Thailand del 2

Moppe turer med sexiga hjälmar och badande i vattenfall!! kan livet va bättre? Vattenfallen va magnifika och fruktansvärt härligt och friskt att bada i dem måste ja säga!!! Något jag absolut vill göra om!

I morgo bär det av till nästa ö!


Thailand del 1

Vi befinner oss just nu på ön koh samui. Nu har semestern börjat på riktigt!

Flygningen på 18 timmar gick otroligt smidigt och då vi betalade lite extra för då bra platser så hamnade vi riktigt bra! Flyget som tog oss mellan Amsterdam och Kina var de största ja flugit med och de va enormt!

Sov en natt i Bangkok och då v vi så nära flygplatsen att flygen lyfte några meter från oss och var ca 50 m ovanför våra huvuden!? En helt okej hotel för 100:-/natten mycket trevlig personal om inte annat! Men det där med att ställa om tiden fick inget vidare. Somnade till tre rimmar och satt sedan vaken hela natten och väntade på taxin.

Idag har vi bara latat oss på stranden och nu ikväll tog vi en liten långpromenad längsmed alla affärer och matställen.

I morgon aka vi bege oss till andra sidan samui och spendera en eller två nätter där. Vi tänker även hyra en moppe och besöka big budha bland annat!

Bjuder på lite mobilbilder!


Fina korven

Idag bar de mindre flyttlasset till Stenungsund med Willes alla saker och han. Han hade lite fnorkiga åsikter om man skulle in i lådan eller inte. Men tyvärr van lådan efter många om och men och han blev för sugen på godis.

Väl inne i lådan är han snäll som en ängel! Ibland blir man fundersam om han är kvar. Stannar som alltid på två rastplatser och den ena är burgerking precis innan Göteborg det är vältradikerat brevid och väldigt mkt ljud men en bra plats att bara kika till han på då de oftast bara är snälla lastbilschaufförer. Knas stod snällt och tittade ut i sitt favvoritfönster. Andra stoppet är hos pappa i Kungälv och där blir det alltid lite äpplen men idag så ville han inte ha dem!?

Han är snäll å lasta ur och ha med på nya platser vilket gillas. Jag och Maria fick pratat massor och gått igenom lite vad som skall göras hur och när. Fick även tvättat hans ben inomhus i varmvatten! Gud va ja vill ha en spolspilta!!! Allt har sågottsom försvunnit förutom ett ihärdig ställe men de är så mini att de kommer nog snart.

Längtar som en tok till Thailand och även tills ja kommer hem. Det är lite delat de där men lika mkt som ja tycker de ska bli skoj att vara ute i världen och flänga lika kul tycker ja det kommer bli att komma hem till rutiner och få börja en tävlingsäsong med Knas!


GAH sjukligt nära

Nu är de så sjukligt nära, vi bokade biljetterna i början av sommaren och då kändes det som evigheter fram till de där datumet. Datumet 16-12-12 ett datum som skulle bli min drömresa med min kar. Och detta kommer att bli den bästa resan.
 
Resa bort i en månad kräver en helt del planeringe. Framförallt när man även har en liten knashäst att ta hand om. så igår och idag har ja helt förberett hans saker som ska med till stenungsund och tränaren och Det känns bra. Denna gången har ja bara packat hela bagaget jämför med första gången (då han skickades på sommaren, med andra od inga täcken förutom ett) och då låg det saker i exakt hela bilen! Jag hade bara en egen liten väska med mina kläder i och det var knapt så att den fick plats. Så jag börjar förhoppningsvis lära mig!
 
Fick köpa in lite nödvändigheter till han idag och ett av dem skulle vara ett 300g täcke men tyvärr fanns inga sådana så ska titta hemma om ja hittar något som kan tänkas passa. Fick köpt en reflexgrimma som han kan ha med sitt namn på självklart i rosa så den syns! blev även ett paket kraft muskel och en grund 165.
 
Gudars inser även att ja kommer sakna knashästen fruktansvärt mkt! Vet att han kommer frå de super bra med maria och både mamma,pappa och anna kommer att säga hej till han och säkerligen muta med morötter!
 
Krusterna börjar försvinna mer och i morgon när han kommer till de andra stallet så ska ja tvätta med varmvatten inomhus så förhoppningen är att dem då är helt borta! Insidan var helt fri idag han är fortfarande väldigt öm och han ogillar väldigt mycket när man grejar med det benet. Försöker vara så försiktig som möjligt men snart så är det över för lilla grisen!

Snart slut

Ingen kan ha missat dagens datum 121212. Nu kommer det dröja 88 år innan man kan förlova sig eller gifta sig igen på ett roligt datum. Tänker då självklart på 010101.

Känns som hysterin blev allt mer intensiv ju närmare vi kom dagens datum. Jobbade i smyckesbutik 080808 och jösses vad de va högtryck på graverade ringar. De va väntetid i månader och inget annat graverades sista veckan innan för att hinna klart!

Fräcka datum och tänk alla de glada barn som dessutom fyllde 12 idag ;)


Nu är det nära!

Om 4 dagar åker vi till Thailand!
Om 12 dagar är det julafton!
Om 16 dagar firar jag och Patrick 8 år (!!!!) tillsammans!
Om 19 dagar är det nyår!
Om 36 dagar fyller jag 25!!! Gah
Om 49 dagar fyller Patrick 27!

Det är otroligt mycket som händer för mig och Patrick i december och januari månad den saken är säker!

Detta blir min första jul utan mamma och pappa och ska ja va ärlig så börjar tycka att det är lite tråkigt. Jag vet att dem skall ner till Polen och fira där vilket även jag tycker kommer bli skoj för dem!


hoppelipopp

tittade lite på filmerna som ja fick från senaste träningen för att friska upp mig lite och va bara tvungen att ta en skärmdump på knas teknik att galoppa över en bom på marken... han är då inte rädd om mitt liv.... knashästen <3
 

Dagens Träning

Tisdag
Fick de härliga samalet som de flesta hästägare inte vill ha idag. Hästarna hade rymt ur hagen men var nu infångade, dem hade dragit en repa på vägen och som tur var så hade några i stallet sett dem och fångat upp dem snabbt.

Hade tänkt en uteritt men eftersom han sprungit på vägen så valde jag att tömköra och se hur han rörde sig samt utgå från vad ja hade att jobba med.

Gansks snabbt insåg jag att han va inte halt bara lite stel men det var mer av att han inte blivit genomriden något de sista. Så många igångsättningar och tempoväxlingar i traven stod på schemat idag och han skötte sig exemplariskt. Lyssnade väl på mina hjälper och sakta men säkert sänkte han sig och jobbade på bra med ryggen och bakpartiet. Vänster varv som är de svåra blir han lite utåtställd och inåtlutande eller hur man skall beskriva det.

Fick här istället jobba med att ha han på yttertömmen mera och lirka fint med inertömmen. Samma problem som ja har när vi rider. Han tippar inåt och försvinner fast jag styr utåt. Hursom så har han tio gånger lättare för sig att slappna av i detta varvet och sänga sig så det ä ju positivt i varfall.

 


Mårgondagnes påhitt

Köpte dubbdäck till transporten ihelgen men har inte gått tummen ur att sätta på dem då jag dels inte har någon domkraft att lyfta skiten och sedan så har ja inte vågat köra i snöstorm till en verkstad. Men under dagens ridtur så kläckte Nathalie ur sig att hon ju hade en domkraft hemma...
 
Så i morgon ska jag och Nathalie leka mekaniker och byta hjul på min fina kärra. Funkar det väl så kanske även knas får sig en åktur  i den.
 

Dagens Ridpass

Torsdag
Jag och Nathalie tog våra springare och skrittade ut en sväng idag på dagen. Vädret var med oss och det var supermysigt då kvällssolen gjorde oss sälskap.
 
Knas var taggad till tusen då det var första ridpasset på nästan 3 veckor så ja energi fanns där kan man ju säga. Han taggade för allt han såg och vi trippade endel men när han tröttnade efter halva rundan så kunde ja lägga ner han i en mycket lägre form och skritta på lungt. Turen gick vartfall görbra och tyckte att han skötte sig utomordentligt trots kyla och en längre vila.
 
Det var vansinigt skoj att sitta på han igen så nu har jag fått smak för detta och nu vill ja så gärna håller igång framt tills jag åker till thailand.

Rumpvärme -

Rumpvärmen är på och nu så ska ja bara hitta ngn som vill rida ut med mig oxå :)


Happy

Happy Happy Happy!! Kass va glad jag var idag när jag stod i minusgrader och snålblåst med enbart kallvatten och var tvungen att schamponera knashästens ben. Det gjorde mig inget för han va minimalt varm och svullnaden va borta!!! Wopp Wopp!

Tog in han i stallet för de var så förbaskat kallt och schamponerade klart han inne. Fick loss ganska många krustor trots att han tyckte det gjorde vansinnigt ont så försökte jag vara så försiktigt jag kunde. Lider med han för ja märkte tydligt när ja pillade på de värsta stället så stod han och skakade i benet. Snuttekorven <3

Han fick sin favvorit godis som belöning med hallonsmak. Och sedan massa pussar såklart.

I morgon ska de köpas brodd till framskorna och även bort till mekonomen för en sådan där mojäng.


Dem mest älskade

Har en riktigt härlig mamma pappa helg eller ja jag kom idag och åker i morgon! Jag och pappa har grejat bilen och sedan tog vi oss en kort vals på torget.

Sedan åkte vi hem mamma började laga anka och jag tog mig an klyftpotatisen och efterrätten.

Kvällen har varit supersmidigt, god mat och underbart sällskap sköljdes ner med bubbel och nu tittar vi film.

I morgon ska jag och pappa först balansera däcken på bilen då de är något vajsing. När vi ändå är i Kungälv så åker vi förbi en kille som säljer vinterdäck och förhoppningsvis får ja med mig dem hem till transporten.

Sedan bär det av till grindens interiör med mamma och efter det blir det Goa räkor. Sedan får vi se vad som händer mer.

I morgon kväll ska ja få pussa på båda mina fin fina prinsar och Korvhästen kommer få sig en liten promenad och så tvätt som vanligt. Idag är första gången som han även står utan spritbandaget så får vi hoppas att han klart det. Utan mer skorv.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_50ba6696e087c37b34ce1a3f.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_50ba6696e087c37b34ce1a3f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_50ba6696e087c37b34ce1a3f.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_50ba6696e087c37b34ce1a3f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_50ba677b9606ee4f0d648e55.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/538685/images/2012/pic_50ba67849606ee4f1be9ebf1.jpg" class="image">