Bläää!

Dubbel Blää!!
Upptäckte precis att ja inte sparade mitt förra inlägg som ja precis skrev. jobbigt! Bara att börja om då.

Gick upp tidigt idag med för att plugga till fysiken. Gjorde klart mina 3 sista kapitel och åkte sedan iväg och gjorde provet. Det var 9 frågor totalt, 1 till 5 gick som smör sedan kom 6 och 7an som ja varken fatta in eller ut. 8 och 9 va lätta om man kunde dem, de va två teorifrgåor så om ja inte klantat till de rejält så kan ja nog fått något poäng vilket vore rätt bra.

Efter skolan åkte ja till fisen som stt och solat sig hela dagen den latmasken. Men de dröjde inte så länge i och med att det sog dressyr på schemat. Blev inte hårdträning för att de va så himla många inne på banan och de resulterade i massa dam och ett varmt ridhus. Jag gav upp efter 30 min inne och fortsatte mitt arbete på en åker inte så långt därifån. Mycket mysigt i kvällssolen. Imorgon ska ja fråga grannen om paddockkort!?

Drog hem efter det, satte mig och åt lite tittade på min favvo och sitter nu här. Borde ha läst en bok nu men ja orkade inte känner att ögonen inte riktigt vill hänga med idag.

Har ett litet dilemma. Vill värkligen ner till växjö i helgen men iochmed att ja jobbar freda så blir de jätte galet med tåg så då får ja hoppa de. Nästa helg ska ja ner men då får ja stressa mig en massa efter lektionen för att hinna ner till stan och ta tåget därigrån har knappa 40 min på mig och det hoppas ja att ja klara! Men sedan kommer han hem igen den 14 så, så farligt är de inte. Hppas han uppskattar min plenring bara ;)

Nya tag i morgon, upp tidigt igen, Älskar juh att börja kl 8 i kugälv... Blä! Men efter de blir de ytterligare lite dressyr och sedan så blir de PUBEN med tjejerna! ska bli så himla kul hoppas bara ja fick med mig lilla maira nu bara haha! Söta Linda har nämligen bokat ett bord för oss så det kommer nog bli massa skoj, tror inte micha kommer men resten ska vi nog se till att dem gör.

Nej nu blir de dags att borsta bort tandtrollen och lägga in lite ny musik på ipoden.

God natt allesammans!

Första ofrivillga badet!

Gick upp med tuppen i dag, lr a nästan om man kan räkna att de e runt kl 9 så. Satte mig och började plugga till ett fysik B prov. USCH! men de går hyfsat. Sedan var det dags för lilla mig att åka in till kungälv och ha en fysik lektion. vi gick bara igen om lite saker ingför provet så det var en hyfsat seg letion.

iväg till pollen sedan. Var så himla härligt väder så vi tog oss en liten barbacka tur i dag å så fick jag för mig att träna lite på vattenpölar. Eftersom damen är rädd för de så gick vi bort till bäcken. Vi hittaden en lite pöl på vägen som va super läskig så det blev några stegringar för en pöl som kasne var ca 40 cm i diameter och då överdriver ja nog lit ei storleken. Den var alsså mindre.

Jag hoppade av och gick ner i bäcken där de va typ 10 cm djupt och Aliss såg funderande på mig och vill inte gärna gå ner i något som va så läskigt, men till slut gick det. hon hoppade i och blev ganska exhalterad och började dycka med huvudet. så ja hoppade upp igen och vi började att gå lite längs med "forsen". Tills vi kom typ till ett ställe där de va jätte djupt så hon hade vatten ända upp till magen och ja hade vatten i stövlarna och där tyckte hon de va jätte kul att simma runt så ja fick nästan dra upp henne när det var dags att gå hem. Hon va världen superduktigaste tjej idag.

Ska ta med mig en fotograf nästa gång så kanks e vi får till någn härlig bild!

Nej nu ska ja allt ta och sätta mig och göra klart 2 kapitel i fysiken.

Juste glömde nämna idag e de 3 år och 4 måndader...

Hade braa

Gräs, härlig mys och en anorlunda ridning!

Börjare berätta från igår (lördag). kom hem från stallet och skulle göra lite saker för att sedan bege mig utt till tjörn. Självklart hade min mor i planen att ja skulle klippa gärset innan men ja kände inte för de och sa att ja kan öra de på söndag eller måndag men inte idag. Nej de gick inte så världens bråk blev det över lite gräs. hmm suck! Åkte i vart fall ut till tjörn där en mkt trevlig pojk vid namn patrick väntade på mig. Han var på sitt pussgalna humör vilket inte var till min fördel men de va massa mys ändå. vi satt och slappa ganska mkt hela dagen. Janett gjorde lite göd paj som vi alla mumsadi i oss och sedan tittade hela familjen på The Mexican lr va den hette. Ganska rolig =)

Söndag morgon vacknade ja av att en patrick drog i mig men de va inte första gg och antagligen inta sista gången =) slöade framför tvn igen, denna gången dock framför ett program och hundar och cecars förbluffande tekniker och efter de tittade på Rolex finalen.

Han dock inte komma längre än till kl 1500 då vi skulle bege oss in till stan för att lämna av min lilla fis på tåget som skulle ta honom tbx till Växjö =(

Jag tog en liten tur inne på mässan för att hitta ett par stövlar men icke sa nicke kom iväg istället med 2 par lindor.

självklar åkte ja till min andra fis som ja sedan med hjälp av maria friserade, hon blev så söt så. Lite anorlunda att se henne nu dock i kort men man vänjer sig. ska bara lära mig att göra knoppar.

Både jag och maria var för lata för att sadla och de hela klippande hade tagit sin tid så vi bestämde oss för att skrutta runt lite barbacka och va inte uppe på hästarna fören kl va runt 2200. red lite och skrattade en bra stund. Maria fick för sig att rida med långeringspiska för att de inte fanns något kortare spö. Min häst fick för sig att göra en lite bok serie med mig på ryggen utan sadel. Det va nära ögat men ja har ju fått min balans av någon anledning så ja satt kvar, kasnke intepå samma stället å inte i samma stil men kvar på hästen var ja.

kom hem för en liten stund sedan och klockan visade då 2315. Antar att det är dags att sova lite nu. ska upp och plugga fysik tidigt i morgon :S USCH!

ByBy!

image4

the big day!

Tjong i medaljongen!
Åkte in till stan för att titta på gbg horse show. letade nog i minst 30 min efter en parkering, åkte sedan till ett annat parkeringshus under burgården och fick bästa tänkbara parkering. jippi!

Träffade rätt mkt folk å så som man kände ,tittade lite på hoppningen. Dressyren var dock roligast men man såg att en del juniorer var bra spända vilket var lite synd men dem red riktigt fint. Lussan missade tyvärr en stor del i sitt program då hon skulle rygga hennes häst hade dock annat i tanckarna och började bocka och stegra. men shit vilken snygg och mäktig piaff och passage hon hade!! de är bara hem och träna träna träna!?!

som sagt så var det mest hästar i denna dagen och massa häst prylar men de va mkt skoj för de!


                                                image3


Vaccination och tokig tysk

Dagen böjade precis som ja vill att alla mina mornar ska börja. Att man självvaknar brevid någon som man känner något speciellt för och ser han sova lite innan han vacknar och man myser en liten kortis i sängen.

Fick sedan tyvärr åka iväg till skolan, men tog en sväng förbi stallet för att lämna av fises pass då hon skulle vaccineras.

fysik lektionen flöt på någorlunda ja och jocke satt och skratta massa. drog sedan en kortis förvbi mässan och träffade min underbara nettan och alla andra goa ungar och stackas lena som hela tiden ska gå och skada sina stackars händer. Gick runt med dem ett tag och de va jätte trevlit.

Hittade mitt gula schabrak och de hängde på en rad där alla schabrak kostade runt 350 kr. Var inte jätte sugen på att lägga ut denna lilla summa så ja frågade snällt tysken om inte "mitt" schabrak kosta lika mycket som dem åvan gjorde som oxå var gula men inte samma nyans. Mycket riktigt så säger han att ja kan få de för 100 kr, jag blev super glad osch sa självklart. men när ja gav han kortet säger han - a fast priset blir då 10Euro så de blir 93 kr. Ja, jag klagade då inte.

Var sedan och städade mitt skåp och de ser riktigt hyfsat ut nu. min schef ringde mig och började med frasen "du som är så söt rar gullig och världens bästa anstälda....." självklart fattade ja att han ville att ja skulle köpa snus. haha han e bra rolig så de va bara att jojna förbi macken och ta en dosa granit vit.

Till kvällen lagade ja lite god sckampi som ja och patrick sedan åt och efter de skulle vi se film men han hade redan sett båda som ja hyrde så de va juh inte speciellt lyckat men men. han somna som vanligt efter 10 min och låg och snarkade mig i nacken, men de va mysigt att ha honom där nu när han är så långt ifrån mig.

i morgon ska ja in på mässan igen men denna gången ska ja även titta på tävlingarna! skall bli riktigt skoj.

So long!?

Fysik B, svenska mässan och en trött Carolina

God Kväll!
Började min dag att gå upp kl 0700! Vilket är MYCKEt tidigt för lillia mig, men va ska man göra när man börjar kl 0800 i kungälv. Fysiklektionen va la sådär roligt. Vi gick igenom ludets våglängder och sambandet  v=f*landa. inte så jätte svårt ska bara ha koll på alla enheter.

Efter skolan åkte jag iväg till Svenska Mässan i Göteborg och hoppades på att de skulle vara massa folk första dagen men de va inte alls många där. Gick och letade efter ett gult schabrak men hittade bara ett senapsgult som inte alls var fint. Fick i vart fall köpt mig ett par gula lindor, en ny sadelgjord, strumpor, pälsglans, sporrar, rosa cobanbinda och ett bar vita frambenssydd. men kom på massa mer saker ja skulle haft när ja åkte. så de blir mera scoppande på fredag då ja ska dit med tessan och ronja.

Åkte efter det till lilla fisen och upptäckte att hon sovit utan täcke... hmm. och självklart hade hon lakt hela rumpan i en stor baj så i solen var hon helt gul/grön om rumpan så de va bara att ta fram vattenslangen och börja bada henne. Hon var värkligen suuuper duktig, kunde gå ifrån henne och hon stog där så snällt.

Tog sedan och borstade henne riktigt fin och provde dem nya lindorna och satte på fingrimman, passade sedan på att ta lite kort. Vilket hon ong förstod för hon böjade att busa massa i hagen!?

Väl hemma så hade pappa fixat fram grillen och vi hade premiär! De var värkligen super gott! Det sorliga är bara att ja vet att om ca 1,5 månad så har ja tröttnat på denna smaken då den kommer att serveras varje dag snart.

Sitter nu ute på Tjörn som är den lilla ön brevid Orust som är sveriges 3:e största ö. Antar att ja snart måste titta på lite fotboll, men ja kan nog smita undan me att baka något gott istället. Ååå va sugen ja blev på äppelpaj i smuldeg och vaniljvisp!? DET ska ja göra nu!

Herrå!


En liten Bonusbild på min sötnos                                                                       

image2

Hej Allihoppas!

Hej hej!
hade tänkt att börja skriva lite blogg. Vi får se hur långt det går, kan hända att ja skriver varje dag eller kanske inte alls!

Idag har ja inte gjort många knop!? Gick upp samtidigt som patrick gjorde lite frukost, satte mig sedan framför tv en liten stund och tittade på wedding tv efter att patrick åkt till jobbet.

Åkte sedan ner till torget där ja hittade massa söta sommarkläder och så träffade ja även min gamla ridlärare och hennes nya familjemedlem. En supersöt liten Stella som snart är 1 år, har nyss lärt sig att gå så hon tar gänra tag i allt hon hittar och då passade hon på att sno min påse med nya kläder. hehe.

Efter mitt lilla äventyr på torget bestämde ja mig för att åka bort till pollen, som för övrigt stod och latade sig i solen medans jag fick springa som en tok och fixa allt. Hjälpte även linda att rida Siwilja (som för övrigt är en kanon häst) och Siviljas matte tittade på och bestämde sig för att hon oxå ville efter att hon sett mig (sist hon satt upp var för 1,5 år sedan, så de va massa roligt att se henne i sadeln igen).

Reda även min lilla pollen. Blev en barabacka tur i de härliga vädret, fattade även lite galopp inne i ridhuset och hon var jätte duktig! Är super stolt!

Åkte så småningom hem och donade lite hemma. Sedan kom patrick och pappa hem från respektive jobb och vi åt lite gott och nu är de nu. Patrick har åkte hem till sig och ja ska sätta mig med två svenska arbeten och sedan mysa framför Hous!

Hade Bra!

Välkommen till min nya blogg!