Oups!

Hoppsan hej, råkade precis anmäla mig till en klubbtävling på ridhuset den 17 november!

Inte så farligt skrämmande då jag rider där borta regelbundet så det är lugnt, det som oroar mig är bara att det blir debut i LB:2 och på lång bana! Ja vi får se hur detta går! 

Sista tävlingen va i augusti på clarebergs rk och det gick ju hyfsat okej. Nu blir det till att tagga om och ladda för denna tävlingen. Är lite osäker på om ja eventuellt ska starta LC:1 programmet med men ja de kan ja anmäla mig till sedan i så fall. 


 

Motivation

Ja den har lyst med sin frånvaro kan man säga. Vädret har varit riktigt tråkigt nu i veckan och sist jag de var för Peter.  

Tanken är ju att jag ska förädla skriva ner lite om det men men ja de går sådär. Trots att appen är grym nu så vill de inte ändå.

Skulle fått bilen fixad i morgon men så blir det troligtvis inte då andra parten blivit sjuk tyvärr. Skulle dock behövt att åka till Stenungsund men bilen klarar inte av de som det är nu. 

Hursomhelst idag ska det ridas och städas hemma och i stallet hoppas jag på. Och att motivationen kommer tillbaka! 

Längtar till Mexico! 

V.44

V.44
Måndag - vila
Tisdag - vila
Onsdag - tömköra
Torsdag - uteritt/ lösgörande
Fredag - ridhuset och dressyra
Lördag - vila
Söndag  uteritt

Hoppas innerligt att pissvädret kan hålla sig borta :(
Ovispade bilder


Här är några ovispade bilder från senaste tävlingen som jag tyckte gick väldigt bra, eller ja våran bästa start helt enkelt!
 
 

 
 

Träning för Peter Härnstam

Tisdag
Vi började lite med att gå ingeom det som vi gjorde sist vi tränade. Det var trotsallt nästan 1,5 månad sedan. Det gick helt klart bättre att ställa idag och han svarade bättre för innerskänkeln. Vi fick variera voltspåret lite med att rida runt på fyrkanten både innanför och på spåret. Tempot skulle inte vara för eldigt eller långsamt.
 
Jag fick även order om att korta upp han mer samt att ha en bättre kontakt med tyglarna och munnen. Har en tendens att falla isär lite och bli glappig. Har märkt detta mycket i min ridning då jag gärna blir slapp i handen och inte ger honom något stöd.
 
Peter tyckte även jag skulle ha gramanen som ett stöd för oss båda att hitta rätt läge nu i början ett tag då han är lite spratlig och ostabil.
 
Jag måste fortfarande tänka på att se min väg bättre och itne rida där han vill gå. Det har blivit bättre i vänstervaret men i höger har ja en tendens att bara åka med vilket kanske inte är så effektivt.
  
Att tänka på
- Korta tygeln och ha ett jämt stöd
- Framför allt ha ett stöd
- Rid lätt för att hitta tempot, sedan sitta
- Han får inte gå så hastigt i galoppen
- Rör mig inte ur fläcken när vi fattar galopp
- Blir han stisig så återgå till traven och gör om
- Titta vart du ska!
- Nogranare vägar