Som jag längtat!

Äntligen kom den där dagen dåg jag fick sitta upp. 

Besöket hos veterinären va delat, helt klart mycket bättre men samtidigt mycket bättre vilket var bra. Nu hoppas vi på att det saknas lite muskler bara och skall sätta igång långsamt och ett återbesök om 2 månader igen. 

Första två veckorna ska va på jämt underlag, gärna vägen och rakt fram. Så i torsdags så satte jag upp och skrittade i padocken och sedan ut på vägen. Knas valde då att bjuda på ngt helt nytt för oss och det va i form av snurrande bockaprång. Något jag hoppas på att han inte bjuder på igen! Någonsin!

Idag så valde jag att gå runt i padocken på olika spår. Han skötte sig superbra! Va så himla mysigt att skrota runt där i tysthet och mysig snö! 

Nu längtar jag ännu mer tills jag går börja trava om en månad! 
På något vänster lyckades vi matcha allt! Tröja, hjälm, schabrak, skydd å ländtäcket. Allt i brunt! 


Vatten, vatten bara vanligt vatten

Wille står i sin lilla grushage fortfarande tyvärr och det är kanske inte det roligaste och bästa men just nu måste vi det. Jag hoppas så innerligt att den 27 är goda nyheter!

Promenaden idag va minst sakt spännande! Allt va farligt och den lilla ån vi skulle över på va igentligen en hästätande varulv. Minst! Vi fick ta några vändor fram och tillbaka och sedan va den mindre farlig!

Annars så ser dagarna mest ut som bilden nedan varvat med någon promenad. Fixade även till i boa hör hemma så nu har jag två perfekta hyllor för mina schabrak! 

17 januari

Panik, ångest och en känsla av att bara vilja gräva ner sig under täcket och önska att dagen passerar fort! 

Jag har aldrig gillat detta riktigt. Och att för varje dag bli ännu närmare 30 är fyllt med panik! En obehaglig känsla som växt redan från 21:års ålder. Det är inte okej! 

Jag hatar det! Åldern sätter inga gränser nej absolut inte men det gör samhället. Det är så mycket man ska ha gjort eller göra vid vissa åldrar och man känner sig bara misslyckad och nedtrampad. 

Den värsta frågan av den alla är helt klart "när ska ni ha barn?" Jo men tack jag LOvAr att du kommer se. Varför är man så nyfiken på det? Det är ju mig som man umgås med inte barnet? Barnet är ju för min skulle inte någon annan? 

Jag älskar barn, kommer ha minst två. den dagen jag anser att jag är mogen för den enorma uppgiften i livet att fostra ett barn till en underbar människa som skall klara sig igenom livet utan att bli deprimerad av alla problem mänskligheten har skapat och orsakar. 

Men ja dagarna minuterna ja allt rullar på. För så ung som jag är nu, så ung kommer jag aldrig bli igen och det är det äldsta jag någonsin vart!Orättvisors definition!

Ja men om man nu tänker efter, eller ja ser till mig själv helt enkelt. Jag som hästägare utgår och försöker göra det bästa för min häst. Ser till att han har det bra, byter täcken ofta för att motverka skav, kollar väder och vind så han inte blir för varm och rider sunt! 

Varför? Jo jag vill ha en hållbar häst hela livet. Jag gör inget överdrivet utan mer sunt förnuft. Vill att han skall va stark och kry så han får många timmar ute och gärna i lite ojämna hagar.

Vart kommer då orättvisan in? Jo det känns som så att dem som "inte bryr sig" eller snarare saknar kunskap har flyt. Inga skador inget händer. Höstar springer lösa högt p lågt ute på vältrafikerade vägar, hästarna går ingen mat eller rida helt fel. 

Nej men deras hästar visar aldrig några som helst symptom på hälta eller annat. Nej det är inte så att jag önskar andra olycka, inte alla. Jag önskar mig själv bara ingen olycka trots att jag efter konstens alla regler försöker att förebygga och förhindra skador.

Hur kommer det sig? Orättvisor när man kan, eller ja har känslan att man kan förhindra något men ändå så verkar det som om det inte vill sig. 

Nej detta va kanske intw ett så peppande inlägg men en tanke som gnagt mig. 

Knas njuter med en vetekudden, säljer sådana här med om folk är intereserade.  499kr 


Kanske är det slut?

Jag hoppas på det, jag hoppas innerligt på att det är slut på hans konstiga beteende, slut på dem där vita kuverten att ramla kn med en stor röd text på från distriktet. 

Jag har inte sett beteendet på han under helgen. Okej jag har inte suttit och glott på han men ingen har sakt något och jag har tagit in han för lunch och spanat men inte sett det. 

Maria hade insläppet idag och hon såg det inte heller. 

Jag hoppas innerligt på att det är slut nu! Att när vi åker till veterinären den 27 igen så är det sista gången för detta året! Och typ 20 år framöver med för den delen med! 

I morgon vankas promenad så får vi AE hur pigg Herren är på det. 
Märkliga ting!

På nyårsafton fick jag sitta i stallet halva kvällen då Wille beteende sig vänligt konstigt (innan 12-slaget). Han tog en mun hö och sedan så stig han apatiskt och orörd.

Vet fick självklart komma ut, det resulterade i två sprutor en munkrontorll, halskontroll,tungkontroll och en himla massa andra kontroller men ingen diagnos och en dyr räkning!

Tyvärr, såhär en vecka plus några dagar senare så har inte beteendet försvunnit. Jag har varit i kontakt med två veterinärer och en väldigt duktig massör som samarbetar mycket med veterinärer.

Vi pratades vid häromkvällen och kom fram till några teorier. Inga roliga men helt klart troliga och möjliga. En vet från Halmstad skall kontaktas på måndag och även en annan massör/kiropraktor samt en till vet.

Reservplanen...Go go go!

Ja det är den rubriken jag ville skulle stämt men den som passar är kanske snarare "ett steg fram femtioelva bakåt." 

Åkte till vet och knas va mer taggad och i luften än på marken. Vi fick börja springa rakt och det gick bra. Tills vi skulle vända då han sprattlar iväg i någon form av karatefight mot minst femtio galningar med plastpåsar! 

Vi gick vidare mot longeringen som även den bjöd på show, förstaklassig sådan dessutom. Här va det inte bara arabupvisning på volt utan även drakblåserier i luften på spänt snöre med en fladdrande mig i andra ändan. 

Allas humör var på topp, tills att jag slängde en snabb blick mot Beate och läste av kroppsspråket och hon bara suckade.

Vi gick in på stationen igen, jag ville höra beslutet att det är bara att rida på ev att det är inte helt hundra än. Det jag absolut inte ville höra var helt klart de ord hon sa " vi är tbx där vi började...". Inte okej! 

En slicksten senare och två sprutor så packade vi åsnan i lådan och styrde hem med ett målen av besvikelse, ilska, ledsamhet över en...

Det är här jag ska va! Utflykt igen

Ja då ska vi packa åsnan i lådan och bege oss mot veterinären idag. Jag hoppas på att det är en sista kontroll och att jag får beskedet om att börja rida.  Det hade vart så himla skoj att äntligen få sitta upp istället för att gå bredvid! 

Men set återstår att se. 

Satt häromkvällen och putsade upp sadel och träns så dem är redo. Ska putsa några träns till men dem jag använder mest är klara. Gjorde en sådan där riktig genomgångars och knäppte upp allt och passade då även åå att byta till ett nytt pannband. Tkr allt det blev himla tjusigt så nu hoppas ja vi får inviga det med. 
Hacki i häl

Klockan ringer påtog för tidigt för att vara första dagen på det nya året, för tidigt med tanken på vårkvällen och för tidigt med tanken att jag somnade sent.

Glädjen denna morgonen va när jag fick ge min springare hö och han åt det som vilken mat som helst. Ett snabb samtal till veterinären om hur läget såg ut och vad hon hade kommit fram till med sina kollegor.

Jag skulle försöka få i han så mycket vatten som möjligt under dagen och fodra på som vanligt och ha koll. 

Sakt och gjort 30 liter sörplade han i sig på morgonen, självklart blev han lurad med betforvatten.

Eftersom jag var där på morgonen så hade jag även bytt så att jag släppte ut alla glada hästar. Telefonen fick ligga kvar på fönstret då det är där jag har bäst ( och den enda) mottagningen.

Går ner för att hämta tjejerna (våra ettåringar), oturligt nog går dörren på något sätt i baklås. Såklart! Det finns inga öppningsbara fönster och det går helt enkelt inte att bryta sig ur! 

Min enda tröst var att jag viste att Maria skulle komma mellan 8-9. Min väntan blev totalt bara 40 min och jag möttes av ett extremt asgarv från min tränare/stallägare.

Extremt bra start på 2015! 
Önskan om svar

Den där vansinnigt obehagliga känslan som växer när ,an så tydligt ser att ens fina skatt bara ändrar beteende helt är obeskrivbar! Vi står och tittar på han och dividerar fram och tillbaka. Under den tiden ställer sig Wille i ena boxens hörne med en tuss i munnen och låser ute allt! 

Jag ropar på han va lönlöst, han stängde ute allt! Tillslut drog vi ut tussen ur munnen och det gick någon minut och så var han tillbaka med oss. Så höll det på.

Vi ringde distriktet och veterinären konstaterade helt klart att det måste va något i munnen, hon släppte kolik väldigt fort då varken höjd puls, feber eller inga tarmljud stämde. Allt va som det skulle.

Vi hade hoppatspå att hitta någon typ av förstoppning eller sår i svalget/munnen, men han såg väldigt fin ut.

Endoskåpet kom fram och ner i strupen, inget där heller. Vi alla stod att kliade oss i huvudet. Knas kunde nämligen äta pellets, godis och även strålussern, symptomet kom även där men inte lika kraftigt och länge.

Vi beslutade att han skulle få betforvatten när han kviknat till och ta bort höt. Kontrollera vattnet och så tar jag och fodrar på morgonen. Stallägarens mamma som bor på gården skulle kolla till han vid 12-slaget och rapportera. 

01:30 hade han inte bajsat, samtal till vet och hon sa att det inte va så märkligt då han inte ätit men ändå druckit upp ca 7 liter av betforvatten.
Den ständiga turen

Står i köket och tillagar en av mina favoriter, en hummersoppa! Karln min är och duschar och nyårskönslan kryper på en där man står. Jag har fortfarande mycket att göra innan min fina gäst ska komma men känner att det allt kommer att lösa sig ändå.

Så ringer telefonen, det är Agneta. Spontana tanken blir att typiskt, vad har jag nu glömt! Mamma och ja var där i morse och fick lite bråttom på slutet. Tyvärr är det värre, knas beter sig konstigt och hon befarar kolik...

Detta blev ju bra. Patrick får i uppgift att fixa klart fonden som bara ska koka i ca 1 timma och så ringer jag även min kvällsdejt och berättar vad som står på schemat. Hon har häst så närmare förklaring behövs inte från mitt håll.

När jag möter knas så står han ganska nöjd och tittar på oss tre i stallet. Vi observerar han en stund och han slänger med huvudet imellanåt. Och så tar han en tugga hö, tuggar två tre gånger och fryser till is! Slänger med huvudet och stelnar till igen, blicken försvinner och han är inte kontaktbar!