Liten övning med knas

I går när vi kom på kvällen så tog vi in de små kräken och så tnäkte vi även att vi skulle vänja dem lite på att få vara ifrån varandra. SÅ ja fixade allt som skulle göras med knas och sedan tog vi ut kans tjej i hagen. HOn va inte jätte orolig utan sprang lite fram och tbx + några gnägg men de va inte mer än så.

Knas däremot blev rent ut sagt SKIT sur! Han kika till i luften och sprang oroligt fram och tbx. VIssa gånger såg de ut som om han va påväg ut genom väggen... De gick över på 10 min och han mumsade på sin mat när han isåg att jo hon kommer va där ute och han kommer va kcar här inne. Så när han ätit upp och lugnat sig så tog jag med han ut i hagen.

Jag (och tessan) Ville även testa hur de skulle gå att släppa in han utan att han någon som hjälpte till. Typ när man är sj i stallet så är de kanske inte så lätt så vi tog tillfället i akt och kollade. Vi har juh en "säkerhetsfolla" innan sjävla hagen så skulle hon eller han få för sig att rymma så kommer de inte så långt.

De gick super hon kom och nosade på oss men gjorde inte så mkt mer. Kalasbra tyckte både ja och tessan. för då kommer juh denna punkten att funka i vart fall.

Idag när ja va i stallet så va de lite ensamträning som gällde igen. Enda skillnaden idag va att jag var själv. Men ja hade gett mig fan på att de ksulle gå!

De börja dock sämst! Knas ville INTE bli fångad. Tror att mamma hade gett honom en stöt sist hon va i stalet och han kopplade nog det.Så de va bara att hämta lite mat och en hink och locka. Så gick de allt bra. VA inga problem att ta ut han ut hagen och han blev la liiiiiite tillbaka när vi svängde in bakom stalltet men inget märkvärdigt. Han pejla läget vart hon va så va de bra sedan.

Tog in han i boxxen och han fick av sig täcket och så fick han även lite mat att mumsa på. Tog och borstade liten stund kliade på diverse ställen och sedan så fick han de nya täcket på sig. Satt som ett smäck! enda nackdelen är att de är 10 cm för kort i halsen... men ja får la spraya halsen lite noggranare helt enkelt.

Han tittade några gånger mot fönstret och pejla vart fästmön var men hon va lugn och tog ngn repa längs vägen men ananrs va de hellt coollungt. Så de belönades och när han va "lojast" så traskade vi ut igen. Inga problem alls att ta in han i hagen idage heller.

på ngt sätt så är han smart eller klok. Han lär sig oftast på första gången och sedan så kan man köra. Det va samma sak när vi kom till första stallet. Först gg i boxen va han nervig men sedan va de solo att gå in. Väntar man bara de där 10 min så brukar de gå skibra nästa gg. Hoppas att detta gäller allt!

Ska försöka börja spola bena på honom ngn dag med. Ska vi se hur på tårna han blir av de...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback