Spännande!

Morgondagen kommer minst sakt att vara intressant! Har inte suttit på knas på en vecka idag blev de en longering i lång och låg vi gickt liten bredvid "dommarvagnen" och de va föfarlig ska bli spännande att sitta uppe på i morgon och dessutom bredvid staketen... För dem har han heller inte sett än...

Men men ska ju ändå rida han i morgon så varför inte för en dommare. Ska bli fruktansvärt intressant som sakt, är lite kluven om jag ska ha kavaj eller inte vi får se. Ska be lillens kille filma mig i morgon så kanske ja även får en film att "beundra". Haha


Som ja letat!

Äntligen! Jag hade inte mycket för att biltema gjort saker för häst men så tänkte ja bläddra i katalogen bara för att. Hittar få självklart det jag letat efter hela vinter! En hylsa för brodd att fästa på en nyckel! Dem flesta hylsor är 6 eller 8 kantiga vilket gör att dem för inget grepp runt brodden! Så till min förvåning kommer ja nu bege mig till biltema för att köpa hästpryl ( om nu hylsa kan räknas som det)!


V18

V 18
Måndag- longera lång och låg
Tisdag - lättare dressyrpass lång och låg rida programmet
Onsdag - träningstävlan
Torsdag - Vila
Fredag - Longera över bommar/utrett
Lördag - träning för Emma 
Söndag - träning för Emma 
 

Ghs!

Ja nu är det över för i år! Har haft roligt och sett otroligt mycket fina hästar! Någon dag vill även jag rida fint :)

Det har även hängt med en hel del fynd måste jag säga. Glädjen var stor när jag hittade min drömkavaj till 50% rea! Helt klart mitt bästa köp och det jag mest behövde!

Fick ett skärp med bling på som är tänkt som vardagsskärp så slipper brallorna åka ner hela tiden, ett equiline bling schabrak marint med vita kanter å bling, en gripna med fårskin överallt, tänkt att han ska ha den i sommar. En fleaceteöja från kingsland. Tre paket kl strumpor med tre i varje! sommarstrumpor förvisso i blått och rosa men för knappt 7 kronor strumpan så. En bricka att fästa på grimman, ångrar att ja inte beställde en till. Lite godis till knashästen, bruna eskadronboots med ludd, ett 100g täcke från amigo och ett grått schabrak med matchande lindor från waldhausen.

 


Att motstå

Hur kan man inte motstå dessa ögon!


Bättre än inget

Linda tog några bilder i tisdags men dem blev inte super, hade ingen möjlighet att ställa in kameran åt henne men ska försöka gottgöra med att snart ta kort någon dag i våran härliga padock istället. Men här kommer några bättre än inget.
 
 

EuroHorse

Jag tog en liten tur in på första dagen för att se vad mässan hade att erbjuda. Gick runt lite i början och kunde itne riktigt hitta någon riktig ro eller så. Vet inte vad det var, hittade inte  riktigt några sådär iögonfallande klipp men gick runt lite. 
 
Gick till min "favvo" monter som är från tyskland och dem säljer främst eskadron. Hittade en fleace tröja från Kingsland till under halva priset och även ett schabrak från equlines blingade kollektion. Ett marinblått med tre paspatoaler. I´m in löve! även detta till ett kanonpris. Ångrar dock lite att ja inte köpte med mig eskadron ludd boots från dem med då de var rätt billiga och fina.
 
Försökte även hitta bandagelindor, felx eller vad dem nu heter. Brukar vara en monter som säljer dessa för 10 kr styck men hittade inte denna montern. Typsikt!
 
Sprang förbi Filippas Ridsport och hittade ett Classic skärp med bling för halva priset med. Det fick hänga med hem då jag behöver ett vardagsskärp så varför inte ett snyggt med bling på. Spang även förbi deras monter av en slump precis innan jag skulle åka hem och såg en KL kavaj hängandes. Inte den modellen som ja sökte men den var rätt så snygg och för halva priset så tänkte att ja kunde pröva den men så när jag började rota tror ni inte jag hittar MIN kavaj i min storlek och svart! Prövade den och den satt som ett smäck! Så himla glad att jag fick den till ett kanonpris!
 
Det enda som saknas nu för att kunna börja tävla är ett par nya vita ridbyxor. Skall kika efter dessa på lördag hade jag tänkt mig. Skulle vilja ha ett par helskoda från antingen Pikeur eller Kingsland. Märket skiter jag i egentligen men dessa byxor sitter bäst på mig så förhoppningsvis hittar jag någon billig variant med. 
 
Såg även ett supersnyggt träns från MH. De va självklart blingat men med ministenar och i nacken. Fräck när man har knoppar! Blev nästan så att det fick hänga med mig hem då knas förklarade för mig att han inte har något hoppträns. Fick dock förklara för knas att hoppsadeln dock måste införskaffas först. 
 
Längtar så in i bänken till våran första tävling! hoppas någon kan ta några bra bilder på oss för vi kommer helt klart vara snyggas på banan ;)
 
Dör en liten smula varje gång de blänker till!
<3
 
 

Några bilder från sista träningen

Fick inte allt för många bilder i dag men tog några bilder från filmen från sista träningen, inte det bästa en några bilder i varfall!
 

Träning för Peter Härnstam

Tisdag

Knas kändes fin, hade lite samma tänk i uppvärmingen idag som i går. Dock blev han lite spänd av någon konstig anledning men vi jobabde på bra. Han var hyfsat loss för mig i hövervarvet men inte helt igenom.
 
När Peter kom så berättade jag för honom om "problemet" med blåsor på fingrar och att han gärna går utåtställd i hövervarvet. Vi började direkt med att jobba med att få loss han och svara för min innerskänkel. Det som blir lite svårt för oss här är ju att han ramlar in för mig och inte riktigt kan släppa igenom. Det vi gjorde då var att jag saktade av till skritt slyttade ut han samtidigt som jag böjde in honom och försökte få loss. När han var loss så börjar jag trava och så jobbar ajg lika dant där. Saktar av till skritt och flyttar ut. 
 
jobbade på lite såhär en stund och sedan bytte vi övning och flyttade istället på en annan linje och gjorde då skänkelvikningar på förlängda hörnlinjen. detta gick mycket bättre än sist och för att få bättre tvärning i traven här så gjorde vi en skänkelvikning längsmed långsidan och hade då sargen som en broms och kunde tvära hela vägen. Gjorde detta i skritt först för att få han att bara förstå övningen och sedan i trav.
 
Fick även arbeta hela tiden med att sitta ner i traven. Vissa studner gick bättre än andra men överlag så satt jag ner nästan hela passet. 
 
I galoppen får vi lite samma problem med högervarvet men inte lika markant som i traven. Det jag blir mest arg över är att det är mitt fel att han är så stark i höger som han är då jag inte korigerat detta innan utan gör det nu och då måste jag jobbat som en liten idiot för att få det rätt igen. Men som peter sa så är det ju inte någon katastrof då alla hästar egentligen har svårigheter. 
 
Att tänka på
* Sitt ner! Det är bara att sitta, sitta och sitta. Kommer inte bli lättare för att jag väntar
* Va still i handen när jag sitter
* Luta mig lite mer bakåt, inte framåt. 
* Tvära mot ett "stopp", staketkanten eller liknande.
* Han ska inte tvära när han går rakt. tvära bara på komando.
* Få loss på innerhanden genom att flytta ut han. 
* Led med ytter för att förstärka innerskänkelns uppgift.
* Variera trav-skritt-trav
* Bli jämnare i övergångarna
 
 
 
 
 

Va har ja nu gjort....

Ja, vad har jag gjort... Har inte en aning hur det ska sluts men skoj ska ja ha och en utmaning är det, samt att någon gång ska det ju börjad.
 
Har helt enkelt anmält mig och herrn till en liten tävling Blir en LC1 på Borås ridhuse i maj först har jag dock en tävlingen på klubben men den räknar ja inte som tävling utan Mest en träning.
 
Ska bli massa skoj faktiskt och nervös det är jag.... Minst sakt! 
 
Ska vi se om jag får löst det med kavaj med. Men GHS är på onsdag så ska se om ja inte råkar få med en hem då. Har gjort en liten lista som är rätt stor men va fasen det är GHS en gÅnge om året!

Dagens träning

 
Måndag
testade på mycket skänkelviksövningar i skritt när vi värmde upp idag. Gjorde många olika linjer för athakan inte skillentröttna. Vissa gick bättre än nära men han tvärade oavsett linje vilket var skoj. Gjorde även några övningar där jag flyttade ut han för innerskänkel på volten dvinn haft lite problem med detta innan och han lyssnade på bra.
 
satt sedan igång han i en lång och låg form och han tog direkt fäste på detta, fantastiskt avslappnade redan från start och jag kunde leka med olika volter och linjer. Han kändes super med på noterna och vi testade även att göra skänkelvikningar och de blev blandade resultat. Försökte även få loss han mot inner i vänstervarvet, fick använda mig mycket av innerskänkeln här för att inte ramla in men efter några varv så tyckte jag att målet var nått.
 
i galoppen så var han super! Vi fräste inte på så mycket men lyssnade på bra. Vi jobba med volter och även rakspåret på medellinjen. Fick inte gjort sådär vansinnigt mycke då gylfen åkte ner och den lilla stroppen drog i sadeln hela tiden och nu har jag ett fullt skav där. Ville inte förstöra sadeln mer och då jag var nöjd med hur han skötte sig så valde att avsluta där.
 
finaste knashästen!!!
 
 

V. 17

V.17
Måndag- lätt pass på ridbanan
Tisdag - Träning för Peter
Onsdag - lättare pass på banan
Torsdag - Vila
Fredag - Longera över bommar/utrett
Lördag - Rida, träna program 
Söndag - vila 
 

Både och

Torsdag och fredag har det fullkomligt öst ner regn här hemma så ridningen har snällt fått hoppats över tyvärr.

Tanken är att jag ska försöka hinna i helgen men det kan bli tight, vi håller ju på att totaltenoverar här hemma så det kan bli svårt.

Blev ju även filmad för Peter sist och tänkte kolla om jag kunde ta några bilder från den och lägga ut.


GHS!

Göteborgs horse show närmar sig med stormsteg! 6 dagar kvar och jag längtar som bara den! Ska bli fantastiskt skoj att åka dit titta på fantastiska hästar träffa vänner och shoppa! Listan är inte lång i år och ska faktiskt försöka hålla den kort med. Måste ju få köpt en ny sadel då min hopp numera är såld :(


Dagens pass

Onsdag
Idag var det dags att hoppa upp igen på världens finaste. Har slutat med att longera han innan och även tagit av fegissnöret, däremot så har jag nödbromsen i form av graman hängande löst.

Började med lite olika linjer i skritten och lösgörande. Knas kändes super och även om vi inte riktigt får till skänkelvikningarna korrekt så är det en början.

Satt sedan igång i traven och där va han lite seg så ja försökte gasa på lite här istället men fortfarande ha en bibehållen lång och låg form. Jag vet dock med nig att jag blir lite passiv här och skulle vilja öka mer och minska tempot när jag rider mera så som jag gör när jag logerar men de ska jag försöka bli bättre på.

Blev mycket serpentiner där jag i bytet försökte bibehålla hans form så han inte slängde upp med huvudet vilket gick super red även mycket på medellinjen och han har en tendens att bli lite vinglig precis innan man kommer ut. Men håller ja bara om lite extra så går han rakt efter det!

Galoppen så hade vi lite samma teknik volt sedan ut på spåret volt i andra änden och så sedan galopp på medellinjen. Här har han en tendens att bli lite stark för mig på höger tygel i höger varv så ibland fick vi lägga en extra volt. Kvalitén i de varvet är däremot mycket bättre än i andra.

La sedan ner han i en lång och låg form med bibehållen kontakt på båda tyglarna och han följde med.

Är extremt nöjd över dagen och ville inte sluta rida. <3


V 16

V16
Denna veckan ser ut såhär!
Måndag- longera över bommar
Tisdag - Longera med mkt lösgörande
Onsdag - lättare pass på banan
Torsdag - Uteritt/ pass på banan
Fredag - Öva program / Uteritt
Lördag - Vila
Söndag - vila


Träning för Peter Härnstam

Tisdag
vi hade ett bra tidsschema  men på något vis så lyckades det att bli tigit ändå... 
 
Gick runt lite i ridhuset innan jag satte upp har slutat med att logera honom innan. Även jag inser att det skall slutas med någon gång så nu har jag börjat med detta litensmått. Gjorde mycketlösgörande och några skänkelvikningar och mycket mer än så han vi tyvärr inte förening Peter kom.
 
vi fick bättre och snabbare fokus idag på att bli avslappnad i formen vilket var skoj. Hoppas att även Peter märkte detta, mycket travarbete och inte bara på volten utan på fyrkanten. Vi lekte även med förlängda hörlinjen, fast innan detaljerade det så ville vi böj in han mer för inner. Här fick han en tendens att ramla in i stället så då gjorde vi som så att jag saktade av till skritt och direkt började flytta utnhan för innerskänkel. Han formade sig inåt och så fram i trav. Gjorde så några gånger och tyckte allt de gav lite resultat.
 
Fick sedan rida rakt på förlängda hörnlinjen och när vi var raka så började sitta ner för att sedan flytta han ut mot väggen och göra skänkelvikningar. Tyckte allt han skötte sig hyfsat det var mer piloten uppe på idag som tabbade sig mer med båda kroppskontrolsbrister och diverse fadäser.
 
Att tänka på
* börja sitta på han mer
* böja han mera inåt speciellt i högervarvet, svarar han inte samtalar till skritt och flytta ut han.
* ha ett friskare tempo i galoppen 
* våga göra han rundare i galoppen
* börja öva mer på skänkelvikningar i trav 

V15

V. 15
Denna veckan ser ut såhär!
Måndag- lätt pass på ridbanan
Tisdag - Träning för Peter
Onsdag - lättare pass på banan
Torsdag - Vila
Fredag - Longera över bommar/utrett
Lördag - Vila - massage
Söndag - vila eller uteritt beror på vad Alexandra (massösen) säger

Gårdagens träning

Måndag
Blev ett snabbjobb idag med Kinas. Promenerade runt med han lite i padocken innan jag svingade mig upp i sadeln. Fortsatte därefter med mycket mycket lösgörande. Blev endel skänkelvikningar i skritt samt volter hit och dit. 
 
I travarbetet så tänkte jag på min blick och knas skötte sig galant. Känns verkligen att mitt arbete i lång och låg form har gett resultat. Knas söker sig diredandes jag önskar och är även med på noterna när jag svänger runt på han som en galning. Kul!
 
tog även några fattningar i båda varven med han och de gick fort men inte överdrivet. Så himla duktigt knas!!!!
 
kunde även på slutet länga ner han och fortfarande ha ett sug i handen

Dagens träning

Söndag
Tog fram longeringen idag med så ja hade dels ont om tid och dels helt slut i kroppen efter att ha slängt upp en massa höbalar själv på loftet.

Idag så var han lite stroppig och hög bär vi började med gummibandet och kom sig inte riktigt till ro. Trots det så gjorde jag extremt mycket tempoväxlingar som han lyssnade gudabra på!

I varvbytet så hittade han sig direkt på låg och låg vilket var kul att se. Här i högervarvet så har han en tendens att ligga i ett mer bekvämt tempo när vi rider så jag försökte hela tiden att få igenom mina olika tempon och bibehålla hans långa och låga form. Blev lite blandade resultat men mot slutet så gick de betydligt bättre.

Bytte varv igen och jobbade lika dant här. Men istället för att bli springig i detta varvet så vill han springa på en större volt än vad jag tillåter. Han tycker helt enkelt det är för jobbigt att sätta in bena men efter några protester i form av att försöka se ut som en struts i två varv men han insåg nog att de va jobbigt...

Summa sumaru så försökte ja eftersträva en aktiv bakkärra med en höjd rygg och en lång häst. Knas skötte sig kalasbra och vi avslutade på topp.

Nu ska ja försöka kunna arbeta på samma sätt uppe på ryggen i morgon med.


Dagens träning

Fredag
Började att lingera lite lätt men tror nog att detta moment snart kan börjas att hoppa över om man inte visar tendenser till att vara sugen på att sprattla.

Använde mig åt en löst åtsittande graman idag som skulle förhindra ett av hanns nya påhitt. Dvs köra upp huvudet med näsan som högsta punkt och sedan dra gärnet. Visst är de kul att galoppa men gärna med lite kontroll och inte i 190 knyck!

Hursomhelst satt den löst och fanns bara där bär han själv valde att höja upp huvudet i oönskad form.

Gjorde extremt mycket volter åt alla håll och kanter. Allt för att mjukgöra tog även långsidan några gg för att hota rakatälldheten. Han va lite oärlig framåt och inte helt hundra på båda tyglarna. Däremot så fick jag ner han lite mot en låg och lång form och han visade att han började förstå vad det är jag är ute efter.

Vi arbetade bara i traven idag för att känna på han och försöka få igång ryggen bättre genom att han ska vilja sänka sig bättre.

Jag fick även tänka lite med min blick och fick resultatet direkt i handen vilket var fantastiskt skönt. Ska ev be någon filma nästa gång kanske. Annars så har ja filmare från Peter träningen på tisdag.


PonnyTok!

Älskade lilla buse!


Dagens Träning

Torsdag
Efftersom han i går va lite stroppig och inte riktigt gav efter som jag ville så testade jag en ny sak idag. Inget extraordinärt men ändå. Hade gummisnodd på efter att jag värmt upp han lite i båda varven och han förstod inte riktigt först vad det var jag ville med snodden men när vi bytte varv så kom dee sgi lättare och han sänkte sig och blev härligt lång och låg. 
 
Berömde han direkt så fort han sökte sig neråt och gjorde rätt. Vi höll inte på allt för länge idag då vi blandade in lite bommar emellanåt med. Knas trampade på bra lyssnade fin och va härligt med på noterna när poletten väl ramlat ner. 
 
hoppas på att han är lika fin i ridningen i morogn! Ska be mitt kryckmongå att ta kort om det gå bra för oss i morgon!

Dagens träning

 
Tisdag
bommat på marken och tömkörningång, då vi inte kört på ett tag så la ja bommarna sökte snyggt i ena hörnet så att vi kunde få lite hjälp. 
 
Vi började med att gå runt lite i skritten och försöker att få han till att sänka sig Bosch att tänka neråt. Tog sedan och joggade i gång han i en lugnare trav på en volt där ja ställde in han och ut. Vi har lite delade åsikter om vart huvudet ska vara men berömmer så fort han hittar rätt. Probelement uppkommer i båda varven men han har lättare att slappna av i höger.
 
vi tog oss sedan an bommarna och det blev lite delad effekt där. Hade önskat att han arbetade genom rygge mer men det är även mitt problem för ja han inte komma åt an så att han gär sänkt över bommarna utan höjer sig i formen, inte mycket men lite.
 
avslutade med galopp i båda varven där han inte fick springa iväg i fattningarna samt vara lugn i travarna innan fattning vilket gick bra. Avslutningsvis så försökte vi trava på rakspår vilket gick över förväntan bra. Mer av detta!
 

Några bilder från sista träningen

Blev inte så bra på ridpasset sist för maria men här kommer några bilder på hur de kunde se ut hela passet om jag hade fått bestämma... förutom när han sprattlar.. och lite spänd...
 
 
..
 
 
 
Spedad?!?!?!
 
Kan ju inte säga att han inte ställer in bena under sig...
 
 
 

v. 13

Ja nu har vi haft en liten vila har haft mycket att göra fick en vilo helg för mig i Danmark och har fått planerat in mycket nu. Ska ta tag i saker på riktigt nu. Kommer hända massor av roliga saker i april! Ber om ursäkt till alla som ja inte hunnit med ni är inte glömda!
 
Denna veckan ser ut såhär!
Måndag- massage av optimal häst
Tisdag - Tömköra med två bommar
Onsdag - tömköra med flera bommar 
Torsdag - Rida ut/ev köra iväg till ridhuset.
Fredag - Rida banan/ridhuset
Lördag - Vila
Söndag - Rida på banan