Dagens Ridpass

Söndag
Kära mor följde med mig till stallet idag då hon ville hlsa på knas och fölis samt blev utrustad med kameran.
 
Tyvärr blev det ett kort pass idag då jag hade brottom tillbaka till jobbet (jobbar 12 timmars natt) men hade jag inte haft det så hade idag varit en sådn där dag där jag kunnat rida i timmar. Knas var så underbart fin från start!
 
Gjorde lite lösgörande och satt ganska snabbt igång med traven då bliningarna var på oss. Blev mycket slalom och "bogkontroll". Satt sedan av i galopp och fick en klockren fattning så självklart blev det mycket beröm på det och så arbetade vi på att få in näsan och de olika vägarna. Han hade lite svårt att komma ut i hörnerna riktigt men de är styrkan som saknas där.
 
Avslutade i vänstervarvet där han med gjorde en klockren fattning och galoppade på olika spår och avslutade genom att länga han på stora mittvolen så han fick sträcka ut sig rejält och de tyckte knashästen va superskönt!
 
Han briljerade även genom att göra ett byte för mig, vill inte påstå att de va på hjälperna för vi har inte övar på det men jag vet om att jag just när han bytte gjorde en ändring i min sitts och tygelhjälp, vips så hade vi bytt. Självklart fick han sjukt mkt beröm på detta även om det inte var meningen. Tror ine den delen kommer bli sådr sjukt svår att lära in nr den kommer!
 
Nu är jag taggad till tusen inför tvlingen i helgen måste bara se om ja kan få löst det med att få nåfon som vill hänga med mig på lördagen och hjälpa till. Bjuder på fika och sovplats om det är någon som känner sig manad?
 
ska försöka få upp några bilder från idag men vi får se om datorn vill hjälpa till, annars kommer d upp i morgon.

omstrukturering av planering

v. 26
Måndag- Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila
Torsdag - Rida lösgörande
Fredag - Galoppfattnngar
Lördag -  Träna igenom programmen, många övergångar
Söndag - Bommar/Hoppa
 
v. 27
Måndag- Uteritt
Tisdag - Vila
Onsdag - Rida igenom pogramdelar
Torsdag - Uteritt med övergångar
Fredag - Lättare lösgörande
Lördag -  Tävling LC:1 på Tjörn
Söndag - Tävling LB:1 på Tjörn
 
 
Tagga tävling!
 

Dagens Träning

Fredag
Dem första fem minutrana i traven var han lite stretig men gav med sig ganska omgående. Han blev mjuk och fin vilket kndes skoj. Jobbade mycket med att fortstta få igenom vänstersidan som är den svåra för honom och tyckte att de gick hyfsat.
 
Satt även ner idag och fick lite mer tryck i han men har svårt att komma ner med mina ben, kanske ska länga lädrena...
 
Gick sedan över till galoppfattningarna och jag måste erkänna att jag blev inte riktigt nöjd men jag visste inte heller hur ja skulle få till det bätte. Självklart blev dem bättre och bättre men märkte helt klart att jag slvarvat endel med just fattningarna och det märktes, tyvärr. Hursom så gjorde vi ganska många fattningar i båda varven och vi övade även på snett igenom och avbrott vid staketet. Det blev meddelade resultat måste jag säga. Känner mig dock helt klart säkrare inför LB debuten nästa helge. Det kan gå vägen. Måste bara få till övergångarna och även öva lite mer på att sitta ner ordentlig i den ökade traven...
 
 

LC:1 eller LC:2

Har enorm beslutsångest om jag skall rida LC:1 eller LC:2 på lillla edets tävlingar. har svårt att bestämma mig, hade dem gått två olika dagar hade det inte varit några problem alls men nu går dem samtidigt samma dag...
 
fördelen med LC:1 är att jag kan det och har ridigt det fördelen med LC:2 är att det verkar roligare och man nosar mkt från LB programet men mkt är fortfarande från LC:1 med. tror även att LC:2 har lite mer knashästvänliga vägar om man nu kan ha det. Ska testa rida igenom det i morgon så får vi se hur det slutar.

Dagens Träning

Torsdag
Började att skritta fram rätt så länge på knashästen. Sedan så jobbade vi med 10 meters volter i serpentinspår. Började att lägga en volt i ena hörnet bytte sedan varv och gjorde nästan volt och så vidare tillslut var jag längst ner. Märkte tydligt på knas att han satt fast lite mer i vänstervarvet än höger. så fick jobbat lite extra med den jobbiga sidan idag med.
 
Blev väldigt nöjd över han idagmed, då han inte en enda gång trippade/piaffade iväg för mig när jag la an högerskänkel, vilket är ett STORT framsteg! Kunde jobba han hyfsat bra och korekt där.
 
Travade fram i ett lite friskare tempo för att sedan SITTA ner så mycket jag bara orkade och hade förmåga att göra! Fick till en bra känsla och driv och kunde känna att jag hade såpass kontroll på min kropp att jag arbetade med han. försökte få han att gå på bästa sätt och hjälpa honom att stötta upp sig. Blev lite förvånad över min förmåga att sitta ner även om det med störtsa sanolikhet så tragistk ut så gjorde vi det!
 
Reda sedan igenom programmet en gång och märkte direkt att jag blir passiv i min ridning. Detta måste skärpas, måste rida han i VARJE steg!
 
Tog inte heller överdrivet mycket galopp idag då fokus mer låg på att få till travarbetet. Vi testade dock på en snett igenom med ökning och visst fasen gick det. Så helt hopplöst blir det nog inte. SKOJ!
 
i morgon ska vi nog träna galoppfattningar då maria är och tävlar samt anika jobbar.
 
 

Söndagens ridpass

Söndag
Vädret var helt okej och jag tänkte tagit mig en skönt lugn och avslappnad ridtur runt dalen, i mysbyxor!

Slänger på allt och vi beger oss ut. Knas är lite på tårna men jag kan ändå sitta på hyfsat långa tyglar mellan varven. Vi möter kor som tydligen var superagresiva (dem sov) men han trippa förbi dem. Vi mötte brunnar och hör och häpna, fågelkvitter! Kräkhästen va så på tårna att han viste inte vart han skulle ta vägen...

Mot slutet av våran tur så ställer ja han lite åt båda hållen för att kolla av. Ska ställa höger en gång till innan jag ger mig men han blir hård och ville inte. Jag väljer att fortsätta vänta ut han för nyss gick se prima. Han börjar trippa och lätta fram. De slutar självklart med att han backar ner i ett dike och vi går över. Jag hinner dock hoppa av i farten som tur är men han blev bra snopen. Sedan var set inga som helst problem att ställa igenom... Knäppgök!


upprepning v. 26

v. 26
Måndag- Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila / longera beror på när ja kommer hem
Torsdag - Rida lösgörande
Fredag - Rida ut
Lördag -  Hoppa?
Söndag - Intervallträna? ev Uteritt/ träma för A

en sommardag

Igår efter jobbet blev det en liten snabbtur upp i landet och tillbaka med mycket trevligt sälskap i form av Maria H. vi spenderade samanlagt ca 5 timmar i bilen ihopp och hade det trevlgt.
 
När vi kom hem var vädret perfekt för en härlig kvällsritt runt dalen så så fick det bli. Maria red barbacka på sin fina svarten barfota och jag valde sadel på knashästen. Långa tyglar och kvällssolen i ryggen skrittade vi runt och pratade om allt! Det var fantastiskt mysigt måst jag säga och detta har jag längtat efter så sjukt mkt! En toppen avslutningen på en toppen dag! Hopas på mer sådana här kvällar i sommar helt klart!
 
 

helskott eller icke!

Har altid varit en sådan där bekväm ryttare, föredragit oskodda byxor helt enkelt. Tills jag prövade ett par pikeur! My lord va sköna och man sitter ju där man satt sig! Jag har fotfarande mina trogna KL byxor utan skoning men dem kommer jag aldrig göra mig av med men nästa KL par ja köper blir nog med skoning. Har även ett paru eurostar i svart med skoning och igår införskaffade jag mig ett par vardagsslitåsläng byxor med skoning. Köpte ett par från Hööks som va väldigt mjuka och sökna.
 
Tyckte dock det var väldigt märkligt att två byxor nästan lika dana i utförandet och helskodda skiljdes åt väldigt mkt i passformen. Dem jag köpte va sköna klämed inte någonstans och okej de är lite pösiga vid knät, men det beror nog på att jag är kort. De andra paret fick ja med nöd å näpe knäpt och grenen satt 10 cm för långt ner och hur jag än gjorde fick ja inte upp den... Märkligt.
 
Idag ska byxorna invigas så förhoppningsvis blir det någon bild med.
 
 

Gårdagens pass

Onsadg
Blev varken uteritt eller hoppning i går. Det låg regn i luften och jag var otrolgit trött (sprungit runt på bauhasu, ikea och hornbach och letat badrum).
 
Tog istället och longerade honom. Tog många galoppfattningar och försökte få ut han. Inte helt optimalt utan tömkörningsgjorden känner jag och tror nog allt jag hämtar hem den i veckan när jag åker hem.
 
Körde en stund och de gick hyfsatt med fattningarna men så hispade han till sig vid ena h örnet som han helt plötsligt inte kunde gå föbi utan att rusa. Så la ner lite extra fokus på att få han förbi där på ett lungt sätt. Blev inte så mycket mer avancerat än så.

Dagens pass

Tisdag
Ja, ni läste rätt gav han vila igår då jag var för trött när ja kom hem och satsade istället på ett lösgörande pass idag.
 
Fokus vid uppvärmningen idag låg på att få fram han i skritten och kunna böja inåt, påbörja en öppna. Gjorde mycket volter för att få loss han och förstå min högerskänkel (inner) utan att börja takta, piaffa eller skjuta. De gick bra tills vi kom till långsidan. Så fort ja lägger an innerskänkeln så samlar han sig och börjar piaffa, när jag trycker på han så skjuter han eller ställer sig. Maria tipsade om att bibehålla kontakten INTE ge efter i tygeln och att fortsätta driva framåt ev in på en liten volt för att hitta tillbaka till skrittakten.
 
Detta funkade super och vi traglade detta några gånger. i vänstervarvet har vi inte alls detta problemet utan här är det mer att han har svårt att balancera upp sig och få till tvärningen lika mycket som i anda varvet. Vi jobbar vidare på detta.
 
Fortsatte sedan med samma arbete i traven och även här mycket volter där jag flyttade han för skänklarna in och ut. Gick superbra! Satt även ner mycket idag för att få in balans, styrka och takt på oss båda. Jag kund einverka på han och han gick mer avslappnat.
 
Då jag arbetade mycket med traven så tog vi bara lite galopp och fick till en klockren fattning samt att han skötte sig super i arbetet där jag bad om samma sak. ställning inåt.
 
Vi var båda lagom svettiga efter 50 intensiva minuter! får se om jag dressyrar i morgon eller om jag rider ut en sväng. Filmade lite i traven så ska se om ja kan göra några skärmdumpar i kväll.

De senaste passen

Onsdag
Red i dressyrsadeln och ja den va skön inte att betvivla men jag är inte van att få ett så bra stöd! så det tog lite tid innan ja kom till rätta. Knas va almänt jobbig och visste inte hur man jobbade lång och låg eller hur man böjde sig för den delen heller. suck! Försököte få han lösgjord och jobbade mycket med galoppen för att få in näsan lite mer.
 
Hade inte görmycket tid på mig att finlira så tyvärr blev det lite haspigt. Dock fick jag igenom han hyfsat okej så avslutade där.
 
Lördag
Va lite trött och dan men tog mig även en kort liten uteritt på kvällen. Han var spänd som en fiol men gjorde inget dumt utan gick med en tveksamhet dit jag bad honom om. Vi mötte väldigt mycket farliga ting som fanns lite varstans på vägen men när vi kom in i skgen så slappnade han av mer. Gick bara in i skogen några meter och tog en mininrunda (ca 5 min) och traskade sedan hemmåt igen. Blev även lite trav på vägen hem när han slappnat av mer.
 
Söndag
"jag har nog blivit lite gamma, tkr de är jobbigt att rida ute när det regnar", så lät det när maria och jag var påväg hem från tävlingen och det bara öste ner. Vi hade planerat att rida ut men som sakt det ösregnade!
 
När det var ett kort uppbehåll så gick vi ut i alla fall men belönades med världens ösregn efter några minuter. Men det var bara till att fortsätta. Fortsatte rida in i skogen. Kom sedan ut där vi körde världens galopp sist och de märkte herrn. Tanken va lugn fin trav åt ena hållet och lugn fin galopp åt andra. Trodde jag ja, Trava gick bra fick ett himla tryck i honom och han tågade framåt. När vi skulle vända så körde han någon form av capriol och glädje studs i galoppfattnigen så vi blandade galopp och trav.
 
Galoperade först några gånger men då var det ett himla slalomspår på vägen då ALLT var farligt i skogen! men han skötte sig. Fick även gå igenom ett litet dike som inte alls var farligt. Duktig powni!
 
 

wopp wopp

Tävlingssuget ökar och hittade därmed två tävlingar till! hittad även en nästa vecka men det kände jag att jag inte han.
 
 

v. 25 + v. 26

Då jag kommer att åka till borås för renvovering valde jag att planera upp två veckor i rad, för att få en bätre översikt helt enkelt
 
 
v. 25
Måndag- Lösgörande
Tisdag - Vila
Onsdag - rida ut/hoppa?
Torsdag - Lektion för A?
Fredag - Lösgörande
Lördag - Uteritt
Söndag - Rida "tävlingstänk"
 
v. 26
Måndag- Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila / longera beror på när ja kommer hem
Torsdag - Rida lösgörande
Fredag - Rida ut
Lördag -  Hoppa?
Söndag - Intervallträna? ev Uteritt/ träma för A

5 korta dagar

I tisdags kväll gick jag av mitt jobbpass för fem härliga dagar som var helt fria från jobb. Ja eller jobb från Borealis. Onsdags morse gick jag upp tidigt för att hinna rida innan jag åkte till de blågula huset och köpte sista grejorna till köket och begav mig till Borås och patrick.
 
Hela ledigheten gick åt till att städa, renovera och packa. dock är vi inte klara än! Finns småpill som skall göras klar och det är sådant där underbart pill som tar en evighet att fixa! Hade exempelvis väggarna varit raka så hade de varit en baggis att lägga lister, det är det inte idag! det är en himla massa trixande och fixande med de där pusslet...
 
Jag hoppas på att vi nästa vecka kan spendera våran första natt i lägenheten, så om någon känner sig manad att hjälpa till att flytta är det bara att säga till!
 
Ska försöka bli lite bättre på att uppdatera nu. vill niveta något så skriv?!

Önskelistan 2012?!

 
denna listan är klar,sadeln kom idag schabraket har jag kommit över två billig dock skulle jag ha det i vitt så de kommer till nästa lista och kavajen ja den fyndade jag på ghs fast jag egentligen inte planerade att köpa den!
 
nya listan för resterande av året borde igentligen vara nollad men de vet vi alla inte går och då är det bättre att köpa en sak som man vill ha än tjugo andra liknande.
 
 
 
Önskelistan 2013
* vita roeckle handskar av samma modell som bilden visar
* vitt tävlingschabrak med bling vilket märke kvittar... är lite sugen på att matcha ihopp egen paspatoal
* vita helskodda byxor
* kanska kanske en ny platrong med...

love at first sight

Hämtade ut dressyrsadeln idag och oturligt nog har jag inte hunnit rida i den än då tiden blev knapp innan jobbet idag. La på den på knashästen i vartfall och den låg som ett smäck! Lite vid men det vet jag om då han har tappat muskler som nu ska sättas tillbaka! Längtar så tills jag får rida!
 
Ska försöka ta några härliga bilder ute nästan vecka med. MEN vill ha tag på tore först så kanske det kan bli åkerbilder!
 
 

Älskade ponny bus!

Några halvkassa bilder på oss, jag tillhör tydligen dem som inte
kan sluta glo på sina egna fina hästar...
 
Släpp kärring ja vill springa fooort!
Nej nej nej ut med sidan å koncentrera dig!
Okejdå, tråkkärring
hmm
 
 
 
<3
 
 
 

 
 
 

Badanka?!

Älskade Powni
 

Intervallträning

har insett att jag måste öka knas kondis lite och då vill jag börja intervallträna. Det allra bästa hade varit om jag kunde få en plöjd åker och göra detta på (finns tonvis med åkrar rutom om oss nu) och tänk vilka bilder! Ska försöka prata med tore våran bonde som har de flesta åkrarna nu om man skulle kunna få göra en sådan grej. Hoppas! Tanken är att förs börja ta honom i traven och köra intervall 10 min och 4 min skritt tre gånger. har ju min intervall dator till detta vilket hade varit perfa! Men som sakt måste prata med Tore först. annars så får ja hitta någon sträcka i skogen att göra detta på.
 
Vi ska INTE bli såhär feta i år!
 

Hopptalang?

Här ser ni en följsam smidig ryttare.... eller kanske inte riktigt och nej hindret är ingen lååång oxer eller liknande utan det är det lilla randiga hinder på 30 cm som knas först trodde va MINST 130 å avhoppet va vääääldigt nära och högt upp! hahaha
 
 

Dagens Träning

Måndag
Tanken var att bara motioner lätt med myyyycekt lösgörande då han det senaste känts lite stel. Vi skrittade en helt del innan vi satte igång och här la ja mycket fokus på att han skulle följa mina skänklar och kunna för flytta hon om utåt och inåt i volterna. Knas gör som knas alltid gör i början av ett pass och det är att käfta emot! suck.
 
Efter lite övertalande och en hel del volter så började han bli lite bättre. Travade sedan igång han och här märktes tydlig att vi hoppade sist. Han va extremt känslig på skänkeln och föll in i galopp för minsta lilla och "kunde" inte trava. Så sänkte därför kraven på formen och ville bara få fram honom i trav. När jag hade han framme för skänkeln så arbetade jag vidare med bärigheten. Fortsatte även här att böja och länga ner han men att han även skulle svara inåt och utåt för skänklarna.
 
Vänstervarvet var idag lite stelare och jobbade därför lite mer just här. tillsut så gick han super och valde därför att testa länga ner han lite och korta upp han lite. När han svarade för detta så klapp beröm och avslut.
 
Tanken är att jag skall fortsätta arbeta vidare med detta i morgon och även lite på onsdag när jag rider ut. Vill få han mjuk som smör och lite mindre tjafsig och stretig i ridningen redan från start.
 
 

v.24

v. 24
Måndag- Lösgörande
Tisdag - Lösgörande fort, mer tempoväxlingar
Onsdag - rida ut fortsätta med lösgörande
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Vila / uteritt beror på när ja kommer hem
Söndag - Intervallträna? ev Uteritt

Klapp på axeln! ett år tog det

Har i några dagar varit "arg" p mig själv över att jag inte kommit någon vart i min ridning med knas. Visst vi har startat en LC men hur bra gick det då? MEN så satt jag nyss och letade bilder i mitt arkiv på bloggen och hamnade då på förra året och jo visst har vi utvecklats!
 
För ett år sedan var jag rädd för att galopera på han då han kastade av mig (konstigt). För ett år sedan så longerade han trött innna varje pass. För ett år sedan red jag inte själv utan att ha någon med mig. För ett år sedan var bara tanken på att rida ut väldigt långt bort. För ett år sedan kom ja på en massa undanflykter för att "slippa" rida. För ett år sedan så skulle jag ha vägrat att ta av fegissnöret aka livrämmen. För ett år sedan vågade jag knapt ta i tyglarna. För ett år sedan var allt kaous!
 
Utecklingen har gått rakt upp, även om vi ibland har dippat så är det en utveckling. Mycket beror på min duktiga maria som stöttat i ridningen men en STOR del är även min underbara vän och coach Jennie lillen Berggren . Hon som stöttat och varit med mig när det varit lite extra motigt.
 
Idag rider jag själv på banan. Idag rider jag ut i grupp och räsergalopperar. Idag rider jag ut SJÄLV. Idag HOPPAR jag. Idag ryter jag till när han dummar sig. Idag vågar jag arbeta honom utan att mesa till mig. Idag vågar ja skänkla han. Idag vågar jag. Idag vill jag rida. Idag LETAR jag nya härliga ridvägar. Idag planerar jag mitt tävlande och tränande. Idag är början på att nå nya höjder och RIDA!
 
Några bilder på Knas för ett år sedan
 
Senaste Bilderna
galopp själva utan livlina
rider ut själva
vågar trycka till
korrigerar i alla gångarter
 

appråpå finmaskiga hönät

Läste precis en sammanfattning på en studie som gjorts på SLU av några studenter som studerade det här med finmaskiga hönät. ORkade inte gå igenom hela arbetet men läste som sakt slutsatsen. Måste säga att jag blev överaskad över vad dem kom fram till.
 
Frågeställningen var självkart om det tog längre tid för hästen att äta och även arbetet för människan. Som de flesta tror och även jag så är de ju då att hästen ska äta längre och arbetet är nästintill samma, lite bökigare. Jag har själv alltid trot att hönätet ska förlänga ättiden med nästan det dubbla men shi fick jag.
 
HÄR är HELA studien och HÄR är REFERATET.
 
För er som inte orkar läsa hela så kan jag göra en ännu kortare resume.
 
Arbetstiden är betydliget mycket längre och bökigare. i stuiden som gjordes så fördedrog 69% av dem de gamla hederliga sättet, höpåsar rätt ut på "golvet"
 
Ättiden då, den som igentligen är mest interesant. Jo den förlängdes bara med 12-17 % på ett dygn!!! alltså om hästen äter säg 4 h om dagen så förlängdes ättiden med ca 28 min. Äter dem kvällsmaten på 1 h så får dem tugga i sig ca 6 min extra i snitt... På vissa märktes det inget alls... Tänkevärt helt klart.

inplanerade tävlingar 2013

Har kikat runt lite på olika tävlingar samt platser och känner att jag vill komma ut mest för att få lite rutin och även för kans att vänja sig till nya platser. Vet att jag inte är där jag borde vara men va fan, det är skoj!
 
Dessa tävlingar har jag hittat nu
 
Juli
6 Juli Tjörns RK LC:1 Anmäld
7 Juli Tjörns RK LB:2 Anmäld
17 Juni Lilla Edets RK LC:1 Anmäld
18 Juni Lilla Edets RK LB:0 Anmäld
 
Augusti
25 Augusti Clarebergs RK LC:1 och/eller LB:1
 
September
14 September Brämhults RS LC:1 och/eller LB:1
29 September Svenljunga RK LC:1 och/eller LB:2
 
Oktober
6 Oktober Tokarp (hopp, vet ej höjd)
13 Oktober Brämhults RS LC:1 och/eller LB:1 (är dock ev i polen)
20 Oktober Tranemoryttarna LC:1 och/eller LB:1
26 Oktober Brämhults RS (hopp, vet ej höjd)
 
November
3 November Alingsås RS LC:2 och/eller LB:1
17 November Tokarp LC:1 och/eller LB:1
 
December
15 December Tokarp (hopp, vet ej höjd)
 
Ser nu att det blev endel tävlingar, haha. Tror inte att jag kommer att ställa upp på alla men detta är utbudet och detta finns att tillgå. Hade varit skoj att komma iväg lite. De tävlingar som är närmast kommer även troligtvis att prioriteras i första hand.
 
 

Gårdagens träning

Fredag
Igår så hade jag och maria en liten hopplektion. Knas skulle få hoppa sina första hinder och jag skulle få hoppa för första gången på ja typ 5 år!!!
 
Vi började med att rida över travbommar och sedan blev det galoppbommar. Fick trycka på lite för att få in en takt till bommen i galoppen och han svarade fint. Jag blev lite passiv ibland och då blev det trasligt. Knas löste detta bra själv även om piloten traslade till det.
 
Sedan tog vi släptåg på svarten och hoppade ett litet hinder på ca 30-40 cm. Knas skötte sig galant och vi fick komma på det igen några gånger för att hitta takten. sedan tog vi ett hinder till efter detta så vi fick lite mer flyt och även det gick bra.
 
Svårigheterna som uppstod vad att knas blev för taggad så de gick inte att trava med han för han stod bara still på stället eller sköt iväg. Det jag fick göra var att fatta galopp och hoppa han så istället. Jag hade då lättare att rama in och att trycka på framåt. Även om det inte direkt behövdes sådä mycket framåt. Vi hade även lite svårt att ramla in i rätt galopp och jag som va supernervös hade görsvårt att känna vilken galopp vi landa i. Sa det till Maria sedan efteråt och hon bara skrattade åt mig! Men som sakt jag va nog så nervös och inne i hoppandet att jag missa de några gånger.
 
När vi skulle hoppa planket så blev de lite mer action i herrn. Första anridnignen så ville han ta en genväg men vi backade tillbaka bandet. Maria ställde sig sedan där och ja fick trycka på rejält och han tog sat så det stod härliga till. Vi var säkerligen över staketet och lite till. Stackaren, heffaklumpen där uppe dunsta ner som en elefant typ. Men vi tog den några gånger så gick det bättre. han överhoppade sig alla gånger men mindre och mindre för var gång.
 
Till slutet gjorde vi en litenbana av alla våra hinder och de gick riktigt bra! blev bara 5 språng för min del men de räckte och blev över. Det var även lite festligt att herrn sög tag i ett hinder som vi inte skulle hoppa och ville ta det med. Dum som jag var så styrde jag unden men nästa gång så hoppar vi det om det inte blir för tokigt.
 
Att tänka på
* Sitt ner och driv, bakåt och fram
* Rama in han
* Trampa ner i samma stigbygel och led med handen efter för rätt galopp
* "hjälp" han med traven när han blir het. Galopp på volt för att sedan ta ner han.
* Han måste fram innan hindret
 
Ska försöka ha hoppträning med maria minst varannan vecka nu så vi får lite mer rutin på detta med.
 
Detta var sist jag hoppade! i ESKILSTUNA!

Dagens pass

Onsdag
Idag så tog vi premiärturen ute helt själva. Knas var lite osäker men traskade på bra. De första hindret som han blev rädd för var en självgående gräsklippare men efter lite övertalning så gick han fram.

Vi gick förbi kor och påfåglar och getter men inget som han reagerade nämnvärt på. Det som han reagerade på men fortsatte att gå var två nordisar med föl?! Dem va läskiga tyckte herrn.

Sedan bär vi var nästan hemma ca 100m kvar så finns det ett hus med en galen liten snauzer i och denna skäller och springer som en idiot. Knas som är rädd för skällande hundar blev livrädd och ramlade ut på åkern som va bredvid. Han gjorde helomvändningar och jag tog de säkra före de osäkra och hoppade av. Dela för att inte förstöra hela åker och dels för att slippa flyga av.

Trist att en sådan bra runda skulle förstöras av en skithund! Men jag förstår knas de e ngt vitt som springer runt i buskarna och skäller som en galning. Vem blir Inge rädd?


Dagens pasS

Måndag
Idag bar det av på en utbrott tillsammans med Maria och hennes två väninnor. Dessa damer/tjejer är inga vanliga personer utan sådana som gillar fart... Och det är inte dåligt med fart!

Själv hade man hoppats på lite lungt tempo i skogen men istället bjöds man på en räcer tur genom skogen! Först så testade vi dock på det där med att gå ber i vattnet. Wille va skeptisk men när han väl kommit i så plaskade han mest av alla... Dessa barn!

Räcergaloppen var snabb som sakt knas tyckte det var skoj han ville allt bjuda på lite mer luftiga språng än jag kände för men vi fick detta avlett. Däremot så fick jag håll som en gnu i han för att han inte skulle fräsa iväg med mig! Suck! Att trava luuuungt sedan var ju bara att glömma mer eller mindre...

Då vi inte hade kondisen så när dem andra skulle runt dalen så tog jag med mig hunden och vi traskade hemåt. Detta blev våran första tur ensamma om man inte ska räkna hunden då. Knas skötte sig bra även om en gren va lite farlig.

Trött belåten och väldigt kissenödig kom han ut i hagen sedan!


v. 23

v. 23
Måndag- uteritt
Tisdag - Lösgörande , fokus mjuk som smör
Onsdag - rida ut eller lektion för A
Torsdag - Vila
Fredag - Vila eller uteritt beror på om ja är i borås eller ej
Lördag - Rida ut själv en kortare sväng eller padocken
Söndag - Rida ut

 
 
 
 
Tears stream down your face when you lose something you can't replace.