Dagens Träning

Söndag
När jag longerade idag så hade jag stor fokus på att få han till att lyssna och slappna av. i högervarvet gick det otroligt bra. Han lyssnade och var rund och fin. Vänstervarvet var värre. han spände på sig lite och kom inte riktigt till ro lika fort.
 
Satte sedan upp och fick lirka ganska mycket med honom för att få hana vslappnad. Anna hade oss på lina hela tiden idag för säkerhetsskull. när han väl kom sig så gick det bra bytte varv och han var tvungen att jboba på lite mer då han är svagare där och när jag fortsatte kräva och han blev trött så kom även protesterna. De va inte så farligt men fortsatte som inget hade hänt och när han kom sig ett till varv i avslappnat tempo så tog vi och skrittade av.
 
Ska bli interesant att se hur nästa pass går som är inplanerat på tisdag... Måste även hitta en tränare i borås nuuuu!  Ska kika på någr ai veckan och se vad som löses.

Gårdagens träning

Lördag
Han var extremt loj i traven när jag lingerade honom men han kom sedan igång lite bättre. Kändes lyhörd och lugn så ja satte upp på han och körde lite volter och allt det där som ja brukar göra.

Han va pigg men inte laddad. Vi fick till två bra snett igenom så det kändes bra. Började trava lite lätt och som vanligt föll han in i galopp och sedan försvann han bort gjorde en bock och jag tuggade grus IGEN!

Fick tag på han och satte upp igen dock på lina. Han va otroligt nervös och spänd. Försökte få loss han på inner och de gick emellanåt. Tog sedan trava och de gick bra sålänge han var loss på inner. Saktade sedan av när han gick ett varv bra och vi gick in.

Idag har jag fruktansvärt ont i rumpan och värre lär det la bli...


Torsdagens träning

Torsdag
Longerade han bara något varv innan ja hoppade upp körde mycket lösgörande tillsammans med Nathalie och han kändes väldigt fin.

Tog och travade lite och förväntade mig en mycket energisk trav men han jobbade på direkt och bakdelen va helt under många gånger. Vi fick bara ett litet problem i bogarna men saktade av och vände runt han.

Tig lite galopp med men de gick lite snabbt då vi hamnade bakom Charlie som oxå galopperade på friskt.

Vi avslutade vårat lilla pass med att skritta av på långa tyglar runt kyrkan. O


Gårdagens Träning

Onsdag
Varför kan ja aldrig hålla mig till mina planer!? Ge mig ett ridhus i närheten så tror jag nog att de kommer gå hundra gånger lättare.
 
Hursom, idag var planen vila men eftersom han fick göra det i tisdags pga av regn och US möte så fick han vila då istället. Det regnade även igår men de va helt okej regn. stog inte som spön i backen så ja beslöt mig för att tömköra herrn. Började i hörnet för att balansera upp han och förflyttade oss sedan lite mer mot mitten. Gick tämligen bra men framåtbjudningen var la sådär. Försökte mana på honom lite mer och då blev det bättre men så fort ja slutade så saktade han av.
 
Var mycket nöjd över att han följde mina tömtag och en fin rund form med en bra volt. Fattar inte varför det är så svårt när ja sitter uppe på ryggen?!
 
Idag blir det nya tag på ryggen och jag skall försöka att fortsätta rida där jag var sist. Alltså volter tillbaka som funkade mycket bra. Få honom avslappnad fort och mjuk.

Dagens Träning

Måndag
Började ta han på linan som vanligt för att kolla läget. Han verkade helt okej inget konstigt alls. Känns snart som ja kan ta bort linnan om de inte är någon speciellt eller liknande.
 
Hoppade upp och red mycket i skritt och på 40x20 bana som ja gjort upp. Sedan så körde jag snett igenom och mycket på medellinjen med och  utan staket som hjälp. Använde även benen mycket så att han ska börja hoppla ihopp det med och mer.
 
När han gick i ett avslappnat tempo så började jag trava. Katastrofen var ett faktum för att rida på rakspår och inte ta allt fö mycket i munnen på honom var ju bara att drömma om. Fick däför lägga någon stor volt här och där med delade resultat. Åt vänster gick de hyfsat bra. Han var lite bättre idag vad de gällde den "elektriska" tygeln samt att följa mina skänklar. Åt höger hade vi katastråfbogarna igen... Försökte att "återställa" många gånger mer än vad jag bytte varv och gjorde även två nya saker mot slutet som verkade funka hyfsat bra.
 
Det tog oss nästan 30 min att bara komm i ett lugnt och behagligt tempo där ja hade sytråd och visst fasen fick jag jobba med mina ben men han lyssnade på det jag gjorde. Då han sköt tu bogarna mot "utgången" så tog jag och utnyttjade detta faktum lite och red volttilbaka. alltså vi travade långsidan passerade hörnet ibland på spåret och iblan något steg innan för att få skänkeln. Sedan passerade vi såpass runt att vi sedan kunde tava på rakt och byta varv för att göra samma sak i nästa hörne.
 
Han kändes rak och fin efter volten vilket var positivt och han lyssnade helt okej när vi gjorde det på långa långsidan. Försökte sedan att göra det på kortsidan så vi slapp rida rakt så länge men då blev det lite svårare eftersom att öppningen har någon konstig dragkraft...
 
Jag gjorde även så ibland när vi var på den svåraste delen och han sköt ut bogen så saktade ja av till skritt och vände han nästan med bara benen och fick nästan till en bakdelsvändning och när vi var "borton hindret" så började jag trava.
 
Passet avslutade med lite lättare slalom i nedsutten trav och han fick sträcka ut halsen och bära sig samtidigt. Är mycket nöjd över dagens pass och längtar till morgondagen!

v. 39

 
 
v. 32
Måndag- Rida - enbart rakspår så som innanför spåret, snett igenom, osv.
Tisdag - Rida - fortsätta på de samma spår och ev lägga in några serpentiner med skritt i mitten.
Onsdag - Vila
Torsdag -  Rida, fortsätta med det vi gjorde sist
Fredag - Rida, kolla av bogarna fujnkar det så börjar vi försiktigt igen med serpentiner
Lördag - Vila
Söndag - Rida ut

Dagens Träning

Lördag
Eftersom ja har åkt på en förkylning så var tanken bara att jag skulle känna lite lätt på honom och göra lite mjukgörande. Tyvärr så ändrades min plan ganska mycket väldigt fort.
 
I veckan har knas inte fått göra sådär vansinigt mycket. Vi hade en uteritt på ca 45 min i onsdags och ja det var la allt som han fick göra denna veckan och spring i padocekn.
 
Hursom började longera. han va lite sprättig i ena varvet men inte så farligt longerade lite extra så han skulle springa av sig och så att ja skulle slippa det uppe på ryggen.
 
hoppade upp och körde mycket volter. fortsatte med att köra "överaskningstekniken" och tyckte att de funkade helt okej han lyssnade bra på skänklarna så satte vi igång med traven och de första två stegen va sega men sedan körde han sitt jäkla race! jag körde massa volter hit och dit men han vägrade att sammarbeta. Så fort ja la mot skänkeln för att få med bogarna så fattade han galopp. Försökte ta lätt ta i tygeln för att han skulle stanna och bryta av men nej inte det. han körde sitt lokomotiv och vägrade.
 
Mjuk var han redan men nu var det ju så att bogarna skulle med. Han gick bra mot ena sidan men så fort ja försökte vända bort från den så kollapsade allt. Jag fick han inte lugn i traven utan de va mest springig. Blev några steg som han fick massor av beröm och då han även bar sig bra men de stegen går att räkna på två händer.
 
Körde mycket S-bågar alltså inga serpentinger utan bara slalom i slutet och så fort han lyssna minsta lilla så bröt jag av klappade och gick in.
 
Det enda positiva med dett passet var galoppen. Den va lugn många gånger och bärig samt bra volter bara han hade lyssnat på avsaktningen med så hade ja varti liiiite mer nöjd.
 
Nej inget pass att minnas. i morgon var tanken löshoppningn men ja kommer sitta upp i morogn igen och hoppas på att de kommer bli ett azum pass! Ska försöka rida efter känslan som ja hade sist med maria! Ja ni ser själva här nere hur jäkla azum passet var!
 
vill ha detta igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

önskelistans uppdate

Såhär såg det ut för ett tag seden...
 
Jag har lagt spooksvästen på hyllan just nu. Men som det ser ut nu så är min önskelista såhär.
 
x Amerigo Classic sadel - kommer börja spara rejält efter thalandsresan
x Eskadrons blingade schabrak i vitt - även de kommer komma senare då ja inte tävlar just nu, ska även maila dem och kolla om de kan göra på ett speciellt sätt.
x Kingslands Dressyrkavaj - den enda kavajen som sitter snyggt på mig.
xPärlpannband - märke spelar ingen roll men vill ha fina ljusa pärlor med ev inslag av bling.
 

Världens Bästa Mammi

Stort GRATTIS till min finaste lilla mammi som idag fyller år!

Och i paketet hittade vi...

En nosgrimma från dövert med vit fodring och hela 5 cm fet!!! I em ska Knas få pröva skapelsen på!


Roligheter

Har mått apa idag så det har inte alls varit trevligt! Åkte till skolan och gjorde duggan och drog sedan hem igen och vila.

Tanken va att jag och mina tjejer skulle rida ut idag men nej inte det :/

Fick vartfall hämtat ut mitt paket idag. I morgon ska ni få se vad de låg i!


Den dagen

Ja den dagen som ja har så många rosetter efter att tävlat massor med herr knas så tkr ja detta va en fin lösning på dem istället för att bara hänga undan dem så kan man ju alltid göra lite pynt av dem,
 
De jobbiga blir bara att hitta en giganstisk burk som kommer att rymma alla mina förstaplatsrosetter... ;)

Produktnyhet

Hittade denna produktnyheten som ja hittade på hippsonsprylblogg och blev väldigt intereserad av. Som många av er vet så är en dressyrsadel efter jul största prio ett! vill självklart ha en amerigo men vi får se vad som blir. Det är inte bara sadeln som ska ligga bra uan även gjorden vill ha en med smal midja som underlättarrörelserna och även är trycktjämnadne. här är Amerigos nya påfund.
Såhär står det om den
Det här är Amerigos nya Pressure-girth för dressyr,  en nyhet som kommer lanseras på den internationella Spoga-mässan i Köln nästa helg. Som alltid har man försökt jobba med design och precision på ett optimalt sätt, men framförallt har man velat hitta en lösning för gjordens motsträviga framåt rörelse som kan skapa både skav och blåmärken vid området kring armbåge och revben. Detta har man studerat noga och då kommit fram till den här lösningen, där gjordens tryck är koncentrerad på hästens bröstben vilket är mindre känsligt för tryck. Formen och gjordens material ska skydda de ömtåliga områden på hästen. Pressur-girth kommer till Sverige senare i höst.

Några bilderTräning för Maria Hagström

Söndag
Vi började där vi avslutade i går fast idag så var vi mer elektriska och på hugget. Knas lyssnade grymt bra och genom en elektisrk hand så fick vi en grym kontakt och även lydnaden på skänklarna blev super. Kunde få honom svänga och vända som jag ville och det var bara några missar från piloten som ställde till de för oss men annars så gick han som en klocka! känslan var fantastisk!
 
Då det gick så bra så ökade vi svårheten lite och återgick till att rida rakt utan några staket eller liknande som kunde hålla oss raka. Började att rida rakt fram i trav mot maria varannan gång tog ja höger eller vänster. Red rakt upp och gjorde sedan en volt för att sedan rida rakt igen. När detta var behärskat så red i svängen efter fattade vi galopp och red rakt upp och en volt avbrott till trav och trava mot maria. När han klarade av denna bra så höjde vi svårigheten ytterligare lite. Reda rakt och fattade galopp på rakspår tog sedan en volt längst upp red rakt ner i galopp och bröt av i nedre volten.
 
Våran svårighet kom när han inte ville/förstod att vi skulle fatta vänster galopp. Det är den han haft lätt för sig men idag ville den inte alls. Jag va övertydlig i mina hjälper och när detta inte funka fick vi baka lite och plocka isär det. Blev väldigt många högergalopper men sedan så kom en klockren vänster och då fick han massor av beröm och vi asvltade där.
 
han va mycket trött idag vilket inte var så konstigt så när vi skulle rida ann rakt mot slutet så va han som en ål. Men det var väldigt nyttigt att träna två dagar i rad för maria vilket även var väldigt roligt att se resultat.
 
Att tänka på
* Att använda mig av en elektirka handen ihopp med skänkeln för bästa resultat
* när han tappar bogen, rakställ - > byt varv -> gasa
* titta upp!
* Våga backa bandet
* funkar inte hjälpen som de ska så tvivla inte på det ja gör.
 
 
 
 

Träning för Maria Hagström

Lördag
Började longera han och han hade enormt mycket att titta på! Vi red på ridskolans stora utebana som är minst 50x70 eller liknande. Som om inte den miljöträningen var nog så hade klubben fixardag vilket innebar ca 50 personer som rörde sig runtomkring och fixade med hagar, stängsel, gräsmattor och liknande. Willys reaktion = noll.

Började att värma upp med många serpentiner jag skulle göra volter varsin och fokus låg på att han skulle vänta på mina signaler och inte dundra iväg i en snygg volt bara för att han ville och kunde. Gick helt azum i början och ja va supernöjd! Maria gillade hur ja tänkte och hur ja parerade upp han.

Sedan kom problemet när vi lämnade tryggzonen och gick till mitten av padocken. Bogen flög all värdens väg och jag fick testa på lite olika lösningar. Idag var högervarvet svårast för han och de resulterade i endel envishet och kämpande. Vi testade allt från att göra en volt åt de hållet bogen peka för att avbryta mönstret och återfå en bra balans och fortsätta. Jag försökte även med att rakställa och "börjaom" så han var med och sista var då självklart att gasa ut oss för att han skulle få in sitt högreven undersig.

Jag fick helatiden blanda dessa alternativ för tro mig han lär sig snabbt de han vill. Vi fick till några bra volter och ja va riktigt nöjd sedan blev de pannkaka ett varv för att sedan bli hyfsat. Knas som inte ville grisa ber sina ben i dem stora vattenpölarna som fanns fick känna på hur de va att ta alla gångarter genom den. Utnyttjade den ibland då han drog mot den och sköt ut bogen så fick ja lite hjälp av den när han kom i kanten och plötsligt lyssna på mina ben!

Efter passet så sadlade Maria sin grå och vi skrittade ut i skogen en kortis. Wille gick faktiskt först emellanåt och först över den läskiga bron! Sedan gick vi en helt by runda för både mig och han i gräset och vi tåga allt på först vilket ja tyckte va väldigt roligt! Hoppade av och gick sedan den sista biten med en mycket trött men belåten räka!

Att tänka på:
• skjuter han ut bogen - återfå balansen 1. Voltat 2. rakrikta 3.gasa
• det är okej om han fattar galopp/fel galopp bara han fortsätter på samma spår
• bli tuffare i ridningen, det är bär ja är förbannad som han går som bäst!
• fatta bra galopper och låt han springa på, svänger han själv för att sakta av sväng med men gasa ut rakt!


Gårdagens träning

Torsdag
Tog premiärturen ute med herr Knas. Det var fina prinsen (5år) som fick visa vägen för oss icke gick kalas! Vi red bara kyrkrundan på 15 min men de e en bra nybörjartur förr han så de kändes bra. Sista biten på vägen hem så traskade han tillochmed först och va så nöjd så! Finaste Knas!


Gårdagens träning

Då jag hade lite bortom i går pga av en massa skolsaker som skulle vara klara så tog jag bara och logerade Knas. Han fick studsa över ett litet hinder på volt i båda varven och tror nog inte han klagade sådär vansinnigt mycket då han även några gånger studsade efter hindret sådär gulligt studsa på stället.. Knas!

Sedan började det att ösregna och det var varken till min eller "herr-hata-regn-i-ansiktet-hästen" heller. Vi tog några mer skutt och efter att han jobba på bra med ryggen och lyssna hyfsat så traskade vi in igen.


Finaste räkan

Han se blivit riktigt trevlig i kroppen fortfarande endel att göra i ridningen men dam va roligt det är att rida han!

Idag får han kärlek av fina Alice när jag sitter här hemma efter ett kalasbröllop!


Dagens Träning

Måndag
Idag så busade vädret lite med oss men knas verkade inte större bekymrad över detta så det så jag var mycket nöjd. började longera och han följde spåret fint, fick för sig en kort sekund att han skulle studsa lite men de gick över fort.
 
Idag så kände vi även av hur det var att ha sälskap i padocken. Två hästar extra är nog två mer än vad vi någonsin ridit med. Men han skötte sig exemplarisk fast att dem galoppa och trava.
 
Började trava på i volterna som vanligt men de tyckte knas gick för långsamt så han ökade  några gånger och föll i galopp. Suck. fick kört mycket på ena stora volten där vi hade ett hinder som hjälpte till lite med att rama in oss vilket var bra. När ja kände att jag kunde styra han mer för hjälperna så tog vi serpentingerna. Dem gick okej. inte  super bra men inte heller värdelöst. Fast o andra sidan så är det ju det bästa dem har gått här hemma. Så skall la egentligen vara nöjd.
 
Valde att ta galoppen uppe på volten där vi hade hindret och i vänstervarvet så kom ja inte åt han så våran volt blev taikon men han höll galoppen och när vi hade staketet som hjälp var han mycket fin. Positiva var att han faktist lyssnade på skänkeln när ja styrde ut från staketet. I andra varvet var det MYCKET större förändring på han. Kunde arbeta på en mindre volt, alltså vi kom innanför hindret inte utanför som i andra varvet. jag fick knacka mer med ytterskänkeln för att han inte skulle dra rakt mot ena hörnet men tar ja några småtag med högertygeln så får jag han att lyssna bättre och när han gjorde två bra varv så avslutade jag med honom i avslapnad trav och lite längre tygel och några volter. Känns väldigt roligt att jag känner att jag vågar länga tyglarna på han i traven efter galoppen och vet att han inte brallariväg!
 
Nej summa sumaru har jag kommit fram till att han är mycket mer avslappnad efter han galoppad och är mycket bättre på att lyssna och och lugnare. Så ska testa ta galoppen tidigare så han får springa av sig lite.
 
Finaste köttbullen <3

Lite nytt

Fick svängt mig förbi affären i veckan och kom hem med lite godbitar. krokarna var behöliga då alla mina gamla helt plötsligt är borta?! Höpåsarna passade jag på att köpa då det alltid är bra att ha en färg som ingen annan har. Jag har ju mina ljusblåa som jag gärna hade velat ha fler av och även mina gröna men nu så har även knas RÖSA!
 
Sedan hittade jag även en nosgrima som ja gillade, eller ja det är ett islandshästträns så ja ska ta bort remarna och sy på/om det så de blir en riktig nosgrimma. men vist va den söt! Hinken är till transporten och valde en blå då transporten är blå.
 
 
 
 
Nu ska ja bara göra om stoppningskuddarna fram och även ett hösegel ska upp

Dagens Ridpass

Lördag
Longerade han en kortis för att kika av humöret, vilket visade sig vara på topp! Skrittade ganska mycket idag och jobbade med skänklarna och flytta. I början så var det som vanligt han fatta inget men så småningom så började han vända fint för mina hjälper och ja kunde minska på tygelhjälperna. Blev heller inte så mycket spring utan han tog ibland något steg snabbare men absolut inte trav så detta är även det ett STORT framsteg.
 
Började sedan travarbeta och ja kan väl sammanfatta de som taikon! Herre gud springit i 180 och vingligt som snefyll! Jag som inte har bästa balansen än och mina ben fladrar som en lagan i storm satt inte löst men vinglit. Kände faktist att ge upp de första stegen för ja fattade inte hur ja skulle bära mig åt. fick ta och rensa hjänkontoret och återgå till marias ord.
 
Gav det en chans och tro på fan att de funka ;). Började som sakt med massor av volter och i början så var fokus mest på att få till en volt och inte ge han möjligheten till att springa iväg till hapaanda i 180. Försökte även hjälpa till mycket med skänklarna så som ja gjorde i skritten vilket till en början resulterade i några ofrivillga galoppfattningar. Ingen skada skedd då han föll in mjukt och ja saktade av han genom att göra mindre volter.
 
När han lugnade ner sig efter en kvart så började jag sätta mer press på att han faktist skulle ta mina hjälper bättre och inte flyta iväg med bogarna eller spinga iväg. Det gick skitbra. Det vara bara vid ett tillfälle som han försvan för mig men jag kunde hejda det relativt snabbt så ingen större skada skedd. Arbetade han mycket på en stor volt och varvade det sedan med mina serpentinbågar och sedan för att "gå från spåret" så red vi runt några hinder samt använde två som en 8. Han trsakde på som vanligt!
 
Är stolt över mig själv som faktist inte gav upp och även över knas som mot slutet gick som smör och arbetade genom hela kroppen och lyssnade på mina vikthjälper och skänklar!
 
 HAHA inte  görlätt att fota och driva samtidigt ;)