Sömnproblem

Idag känns det som att det tyvärr är allt vanligare med att vi människor har problem med att sova på kvällarna. 

Jag som är nattmänniska och älskar art vara vaken på natten för att det är lugnt och skönt har väldigt ofta problem med detta. Det blir ännu värre när jag kommer in i den onda cirkeln och måste stressova som jag kallar det. 

Det är helt enkelt när man ligger och vrider och vänder på sig i sängen, man vet att man ska upp tidigt och trots att man är trött så somnar man inte. Man stressover. 

Jag har dem senaste veckorna haft några sådana här nätter och pulsen går upp till nästan Max på mig och bollen är i rullning. Det spelar liksom ingen roll hur många får, kor, höns det finns på den där bondgården för det hjälper mig inte. 

Utan min lösning det senaste har varit visualisering. Jag tänker mig helt enkelt när jag rider ett dressyrprogram. Det kan vara från en gången tävling där gick bra eller helt enkelt se mig själv rida ett nytt program. Jag ser alla halvhalter, när jag måste plocka upp han lite eller när jag ska gasa lite. Vi springer alltid runt i en trav som är närmast Totilas om inte bättre, vi fattar galopp på exakta angivna punkter och det går helt enkelt toppen! 

Detta får mig att tänka på annat och att bli lugn. Jag somnar helt enkelt in i en god och positiv anda där jag är med knas och vi gör det vi ska göra bäst- visa vad vi går för på tävlingsbanan!Blogg tips!

Hittade för ett tag sedan denna underbara blogg. Nina är livlig och glad och framförallt en extremt duktig ryttare. Hennes otroligt fina häst Bizete är ett stort plus, extremt fin! 

Gå in på www.ninasrader.se ni kommer fastna, det lovar jag 
Taggad!

Det kanske är fel att säga att jag redan längtar tillbaka från Mexico och planet går om 10h men det är inte det som jag längtar efter. Utan det är att bär jag kommer hem så SKA jag och Wille igång och tränas till tusen vi ska göra det bästa av det som vart och nu jäklar ska det igång. 

Längtar så innerligt tills jag sitter och trimmar med han i ridhuset och förbereder oss för tävlingsåret 2014! Denna våren ska vi ligga på topp och jag ska börja hitta rätt inne på banan! Knas på vift


Morgondagens plan

I morgon så åker jag till min hovslagare, en av dem bästa. För nu ska vi få bukt med hovbölden! Har även bokat en tid för en ev röntgen odet behövs. Denna rackare sitter nämligen djupt inne vilket inte är till våran fördel.

Knas har även börjat tröttna på sjukhusen och vill leka med sin kompis. Vilket är förståligt. Nej i morgon hoppas vi på det bästa, på onsdag blir det isåfsall e härlig uteritt! Och självklart bilder!!!
Detta kanske ni inte viste

Onödig fakta om oss. 

- varje morgon när man Säter på Wille täcket så ska han alltid mysa med en när man knäpper framtill.

- jag tycker det är vansinnigt skoj att tävla trots att jag blir extremt nervös innan.

- nervositet släpper så fort jag får gjort uppridningen mot domare.

- Wille kissar nästan alltid efter några minuter efter att han blivit lastad i transporten, oavsett om vi kör eller ej.

- jag har ägt ett sto, en hingst och en valack. (Aliss, Benny och Wille)

- jag började rida på islandshästridskola när jag va 12-13 år.

- Wille har varit extremt svår att sko då en hovslagare skrämde livet ur honom. 

- min och Willes första tävling ihop var på Borås ridhus som hade lokal - internationella mått, vi tävlade på samma meeting som Jan Brink! 
Well hello!

Snälla bli frisk! 

Fyndtips

Om ni som jag gillar utrustning i kvalité men inte har råd alla gånger så måste jag bara rekommendera detta.

Mitt drömträns är självklart OS München. Har två och båda är köpta i affär men med bra rabatter. Nu har myone rea på sitt snyggaste OS träns München. Självklart det med lackad nos! 1000 kronor billigare! 

Skynda fynda! 
Då var det dax igen

Kom ut till stallet i förmiddags och Wille bus va väldigt svullen idag. Detta var något som jag inte hade hoppats på. Ringde min underbara Agneta som jobbar på veterinärerna hemma och det jag beskrev för henne så tyckte hon det lät som en hovböld.

Operation dra av skon påbörjades, okej det var första gången jag gjorde detta och inte riktigt rätt verktyg så det tog sin lilla stund må ja säga. Knas va snäll och tålmodig medans jag stod och slet som en idiot! 

Av for den och jag började känna med visitertången och självklart fanns det något där. 

I morgon kommer en Hovslagare ut och gräver fram skiten och så hoppas jag på  att Agne kan ta emot mig på onsdag eller torsdag. 
V. 2

Ny vecka nya möjligheter...

Måndag - kolla igenom benen om han fortfarande är halt, tar en kort promenad på asfalten mot kyrkan. 

Det är i detta läget vi är i just nu. Känns dumt att planera mer då jag tror att det är en enklare hälta. Surt när det händer men blir det inte bättre så blir det att ringa veterinären. 

En nyklippt räcerräcka!Att det aldrig ska funka

Ligger efter en dag i planen så idag stod det intervallträning på schemat. Vi började med att skritta runt kyrkan och knas traskade på. 

Började med lite lösgörande och fortsatte i padocken, men när jag började trava så märkte jag i höger varv att ngt inte va rätt. Ropade på Nathalie och hon sa samma sak. Halt på höger fram. Så himla typiskt! Har inte en aning om vad det kan vara! Han va inte skulle eller varm men hoppas på en liten stukning/sträckning. 

Eftersom han står själv i hagen nu så tänkte jag inte ändra på det men självklart så kommer ju hagkompisen i morgon så de får bli sjukhage. Ja ja det är ju inget man kan göra åt det. 

Fick vartfall fyndat ett schabrak på hööks igår som åkte på idag. Har inget svart då jag tycker det blir lite tråkigt på en mörk häst eftersom det inte syns så bra men tycker detta va fint så det fick hänga med hem. 
Älskade målsättningar!

Tack vare min fantastiska coach Jennie Berggren så har jag kommit en bra bit på vägen till mina mål förra året. Tyvärr var de andra faktorer som ej gick att påverka som förstörde det lite men jag gjorde det jag kunde och var väldigt nöjd!

I år har jag även gjort lika dant. Mina mål är byggda som en pyramid som jag klättrar i och längst ner är dem kortsiktiga målen och längst upp är det mål jag vill uppnå i slutet av året. 

Ett av mina mål är att debutera/vara startklar till LA:1 i augusti/september. Men jag vet inte om jag skall ta och lägga ut hela min målkarta eller om jag skall hålla den för mig själv. 

Allas mål är individuella och mina mål är saker som jag har svårt för och vill klara av. Jag har satt upp en tidsram och lite specifikt vad jag ska ha gjort då. 

Nej jag får suga lite till på den karamellen. Om jag inte visar er mina mål så kommer jag visa er hur man gör en "måltavla". 


Knas i sina nya benskydd när det är för slaskigt ute för lindor.

Spikat!

Då var det spikat! Under tiden som jag kommer ligga på playan i Mexico så ska duktiga Sanna Nilsson ta hand om knas. Han kommer troligtvis köras upp helgen den 18-19 och kommer sedan hem efter 4 veckor!

Planen är att hon ska ta vid från där han är idag så får vi se vad som händer. Han kommer inte att vara GP utbildad när jag hämtar han men jag hoppas på lite hjälp på där vi är nu.

Så fram tills dess så ska vi trimma trimma och trimma hemma för Att upp flås och så skall även herrn klippas! Detta kan bli ytterst intressant. Han har inte klippts innan och vi hoppas på en helklippning. Sanna är förvarnad över om hur han kan komma att se ut. 

Nu måste jag bara hitta ngn lämplig dag att göra detta experiment på med. Får vi se hur pigg han blir efter detta...


Detta blir hans hem i några dagar...

Och duktiga Sanna som kommer rida! 

V 1

V.1
Söndag - blev ett lösgörandede pass, mkt fokus på böjningar och volter. Hitta ett lugnt tempo och bara joggas lite.
Måndag - vila
Tisdag - vila
Onsdag - fortsatte att lösgöra, arbetade med tempot och få loss han i vänstersidan.
Torsdag - fortsätta där vi var igår. Få han lite kvickare framåt i tempo. 
Fredag - kondition
Lördag - vila
Söndag - uteritt

Sommar tack!Tävlingsåret 2014

Tyckte det va rätt så bra att göra en enkelt översikt som jag gjorde förra året. Det kommer säkerligen komma fler tävlingar och någon faller bort. Månda är på samma datum så får se vilka jag prioriterar. Hade gärna  sett att jag kom med istartfältet 19 januari men det ser mörkt ut!
 
Januari
19 Göteborgs FK - LC:1 och LB:1 Står som recerv!
 
Februari
23 Göteborgs FK LB:0 kanske - LB:3
 
Mars
 
April
12 Gisslaved-Adrestorps RK - LC:1, LB:1
13 Askims FK - LC:1
13 Brämhults RS - LC:1, LB:1
27 Ulricehamnsbygdens RK - LB:2 , LB:3
27 Vartofta RoKs - LB:1
 
Maj
3 Brämhults RS - 50cm?
15 Lilla Edets RK - LC:1, LB:1
29 Borås FK - LB:2
 
Juni
15 Gråbo RK - LC:1, LB:1
28 Tjörns RK - LC:1, LB:1
 
Juli
16 Lilla Edets RK - LC:1, LC:2, LB:0, LB:1, LB:2, LB:3
25 Ale-Jennylunds RK - LB:2
 
Augusti
16 Bollebygds RK - LB:1
31 Tjörns RK - LA:1 !!!
 
September
6 Borås RK - LB:1, LA:1
27 Brämhults RS - LB:1, LA:1
 
Oktober
11 Brämhults RS - Hoppning
 
November
 
December