pjuh!

Ja skolan i morse och de va en lite kemilabb, inte mkt labbande men därimot mkt räknande. Efter skolan palrade ja mig hem och fixade lite småsaker.

Har nu bokat släp till lillkillen och ska hämta de i morgon vid 6 tiden. Sedan tog ja även med mig ett vanligt flyttsläp för att åka och hämta hö! Blev två vändor och tyvärr så får jag nog inte plats med mer. Svårt att stapla det med var det. Men men Kommer nog att få åka en gång till fast i januari då de kommer att krisa för mig. Ett ton fick ja vart fall.

Pratade lite med tessan med som va nera i ullared och hon hade schoppat gärnet =)

Nej uch va trött jag blev nu! blir till att skriva klart raporten och sedan så får ja gå och lägga mig. Ha de bäst tills dess!

längtar...

Ja nu är det inte många dagar kvar till lillprinsen ska få komma till sin nya box! längtan är STOR!!! blir hans första färd i transport en längre sträcka. Har räknat med att de kommer ta inte hela 2 timmar. Förhoppningsvis kommer underbara tessan att hjälpa mig annars så får ja lösa de på ngt annat sätt =)

Planerna för i morgon är vart fall att hämta hö. Hoppas på att få plats med 2 ton men kanske blir 1,5 ton. Får vi se i morgon. Hade velat haft så mkt mer men platsbrist. Kommer bli sjukt dyrt sedan när alla står utan hö bara...

Inför flytten belv det vart fall en investering i ett par transportskydd idag. Tanken är av vi även ska ut och träna och åka runt mkt tillsammans!

Första Galoppen!

I helgen så va ja självklart med prinsen. Han fick även ett nytt träns så vi slippper rida runt i islandshästrtänset och till de även ett sprenger bett. så i lördags slängde ja på han de och de skulle bli lite longering.

Han va alert och vi trava över bommar samt övade på igång och avsaktningerna skritt-trav-skritt. Gick super. Tog även några varv i galoppen och han fick länga ut sig rejält. Såg även ut att trivas bra med de nya bettet.

i söndags så satt jag upp och tessan filmade lite. Ökade kravet lite på han och de gick super. Vi trava på som aldrig förr. Tänkte även avancera till att galoppera så vid ena långsidan så la ja skänkeln satt ner smacka gärnet och galopp0 blev de med en hiiiiimla massa bocksprång. Ja hade helt glömt att han faktiskt kunde skolan åvan marken. Så va nära på att flyga av men en hel långsida fick vi! Sedan testa vi någon gg till och även i andra varvet. RODEO häst säger jag bara!

På fredag denna veckan är planen att ta hem prins. Blir att hyra lasbilen och åka och hämta. TEssan skall även vara med och assistiera!

Och vet ni vad? Jo i går så blev prinsen helt min och bara min!

Bonubilser - från film

Galoppfattning!

galopp?

Rund och fin bärande rygg...

Lite väl mkt på framdelen...

Lite mer under sig....

i andra varvet va han vart fall lite rundare...

Och detta va nog de vi kom närmast galopp....

Filurar

Har idag beställt täcket till vinnaren av tävlingen! Så förhoppningsvis så levereras det redan i nästa vecka! Skoj skoj!!!

Just nu sitter jag och försöker komma fram till ett nytt utseedne på bloggen. Vet hur de ska se ut och de blir betydligt ljusare än vad det är nu men tyvärr så måste jag komma åt photoshop! Hitta ett roligt program som heter picasa 3 som va roligt att göra kolage med men ja har itne riktigt hittat hur ja ska kunna ändra bilddstorleken. Men de skall ja nog klura ut snart =)

Hade även tänkt att överaska min vän med ett nytt utseende till hennes blogg. Får se om ja hittar alla kanppar först bara =)

såhär hade ja vart fall tänkt att Headern ska se ut

eller


Vinnaren är...

Efter mycket kontolerande i går och kollande så att regler följdes och sedan föra in varje person i systemet så slumpade datorn en person. Hade velat ge alla priser för erat deltagande. Ni andra som nite van ha utkik för snart kommer en till tävling och jag lovar fina priser!

Så Vinnaren av ett Schowmaster legend fleeacetäcke är.........Sandra och heter Gooa96 på BDB. Jag har skickat ett vinnar mail till henne och vill bara dubbelkolla storleken så är täcket påväg hem till sandra.


Räknar...

många undrar hur det har gått i tävlingen. Sitter nu och sammanställer, måste kontrolera att bilderna har kommit upp och att alla regler är följda. Sedan kollas ip adresserna så inget fusk med dubbel anmälningar har skett och så skall allt in i "slumpprogrammet". Vinnaren medelas ikväll eller i morgon.

Tack för ni visat stort intresse för tävlingen snart blir de kanske ännu mer! håll utkik!


Tiden går...

Fruktansvärt långsamt, läkningen på prins går bra har inte haft stora svullnader och jag tycker att de ser fint ut. Tempen ligger sadigt mellan 37,5-38,1 beroende på vilken tid på dygnet som vi tempar.

Tack vara mina fantastiska föräldrar som varje morgon åker och fodrar alla hästar på gården  och efter jobbet åkcer min fina mamma till stallet yterligare en gång och ger dem eftermiddagshöt. Varje gång som mamma även är där så ger hon självklrt både benny och chardonay morötter och äpplen. Med andra ord så skämmer hon bort dem rejält.

Tessan som är super och tar han och tempar, kollar kulorna och longerar varje dag som jag inte är hemma är GULD VÄRLD! denna kastering/flytt hade aldrig gått om ja inte hade deras fantastiska hjälp! 

Just nu vill jag som sakt att allt ska läka fort och bra så ja kan ta hem prinsen till nya stallet och börjar rida lite lätt igen innan vintervilan.

Finns de något som ni vill läsa om?

Lisa <3 Matias = Sant

I lördags åkte jag och herr prins ner till Karlskrona för att på eftermiddagen gå på bröllopet mellan Lisa och Matias. Vigseln skulle varit utomhus men de blåste upp en härsans storm så vi fick fort möblera om för att de skulle bli bra inne istället och bra blev de! Gud så fina dem va! Lille viktor va näbb och marserade så fint fram och  så kom lisa och matias efteråt.

Maten och fästligheterna runtom va fantastiskt fint! Jag och patrick gjorde en intervju av matias och vårat sätt att intervjua är lite anorlunda för vi får fram sanningen så att säga vilket uppskattas av gäster. Det gick även hem denna gången. Ska se om de finns film på de så kanske ja kan lägga ut den här.

Fest ble de sedan på kvällen och ont i fötterna hade ja på morgonen och patrick i huvudet. konstigt

Bonusbilder

Min kavaljer

Viktor

De vackra brudparet!

Lisa fick använda våld för att få på ringen...

Så var de gifta!

Min outfitt för kvällen

hmm fuffens?!

SISTA CHANSEN!!!

Idag kl 2400 avslutas tävlingen passa på en sista gång!!!


Veterinär

Jag fick den stora äran att boka veterinär till stallet då alla behövde utföra något på sina ponnisar. Kruxet var att få vet denna veckan och någon som kunde göra ultraljud och de andra sakerna. Det var itne helt lätt och tiden vi kunde få kunde bara jag så de sket sig. Parta lite med ägaren som ville ha ultraljud och vi kom fram till att hon inte hade sina 90 dagar änn så vi väntade med det.

Så gick upp idag och ringde igen fick en tid som kommer vara antingen ons, tor eller fredag. De skulle ringa på morognen och säga när de kommer förbi. så följande återgärden som skall göras är:
* vanlig vet besiktning
* kolla tänder och raspa
* kastrera hingst
* grundvaccinering
* stelkrampsspruta
* vartänder - om de behövs

Håller tummarna för att det ska bli av i morgon, för ska jag vara ärlig så börjar ja bli lite nervös. Alla operationer medför ju risker. Vanligast med kastering som jag läst till mig är att tarmarna kan ramla ut. Mysko. men de får vi inte hoppas på.

Nej nu ska ja åka till nya stallet och skriva på lite papper och kolla läget =)

Bonusbild

vintern nalkas och snart sitter man där med massa kläder och myser i stallet!

Helg av glädje!

I torsdags kväll så åkte jag hem till stenungsund, åkte förbi stallet och pussade lite på prinsen men han inte göra så mkt mer än liten kort longering och så sjäälvklart borstning och lite god mat.

Fredagen ägnade jag åta att gå igenom alla hagar då han har rymt två gånger (finns ingen ström) så till mitt sälskap fick jag Mio bus, vi hittade en stort snår med bara bjömbärsbuskar som vi satte oss i och började mumsa bär! Sedan fick jag återgå till mitt stängslande.

Jag hade sådär lagom roligt ont i fingrarna där man drar tråden typ. Skruvade även in diverse isolatorer som inte funka eller va trasiga och bytte lite tråd här och där. Ståra problemet återstod då vi fortfarande inte hade ström, allt va rätt kopplat och den lilla grejen stod och klicka men inten ström fanns de där.

Hur som haver hoppades vi på att killarna inte skulle rymma så vi sköt på ström-problemet. Jag tog mig en ridtur på han sedan. Tessan hade stroa äran att filma mig så har några småsnuttar vilket är skoj.

Vi har inte ridit sedan ca 2 veckor tillbaka och trodde jag mer eller mindre skule få börja om men mina svängar. men tro på sjävla otto att han va klockren, de gick att svänga hursom. vi gjorde måååånga svängar överalt för att bli lite mjuka och lära. Försöker få lite mer kontakt till bettet genom att ha/försöka ha sträckta tyglar hela tiden. Det är mkt ledande tygeltag fast mindre vikthjälper, jag slipper hänge på sidan för att svänga med andra ord.

Första travfattnignen korvade han ihopp sig som satan och jävlar vilket steg! Höll på att flyga ur sadeln för de va ja bannemig inte berädd på! Förs trodde ja nästan han trava typ över något men när jag fick se filmen så jädrars! I traven gjorde vi inte jätte mkt mest rakspår och så stora voltern. Vi gjorde även ett varvbyte i trav för första gången, blev lite vingligt men han va så duktigt så! Passet va inte så mkt mer än såhär då vi tar allt långsamt!

I lördags ringde stallägaren kl 8 och sa att grannen ringt och sakt att Benny va lös igen. Så de va bara att sätta sig i bilen och åka dit. Dum som han är så hade han gått in i en grushage och stod där och lukta på tjejbajs. Jag stängde bara grinden fodra alla morgonhö och började med att leta elfel. Sagt och gjort skala kablar och jorda och gud vet vad! Glad att jag läst ltie ellära så man vet hur elen går och varför den inte är där man vill att den ska vara!

Fick vart fall en härsans ström i tråden och satte även dit en extra tråd till killarna och en "blindfålla" om han skulle rymma så kommer han in i en annan hage eller i blindfållan som är en sluss typ mellan grindarna. Fick även bytt ännnu mer tråd och de värsta av allt var att trasla upp trådskiten. Satt i 5 timmar med att bara trasla tråd, 500 m traslig eltråd är INTE skoj! Blev inte mkt bättre när det böjade regna! Chardonay fick sig en liten kyss på näsan när han försökte nosa på tråden och Benny gjorde sin gammla hederliga "gräset e grönare på andra sidan" och sträckte sig över och fick en kyss i halsen! Nöj och glad va ja för han har inte rymt sedan dess, peppar peppar!

I söndags så hoppade ja upp på prins igen och fick samma känsla, krävde lite mer tygelkontakt idag med och han svara bra. Trava på lite mer och svängde lite mer. Han har även fått för sig att nä nu räcker det vi tar en paus och stannar. Dock är de inga problem att få igång han efter det utan han går glatt fram. Ja försökte även gasa lite extra på ena långsidan och då föll han in i galopp vilket ja inte var berädd på så de blev bra vingligt stackaren men tre steg  fick vi allt!

Gud denna häst! så himla glad och positiv till allt och lättlärd vilket är guld värt!

Bonudbilder - vissa bilder är från film därav dålig kvalite!


Trav

Trav

Syns knapt men detta va den härliga trav fattningen!

Skritt - dock i "fel" steg

trav

Skjuta ifrån rejält med bakbena ska man!

<3


Inget roligt inlägg...

Som många redan har hört så var de en tragist tågolycka här i stenungsund i går. Två 92:or omkom när de skulle gå över järnvägsspåret och tåget kom i en faslig hastighet. Mina tankar går till nära och kära till dem, jag kan fortfarande inte förstå att de har hänt... igen!

När man jobbar inom ambuland, räddningstjäns och polisen så måste de allra värsta vara att få åka akut till sin adress eller träffa på sin anhöriga i illa tillstånd. Detta var även det som hände för den ena flickans pappa. Han var jourhavade räddningsman och bland de första på plats...

Tänk vad hemskt. Att vara mentalt förbered på att där ligger två tjejer illa tilltygade av en olycka med ett tåg. Bara detta är en metal förberedelse som kräver mkt mod. För att sedan bli helt nedbryten när man ser att de är en älskade barn som ligger där!

Jag bli lessen när livet tas ifrån människor i påtok för unga åldrar. Det finns inget som är rättvist med det! När de finns pedofiler, mördare och andra som har left nästan 100 år som lever. Vem besämmer i detta lotteriet? Vi borde värdesätta oss själva och dem vi har omkring oss mer då allt kan ändras inom loppet av en millisekund.

Dagens tankar går till er två tjejer...


Vill Nu!

Gud vad jag vill ha hem prinsen nu, tänk om de va oktober nu så kunde han vara färdigläkt! Vill leva hästliv igen! saknar det otroligt mkt! Nej i helgen blird de häst så får vi se hur resten lösers sig. Ska även göra ett mindre roligt samtal idag hoppas de blir lätt!

Bonubild

Saknaden är STOR!

Skära... lr?!

Just nu så står jag i ett dilemma, ska ja skära han eller inte. Har fått en helt okej stallplats här i borås som jag tror jag kan trivas bra på. Hittade självklart mitt drömstall typ men dem hade kö i ett år framöver så där kan ja inte stalla upp. Skall dock kolla om ja kan ställa mig i kö =).

De stall som jag kikadt på har alla sakt nej till hingst, vilket gör att jag då måste skära prinsen. Innan va ja rätt övertgad att ja ville behålla honom men viste om svårigheterna i att få stallplats och dylikt. Nu vet jag att det är helt omöjligt att få det om han är hingst så tyvärr måste jag skära han.

Fördelen som Hingst - han blir fin i muskler och päls, blir naturlig muskelbildning på ett helt annat sätt och jag kan få avkommot på honom om jag skulle vilja (blir dock inte godkänd men ändå.

Nackdelar som Hingst - svårt att få stallplats, måste planera mer hur man har hagar och liknande då de ej ska vara ston och hela det där. Han springer även och vaktar sina ston som är en bra bit bort vilket för att han blir stressad och går ner i vikt.

Ja egentligen så låter alla dessa argument för att skära han. Vilket jag även kommer göra men då kommer de dröja ytterligare 1 månad innan jag kan flytta han så då blir de till att angagera goda vänner och rida på helgerna. GAH! 

Ringde åby i dag i vart fall och hörde med dem och de låter som de tar vääl han om de och vill söva. Ska även ringa hippovet i morgon för att höra med dem samt distriktet.


Bonusbild


 


Strålande sol!

Ja i går va det onsdags jag skulle rinda runt och fixa stall men de kom så mycket saker i vägen med lägenheten så jag han helt enkelt inte, klockan tickade iväg och helt plötsligt va den 21.00 och ja hade fortfarande inte gjort klart mina antekningar för lektionen. OGILLAR när de inte är ngn struktur och man har inte ett schema i kroppen så man vet hur och vad man skall göra under dagarna.

Idag skiner solen och himlen är blå vilket gillas skarpt snart bär det av till brevlådan, gammla lgh, skolan och sedan stall letande! måste måste måste få det idag!

nej nu blir de till att lägga på ett kål för att få saker och tin fixade!