Tjörns Ridklubb 7 Juli 2013

7 Juli Tjörns Ridklubb
LB:1
 
 
Framridning
Betydligt varmare idag och en senare starttid gjorde att vi testade att rida fram i bara 30 minuter istället. Gjorde lite samma saker som i går fast idag så gjorde vi flera fattningar till galopp. Dem va bättre men inte bra. Gjorde även snett igenom några gånger och han kändes mer allert.
 
Banan
Red upp i ett sjuhelsikes tempo och försökte behålla detta genom hela programmet. Lite långa tyglar men förövrigt så tyckte jag det gick bättre. Fattningarna va klart bättre även om det blev fel på ena så rättade vi till det. Tempot var såpass högt att vi fick inte till någon ökning i traven. Så det säger en del. Tanken var helt enkelt att hjälpa han in i galoppen som INTE fick bli lika katastrofal som igår. Jag var helt klart nöjd över att jag suttit kvar hela programet igenom och att det var våran debut i LB.
 
Ritten belönades även den med nästan 10% mer än dagen innnan. Vilket vi tackar för! Eget PB och även knas PB.
 
Att förbättra
* Fortsätt rida i samma tempo
* Övergångarna
* Korta tygeln
* Våga trycka på han lite mer i traven
 
 
Bilder från helgen kommer har inte fått in dem på datron än...
 

Kommentarer
JennyM säger:

10 % på en dag är ju en väldigt bra förbättrning iaf :) Hoppas ni fick mersmak nu och kommer ut lite mer med din fina häst :)

Svar: tack! ja det var roligt. ja de kommer bli en hel del hoppas jag =) tycker det är vansinigt skoj att tävla även om de går skit hela tiden så finns det alltid småsaker som blir bättre å bättre =) Vår utvecklinge är klar itne lika stabil som eran men de kommer kanske snart =) du å herr D eller G ska inte tävla i lilla edet?
C a r o l i n a

2013-07-13 | 13:15:43
Bloggadress: http://jmdressyr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback