Kanske okej!?

Efter gårdagens tanke har de hänt mycket i mitt lilla huvud. Skall försöka ta ett samtal idag som kommer va mindre roligt men jag tror att min val är det rätta. Fast egentligen vet man inte riktigt före det är gjort. Jag hoppas att ja kommer få ett stöd i mitt val för då kommer det att gå mycket bättre men tyvärr så tror jag inte det... vet inte varför men jag tror inte det som sakt.

Hoppas ni har överssende med att ja inte säger vad det är ÄN. lovar att berätta de då ja e helt helt 100 på mitt beslut.

/ C


Hmm....

Det skär något så fruktansvärt i mitt hjärta att tänka tanken, att behöva svika någon som alltid funnits där i både ur och skur, allt de bara för att h*n inte är rätt!?

Jag har aldig mått såhär dålgit över något beslut som är så enkelt. De som tär på mig är att jag både vill och inte. värst av allt är att det är bara jag som kan ta detta pissiga beslut och det är inte alls skoj! mitt hjärta slår i 190 knyck av bara tanken. hur ska det då bli när handligen är bestämd!?

Jag hatar verkligen detta!!! hatar att själv ha suttit i sitsen och veta hur dåligt man känner sig och nu försätta någon i den sitsen som man själv vart i.... Fan!


Härligt

Ligger här i sängen och myser lite med min dator hör fåglarna kvittra och även musik men de är itne musik inifrån mig utan ni som kanske har sett sådana där indianer som är på torg ibland och spelar flöjt o sådan där. Asså de låter inget vidare när ja beskirver det men mysig bakgrundsmusik lite lungt och harmoniskt tillsammans med fåglanra...

Nej idag blir de en repa på stan skall iväg till panduro, fitt 3 och cervera.  ponnin ska få gå ett hårdare dressyrpass förhoppningsvis så kan min fästmö rebecca kanske filma lite eller fota. hade vart skoj.

kram på er alla

Ny mobil...

Dem flesta som känner mig vet att jag har en ny gammal nokia som lever loppan ibland. Min favvorit trotjänare som ja hade i två år (en rosa motroloa v3) inte den bästa kameran men den gjrode vad jag bad den om tills skärmen lossnam jag tror att jag lyckades trampa på den lr liknande. Inget skoj över huvud taget fick då min kära pojkens gammla en lika dan fast svart på den så slockna skärmen efter ett tag kunde ringa och så men jag såg inte vad det var för ng eller kunde inte över huvud taget se något själv.

Efter det så köpte jag mig en jättefin sonyericsson t707 eller vad de nu var. blå vart den i vart fall men det var strul med den från första början. fick inte låst upp den som 3 lovade att den skulle vara när jag fick den men nej fick löst de 3 veckor senare.  Gillade telefonen mycket och den tog faktist mycket bra bilder för att vara en skitkamera. Älskade att den hade bra radio som ja alltid lyssnade på i stallet vilket var guld värt! Men en vacker dag så totalvägrade mobiljävlen att starta och va helt jävla död bäst av allt var att 3 inte ville stå för ngt. jag hade min garanti kvar och allt men nej.

Fick i panik köpa den kära telefonen som jag har nu en skruttig nokia för heal 299 kr. Dock har ja blivit lite småkär i en ny telefon nu som inte kommer på marknade fören v 23-24. har jag väntat såhär länge för att inte fått tummen ur och skickat iväg min telefon till mobilakuten så kan jag juh vänta lika bra vänta till mitten av juni. Dock finns det en till nackdel jag vill juh ha en telefon som är vikbar då min ficka alltid har en tendens att ringa jämt utan min tillåtelse. kom på en nackdel med. Den sista telefonen ja hade har ett himla bra sätt när de gäller sms. Alla ni som har pillat på en Iphone vet hur deras sms fällt ser ut och såg även min senaste telefons fält ut vilket jag gillade oerhört mycket. Så det hade vart ett stort pluss om denna telefonen hade det med.

Nej ska försöka ta mig till en affär som har denna telefonen så kanske man kan få klämma och känna lite på den. Blir det inte den så kommer jag att köpa mig en lika dan sony ericsson igen. den va billig och bra faktist.


Bilder

Tjo vackert väder ute idag med. kasnke tar med mig stora kameran till stallet och knäpper någon bild på tanten hon ska bara skrittas ut på idag efter gårdagens bravurer. Hade även tänkt att ta en sväng ner på stan för att kolla in klänning + bröllopsgåva. Sedan blir det nog även lite suchi till mat idag mummsigt.

Här är några fina bilder från gårdagen tagna av Herr Inge.


Gillar denna bilden lite extra mkt


Tävlingsdag

Ja som rubriken lyder så var jag iväg och tävla idag. det var bara en LB1 men alltid något skoj. Kom till stallet rätt tidift och fick badat min lerhög gjorde henne fin och klar ingör allt. va i så pass god tid att jag hade 1 1/2 timma dötid när jag var klar.

Åkte iväg och allt va rätt okej aliss va lite sprining men avslappnad på framridningen. Annat att säg när vi kom in på banan... Tänkte att jag skulle skritta runt för att hon skulle inse att inget va farligt där inne men när hon fick syn på att de va svarta gummiilister på två ställen så flög hon och sa bokstavligen att " den där svarta saken kommer att äta upp oss om ja inte flyr fort nu!!!!" hursom. Kunde ju lika bra rida nu när ja va inne på banan och började att traska runt. Insåg efter en stund att allt gick i ett jävla tempo! Dock så fort ja tog lite i henne blev hon assur och vägra gå rakt så vi traska på i ett jävla tempo. Va RIKTIGT nöjd över travöknigen snett igenom då vi sattsa 100% och jag satt kvar! Vi slutade på hela 53.45% ingen höjdarpoäng men målet var över 50 så de klara vi.

Som sakt ritten va inget att ha och tur i oturen så filmade vi inte ritten, hade vi gjort de så hade ni fått höra ett stort skratt hela tiden. Det smittade av sig även på dommaren som skrattade lite lätt.

Kanske kan fåtag på några bilder från dagens bravurer men de kommer inte idag isf.

Har en stor sak som gnager mig rätt mycket men vet inte vad ja ska göra. hur jag än ser på det så är det ett fruktansvärt stort svikande....


Bra Dag!

Ja solen sken hela dagen vilket var himla skönt! JAg begav mig till stallet och skulle rida på tanten. Hon fick gotta sig extra länge i solen idag och bara vara. Sedan blev det ett någorlunda bra pass på ridbanan, hon har en tendens att springa iväg när hon tycker att de blir jobbigt nu. Får hoppas att om de va som idag i morgon så kanske vi klarar oss över 50% vilker är mitt mål. Linda har lovat att filma om hon hinner med så då lovar jag att lägga in den här.

Nej idag har de inte hänt så mkt mer. Hemma väntar en tvätt som nog kommer att få vänta till i morgon. nu måste ja fixa alla papper inför i morgon så är de bara hästen som skal packas så e ja fit for fight!


Bra Reklam?!

Har ni hört den där reklamen på radio som det är en förälder som läser en bok eller två föräldar som säger ngt i stilen jag tror han har somnat nu, finns även en mormo som berättar något tror jag med och så hör man ett barn  i en telefon som säger "snälla mormor/pappa/mamma lägg inte på". Det är en reklam om att bidra med en peng till RonaldMc barnsjukhus tror jag.

Jag har nog aldrig varit med om en mer hjärtskärande och gripande reklam någonsin. Blir alltid lika tagen när jag hör den fast jag vet vad som kommer att sägas. Men tänk på de stackars barn och familjer som faktist lever så för att deras tappra små riddare och prinsessor går igenom svåra sjukdommar.

Nej usch för de hoppas verkligen att alla barn skall få vara friska barn så länge det bara går.  Dem har vart fall lyckats galant med sin reklam och de ska de ha ett stort + för att de får andra att vakna upp, eller är det bara jag som reagerar så starkt på denna reklamen?


Bonusbild!


Går Kväll...

Ja i går så blev de att jag blev hämtad av underbara Anna som körde mig till rebecca. Rebecca i sin tur blandade världens sämsta drink! ig på den hjärtat...

Sedan kom Linn och vi tog taxi in till Harrys där kvällen fortsatte i sitt tempo...

Kom fram till att de finns mycket konstigt folk i Eskilstuna och de bli ännu mer konstiga av alla % de häller i sig. Men även att Det är oftast utläningar som hälsar tillbaka. Typ om de går förbi en med annan härkomst än svensk som säger bara säger hej så är de inte alla som svarar. Eller snarare rätt garanterat att de helsvenska inte svarar utan ger en konstig blick medans vi med annan härkomst svarar.  Nu är detta ingen doktorand forskning som jag har utfört här utan vad jag kunde se i går och vad jag har haft för erfarenhet, men visst kan de stämma lite?

Idag skiner solen strålande fint och vi får hoppas att den gör de hela dagen idag och i morgon. Ska snart iväg till ponnin och rida lite. Blir bara finlir inför i morgon sedan blir det att göra iordnig alla saker som skall med oxå.

so long allesammans!


Jaha!

Vädret va som sakt jätte fint, jag gjorde en liten runda på stan hitta två precenter som jag kommer att ge till två fantastiska människor inom en snar framtid.

Hitta en klännign som ja hoppas att jag kan göra om lite för att få till den ultimata klänningen men det vet man inte om de blir bra men.

Sedan så hände något med vädret det sket sig totalt! blev bra besviken då de mulna på och började regna av allt!!! Det regna i går räcker inte det!?

Åkte till stallet sedan men in kära Rebecca hade juh fixat ALLT åt mig! hon är en ängel. Spolade av alla ponnisar, min fick en heldusch då hon lagt en lerinpackning på hela kroppen. Babbsan fick gå i skritten lite och ja fördröjde tiden med att spola.

Nu sitter jag hemma igen och funderar om ja ska ta en tvätt lr damsuga...

Ha de bäst // C


Fredag!

woho! äntligen kom fredagen sov lite längre idag. Dock blev man teroriserad hela morgonen av massa sms. Jag har en dålig vana att jag kan läsa dem i sömnen och ibland om de vill sig dåligt så lyckas jag radera dem :S INGEN hit!

Dagens planer vet ja inte riktigt än. Åker en sväng till Tuna Park tror jag sedan blir de stallet. Idag får hon garanterat vila. Ska slänga ut babsan och tintin i skritten, mnin älskade Becks har överaskat mig genom att mocka TACK!!! får ta en bild i de härliga vädret idag på henne.

Börjar ladd lite smått inför tävllingen på söndag. Hade så gärna velat haft den ritten filmad men eftersom jag åker själv så kan detta bli svårt. Rätt svårt att rida samtidgt som ja filmar mig själv.

Nej nu blir de att sätta på sig lite kläder och göra någon nytta. ska nog även va så flitig att jag tar och dammar + damsuger i min sotra lya idag.

Ha de bäst allesammans! C

Ändrade planer!

Ja som sakt tyvärr fick min prins åka hem för att åka till käftist då han fick fruktansvärt ont idag. Tråkigt då vi hade lite planer men det får vi ta någon annan gång. Tandvärd är juh något som man inte kan stå ut med. Det hindrar så himla mycket. Tänk attt ha så ont att man inte kan äta lixom. Stackaren får hoppas att käftis kan hitta på ngt bra till han i morgon.

Eftersom prins åkte så blev det en liten ridtur barbacka på tanten idag tillsammans med Rebecca. Blev lite inslag i trav och en kalasprång i galopppen med. Tant tyckte nog att de va rätt skoj att få va först som hon ite vart på ett tag. inte lika skoj för mig uppe på dock!

Jag och Rebecca haden en låååångt pratstund om livets viktigaste och vi var mycket eniga om allt där! Dags att ta komando ;) eller vad säger du?

I morgon har Rebecca fått för sig att vi ska ut och att jag kommer va den som är mest boll men vi vet alla att min Becks kommer va mest boll....

Nej nu ska ja allt sussa kudden // C

Bonusbild! bara för att vi e så sjukt snygga!!


Käftis!?

Jaha fick ett samtal precis (sitter i skolan) av prinsen som har fått fruktansvärd tandvärk. Vilket innebär att han måste åka hem till Borås hämta starka tabletter och sedan till Tjörn för att åka till tandläkaren och få tanden lagad. Stackaren lider med han! Tråkigt blir de nu med när ja blir aldeles ensam kvar här uppe i Eskilstuna.

Kunde inte denna fittstad ligga liiiiite närmare hemma... tänka va bra de hade vart då!


WTF!

Seriöst! Har de inte snöat tillräckligt mycket i år? Menar här uppe i Eskilstuna har de vart mellan 80 till 100 cm snö. Det har vart fint många gånger och inte slabbit och äckligt som det kan bli här i sverige. Nu när snön försvan och det var t-tröje väder så tycker jag allt att de räcker med snö för i år och att värme och soltimmarna börjar ticka på istället!

Aliss kommer att få vila idag, kanske få gå en 30 min i skritten men inget jobbande ivart fall. Tar de lite lugnt nu då det är tävling på söndag! Inte nervös nu men kommer troligen att bli.

ha de bäst // C

Hoppning

I stallet idag va de hoppning på schemat. Ställde upp tre studs en kombination med 5 galoppstång och ett vattenhinder. hon klara allt galant va lite tveksam på studsen som alltid men de gick. Hon gjorde om dem till travbommar en gång vilket jag tyckte var värlidgt ambitiöst av henne men.

I morgon blir det vila för tanten har anmält mig till en tävling nu på söndag så de ska allt bli skoj. är en liten tävling så har inte några större krav mer än att komma ut och få de gjort.

Nu i kväll blir de nog lite muffinsbak och sedan har ja inga större planer framför mig.

ha de bäst // C

Miss!

Hej!

Igår (tisdag) va visserligen ingen hektisk dag men fick inte tummen ur att blogga. sorry!

Dagen va inte så händelserik somsakt, vart iväg till skolan på morgonen viundervisas i olika kalkyler och dylikt. Sedan åkte jag och prins på en bilpromenad för att förska hitta stora torhälla slott men det gick inte så bra. Vi hittade bara torhälla slott och en golfbana.

Däremot hittade vi oväntat nog hällristningar, ja de käan låta lite geeke men ja har faktist aldrig sätt sådana i värkligheten. tyvärr hade jag ingen kamera med mig men wow säger ja. De va inte alls som ja hade förväntat mig utan de va rätt snygg gjort. Hade jag suttit och försökt knacka ut ngt i sten så hade de bara blivit ett hål eller något men här kunde man tydligt se hästar, örnar, händer, osv. Jag tyckte de va lite småfräckt!

Sedan åkte vi och köpte potatis och en glass. Jag tänkte testa b$J pinglass och ja får juh säga att goare glassar har jag ätit. usch den va inte alls ngn hit! Men gillar man jordnötsmör så kan den säkert va go men de va lite för mkt för min smak.

Hemma blev de go entrecotte med klyftpotatis - muuuumma! Sedan bar det av till stallet för att rida på min fantastiska häst! hon var lite trött efter passet i måndags tror ja men hon kämpade p åbra idag tyckte jag ialla fall. jobbade lite mer med förvänd galopp och även ökningar snett igenom. lyckades klamra mig fast för kung och fosterland i hennes ök trav men jäses va ont i magen ja fick!

Mumsade i oss goa pankakor till kvällsmat med. dock lite söta men helt okej!

IDag är det nya tag nu ska jag iväg till prinsessan och ha lite hopplektion med rebecca. Eller snarare rebecca hoppar som vanligt och jag blir coachad till max! gött äre!


Bonusbild!hade bäst! C


Design...

Som ni säkert upptäckt så har ja ändrat ming design. är inte klar med den och försöker komma underfund med lite saker, men den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge =) vi får hoppas att de blir bra

Dyr ponni!

Hej!

Dagen börja att jag åkte iväg till Solna för att lämna tillbaka en sadel som ja lånat hos Sadelmagasinet. Tyvärr så tyckte jag inte att den va ngt bra att sitta i för mig så nu fortsätter jag att leta i hopp om att den rätte dyker upp snart. Annars får jag tävla i hoppsadeln inte mer med det.

Åkte sedan till stallet och skulle rida sessan! De va dressyrpass på schemat idag och jag skulle pröva rida me vikter på bena för att slappna av bättre i knäna. Gissa om det funka! hästen gick som en klocka. jag kom ner som jag ville och kunde arbete henne galant. Svarade på alla mina hjälper och gissa om jag va glad när ja satt där.

Passet bestod av tre delar. Uppvärmingen jobbar jag alltid lika dant - skrittar på långa tyglar minst 10 min sedan tar ja upp henne lite för att börja med lösgörande arbete som består av mycket mycket volter, kan även lägga in sidvärsrörelser om jag tycker att hon svarar bra. Här känner ja hur dagsformen är och beroende på den så får man anpassa lösgörandet. sedan börjar jag trava igång henne i lång och låg form, försöker även här att undivka rakspår så mkt som möjligt då ja vill ha henne mjuk som smör. Dock kan ja lägga in någon ökning här och där.

Efter de så komme sjävla arbetspasset. Jag höjer formen samt kraven på arbetet. Kan lägga in pass så som övergångar, skänkelvikningar, galoppfattningar, samlingar - ökningar osv. även om jag bestämmer mig för en sak att träna på så lägger ja även in ngt annat  emellan för att inte bli "tjatig".

När jag känner mig nöjd och "färdig jobbad" så travar jag av henne i samma form som jag började passet altså lång och låg, här kan hon bli lite springin så för mig är de viktigt att hon lyssnar. Hon skall få sträkca ut sig men inte springa bort typ. och avslutar med skritt så klart.


Dagens arbetspass bestod mycket av övergångar och sidvärtsrörelser. Fick även in lite förvänd galopp som nu nästan nästan nästan sitter. hon börjar vart fall förstå vad jag är ute efter och bryter istället när matte uppe på ryggen glömmer att hålla om.

Ikväll kommer prinsen hem till mig vilket är mycket uppskattat! Dock inte av min kära Rebecca som vill ha mig för sig själv men de får vi lösa ändå. Ska laga lite god mat tänkte jag och sedan kanske det blir en mysig kvällspromenad.

Ska även fösöka flörta lite med polisen och kolla om han vill fotografera i morgon, om han gör de så lovar ja att uppdatera med bilder.


Bonusbild


Ha de bäst alla / T


long time no se!

Hej Allesammans!

Efter några (läs ganska många) klagomål från trogen bloggläsare så får ja nu börja att blogga igen!

Träningen med Aliss grå hela tiden framåt, visst har vi våra steg bakåt men de flesta går framåt. Tack vara men kära Rebecca Tenser och hennes mamma Anna Tesner har vi (jag och aliss) kommit lite längre bit på vägen inom hoppningnen! Tror nog allt att Rebecca försöker omvandla mig till hoppryttare men nja de vet ja inte om ja vill gå med på.

Häromdagen byggde vi liten bana och tog oss runt på 90 cm. inga direkta skyhöga höjder men ny höjd för mig och tant och ja va faktist rätt nöjd (och skakis) efter min lilla runda. Vi har mycket kvar att träna på men det är skoj att se henne och även mig själv utvecklas (som ja hoppas att ja gjort).

Inom dressyren så står vi still, eller ja still å still har letat dressyrsadel nu snart ett halvår men rider ju självklart dressyr dock i hoppsadel. Skänkelvikningarna jobbar på som vanligt har fastnat i dem när de gäller att trava samtidigt men men. Däremot har ja hittat en knapp på tant för att få bättre bakbensaktivitet i galoppen villket känns toppen!

Har börjat planera upp några tävlingar framförallt över sommaren men kommer kanske hinna med 3 stycken här upp innan jag åker hem igen.