Träning för Maria Hagström

Söndag
Vi började där vi avslutade i går fast idag så var vi mer elektriska och på hugget. Knas lyssnade grymt bra och genom en elektisrk hand så fick vi en grym kontakt och även lydnaden på skänklarna blev super. Kunde få honom svänga och vända som jag ville och det var bara några missar från piloten som ställde till de för oss men annars så gick han som en klocka! känslan var fantastisk!
 
Då det gick så bra så ökade vi svårheten lite och återgick till att rida rakt utan några staket eller liknande som kunde hålla oss raka. Började att rida rakt fram i trav mot maria varannan gång tog ja höger eller vänster. Red rakt upp och gjorde sedan en volt för att sedan rida rakt igen. När detta var behärskat så red i svängen efter fattade vi galopp och red rakt upp och en volt avbrott till trav och trava mot maria. När han klarade av denna bra så höjde vi svårigheten ytterligare lite. Reda rakt och fattade galopp på rakspår tog sedan en volt längst upp red rakt ner i galopp och bröt av i nedre volten.
 
Våran svårighet kom när han inte ville/förstod att vi skulle fatta vänster galopp. Det är den han haft lätt för sig men idag ville den inte alls. Jag va övertydlig i mina hjälper och när detta inte funka fick vi baka lite och plocka isär det. Blev väldigt många högergalopper men sedan så kom en klockren vänster och då fick han massor av beröm och vi asvltade där.
 
han va mycket trött idag vilket inte var så konstigt så när vi skulle rida ann rakt mot slutet så va han som en ål. Men det var väldigt nyttigt att träna två dagar i rad för maria vilket även var väldigt roligt att se resultat.
 
Att tänka på
* Att använda mig av en elektirka handen ihopp med skänkeln för bästa resultat
* när han tappar bogen, rakställ - > byt varv -> gasa
* titta upp!
* Våga backa bandet
* funkar inte hjälpen som de ska så tvivla inte på det ja gör.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback