dagens träning

                       

Benny
Vi tog en 20 minutare i padocken på den delen som var snöfri. Blev mkt på stora volten. Lyssnade bra idag fast han ibland ville gå ut i snödrivorna. Höll sig fin och va stelare i vänstervarvet. Det märks tydligt då han gärna går och tittar utåt då.

Vi tog även och travade på stora volten. Blev några varv i högervarvet. Han tyckte de va skoj och vi hade bra bjudning men tyvärr så stannar han ibland där med då han inte orkar. Vänstervarvet ville han inte alls trava. Bjudningen i skritten fanns men inte riktigt i traven. Blev lite kickar och tvärnitar för att visa sitt missnöje men han lurar inte mig. Vi fick trav tillslut och jag var nöjd.

Som avslut på våran tur så skrittade vi ut ur padocken och bara bort på vägen 20 min. Vi mötte två bilar och han va lite fundersam men det gick jätte bra. Han ogillade även snön på vägen som låg i en liten driva så den fick vi inspektera lite extra.

Bosse
Eftersom han va lite svår i går, vilket jag tror har med framridnigen att göra så skrittade vi fram ute idag i ca 20 min. Han va mjuk fin och avslappnade. Detta märktes direkt i ridningen när vi kom tillbaka för han va mycket mer arbetsvillig.

Vi fortsatte trava på måååånga volter fram och tillbaka. Nu har högersidan lossnat ännu mer men han fuskar som satan i vänstervarvet. Bogen går ut och han böjer bara halsen. Arbetade honom därför mkt rak i vänstervarvet och flytta bogen före huvudet och i högervarvet där han får med sig bogen på ett annat sätt (om man påminner han självkar) så börjar han även sänka sig i lång och låg form utan att bli stressad.

Fortsatte sedan arbeta honom i galoppen. Mkt fokus på vänstervarvet då han inte får "förböjasig" utan ska gå på bra och arbeta med hela baken och ryggen. Tror ja kämpade med han i över 15 min men sedan så kom de och GUD va bra han gick. Han fick trampa på i ett högre tempo för att få renheten i galoppen och ryggarbetet.

Högervarvet som är hans svåra då han gärna slår sig fri och har näsan uppe i vädret. Han får med sig bogarna vilket är jättebra och kan variera sin storlek på volterna. Det är bara näsan som inte är den den ska så de jobbade vi och några gånger kom han sig så sista gången så avbröt ja och vi travade av i låååång och låg form. Upplevde nästan att han drog näsan i marken, Duktig ponny!

Han va ännu mer blöt idag än sista och väldig trött. Fick lite mat som belönig och somna nästan direkt efter att han ätit upp. Torkade han och lät han stå med fleacen en stund så han torkade riktigt sedan så åkte pjamasen på och lite mumshö att tugga på innan kvällsmaten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback