Fredag = lååång dag

på torsdag kväll så åkte jag och hämta upp min fina tessan. Vi åkte sedan och boka transport till Jr. Sedan ägnade vi hela kvällen åt att tjöta och att titta på filmen taken.

Fredag morgon gick vi upp tidigt flr att åka till stallet och donade med allt. Började lasta jr kl 9 men han började min sin unhästtrots så de tog sin lilla stund. Tyvär så började det sedan även ösregna så resan va inte så smidig som ja hoppats på. Prins sparkade lite men för överigt så gick det super bra.

Framme i stallet så packa vi ut allt och kom överens om att ja skulle rida evita och tessan red benny. Jag hade helt glömt bort hur skoj och roligt det var att rida! Gjorde inte direkt något avancerat, lite lösgrande och hitta tillbaka till alla knappar. Tror nog att ja såde dem tillsammans med aliss =).

Tessan red sedan Jr och det gick super, lite unghästtrots där med då han ibland studsade eller kicka emot sänkeln. Vi nöjde oss med denna tränigen idag och pejla läget.

Vi tjötade en himla massa i stallet med, pysslade lite med städning och liknande. Jag tror nog att Lindas stall är de roligaste och enklaste stallet att sopa. Jag vet inte varför men ja tycker det är rätt så roligt att sopa om man har rätt kvarst.

Va i stallet länge som sakt så när ja körde hem rara tessan så kom vi fram i att vi varit i hästmiljö i 11 timmar idag. SKOJ!

Idag får vi se vad dagen har att erbjuda. Hoppas på att få tagit uppställningsbilder på honom i vart fall så har man lite koll på hur han har ändrats och liknande.


today

Ja i stallet så vad de behandligng av halsen idag. Upptäckte även att han lyckats få ett litet sår vid hoven. först så behandla ja med blåspräj. Men så stod ja där i godan ro med min biolight och tja kom på idéen att varför inte testa där med så sakt och gjort så körde ja programet wound (stavning?!).

Jag och tessan kom på typ världens bästa ideée. vill juh åka hem i helgen men hade ingen som kunde ta hand om jr så ja nu bor ja juh i borås så ja slänger in han i bagaget och tar med han så enkelt var de =). Tessan kommer nu i kväll och vi donar med allt så åker vi till morgonen.ska bli massa skoj dels att ja får rida riktigt fre,lör och söndag. Eftersom ja slarvat lite med ridningen i veckan men de har faktist varit dåligt väder.

Fick även tummen ur och mätt hur stor käft jr hade och de va 12.5 så hade ett bett i de. satt sedan på bettringar på sprengerbetet så får vi se vad han säger om de. Ska testa i morgon. Blir säkert kanske lite bättre bilder på oss då ja placerar kameran i tessan nävar så hoppas vi på att hon knäpper av något bra.

Sedan bestämde ja mig även för att testa mina träns på honomo har testat alla utom de ja brukar rida med och hans blivande tävlingsträns men de är hemma så de blir lite svårt. Får se om ja kanske kan ta och testa i hegen. Konstaterade i vart fall att han är väldigt bred uppe vid öronen och pannan men vääääldigt kort i huvudet. testade aliss tävlingsträns på och ja kortade nosgriman 2 hå men behöver korta typ 4 till men de hålen fanns inte. Så det blir till att göra nya =)

 


Bästa texten!

Jag va litenyficken på bennys namn alltså Bugsy Malone. Jag trodde att de va ngt annat men fick läst till mig att "Bugsy Malone" är en brittisk musikal från 1976. Busgy hjälper gärna gangstekungen Fat Sam för att få vara nära en Blousey som är sångerska på hans klubb.

Detta fick mig att inse att om de finns en musika kanske de även finns en sång. så ja googla de och fick fram en text. tyckte den va lite rolig här får ni den.

He's a sinner
Candy-coated
For all his friends
He always seems to be alone
But they love him
Bugsy Malone

A city slicker
He can charm you
With a smile and a style all his own
Everybody loves that man
Bugsy Malone

Hot-headed Bugsy makes his mind up
Don't mess with Bugsy or you'll wind up
Wishing you'd left well enough alone
He's a man, a mountain
He's a rolling stone
And when he' II leave you
Sad and lonely, crying
I couldn't say, but it's known
That everybody wants that man
Bugsy MaloneIdag så skall

Idag så skall jag strax iväg till stallet och tanken är att ta ett litet ridpass. Bara det inte börjar regna, ser rätt mörkt ut nu när ja tittar ut men vi får se. Efter stallet så är tanken att ja ska gå ut och springa lite och idag SKA ja hinna. Har varit på språng nu sedan måndag men får inte tummen ut. Det blir för mörkt för fort.

Nej nu blir de til att sätta på sig ridkläderna och traska iväg till sötsaken!

Nu är de inte länge kvar tills ja badar me mina bruna ben.
Inte i svergie ifs men han e så stö på sin röda prick


Hmm

Ja erftersom ja inte får gå på börjt spår med jr så blir det svårt för mig att longera och jobba han på de sättet. Fick däremot en idée från kära sofia om de här med tömkörning.

Hon tipsade mig om att min gamla banrdomsklubb, där ja lärde mig att rida har en tjej som kommer till dem regelbundet och har tömkörningslektioner/kurser. Detta hade varit himla skoj att göra med jr tror jag. Alltså lättare tömkörning så både han och jag lär oss göra rätt från början och med hjälp. Det blir även bra träning då han får åka transport igen. Vad tror ni om detta?! Jag tycker nog att de hade varit massvis med skoj. Ska kika närmare på idéen

Aliss va juh hejare på de där med tömköra. kanske inte så konstigt då hon va inkörd och allt vad tömkörning heter ärde hon mig och inte ja henne. Fina häst!
Mums mums


bonneland

Idag efter skolan så åkte jag till bollebygd för att köpa vetekli. Finns inget vetekli i borås så då fick ja åka dit istället. Käre värld säger jag bara till denna affären. De fanns en målaravdelning, en kontorsavdelning en foderavdelning och en hästavdelning. Allt var inte avdelat som fyra affärer utan allt va i en affär. Det lukta även mysko och tja han som jobba där orkade inte lyfta 25 kg, han va kanske max 30. Lite pinsamt när ja själv konkade iväg på min säck vetekli.

I stallet va de pyssel och ja och jr övade på att bli sprutade med sprejflaska idag. Gick helt okej, kan säga att muthögen med godis försvan fort! Tog även dagen till ära och tvättade hans kruppa och vattenkopp. Kan säga att detta sölades ner rejält sedan av jr när han fick sin vetekli. SUCK!

Vi ( jag och Jr) Fick ett kärt besök av Fina Sofia från Biolight. Hon va mkt imponerad av hans framsteg med hjälp av maskinen och vi stod länge och prata. Hon fick även se han på linan några varv och de gick super, tills ja tappade koncentrationen och herren stannade. Men vi skratta båda två åt de och gjorde om några steg.

Vi prata även på om jag ev skulle börja jobba med BL utanför "mig själv" alltså erbjuda tjänsten för andra i området och behandla andras hästar. Jag tycker att detta hade varit himla interesant och skoj men det är även en fråga om pengar. Pengar som ja förnärvarande inte har. Men skall prata lite med pappa och ska ev höra om han och sofia kan höras av och prata lite.

Alltid min nr 1


Suck.

Ja tanken var att ja skulle rida idag men nej så blev de inte. När ja kom till stallet så såg ja han springa som en jubelidiot, ingen i stallet ringer eller medelar på ngt sätt utan han har antagligen sprungit där ett tag för när ja tog in han så va han pisseblöt.

Spolade av alla tassar och kontrolera, såg inget oroväckande han fick stå med BoT på ryggen/rumpan en stund medans jag fixade höt och maten.

Så ja idag blev det inget och vi har skjutit på hela veckans planering. Vill juh så gärna rida!!!

Har även funderat mkt på detta kring pålagringar och vad hon sa igår. Usch inga roliga tankar alls. Ringde vart fall Tessan och vi kom fram till att hon skall med mig till kliniken och va moraliskt stöd! 

                                 Bonnusbild


ny vecka!
v. 43 NYA verisonen
Måndag
- Vila, Det kommer även en massör till Benny och skall klämma och känna på han, Efter dagens besök så fick vi rådet att ej gå på böjt spår
Tisdag - Ridtur mkt rakt spår.
Onsdag - Sofia från Biolight kommer och vi skall diskutera och hon skall även klämma och känna skillnad.
Torsdag - Ridtur, börja trava lite igen, Biolighta ?
Fredag - vila, Biolighta ?
Lördag - Ridtur med trav, Biolighta ?
Söndag - Ridtur/Vila, Biolighta ?

Tjopp!

Har idag varit i skolan och haft våran första fy lektion med en ny lärare, känns sådär bra då läraren bröt väldigt mycket och pratade väldigt tyst. Så detta kommer bli en utmaning.

Efter skolan åkte ja till Jr då marita skulle komma. Tyvärr så var hon sen 1,5 timma så vi stod och vänta och mös rätt länge. Hon sa inget som förvånade mig direkt. Han hade låsningar hela bak och typ "nackspärr" släppte på de som hon kunde släppa och så fick vi även en behandlign "avslapnadnde" samt ngt bra för magen. Då han har fått lite skorpliknande utslag på halsen.

Hon tyckte de inte var något konstigt iochmed att han flyttat och fått ny kost och liknande så vi ska balancera upp magen för han med.

Ny tid bokades in den 19 November och sedan så tippsade hon mig även om husabyklinik. Så ca 2-3 veckor efter närsta behandling så skall vi åka dit och kolla läget på lillkillen om de hittar något. På Ett sätt så vilja att de hittar något för då vet man vad det kan vara och behandla de (förhoppningsvis om de inte är pålagringar för då är de typ kört). Samtidigt som ja inte vill för e de pålagringar så är de kört usch hur ska ja då klara mig utan min skatt!!!

Nej nu ska ja itne tänka på det. Det blir även en ny plan för veckans utformning så denna veckans veckoplanering stämmer inte riktigt.

Självklart han vi ta några mysbilder i väntan på kinestiologen här är några.

Bonusbilder
 
                                               Min Fina skatt! Vad ska ja göra utan dig?!


Det bästa som finns!


Idéetorka!

Då ja hade lite ideetorka idag så får ni här:

Det långa hästtestet!


~ Hästarna  ~
Första hästen du red var: En "indianhäst" i slottskogen om de nu räknas annars så var de Sir Clinton, en envis liten svart shettis.
Hur gammal var du när du red för första gången: 3 på indianhästen men clinton va jag runt 11-12
Hur många älsklingshästar har du haft: Har gillat många hästar, men älsklingshästar endast 5 riktiga. 
Vad hette alla dom hästarna: Ja första var de Einir, såklart efter de blev de Skirnir. Efter de kom Nói som ja skulle rida till och sedan Thokki och sist Vördur alla samtliga islandshästar då ja red på ridskola med bara isisar.

~ Utrustning ~
Hur många
ridbyxor har du: 5st
hjälmar har du:  3 st
spön har du: 3 st
ridvästar har du: ingen men borde skaffa.
ridskor har du: 1 par.
ridstövlar har du: 2 par
grimmor har du: 3 st.
täcken har du? Oj inge en aning men måååånga!
Vilken färg var dina första ridbyxor: haha ett bar blå jacson
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: svarta, begia, vita, blå och grå.
Vilken färg var din första grimma: Aliss grimma måste de va, den va mintgrön.

~ Vad har du gjort inom ridningen ~
Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piaff [ ]
Passage [ ]
Tölt [x]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [/]- Räknas de jag och maria gjorde en kväll med stackars Errol?
Suttit på en häst som skenat [ ] - sluppit det, dock hästar som stuckit.
Tappat kontrollen över hästen helt [ ]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]
Tävlat i hoppning [ ]
Tävlat i dressyr [x]
Tävlat i fälttävlan [ ]
Tävlat i någon annan kategori [x]

~ Hästraser ~
Jag har ridit...
en fjording [x]
ett arabiskt fullblod [x]
en blandras [x]
en welsh [ ]
en tinker [ ]
en shire [ ]
ett engelskt fullblod [x] 
en connemara [ ]
en dartmoor [ ]
en islandshäst [x] 
en shetlandsponny [x]

~ Din ridning ~
Rider du på ridskola: Nej, har gjort.
Isåfall, hur många gånger i veckan: Red en gång i veckan då
Har du medryttarhäst/ponny: Nej, har haft.
Isåfall, hur många gånger i veckan: allt från 3-4 dagar till full vecka.
Har du häst/ponny på foder: Nej.
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: 
Har du medryttare på honom/henne: Nej.
Har du egen häst: Ja
Hur ofta rider du honom/henne: Cirka 3 ggr/veckan
Har du medryttare på honom/henne: Nej
Har du tävlat med någon av dessa hästar: Tävla med min förra häst

~ Dina avramlingar ~
Hur många gånger har du ramlat av: Oj, mja är inte så många kanske 10-15st.
När och på vilken häst ramlade du av på första gången: Oj måste nog varit Thokki när vi var ute och red.
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt: Skrapade upp hela ländryggen på mig men inget alvarligt
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av? jag skrattar nog mest, om de blir lite plötsligt kan ja nog mest bli schokad 

~ Upplevelser till häst ~
Har du ridit långritt med övernattning: Nej.
Har du ridit långritt med fika: Ja.
Har du ridit islandshästar på turridning: Ja.
Har du gått på ridläger: Japp.
Har du ridit utomlands: Ja.
Isåfall, vart någonstans: polen och spanien.
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället: I polen reda ja en gammal herre som tja va mest gammal. hade han en vecka och vi skumpa runt rätt så mkt. I spanien red ja en vit historia med en ilvilja av järn. Vill inte gå dit den skulle men efter många om och men så gick de. Blev en liten strandtur

Bett

Gud denna djungel är ju lika stor som sadeldjungeln. Just nu rider ja på ett spregnger kk ultra som är 13cm men eftersom han har lite svårt att sänga så vill ja nu testa med bettskivor. Bettet har en tendens att glida genom hela munnen och det är inte riktigt det jag vill. Har även läst ltie på nätet att novabetten ska vara bra för unghästar. Så skall till affären i morgon och se om ja kan låna ngt och testa.

I morgon blir det nog att dra fram de bett jag har och vet storlekarna på och testa om. Vet hur de skall sitta men har nog för stort bett. Mindre skoj eftersom de kosta röv!

Han har haft tre olika bett i munnen, ett vanligt två delat som va rätt så tjockt. Ingen vidare hit då han skaka mkt på huvudet. Har inte en aning om vad de va för storlek. hade de ändå bara på vid "inväjningen". Sedan fick han ett tredelat mässingbett som va 12,5 gick också där då han skaka mkt på huvudet. Efter de så bytte ja till sprenger 13 och skaknigarna slutade men svägnigarna e bra ibland dåliga ibland och så är bettet antagligen för stort. Allt skall kontrolmätas i morgon.

Vad har ni för bett och varför?
                                                   sprengerbettet som han har nunovabettet


v. 43v. 43
Måndag
- Vila, Biolighta Halsen, Det kommer även en massör till Benny och skall klämma och känna på han
Tisdag - Longera över bommar, Biolighta Rumpan, Beroende lite på vad massören säger med.
Onsdag - Sofia från Biolight kommer och vi skall diskutera och hon skall även klämma och känna skillnad.
Torsdag - Ridtur, börja trava lite igen, Biolighta ?
Fredag - vila, Biolighta ?
Lördag - Ridtur med trav, Biolighta ?
Söndag - Ridtur/Vila, Biolighta ?

Miss

i går kväll så åkte jag hem till mammsen och pappsen som sakt. Vi åt en himla god kvällsmat som bestod av kräftor i mängder! Va så himla sugen på de så ni anar inte! Det va vart fall himla gott och även om mina händer fortfarande luktar fisk så skulle även ja vilja ha några mer idag.

Eftersom det ösregnade idag så blev de ingen ridning. Jag hade en lååång stunde med Jr idag istället och vi biolighta och så e han så himla söt när han burrar ner sitt huvud i min famn och bara sitter där. Jag tolka de som typ kramar. För ja jag vetinte om ja är ensam om detta men ja brukar diskutera ibland med han prata lixom. Det är trots allt han som lyssnar bäst på mig! Om det är något betungande man har på hjärtat så brukar han känna av situationen och "krama". Ska försöka ta en bild på hans lilla krameri.

I morgon kommer mammsen och pappsen förbi och det blir lite goda bakelser hoppas ja på för de ville itne ha någon midda så då får de bli lite god fika. Ska bli himla skoj att få hit dem!

Bonusbild


I går kväll..

I går kväll så tjuvade jag med mig sanna och vi åkte till prins och hämta in buset som stod ute. De va himla bra tajming för precis när han kom in så börja de snöa massor.

Kvällen spenderade jag hemma hos sanna och david. En trevlig kväll med några spekulationer och mååånga funderingar. Hade de himla trevligt i vart fall.

Idag så har ja som plan att strax åka till prins, behandla honom med biolighten och sedan pussa massr på han. Efter de blir de hemfärd mot mammsen och pappsen. Va ett tag sedan jag såg dem nu. Men eftersom båda slutar sent så tänke ja ta en sväng förbi tre hästar och köpa lite vetekli. Hittar inte vart man kan köpa de i borås. Tråkigt att de inte finns någon som helst bra häst affär här med både mat strö och konfektion utan bara konfektion.

Dagens träning

                                 

Dagens träning blev inte så jätte avancerad. Vi började att longera, hade trott de fanns lite extra energi eftersom de började snöa när ja skulle upp men där hade ja fel. Longeringen gick lungt och fint inga problem. Fick han även att gå bra på de svåra varvet.

Upphoppnigen va smärtfri idag. Stod still och lät mig rätta till min pall sådär 20 gånger innan ja va nöjd. Förra gången så hade han lite problem att sävnga åt vänster så idag hade han självklart bestämt sig för att inte kunna svänga åt höger. vänster gick super bra men höger som sakt tänkte göra volter men ja fick svängt när ja kom mot staketet. Va la sådär lyckat. Men i slutet så gjorde han en fin liten volt och ja valde att avbryta där då han faktist gjorde de ja bett om.

Satte kameran på inspelning och autofotografering så här är något. inte jätte bra men ändå.

Bonusbilder


SUCK!

Att man aldrig lär sig att sluta förvånas, Dagen börja väldig tidigt för både mig och P. Jag for iväg till stallet och fodrade alla glada hästar och slängde sedan ut dem. For iväg i en himla ilfart hem igen och fixade mig itll skolan. slängde även i mig två mackor och redan här börjra oturen!!!

Eftersom ja ville vara snabb så ställde ja bilden utanför porten, ej iväge och inga skyltar mot förbud. Jag var borta max 15 min och under den tiden hinner en j****a lappfi**a och ger mig en bot, jag ilar iväg till skolan och ja jag glömde mina clementiner som låg kvar på matbordet.  Tentan gick åt pesås jag kom på mig själv när ja slog in 1 + 36 på miniräknaren. Snacka om att vara nollad i huvudet!!

Sedan fick ja bekräftat ennu en gång att jo ja har inga riktiga vänner. Ta vara på de vänner du har för snart vänder alla kappan efter vinden.

Som sakt jag slutar aldrig att förvånas!

Mys...

I stallet idag blev de massa mys med lillkillen, Vi arbetade som vanligt med Biolighten och BoT ligger på de andra området som ja inte behandlar för dagen. Upptäckte att ömheten vid höften på vänster sida som nu är borta vilket känns skönt. Halsen är mjuk och fin inte som den ska vara men en mkt god bit på vägen.

På måndag kommer kiropraktor/massör som skall behandla prinsen och på onsdag kommer sofia tillbaka för att kolla om vi skall byta några program på han eller fortsätta med samma. Hoppas hon ser samma skillnad som jag har känst. Vill juh inte inbilla mig något för det kan vara lätt hänt när man hoppas på mycket!

Bonusbilder


Prins inväntar mys och behandling

Så här ser vi ut varje dag när vi biolightar, kolla mina nya fräsiga stövlar med
kom fram till att convers i regn inte är någon större hit.


Alla som känner...

Alla som känner mig och har träffat mig ngra gånger vet att denna strip är så mkt jag! Trodde jag skulle dö av skratt när jag så den så nu viill ja även dela med mig av det roliga.


Press "hold"

Har ni någon gång som ja känt att man vill trycka på paus i livet eller hold. Bara stoppa typ. Min lösing på de är självklart stallet. Genom att åka dit så kopplar jag bort tillfälliga problem och fokuserar på något helt annat. Kännslan som uppkommer när man vet att nu blir de tankar på andra saker och man slappnar av för ögonbliket, de ögonblick som blir värklighet sedan  när man lämna platsen.

Alla har olika saker för att koppla bort. P spelar bland anant för att få sin hjärna bortkopplad mamma går ut i trädgården eller tar ett långt bad. Min heliga plats är stallet.

Var är din?


Dagens träning


                                  

Ja idag så sto de som sakt longering på schemat. Eftersom de regnade så förjolat hela dagen, även efter att solen varit på besök så trodde jag först det inet skulle bli av. Jag åkte dock till stallet och sega lite för att hoppat på att regnet skulle sluta. Började att behandla honom och så fick han även stå 30 min med Back on Track på ryggen så han va lite mjuk i kroppen.

Vi stod även uppbunda på en ny plats idag. Gick helt okej, lite tittig åt sidan då han inte riktigt kunde se allt men de funkade att stå där så de var juh bra.

Tog även och slaktade ett fleacetäcke som ja inte använder och gjorde det till ett longeringstckte typ. ska sy fast ett spänne fram så blir de även ett bra promenadtäcke så att bogarna blir fria.

Började att skrita fram lite sedan så tog vi hans lätta varv. Va inte problem lite småseg sådär men inget märkvärdigt lyssnade bra och fokus var på mig. Bytte varv till hans svåra och vi får ta de  lite lugnare här då han i travaen helt plötsligt kan stana och börja backa. Så för att få bort de så tar vi de lite lugnare. Vilket gick super idag. Vi klarade flera varv och de gick på bra, medförde dock att jag fick röra lie mer på mig men det är bara bra de med.

Testade även inspänning första gången idag, mest bara ngt som hänger där och vi hade på längsta utspänningen. Det gick som en dans så nästa gång så tar vi ett hål till så att de bli lite bättre så kör vi så.

Några bilder från filmen om ja hade va som sakt nattsvart ute men lite kan ni se.

Bonusbilder

 


Besök..

Nämen titta här helt från tomma intet kommer solen på besök in i vårat vardagsrum! gud så härligt hoppas han stannar hela dagen. För då kanske jag kan sätta kameran på filmning när ja arbetar jr idag. Härliga höst!

Bonusbild


Fina D för många år sedan på en tur ut i skogen


Veckoplanering v42
v42
Måndag - Vila, Biolighta rumpan
Tisdag - Longera med lättare inspänning över bommar, Biolighta halsen + överlinjen
Onsdag - Vila, Biolighta rumpan
Torsdag - Uteritt/Ridbanan, Biolighta halsen
Fredag - Vila, Biolighta rumpa
Lördag - Uteritt/Ridbanan, Biolighta Hals + övelinjen
Söndag - Longera med lättare inspänning med bommar, Biolighta rumpan


en liten

Färgklicksändring i b loggen och lite nya bilder och tema grejor på G!

Regn!

USchlipuchli för detta förjolande regnrusk som kom idag! Hela dagen har bestått av ruskväder och inget trevligt alls. Håret står åt alla håll och kanter och man blir pisseblöt i ansiktet och händerna är iskalla. Eller a har ett par suuuuper handskar från Guide och de värmer riktigt bra. Hade tappat den ena handsken så den hade legat ute över natten hittade den förut och ja de va våt utanfpå men innuti så va de bara lie småfuktig i några fingersömmar annars tor! Helt fantastiskt!

Jr har svårt att hålla värmen märker ja och han e lixom inte varm under täcket utan mer ljumen eller hur man skall beskirva det... och ändå har han ett tjockt täcke på sig... Gissar att de blir till att åka hem och hämta alla mina täcken så att ja kan växla bättre. Måste nu vara lite extra noga med att han inte får bli kall pga hans muskler.

Biolighten börjar ge resultat. Hans ena "bula" på högersidan är näst intill borta och sidorna börjar bli mer jämlika. Vid bogbladen börjar han även bli "mjukare" och bullen vid manken på båda sidorna börjar även ge med sig.

i går upptäckte ja dock att han var ömm vid vänster höftkula typ. Antingen är de träningsvärk från hoppnigen eller så är de en muskelinflamation. Så vi tar de lite lugnt i några dagar så får vi se hur de urartar.

Funderar även på att köpa mig en riktig telefon med lutar just nu åt Iphone bästa med den är att ja då kommer kunna blogga direkt från telefonen = mer uppdateringar.

Jr kommer nog få sig ett BoT Täcke med och då kommer ja ha en ryggvärmare tillsalu finns de något intresse av er bloggläsare att köpa isf?Fodringar

Idag så har ja inte gjort allt för mkt vi hade ett stallmöte idag om lite olika saker diskuterade även det här med fodringar. Jag är av åsikten många smågivor utspridda under dagen är de bästa sitället för att ge färre och större. självklart är detta svårt men att göra många gånger men det är definitivt inte omöjligt. Ser helst att de är minst 4 fodringar dagen alltså morgon, lunch, middag och kväll. På gunanrskäl där jag stod hade vi även ett 18-19 mål. som gavs mellan 18-19 innan kvällen som kom kl 21. SUPER!

I nuvarande stallet har vi dock bara morogn, lunch och kväll. Jag och en tjej till har bestämt att hjälpas åt att fodra våra två middagsmataten. Vi hade dock sett att alla hjälptes åt med detta. Tyvärr så va de lite si och så på den meningen. Hur gör ni helst?

Det kom även upp en till punkt på fodringen som ja tyckte va MYCKET viktig och det är morogn och kvällsfodringen, eller snarare de fodringar som innehåller kraftfoder.  Jag anser att man skall först fodra höt vänta en stund och sedan ge kraften och att ALLTID fodra hästarna i samma ordning. fördel hästarna kastar inte i sig kraften, de blir lugnare vid fodringen, hästarna minskar risken för foderstruosförstoppning. Detta kommer antagligen gå igenom jag skall idag skriva en liten not på de och sätt aupp i stallet.

Hur gör ni i era stall med fodringarna? Vill ni ändra på något? Hur ser de idealiska "dagen" ut för er?

Bonusbild


Prinsen avnjuter sitt Lunchö i hagen!


Löshoppnings Lördag!

Vi var några i stallet som hade bestämt sig för att löshoppa våra hästar och samlades på morgonen för att bygga bana. blev ett enkelt hinder och ett galoppsprång och en oxer. Benny blev väldigt exhalterad när vi skulle värma upp då Windy sprang runt på banan och vi var på andra delen. Han piafferade så himla tjusigt och växte 20 cm för mig. Snacka om att känna sig liten.

Själva löshoppningen gick bra. Va lite dåligt angagemang runtom vill ja tycka då jag skulle fånga in han efter hindredet med mat, smacka på han iväg och smacka under hindret = massa spring för min del. Istället för att då kanske dela upp d elite bättre på dem fem som stod i mitten och tittade på. Men men man lär sig.

Fick vart fall satt kameran i någons hand och ja några bilder blev de men hon som tog bilder va inte van vid min kamera så can´t blame here! men här kommer några bilder. bättre de än inga så jag tackar och ta emot.

Bonusbilder

WOHO!

Igår så va min kära maria hemma hos oss, Vilket resulterade i att jag blev väääälidgt mätt på glass, samtalen handlade enbart om storleken och tekniken och nu är ja även mmörkhårig MED bonda fläckar/ränder tack vara någon som inte va så duktig på de där med massera in färgen!

Det var även tänkt att bli bilder på när ja red igår, maria hjälpte mig att bli longerad i trav. Tyvärr så var inte fallet så utan hon tjöta mest och vi gömde kameran i fickan =).

Idag så har ja införskaffat mig en Wacom alltså en ritplatta. Ska bli så hima skoj att få börja jobba med psp igen och nu med min lilla platta =) Får se vad ja kommerfram till, kanske lägger ut de här!?

Bonusbilder

Prins avnjuter sitt lunch i solen med ett gosigt täcke!

Skönt att både Benny och Aliss har samma storlek på täckena...


Problem...

Hmm upptäckte nyss ett litet problem, beroende på hru ja gå in på min blogg så får den två olika utseenden. Vilket ser ni? de med en grå kant runtom eller den som bara är vit???

såhär SKA de se ut...


pluggtime!

Ja nu blir de till att plugga biologi tanken äe 3-4 kapitel =) så är jag nöjd. Men GAH vad ont ja har i halsen! vet itne vad de kommer från bara. vakna inte med de och så har de bara eskalerat ännu mer! mene men, funderar även på att färga håret brunt igen =) vad tror ni?


haha  ja kanske blir mörk igen =)

Biolight

Ja idag så var Sofia ute och kikade på Benny. Hon kände de ja känt och vi började med att behandla. Först va halsen sedan rumpan och så rygg. Benny tyckte allt om de och stod och njöt rätt så mycket. Delt av uppmärksamheten och att han nog tyckte de va skönt. Sofia blev helt såld på prins och hon förstod mina bekymmer och almäna reflektioner. Kändes skönt att veta att ja inte är ensam om att tycka och tänka om de ja gör då det är väääldigt många som är väldigt negativa till hela storyn Benny.

Summa sumaru vi märkte resultat redan idag på halsen då några spänningar släppte samt att han "glömde" gå emot när ja longerade honom. De kom självklart men mer som en "vana".

Har nu hyrt denna lilla makapär och hoppas på att de kommer att ge något!

Imorgon behandlar vi halsen och skrittar ut på en liten sväng med Poppe och Nathalie är det tänkt.Bilder!

Skulle fota lite i stallt i dag och gjorde de stora misstaget att inte kolla kameran innan ja åkte. Den va juh full med testbilder som ja tagit på killarna i sommras. Men det blev några när han mumsa på höt. Tänkte dela med mig med några bilder.

Red prisnen förövrigt idag. Vi körde väldigt basik. Skritt och lite slingerlikrokvägar. Han hade inta problem att gå åt höger men vill inte bli longerad i högervarvet. Dremot kunde han knapt svänga åt vänster men sprang på för glatta livet i de varvet när ja longera. Mysko ponni! Men han skötte sig så nu i framtiden skall de nog bli mycket uteritter med poppe.

BonusbilderHelgen...

Som vanligt har ja märkt att ja är ur usel på att blogg över helgerna!!! Men men

Igår så åkte ja till stallet på morgonen blev lite pussar och sedan åkte ja in till stenungsund md patrick för att fira hans kusin johan som fyllde 30! Blev släktträffa och massor med småkusiner som sprang runt. Lika trevligt varje gång!

Spenderade även lite tid med min mammsi! Vi åt god suchi och prata skoj tillsammans! Älskar henne fast att hon kan va lite tjati ibland men ja gissar att de är nog alla mammors roll!

I dag så åkte jag till borås hästmässa och kikade på när bo tibblin hade ett kort seminarie om dressyrhästen vilket var massa lärorikt. Efter de så kikade jag på Tobbe larsson från ponnyakuten när han och nicke visa lite triks! Fantastiskt

I stallet så släppte vi ihopp poppe och benny vilket gick juh super, Sedan testade vi med charlie med och de va lite mer fart i dem två. Båda gav ifrån sig ljud som efterliknade camelbrunstar och så höllde på ett tag! Lite rejsing blev det med och bus. Det såg bra ut med båda så om någon vecka är de tänkt att benny skall gå med Poppe och om de passar sig till vårren (då hästarna går utan täcke, då charlie äter täcken) så skall de ev gå tillsammans.

Ikväll blev de lite go äppelpaj! i morgon är de labb på morran sedan ponnisen.

På tisdag kommer Åsa från biollight och skal behandla benny, får se vad hon säger om honom. Hoppas att han kommer gilla de och bli bättre =)


Världens bästa mamma och benny

Ny Design

Va tycker ni? blev de bättre eller sämre? finns några småförändringar som ja vill göra men nu har ja suttit med detta i närmare 3 h och kommer inte på hur ja ska göra =) men ändringar blir de nog mer =) blir juh aldrig riktigt nöjd


ruta ett

Ja i går så var de vila för prinsen men jag borstade och pussade på han, han fick även sin "veckomassage" med favvoritborsten. Som är en lilla gummiborste med piggar. Den både kliar lite gott och är masagemjuk så de går att massera med den. Nackdelen blir juh att han blir "hårig" och att halva håret sedan sitter på mig...

Idag så fick jag hjälp av Nathalie, beslöt mig för ta några steg tbx med ridnignen på jr. så idag övade vi på upphopp och avsittnigar. nathali höll koll på läget och ponnin stod lungt och stilla. Ska försöka få hjälp på söndag igen så ska vi testa longera i trav. så han förstår framåt bättre.

Bonusbilder

Ser inte jätte farligt ut men...

såhär stövig blir han av masagen...

hösliga bilder i hagensjälen


Nej nu får ja allt ta och göra han fin ngt dag och gå ut och fota på riktigt nu när höstlöven är så fina och solen skiner med!

Hittat...

när ja leta igenom alla bilder så hitta ja även en bild på Errol. Marias priins!

Förr...

Eftersom ja stod i stallet en tid som även benny var där så har ja nu letat igenom alla mina ca 10 000 bilder för att se om ja hittar något. Och jo da de gjorde jag allt. Har klippt till bilderna då han oftast stått i bakgrunden eller som på vissa bilder hällsatde han på aliss.

BonusbilderMina fina hjärtan! då hade ja aldrig trott de. Benny va juh min drömhäst!

då (åring) fanns de inte mkt till "hingstnacke"

Men han va söt ändå

I hagen med de andra killarna. Jr tv. Graal mitten Camaro th.

1,5 år älskar att tugga på grimskaftet!

Bara för att ja älskar dessa två mest av ALLT!


sötaste sockervadd!

Världens bästa Tessan skickade över några bilder på Jr när han va bäbis beskärde en bild och tänkte dela med mig!


på G

håll utkik på bloggen, ny tävling på G!!! fina priser!


Bläff

Gick upp tidigt idag då jag hade fodringen. Va som vanligt supermysigt att gå dit och mötas av morgongnägget. Blev även rätt mysigt när regnet stod som spön i backen och man själv va inne i stallet och höra alla hästarna mummsa på höt. Dock mindre mysigt när man skulle gå ut med alla och de ösregna...

Nu sitter ja med kemin, skall även iväg till stallet sedan vid 7 tiden igen. Ta in prinsen och pussa på han. Min andra prins ska iväg med jobbet ivkäll så ja sitter här aldeles ensamen. Rätt så skönt ibland..

nej nu ska ja sätta på tre tvättmaskiner, en disk och så ska jag laga mat! Hoppas att man fått bilder på jr som bänis sedan av tessan när ja kommer tbx till datorn.

So long!


Känslan

När ja va i stallet idag så blåste de ganska mycket Jr kändes dock inte märkvärt bekymrad över detta. Jag tog och lindade tassarna på han för andra gången ( de där med att linda bak är han inte något större fan av). Sedan så satte vi på tränset och favvoritbettet från sprenger och traskade ut i padocken.

Tog fram två bommar en som va upphöjd lite på en sockerbit ca 20 cm och den andra på marken. Han lyssnade superbra på mig när vi började longera. trampade fint på i traven och bommarna tyckte han va superfina.  ibland så va han lite överanbitiös och hoppade båda bommarna i ett svep. De såg riktigt fint och mjukt ut när han hoppade.

Galoppen va även den mycket fin och rund, han orkar fortfarande inte så mycket. Idag bjöd han inte på några brallar utan rullade på i ett fint tempo.

Tyvärr blev de inte så många bilder, kameran skulle självklar dö!

Bonusbilder

Just nu...

Sitter jag framför tvn och skriver på min labbrapport. Sedan blir de att lämna in den i skolan och så iväg till stallet. tänkte fota lite idag så får ni se hur det ser ut. ´

Planen med Jr är att lonera med bommar så får vi se hur de ser ut. Kansk får till några bilder där ifrån med.

Ny design

Ja va tycks äntligen fick jag till det! Nu återstår bara att få hela skiten i mitten. funkar juh bra om man klickar på andra rubriker men tja aja vi får se vad ja hittar på=)

Summa sumaru...

En kort sammanfattning av dagarna

Torsdag
åkte hem på em och åkte då direkt till stallet för att fixa med prinsen. Tessan var med mig och även mamma kom förbi. Jag beslö mig för att longera honom och så blev det. Vet inte vad som hände mitt upp i allt men han fick ett totalt spel. Tänkte att ja skulle få honom att galoppa lite men så fräste han iväg rätt så rejält och man är inte mycket att stå emot när 400 kg brallar åt andra håller så de va två sträck i marken efter vart jag ståt och hållt emot. Allt gick bra och han var mer uppe i luften än på marken.

Samtidigt är man lite glad för såhär har han inte gjort någon gång med mig så antagligen har någon spänning släppt i kroppen på lilkillen =).

Fredag
Gick upp tidigt för att fixa och dona i stallet. Fick packat allt och tog även prinsen på linan idag med. Blev inte lika många luftsprång idag men nåra få. Sedan efter de så tog jag och tessan och lastade honom i transporten. Gick på utan problemn och gjorde inget anspråk på att gå bak eller liknande när lämmen gick upp.

måste bara rekomendera de tranportskydden som ja köpte tidigare i veckan till honom från HW Rambo. Super bra passform mjuka men stabila och bra spännen.

Resan gick super gick på knapt 2 timmar. Jag och tessan stannade och tog liten lunch i Bollebygd och prinsen fick några äpplen att mumsa på.

Framme i stallet så va han coollugn, blev en liten gnäggning och så gick vi ett varv i padocken. Han promenerade på som om han alltid ståt i detta stallet. Tog och bytte om gav han lite mat och släpte ut han i nya hagen. Hade trott att han skulle springa som en jubelnöt men nä. Drog en repa för att via upp sig för Charlie och Pompeji i hagen brevid och sedan så började han mumsa på sitt gräs.

Jag och Tessan plockade ut allt ur bilen och städa transporten sedan åkte vi och handlade räkor och kräftor till kvällens mys.

Lördag
Gick upp tidigt idag för att släppa ut Jr och kolla om allt var okej. Fixade även allt i stallet och de va helt bra med lillen. Åkte sedan hem till Tesan och vi drog vidare till stenungsund.

Jag hämte och lämnade lite saker och sedan åkte jag tillbax till borås. Tog en sväng bort till stallet för att pejla läget men allt var som de skulle.

Söndag
Tänkte tagit mig en ridtur i padocken. Så började traska runt med han i den så han fick se allt men sedan när ja skulle hoppa upp fick han världens flipp och drog iväg i världen bockserie med mig hängandes på sidan. Slutade med att ja låg platfall på mage och käkade grus. Upp igen och denna gången lite lugnare. Vet itne vad de tog åt han men idag så var vi rodeohäst! minsta lilla smakning så drog han hubudet mellan bena och bröja skutta.

Söndag eftermidda så kom patricks mamma, pappa och syster + kille förbi. Blev lite tecos med dem och fika. Sedan gick vi en promenad bort till bjönhägnet och tbx.

Måndag
Blev Jr bara ompysslad och vi myste, passade även på att klippa honom så nu ser han ut som en liten dressyrponni!

Bonudbilder

De braiga skydden

Jr står så fint och snällt utanför boxen, här med lång man


Så blev han dressyrponni med kort man ser muppig ut men så är de ibland!

Bara för jr e så söt