Dagens Träning

Tisdag
Det var inte  knas favorit väder ute idag småregn men det är bra att öva på att rida i alla väder. Underlaget i padocken iadg var värdelöst! Ett lager med kramsnö och under de lite halvfrusen sand blandad med vattenpölar. Vissa ställen var helt okej medans andra ställen va isfläckar from hell!
 
Efter att vi skrittat runt lite så tog vi och började trava på linan. Han sökte sig direkt dit jag önskade i vänstervarvet (det lätta) och vi arbetade mycket med trav-galopp-trav. ville inte ligga och bara rulla i galoppen då underlaget var som det var utan vi trixade lite. Han spände sig lite ibland och hamnade då i otakt men fick han mer mot innertöm och då lossade det bra för han. Galoppen var lite öppen men takt och tempo var väldigt bra.
 
När vi bytte varv så blev han springig så vi fick först sätta lite mer koncentration på att hitta bra takt och tempo. När vi hade det så var de galoppen. här är han mer samlad men han har de jobbigare att hålla galoppen och fatta den. Blev några avbrott och efter dem så blev han springig och sköt in bogen för att sedan springa som en kamel. Så de var bara att börja om. Han insåg sedan tillslut att de inte var någon ide att trotsa och mot slutet så blev han riktigt fin, behöll formen och arbetade på bra med bak och rygg genom trav-galopp-trav.
 
Blev massa klappar och beröm för skitkorven som inte alls gillade vädret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback