Träning för Maria Hagström

Måndag
Började helt okej. Han var betydligt mycket lugnare än sist vi red för maria så vi började som alltid att gå igenom vad som hänt mellan gångerna. Började sedan att trava igång honom lätt och började direkt med serpentinerna för att få han mjuk och se vad han hamnat i huvudet.
 
Bådagna gick super och han följde fint, han kunde tillochmed gå mot buskarna utan att dö och lyssnaden på mig. Sist vi red så "kunde" han inte byta varv MOT vänster för  hela bogen + hans kropp gick åt höger. Idag hade vi samma problem fast tvärtom... Trött jag blir! Hur ja än försöker rakstlla honom och eller rida rak snett mot nästkommande volt så väääägrar han så det är bara till att lägga in en liiten volt och göra om.
 
Då övningen gick riktigt bra så har vi fått börja med lite nya övningar. En av dem är rida upp från a (varanan gång från höger och varannan gång från vänster) rider rakt och sedan ta höger/vänster rida serpentiner upp. Har ja koll på detta så höjer vi det ytterligare lite så isället (övning två) så tar man höger/vänster och i svängen upp så fattar jag galopp. Tar sedan långsidan i galopp och någon volt innan ja saktar av och gör samma igen.
 
Måste säga att ja var nöjd över passet trots några tonårstrots och lite pilotmissar så var det bra. Inte tio i tiopp men bra!
 
Att tänka på
* börjar han skjuta ut bogen i något varv i serpentiner gå motsat
* gör ingen stor sak av hans trots
* få han lugn med hjälp av volterna
* få gunderna at fungera!
* Serpentiner!
* Få han kvickare på fatningen till galopp
* en häst man måste arbeta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback