Febervärme delux

Ingen kan ha missat att vädret varit varmt minst sakt. Att rida har varit omöjligt om man inte ridit tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Jobbar man skift som jag gör kan detta ställa till det endel. När jag väl fick tid och möjlighet till att rida då fick jag 39.5 graders feber och inget hästeri då heller.
 
Nu är vi dock fit for fight! I måndags fick knas springa på lina och jobba på ganska mycket och idag så satt jag upp och försökte stecha och mjukgöra. Knas va kanske inte riktigt med på noterna och det köper jag men att börja dumma sig och inte förstå vad innerskänkeln betyder och liknande är inte okej. Så det blev ett lite hårdare pass än tänkt. Dock ganska härligt då termometern bara visde 21 grader och jag red i kvällsolen.
 
i morgon blir det mer lösgörnade och på fredag hoppas jag på en uteritt.
 
 

Bbbbling!

I falsterbo hittade jag dessa underbara panband och som dem glittrade! Man kunde beställa ett med egenvalda färger och jag tror att vårat nästa pannband kommer vara från denan tjejen. Tyvärr minns jag inte vad montern hete men jag fick hennes mail som man kan beställa på.
 
Wille kommer få en champangefrg i mitten men tror jag kommer ha den mångfärgade stenen runtom. Tror det kan bli fint på knashästen som har fått ärva både Aliss och Benns gammla panndabnd.
 
 
 
överst är tävlingspannbandet och underst är det vi har tll vardags.
 
 
 
 
 
 
 

Störtkruka

En ridsportsaffär hade en kampanj här för ett tag sedan och jag valde då att slå till på en ny störtkruka. Jag är väldigt nöjd med min nuvarande och jag tycker även den är snygg.

Har dock letat efter något som inte är av sammet och som går att rida i regn utan att den förstörs. 

Har tyckt att GPA hjälmen vart snygg men ack så dyr. Men så hade man kampanj så slog jag till på den nya flugan, en samshild fick set bli. Matt med svarta detaljer och i brunt. 

Väntar dock fortfarande på linern som skall komma när som och då ska jag premiärrida i den. Hoppas den är lite svalare än min JW. Inte bästa vänner

I nuvarande stall har det inköpts en ny häst. En söt liten tjej efter Camaro M. Hon är skimmel och heter Caramell är 8 år och väldigt söt!
 
Mellan som hon kallas skall betäckas i år med en fälttävlanshingst som jag inte minns namnet på för tillfället. Det har blivit många turer till seminstationen för att se om brunsten kommit igång eller ej. Tyvärr så går inte damen i brunst och vi har väntat och väntat. Nu har planen blivit som så att hon skulle släppas ihopp med snygghästen Wille för att förhoppnngsvis visa brunst.
 
Resultaten är sådär. Wille som gillar alla hästar ville självklart fram och hälsa, vilket mellan inte alls var intereserad av utan ställde sig direkt och började kicka och skrika. Vi stod ganska länge och tittade på för att se om det lugnade sig och ja det kan man ju säga att det gjorde. I den form att Wille och Bravo stod i ena änven av hagen och Mellan i andra.
 
Dock gillar jag inte riktigt det bettenendet som mellan har för så fort man kommer när Wille så kommer hon och skall sparka undan honom. Stkackars lilla knas, Ger det en skans i dag med, blir det inte bättre så får vi dela på dem. Det är sådär skoj att gå in i en hage och veta att en häst kommer att sparka åt den andra bara man kommer när.
 
 
 
 

Rätta knappar

Det senaste har jag hittat lite felr knappar på knas, vi börjar få mer kontroll på när och hur den ökade traven skall komma. Bland är han lite väl ambitiös och smiter in några lgningar här och vart i tid och otid bara för att kunna få lite extra beröm.
 
Ska bli väldigt skoj att kunna utveckla detta och så småningom lära sig att sitt ner i det! Kommer la gå sådär i o med att jag inte kan sitta i den vanliga traven så vi får se vad som kommer ur detta.
 
 
 
 
 
 

Lilla Edet

Onsdags var det tävling i Lilla Edet på deras extremt roliga meeting. Jag var anmäld till lilla rundan, dvs. Bronscupen men avanmälde mig faktist i sista stund då motivationen till att tävla har trytigt det sista. Nu i efterhand så skulle jag gärna vilja startat en klass till men hoppas på att suget håller i sig till nästa tillfälle.
 
Jag är nöjd över itten då dem delaran som gick riktigt dålig förra gången va ba dena gången. Vi fick många 7:or vilket var skoj. Jag jobbar fortfarande med min sists och det här med att sitta ner är bannemig inte lätt! Hur gör alla andra undrar jag!?
 
Fick rättvisa poäng men blev lite fundersam över vissa saker i protokollet. en sak var bland annat att i första galoppen så blir fattningen bra men han slår up med huvudet efter 2-3 steg, jag får ner det och vi gör en kalasfin volt och en bra övergång detta belönades med en 4:a! den anda galoppen så blir fattningen sådär volten bra men sedan gör han något konstigt och avbrottet kommer redan ur volten, vi får en 7:a? hade vart skoj och veta hur hon resonerar.
 
Jag fick även en komentar i protokollet som jag inte gillar och inte förstår. "grov upptagning" - Denna ges när jag efter fri skritt har halva kortisdan på mig att få upp han och börja trava. Jag har tittat på flmen just där och ser inte vad det är som är grovt? Jag måste ju få tillbaka honom hyfsat fort på en ganska kort sträcka. Aja, Ska se om jag kan få lagt upp ett videoklipp på detta.
 
Nöjd över dagen trots att typ ALLT kan förbättras och myckt är ryttarens jobb, men jag jobar fortfarande på att koppla samman tankar och kropp.
 
 
Fin fina knas!
 

mycket nytt

Händer mycket i livet just nu och stora svåra beslut har fattats. Har haft en bloggvila som varade ett tag men hoppas på att kunna göra små uppdateringar här framigenom.
 
Vi står nu på sommarbete hos min tränare Maria Hagström, där vi stod förra året med. Trivs väldigt bra med mina tanter men det är en stor skillnad på hur det är att stå i ett stall med 14 (+-14) yra höns mot mina 3 yra påfåglar. Men jag trivs!
 
Idag så åkte vi på att hoppa "lite". För mig va det extremt mycket men enligt tränaren så va det bara en lite nätt bana... Tyvärr blev bilderna överexponerade men inget jag kan göra åt. Ni får iställett avnjuta Willes och min extremt braiga teknik.