Träning För Maria Hagström

Söndag
Det här med att börja dåligt men sluta bra är ju det man oftast strävar efter som oftast är det även så när man rider. Det stämmer dock inte på dagens pass då vi började askalas och slutade med ett enkelt ord KATASTROF!
 
Känslan som ja fick i början av ridpasset var ovärdelig. Jag hade stadid hand på ytter och kubnde helt vänga han för skänkeln. När han blev springig så gjorde jag en bakvänd volt tillbaka och det gav faktiskt bra reslutat. Vi fick öva på lite mindre volter och genom att ha en stadig yttertygel med en hand som ramade in han så ble vresultatet mycket bra.
 
Temot på herrn idag va friskt så det blev några volter här och där. Efter detta så fick vi oss en smärre shok då maria ville att vi skulle börja trava över den högst bomen som ja någonsin sett! eller kanske inte. Hursom så gick det faktist väldigt bra att trava på den vi fick lite mer krut i baken på han men det gick helt okej. Tog bommen några gånger och sedan var det dags för galoppjobb.
 
Även här jobbade vi mycket med att rama in honom och vi började med högervarvet och ja de va ju inte fel på farten. Skulle sitta ner i galoppen och då inte glömma av att ja fortfarande skulle rama in han ha händerna i bra position och när farten va hyfsat okej så skulle ja rida på rakt innanför spåret en bit och sedan svänga igen - in på volt, när ja har bra fart - ge mig ut på rakspår.
 
Samma sak gällde sedan i andra varvet. Här var tempot mycket bättre men desto svårare att fatta rätt galopp! Efter några försök så fick vi till det. Här hade ja lite mer problem med inramnigen och efter det så började det att gå utför!
 
Vi kom tillbaka på ruta ett, jag blev trött och även knas. Han gjorde allt för att slippa undan och jag va helt slut i knopp och kropp. Bogarna var som ivägskjutna åt alla håll och jag försökte rama in men tappade allt helt. Fick till lite och skulle sedan ta monsterbommen i galopp ena varvet va helt okej blev ett litet skutt. Sedan la va in den på en volt och jag hade monsunproblem att få in han rätt och att rama in han mellan hand och skänkel! Tror att efte se sådär 100 försök senare så kom vi någorlunda rätt in och över bommen kraxigt hopp och vägen efter så glömde jag att rida. Vägen va åt höger men vi sluta åt vänste, tre gånger dessutom. Snacka om att ja frustrerad! Anna ställde sig i vägen och ja va tvungen att börja rida efter hindet! Vi fick till ett mega hopp och rätt väg. Återtog ramen och saktade av till trav och försökte komma tillbaka till det vi började och när han lyssnade rätt och ja gjorde någorlunda rätt så avslutade vi.
 
Att fröska fatta!
* Ramen!!! Ytterhanden läggs mot manken behåll andra handen nära!
* kommer bogarna ut - korta yttertygeln IDIOT!
* Återgå till ramen jobba med benen!
* Jobba med en rak hållning
* Sakta av genom att SITTA NER!
* Ge fan i att luta dig framåt!
* RAMEN! tänk tömkörning!
* lek med bommar
* VÅGA! korta yttertygeln och RID!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback