Dagens TräningMåndag
Det var kanske inte så mycket till träning men vi tog oss en promenad för hand bort till vägkorset och tillbaka. Det kanske tog oss 15-20 min så det var inget större pass men lite miljöträning. Vi mötte på två stora lasbilar som hade saftblander på taker och han kikade men gjorde inget. Sedan mötte vi massvis med galna bilar men han skötte sig bra tyckte jag allt.

Sprang även med han på vägen och bad maria titta men ja han tyckte de lät roligt och ökade på som in i helvete på vägen så de blev en rejäl ökad trav med lite lufthopp så vi la ner de där men vi såg inget. Tyvärr så kommer han nog få sig en pålagring precis åvanför knät. Typiskt ja som inte ville ha de.

v. 44v. 44
Måndag
- Promenad bort på vägen
Tisdag - Tömköra lite lätt
Onsdag - Vila
Torsdag - Sitta och och kolla av gas och broms, ett lätt pass med mkt svängar
Fredag - vila
Lördag - En lättare ridtur tillåter vädret och hästen så kansk vi skrittar ut bort till kyrkan med någon annan häst.
Söndag - Vila

 


Bäbis

Ja inte jag men min paprika som ja skulle äta i morse hade en mini i sig! Vet när ja va liten så gillade ja den inte mycket mer för den mycket mer smaklig! Har ni ätit en bäbispaprika någon gång?


Inget praktexemplar

Ja jag vill i inte direkt påstå att min pownie är den lättaste hästen att sko. Verka va absolut inga problem som vanligt, men däremot de två sista slagen i sömmen... Hmm ja vi kan säga såhär antingen flög de ett ben eller en häst i 180! Wille försökte även med att lägga sig på hovslagaren.

Tillslut med diverse trix och myyyycket kli och distratiomoment så fick vi även på sista skon och även sista sömmarna i andra foten.

Jag är otroligt nöjd över hovis som va med och fixa och va lugn och duktig och berömde knas när han gjorde något rätt.

Berättar mer när ja kommer hem!


Resternade bilder

Här kommer resterande bilder. Det är ett tidsinställt inlägg så ja står säkerligen i stallet och slår på knas nya skor!
ÄNTLIGEN

Ber om ursäkt för att många av bilderna är lika men ja vad gör man inte när
knas blir så fin på dem =)
Nja...

Nja de där med att hålla mig till i mrogon går INTE har inte så mkt att göra nu så jag bjuder på bilderna nu i stället. Som många av er redan ser så har ja ändrat om min header. Samma gammla tråkiga design men aja lite nytt de får ni leva med.

Här kommer bilderna
Nej gott folk resterande bilder får ni i morgon!


Bildbomb eller?

Ja idag så har vi mer eller mindre ängat hela dagen åt att fixa och trixa med hästarna. Jag och Linda har som sakt fotat våra små djur och ja några bilder fick vi fast de vi gjorde mest var nog att flytta på oss när vi stod i vägen och liknande. Men några blev de lite för få men de ger en bara anledning till att fota snart igen.

Tyvärr var inte vädret så mkt med oss men några solglimtar fick vi och ja fick tillockmed min nya header fotad så här ska de trixas. Dock är den inte klar än och ja vet inte hur ja ska lägga upp den antingen som den är nu en bild eller så använder jag mig av flera.

Delar med mig med bilderna på alla fyra. I morgon får ni nog resten på oss. Kanske en ny design med vem vet...


BÄSTA!


Rekommendation

Måste bara rekomendera denna handkräm för alla er där ute med torra händer!

Jag blir oturligt torr nu i vintertid och har svårt att hitta något som sitter kvar länge på handen. Tyckte att denna gjorde det och den absorberades fort utan att vara kladdig.

Lyosyl skincare


Oups!

En dålig uppdatering idag! Får skylla på att de va otroligt hektiskt! Var i morse och zumbade med Maria vilket va apskoj dock var inte min rumpa lika lealös som instruktörens men de kommer.

Fick sedan ett samtal av pappi om att ja skulle bytt ruta i morse och det
Är mer eller mindre det ja gjort idag! Blev en snabbvisit hos knas men det skall kompenceras upp i morgon!

För i morgon (lör) så ska han få bli fin och ja ska knoppa och lite sådant skoj för att sedan ta och fotografera :). Linda ska även vara med med Svennis som hon ska knoppa, och hör och häpna jag skulle förbi hööks sanbbt idag hitta inte de ja sökte men Linda bad mig köpa ett par vita lindor, hennes första vita! Jag kan inte förstå detta då ja som äger minst 15 par (dressyrnörd)!

I morgonnkväll kanske de kommer något skoj eller söndag :) lovar på bättre uppdatering i morgon. Nu ska här sovas!


Nu

Är det snart dax för mitt första zumbapass! Emma och Maria hänger på så de kan blir skoj detta! har beslutat att min kropp ska då vila i helgen med. Tror jag.

Funderar på att dra till Ikea i morgon då ja inte har så mkt planerat


3 av 7

Ka jag har hunnit med att göra tre av 7 saker idag. Kan säga att det va bra tight efter passet att hinna fixa sig och sedan iväg till skolan, men ja kom inte sent!

[x] stallet
[x] ett MRL pass
[x] skolan
[ ] passa Tarzan
[ ] hjälpa Amanda och ta in knas
[ ] nästa pass på splf
[ ] iväg på hemligt uppdrag

Behöver ja säga att ja även ska hinna klämma in mat här emellan...


Fullplanerat..

Ja planen kanske inte är så bra men ja har ett tight schema att följa idag. Nu är ja i stallet och donar blir några småpussar på knas, sedan ska ja till gymmet med Maria kl 12 och efter det så börjar skolan 1315. Efter skolan ska ja vara barnvakt åt Tarzan för att sedan åkts till stallet och hjälpa Amanda med indy och sist men inte minst så blir de splf igen och sedan kl 21 ska ja ev iväg på en sak med emma.

Går de? Ja de vet ja inte men jag hoppas för nu har ja planerat och de SKA gå!!! Nej här kan ja inte sitta och såsa dax att fylla vatten i hagen.


Krigare...

Jag måste säga att de finns otroligt många likheter mellan knas och en treårig pojke. Just nu så ska han pilla på ALLT! han vill vara överalt med sitt huvud och råkar man stå framför och ska knäppa halstäcket eller täcket så ska han greja i ansiktet och i håret eller på kragen, you name it!

Han kommer dagligen in med nya sår på kroppen vilket många pojkar i treårsåldern gör med. Han stoppar ALLT i munen senast idag så var de elhandtaget till grinden som jag hade i handen BAKOM ryggen som han prompt skulle ha i munnen, ja de resulterade i att han sprang iväg och tyckte mkt synd om sig själv.

Dagens skörd av skada idag var ett jack i pannan inte stort men ungifär 1-2 cm. ett lite jack som antagligen har kommit av en liten spark. Han är ju inte direkt den där hästen som låter sina kompisar vara utan han MÅSTE vara upp i rumpan på både Lina och Colin vilket inte alltid uppskattas av dem båda. 

Så summan av kademumman är att han på två veckor efter det att vargtänderna drogs så har han fått spraken åvanför knät, ett "större" jack på insidan av vänster ben precis i mitten mitten, ett bett på halsen och så sist jacket i huvudet. Ja undra va som kommer de närmsta dagarna. Det ända positiva just nu är att knäskadan är betydligt mkt mindre och det är nu bara en liten liten svullnad precis där sparekn var men den går att masera och ha sig så nu fortsätter ja med liniment. Så hoppas ja på att de går att rida herr knas till helgen!


HAHAHA

Halsen-  en 5 krona

Pannan med blåspray därav "geget"


show me your smile

 
Cheferna från ölbolagen Carlsberg, Heineken, Norrlands Guld och
Budweiser var och spelade på en golfbana i Sverige.

När de spelat färdigt så satte de sig ner i restaurangen vid golfbanan
och beställde mat, sedan frågade servitören vad de skulle dricka till:
... ... ... -Jag tar en Carlsberg, probably the best beer in the world, sa chefen
för Carlsberg.

Chefen för Heineken höll inte med, så han beställde just en Heineken
vilket han ansåg vara bäst.

-Jag tar en Budweiser, för om det är det bästa ölet i USA så är det bäst
här också, sa chefen för Budweiser.

-Jag tar en Cola, sa chefen för Norrlands Guld lugnt.

Alla de andra tittade på honom förvirrat och frågade honom varför han
inte drack Norrlands Guld till maten.

-Om inte ni ska dricka öl till maten, så ska inte jag göra det heller.

Hovslagare = ett yrke för sig...

Här i borås måste ja säga att de finns NOLL hovslagare och dem som finns är görbra MEN tar inte emot nya kunder... KUL! Så helt enkelt ska man vara hovslagare så ska man bo och jobba i borås. Det har varit så svårt att få tag på hovslagare att ja har börjat överväga att åka 1 timma med häst till stenungsdun och sko för att de inte finns någon.

Hela förra veckan ringde ja runt som en galning till olika hovslagare och försökte hitta någon men ingen kunde och dem som ja blev tipsad om tog heller inte emot några nya. Sedan så lämnade jag väldigt många medelanden på telefonsvarare till div. personer med och EN ringde upp. Vi bokade in en tid och den skulle vara idag. Tror ni att hon kommer?! nej fick ett sms om att hon va sjuk. Frågade om hon inte kunde ta senare i veckan men icke de. Jag var dock välkommen nästa skoning... TACK! Nej den där Johanna Johansson ringer ja inte igen.

Det var bara till att ta upp alla antekningar på telefonnr som ja hade gjort förra veckan och börja ringa igen. Ringe tillockmed åby för att höra med dem men dels va de fullt och dels kostade en skoning närmare 2000 kr. Fick tipset om en hovlagare i boråstrakten men han svarade inte i telefeon. Ringde sedan upp nästa person matias johansson och han kunde dock inte fören tidigast söndag! Behöver ja säga att ja bokade in honom?

Nej tacka gudarna för att Lindas hovslagare snart är tillbaka på bena och börjar sko i januari igen förhoppningsvis så kan vi börja använda oss av honom.


KÄRE GUD!

ja de va inget dåligt pass som jag och maria avverkade idag! CXCore eller vad de nu kan tänkas heta. Jag tänkte att de skulle vara ett lätt pass och maria trodde la det med men icke! vi fick allt ta i och det blev inte bättre av att vi bara var 5 st i lokalen! så de där med fusk gick INTE!

Det var däremot fruktansvärt skoj att träna med maria och köra på och värkligen maxa sig själv utan att känna av huvudet!!!

Behöver jag säga att lyckan var total när ja tog i och kände ingenting i huvudet!!! Jag hoppas och ber till högre makter att jag aldrig ska få tillbaka de värkerna som ja hade bara för 3 månader sedan! Även om detta kommer att innebära tuffsar på huvudet så får det göra de!!!

Bloggläsare från ovan...

Ja man börjar ju fundera om man har bloggläsare där uppe i de blå? Helt plötsligt efter att ja publicerade mitt inlägg så började solen sakta komma fram och nu är de en riktigt härlig vårdag! Me like!

Kläderna för träningen i kväll är framtagna nu ska ja bara ta min plånbok och bli görfattig. Men men det är min egna skull så!


Hmm besviken

Ja enligt min braiga väderapp så skulle det vara strålande väder heeeela dagen idag i Borås. Hittills vill jag påstå att jag inte har sett något annat än gråttåkiga moln!

Hoppas att solen kommer fram och vill visa sin fina sida och att alla moln bara försvinner!

Ni glömmer inte av bloppisen?


To do list

Idag efter skolans å ska ja åka iväg till knalleland och köpa ett par träningsbyxor, mina här helt plötsligt borta och så ska ja även lösa ett kort på sportlife tillsammans med maria och förhoppningsvis linda med. Sedan blir det en sväng bort till knas och pussa på honom och dona med allt och så har vi även planerat in ett träningspass ikväll. Vi vet fortfarande inte vilket men något skoj ska de allt bli. Här ska de tränas!


Bloppis!

Ska sälja av lite olika saker just nu och här i bloggen presenterar jag de som vanligt för er. Är du intereserad så skicka ett mail till barrosen @ hotmail . com eller så komenterar ni i ett inlägg... ALLA bud är bindande och du ska lämna hela namnet adress och telefon nr.  (jag kontrolerar alla komentarer innan de läggs ut och ja lägger inte ut någons adresser).


säljer min BoT här är länken till tradera

Säljer även detta GlenGordon träns Baryard storlke full. pedantskött! supersnyggt och härligt läder som alla GG produkter.

v. 43Måndag
- Vila
Tisadag - Vila
Onsdag - Vila - hovslagaren kommer
Torsdag - Vila 
Fredag - Vila
Lördag - Vila
Söndag-Vila

De dagar de inte regnar så tar ja och promenerar han liten sväng på asfalt. Ska ringa vet i morogn igen och pejla läget.

inte häst men...

Ja ibland så får man även göra lite annat, ja har gjort en liten lista på saker som ja ska ta med mig hem från ikea på söndag för att få de lite trevligt här hemma och för att få bättre förvaring. Eftersojm den är likamed värdelös i denna lyan!

Vartfall de som ja skulle skriva om var att ja kikade runt lite på olika inredningstips/inspiration. hittade då denna fina väggen och ja någon gång i framtiden så kommer vilja inreda mitt framtida "arbetsrum/kontor" på detta sättet.
Sedan så skulle ja självklart ha denna fotöljen ståendes

Gillar även detta rumet speciellt tapeterna


Funderar

Sitter i stallet nu och är sprött som klar för dagen. Det ja har kvar är att ta in knas samt att borsta honom. Vill inte riktigt göra de nu eftersom han äter sitt lunchhö fortfarande. Så ja tänkte att kanske åka hem och komma ut senare då ja ändå måste ta in han.

Jag hade även hoppats på bättre väder men ja har tur som vanligt när ja va klar så blev de molnigt och vädret blev allmänt tråkigt!

Gah vet inte hur ja ska lägga upp detta :/ kan ju åka hem och börja knåpa på en ny design... Ja så får de bli.


Saknade väder...

Satt och kikade på gamla bilder och hittade några som fick mig att längta tillbaka till de underbara vårvädret som vi fick i den underbara skogen som ja har här runtinkring! Man kan inget annat än njuta.


Glad


Mammi och Pappai <3

Var i stallet idag och tog lite bilder på knas dock va de inte så lätt då han vägrade att stå still utan skulle springa runt och pejla läget. Det gick absolut INTE att stå två meter från mig utan han skulle stå preis brevid mig. Knas. Så de där med att titta på bilden och se vad som skulle korigerars hans inte med helt enkelt. Jag som hade hoppats på att ta några bilder till nya designen. Får göra de någon annan dag helt enketl.

Mamma och pappa var på besök idag vilket var oerhört skoj! pappa hjälpte mig att lasta över alla spånbalar till förrådet. Mamma stod och kliade på knas under tiden. Sedan slöt pappa ann också och de stod och mös alla tre tillsammans. Så söta dem är! Tog på knas pjamasen och även stallbandagen igen. Så i morgon blir de upp tidigt för att ta av.

Kvällen spenderades hemma hos oss och vi kikade på lite gammla bilder och käkade en polsk kaka som de hade med sig. gott


en mkt ointereserad knas...Lite bilder på knas

Ja idag så var ja där på förmiddagen och donade i stallet. Tog bland annat och satte upp nummerskyltar på alla sadelhängare tillsammans med Emma. Vilket blev asnajs! Sedan så tog ja och målade alla tränshängare och borrade hål för att sedan kunna sätta i plugg. Tyvärr blev de inte riktigt som ja tänkt mig så linda ska fråga sin pappa om råd.

Knas fick sig en lång rykt och lite kel. Satte som vanligt på han BoT och idag va han mer svampig över knät. tyckte att svullnaden över knät va mindre och idag så syntes de inte så stor skillnad mellan benen.
här ser man den fina höjdskillnaden på herr Knas, rumpan är ju snart
högre än huvudet...


Kyrkopromenad

Jag tog och slog en signal till vet idag för att höra mig för lite och berättade om knas knä. Vet tyckte att de lät som om han bara hade skadat mjukdelarna och sa att ja gärna fick gå ut och gå med han och att ja skulle fortsätta linda på nätterna för att undvika ev att svullnaden kryper ner på benet. Hon sa även att om de inte blivit bättre så ska ja ringa nästa vecka igen för vidare återgärden.

Eftersom vädret sprack upp ganska bra efter att ja tagit in knas så beslöt ja mig för att ta en skritt för hand bort till kyrkan. Linda hängde med och han skötte sig super, förutom att han viste att ja hade godis i fickan och gick och tiggde mellan varven. Fina knas!

I morgon hoppas ja på kort uppehåll så ska kameran med och de ska nog bli någon bild hoppas ja på. Jag och Emma ska även sätta upp de sista i sadelkammaren och sedan ska ja måla tränshängarna så ska även dem upp. SKOJ! är de någon som är intereserad av bilder?

Regn!

Ja va hos knas i morse och tog av han paddarna i vanlig årdning. Eftersom de regnade så tog ja även och ryktade honom lite och kikade på lite småsår här och derä. Knas verkade inte direkt bry sig att alla var ute i stallet utan verkade mer njuta av att han fick vara inne i de torra. Som ni vet så är han inte direkt någon favorit av regn.

JAg va vartfall kvar en stund med han så fick han gå ut sedan när ja va lite klar med hälften. Jag hadde hoppats på att renget hade avtagit nu men det har de alltså inte och ja kan bara föreställa mig vard her knas tycker och tänker om mig som va så elak och släpte ut han.

Tror ja kommer att åka och ta in någon gång vid 16 tiden. Allt är ju klart för han så åke rja tillbaka vid 19 tiden och mockar en gång till för han. Tror detta blir min plan OM de inte på något mirakulpöst sätt slutar regna!

v. 42


v. 42
Måndag - Vila
Tisadag - Vila
Onsdag - Vila
Torsdag - Vila 
Fredag - Vila
Lördag - Är svullnaden borta så tar ja en liten skritt
Söndag- Är svullnaden borta så går vi bort till kyrkan för hand.

Varje natt står han nu med BoT skydd på tassanra. Så ja hoppas att detta hjälper så han blir pigg och kry!

 


Lite Bilder!

Fick lite bilder i går av Linnea (som ja vill kalla lovisa av någon anledning) som hon fotade när Knas skulle löshoppas. Han va soms akt inte någon stjärna på detta men för att vara första gången så tyckte ja allt att han va riktigt duktig!


Vi börjar med att kika så att inte bommen skulle attackera oss

Följa handen med morot gick med bra

Den flygande köttbullen!

Arabkorsning?UNDERBAR teknik!

HAHA


Hoppsan

Ja man kan ju undra vad som hände i går? Inte nytt bloggrekord men garanterat nytt komentarrekord! SKOJ! Ska ta och försöka svara på alla komentarer i kväll.

I går så va några girls över hos mig och vi drack lite gott och åt gott! Satt och tjötade rätt så länge och tittade även på gamla bilder. Kvällen avslutades på dansgolvet och med babsen.

I morse åkte ja och Linda till ullared för att kika in utbudet. Emma skulle hänga med men hon sov väääldigt hårt så vi åkte utan miss. Hittade inte görmycket prylar men en sak som knas ska ha (berättar mer sedan) och även ett par stallbandage för 50 kr från cartago. Sedan fick inte han så mycket mer. Jag hittade en "one pice" fast märket Alover till ett mycket pilligt pris och färgen grå fick hänga med mig hem. Blev faktist inte så mycket mer. Vilket kanske var tur för min stackars plånbok.

Var och tog av knas lindorna i morse med och svullnaden va fakstist bättre vilket kändes bra. Han va lika varm i båda tassarna (BoT lindor) och svullnaden va som sakt mycket mindre. SKÖNT! Ska försöka få någon bild på de så kan ni få se. Jag har valt att ge han en veckas vila nu med knät, vill inte ha några komplikationer. Vi kanske tar någon kort promenad bort till kyrkan eller ner mot rondellen men de blir nog det ända. Idag ska han få vila.

Kanske får tummen ur och tar några nya bilder till headern. Dags för lite höst tror ja nog allt.


Tveksamt...

Ja de här med att ha kvar lindorna på bena hela natten tyckte knas va en mkt dum ide! Så han tog sig friheten och gnagare sönder ena lindan och tog av sig andra. SUCK! Lilla knas, tyvärr så såg svullnaden inte bättre ut idag så ja fortsätter att linda (men snabbandage + Antibit) över denna natten med. Har det inte blivit bättre så ringer ja vet på måndag.

Han är oren i skritten men det (hoppas jag) beror på svullnaden som tar emot när han går. Annars så är han pigg liiiiite öm bär man klämmer hårt och liten värmeskillnad.

Åker ut i kväll igen och pejlar läget samt klär på han pyamas! Fina lilla söta knas.


Mindre skoj

Gick å la mig lite för sent igår med tanken att jag visste att jag var tvungen att gå upp tidigt idag för att ta av knas lindorna. Fattar inte varför ja inte satte på han snabbdandaget från BoT som ja äger? Men men

Har inte fått mig en blund i natt över huvud taget. Bara legat och vridit mig hela tiden. Blev så himla besviken när ja insåg detta då Patrick kom hem från nattjobbet. Hade satt kl på 0800 men va fasen är såpass pigg att ja lika bra kan gå upp nu. Får bli en liten lur sedan.


skrutten...

ja de va la typiskt! Tog in fina underbar söta knas och började borsta min lilla lortis och upptäcker då att han har fått sig en spark precis åvanför knät. De va lite svullet men inte mycket. Han hade även ett pytte litet sår previs mitt i svulladen så ja misstäker att han och Colin helt enkelt har busat.

Jag longerade ha inte eller något eftersom han inte var varm och de va en liten svullnad. I natt så står han lindad med BOT paddar fram och även lindad bak. Paddarna ja har är lite längre så de gick bra över knät. Så i morgn får ja knalla dit på morgonen och se vad som hänt. Är de värre så longerar ja självkart och de blir ingen löshoppning heller iså fall.

Eftersom de börjar bli kallare nu så åkte det även på en pjamas i natt samt att han blev lindad. I morogn åker de även på ett varmare täcke att ha på dagen. Han ska få på sig ett brunrutigt halstäcke och de han har nu ska tvättas av och läggas "undan".

Blev lite full i skratt idag när ja tog och klädde på han sin pjamas då han såg ut som en liten jultomte. Vita tassar och röd pjamas. Söta lilla knas.

Ska försöka få tummen ur och få med mig mina stora stallbandepaddarna som är lite gosigare och mer anvöändbara än vanliga ridbandage. Men man får ta de man har.


Dag 24 Mitt motto

För många år sedan hade jag ett motto som ja körde stenhårt på och de va "Vill man så kan man". Idag så vet ja inte riktigt om ja står så hårt fast vid detta detta lngre klart att de stämmer men jag vet inte riktigt om ja lever efter de fortfarande.  Ächs ja lever nog efter de och säger de ofta ja vill väll bara inte inse att ja alltid är så driven i allt ja gör... det är la därför ja inte alltid lyckas och blir sur på mig själv...

Dag 23 Hoppning eller dressyr?

Frågan r ju redan besvarad för några dagar sedan, jag vill ha en allsidig häst som kommer tvlas lättare hoppning MEN han är främst dressyrpojk och ja väljer därefter att kalla mig dressyrtant för de med.


Dagens TräningTorsdag
Idag var det löshoppning på schemat. Knas första gångn och ja hde mig inte så mycket att vänta. Vi började som alltid att gå över bommarna och sedan jogga lite lätt över dem. Vilket självklart gick kalas! Kans lärde sig ganska fort vart moroterna fanns och även vard som förväntades att göras av honom för att nå moroten.

Vi höjde inte mycket men ett litet kryss och först va de en liten sockerbit. Han va mycket duktig och kunde få in bra takt och tempo inför hindrena. Va så himla fin och duktig. Lyssnade bra på mig och sprang inte över mig eller liknande vilket ja även var mycket glad över.

Vi höll absolut itne på länge och höjde inte onödigt högt. Ska ju även kanske hoppa på lördag och då blir de ju lite mer. Nu va de bara testkörning och lite skoj.

Käftis

Ja idag så blev alla hästarna besökta av käftis i stallet. Jag skulle hjlpa linda med svennis och de gick bra. Han fick dock ha en extra dos lugnande för han tyckte allt att de va lite obehagligt.

Wille skötte sig som vanligt helt exemplariskt! Först fick han en liten dos lugnande och vi såg direkt att de fanns små vargisar som skulle behövas dras ut och för att minska obehag så fick han lite till av den goda coctailen. Blev lokalbedövning och så drog han ut tvåsmå små tänder. Såg lite roligt ut med två små hål i käken.  Fick även beröm av vet att wille va en exemplarisk pojke och mycket fin.  Happy!


Vill ha!

nä nu har ja ångrat mig rejält. Jag köpte mig ett skrittäckte från newmarket förra hösten som ja blev helt kär i de gråa som ja hade på bönisen. Det är i superkvalite och görmysigt! tyvärr han ja knapt använda det och nu när de ska på igen så har ja ångrat mig! Jag vill ha ett brunt! Tycker de va så mkt snyggare på en mörk häst. Bruna pownisar passar å de gråa (därav bönis) men Wille är ju svart! så då får de bli brunt. Kanske kan deala med linda som vill ha ett skrittäcke =) annars så får ja hotta på ngt bra.


Har


Vill ha


Dag 22 Någon jag vill träffa igen

Helt klart Morfar! Han försvan påtok för fort! ja han ju aldrig att säga till han hur mycket ja älskade den gubben...Fina morfar som är så sjukt saknad och älskad av oss alla
<3


Dagens TräningTisdag
Jag har en supersnäll och fantastisk unghäst! Vid longeringen idag var han super lugn och lyssnade på mig utan problem de va inget bråk i något av varven och ja hade inte någon pisk med mig änns. Det var första gången som vi körde på kvällen då det var mörkt och det var även flera i padocken.

Satt sedan upp och han hade ett bra och friskt tempo i skritten och skrittade på som han gör vid longeringen. Vi svängde mycket och höll oss på nedre delen då de va några som tränade lite högre upp. Jag hade mycket mer kontakt ida med honom i munnen och försökte mig mer och mer på olika svängar. Sedan testade jag ven på traven. Den gick på friskt kan ja säga. Suget mot stallet va något som ja utnyttjade och försökte bibehålla vi körde många fattningar och även försökte bibehålla in i volter och fortstta runt. Jag va supernöjd med honom  idag! Nu ska ja bara få på han skor fram så är de bara för oss att börja traska ut i skog och mark!

 


Sol älskade sol

Efter skolan ska ja östs lite god mat sedan så hoppas ja på att solen kommer fortsätta att lysa så de kanske kan bli några fler bilder när ja rider idag!

Längtar redan tills ja kan klättra upp på hans rygg och strosa runt :) ska bli massa skoj! Hoppas att Linda eller någon annan kan knäppa bilder för glatta livet!

Ska även ta på han ett annat träns idag för lite omväxlingsskull. Samma bett dock men annan nos.

Sedan ikväll så blir det tråkigt plugg men det behövs!


App strul

De verkar som om blogg appen kanske funkar nu?


Dag 21 Någon jag vill träffa

Jag har nog inte direkt någon sådan där person som ja skulle vilja träffa direkt. Utan det är nog mer personer som ger energi och inte tar energi. Någon som man kan växla goda idéer med och diskutera bra saker med. Någon som kan bidra till egen utveckling om ni förstår hur ja menar.

Personer som incpirerar är viktiga i livet. Utan dem så kommer man att stå kvar på samma plats och stampa.

Detta innebär ju att de kan vara allt från levande till död människa...


Tummen ur

Ja nu har ja fått tummen ur och gjort en ny Dagens Träning bild som kommer pryda inläggen åvan så som veckolaneringen gör.

såhär ser den ut. Inget avancerat och inget välgjort men en bild lite roligare än inget


Dag 20 Något jag vill göra

Oj ja de finns massor som ja vill göra typ resa runt och fotografera och även tävla massor! De som ja har haft som en lite dröm nu några år faktist är att ja väldigt grna skulle vilja testa på bungy eller fallskärm. Måste bara samla på mig en massa mod för just nu pirrar det bara i magen av sjvla tanken.

Ja har sakt till mig själva att någon gång i livet så SKA ja göra något av detta. Hade vart så sjukt skoj! Visserligen hatar ja G kraften men vid fritt fall så tror ja att man känner bara av den  i 5 sekundere sedan känns de som om man står still förutom att de susar runt öronen. Skoj skoj


v. 41
Alla ridpass börjar med longering om inget annat anges.

Måndag
- Vila
Tisadag - Försöker sitta upp själv bara få hjälp att hålla honom. Försöker få mer kontakt med munnen och travar på.
Onsdag - Tandläkaren
Torsdag - Löshoppar om vi är själva, annars blir de bommar.  
Fredag - Vila
Lördag - fortstter att sitta upp själv, fokus på kontakt med mun. Travar även på böjda spår (Om inte tandläkaren säger något)
Söndag - Vila

 


Dag 19 Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

Jag är lyckligt lottad som är omgiven av flera stycken goda vänner! Alla betyder dem mycket för mig, jag är otrligt tacksam för att dem finns där och ja finns där för er med! Idag väljer ja dock bara att ta med de tre närmsta eller hur man nu ska beskriva de.Pappa - Finns där och vi har kommit varandra allt närmre med åren. Hoppas de fortsätter så


Mamma - Stöttande och tålmodig, vi har börjat vara mer med varandra och de uppskattas varmt!


Patrick - 6,5 år tillsamans har skapat sina band! Vi har skoj tillsammans och vi har även våra duster men vem har itne de

Dagens Träning

Söndag
Börjar bli enformit men ja som ni borde veta vid detta laget började longera. Han skötte sig bra i de lätta varvet. bytte varv och försökte lösa problemet med att han genade i volten och de löste sig till en del. Han fick springa på en liten mindre volt i ett mycket lungt tempo så slussade ja ut han lite lätt till större volt och så när han genade eller gjorde ngt fel så blev de lugnare tempo samt mindre volt. Tillslut så tyckte ja allt att han skötte sig kalas!

Hoppade upp med lindas hjälp och sedan så traskade vi iväg. De blev först fyrkantspråret och lite svängar. Använde mig mycket av vikterna idag för att vara övertdlig. HAN ÄR SUPERDUKTIG! Tog sedan travaen på långsidorna och de va inga konstigheter alls. Tog båda varven och avslutade med att driva han även genom svängarna lite lätt i trav! så himla nöjd över honom! Han fasttar direkt och försöker göra sitt bästa alltid (hitils) när ja suttit upp på ryggen.

Avslutade som vanligt när de gick som bäst! Kunde hoppa av idag med utan att någon höll i oss.


<3å så vackert! haha

TACK linda för alla bilder!


Dag 18 En bild jag aldrig publicerat förut


Dag 17 som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Detta är otroligt tråkigt svar men ja är inte en person som lyssnar på ngt som speciellt när ja är varken glad arg eller ledsen. Jag tar helt enkelt de som kommer. Sedan är de kanske mer sjävlkart att de är mer uppåtlåtar när ja är glad men ingen speciell låt. Tråkigt svar ja vet :S

Dagens Träning

Fredag
Dagens såg ut att bli kalasbra förutom lite blåst men ananrs helt okej väder. Jag tog in knas och fixade allt och så självklart började de dugga. Så de va på med ländtäcke och ut i hopp om att de kuslle gå över. De blev bara värre.

Vart fall började longera. Han lyssnade på bra, tyvärr så snävar han så jädras massa i högervarvet och ja vet inte riktigt hur ja ska gå till väga så ska söka hjälp för detta. Inget stort problem men iriterande. förstka gången med ländtäcke med. Ville inte sätta fast de sådär ordentligt under svansen för ja trodde ja kunde ta av de efter att han blev varm men så självkart blåste de storm och länden flög av och han bockade och sparkade bakut lite men inte så farligt. Satt fast de och han gjorde inget mer.

Linda slängde sedan upp mig och vi gick en långsida för att sedan få promenera själva. Idag så märkte man att han traskade på bättre och va mer stabil på sina steg. Tyvärr så va däret förjävligt och han ville itne riktigt gå mot vinden (who can blame him) så de gick lite segt men de gick riktigt bra medvind. Många svängar och kringelikrogkar och även halter. Han lyssnade super på halterna! Va riktigt nöjd där. Så va han så himla söt gjorde en halt och då kom vinden snett mot oss på sidan. Så va han så söt när han "smög" runt för att ställa rumpan mot vinden. SÖT!

Tyckte att han skötte sig kalas så ja testade även på att trava lite. Vilket gick kalasbra! Inget wow och de va lite undertempo kanske och huvudet i skyn med en mkt spänd matte på ryggen men vi kom en raksträcka och jag va supernöjd. Så de blev MASSA beröm och så hoppade vi av.

Så nu i helgen ryker manen (han är itne helt inriden men travad). Sedan blir de till att få tag på hovis så han kan få framskor så ska vi ut lite i naturen och röja!
Trav tyvärr inte den s nyggaste bilden på oss...

glad?

superglad!Mobilinlägg - appen strular för blogg.se o...

img_1255 (MMS)

Mobilinlägg - appen strular för blogg.se och jag är inte förvånad! Allt strular ju! Suck! Men men snart är ja hemma på Tjörn så ska ja ladda bilders


Mobilinlägg - sitter och fikar med denna g...

img_1252 (MMS)

Mobilinlägg - sitter och fikar med denna godisen efter ett kalasbra ridpass!


Dag 16 En bild som gör dig lycklig


<3


Borås energi

Vart iväg på studiebesök i morse va på Borås energi. Intressant och stor anläggning.

Innan skolan så han jag även med att släppa ut stallets alla hästar otur nog så hade jag världens oväder med mig på morgonen så jag var blöt ända in på kroppen fast ja hade regnjacka och stövlar...

Nu ska ja ta mig en napp då ja mår skit halsen spökar som bara den :/ sedan i eftermiddag så ska ja å herr p åka och titta på säng. Vi måste ha en ny även om ja trivs i våran som vi har nu så går de inte att ligga två knubbsälar på 120cm.

Ja får se hur länge de blir och hur mkt tid p vill ha mig idag och om de slutar regna. Så kanske ja rider, vad skönt de hade vart med transport eller ridhus nu! Himla busväder!


inte som tänkt

ja i går blev de inte som tänkt och de dorg in ett riktigt oväder uppe hos oss vilket resluterade i att både wille och colin drog runt som dårar i hagen. Jag ville inte riskera att få mig en flyglektion så ja tog helt enkelt och bara pussade och borstade på honom.

Idag blir de ridning istället. så får ja se om jag rider i morgon eller om ja låter han vila, då han behöver de oftast.

Jag skall även hinna att åka och hämta lite hö. Tar och hämtar 20 st testbalar och ser hur det är och hur de ser ut. Blir de ett bra hö så kommer ja även att åka och hämta meri slutet av månaden. om inte så blir de dag att leta ny hö leverantör.

Tog några bilder på knas i går när han sprang runt som en tok tyvvär va de rätt så mörkt men några bilder blev de. Ja tar även med mig kameran som linda får trycka av med när ja rider så blir de inte för mörkt så kanske vi får till några bilder =)
Dag 15 Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Ja de här med att må bra. självklart är det en naturlig sakt att röra på sig och vara ute i den friska luften som gör naturligt att vi människor mår bra och är friska. Man blir faktist pigg, glad och tacksam för dem dagarna som moder natur ger oss i underbart solsken med härliga briser!

Men nog snavkat om det. Jag har alltid älskat djur! ALLA djur, på något sätt så är ja lugn bland dem och bara lever i nuet. När jag  var liten hade ja en kanin och de va tyvärr de ända djuret som ja ägde då och ja tjatade sönder mina föräldrar på att ja ville ha en hund! tillslut så sa dem att ja kommer få en då polen går in i eu. Korftattat polen gick in i eu 2005 och ja sitter fortfarande hundlös.

Jag känner en inre ro när ja är bland djur. Dem uppskattar en för den man är (eller snarare för de man har i fikan). De har ett tydligt språk mellan varandra som är rätt enkelt att lära och prata. Ett djur förlåter direkt, älskar en oändligt och blir alltid glad av att se en.

jag har inte ridit på länge men kännslan finns där och man blir lika glad varje gång man får ett klockrent pass som går sjukt bra. Att bara få flyga fram i galopp genom skogar och på härliga öppna fält! DET går inte att beskriva!


Dag 14 Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Det finns mycket som ja gör varje dag saker som är självklara som äta, vakna, borsta tänderna mm. Tänkte gå igenom hur en vanlig vardag med skola/jobb ser ut.

Vardag
Vaknar och går till jobbet eller skolan beroende på vad som står på tur. Efteråt brukar ja gå hem och laga mat eller om de finns färdiglagad mat (högst icke troligt). Sätter mig sedan oftast en snabbis vid datorn eller tv beroende på om sambon jobbar eller är hemma. Jobbar han så åker ja nog troligtvis direkt ut till stallet.

där har ja alltid samma rutin. Bröjar att mocka, tömma vattnet. Går och gör hö samt hinkar med mat och den betforn som skall ges när ja tar in kans. Hämtar in knas och borstar på honom (försöker ALLTID hinna med detta även om vissa gånger går fort). Ska ja rida så gör ja de annars så blir de lite gos. Kolla om vattnet ute ska göras rent och fyllas på så gör ja de.

detta är något som inte borde ta så lång tid men på något vänster så tar de mig en evighet speciellt om de är någon i stallet som vill prata. :S


nu hänger påsarna i ett annat rum + hinkarna.


Skolan

Sitter i skolan nu och går igenom "rening av matarvatten till pannor" kul? Nja inte jätte, lätt? Knappast de börjar bli mer och mer kemi som tyvärr inte är till min fördel då ja hatar kemi! Som tur är så är det inte så mkt - änn.

Efter skolan blir de råplugg på mitt E85 arbete målet är att bli klar med det idag så som ni förstår så blir det en snabbvisit hos knas idag. Gör de jag
Måste göra och sedan blir det säkert några snabba pussar på han med men inte mer än de! Han ska ju ändå vila så den tajmingen är bra!

Nej nu får ja allt skriva vidare så ja inte missar något intressant!


Dag 13 Min högsta dröm

Självklart hade det vart att vara ekonomiskt oberoende ALLTID, men eftersom pengar itne gör en lycklig så blir de lite svårt. Så då skulle ja även vilja vara lycklig och självklart att mina nära och borgångna samt nära och kära aldrig dör bort från mig. Dem dör den dagen som ja dör (när ja är gammal och grå och en bit över 100).

Jag skulle vilja bo i ett fint hus som är lagom stort nära havet och självakrt ha en lagom stor går med kanske ca 10-14 boxar och ett stort ridhus och utebana. Många fina ridvägar i en lövskog och nära havet. Ha möjligheten till att anställa folk som jobbar i stallet med in och utsläpp en bra kock och städerska. Dock vill ja ju även ha installade människor hos mig. Vill ju inte stå aldeles själv!

De finns en plats i stenungsund som ja blev kär i för många år sedan. Det är mitt drömhem. Dock så är där nu en kolada och en massa får. Men stallet och ladan skulle man kunna bygga om och faktist flyttta lite på då de står mitt framför huset. Sedan så har dem fantastikt fina kohagar och vackra åkrar precis brevid havet. Så de blir bara att stängsla om dem (byta taggtråd till eltråd eller något snyggare) och sedan bygga stallet och ridhuset. Så är de klart! Ja ve tinte hur huset ser ut inne men de behövs nog renoveras det med.


v. 40Måndag
- Vila
Tisadag - Börjar longera, Sitter sedan upp själv och rider runt lite. Sköter han sig så blir de även lite trav.
Onsdag - Vila
Torsdag - Börjar longera, Sitter upp och fortsätter där ja va sist. 
Fredag - Vila
Lördag - Börjar longera, sitter upp och känns allt okej så rider vi upp bort till kyrkan med någon 
Söndag - Vila

Dagens Träning

Söndag
Börja longer som vanligt. Han bråkade lite i den lätta varvet och ville inte galoppera utan bar sprang iväg. Så vi fick backa tillbaka ett steg och bara få honom lugn och fin. Ville ändå fatta galoppen men nöjde mig ett något varv. De svåra hållet höll vi kort och började i skritt som va lungt och fint. Han fick sedan trava på i ett lungt tempo och de gick super. vissa korta stunder emmellanåt så sänker han sig riktigt fint och höjer upp ryggen bra.

Jag hoppade sedna upp på han och linda ledde mig runt halva padocken på ett långt avstånd. Sedan så släppte hon och jag och wille traskade runt själva. Vi gjorde några sävängar och red i en åtta samt några halter och starter. Allt gick super och trots att där var en annan häst i padocken så blev han inte något större besvärad över detta! SKÖNT Duktiga lilla girs


<3


Dag 12 Min favoritgren

Oj ja detta har ja inget direkt svar på. Skulle vilja säga att ja är mer lagd åt dressyren men ja tycker även de är rätt så skoj att hoppa små fjanthinder med. Men eftersom ja inte hoppar några höjder och ja gjorde min första hopptävling nu i våras så måste ja nog svara dressyr. På något vänster så  tycker ja de är roligare och sitta och trimma och få se resuktaten. Sedan har ja alltid varit lite av en teaterapa så de där med att visa upp sig de är rätt så skoj det med.


Hoppa är riktigt skoj men...

måste ja välja resten av livet så blir de nog fressyr!


Dag 11 En låt som påminner om en häst du älskar

Ja detta är inte svårt. Det finns en låt som ja lyssnade på otroligt mkt när min fina prins gick bort. Jag vet inte om ja ska säga att den hjälpte mig eller om den inte gjorde det men den känndes trygg på något sätt. Det va faktist av en ren slump som ja hörde den, tror ja va inne på någons lista och så började den att spela och de va på något sätt så mkt benny över den.
 
här kommer texten

Så gråt ej mera
Det ska bli så bra
Kom ta min hand
Här finns jag
Jag ger dig skydd nu för allt omkring dig
Och jag finns här
, gråt ej mer

Ett litet liv
Men ändå stark
Här i min famn så är du trygg och varm
Det finns ett band som aldrig brister
Jag finns hos dig
, gråt ej mer

För du finns inom mig
Ja du finns inom mig
Från denna stund
Nu och för evig tid
Du finns inom mig
Mitt hjärtas hemlighet
Du finns här inom mig
Alltid

Sedan så googlade ja hans namn en gång och hittade då att Bugsy malone va en gangster (självklar var han de min prins) och de fanns en musikal gjord för läääänge sedan och självklart så handlade där en låt om just bugsy malone. Ja har aldrig hört den på radio eller något sådant men ja har hört själva låten o ja den beskriver min prins fint tycker ja allt.

He's a sinner
Candy-coated
For all his friends
He always seems to be alone
But they love him
Bugsy Malone

A city slicker
He can charm you
With a smile and a style all his own
Everybody loves that man
Bugsy Malone

Hot-headed Bugsy makes his mind up
Don't mess with Bugsy or you'll wind up
Wishing you'd left well enough alone
He's a man, a mountain
He's a rolling stone

And will he leave you
Sad and lonely, crying
I couldn't say, but it's known
That everybody wants that man
Bugsy Malone

<3