damn i'm good!!!

Kommit på min lösning..

" if people are trying to take you down, it's only cause you're above them"

Känns sjukt bra :)


Kommit till insikt!De där med ärlighet för mig är självklart man ska vara öppen mot varandra. Tyvärr svider sanningen och ärligeheten ibland. Är man då snäll om man håller käft eller om man ljuger istället?

Många år sedan höll ja på med en sak vill inte säga vad då ja faktist ogillar de beteendet. Jag lovade mig själv att sluta med det och de gjorde jag. Inte lätt men ja brydde mig helt enkelt inte och de gav resultat, jag sluta. Tyvärr så är de väldigt lätt att falla tillbaka. Det är lite som ett missbruk. Har man rökt sigaretter och sedan slutar är med vänner som röker så ja man har väldigt lätt för att falla dit igen. Jag har nu beslutat mig för att sluta med mitt "missbruk"! Med detta hoppas ja på att saker och ting löser sig runtommig. För just nu är ja så jävla trött på vissa situationer och vänner som beter sig så ja jag kommer härdan efter bara "minde My one bissnes"... Frågor på de?


förflyttning

Ja hade som plan att tömköra lite lätt idag för at sätta igång men då ja inte mår 100 och känner mig sjukare än sjukast så får de tyvärr vänta. Ska plugga lite idag hade ja tänkt och sedan ikväll blir de någon timma work. Knas mådde som vanligt bra och sprang runt och busa med colin. Att dem orkar!

Fick fixat med vintertäckerna i stallet som nu torkat efter att ja tvättade dem lite och nu är de nerpackade och redo för nästa vinter. Fick även ställt i ordning lite i min hylla som ja måste rensa i någon dag där med då ja har massa täcken och bröte som bara ligger och inte används.

Vill även fixa en till hylla upp till loftet eftersom ja vill ha lite mer plats för saker. Så har lite småpill att göra. Men först blir de nog till att införskaffa mig två plastlådor som man kan stänga bra och rensa i påsarna på hyllan.


Wopp Wopp

igår blev de inte görmycket gjort, fick köpt lite morötter och såg att foderbutiken hemma hade halva priset på knas kraft men den va slut så de kommer in ny på tisdag så blir nog två påsar. Dem lär ju räcka till efter sommaren då en påse håller ca gurka 2 månader för oss.

Knas fick sig sedan en rejäl borstning ute och ja han stod och supernjöt medans ja hade halva hagen och han på mig. Knas fick gå utan kläder en stund i går mitt på dagen då de var hela 20 grader ute! Sommaren är påväg!!! hallelulija för de. Som ja längtat, dock så såg ja ngn väderraport att de skulle va minusgrader mot helgen men de hoppas ja inte på.

nej nu ska ja dra mig bort till Stallet för att tömköra knas och sedan blir de hem och laga mat för att sedan jobba kväll. Fick massa fina lovvord av tilldelningschefen och även platschefen i går men de skriver ja mer om senare idag.


en favvoritbild


Paus

Då knas har varit lite knasig så fick han en veckas vila. Ska nu börja tömköra han lite och ska även höra mig lite med en tjej. Har lite nya planer i görningarna för knas och ja hoppas sååå att de går igenom för oss!

Annars så knallar allt på som vanligt vädret är strålande så ja är rätt så fotosuge med får nog bli lite i veckan om ja hinner.

Jag har blivit mystiskt sjuk. Har fått göront i halsen och kan knappt prata.

Idag måste de köpas böcker så ja kan börja plugga i de nya kurserna och så ska ja o e skriva klart ett brev.


Som ja längtat!

Jag har dregglat och drömt om detta träna i snart 3-4 år. Annan nos men ändå den modellen och de tränsett. Då ja tyckt de vart lite för dyrt till ord pris har ja letat på reor och liknande men inte hittat.

Ja har köpt andra rundsydda träns för att "ha sålänge" men ja jag har snart haft 5 st och bär ja nu på GHS tittade på ett till (självklart inte de ja ville ha eller änns nära så beslöt ja mig) de blir inga mer träns förrän de och när ja har min dröm så har ja de ja vill ha och inget mer.

Nu blev fe mitt till ett mycket bra pris! Ska byta ut pannbandet till ett guldigt men än så länge har ja detta. Kärlek!


Dagens TräningFredag
I longeringen va knas superfin. Lyssnade direkt på mina direktiv och de va inga som helst tendenser till något annat bus. Han saktade av temot när ja bad om de och tvärtom. Prickfritt med andra ord!

Satt upp själv idag och lillen höll i oss bara. Sedan så följde hon med oss en liten bit och vi var sedan losskopplade vi och vi skrittade på själva. Det var mycket volter och försöka få han att lyssna på alla mina små signaler. I vänstervarvet så lyssnar han rätt så bra då det är hans lätta varv men han tycker att de är lite knösligare i vänstervarvet där han gärna drar inåt fast man leder utåt och använder sig av vikten. men de kommer tror ja säkert.

VI körde även lite trav idag och kan säga att knas är inte den typen av häst som saknar framåtbjudning! Traven gick på fort gjorde lite halvhalter och tog en volt. Dock va han så övertaggad så de va bara till att sakta av lite lätt och göra om. fina lilla tokiga busiga överpigga knas!

Passet avslutades med att skritta över lite bommar. Knas reaktion på det, ingen alls...
Dagens outfitt
Wille
Lindor
- okända "w"
Boots - guldiga cartago
Träns - schockemöhler + os pannband
Schabrak - hippo
Padd - mattes fårskinspadd
Sadel - Jacson Santa Cruze
Hjälptygel - okänd graman
Fegisrem - stigbygel från hööks

 

Jag
Stövlar
- Horse Head
Byxor - MH
Tröja - Kingsland
Linne - Cubus
Hjälm - Charls Owen
Ridhandskar - Roekle

 


Dagens träningTorsdag
I går skulle ja löshoppa med emma men vädret va så sjukt härligt så vi fastnade på stenen utanför stallet (mitt i solen) och blev sittandes där hela dagen tills dess att solen gått i måln. Idag va planen att rida men eftersom han har ståt i tre dagar så valde ja tömköra och flytta fram allt en dag. Maria kunde ändå inte fören på söndag så de passar ganska bra ändå.

Tömkörningen då. Jag använde mig mycket av de som Alexandra pratade om och hjälpte mig med sist tyckte faktist att de gick riktigt bra idag! Han va allert och lyhörd på alla mina hjälper trotts tråkigt duggregn och dagisbarn som marcherade runt utanför. Jag hade inte något större mål med ridningen idag utan de va mest att testa av alla mina hjälper och hitta rätt bland alla snören och spön. Ville få han avslappnad och lyhörd på vad ja sa och bad om. 

För att göra de lätt för mig så började vi i de lätta varvet och han kom ner sig nästan direkt och traskade på. Han fick lite undertempo ibland och när ja bad om gas så glömde han bort bakbena emellanåt med. Vi gjorde många start och stopp och så fick han med sig bakbena bättre. I andra varvet som är de svårare så hade han en tendens att gå under lodplan så försökte få fram han lite mer i tempo där. De gick bättre än sist ja körde själv men fortfarande så har vi stora problem med att han faller ut på den öppna delen av volten. Dock så var han rättstäld denna gången vilket vi inte vart riktigt de andra gångerna.

Arbetade han itne allt för länge då ja fick de ja bad om rätt så snabbt och va mer än nöjd. Nu hoppas ja på att herr knas kommer ihåg något till i morogn när ja har för avsikt att klättra upp på han. v. 11

v. 11
Måndag - Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Löshoppning
Torsdag - rida, mer krav i skritt och trav. Testar galoppen på lina
Fresag - Vila
Lördag - Maria sitter upp och rider hon skall även testa galoppen
Söndag - fotografering

 


mer bilder


känslan i dessa bilderna va precis som ja önskade och lite till.
här kändes han allert, avslapnad och med på noterna
Sedan började rodeon

helt okej i fattningen...

Första kicken..

andra...

ja tredje å där satt jag skitstabilt!


Dagens TräningSöndag
Började med att longera. Han va pigg och allert och hade heeelt glömt bort vad halt och sakta av var. Så ja började att ta itu med dem och sedan så satt de rätt så bra. Han bjöd på fint utan att springa iväg och sedan testade ja även att sätta på inspänningar och fatta galopp för att se om de hjälpte något. Han va väldigt tveksam till dem där sakerna då han först inte ville gå fram fast att dem satt på löstaste. Sedan så gick de utan problem vi fattade några galopper och ja tyckte mig inte se någon tendens till bakutskutt fast hade ja inte haft dem på så tror ja heller inte att de skulle kommit något.

Hursom, jag hoppade upp själv idag och linda höll oss bara så att han inte skulle sätta av i någon fart. Reda med graman idag för att dels ha en hjälp så han inte drar upp huvudet i skyarna och dels för galoppen. Satte betydligt er krav på han idag och han bjöd på fint ändå. Nu i efterhand så kändes det bättre än vad det var =). Vi travade även en del och även här kändes det att han hade krut i kärran. Fick till några fina sträckor och som vanligt dör han lite på kortsidan men de gick, fast vääääldigt långsamt.

Sedan kom vi till galoppen och ja vi fattade den blev två steg sedan kom första kicken, jag satt kvar vi fick några till steg de blev en kick till några mer steg fast nu hade han ökat temot rejält och styrde även innåt mitten. Jag tyckte de va dags att sakta av lite och så kom kick nr tre och ja jag flög i marken igen. Knas fick sadeln under magen och sprang i ett jäkla tempo. Fick fångat in han och konstaterat att allt var mirakulöst helt även hästen. promenera lite med han, satte på sadeln igen och lopngera med den. Oberör! Ja valde att inte sitta upp igen då sadeln va mer eller mindre dränkt i padockens grus och jag kände mig inte " skakis" så de e bara att köra nästa gång igen...


Mer bilder kommer senare, bla galoppen!


Dagens OutfittWille
Lindor-
Schockemöhler
Boots - vita globus
Träns - Ett Capone med stora Swarowskistenar
Schabrak - Kingsland
Padd - matds fårskinspadd
Sadel - Jacson Santa Cruze
Hjälptygel - okänd graman
Fegisrem - stigbygel från hööks

Jag
Stövlar
 - Horse Head
Byxor - KL
Tröja - Kingsland
Linne - Cubus
Hjälm - Charls Owen
Ridhandskar - Roekle


Blidde inget

Tyvärr va de ingen som kunde hjälpa mig idag så ja åkte upp till stallet och hoppades på att de kanske fanns någon där när ja kom men icke. Linda va ifs där men hon hade brottom hem så hon han inte hjälpa mig. Typiskt. Ja som så gärna ville rida. Tar nya tag i morgon och har redan bokat in linda.

I morgon kommer även hovslagaren och ska verka herr knas. Är en ny kille nu (igen) som kommer. Vi får se hur detta kommer att gå. Jag hoppas självkart på att de går bra men man vet aldrig. Efteråt tänkte ja vartfall ta och rida herr knas. Blir lite nya saker så han får tänka lite så vi kommer någonstans!

Ägnade lite tid åt knas i dag med hans frisyr. Den har börjat bli rejält lång nu men tog och klippte av lite av den och borsta igenom hela honom rejält. Skulle även klippa herrns hovskägg men maskinen ville inte funka så ja fick hoppa de.

I kväll blir de mys med mig själv å tvn som sllskap och så ska ja även försöka mig på att laga en muffins med god topping....

Bilderna

Ja då fick ja inte löst problemet helt eftersombilde inte översteg 100 men aja fick vartfall minskat ner dem till hälften
gick ju att ladda upp. Inte något magnifikt men aja bilderNya tag

I går hade ja som plan att rida men efter att de snöat 15 cm och sedan regnade hela dagen i går så flyttade ja fram det till idag. Solen skiner just nu och jag hoppas inerligt att den håller sig till i em då ja ska åka till fabror knas. Linda ska fotografera så förhoppningsvis har ja löst problemet med att kunna ladda upp nya bilder på bloggen.


varför?


är det bara ja som har problem med att ladda upp bilder just nu från blogg.se! Gah blir tokig på alla deras konstigheter och buggar!!!

Dagens träning
Onsdag
Longerade knas lite innan ja valde att sitta upp. Han kändes otroligt lyhörd på min röst och saktade av när ja bad om de samt gjorde halt när ja bad om det. Högervarvet var som vanligt se svåra och de ville sig inte riktigt idag så ja valde att inte bråka. Vid galoppfattningarna idag så vart han inte så stollig och tossig som sist utan sparka kanske tvågånger och sedan så fattade han galopp görfint.

Satte sedan upp och lillen gick med brevid men han va såpass lugn att hon kopplade loss och ja körde på eget rejs. Vi höll oss mycket på fyrkanten och red olika linjer fram och tillbaka. Han lyssnade på bra även här och ja valde att fatta trav på ena långsidan. Gick kalasbra och han traskade på bra. Lite försiktig men när ja bara drev på lite mer så traskade han på. Hästarna i hagen brevid var väldigt nyfikna på oss och knas på dem. Han stannade dock aldrig innan jag bad om det utan gjorde snällt halt när ja valde det.

Vi tog oss runt två varv i en jämn och fin trav så tänkte ja sakta av lite men så kände ja att han höll på att rulla över i galopp så ja tänkte inte så mycket mer än att jaha vill han bjuda på själv är de ju skitbra! Trodde ja jag. de tog någon sekund sedan satt ja där på marken och knas hade gjort ett av sinda välkända bakutsparkar som är OMÖJLIGA att sitta kvar på...

Lilla knäppte vartfall massa bilder på oss så ja tänkte va snäll och bjuda på oss.


fångad av en stormvind


Synd att hindrena står i vägen...


Dagens OutfittWille
Lindor

- Equline
Boots - vita globus
Träns - Ett Capone med stora Swarowskistenar
Schabrak - Kingsland (tur att de syns!)
Padd - fårskinspadd
Sadel - Jacson Santa Cruze
Longerlina - tre hästar
Skrittäcke - Mias Rs

Jag
Stövlar
 - Horse Head
Byxor - KL
Jacka - Kingsland Farmingdale
Hjälm - Charls Owen
Ridhandskar - Roekle

De som saknades idag var dock fallskärm!

Taggad!

Gud va ja är taggad inför att rida herr knas i morogn! ska bli så himla skoj. Lillen ska utrustas med stora kameran och ja hoppas hennes finder sitter som klistrat på Hoppas på massor av bilder! hahaha. Had hoppats att emma kunde hänga med ut men aja de får gå ändå :P.

Fick fixat lite idag med, kommit fram till att ja måste ha en dag i veckan på riktigt rengörning av boxen. usch herr gris tycker de e kul att dela med sig av sitt slabbiga foder på väggarna och heeeela krubban. mindre skoj tycker ja dock... Fick skrubbat och tvättat ganska mycket, byggde även en hylla med lillen och såklart fick knas lite pussar och pyssel.

Aja nej om man kanske skulle sova? a när Big Bang är slut så fixar vi även de.

Bjuder på en ovisad bild från senaste ridpasset... hahaha


om ändå han kunde se lite normal ut..


Dagens Träning
Måndag
Började att gå några varv i padocken. med Knas kalas sedan kom alexandra och kopplade på allt. Vi pratade lite om hur träningen har varit de senaste månaderna sedan hon körde sist. Vi hade lite högre krav idag då vi inte kunde "avsaktnig" sist men de gick otroligt bra idag. Han ville sätta ut vänsterbogen i högervarvet men vi fick bukt på det med. Alexandra andvände sig av en anan inspänning än sist vilket funkade skitbra idag.

Alexadra kände igenom honom i båda varven och körade på en liten stund. Sedan i slutet så fick ja testa på och fick många bra råd. Hade lite svårt i början att få han gå som ja ville då ja självkart skulle få testa på i de svåra varvet. men i slutet gick de bra. A fick sköta drivandet så koncentrerade ja mig på tömmarna lite mer och mitt "cykelstyre".

Vi fick oerhört mycket beröm idag av att han va så fin och lyhörd på alla rösthjälper. Fin i kroppen och även knoppen ;) A tyckte även att knas hade ett mycket trevligt steg. Me like!!!
Haha trött???

min söta illa sockertopp!

<3 busiga powni

Taget från film<3


v 10
v. 10
Måndag - Tömkörde, lättare arbete
Tisdag - Vila
Onsdag - Sitter upp och målet är att trava
Torsdag - vila
Fresag - Sitter upp och kollar av traven idag med KANSKE testar på galoppen
Lördag - Vila
Söndag - Sitter upp och kollar av traven idag med KANSKE testar på galoppen