nytt hus....

Hade man haft några miljoner så kanske man köpt detta fina hus som ligger i skinskatteberg, förövrig även där pluppan bor numera! huse är faktist tillsalu för bara 13 miljoner. riktigt fint tycker jag allt vissa möbler var mindre fina men förövrigt hade jag inte tackat nej till att ha en herrgård i mina ägor...


när man skall upp till huset möts man nav denna fina alé

på andra sidan träden går hästarnas hagar

Sedan kan man skymta de fina gula huset! jag hade fööredragit det i vitt eller ljusgrått kanske

hallen som ja faktist tyckte va fin, försökt med att hålla den stilren fast med en färgklick!

Ett fritidsrum på övervåningen

mysigt "genomgngsrum", hade bytt soffan kanske

Efter att man paserat förra rumet kommer man hit..

En typ av matsal, och vidare så kommer man till....

ett mysigt biblotek, min personliga favvorit!

köket är lite mer i nutid och även så....

badrumet med en raket till dusch.

huset besitter även en urmysig vinkällare med smakprovsrum

tänk om detta fina hus hade legat i stenugsund...

värme

Vart iväg och fick med mig en tröja hem innan jobbet idag. pga värmen så tänkte jag bege mig till prinsen efter jobbet idag. himla skönt vder och de är det självklart alltid nä jag jobbar eftermidda!!!

Har ine gjort mycket på jobbet lite småsaker men för de mesta slappt. försöker lägga upp ett litet minischema för pojken men de går sådär.

i kväll blr de prinsen och lite pyssel med han sedan blir de storrensning på garderoben!!!!

Bonusbild


Tröja från joules


Dagens filure!

Har jobbar 12 timmars pass i helgen och gått upp kl 0500 vilket är sådär roligt. Speciellt när jag är rätt så morgontrött! Fick i uppgift av min kolega att spola bort lite skit i en stor maskinhall typ, problemet va bara att brandslangen som ja använde va för "svag" och allt vatten samlades mitt i halen och bildade en minde sjö. Så där stod jag med påtok för mycket vatten i en stor hall utan brun så långt ögat kan nå! Så det va bara att börja skotta vatten. 3 timmar senare var jag mer blöt än torr och hallen besot du bara av en halvstor sjö!

Efter jobbet åkte ja till prins. Vi segade som satan och när vi väll fick oss kommit iväg så va han inte jätte pigg på att få upp mig på sin rygg. Han tycker det är ibehagligt när jag "hoppar" brevid honom. Men skam den som ger sig upp kom ja! lite spänd i början men sedan så va han så fin så gick lugnt och balancerat. Blev bara en kost på 10-15 min. Aldeles lagom för prinsen tycker jag allt.

Om det inte regnar på Tisdag fm så ska jag bege mig ut tillsamans med silver eller al på en mindre skrittrunda, annars blir det till att öva lite inne i ridhuset. Tråkigt bara att så mkt bjudning försvinner där. Vill juh inte få en unghäst att tänka stop!


Bonusbilder!

Finaste Prinsen!

Hångel i hagen

Någon tigger godis av mamma?!

Saknad!

Har vart ifrån Eskilstuna i ca 2 månader nu och saknar min Rebecca och mosterstös något enormt!!! Skamligt att hon inte vill komma ner igen till mig!

Bonusbild 

Sötaste hunden ever!

Somma & Sol...

Ja solen skinner för fulla muggar när jag jobbar men detta är dock inget ovanligt. Har jobbat natt nu och det har blivit att man sovit fram till 14.00 eller det är vad man skall göra men inte alltid lyckas.

Jag och prinsen har gjort våran första uteritt tillsammans! Vi promenerade tillsamans bort från stallet på en grusväg som går lite lätt upp och ner. Sedan när vi gått ca 10-15 min så hoppade jag upp. Han stod snällt och väntade på mig sedan så skulle vi traska hemmåt. Blev lite felkomunikation och prins ville så gärna hällsa på några som stod i en trädgår och grilla så vi gick inte riktigt rakt där, ingen skada skedd dock.

Hela promenixen hem gick bra, några försök på att stanna och käka gräs från hans sida men de avstyrdes fort. Han är bra söt han! i Nedförsbackarna hade hand e lite jobbigt med balansen då de gick vääääldigt fort men sedan så räta det till sig. Va trots allt bara några steg.

Sedan har vi även hunnit med att tömköra första gången med. Intr de ultimata då vi inte hade ngn mer medhjälpare men jag fick ta de försiktigt. Vill inte få han rädd eller känna sig obekväm. Allt gick bra vi lärde oss lite och svänga och göra halt. Ibland svängde han som han ville men då var de att gå ut på spåret igen så gick vi lite slalom med. Som avslutnig fick han springa och leka över sina bommar som han så gillar och jösses vad han börjar få koll på tassarna nu.

Bonusbilder
prinsen fick en fläta idag..
Prinsen med fläta

Klar för tömkörnng för första gången
Redo för tömkörning
benskydden är på och de va lite småläskigt...
Nya benskydd på, därav benställningen

Nyficken
ser ut som en förvuxen ponny
Söt liten ponny
sötast
Ser ut som en ponny!


säffle

Prinsen har fått vila hela veckan, Hade planer på att rida här några dagar men värme, jobb och tid har inte sammarbetat allt för mycket så då fick han vila. Har pratat med en tjej i stallet som har erbjudit sig att gå med oss när vi ska göra våra första peremiärturer ute tillsamans. Bra att ha en lugn och stabil kompis och lite sällskap!

Har även börjat att ge han Glucosamin för att se om de blir något bättre i hans leder och kropp vilket jag hoppas på! Tycker att han blir allt bättre och bättre för varje gång som han arbetas och springer fritt så vi får hoppas "knackelibrak" tjejen skall även kom ut någon dag så får vi se vad hon säger! Lite extra roligt då hon även behandlade honom när det var som värst så får vi se vad hon tycker om prinsen!

I lördags morse så åkte vart fall jag och familjen ström upp till säffle där jag och min familj bygger en jätte mysig stuga på en halvö. vi har vatten runt hela ön inprincip! Nu fixas det med alla småsaker som måste göras men tar tid och inte märks så mycket. Vi räknar på att de kommer ta ca 2 år ill innan allt är klart helt, så som altan, badtunna, brygga, möblering osv

Jag och prinsen tog oss en lite roddtur ut med en minimal båt. Jag fick veva med årena och han satt och fiska. Vi såg ut lite som den reklamen om V75 där han ror med en häst i båten. Patrick var då alltså tyngden bakåt!

En mycket trevlig helg med regn självkalrt på lördagen och massa vind på lördagen. Nu sitter vi i bilen påväg hem!

Bonusbilder

uppställd och tajm för borstning...

Njuter av en gotta först!

Sweet

Bra (jobb)dag = noll larm

Ja idag på jobbet fick jag inte direkt slita som ett djur som ja gjorde för ett tag sedan, Jag och Daniel började fundera på om larmet var trasigt då de gått 3 timmar och inget larm kommit, inte änns våglarmet som alltid kommer var 10 min för att det är något fel på den. så jag gick ut och drog i en nöddusch, och jo de funka. Vi satt och vänta men inga larm kom vilket blev världigt lungt för oss båda. Men sedan så 1 min innan vi slutar så kom ett larm. Dock ovesentligt men då hade det gått 8 timmar utan larm. Vanligtvis har man kanske ca 20 larm i timman för att den är trasig!

Efter jobbet gjorde jag en ride till Benny och Dansken. Den fick mumsa på lite god mat i hagen och jag tvättade de två karen ( gör de var 3 dag så de inte blir äckelpäckel i botten) och så fick de färskt nytt vatten och massa pussar och kramar!

Det är riktigt härligt nu när man kommer och ser att dem  är lääääängst bort i hagen (10 min promenad) och börjar man bara roppa så kommer dem traskande, och ibland bjuder dem även till i galopp eller trav sista 100 metrarna! Det är riktigt msigt och livskvalite att stå där en svnesk sommarkväll och så kommer dem när man roppar! MYSIGT!

I morgon bär det av till han på morgnen och det blir lite arbete, vi har legat på latsidan då de vart varmt och jag har jobbat så nu blir de två eller tre dagar lite lättare jobb och sedan vila för han igen. Han som sakt bara 3 så de ska juh itne jobbas så mycket vilket är rätt så skönt faktist =)

Skall försöka få med mig brakameran och fotta dem lite mer =) har fått lite tips så nu blir de fota för glatta livet igen!

Bonusbild

mumsmums gottigt med mat! sorry för dålig bild!


varmt!

Som ni märkt har ja inte bloggat mkt nu det senaste. dels att datorn vart lite seg och ja , vädret har varit helt fantastiskt varmt och gott. Helgen som var nu var ju sjlvkalrt de varmaste dagarna hitils och då jobbade jag självklart natt så sov fram till 2 för att sedan gå till jobbet kl 18 och jobba fram till 06. Så jag fick inte allt för mycket brun färg.

Jag var dremot på stranden och gottade mig i måndags innan allt oväde komin. Patrick och jag låg nere i kårevik och vi plockade med oss lite musslor med för att sedan på kvällen grilla dem och äta tillsammans med krabborna som han fiskat i helgen, kan medela att de va en mkt god kvllsmat!

Sedan kom ovädret öve stenungsund vi tog bilen och ställde oss vid havet och tittade på skådespelet och det var minst sakt mäktigt att se det svarta målen komma mot oss tillsammans med ljusspelet! Ösregnet kom även det och de bara väkte ner över oss. Nä värdet sedan hade lugnat sig lite så åkte v till våran msiga badlats Bastevik och badade i ösregnet massa mys och vartm vatten!

Sitter nu på jobbet men innan jag kom hit åkte jag till prins och fyllde lite vatten fort och möttes av två mkt trötta hästar. Benny låg helt utslagen på marken och satte sig enbart upp för att titta vem som kom sedan la han huvudet i knät på mig! sötnöten. Dansken stod ovan och vakade men han sov got han med då ja hörde söta snarkningar. När ja sedan skulle gå från dem så låg benny och drömde vilt bena spratla lite och han gnäggade lite med! Synd att ja har varken kamera eller mobil när man vill fånga dessa härliga moments!


Bonusbild


Funderingar

Här sitter man då på jobber och inte gör man allt för mycket. Till helgen väntar 24 timmars jobb på 2 dygn alltså 12 timmars pass, ngt som är midre skoj men det skall la gå.

På lördag så står det longerin med sadel och nedragna stigbyglar av prins på schemat och det kommer att bli massor av bommar för att få igång allt =). längtar lite till att få pilla med han då ja tkr de e så himla skoj och han njuter och är riktigt avslappnad nu =). Sedan kommer jag nog inte att hinna med så mkt mer då jag börjar jobba 18.00-06.00

söndag ska jag upp på ryggen igen och nu åker grimman av och vi ska börja köra lite själva men fortfarande med Tessan på marken med mutor och "visa-vägen-hjälp". Skoj!!! Förhoppningsvis kommer jag att kunna ta mig ut i skogen snart själv, längtar så!

Usch klockan är bara 01.22 och ja längtar redan så efter min mjuka säng!


Falsterbo

Ja som sakt har vart nere i falsterbo med mina tjejer och jösses vad skoj vi har haft! Såg en himla massa finna hästar några som man skulle kunna tänka sig försöka knö in i baksätet och ta med hem om det gått. vi tittade på 5,6 och 7 åringarna så ja jag vet juh nu vad ja har för krav på mig med benny =)

innan falsterbo gjorde jag inte mycket med benny var lite dagli träning med spolning och boots på med lite bommar och JÖSSES va prins lyfte fint =). I går efter att vi kom hem från falsterbo så pkte jag och tessan till Benny och hängde på han och satt på han för första gången =) JIPPI! va super snäll, vi gick bara några steg + en brall och sedan fick de vara nog.

Satt äten och åkte häst lite mer idag på han =) han fick även longeras lite i början över två små små hinder som han välte självklart =). Sedan gick vi runt i 20 min uppsuttet i båda varven, har kommit fram till att han är lite stelare i högervarvet. så det blir att jobba lite extra med det.

Nu väntar nattskiftet för min del och sedan två dagar ledigit och sedan eftermiddagsskift osv.


Bonusbild

Våran badpaus i skanör, väskan va inte bra på att ta bilder =)