Nordsvenska bockningar!

Va uppe i morse gav hästarna mat och släppte ut dem för att sedan åka hem igen för att sova lite till. I stallet så va de sedan stängselingångslagning som stod på dagens schema och även tricktränig.

Tessan tog och tömkörde sin fux och jag busade med Mio under tiden. Gick sedan och hämtade Jr för att släppa han i ridhuset och sedan trickträna lite. Måste säga att han såg ståtlig ut där han sprang och hans gång har ändrats drastiskt vilket är posetivt. Tessan tittade sedan på när vi började att öva på spansk skritt och idag va han lite ivrig så han vispade med sina små framben!

Ja o tessan fick sedan för oss att vi skulle longera den stackar lilla nordsvensen som bar står och står så ja vi tog henne ja hoppa upp barbacka och srkittade fram henne lite lätt, tog gjorde många volter men ja vill inte direkt påstå att hon är ngt vidare mjuk i käften för vill hon åt höger då går hon åt höger...

Löpte lite lätt på linan, damen gjorde någrn spprång och sedan traska på fint. Jag hoppa upp igen och skulle skritta av men blev bra sugen på trava lite så vi körde ngt varv. Upptäckte dock att dörren va en härsans magnet och hon drog som satan så nästa gång vi kom i de varvet så satt vi av i galopp! jösses kände mig som ronjarövardotter där ja kom i tung galopp och en yvig man som fladra - MYSIG!-

Irja som hon heter är jätte mysig och superstabil MEN de ända som hon reagerar på är när ens ben kommer  emot sarjen då bli hon lite rädd. Så när ja va nöjd för turen så släppte ja typ tyglarna oh sklle precis böja mig fram och klappa henne så drar ja benet i sägren hästen gör ett hopp rätt upp och fram vilket resulterade i att jag flög som en vante! Hamnar på bena brevid och irja undra va fan ja pyssla med medans tessna (de fantastiska stödet) ligger dubbelvikt på marken och asgarvar. suck!

Tanken är nu vart fall att ja ska rida denna lilla saken varje dag under jul så får vi se vad som händer. Kan bli mysigt och bökigt då damen inte alltid vill.


Lilla irja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback