gårdagens träning

Torsdag
va så himla trött så ja orkade inte skriva ner något igår. Enligt plan så skulle vi trava i padocken idag men då bonden slog hö och samlade in höt så gick det inte att komma fram på gården då de stod traktorer och höskrindor högt och lågt där. För att han ska få in de i sin lada så blockerar han mer eller mindre hela vägen till padocken.

Vi hängde inte läpp för det och ja ville testa på något nytt så idag stod det lite miljöträning på schemat istället! Tog och hoppade upp utanför stallet för första gången så de blev heller ingen longering utan ja satte upp direkt. Red in i korallen och sedan vidare in i gamla hagen och red runt lite. Han blev lite småspänd i kroallen men löste det delvis genom att börja ge han lite upgifter som olika svängar och la även till mina ben.

Tog även och travade lite tyvärr så gjorde värmen att han inte riktigt hade drivet framåt som han brukar. Han travade på glatt ett varv men så dog han nästan på samma ställe som vi fattade trav varje gång. Knas tyckte kanske att de räckte med ett varv i taget. Försökte driva på i hans avsaktning men de slut i en liten galopp. Rätt tänkt men för mycket gas. De kommer det med.

Tog sedan och skrittade av på grusvägen och han kändes snäll och fin. Gjorde några halter och han lyssnade bra och stod still och väntade på mina komandon. När vi vände tillbaka så fick han lite extra gas och de gick fortare fick göra några halvhalter och även några stopp så blev de bra.

Är så sjukt himla nöjd över han, det går från klarhet till klarhet hela tiden! VI får se vad som hittas på idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback