Va ska man ta sig till!

De senaste dagarana har vart lite kautiska för mig. Saker och ting i min omgivning har gjort att ja inte mått bäst så att säga. Allt från folk som bara är för mkt ibland har lagt sig i och tyckt man vart ohövlig eller att man är elak på något sätt bara för att man inte kunnat göra något för/me/åt dessa personer. som bara denna månaden tror ja jag har fått dessa (3st) härliga personer samanlagt 6 st gånger att reta sig på mig för att ja inte gjort något sådan enkelt som exempelvis velat göra de dem velat göra som en promenad runt en skog???

För övrigt har min dag vart väldigt härlig. Vackde upp i morse brevid värdlens sötaste pojk som dagen till ära har vart min i 3,5 år =). Sedan vaknade ja dock av att gösta stog och spikade på några jävla plankor precis bakom boa så de va så där lätt att sova.

Åkte till stallet när patrick skulle åka till stan för att gå på konsert. Våra spånpallar kom idag och vi var hela stallgänget och massa mer folk som hjälptes åt att lassa av samanlagt 18 pall med spån så de blir ca 62 100 liter spån. Hoppas nu att det räcker till vintern. Tog mig även en lite barbacka tur på fisen bort till bäcken. Har börjat sätta igång henne lite smått nu efter allt hemskt och hon är duktig, fortfarande lika busig men de betyder bara bra för då har hon vart fall inte ont någonstans. En Glad Aliss är en ännu gladare Carolina!

Ja du nu sitter ja här på golvet och inser sakta men säkert att ja måste ta itu med andra halvan av rummet, som tur va den mindre halvan. Sedan funderar ja på att sätta mig lite me antingen täcket, boken eller scrapbooken en stunde efter ja e klar. Oj nu kom ja även på att ja ska lägga in Max cd på datron...

Blir nog säkert en liten kvällsutr till Aliss med sedan kommer patrick och hämtar mig såblir de tjörn i natt med.


so long!

Misshandel!!!!

I söndags kväll så var ja ganska sent i stallet tillsamans med maria, släppte därmed utt aliss rätt så sent (runt 2300 tiden).
Måndag mordon skulle jag jobba så maria hade lovat att ta in henne. HOn upptäckte då ett litet sår på benet som hon trodde va sparksår, det blev rengjort och om pysslat.

Efter jobbet någon gg runt 4-5 tiden så åkte ja ut till aliss för att pejla läget och även rida. När ja kommer hem så har hon en stor himla svulnad på tumpan som är ca 20 cm lång om onte mer, flera småsår och värst av allt hon har stora skär/skrapsår i underlivet!!! Hon har sådana smärtor att hon knapt kan ta sig fram, och vill inte/kan inte vända sig om i boxen för de gör för ont.

Veterinär kom med ilande fart och vi konstaterade att hon ite hade ngn benskada utan bara var mörbultat. så hon fick starka smärtstillande för att kunna röra sig lite.

Efter senare titt och konspirationer med andra i stallet bland annat linda så kom tankarna fram på misshandel. Eftersom såren var placerade på så udda sätt och ingen annan i hagen hade fått skador (hästar försvarar sig även med sparkar) så kom vi på detta. Dem som var i stallet började att gå rundan runt alla hagar och upptäckte då flera konstiga saker som ex att tråden var avklippt på konstiga stället ( vi har nyss stängslat om hela hagen och satt ny tråd).

Vi beslöt oss för att vara nattvakter utifall detta puckot nu skulle komma tbx. Linda började vakta till 2 sedan så kom jag, pappa, maria och tessan och vaktade mellan 2 och 4. vi gick runt hela hagen och hästarna tyckte de va mkt roligt med besök i hagen. efter oss vaktade terese och henrik. Ingen av oss kom dock på någon. tyvärr...

Tisdag morgon åkte ja ner till polisen och gjorde en anmälan. fick då veta att de hade vart två liknande fall i ytterby för två v. sedan. inte alls kul. polisen sa att ja skulle ringa dem så fort de hände ngt mer elle de kom upp någin mer detalj.

åkte sedan till stallet och får veta att de här jävla puckot vart ifarten nu igen fast i norra stenungsund och som ja tolkade de så var detta stoet mer utsatt!!!

jag var tyvärr tvungen att åkta iväg till jobbet och jobba sedan vilket inte alls var kul! Pappa sköter medicineringen jätte bra med lite hjälp av dem han hittar i stallet.

jag åkte efter jobbet med maria och kollade en stunde blev docka vbruten av linda som kom springandes med en kniv då hon trodde vi var förbytarna. Vi började allihopp att skratta rätt rejält.

jag har nu vart vakt varje natt och de kan man märka på mig med. Så fruktansvärt tråkigt med allt som händer och ja menar va fan har våra hästar gjort detta puckot?

Aliss mår nu bättre men hon är fortfarnade halt och stel. såren läker fint men de kommer att ta år innan svansen är fin =(. Jag hoppas bara nu att hon ite kommer att få några men för livet.

Måste även berömma henne då hon är så otroligt duktig och står stilla när man pillar och gör rent såren och allt annat. vem som kan komma och greja med henne och hon står bara stilla och "njuter", men innerst inne tror ja hon är rätt glad att hon får all uppmärksamhet. min lilla stjärna sötast och snällast av dem alla finns ingen som hon.Ardissone Dee  <3Palla allt!!

Ibland blir man så jäkla trött på folk.... tack att ja har mina två änglar här på jorden min lilla aliss och patrick(L)

Veckan som gått...

Tisdag!
Tog en till lektionför linda i dag och det gick kanon! Aliss arbetade bra i väremen och lyssnade fint på mig. vi jobbade lite mer med höger denna gången än förra och tog även vänster galoppen (som är den jobbigaste).

Linda upptäckte även att lilltjejen hade en vargtand som skall dras ut och att hon har tappat två tänder samt att en skall slipas till lite. Detta tar vi i takt med att nästa vaccinations spruta ska tas på tisdag.

Onsdag!
jag och stall maria tog oss en "promenad" och frågade om padock. vilket gick jätte bra. så dit skall ja rida i morogn för idag hade jag och maria badat hästarna i bäcken.

Torsdag!
Errol e halt så ja fick rida själv i dag. Arbetade mkt med lösgörande och neråt framåt. hon gick jätte fint, hade de svårare i vänster men de tog sig tillsut. vi var vackert gråa när vi var klara där inne. sedan så lyckades ja även fixa värdens finaste repa på mina nya stövlar... suck

Fredag!
Vattnade hästana på morran va där en stund åkte hem skrev lite på ett arbete (dödshjälp super kul =() sedan så åkte ja tillbaka och red med maria i padcken. gick lika bra diga dammade dock mer än igår för vi var två idag. Sedan jobbade ja lite med galoppen med främst i höger varv. börjar bli riktigt bra nu inte lika fort som v. men hufsta rund och fin.

på kvällen så tog ja pappax flex och sågade av lite stoplar som vi skulle sätta i till helgen. jag såg inte riktigt klock ut där i min snygga outfitt.

Lördag!
Jag va i ullarded på morgonen sedan til stallet med josephin och så skulle vi rida en tur. johan kom med och hällsade på. vi tog gräddhyllan och det var mkt roligt och trevlig tur. jag blev kvar i stallet rätt länge med, sedan ringde krusell och torterade mig att ja skulle komma ut. så de va juh ju så illa tvungen att göra.

Sanna hade bakat goa bullar och antagligen smusslat ner ngt mer i dem för helt plötsligt så utbrister hon " titta de är ngt som springer där borta på vattnet " de som skall tillägas är att man hör ett tydligt motoeljud och d e havet och vca 2 km ut med andra ord en båt. men sanna var övertygad att de va ngt annat och tog snabbt fram kikaren och insåg ganska snart att hennes "älgstudsare" var en helt vanligt båt.

Söndag!
åkte till bastevik och sola en stund. sedan var de vattna hästar och titta på timoträningen. de va fart å fläkt å tjejerna va super duktiga.

Sedanre mot kvällen så samlades all på lindas trapp och vi satt och småchilla. hade himla kul. gjorde norska kroken lr va timo kallade den. självklart så vann juh ja över alla (A) utom timo för han tävla ja inte mot.

sedan så skulle linda upp till bevis på champs. men honvar lite rund om foten så de gick inte jätte bra. så timo hoppade upp och fläcker ur sig komentarerna som att "han va grov" och "han må va liten men han känns stro" de som skall tillägas här är att timo är bög. och han sa de me glimten iögan och alla asgarvade. jag var hemma ngn gg runt 23.30

detta var min häliga vecka. det enda som saknas här är nu att ja skulle få spenderat lite tid med världens bästa pojke. men han hade en kiss konsär att gå på som han tkte va mkt rolig =) älskar han så otroligt mkt (L)

so long!

image7