Får mig att skratta!!!

Ja i förra inlägget så glömde ja att skriva med en liten incident som hände förra onsdagen. Så ja tänke att ja skulle svkriva ner den nu.

Jo de va så här ja hade som vanligt vart i stallet med maria och skulle åka hem. Problemet vara bara att ja glömt radion på i bilen så den va rätt så död när ja skulle vrida om nyckeln. Fick då slå en singnal till min far som berättade att han inte tänkte komma utan att ja skulle göra såhär:
-sätt dig i bilen vrid om nyckeln lägg i 1:an be någon putta på bilen, tryck ner kopplingen. när du fått upp bra fart släpp kopplingen och gasa. Funkar inte de ring mig - KLICK-!
Tack för den enkla instruktione pappa. problem nr två var nu då att min kära golf stog på parkerigenn så skulle vi putta framåt så skulle de ta stop efter 2 meter in i en höbal så de var bara för mig och maria att putta bak bilen mot stallet. Självklart kom då problem nr tre. Den yteopyttelilla backen ner till parkerigen kom inte vi uppför även med hjälp av anna och hennes kompis. så nu var det upp till bevis!

Vi öppnade upp hela manegedörren för om de skulle vara så fick vi putta in där för där inne kunde vi vart fall åka rakt i 60 meter. Jag tog plats bakom ratten och tjejerna bakom bilen för att börja putta!!! Tro mig de puttade och ja fick en jädra mig i fart, så ja släppte kopplingen tryckte plattan i mattan och bilen tvärnitar helt plötsligt! Alla tre där bak brakar rätt in i bilen, varpå bilen gör en strot glatt skutt rätt fram. Tjejerna stupar på näsan då bilen plötsligt försvinner och ja inne i bilen får en jädra fart och frå styra rätt in i manegen och runt där för att komma ut!!!

Ja, detta kankse inte låter något vidare skoj men tro mig ja fick inte luft så mycket skrattade vi och ja, jag kommer inte glömma detta för de va super skoj och att se och känna denna duns och hopp. ja de går inte att beskriva....

"ta från de rika och ge till de fattiga"Ja, så gick de...

Denna helgen har vart fullspäckad och lite till. i fredag så var de sista lektionen för Linda vilket innnebar hårdträning och de blev det. Övarde på programet de sista och även hålla henne i galoppen. Efter de så var de dags att åka hem städa fixa möta mamma på torget och köpa precent till pappa som fyllde 54 nu i lördags. Efter detta snabba ärende så åkte ja och köpte morötter till aliss och efter de så var de dag att jobba. Började jobba kl1630 på puben med Jeanette. Första gången som vi jobbade tillsamans men de va skit skoj. Stog stilla en stund men sedan så kom de en rejäl rusch så vi sluta 0000.

Lördagsmorgonen så var de Grattning och sjönsång för min pappa som fyllde som sakt. Han blev mycket glad över sin versace perfym som han fick av mig. Sedan åkte ja till stallet tidigt och fixade allt med aliss. Dagens träning gick jätte bra. SÅ de fanns en gnutta hopp trots allt.

Efter stallet så åkte ja snabbt iväg till trjön där min pojk väntade ivrigt på mig. Vi tog oss en lite promenad till atmosfären i de sköna vädret. Sedan hjälpte vi även håkanbråkan med att kratta lite häck. Jeanette lagade jätte go mat som vanligt!!!

Så var de dags att åka till jobbet igen. 1630 inne på stationen idag va de mer utspritt än vad de var i går. Jag har lärt mig att göra tecilasunrise och irichcoffe så de får ni gärna komma och fråa om. Senare på kvällen hettade det till lite då en lite vältankad äldre gubbe skulle starta bråk utan anledning. suck, dagens vuxna!!

Kvällen sluta lite senare idag och ja åkte sedan ut till tjörn för att nanna kudden där.

Söndag morogn var de till att gå upp tidigt skulle släppa ut hästarna innan ja kunde börja fixa med min plutt. En något trött maria hjälpte mig TACK HJÄRTAT!!! för övrigt var maria min högra hand hela dagen!

Fick knoppat aliss lite snabbt och fixat de sista. Sedan så gick lastningen bra och det var faktist JAG som körde aldelse själv!!! De ni. Aliss va super duktig framridningen gick galant och allt kändes bara super. MEN så blåste dommaren i pipan och ja spände mig TOTALT så aliss gick i undertempo och ja vi kom runt banan i vart fall men de va inte mycket mer än så. Som sakt aliss gjorde sitt bästa!!! tyvärr blev inte ritten godkänd fick under 60% men det ska det bli ändring på till nästa gång!

Lastningen hem gick BÄST hon har aldrig gått på så fort som hon gjorde då (L). Framme i stallet så var de lite fixar saker som skulle göras å lite bullätande för alla som vart med denna härliga dag!

Ett stort TACK till Maria som va med och gjrode mer än hon behövde denna dag och TACK til Nettan och Amanda som kom förbi och hejade!

Snart bär det av igen, närmare sakt söndag den 29 då det bär av till munkedals RK där de blir en LC2 tillsamans med Anna och en tjej till i lagklass. Ska bli super skoj.Jag och Älsklingen efter programritten

AAA!!!

Gosch de e bara ons,tor,fre o lördag kvar hur i hela hissingen skall ja hinna!!! Onsdag = Rida lektion för linda och gå igenom allt grundligt. Torsdag = repetera de ja gjorde med linda och rida programet om och om igen. Fredag =  samma där Lördag =  allt måste sitta som de ska Söndag = PROGRAMRIDNIG!!!

Usch de känns så sanrt samtidigt som de känns riktigt skoj att få komma iväg. men efter dagen ridpass så känns de som om vi lika bra kan stamma hemme!? Men de skall de bli ändring på.

Fick draghjälp av errol och miara idag när ja cyklade med dem på en uteritt... var väldigt roligt men hade fått nåra wiplech (stavning?!) skador efter våran lilla tur.

Patrick fick gjort sin OC idag. Han tyckte inte de va något vidare skön upplevelse och ja tror han! Pratade lite om de och kom fram till ett och annat. =) Han kommer bay the way hem nu igen på fredag ska bli mys. Tyvärr så jobbar ja både fredag och lördag men de skall väll lösa sig.

nej skall faktist för en gång skull inte skriva av mig så ja tar och tacka för mig här hörs i morgon =)


Dropp, dropp, dropp....

Snart rinner bägaren över....

Inringd!

Japp! I torsdags när ja satt och skumpade runt på min lilla svarta ko så ringde en smått panikartad Linda!? Hon undrade om ja kunde jobba på puben. Självklart sa jag ja och en timma senare så var ja där. Linda skulle visa mig kassa systemet hur de funka och resten fick Gull-Britt visa och brätta. Jeanette va nämligen sjuk och Linda lika så, detta innnebar för mig att ja skulle jobba ensam!? Som tur var så var Gull-Britt ute i köket och jobba och det var en rätt så lugn kväll och rätt trevligt faktist.

Fredagen så var ja i stallet på morgonen och pysslade med aliss. Skulle rida lektion för Linda vid tre tiden. Vi övade lite på programet som ja ska rida nästa helg =S Och även lite övergångar. Gick faktist bra.

Sedan brummade ja och min supergolf in till stan och Hämtade patrick vid stationen och åkte vidare mot Linus och Pungen för att där ha ätit några mackor dra vidare till bion. Vi tittade på "män som hatar kvinnor" och det är en av de bättre svenska filmerna jag sett faktist. Kan tycka att allt hände lite väl fort i slutet. Filmen var ändå 2.5h lång och de första två 2 var väl disopnerade, kände inte lång utan bara bra. Sedan när sista 30 min kom så kändes de som allt bara östes ut av filmen för att de va på tid nästan. Lite synd men filmen var bra så jag skall inte klaga. Värt att se!

Lördagen väcktes ja och patrick av frukost på sängen av HÅkan bråkan som antaglien ville ha lite sälskap vid bordet gissar ja =). Så de va bara att pallra sig upp och äta. Alltid lika trevligt att få frulle på sängen.

Satt och myste lite hela dagen fram till 2 då ja fick åka till stenungsund och ta hand om min lilla kossas. Efter de så var det jobb igen på puben. Skulle jobba med henke idag och började 1700. Hade en jätte trevlig kväll med party musik och schlager på tv samt lagom mycket folk. Rätt skönt faktist att det inte är överfullt. Min kära Maria kom förbi och höll mig sälskap en del av kvällen. Sedan kikade både baloo, Martina och Patrick förbi vilket var mycket trevligt. TACK!

Tack vara henkes Super dans och min enorma kunskap på drinkar så fick vi en dricks på 160kr (WOW). Kvällen slutade vid 0030 tiden för min del och gissa om någon var trött!!

I dag söndag så fyller min stjärna Johan år GRATTIS!! Jag, Patrick, Jeanette och håkis gick på en härlig solig promenad ner till nybyggda bryggorna vid rönnängsbrygga och satt där och solade oss en stund, va verkligen super härligt och bara sitta där och lyssna till havet. Pomenerade sedan hem där vi mötte marcus och satte oss och ficka en stund på trappen.

Sedan va det tyvärr dags för min PAtrick att åka hem =(. Vi ses antaglien nästa helg men då jobbar ja både fre och lördag så de blir tufft men skoj.

Tack för en mycket trevlig helg

Så Himla Härligt!!!

I söndags kväll var det aldeles vindstilla ute vid 23.30 tiden. Upptäckte detta när ja skulle gå ut till bilen och hämta min minräknare, jag beslöt mig då för att ta en liten promenad. Hamnade efter en stund på en lekplats med gungor och inte så mkt hus runtom mig så ja gungade en stunde och de va så himla härligt. Bara sitta där och åka sakta fram och tillbaka fram och tillbaka. Ioch med att det var vindstilla så var de knäotyst det enda som hördes var gungans kedjor som slog emot varandra i en rytmisk takt där ja satt aldeles för mig själv i mörkret. men gud va skönt det var.

Tittade sedan på klockan och kom fram till att ja suttit där i min esamhet i nästan en timma. Men gissa vem som gick hem med ett vinande leende och vinddoft i sitt hår!? Hoppas de kommer mer av dessa undebara kvällar då man bara kan ägna sig åt sina egna tankar och stillhet.

Dagen efter va de inte fullt lika vacker väder då de hade vräkt ner en himla massa snö och blask!

I Veckan har ja pluggat som en gris till mitt kemi B prov som ja gjorde idag (torsdag). Som vanligt kändes det inte bra men vi får se har juh pluggat som en grek i nästan 2 v nu så någon möda lön får de nog vara.

Jag och Anna N. har nu skaffat oss ryttarlicenserna för 2009 så nu är det bara att börja tävla. Jag och andra sidan måste lösa medlemskapet till strk men de fixar sig allt. Sedan är de programridning den 22/3 på Stenungsund ridklubb. Ja har bara inte kommit underfund med vilket program det är ja ska rida men har tydligen anmält det:S Det får allt lösa sig.

Första tävlingen för i år är 29/3 i munkedal. Lagtävling i dressyr där vi är några tjejer som ska vis avad vi går för! Ska bli riktigt kul att få tävla nu tycker ja allt.

Det blir lite som ett kvitto på allt man har lagt ner och samtidigt får man visa vad man går för och även se vad det är man faller i och kasnke då få åka hem och träna lite extra mycket på det.

Planerna för i morgon är inte så många men lagom viktiga.
1. Åka till vet med aliss papper och kolla om vaccinationsintyget gäller.
1b. om inte så boka tid snabbast möjliga!
2. Köpa morötter hos mikael.
3. Rida skithästen och träna på programet
4. Städa klart mitt rum
5. Plugga fysik

Detta skall klaras av i tur och ordning för att min dag ska klaffa helt. Sedan på eftermiddagen/kvällen kommer Patrick hem från växjö och stackaren hade lyckats stuka foten nu igen. får pyssla om han lite extra mycket denna helgen.

Vad helgen har att erbjuda har ja mina svaga aningar om men inget är säkert i dena by så ja får allt ta att återkomma om detta.

Är det fint väder i morgon så kan ja även kasnke få tag i några bilder på Fis!

Ha de bra allihoppas!En icke fullt så motiverad häst som ryttare =)

Moj!

I fredags var de ett härligt pass att jobba. Bara mellan 9 och 14. Hade hand om en liten litga på 5 knattar medan ordinarie var och planerade. Sedan kom resten av ligan tilbaka.

Härlig värmande sol var de med så vi spenderade hela eftermidagen ute i solen vilket var mkt skönt, tror nog alla både djur, barn och vuxna tyckte de va riktigt härligt med den solen som kom och stannade hela dagen. Ett stort pluss var att det även var vindstilla (vart fall i stenungsund-stora höga).

Efter jobbet så tog ja mig en utteritt i det härliga vädret och både aliss och ja njöt nog lite extra mkt när solen värmde våra ryggar!

Fick sedan köra lill joss till ridskolan där de skulle rida kadrill. Jag fick sitta insjunken i min fysik bok och ha en mysig stunde med den. USCH! Jag fick vart fall läst 10 sidor vilket kändes rätt bra.

Kom Sedan hem och fick fortsätta med Kemin istället, inte för att den är roligare eller lättare utan för att ja måste! Känns vart fall lite positivt att ja faktist börjar fatta lite av jämviktskontaten och dess ekvation!

I lördags sov ja lite längre åkte sedan iväg till stallet och donade där. Fick sällskap av maria och errol idag. Vi red ut och försökte hitta nya vägar gick sådär. Vi trava och galoppa lite på grusävgarna utan för oss och JA ja har en travare de fick ja känna på igår! Maria började trava lite snabbare så tänkte ja att ja skulle komma ikapp och dra förbi, mkt riktigt så gjorde min dam detta och for iväg i en jädra fart så maria tog galoppen men han fasen inte ikapp!!! gissa vilken häst som var överlycklig!

Vi gjorde detta en gång till men denna gången så startade vi samtidigt maria i galopp och ja i trav! Ja du de går inte beskriva vilken känsla men de tog tre sekunder sedan va vi 100 meter framför dem!!! Älskade häst.

Båda var rätt nöjda över dagens ritt och vi traskade sakta men säkert hem.

Ängnade hela lördagkvällen åt att plugga kemi. Fattade ännu mer idag faktist men ibland tar de bara stop! då är de nästan hopplös att fatta något.

Idag söndag har ja inte gjort allt för många olika aktiviteter. Va i stallet vid 10 och städe lite nogrannare och gjorde iordning krubban.

Har sedan vart hemma och pluggat på skitkemin och det är nog det ja kommer få ägna resten av kvällen åt med. Ev ett inslag av fysik med.


Jag vet, gräsligt fula lindor!!!