Globus Tekna

Jag är inte på jakt just nu efter en dressyrsadel men de kommer juh att komma. När han är lite mer välväxt och så så vill jag självklart köpa en Amerigo Classic men kännder inte för att lägga dem pengarna på en unhäst där ryggen ändras rätt så mkt.

De alternativen som ja har nu är att köpa en billigare variant och jag har två stycken som ja har kikat på. Dock har ja ingen erfarernhet av dessa sadlar.

Den ena sadeln är en Globus tekna. Fördelen med den är att den ett är syntet två omvärmningsbar bom (bra för unghäst) och tre priset för en ny ligger runt 5000.-. såhär skriver dem om den på hemsidan

Dressyrsadel med bred, bra sits med mycket smal midja.
Uppbyggd på Quik-FormTM bomsystem. Detta innebär att bomvinkeln kan via värmning ändras av auktoriserade återförsäljare efter behov.
Kåporna är tillverkade av Quik-CleanTM, ett slitstarkt och läderliknande material som enkelt torkas rent med vatten.
Säte, vulster och paneler är klädda med mjukt microfiberskinn som garanterar högsta komfort. Microfiberns andasfunktion ger god ventilation och transpiration.
Garanti:   5 år på bom (bomjustering måste utföras av aukt. åf), 1 år på övrigt material och arbete.





Mitt andra alternativ är även de en Globuc men den heter Crincle. denna är dock inte omvärmningsbar utan har en bom men den är i läder och tydligen mjuk. Nackdelen med denna är att en begagnad kostar ca 8000.- och lägger ja på ca 2 så kan ja få mig min amerigo (dock inte den finaste men fortfarande comfortabel). 

Komfortabel dressyrsadel med djupare sittläge och extra mjuk sits. Sadeln är mer framskuren för en bättre sittpostition samt vinkel för benen. Den nyutvecklade träbommen gör att sittpunkten kommer längre fram. Ullstoppad.
Garanti:   3 år på bom, material och arbete.




Den framtida sadeln har bara en nackdel och det är priset men spara spara spara. för säljer ja sedan så förlorar ja inte många kronor på den. Lite produktifo om den med kanske?


Amerigo classic - Drömmsadeln!
Amerigo Classic har ett djupt säte med maximal komfort och stora underliggande knästöd. Modellen passar hästar/ponnier som är högställda med en kort rygg. Ryggen kan vara både lite svängd eller rak, normal eller bred, men manken är av den högre modellen.




Kommentarer
Dilan Faraj-www.diilann.blogg.se:)<3 säger:

Hitta din blogg inne på bloggriket, Hoppas du oxå läser min och lämnar en kommentar:)

Puss_:)

2011-07-19 | 10:45:32
Bloggadress: http://diilann.blogg.se/
lotta säger:

Jag har en tekna. Bra sadel, prisvärd, ganska skön, lätt att ta hand om osv.

Negativt är att den blir snorhal vid regn. Nästan omöjlig att rida i. Samt att den är svår att få bra stöd i tycker jag. (min häst har väldigt mycket gång)



Jag ska köpa en Globus Ordo equester - venus. Kalvskinnssadel med omvärmningsbar bom. Bra stora stöd, man får lodrät sits lätt. Galet skön!! Skönaste jag ridigt i, helt klart. Nu behöver jag inte fokusera på att sitta kvar utan kan lägga fokusen på annat.

2011-08-09 | 12:36:10
Bloggadress: http://hastfotografen.webblogg.se/
emma säger:

hej jag har en Crincle! jag älskar den den är mjuk,när man sitter i den får man ett bra stöd! och den kostar bara 10 000 nu! jag tävlar dressyr med min ponny som är normal till vid i bommen men den sitter jätte bra! jag ångrar inte att jag beställde en för jag har provat många sadlar nu och den är bäst!;)

2012-10-03 | 16:37:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback