Dagens träning

Tisdag
Padocken va som en swimingpool idag så vi började att traska runt lite och kika på hur han reagerade på allt vatten. Tror dock at de va för mycket vatten för att han skulle börja tänka. Jag la även ner två bommar som vi traskade över några gånger tillsammans.

Koplade på allt och vi började testa på lite gå bakom gå vid sidan och traska över bommarna i skritt. Va lite vinglig i början men ja gick bakom så ja kunde vara noga med vägen och över kom vi. Fortsatte att jobba han sedan i traven och han kom sig till rätta väldigt fort och ja hade mest fokus på yttersidan vilket hjälpte mycket. Travade även några gånger över bommarna och även om han halvdog lite innan så gick de hyfsat för att vara första gången. Drev på ganska rejält när han närmade sig, va över och efter så han kunde få lite mer spring i bena.

Skulle vilja haft lite mer framåt i han idag men tror han tyckte att underlaget va lite jobbigt att spinga i så vi körde inte på så länge. Han fick travat av sig lite i båda varven och han va supertrevlig att ha och göra med vilket ja va otrolgt nöjd över.

Till nästa gång ska ja försöka ha ett spö med mig men ska testa ett körspö tycker att longerspöt blir lite för långt vissa gånger och blir i vägen och drivande när de inte behövs. Det är helt enkelt ja som inte kan hålla koll på allt.


de första ja gör

det första ja gör idag efter skolan är att dra till knas. Kommer att ta in han och göra allt för att tömköra idag. solen skiner hos oss och ja ska sätta igång nu igen. Går de bra idag så KANSKE ja sitter upp i morgon så får vi se hur han reagerar på det. idag blir det vartfall tömkörning. Ska även lägga fram två bommar så ska vi se om vi kan klättra över dem med.

Benny älskade ju bommarna och man behövde inte direkt styra på utan han körde själv ja smackade bara. Wille däremot är inte riktigt liga pigg och allert mot bommarna som ja hade hoppats på men de kommer...


tokig eller bara väldigt intereserad

När folk som inte känner mig sådär bra så brukar ja oftast bli presenterad som den hästtokig. Ska ja va ärligt så hatar ja de! Jag har ett intresse för som ja brinner för. Vill inte säga att hästar är mitt liv men ja mår fruktansvärt bra av att vara i deras omgivning och i den gemenskap som finns kring djuren.

Jag vill mer påstå att ja är väldigt intereserad och vill inte framstå så tokig. Tokig för mig är något negativt. Alltså ingen som ja vill framstå att vara. mina vänner inom ridsporten ser ett intresse medans mina vänner utanför ser mig som toki. hur kommer detta sig?

Jag säger ju inte att någon är hockeytokig eller fotbollsnörd/tokig utan intereserad. Kan de va så att ridsporten fortfarande ses så negativ i min omgivning att man vill sätta en idiotstämpel i panna på mig första gången som man presenteras? Redan då säger man mellan raderna att ja är inte värd att prata med eftersom ja är tokig.

Nej ja gillar inte att vara hästnörd eller hästtokig jag är intereserad av ridsport eller hästar välj själv. Men kalla mig inte tokig!Att jag aldrig lär mig

Nu sitter ja här igen och försöker bli klar med den där uppgifen som kunde vart såååå mycket enklare än vad den är. Det finns ju ingen information alls att få tag på över huvud taget. Aja det är la bara att lära sig att ma ninte ska sätta sig i sista sekund.

Hitade några bilder på mig och knas när vi red i höstas å ja jag fillväldigt gärna sitta upp och rida runt lite nu igen. Vill faktsit komma ut och strosa i skogen med lilla knas! Ska även bli ohygligt skoj att även börja löshoppa lite mer när vädret tillåter


några punkter

Har fått gjort några saker nu. Pappa ringde även och bad mig om en sak så de va bara till att ställa upp och fixa. Fick även pengar för en jacka som ja sålt så funderar kanske på en Spooks väst som ja va så himla sugen på på mässaan. Vi får se.

Nu ska ja nog ta och röja upp lite i vardagsrummet (känns av någon konsig anledning att ja skjuter fram skolarbetet som ja ska göra?) De blir nog rätt så snabb ska bara ta bort de som är på vardasrumsbordet och soffan samt ta bort allt som av någon anledning bara hamnat där de hamnat.

Snön har slutat att falla från skyn MEN nu regnar det i stället. kikade lite på vädret i veckan och de ska va blandat. De positiva är dock att det är plusgrader som tur är. Så förhoppningsvis så blir de lite mjukt i marken. Helgen ska vara minusgrader men då beffiner ja mig i Eskilstuna!!! längtar! Ska umgås med underbara vänner och även fotografera en himla massa. Denna gången ska ja inte glömma kameran hemma...

Kommer även att införskaffa mig OS örhängerna hos Sanna då ja inte hitta dem på GHS.


snö IGEN

Jag fattar inte varför de ska börja snöa nu igen för? solen va framme och man fick sig en liten nos på vårsolen. kroppen sprudlade av glädje och hoppet väcktes. Vad hände sedan? Tanken idag var att ja skulle tömköra just nu så tror ja tyvärr inte att de ser ut att de blir så. Jag ska dock planer in detta idag och få tummen ur. De som kommer påverka mest är underlaget.

Tanken idag är även att ja ska hinna med att skriva klart ett arbete, tror dock att de kommer gå rätt så fort så det är inge fara med det. Sedan så ska ja även försöka skumma igenom 1-2 kapitel i en bok och så borde ja även röja upp lite hemma. Som tur är så är ja ledig på onsdag så där ska de  hinnas med MASSOR!


mycket att ta igen

Ber om ursäkt för min extremt dåliga uppdatering. Datorn min ballade ut redan förra helgen och ja kunde inte gå in på nätet. Jag hade hoppats på att jag skulle få styrt upp det hela under veckan men så va inte fallet. Jag har vartfall fått bukt på det nu som ni ser och tänkte uppdatera lite.

Knas har fått vila i veckan då den underbara solen faktist ställde till de lite för oss. Den smälte all snö me skapade is istället. Kanas halkade runt lite för mycket och ja kände inte för att bryta något pågrund av att ja måste rida. Får se hur ja gör i morgon blir kanske lite tömmande om inte lillen är i stallet vid 12-13 tiden då kanske vi ger oss ut. Har även lite nya outfits att testa på oss eller snarare knas. Fick införskaffat mig en nytt brunt schabrak och lindor så nu kan vi vara fina även i hoppsadeln. Bilder kommer!

Lovade någa bilder på fina anna och Penny så tänkte faktist pryda detta inlägg med dem.
De fina radarparet

<3

kommer mera senare


Dag 2: Favoritpryl

Oj ja här kan man skriva mycket samtidigt som inget... Ja Står och väljer mellan datorn, tv:n, kameran och mobilen.

Ja älskar ju min lilla kamera samtidigt som ja ALLTID har mobilen med mig och gör allt på den. Hmm ett svårt val.

Nej de får bli min älskade lilla telefon som blir gav favvoritprylen!


Dag 1: Självporträtt


This is me!


L-i-S-t-A

Hittade en 30-dagarslista som jag tänkte att jag skulle göra här på bloggen. Eftersom bristen på fantasin i mina inlägg är STOR.

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”grön”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek Dag
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema ”olika”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema ”två”
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild


Första hästfesten!

I morgon drar sveriges strösta hästfest igång. Alltå göteborgs horse show, Förra året var ja i thaliand vid denhär tiden och åkte bara några dagar innan det började. Jag missade det och hela året så kändes det om ja hade glömt att göra något det året.

I år så kommer ja ta igen detta rejält! Ska dit i morgon och möta upp två kompisar. Ska främst gå på mässan och bara suga in alla intryck och njuta. Ska gå runt med lillen och se om de kan vara så att de är något som roppar på mig lite extra mycket.

Sover sedan över i gbg hos en tjej för att på fredagen sedan gå på den tidiga morgonträningen som är 0630 inne på arenan. Vi har bestämt oss för att bänka oss där och äta frukost samtidigt som vi kika på alla eqipage som tränar inför dagen.

Senare under dagen blir de mer mässan och även en del dressyr. I år har ja även bestämt mig för att ta med stora kameran och ta lite bilder på alla eqipage. Dock har ja beslutsångest gällande vilket objektiv. Som tur är sitter vi väldigt nära så de ska även bli massa skoj.

fredag kväll spenderas med herr  knas och en hög dos av inspiration,  driv och vilja. Hur ska detta gå?

Lördag morgon pussas de på knas ges massa morötter och bäddas om. Sedan drar det bort till GHS igen. Denna gången med heldagsbiljetter!

Detta blir första hästfesten i år och nästa kommer till sommaren!


första året ja va på GHS och hade egen häst, köpte gula lindor


Hoppas

Håll tummarna för mig att dem blir nöjda med mig precis som ja är!


Mysstunder

Planeringen med lillen blev framflyttat hon fick saker att göra idag så då fick mil och knas ridning vänta. Vi hoppas på att det är lika fint väder i morgon! Jag vill verkligen rida bort till kyrkan och göra våran premiär tur ute! Går de bra så ska ja allt tvinga med emma som draghjälp ut och gå några gånger runt kyrkan för att vi sedan ska våga oss ut på nya turer.

Söta fina duktiga knas fick lite extra pill och bankande på hovarna idag. Målet var att ja skulle kunna hålla och banka på hoven tills dess att han var avslappnad vilket gav bra resultat. Har dock tyvärr lagt märke till några sprickor i trakterna och lite i strålen så detta skall kollas upp ordentligt. Ska ringa några i morgon för att höra mig för.

Knas blev även kliad med borsten i ansiktet och detta tyckte han va skönt! Den är lite hårdare och han gillar när man "gnuggar" ögonen och ovanför.

Har nu i kväll suttit och fixat med min extrerna hårdisk och alla mina bilder. Har ruskigt många! Tyvärr så har två nappar för mig försvunnit vilket inte är okej. Jag är otroligt noga när ja lägger över bilder och ja bränner även ut de på cd. Inte mycket att göra åt. Hoppas bara inte att fler mappar försvinner.

I morgon morron ska ja iväg på en sak innan skolan ja hoppas att de blir brA för min del men vill inte skriva mer fören ja vet.


sol sol underbara sol!

Helt fantastiskt väder idag vilket känns azuuuum! Lillen ska åka till stallet före mig idag och pejla av underlaget i padocken. Är det okej så skickar hon ett sms och så blir de till att rida! Börjar med att longera herr knas isåfall och sedan kommer det att bära av bort till kyrkan om han är tillräckligt lugn. Behöver ja säga att ja längtar?!

Idag har även Emma kommit hem från sin evighetsresa så får man äntligen träffa denna pepparkaka! Ska faktist bli väldigt roligt att få se henne igen. Jag hoppas även på att hon har fått löst gym kort så ja även kan spendera lite mer timmar med henne där. Måste erkänna att ja har legat lite off vad det gäller denna punkten nu i februari men planen är att ja ska försöka gå på något pass i morgon förhoppningsvis på dagen efter skolan.

Nej nu ska vi rita upp en "byggplan" på ett hus, kan ju bli interesant...


Hurtbulle

Har varit duktig idag och gått upp tidigt för att kunna tvätta. Natten har varit hemsk har inte kunna sova något alls. Typiskt när man ändå går och lägger sig hyfsat. Aja inget ja jan göra åt.

Blev snöstorm i går så knas fick sig en rejäl rykt med trimning av hovskägg med. Han är lite rolig den där skiten då hans favoritborste kommer fram och borstars över magen så blir han alldeles till sig. Lilla herr knas (L)


plan off the day

Idag så hoppas jag på att kunna tömköra knas och sedan gå på en promenad med han. Är lillen i stallet så sitter jag nog upp och styr runt lite och vi kansk kanske testar oss på att gå till kyrkan och tillbaka med linan såklart. Allt beror på hur padocken verkar. Tyvärr har ja nog mina aningar att den kan vara lite för isig och hal och eftersom herr knas inte har brodd eller skor för den delen så får vi se hur vi löser de problemet.

Vill inte göra någon planering denna veckan eftersom de dells ska töa dels snöa och dels frys på så ja kommer nog göra så att ja rider de dagarna som tillåts att rida på.måste erkänna att de här att inte ha ridhus är ju piss!

Ska försöka ha med mig kamera alla dagar ja rider och ska även försöka införskaffa mig en såand dör gorilla gripp arm som man kan "snurra" runt staketet så slipper kameran drutta ibacken och fiilma himlen.

en händelse

Denna helgen har varit otroligt händelserik för min del. Fredagen som ni vet bestod av porträttfotografering som ja är mycket nöjd över. Bilder från den kommer komma lite senare. Lördagen så spenderade jag förmiddagen med mina föräldrar för att sedan åka iväg på en hoppträning och fotografera. Denna fotografering va delsiv för min egen skull då ja behöver lära mig kameran mer.

Eftersom den har bättre och mer avanceade inställningar så ska ja även få in dem i skallen och se till att ja kan använda snabbt och veta vad ja behöver ändra på. Tyvärr har ja även insett att ja kommer vara i stort behov av att köra ett nytt obejktiv som har en låg bländare och kan zooma in mkt på långa avstånd. Suck mina pengar...

Fick även pratat med hopptränaren där om kurser till sommaren vilket låter lovande och ja tror nog som de ser ut nu att de kommer bli lite roligheter att se fram emot till sommaren.

Kvällen spenderades med att titta på bilder käka suchi och kika lite film i gott sälskap! En sådan där chill kväll där inga krav ställs alls.

På söndagen bar det av och hämta hö. Vi hade ingen lasbil så ja lånade en transport och for iväg. Gick supersmidigt att bara vara fyra stycken och lasta för två och fick med mig närmare 92 balar hem så ja va mycket nöjd över skörden! Tyvärr så blev det även isgata på vägarna så när vi närmade oss stallet så hade vi BIG PROBLEMS! min kära lilla bil som är framhjulsdriven och med ett 2,5 tons släp bak på isgata i uppförsbacke va ingen bra kombo. Som tur var hade vi grus med oss i bilen så de va bara för mig att hoppa av i farten och springa framfr bilen och börja grusa! Allt som allt när tre transporter var upppe på stallplan ( ja alla tre fastnade) så var hela sandlådan tömd. En hel del springande vill ja lova gott med lite intervallträning...
nu är denna platesn helt fylld!


Gårdagen

Härliga underbara dag! I går fick vi eller vartfall jag en boost av sommar. Det var fantastiskt skönt väder och jag stormtrivdes i solen!

Var iväg på lite fotografering utomhus dom blev kalasbra! Har inte hunnit kika så mkt på bilderna men de lilla som ja sett har vart perfa!

Kvällen spenderades med familjen och massa kräftor. Jag har vart så himla sugen på kräftor nu rätt så länge så de va så himla gott att ät igår!

Idag är vädret tyvärr inte lika underbart då det är regn ute. Men ja ska fotografera en hoppträning inomhus idag så ja får utveckla mina kunskaper lite. Ska bli massa skoj!

Jag börjar även tagga mer och mer nu inför ghs med! Ska bli så himla skoj!!! Sitter och knåpar lite på mina listor men de går sådär. Jag behöver ju allt och ingenting.

Vill ni se bilderna från gårdagens fotografering? Tiden i morgon är fortfarande kvar om någon ör i tereserad!


Lystring!

Jag ska fotografera i Stenungsund nu till helgen jag har en plats kvar lördag fm och ev söndag fm. Det är en rabbaterad fotografering 20 stycken bilder på cd för bara 550:-!!

Är någon intereserad så skriv här eller hör av er. Detta gäller såklart djur foton med äg eller utan.


Fundering

Funderar på om man för en gångs skulle göra en lista på vad som BEHÖVS köpas på ghs och en lista på de saker som absolut INTE behövs. Jag har även best mig för att inte köpa på mig massa småskit i form av grimskaft, nylon grimmor, borstar ja de där som kostar nada och lite till.

Frågan är bara hur ja ska kunna hålla mig till denna listan...


Gårdagens outfitt


Wille
Lindor
- schockemöhle
Boots - Guldiga cartago
Träns - Ett Capone med stora Swarowskistenar
Schabrak - Hippo
Padd - Vit minn inte märke
Täcke - Horseware Rambo
Sadel - Jacson Santa Cruze
Longerlina - tre hästar

Jag
Stövlar
 - Horse Head
Byxor - Montain Horse
Jacka - Kingsland Farmingdale
Hjälm - Charls Owen
Ridhandskar - Roekle


Dagens träningOnsdag
Promenerade lite med knas. Tog sedan och började longera honom. Gick över förväntan hade ingen pisk idag och de gick utan problem att fatta både trav och galopp. Valde att longera han mest i trav då de va rätt så mycket snö på backen så de va lite jobbigt förr herr knas. Vi bytte till de svåra varvet sedan och han traska på så fint så. Blev två lyckoskutt då täcket åkte upp lite men inget märkvärdigt. Han gjorde riktigt fina volter hela vägen ut på spåret, han har haft en tendens till att gena.

Roppa sedan på lillen och hon slängde upp mig på ryggen. Knas va senlugn och vi började gå lite. Jag i min michelindräkt kände att ja höll på att glida ner men vi gjorde  halt och ja kunde kravla mig upp lite bättre. Satte sedan upp helt och styrde runt själv. Lillen hade tyvärr gett sin fina häst Björk liten gotta innan så hennes fingrar luktade väldigt gottVilket gjorde att knas gärna ville gå i hennes famn.

Vi styrde runt gjorde några halter och igångsättningar till skritt och nöjde oss där. Jag va supernöjd över knas Insats i dag och hoppas de fortsätter i denna takten. Näst pass är planerat in på söndag. Då kanske ja kan få någon till att fota oss lite mer.Sista bilden innan kameran ramla ner i snön


Kalas dag

Ja vad kan man mer föröver dig av en dag som denna. Arbetet med knas gick superbra! Va över förväntan. Vädret har varit bäst varmt i solen och plusgrader! Nu är de dax att vara hos favvo Malin och fixa med naglarna! Kan de bli bättre?

Uppdaterar med bilder och utvärdering lite senare i kväll


Dillemma...

Ikväll ska ja fixa mina naglar. De ska förstärkas på nytt så de blir ingen färgändring. DOCK så funderar ja på att låta mina egna naglar vila lite. jag har som sakt dragit av mig tummnageln, fått en infektion i pek och mellanfinger. pga att ja brytit av dem för långt in på nageln. Ja älskar mina små fina naglar de måste ja säga och ja har inga större problem med dem.

Så mitt dilemma är nu vad i hela hisingen ska ja göra!

Vad kan gå fel?

Idag är de solsken inte för kalt ute och idag SKA ja rida. Enklare än så är det inte. Har planerat in med lillen att ja ska vara på hästen kl 16.00 vilket känns toppen! Tyvärr har vi inten fotograf som ja sa men jag tar med lilla kameran så filmar vi lite istället och går de toppenbra med herr knas så får lillen fota lite med.

Är inte nervös utan mer sådär pirrigt förväntansfull. Hur ska de gå? hur reagerar han? kommer han ihåg något? Kommer ja flyga som en vante idag? Vilket jag INTE hoppas på men den som lever får se.

LÄNGTAR! Vill verkligen komma igång nu så att ja kan rida min powni sälv och hitta på hyss och rida ut när ja vill med de andra. Främst så längtar ja till sommaren! Denna underbara härliga fantastiska sommar. Med supermysiga kvällsturer i skogen eller i padocken med havet som utsikt och solen påväg ner.


snö snö snö

Ja planen va att sitta upp. Vädret var perfa och de började snöa lite. jag optimistisk som ja är hoppades på at de vartfall inte skull bli värra. Så knas skulle allt få lära sig att traska i snö.

Som alltid det blev så klart värre! började snöa rejält och även blåsa. Fick som vanligt ge upp innan ja änns hade börjat. Tråkigt, om ni frågade mig.

Jag och lillen ska göra ett nytt försök i morgon igen. Vet inte när men de ska vartfall inte snö så mycket. Har eventuellt ingen fotograf så de får bli till att filma. Hoppas att de duger för er.sist vi red och de regnade


Allas hjärtan så även mitt

Varje dag är en speciell dag varje dag är den dag då ja älskar mina nära och kära lite extra mycket varje gång ja ser dem! Idag är inget undantag men för att påminna dem om den kärlek som ja hyser till den så fick prinsen hemma lite extra god mat i form av pilgrimsmusslor och knas i stallet ska få lite goda äpplen som är hans favvorit!

Gör övrigt tycker ja inte att denna dag är något speciellt den är som alla andra fast den påminner alla dem som är ensamma att de är just ensamma.


Kläng med häng

Idag är planen att ja ska försöka kravla mig upp på herr knas rygg med hjälp av lite assistans från lillen. Vi får se hur mycket kläng de blir eller om vi stannar på att hänga. Känns han lugn och okej så ska ja försöka sätta mig upp och försöka styra lite själv men fortfarande ha lillen vid min sida med linan.

Behöver ja säga att ja längtar så sjukt mycket till att själv börja fixa med han och kunna hoppa upp och rida lite som jag vill. Kunna hänga med tanterna på små turer runt i skogarna och bara strosa med och slippa paddocken. Tänk vad underbart!

Innan ja åker till stallet ska ja även göra klart medlemskorten för brs så att den kan vara i stallet när ev ryttarna rider förbi så ja kan dela ut dem. Ska även försöka plugga lite och se om en bok har kommit in med. Juste ska även försöka mig på crèmebrule.


(Går) Dagens Träning
Söndag
Knas Hörde lite konstiga ljud innan vi gick ut och blåste upp sig ganska rejält. Han stod dock bara och lyssnade, blev ingen studs eller frustande alls utan han växte bara några ca 10 cm och blev väldigt maffig. Trodde att träningen redan här skuloe bli pankaka. Men tänk vad fel ja hade.

Vi gick till padocken och började skritta fram för han och testade lite halvhalter och även halter. han lugnade faktist ner sig direkt då han fick annat att tänka på. Vi hade sälskap av en annan häst i padocken med och de gick med utan problem. Spände på han alla grejorna och vi började traska. Han hade lite brottom bort till Colin i hagen som stod och roppa men de gick helt okej. började arbeta lite i skritten bara till att få han avslappnad och gå på bra i skritten på böjt spår.

Vi travade även lite på volten i ett lungt tempo utan att springa iväg eller bli stretig. Vi8lket gick super. Bytte även varv och han va lika fin där. Avsaktningarna satt som ett smäck idag och han saktade av till skritt felfritt alla gånger utan att tvärnita stanna eller hitta på något annat. Fina Knas!

Var väldigt nöjd över dagens träningspass och han kändes görbra! Sådär bra att ja bara skulle vilja hoppa upp direkt och rida.

Efter passet stod ja vi och pratade lite och knas stod snällt stilla (förutom när han bet tag i A´s jacka). Vi och hästen som va i padocken tog sedan en promenad bort till kyrkogården och tillbaka. Fina knas fick gå på först hela vägen och de va inget konstigt alls. Han va lite fundersam till två som stod och borstade på en gravplats men han tittade lite och funderade. Sedan så traska vi på, lite brottom hem men ja vem har inte de?!

ÄLSKAR MIN POWWNI!
älskade saknade sol!

Heja uppförsbacke!


Gårdagens OutfittWille
Lindor
- Equline
Boots - Guldiga cartago
Träns - Ett Capone med stora Swarowskistenar
Schabrak - Markt todd
Padd - Vit okänd luddig
Täcke - Egengjort
Gjord - Globus
Tömmar - okända läderr


Nytt i garderoben

Förra veckan skrev ja et inlägg att de skulle komma något skoj till mig och knas. Det kom ett paket idag på posten och de inehöll ett skrittäcke från horseware. Precis ett sådat ja hade innan men jag sålde det eftersom knas inte passade i de så bra så nu blev det ett brunt istället. Satt som ett smäck så nu är det bara att hoppa upp på herr knas och börja rida!

Ska ta någon fin bild på våran hela outfitt någon dag men nu får ni nöjda er med att se de på rumpan utan sadel.


Benny bus med det gråa


Mycket

Nu är det mycket på gång så tyvärr blir bloggen lidanden! Ja ska försöka komma igång efter helgen igen men just nu står vi lite stopp tyvärr.

Kom gärna med idéer om vad ni vill läsa om.


Ingen har la missat...

Tror inte de har undgått många denna ävling som GHS har gjort med hästskorna. Jag nappade på ideen för några dagar sedan men trodde de suklle bli för svårt. Men så kikade ja på plaserna idag och ja jag kände till vartfall vart hälften av skorna låg. Dock ville ja inte åka in bara för en sko och inte själv. Försökte ragga kompisar men de va ingen son ville eller kunde. Tråkigt. Hoppas att priserna ihte var allt för roliga då ja redan i morse kunde åkt in och hämtat upp skorna.


Otursår 2012

Känns som om det är många som har blivit drabbade av deta otursår.

Hingsten ERA Dancing Hit bröt benet under en motionslongering häromdagen. Benet är fixerat med skruva men hanns tävlingskariär är över. Finns fler där ute som har haft otur med sina hästar vilket är tragistk. peppar peppar att det är slut nu och att inga mer skadas.

Jag kan dock inte sluta dregla över denna snygga häst! tänk om Wille knas kunde bli såhär snygg! Kan säga att denna hästen uppfyller mina "krav" på hur en snygg och smäcker häst ska se ut!


Duktig Knas!

Jag förstår mig inte riktigt på herr knas ibland måste ja säga. Han blev livrädd för att skos och ja han är ljudkännslig. Men när de gäller klippmaskinen så reagerar han hitils inte något märkvärt (hoppas att de förblir så!). Skulle klippa hovskägget vid kronranden och de är bökigt med sax så ja lånade lindas mini mini klippmaskin och började klippa. Knas tyckte de va lite kikligt när den kom emot men stod stilla och va inget större orolig.

Jag kunde lyfta alla hovar och klippa baktil och "experimentera" lite och han skötte sig EXEMPLARISK! Linda kunde även lyfta ALLA hovar och banka lite med hovkratsen och fixa! gissa om man är stolt matte då! VIsst bagateller för dem flesta men med tanken på vad som var för två månadersedan så är ja mer än nöjd!Ny favvorit

i går använde jg mig första gången av ett par equline lindor och måste säga att detta blev min nya favvorit! Är riktigt nöjd över dem de va lätta att linda, snygg "flärp" och de positiva var även att karborret va långt och gjorde att nöär lindan var knäpt så fanns de fortfarande lite kvar att använda. Det blir med andra ord ingen stump som sticker ut.

Kan säga att ja är mycket glad som lyckades fynda 4 stycken lindor till priset av två! Jag är ett lindfreak som använder lindor vid all träning förutom hoppning (ev bak). Jo i skogen använder ja det heller inte. Då blir de hoppskydd eller dressyrskydd.

Så nya favvoriten är helt klart Equline och Schokemöhlers lindor!
Typiskt

Jag har som vanligt alltid otur eller kanske mer oflyt. Jag har ingen dresssyrsadel och kommer inte skaffa någon än. Har ingen större användning för det nu och han är även inte helt färdigvuxen = onödigt köp!

Vartfall den sadelgjorden ja hade velat ha är en supermjuk prestige gjord med en lite större yta och smala midjor. Självklart så är den svindyr MEN nu har ja hittat den för halva priset!!! Men ja har ju ingen sadel och vet då inte längden. Typiskt!


Dagens outfitt

Ja jag tänkte att jag skulle dela med mig av vad de är vi har på oss när vi tränar och rider. Outfitten ser ni även som en egen kategori med så de kanske blir lite lättare att hitta.

Idag blir de bara hästen som gås igenom då jag va klädd som michelin som vanligt.Wille
Lindor
- Equline
Träns - Ett gammalt Hööks HH
Schabrak - Markt todd
Täcke - Egengjort
Gjord - Globus
Tömmar - okända läderr


Dagens TräningMåndag
Skulle tömköra idag. Började med den inspäningen som jahade förra gången men knas va vääääldigt lätt i baken så ja tog och släpte han och jagade på lite. De blev några räcerränder och även lätta rumpor. Efter de så visade han nöjt att han var klar och ja gjorde en annan "knäpping". Kände direkt att denna va betydligt mycket bättre än den vi hade innan och gick riktigt bra. bättre än förra gången vill ja nog tillochmed säga.  Han spänner sig emellanåt men sedan traskar han på bra.

Vi arbetade mycket med avsaktning till skritt och försiktig igångsättning. Samt att han skulle söka sig neråt och lyfta upp ryggen. Kollade även av att de gick att svänga någorlunda och ja de tycker jag allt. Får han bara stöd på båda tömmarna samtidigt så går de bättre. Glömmer ja bort mig så går han gärna bara och böjer på huvudet men går åt motsatt håll.

Jaag var vartfall mycket nöjd över dagen även om va lätt i rumpan och de va endel studsar men ja han är bara bäbis. Bara ja inte siter på när han gör de.


gömmer sig?Nöjd...


Just min vanliga tur

En av de sakerna ja fynda i helgen var ett par hv polo skor/uggs. Jag tycker inte de e görsnygga men de är varma och sköna. Tänkte att mina små fossingar skulle få lite värme. Jag beställde dem på en kampanj och idag fick jag ett mail om att dem är slut och att orden nu är annulleras.

Jaha då var man på jakt igen efter ett par skor. Himla typiskt klart de ska drabba mig...


längtar

Klart att ja längtar till GHS men även denna veckan så kommer två paket på posten hoppas ja på. Berättar inte nu vad ja fyndat men de ska ja allt visa er. En sak skulle ja köpa på mässan men hittade billigt så ja köpte de redan nu.


trådar och isolatorer

Just nu händer det inte mycke hos oss. EFtersom det ör så förbenat kallt ute så har ja inte velat göra något med knas heller. Han strosar runt med sin colin i hagen och mår livet. Just nu när de är så förbenat kallt så är läängtan STOR efter en thermobar! har hittat en perfekt plats till den och nära till kontaktuttag med. Ska se om ja kan hitta någon billigt och även få med M och A i hagen till att dela på en.

Testade att lyfta knas fötter i hagen häromdagen. Gissa om ja va förvånad när han lyfte ALLa utan mindre besvär. Belv självklart en liten godis på det med så han va supernöjd. Trots att de vart så förbenat kallt så har ja inte behövt lägga på tjockre täcke. Har stoppat in handenunder rumpa och rygg på han och känt efter och de har varit varmt och gott. Däremot är jag lite oroligt hur han känns under stalltäcket. Har inte haft möjligheten att känna själv på morgonen men ja de borde inte vara några problem.

Knas lever la livet förövrigt som vildhäst. Han har även kommitpå att man kan sträcka på halsen så kommer man över till kompisarna i andra hagen med. så där måste jag sätta extra isolatorer. Sedan så ska ja även spänna om tråden i hagen då de blivit lite slapp.

Nej ska nog dra mig iväg så ja hinner träna ikväll. Tar med lilla kameran så kanske ja får någon bild.

Kingslands dressyrkolektion

Nu har hela kolektinen kommit ut och mja både posititoch negativft. Måste säga att ja va sugen på kavajen men nu på närmare håll så ser de klumpig ut. Ska kika efter den på GHS så får vi se hur den ser ut på. Här är några av mina favvoriter.
Valde visa i brunt för att tydligt se hur den är gjord
men de är självklart svart sm gäller för mig

hemsidan hittar ni HÄR


Luddigt

Lovade er bilder på herr knas i går med sin grimma och nosludden på men de blev lite sent och ja hade massa att göra så de kommer nu istället. Knas är inte så fotogenisk och ja han ser mest sur ut heeeela tiden. Tar ja bort kameran så är han görsöt!


surgris

hmm

För några sekunder kom öronen fram när de kom in en häst


sådan matte sådan ...

Ja vad ska man säga min powni vill vara precis som jag så nu har han sett till att skaffa sig samma tuffsiga frilla som jag =)


Knas

Jag


lättare sakt än gjort

Skulle hitta bilder på alla tre pownisar. Jo aliss ha ja sedan länge en favorit benny har ja några att välja på men Wille! har inte en enda bild som är på bara honom som ja tycker om! PANIK! Har ju självklart några på oss två men eftersom dem andra två är själva så vill ja inte vara med på den sista. Har hittat en bild som kan duga men den är långt ifrån bra. Aja får släpa med mig kameran idag med och se om ja får tagit någon bild innan de blir mörkt.


kanske denna


Latmaskens tid är ute!

Som rubriken lyder så ja jag är en latmask i vissa situationer. Dem är inte alltid till min fördel. För något år sedan så köpte jag mig tre ramar. i Dessa ramar så skulle min kära aliss, Benny och även en bild på mig och sambon. Benny togsbort och ja hade inte någon vidare lust att börja fixa med det då.

Som ni alla vet nu eller borde lista ut så har ja ju Wille, häst numer tre. Vad passar då inte bättre att i ramen med tre bilder i sätta Aliss, Benny och Wille. Sedan har ja även två stora ramar men i dem tänkte jag nog sätta en bild på mig och herr knas ( två lika dana) och skicka dem i ett paket till mormor och farmor. Så blir nog dem tanterna oxå glada.

Har inte valt några bilder än men när ja gjort detta så kan ja dela med mig av slutresultatet.


Ha ha kanske denna bilden?


Den där listan

Ja då var de dags att bocka av listan som jag gjorde igår.

[x] Fixa allt i stallet
[] Träna
[x] Flytta ALLT till nya skåpet
[] Tömköra knas OCH fotta - Han vaccinerades så de kunde ja då inte göra
[x] Slänga sista skräpet hemma
[x] lägga ut sista anonserna på nätet
[x] Skriva ut CV och skriva klart
[] Dela ut 200 flyers
[x] Göra eller påbörja medlemskorten till padocken
[] Ringa Borelis
[7] Posta ett paket - det är pakiterat
[] Tvätta skor + jacka
[x] Skriva klart ett personligt brev + skriva ut
[x] Vaccinera hästen


Mitt skåpprojekt!

Jag fick faktist fixat skåpet idag med allt vad borrande och hyllmontering innebär. Har även fått lägga in alla mina saker med så de känns skönt att slippa ha de hängande över sig. Kändes som ja fick mycket mer plats än vad ja hade innan tog dock bort två stora bomullsrullar som ja insåg lika bra kunde ligga upp på loftet i mit andra skåp ( som även de behöver städas!)


Det är lite roligt när man hittar saker som man inte tänkt på att man hade. Hittade även en fårskinsludd till grimman så den satte ja på vardagsgrimman. Den gör ju ändå ingen nytta liggandes i skåpet. Transportgrimman är helt inklädd i fårskin så där finns de ingen mer plats att sätta den på. Så nu varje dag får knas ett får på näsan. Han va faktist rätt söt i de så får ta en bild till er i morogn.

Ja använde mig lite av samma system som ja hade innan med krokar på dörren och mina två korgar sedan skulle ja nog vilja ha upp någon mer krok men ja vet inte vart än riktigt.

Om ni har skåp hur löser ni det och vad har ni i det?


Några påsar där nere som skall få sina platser med

Krokarna med bett och grimmor just nu

Benlindor längst upp, under de skrittäcke ovh BoT täcke,
på kroken hänger tyglar och hjälptyglar, två hjälmar och skötväskan


Ärlig glädje!

Jag fortsätter lite på mitt tema att ja läser andras bloggar. På något konstigt sätt så de flesta bloggar ja läser är de många som är i den situationen ja har varit i eller är i just nu. Alltså tagit bort sin vän - tänkt ge upp hästeriet - letat häst - funnit sin bästa vänn.

Jag förstår den enorma sorgen man bär på och hur hopplös tiden efteråt känns. Det är många bloggare som är i denna veva känns de som. Sedan så har ja även vänner som previc köpt sina första hästar vilket ja även tycker är enorm skoj!

När man får hem en "ny" vän som man ska lära känna och skapa nya fina starka band med. Jag ryser i kroppen när ja skriver om detta eftersom ja tycker det är något fantastiskt. Att kunna läsa av ett djur såpass bra och att kunna skapa så starka band som man faktiskt kan göra. Helt underbart!

Vartfall, när ja läser olika bloggar och man får följa med på vägen från provridning till besiktning och slutligen köp och hemkomst så blir ja sådär glad på andras vägnar. Det är otroligt skoj att se att andra hittar sina vänner och får hem dem. Det är sann och ärlig glädje. För mig spelar de ingen roll om hästen är si eller så har gjort de eller inte något För alla är vi ute efter olika saker. och tur är väll de!

Jag minns själv hur glad ja va när ja lastade ut knas hemma i sommras! Han va min och bara min!


Dags att börja

Ska nu ta mig an mitt skåp och börja skruva hyllplan och sätta över alla mina saker i rätt skåp planen är som salt att bli klar i dag....


Semlor hit och semlor dit

Egentligen borde jag sitta och boka av min lilla lista som ja självkart kom på i natt att två punkter saknades så de ska uppdateras (undra varfrö man alltid kommer på saker i efterhad).

Varfall, det här med semlor. Jag hör nästan dagligen att någon har ätit semlor eller ska äta eller är sugen på dem. Visst semlor smakar la okej mend det är inget som ja direkt känner att ja MÅSTe äta eller äter som en tok när det är semledags. Jag är även i den gruppen som inte vill ha mandelmassan i och det är la mer eller mindre omöjligt att köpa.

När ja va liten så åt vi semlor hema ganska ofta när de var semledag. Minns väl att mamma brujade köpa goa brödbullar som vi sedan gröpte ur, jag gröpte ur mina extra mycket för att få extra mycket grädde. Dock minns ja inte när ja åt en sist eftersom de va så lnge sedan. Jag åt ingen förra året tillexempels.

Aja, vi får se om de blir någon semla i år eller om ja går miste.


Dyr nytänkt sadel

Läste om denna sadeln för ett tag sedan men lika fort som de började skrivas om den så försvan den från "nyheterna". Det enda jag fick nys om då var att de skulle vara någon form av fjädrande effekt i saden som gynnade både ryttaren och hästen. Hittade en artikel på Hippson där de va en testryttare som hade provat sadeln så ja tänkte dela med mig med testen här.

Hög prislapp – men god funktion

Med en prislapp på ungefär 50 000 kronor är den nya S1-sadeln från Prestige en lyxpryl av högsta rang. Men enligt två ryttare som provat sadeln lever den upp till förväntningarna. Enligt dem får hästen en större rörelsefrihet och ryttarens sits förbättras. 

Lyxsadeln Prestige S1 har två överlappande, fjädrande bommar vilket gör att stötdämpningen reducerar viktpåverkan på hästens rygg markant, enligt tillverkarens beskrivning. Dessutom är sadeln byggd för att minska stötarna för ryttaren under hoppning och markarbete.
Men hur bra det än låter så är det långtifrån alla som kan köpa en sadel för 50 000 kronor, och just därför är det kanske extra intressant att höra om de som testat den tycker att den är värd den högt satta prislappen.

Lina Breitholtz och Kristina Warg är två ryttare som har fått möjligheten att rida i S1-sadeln. Lina tävlar för närvarande både ponny och häst, ponny upp till MsvB och häst upp till 130. Kristina Warg tog silver på inomhus-SM förra året och tävlar storhäst upp till 150.

För Lina blev det en aha-upplevelse att rida i den nya sadeln från Prestige.
- Min häst fick ett mycket större steg så till en början blev distanserna mellan hindren svåra att rida på rätt antal galoppsprång. Men det är ju bara en vanesak. Jag kände också att jag fick ett bättre stöd för skänkeln och att jag hade lättare att komma ner i sadeln efter hindret, säger hon.
Linas mamma Käty var med på provningen. Att köpa en sadel för 50 000 kronor var kanske inte det hon hade tänkt i första hand.
- Men vi vill skapa de bästa förutsättningarna för Lina att lyckas med sitt tävlande. Och man såg verkligen skillnaden från marken också. Lina beskrev känslan och vi som tittade på kunde se hur hästarnas steg förändrades när de fick den här sadeln på ryggen, säger Käty.

Även Kristina Warg är överraskad över hur bra sadeln fungerar.
- Jag var ganska skeptiskt inställd till en början. Bland annat trodde jag att jag skulle komma för högt upp över hästen eftersom sadeln i sig är ganska hög. Men känslan med S1:an var väldigt bra när jag red i den, säger hon.

Också Kristina beskriver hur hennes häst fick större rörelsefrihet i bogarna och att den hoppade bättre med den nya S1-sadeln på.
- Visst är det mycket pengar som ska läggas på en sadel. Men man kan också se det som att det är bättre att lägga pengar på en bra sadel än på en häst som får problem med ryggen, säger Kristina.
Hon samarbetar med Sharpman och med deras hjälp kontrolleras med jämna mellanrum att alla sadlar ligger bra på alla hennes hästar.
- Det är jätteviktigt att sadeln passar på hästen för att förebygga problem, säger hon


Artikeln hittar ni HÄR