon bild på mitt mästerverk då de blev mäktig fort. Tar ett i morgon! Men ni klarar jag mig nog ett tag framöver. Hoppas ja.


Krubban

Här är två före och efterbildar


Snickare?

Gårdagen ägnades oförskämt mycket tid i stallet och ändå kändes de som om ja inte fick gjort så mycket.

Både Wille och Colin har tuggat sönder höhäckarna som ja byggde för ett tagsedan och det ända som va kvar var lite kaffeved. Jag tog och spikade klart dem och ställde sedan ut. De tog inte många minuter innan herr bäver fick för sig att de va gott!

Herr knas, eller ska ja säga herr bäver fick sig även en helkroppsmasage igår vilket han tyckte va massa gott!

Idag får vi se vad ja hittar på med knas hoppas på den förbannade tömkörningen! Ska även hitta en gran som ska slängas in i hagen.


Blev sugen

Idag damp detta ner o brevlådan och ja gick in på hemsidan för att läsa "kraven". Behöver jag säga att jag blev rätt sugen på att starta knas? Jag ser de i inte som något omöjligt men tråkigt att närmsta är i plönninge vad ja kan se nu och dit är det bara 2,5timmat med bil utan släp.

Ja ska vart fall titta närmare på detta och så får vi se om vi startar kvalitén!


Knas i bilder
nya grimmanOtroligt lyckad och nöjd idag!

Idag var som sakt hovslgaren på besök. Jag har bytt eftersom den förra förstörde wille helt vid två tillfällen. Finna at läsa om de katastrofala skoningen i november.

Varfall, idag va här en lugn kille som visste om problemet så han hade lagt wille som sin häst och därför hade han även inte brottom iväg någonstans. Vårn plan idag var bara att verka alla tassar och vänja in han vid hovslagaren.

Jag blev självklart skitnervös eftersom ja har sett hur han reagerar vi de andra tillfällerna. Så ja tog några steg bak och lät hovslagaren göra sitt och behövde han hjälp så fanns ja där. Wille och hovlsagaren stod och myste en stund och sedan böruade dem att arbeta och det gick SKITBRA! Han fick lyfta alla fötter, klippa dem och även fila på dem!!! Självklart testade Wille honom men de va några småryck och inget mer så ja va görnöjd. Hovis pratade även lugnt och sansat med honom hela tiden!

Efteråt va han lite på tårna när vi skulle gå ut i hagen men han va nog mest bara glad och sprallig. Min vackra W!förstafoten

lite avslapnad


Full dag blir mycket sömn

Igår så jobbbade jag och började redan vid 0620-16. Inget konstigt allt men kvllen innan när ja gick och la mig kunde ja inte somna så jag sov i bara 3 timma och var dessurom vaken när klockan sedan ringde 0550. Det gick bra att jobba men mot slutet va ja rejält trött.

efter jobbet åkte ja till MIO och kikade på lite köksbord. hittade ett som ja gillade oroligt mycket däremot så va priset lite väl  högt.

Åkte sedan till knas och pussade på honom. Fixade och donade med svansen med som nu är sper len och fin. Tog även och ansade kring allaa ben, hovskägget alltså. Sedan blev det självklart en rejäl ryktning.

När ja kom hem så va ja så trött att ja gick och la mig meller mindre direkt. Somnade och sov hela natten. Märkte tillochmed inte när sambon smög iväg till jobbet. Jag vaknar alltid till när han går men inte idag. Viveca som väckte mig tyckte de va dags att gå upp. Så ja jag sätter inte emot.

Idag så ska ja strax ge mig iväg till stallet, tar även med mig stora kameran och hoppas på att sole vill åka med mig. Är det mjukt i padocken blir det tömkörning (gud va ja tjatar om denna tömkörningen!)


Benny och Graal

Jag kan tänkte mig att det såg ut såhär när min ängel och hans halvbror kom till pärleporten de små liven <3


snö snö snö

Knas idag va öm i assana, inte skoj alls! Är så knögl8igt ute nu att de är inte jätte konstigt men ska se. Hovslagaren kommer u på onsdag så då får vi se vad han kommer fram till för lösning. Akuta lösningen just nu är att om han måste skoj så får vet komma ut och sedera så skor vi isf.

Vartfall, de snöade som satan och ja hoppas lite just nu på att de ska bli såpass mycket snö just nu att man kan arbeta "åvanför" den. Eller vad man ska säga. Vartfall jag hoppas att de blir mjukt för lite arbete.

Idag skulle de även vara tömkörning men eftersom vädret är emot oss så blev de inget alls. Vi får se om de blir något nästa vecka.

Linda lyfte öven knas ben och de gick SKITBRA!!! yon hade även en borste och "bonka" lite lätt på han och de blev ingen reaktion alls. Känns lovande, i morgon så ska ja ev be henne ta benet mellan bena och ev lyfta bak med.


Förklariingen

klockrent! hittade förklaringen på min felleverans...


Felleverans!

Ja blir så trött!!! Bestämde vår, värme och sol. Vad fick jag? Jo snö och minusgrader. Detta innebär såklart att min igångsättning blir förskjuten och ja inte kommer igång som planerat.

Jag vet att det bara är januari och att man egentligen kan räkna med snö fram till feb-mars men tycker att vintern varit såpass mesig att vi kan skippa den helt nu. Eller har ja fel?

Förstår även att ja är såhär grinig pga att vi inte har något ridhus att tillgå till och min transport inte är klar än. Pratade i går med en stallkompis om vi ska ta och söka bygglov igen gör art bara kunna sätta upp ett tak. Tänk vad det hade underlättat OCH dragit in pengar för verksamheten.


Slog till...

Jackan som jag skrev om häromdagen, en kingsland farmingdale, köpt jag idag. Jippi! hoppas den sitter bra! Den kommer troligtivs hem på tisdag så då lovar ja att uppdatera med lite bilder.

Knas fick sig en musig rykt idag och även genomborstad och flätad svans. Vi övade även mer på att stå och pyssla med hovarna vilket gick super! Linda skulle hjälpa mig som ja skrev men hon hade vart i stallet tidift på dagen så de blev inget med det. Eftersom ja va själv i stallet på kvällen så va ja även ensam.

De börjar bli allt knögligare på marken och det innebär att knas inte gick idag heller... i morgon ska alexandra tönköra några hästar i stallet så ja ska se hur de går för dem. Jag ska vara med nästa gång och hade planerat att vara lite mer igång än vad vi är nu men vi får se hur detta kommer att gå.


snart min


min <3


Beslutsångest!

Vid detta laget borde alla som kikar in här med jämna mellanrum veta att mitt dröm/favvoritträns är Otto Schumachers München, alltså ett rundsytt. Jag kommer troligtvis att införskaffa mig ett sådant antingen på GHS eller FHS. Sedan ha ja ju även en rabbatkupong hos Charlies på 20%. så ja har några valmöjligheter där.


MEN nu till den stora frågan, ska ja köpa ett med vit fodring direkt och använda detta fram tills dess att ja beställer ett droppformat från mia ELLEr ska ja köpa de lackfärgade svarta och ha något att växla med? Hade detta handlat om Benny hade ja köpt ett vanligt svart matt eftersom han hade bläs. Men då Wille inte har de så tycker ja att en enkelt svart nosgrimma bara försvinner.


Detta är mias egna handgjorda som ja vill ha på knas med vit fodring

ett lackat dock kandar men ja ni fattar


Hittar ingen bildpå de vita os tränset men ja ni kanske kan föreställa er hur  de ser ut


NAAAAAW lilla bäbisen!

Kikade preci in på min mail då ja skulle kolla om ja fått svar på en sak som ja ser fram emot till sommaren. Mer om de kommer när allt är spikat och klar.

Vartfall, senast igår tänkte ja på willes uppfödare om han inte hade någon bild på grisen när han va bäbis/yngre. Så idag såg ja at jag fått ett mail från han med två bilder på lilla knas när han va bäbis. Han är runt 1 månad gammal på bilderna tydligen och brevid honom är hans mamma Wanitza. Synd att han inte behöll den fina ljusa fären som han hade där. Man kan ju inte ha allt- fint häst och rätt färg.
lilla skitgrisen!


juste de där med planering

När ja och linda åkte till stallet så brjad vi leta efter färgen som vi skulle måla med men den va självklart slut så vi beslöt oss för att de får vänta ills i morgon då vi köpter ny färg. Går sådär bra att göra de ja vill. när linda skulle åka tror ni då inte att hon hittade färgburken. Aja då va de redan för mörkt för att måla så de får vänta till i morgon i alla fall.

Så va de den där 0lanen om att tömköra, efter att ha gått ett varv i padocken så insåg jag att de enda skillnaden på underlaget från igår var att de va ingen snö idag och lite mer vattenpölar. Med andra ord fortfarande lika stelfruset som innan. Blev ingen trän8ng. Vill ha hem min transport  nu så ja kan påbörja lite i något ridhus i närheten. tänk va gott de hade vart!

Knas blev borstad och ja övade även på att hålla hans ben mellan mina idag. gick helt okej. I morogn ska ja be linda gör detta så får vi se hu de går för henne. Hennes hovslagare kommer även i morgon så ska prata med han men främst ska ja ringa "min" nya och boka in en ny tid i veckan.

GE MIG SOMMAR!


juste de där med planering

När ja och linda åkte till stallet så brjad vi leta efter färgen som vi skulle måla med men den va självklart slut så vi beslöt oss för att de får vänta ills i morgon då vi köpter ny färg. Går sådär bra att göra de ja vill. när linda skulle åka tror ni då inte att hon hittade färgburken. Aja då va de redan för mörkt för att måla så de får vänta till i morgon i alla fall.

Så va de den där 0lanen om att tömköra, efter att ha gått ett varv i padocken så insåg jag att de enda skillnaden på underlaget från igår var att de va ingen snö idag och lite mer vattenpölar. Med andra ord fortfarande lika stelfruset som innan. Blev ingen trän8ng. Vill ha hem min transport  nu så ja kan påbörja lite i något ridhus i närheten. tänk va gott de hade vart!

Knas blev borstad och ja övade även på att hålla hans ben mellan mina idag. gick helt okej. I morogn ska ja be linda gör detta så får vi se hu de går för henne. Hennes hovslagare kommer även i morgon så ska prata med han men främst ska ja ringa "min" nya och boka in en ny tid i veckan.

GE MIG SOMMAR!


plan off the day

Ja har ine direkt någon större plan ska ner till knalleland snart med Linda. Tänkte gå lite i affärer har några saker som ja behöver att få med mig tillbaka. Sedan så är tanken att fara till stallet. Jag och linda har nu beslutat oss för att vi ska fixa de sista i sadelkammaren så att den blir klar en gång för alla. Så det första som blir att göra när vi kommer upp blir att måla två plankor. Fixa allt till våra pownisar och sedan börja skruva ner och sedan skruva upp. Denna gången ska vi försöka göra rätt från början dock.

Eftersom det har duggat hela morgonen så är snön borta och padocken borde vara mjuk. Börjar de inte vräga ner regn eller fryser på så ska ja ta herr Knas och römköra honom. Får se hur de kommer att gå för mig. Alexandra lyckades riktigt bra med han men ja vad ja åstadkommer är en annan femma.

Hade inte så mycket mer planer än detta. Ska försöka ta en bild före och efter i sadelkammaren så får ni se om ni vill. Så kanske även linda kan filma vid tömkörningen.


Såhär vacker ser de ut när jag tömkör (första gången)

Och då duktiga alexandra


Knögligt värre

Dagen började just snygg med att ja hade dragit på mig en sträckning i ryggen. Antagligen beror denna på att ja va sjukt varm när ja gick från gymmet i går och rätt ut i minusgrader. Smarta jag lixom.

Hursomhaver så åkte jag till stallet vid 15-tiden. Där blev de det gamla vanliga att göra. Jag och maria fixade även endel med hagen. Så nu hoppas vi på lite mer torrhet. Flyttade även hökrubborna en bit bort till ett torrare ställe och även ett med mer lä. Så slipper våra små knasbollar stå i geggan och sörja.

Tog sedan in knas och började dona med han. Möttes av en Maria som skulle skrita lite i padocken och hon va bitter för de va på tok för gnögligt för någon som heslt aktivitet där. Typiskt! De va ingen ide alls att försöka gå ut med han och tömköra om ja inte ville bryta ben på både mig och knas.

Vi spenderade kvällen med linda och svempa i stallet, de blev en go borstning och även lite hovträning. Wille ville även borsta lite själv med kvasten då han tydligen tyckte att ja hade gjort ett dåligt jobb inne i boxen. Sötnöten!

Hade hoppats på att fotografera i dag men ja de sket sig. Hoppas på fint väder i morogn eller söndag.


Gott med ljumet vatten, knas ogillar isvattnet uteborsta

soppa inne i boxen med

vi ska t8ll hörnet...

Titta vad fint vi har soppat nu ska även väggen få sig en omgång


märkliga byxor...

Jag vet inte om ni har sett de "nya" modet på ridbyxor. Själv så såg jag dem i en baner på bukefalos och höll på att dö av skratt! Jag tycker dem ser otroligt roliga ut nästan som en "extra rumpa". Däremot kan ja tänka mig att dem gör sin uppgift så att säga.


Såhär står det om byxorna på deras hemsida.

Vår mest populära ridbyxa av flera skäl.
FITS patenterade PerforMAX™ ger den bästa
komforten du kan tänka dig av en helskodd
ridbyxa.
FITS All Season Microfibre tyget håller dig
sval vid varmt väder och isolerar värmen
när det är kallare.
 
   
Segmenterade läderskoning för största
  möjliga flexibilitet
Perforerat hjortskinn för bästa sadelgrepp
Powernet™ ger stöd för mage och vad
Inget läder eller sömmar i grenen
Body Sculpt tekniken ger perfekt passform


byxorna görs av ett märke som ja aldrig har hört talas om och det heter Sebos. Byxorna ser ut som vanliga byxor framifårn av ett bättre märke. men bak ja de får ni se själva... Byxorna går varfall lös på 1695.-


Kingsland farmingdale jacka

hitttade denna jackan som inte är en nyhet utan den kom ut förra vintern men ja jag blev kär. Skulle gärna vilja ha en sådan. Tyvärr vill ja inte lägga 2000kr på den. Men ska gå till ridsportsaffären som vi har här och kika på hur den ser ut på.

Ska köra karn till jobbet så kikar ja föbri där sedan. Såg även att den fanns i olika färger men det är nog den som är blå med röda och vita dekorsömmar fram. Gah va kär ja blev!


Tidig morgon

Ja det blev en lite väl tidig morgon för min del idag. En tjej o stallet ringde 0550 och mådde inte så bra och undra om ja kunde ta hennes fodring. Ja de va lika bra att gå upp direkt och brumma iväg till stallet.

Åkte förbi bensinmacken för att tanka o expoditen tyckte jag såg trött ut, berättade fort och då fick ja mig banne en uppläxning ang. Hästar och täcken. Suck varför kan inte folk bara gör som dem vill utan att behöva läxa upp andra för att man tydligen gör fel (enligt deras lära). Gubben tyckte vartfall att hästar idag inte behöver täcke för dem är inte födda så. Ja själv tyckte inte gubben behövde jacka gör han va ju uppenbarligen såpass fet att de borde värma.

Hästarna skötte sig och ja tyckte att de gick på bra. Knas hade redan hjälpt till lite på morgonen genom att ta av sig sitt täcke och lagt det i en hög vid dörren. De passade tydligen inte herren att ha grönt. Suck!

Nej nu ska ja krypa ner bredvid sambon och förhoppningsvis få någon timma sömn mer än knappa 4 timmar :(


Dagens träning
Onsdag
Började att fixa han och de v inga konstigheter att varken sätta träns, sadel eller skydd på bena ( ja orkade inte vänta på att benen skulle torka).

Vi gick några varv på våran longeringsvolt och han var hyfsat lugn trots att det blåste stormar. Började att longera lite lätt i traven och ja han va pigg och kom i i galoppen typ hela tiden. Han hade lite problem att lyssna på mig vad de gälde både avsaktning och halt men vi körde på tills dess att han fixade det hyfsat. Bytte sedan varv och ja där va fokus mer på att han skulle trava luuuuungt. Han började fatta vad ja var ute fter rätt så  snabbt. Sedan v de en himla brevlåda som smatrade till å ja wille drog en repa genom heeela padocken med mig i släptåg.

Testade sedan att göra en ny sak vid den platsen som han drog, väänta ut han. och sedan bara be han skritta runt på volten. Han studsade till några gånge men stack aldrig och sedan så traskade han på otorligt fint. Så ja nöjde mig där och vi traskade in.


såhär stroppig ser man ut när man har guldskorna på

De blåste

älskar "jacket" vid sadelgjorden pga päls!

"avslapnad" i slutet av passet


Wille den vilde!

Ja idag så lekte herr knas vilde i haagen, han bjöd upp till dans hela tiden och ja hade tyvärr inte med mig rätt kamera utan bara den lilla skiten. Tog upp han och fick ngra bilder där man kan tyda att det är en häst på...


Herr sprattel

Fångad av en stormvind!

Ja Emil va tydligen på besk i stallet i natt. De har även regnat ofantligt mycket och detta vatten har skapat sig en liten flod längsmed hela gatan och ner i våran hage istället för att vilja gå några meter till rakt fram och då hamn i diket. Så det vr bara att börja gräva dike för min del.

Sedan när ja kom upp på lofet så hade allt mitt hö även vält och någras var påväg ner så de måste ha blåst rejält när saker inomhus va vält!

Knas hade MASSA energi i kroppen idag och ja han utförde diverse cirkuskonster i hagen med colin.


Den "lilla" jordskrevan

floden

rätt in i hagen

De va fint staplat

Knas lekte även vilding mer bilder kommer strax i ett eget inlägg!


vintervila

Ja som ni säkert förståt efter alla mina tr¨åkiga inlägg så har inte knas gjort många knop. Såg precis att hans sista "pass" gick den 21 novmber 2011 och då var det tömkörning med alexandra. Så det var ett bra avslut men efter det så skeet sig vädret och han tappa sko och ja hovslagaren gjorde sönder han "hovslagarpsyke". KUL! knas vila har alltså pågott i 1 månad och 2 veckor exakt. Tror dock faktist inte de går någon nöd på han fast han vilat så länge. Nu vill ja dock igång! 

Idag ska ja ringa hovis eller eventuellt möta upp han i stallet och prata med han om han vill verka herr Knas nu i dagarna och bara bygga upp hans förtroende lite. Kommer att börja med att verka om han och de kommer ja göra några gånger innan vi ger oss på de där med banka skor. Inget ja är överlycklig över men ja jag vet inte vad ja ska säga, ytterligare en gång har erfarna och utbildade hovlsgare misslyckats och förstört. TACK!

Bjuder på några fail bilder på herr knas


Flygande kötttbulle

Lysande hoppteknink!

De så¨fantastiska " inridningssitsen" HAHA

Kamel?

"nej ja överdriver inte alls min trava hjälp"

GALEN!

Sötnöten...

vill inte vara med på bild

W" vill inte att ja ska vara med på bild..

BLÄÄ!


Sluta planera

Ja jag borde sluta planera för vädergudarna ska ALLTID ställa till de!! Idag så hade ja även svennis att fixa så när ja va klar med min box gick ja ut och tömde skiten då duggregnade det lite, såpass lite att ja skulle longera. Började sedan att fixa svempas box och när ja skulle tömma kårran då va de 10 cm snö på backen och de välde ner från himlen... Så nej det blev inget idag heller. GAH blir tokig får se vad det är för väde i morgon så kanske vi skjuter på det en dag som vanligt.

Blir så himla trött och less på detta vädret, Såg även yss att om två dar ska de bli -8. Kanske borde överväga detta  med att sätta igång han. Aja jag får se hur jag gör.


Knas nya favvorit!

Jag köpte en mjuk borste från Borstiq häromdagen och tänkte inte mer på det. Brukar svepa den över han de sista jag gör och även i ansiktet. Tro mig när ja säger att dett ahar blivit knas nya favvorit. Han tigger bokstavligt talat när man tar den i handen och när man borstar med den typ från ryggen och ner på magen så snjuter han rejält. Idag stod han i " form" och verkligen lufte upp hela ryggen och sträckte ut tungan samtidigt fast inte så mycket, hade inte kameran då tyvärr.


v. 1

v. 1
Måndag -
Vila
Tisdag - Longera med sadel lite lätta, finns de hjälp så hänger ja på han.
Onsdag - Vila
Torsdag -Tömkör
Fredag - Vila
Lördag - Longerar, sitter upp och svänger runt lite
Söndag - Vila

 


År 2012

Detta året ska bli grymt om ni frågar mig! Då förra året var skit rent ut sakt så hoppas jag på att detta året skall ge mig mer glädje.

Detta året ska ja rida knas mer och kanske komma ut och träna lite samt att vi kanske gör ngn tävling tillsammans. Längtar!!

Ska även försöka att ta några nya bilder på oss snart med samt att vi ska börja sätta igång nu med!