Dagens Träning

Fredag
Miss i planeringen idag men kände för att rida bommar idag och så fick det bli!
 
Kans var lite stel i båda varven idag vilket inte är så konstigt. La faktist lite mer fokus på vänstervarvet som annars är lättas men han flöt in lite så försökte putta ut han istället. Jobbade mycket med serpentiner och lång låg form.
 
Travade sedan över 4 stycken kavaletti bommar och det gick förvånansvärt bra! Knas tyckte det var helt okej även om han någon gång emellanåt snubbla till lite men han löste ändå sina benproblem.
 
Jag hade istället lite problem med att hitta egenbalansen då nya sadeln inte ger mig riktigt samma stöd som förra... Detta är självklart inget som gillas från min sida. Den ligger dock väldigt bra på honom men vi får se, jag kanske bara behöver öva lite.
 
Tog sedan och galoppade lite i båda varven och herrn kändes fin. Hade lagt ut en singel bom på marken som jag kunde ta i just galoppen och vissa gånger så hoppa han och vissa galoppa han bara. Han gjorde inget större sjå av det och även om vi ibland tabba balancen båda två så redde de ut sig bra.
 
Blev inte alls sugen på att hoppa SMÅ hinder nu!

v 22

v. 22
Måndag- Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - longera med bommar
Torsdag - Rida, mkt lösgörande + avsluta ute
Fredag - Hovslagaren kommer, rida lite travbommar och avsluta ute
Lördag - Rida ut själv en kortare sväng eller padocken
Söndag - Vila
 
Älskade pinglan!

Dagens pass x 2

Onsdag
Ska sätta igång nu lite efter våran vila som blev lite längre än beräknat tyvärr, har en helt lägenhet som håller på att totalrenoveras så tiden räker knapt till. Men hursom, idag så tog jag honom enbart på lina. Vi är på "nytt" ställe hos tränaren och sommarbetet och tänke bara få han lite avslappnad i padocken och ta några bommar.
 
Knas va lite titig och genade i början men med lite lösgörande så blev det allt bra tillslut. Han fick även traska över lite bommar i trav vilket jag tror att han uppskattade. Ska bli skoj att börja introducera detta uppsuttet snart med.
 
Torsdag
Idag var det uppsuttet som gällde. Inget större ändamål än att få han lite avslappnad och bara lösgjord. Kämpade inte alls på mycket då det var närmar 27 grader och stekande sol så för att skona oss båda så blev det bara en liten svng i padocken. Tog sedan och skrittade ut en sväng själv och vi vågade oss även på att trava lite längsmed grusvägen. Knas skötte sig perfa!
 
Satt även första gången i nya sadeln idag. Denna är en varian som inte har så mycket stöd för ryttaren så de blev väldigt obalancerat och halt för mig innan jag hittade rytmen. Men gissar att även detta skall funka. Drömsadeln inom hopp just nu är ju en Eqipe Linnea men får spara lite mer tills dess.

Gräsklippare

Vem behöver en tung ful väsnandes gräsklippare när man kan få en söt, hårig gräsklippare OCH gödselmaskin!!!


Ett ridpass

Linda var snäll och tog några bilder på mig i förra veckan så tänkte visa er dem. De va inte ett super pass men jag känner att de blir lite bättre för varje gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
<3
 
 
 
 
 
 

blingd!

Prövade mitt blingade schabrak häromdagen som ja införskaffade på GHS. Såååå himla fint i solen! synd att de inte riktigt gick att fånga glimet. är helt såååld på det helt klart nya favoriten! kärlek!
 
 
 
 
 
 
 
 

v. 20

V 20
Måndag- Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Tömköra
Söndag - Tömköra
 
Har beslutat mig för att ge knashästen en veckas vila nu innan sommaren. Det har varit en intensiv månad för han och mig så nu ska han få smälta allt han lärt sig och så kör vi igång igen med att bygga upp ryggen rejält.

Borås Ridhus

8 Maj Borås Ridhus
LC:1
 
Framridningen
Trodde knas skulle gå i taket idag med 15 hästar på framridningen och då var maxantalet 10! De fanns inte direkt gott om plats om man säger så. Började bra när Överdommaren kom och sa till mig, jag hade missat det där med hjälptyglar. Hon va snäll nog att bara säga till och ge mig lite tips. Jag hade bara skrittat ett varv på hallånga tyglar så.
 
Hade en plan med min framridning och tyckte allt att jag höll i den hyfsat bra. Det var många skrittpauser då dem var lite sena så samanlagt red vi nog fram i 50 min. TRavade runt mycket i lång och låg form och försökte få till den där innerskänkeln okej. Märkte dock av att han låste sig lite åt vänster men det var ingen idee att börja bråka med detta idag. Får ta det hemma.
 
Satt inte ner allt för mycket heller och tog bara lite galopp. Som sakt knas skötte sig superbra trots massvis med hästar överallt och ösregn!
 
Banan
Man skulle promenera in genom en lite väl smal passage men de gick, blommor och massa spännande saker fanns runtomkring dock inget knashästen brydde sig om. Vi fick en mycket bättre linje än sist på alla rakspår vilket var bra. Jag spände till mig lite för mycket på en linje vilke i sin tur självklart ledde till att knas spände sig, tappa rygg och form. Men vi fick sansat oss lite och kom tillbaka.
 
Volterna och serpentinerna blev bättre denna gången jag tänkte mer på mina övergångar vilket även märktes.
 
Första galoppfattningen blev snabb men okej, han for iväg för mig och blir lite stark men fick till en bra volt men hastig. I andra galoppen så självklart sköt han iväg och fattade fel. Funderade lite på att rida fel för att få bättre poäng men jag valde att sakta av och fatta om. Funderar dock på att försöka bestämma mig nästa gång att om jag gör ett dålig mooment så ska jag rida fel. Tror faktist jag kan "vinna" lite mer poäng på det.
 
Att förbättra
* bättre på de raka spåren, kan fortfarande bli rakare
* få till bättre serpentiner, vill ha ett mer flyt
* planera avsaktnigen från galopp bättre
* vara noggrannare med mina vägar
* luta mig tillbaka lite mer för att hitta en bättre balans
* få fram han!
* bli stadigare i handen, ta upp handen lite och försöka lägga ner han lite lägre.
* Titta UPP!
 
 
 

Dagens pass

Måndag

vi red på den framställda "tävlingsdagar" idag. Började nästan direkt att arbeta med han att flytta ut för innerskänkeln och böja sig inåt i högervarvet. Han blir lite taktig emellanåt och jag har så svårt att få fram honom ärligt. Han bara samlar sig mer och mer och mer. Gissar att polletten inte riktigt ramlat ner men det kommer. 
 
Vi fortsatte sedan i trav och arbetade på samma sätt här, flytta ut för inner och böja sig inåt. Stundtals kändes han super medans andra gånger så får ja inte ut han ärligt. Han genar helt enkelt och går då efter handen mer än skänkeln. Så himla surt att jag inte får ihop det! Blir lite irriterad på mig själv där. 
 
Knas försökte även idag att visa vart han hade önskat att skåpet stod men jag visade vart jag ville ha det! Blev en del galopp med där vi arbetar på bättre med. Inte helt enkelt att flytta ut han här heller men jag försöker. 
 
båda var rätt så trötta efteråt och svettiga med så jag skrittade av han bort till kyrkan och tillbaka. Tredje gången som vi r dit själva nu och han sköter sig galant.
 
ska försöka trots fram några bilder som fina Linda tog på oss idag med.

Träning för Emma Ahlberg

söndag
frågadeom Emma ville skutta upp på min åsna och Edet ville hon. Jag ville veta om de vardag som gjorde fel eller knas som inte fatta ljust delen att böja sig för inner skänkel ordentligt Eller om ja va för svag/mesig med mina ben.
 
Vi fick svar ganska snabbt att det var knas som inte ville acceptera/ge insidan. Emma körde på bra och bestämt vilket resulterade i en ordentligt arg och irriterad häst sovisslade vad han tyckte om den som satt där uppe. Emma gav sig inte och körde på till att knas accepterade henne och vad hon lille göra. 
 
Dem arbetade väldigt mycket med att flytta ut i högervarvet och ge insidan. fokus låg mest på traven men även mycket arbete i galopp. Hela tiden samma sak flytta ut han för inner och böj inåt. Att få han till att acceptera att han ska böja sig.
 
knas blev rejält svettig på dem 20 min som dem kämpade på och sedan fick jag hoppa upp en mycket arg powni. Knas skötte sig faktiskt väldigt bra när jag red och det var en helt annan känsla att sitta på han efter Emma. Önskat så att jag får den känslan på torsdag! Vi fortsatte jobba med ställningen och att han skulle acceptera att jag tog innersidan och att varvbyterna blev jämna och fina.
 
 
Att tänka på
* flytta ut för inner skänkel, främst i högervar. Han SKA flytta.
* våga säga till om han dummar sig/ inte lyssnar
* inte låsa mig i händerna utan hela tiden röra dem lite elektriskt.
* blir han spänd så ska ja fortsätta ställa inåt och röra innerhanden samt flytta ut.
* gå aldrig ut i krig utan vapen
* korta min tygel mera, och lite till
* fram, fram, fram
 

V 19

V 19
Måndag- genomkörare från gårdagens
Tisdag - lättare dressyrpass lång och låg rida programmet
Onsdag - åka till ridhuset oc rida på banan
Torsdag - tävling LC:1
Fredag - välförtjänt vila
Lördag - skritta ut runt kyrkan själva
Söndag - logera med bommar
 
 

Träning för Emma Ahlberg

Lördag
Började att berätta lite kort om oss inget märkvärdigt och efter att ja skrittat fram så körde vi på. Knas har inte den bästa kondisen för ett hårt 45 min pass men det är bara att köra på.

Han gick och spände sig lite så vi satte mycket fokus på att få han att titta in och flytta ut för innerskänkeln. Det gick lite sådär för mig men så småningom om fick ja lite mer kläm på det. Vi jobbade även mycket på spåret med att börja få han till en öppna och bara ställa in i början. Allt för att få loss han och få han mindre tittig och mer avslappnad.

Fortsatte med samma övning och la till två små volter på långsidorna samt att jag skulle styra runt han med benen och inte tygeln.

Samma arbete fortsatte vi med i galoppen. Jag skulle flytta ut han med innerbenet och få han att ställa in mer med näsan. Hela tiden tänka öppnande och få han innåt.

Han blev väldigt trött, även jag. Så vi orkade inte riktigt hålla igång galoppen och mot slutet så tappade även jag balansen några gånger så kände mig elak mot stackar knas som kämpade på flitigt!

Att tänka på
* oavsett linje så kan jag alltid ställa han inåt för att få han mer avslappnad
* ta upp innerhanden i högervarvet för att få mer böjning
* fastna inte med högerarmen i en statisk fas
* vänd med ytterskänkeln
* frisk tempo i traven så hinner han inte hitta på dumheter
* arbeta på samma sätt i galoppen
* slappna av mer i bena
* ställ inåt, inåt och inåt!


Ny kategori + tävlingsutv.

Ja som några sett har det kommnyttan ny kategori. Tanken bakom den är att lägga in tävlingsplanerna samt utvärderingar och vad jag kan göra bättre.
 
1 maj Brämhults RS
LC:1 
Framridningen
Debut för knas på tävling. Va lagom mycket folk så han hissade inte upp sig, vi båda var lite småspända över lag och jag hade inte förberett mig tillräckligt bra för att få en bra framridning så den var pannkaka rent ridmässigt. Han gjorde däremot en klockren fattning i högergalopp som jag hoppades få med mig till banan. 
 
Banan
Jag visste redan från start att jag var tvungen att gasa mer än vad jag gjorde och vågade. Min sits kändes sämst och jag skumpade runt som bara den så det blev även en av anledningarna till att jag inte vågade gasa. 
 
Frösta snett igen blev allt annat än rakt, han drog sig åt vänster så jag valde att medvetet rida fel för att försöka ge han en skans att rätta till det. Blev lite bättre men inte bra. Våra volter var helt okej och även så galoppen. Det vi helt klart fick massa minus på är dem arga spåren och serpentinerna var för kantiga.
 
lyckdes skrapa ihop en 8 på den fria skritten vilket kändes kanon! Vet att hade jag tagit ihop mina händer och drivit lite så hade den blivit bättre! Sämst var helt klar dem raka spåren som fick hela 4-5 poäng! Haha. Men för att aldrig ha ridit programmeHercules även inte ridit på en vecka så tycker jag att 58,5% är ett helt okej resultat! 
 
Att förbättra
* bättre på de raka spåren
* få till bättre serpentiner
* planera mina avsaktningar bättre och tidigare
* vara noggrannare med mina vägar
* luta mig tillbaka lite mer för att hitta en bättre balans
* få fram han!
* bli stadigare i handen