Ett litet hat..

JA de är de ja känner till att ja inte har tillgång till ett ridhus! JAg har fått sätta herr knas på en ofrivilig vintervila nu då han får styltor som är höga som hus. Klart att han skulle få sin vintervila men ja hade la inte riktigt planerat in den nu utan senare i vinter.

Man kan helt enkelt inte ha allt. Kanske är lite bra med att ja inte har ridhus utan få nu i lugn takt  lära knas att lyfta på tassarna och börja lära sig allt runtinkring det.

Är det föresten någon mer som har sett den där nyheten som man kan "fila" hovarna själv. Den ska tydligen vara utformad på de sättet att man inte kan ta för mycket eller göra fel vad ja förstod de som. Den heter Hovrasp Riders Rasp Trail Mustad

såhär står de om den på hemsidan.

Säker och lätt att använda
Inkluderar det nya mediet Grov raspar
Designad för Avrundning, tar inte bort hovväggen
Ergonomisk design som passar alla händer
Soft Grip, No Slip sidor skydda händerna från Raspen
innovativa och unika verktyg som är avsett för alla hästägare

Och såhär ska man använda den...

1. Börja med att rengöra hoven med en hovkrats och / eller borste. Vi rekommenderar att hoven är ren och torr.

2. I likhet med hur du håller hoven när du använder en hovkrats, hålla du hoven i handen och lägga till ytterligare stöd genom att stabilisera hästens ben med knäet.

3. För att ta bort flisor och samtidigt bibehålla rätt tjocklek på hovväggen, lägger raspa i samma vinkel som hovens yttre hovvägg och raspa sedan framåt. Detta tar mindre än hälften av hovväggen tjocklek.

4. För att få en rund hov, bibdehåll samma position på raspen och säng den övre delen på raspen. Driva fram samtidigt sänka den övre sidan för att enkelt runt hoven.

Hmm ja den verkar lät att använda, tycker inte att det är ett eget kompliment som man ska köra på själv oach skita i hovslagare helt när man verkar men ja tycker den verkar otroligt bra när man har en häst som tappat skon eller fått en liten flisa. då är det ju bättre att fila ner flisen eller revan så att den inte blir större och trasar sönder hela hoven eventuelt.

ca pris 259:-






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback