Gårdagens Ridpass

Torsdag
Första riktiga passet sedan hans "vila". Gick sådär, börjjade med rejält med lösgörande arbete och även en del flytta för skänkeln för att återuppliva lite vad vi gjort de senaste. Han va med på noterna och det kändes bra. lite stel men inget som va konstigt.
 
I traven förstod han inte alls vad jag menade när jag ville flytta ut han för skänkeln utan han gick emot och bråkade. Blev några duster och sedan kom de hyfsat. Vi hade mycket mer problem med att ställa till vänster idag än vad vi brukar ha!
 
Fortsatte att köra mycket volter för att flytta in och ut för skänkeln och det blev bättre. Växlade mellan att göra skänkelvikningar mot spåret och plockade isär hjälperna lite. Fick tänka mycket rakrikta - halvhalt - skänkel - ledande tygel, då gick det hyfsat. 
 
Arbetade sedan även en del i galoppen. Inser att ja har ett lite undertempo och måste fräsa på lite mer. Detta gäller även traven för det går i slooooow motion! Knas har inte riktigt förståt fram fram fram här på samma sätt, så det måste vi öva på!
 
Avslutade när han kändes fin och nöjd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback