V 12

v. 12
Måndag- Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - tömköra
Torsdag - Rida ut/ev köra iväg till ridhuset.
Fredag - Rida ut/Rida Banan allt beror på underlaget
Lördag - Rida ut/Rida ridhuset
Söndag - Vila

Träning för Maria Hagström

Lördag
Kan sammanfatta hela passet med ett ord -katastrof! Han verkade coollugn till en början när vi gick runt. Vädret var underbart och jag va laddad för ett superpass!

Vi började trava runt så skulle vi hålla oss på en åttvolt, gick sådär. Knas tuffade på som om självaste hitler jagade oss och sprattlade med bena åt alla håll och kanter. Jag kämpade allt jag kunde för att få igenom mina halvhalter och sanda hans tempo. Tog ca 30-40 min innan han började att lyssna.

Vi tog sedan en paus och jobbade lite med skönkelvikningar åt båda hållen och här skötte han sig superbra! Han hade helt klart lättast att flytta undan höger och lite trixigare med vänster men det gick.

Fortsatte sedan att arbeta han i traven och skulle ta galoppen. Som många av er vet så OM han kickar så gör han det i första fattningen sedan är det lugnt. Denna regeln gällde tydligen inte idag. Första fattningen blev en kick sedan galopp och en vinglig sådan, det tog oss fyra fattningar innan han slutade upp med dumheterna! Bytte varv och där skena han iväg med mig istället och gissa om jag var fly förbannad vid detta laget! Men det var nog uppenbarligen det som krävdes att sätta han på arslet för sedan så tog vi tre varv i galoppen felfritt!

Nej detta passet behöver vi inte minnas!

Att tänka på
• Få igenom halvhalterna, lyssnar han inte gå ner till skritt eller halt.
• Ta tag i han!
• Fortsätt rida på helst i samma gångart även om han dummar sig.
• försök att hitta en mycket bättre Bålstabilitet.
• tänk på att räta upp dig och inte bli framtung/drivande


Gårdagens pass

Fredag
Idag blekfet en liten uteritt med Svarten och Maria. Vi fick en runda i en underbart mysig skog med bäckar och grusvägar. Så underbart härligt och mysigt! Knas fick jobba på bra för att hänga med.

Blev även lite trav och galopp på några sträckor och som sakt han skötte sig väldigt bra!


Wopp Wopp

Som det ser ut nu så ska ja få med mig min fina linda i morgon på kryckor så ska vi åka till ridhuset innan alla andra kommer dit och röjer. Blir lite senare än idag men förhoppningsvis så är det hyfsat lungt på läktaren. Ska bli skönt att göra en genomkörare igen.

Träning för Peter Härnstam

Tisdag
Jag var lite nervös idag då jag inte fick longerat skithästen innan jag satt upp men lillen som var med mig hade mig på lina den första traven för säkerhetsskull. Vill ju inte upprepa våran bravader som vi gjorde sist så det var mest en säkerhet. 
 
Började med att berätta för peter lite kort om våra små framsteg och även våra problem. Han ville titta lite på oss och några saker var uppenbara för mig med bara att ja inte fått det på pränt. Började med att rida fram fram fram, knas har dragit bena bakom sig de sista och vi fick skruva upp tempot lite idag. Jag kände ett bättre sug i munnen på han vilket i sin tur gjorde att jag fick en jämnare och ärligare kontakt i handen. 
 
genom att ha ett högre tempo blev han inte så hakig i sitt steg vilket han kan bli ibland och vi jobbade även lite med ställningen. Det fanns en hel del läskigheter men vi försökte så gott som möjligt att undvika stora hopp och rädda hästar genom att förska ha han lite mer ärlig på innertygeln och lyhörd på innerskänkeln. 
 
Vi föll sedan in i galopp och fortsatte jobba där. Även här gällde det att ha ett friskare tempo än vad vi haft och jag kunde faktiskt trycka ner mig i sadeln och sitta rida och driva på ett korekt sätt, och får ja säga det själv så hade ja en väldigt bra och stabil sits i just detta momentet. Vi fick även övervinna en rädsla och de va att dudnra på hela långsidan brevid läktaren där knas och jag har delade åsikter om läktaren är farlige eller inte. Det gick bra men kasnke även för att det inte var någon på läktaren som kunde äta upp oss. 
 
Vi varvbyte så har ja lite mer svårt att klämma ner mig i hans galopp då denna blir rundare här och även större, han får mer fart och jag måste jobba mer med mitt ytterben (vänster) som många gånger så fick peter se vårat problem med bogen som flög iväg vid trötthet och ja vi löste de och blev lite bättre men inte fullt bra. Men det beror mycket på trött häst och trött ryttare. Jag måste dock möta upp tidigare och TITTA vart ja ska inte ner i manen de hjälper inte och så får ja fasiken inte ge mig. 
 
Ett mycket ögonöppnade pass fast många saker var uppenbara och nästan självkara innan ja började så kändes det bra. Jag fick många aha upplevelser om hur det ska kännas som ryttare och även hur ja kan bete mig.
 
Att tänka på
* Ha ett friskare tempo i traven så att han inte börjar leta spöken utan koncetrerar sig på mina komandon
* ha ett jämt sug i bettet på båda tyglarna det i sin tur leder till bra handförelse 
* Faller han in i galopp låt han galoppera lite för att avdramatisera själva fattnignen
* Möt upp med ytterskänekln mot innertygeln och var besämd när bogen faller ut
* Titta dit du ska, det hjälper min kropp att styra 
* Det är förbaskat skoj att rida!
 
 

v.11

v. 11
Måndag- Förhoppningsvis rida i ridhuset
Tisdag - Träna för peter (ridhuset)
Onsdag - Ridhuset igen och rida igenom
Torsdag - Vila, köra till stenungsund
Fredag - Träna för maria
Lördag - rida igenom lite lätt
Söndag - Träna för maira
 
mycket träning denna veckan vilket är superskoj!

Wiii

Äntligen tar det fart igen. Denna vekcan som var harinte direkt varit sådär görplanerad och det har mest beståt av lite chill på hästryggen. Knas har inte fått jobba gärnet men nu så blir det ändring. Pratade med Jenny precis och tanken var att ja skulle titta på hennes tränig för peter på tisdag men då hon inte kan så fick ja hennes plats. Det ska bli otroligt spännande att se vad knas hittar på och även hurdan peter är. Jag har aldig sett han och tanken va ju att se han innan men så blev det inte.
 
Tycker själv att det är dags nu att sluta mjäka runt med massa bortförklaringar och köra. De problemen som kommer de kommer och ja hoppas att å hjälp med dem då dem troligtvis kommer komma oavsätt. Jennie är en guldstjärna som hänger mig och hjälper mig satm förhoppningsvis också fångar oss på film. Ska vartfall bli massa skoj!

Dagens pass

Fredag
Blev en fantastisk morgontur idag med mina vapenbärare Björk och Jennie! Ta Ken va utforska nya vägar att kanske trava på lite men när vi gick så va vägen bara mer och mer isigt. Tillslut så fick vi vända då de inte gick lägre.

Vi valde att göra klart rundan och gick bakvägen in i skogen blev mkt nerför för oss men de måste man ju med träna på. Bär vi har ca 800 meter kvar till stora vägen så möter vi en stor röjmaskin som skalar och hugger ner träna. Inte görkul! Vända tbx innebar 1 h hem så vi försökte oss sakta men säkert ta oss förbi detta eldsprutande månster. Knas skötte sig exemplariskt!!

När vi kom ut ur skogen på vägen så kunde vi inte motstå knas var avslappnad med på noterna och i perfekt balance så vi tog och travade en bit. Så sjukt underbart! Där kom den känslan som ja vill ha inne på banan! Så himla nöjd för dagen!!


Prislapp - dyyyyr

Idag var prislappen dyr på kräkdjuret! Riktigt dyr dessutom!

Planen från började hade vart att åka till ridhuset på kvällen men dem som skulle åka skulle helt plötsligt inte det. Så det blev transporträning istället. Han har gått på och av utan problem de sista men ja ville ändå utmana lite till. Målet är att jag skall kunna lasta han helt själv.

Då ja inte tycker att de är ett alternativ att gå in med han sätta fast å fort springa runt eftersom han har haft tendens till att kasta sig bakåt så är mitt val att slänga in han från sidan och stänga bakom honom. Första gången fick Lillen ta upp kvasten bara för att markera mesans jag stod på sidan. Han fattade precis vad de handla om och traska in. Ja stängde och han fick äta lite lunch Hö. Såhär gjorde vi 5-6 gånger och lastade ut gick ett varv och så in igen! Utan problem!!!

Han följde minsta vink och jag kunde kontrollera varje steg! Så himla nöjd över honom idag!


Gårdagens pass

Onsdag
Underbart morgonväder och med de bästa sällskapet man kan ha. Självklart blev det en uteritt i skogen. Planerade att ta den långa rundan idag som bara är i skogen idag och det var inte helt fel val. Underbar för hästarna att bara traska på och få arbeta i olika moment medans man själv bara sitter där uppe på och åker med.
 
Knas frustade på härlig när de blev lite jobbigt men han traksade på så himla bra. Kan inte vara mer än supernöjd med min fina korvhäst!
 
 
 
kärleksparet bjök och iwlle

Tisdagens pass

Tisdag
Isgata så lång ögat ser i hela padocken förutom på våran lilla volt. Kände inte för att rida runt på den volte så ja tömkörde han istället, mitt arbete bli anorlunda och han får tragla själv runt.
 
Fokus idag blev fram fram fam eftersom han va seg i ridhuse sist vi körde så försökte ja få fram detta istället idag. Han svarade inte helt så som ja ville men en bra bit. Blev många övergånger trav-galopp-trav Han blev lite mer aktiv i bakkärra så det var bra.
 
Mot slutet så tog ja in han på en lite mindre volt i en lugn avslappnad trav och försökte få han att länga ner sig och bara sträcka ut ordentligt vilkiet han svarade riktigt bra på. Måste även försöka få han till detta stadiet när jag rider. Det gå men ja måste komma åt bättre,

Dagens planer

Söndag
Denna veckan har gått allt annat än enligt planerna som gjordes om tre gånger!

Hursom åsnehästen packades in i lådan utan problem, jag och Nathalie styrde kosen mot Borås ridhus när vi packade ut våra fyrbenta sprattelpojkar och fixade i ordning dem. Knas skötte sig och var lugn och fin på platsen kunde tillockmed tränas utanför transporten ( hade linor runt halsen och grimman)

Vi gick sedan ner till nya ridhuset och promenerade runt lite. Inga konstigheter alls. Knas skötte sig bra och avslappnat, lite väl avslappnat då ja fick dra i gång han för att han skulle jobba. Vi övade därför mycket på övergångar skritt-trav samt att bibehålla formen bär vi bröt av. Gick helt okej vi har lite fibblor kvar och i land tar han för lång tid på sig och jag blir då felplacerad.

Bör ja skulle skritta av han så gick jag bort till nya där Nathalie var samt många fler hästar och han va lugn och fin faktiskt det var bara läktarsidan som var enormt farlig!!! Vi gjorde många halter där och helt plötsligt så va min Powni lös! Varför? Jo grimskaftets hake gick av!!! Men ingen fara skede då han fångades in utan problem men fick en kommentar som va sådär genomtänkt av en "dama" - du kan ju inte skäppa han lös i ridhuset! Suck blir så trött de va ju inte riiiiktigt så ja heller hade tänkt att göra!

Efter denna lilla fadäsen så försvann många hästar från ridhuset, inget mig emot haha! Vi fortsatte dock med att öva mot läktaren där nathalies pappa hjälpte till att föra oväsen och ge godis. Du ja hyfsat bra mot slutet. Ska definitivt åka dit och bara gå vid läktaren med han för att vänja!


Söndagsplaner

Eftersom ja är lite förkyld nu så fick knas några dagar ledigt. Planen är att på söndag em åka in till ridhuset och tömköra knas tillsammans med Nathalie.

Idag så mådde ja heller inte sådär super men var tvungen att införskaffa plank till våra kommande dressyrstaket så var de bara att haka på släpet och packa bilen med tjejerna Linda och Lillen och styra mot bygmax. De finns vissa faktorer som tillsammans gör en tråkig tur alltid till super!

Efter många om och men så gick vi det vi skulle ha. Hoppas vi på.

Linda ska opereras på måndag så jag hoppas det blir av denna gången så hon nu kan börja foto oss lite. Jag hoppas även på att snöhrövettet försvinner typ nu så man kan börja rida ordentligt i padocken. För visso löser de sig så kommer ja försöka åka iväg så mycket som möjligt till ridhuset. Tanken är att även Lillen aka kunna åka med sin häst.

Taggar massor inför våran första tävling! Ska bli vansinnigt skoj! Kommer den blir bra så kommer ja troligtvis vilja starta på tokarp på söndagen. Dock blir de nog ett LD bara för att leka av oss lite.

Oj flummiga inlägg men får skylla på att ja är lite febrig!


Duktig knas och sjuk ägare

Igår så hade ja inte mer ork än vad jag har nu så han får lite vila istället. Inte riktigt som planerar men ibland blir det så.

I går så tog vi och lastade knas i lådan de kom två protester men med kvasten och Lillen bak så gick han på. Nu står vi inte bakom och slår han utan bakar han så bakar han in i soppkvaste som antagligen stucker han lite i rumpan.

Vi körde sedan bort till ymer och lastade ur han. Promenerade lite runt och han va lite spänd men ute farligt de va en skola där med massa barn som höll på med någon form av gymnastik så de tyckte han va superspännande! När han lugnade ner sig så tog vi och lastade igen utan problem och åkte hem.